MERCHTEM - Brusselsesteenweg sluit voor zuiver water

MERCHTEM - Brusselsesteenweg sluit voor zuiver water

Editiepajot_merchtem_aquafin_repro_sw
Repro SW

Aquafin streeft met de werken die ze uitvoert een nobel doel na: opnieuw proper water in alle Vlaamse beken en rivieren. Ook de werken die momenteel in Merchtem aan de gang zijn, passen in dit kader. Logisch, want het afvalwater van bijna 4.500 inwoners wordt met deze werken afgekoppeld van de Grote Molenbeek en aangesloten op de waterzuiveringsinstallatie van Merchtem. 

Dat de werken echter hinder veroorzaken voor de Merchtemnaars, is helaas onvermijdelijk. Met het bouwverlof achter de rug start de aannemer maandag met een nieuwe fase, met name de Brusselsesteenweg tussen de Molenbeek en de Puursstraat. “Nu de nutsmaatschappijen klaar zijn met hun aanpassingswerken, kunnen we starten met de eigenlijke rioleringswerken”, verduidelijkt Kristof Myncke, projectleider van Aquafin. “Dit betekent wel dat we de steenweg afsluiten voor het doorgaand verkeer. Ter hoogte van het kruispunt met de Maurits Sacréstraat en de Puursstraat zal enkel nog lokaal verkeer van en naar de Puursstraat mogelijk zijn. Maar ook daar gaan we werken, wat betekent dat het verkeer ten noorden van de Jan Maerevoetstraat langs deze straat zal moeten omrijden. De doorgang van de steenweg naar de Maurits Sacréstraat en omgekeerd zal niet mogelijk zijn, net zoals de doorgang van de Stoofstraat naar de steenweg.”

Als alles goed gaat, zal de steenweg tegen februari 2010 terug opengesteld kunnen worden voor het verkeer. “Even op de tanden bijten dus”, zegt Kristof Myncke nog, “maar zoals gezegd doen we dit voor een goed doel. En als je dan hoort dat er terug zeehonden gespot worden op de Vlaamse binnenwateren, dan weet ik dat we goed bezig zijn.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 aug 2009
Steven Walravens
Repro SW
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 30 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief