MERCHTEM - Aankoop van oude café Backer doet gemeenteraad rommelen

C21

MERCHTEM - Aankoop van oude café Backer doet gemeenteraad rommelen

Wapenschild_merchtem
Repro SW

Het dossier over de aankoop van het oude café Backer ter hoogte van de Puursstraat – Brusselsesteenweg zorgde voor een hevige discussie op gemeenteraad. De meerderheid haalde geen meerderheid om het punt bij hoogdringendheid op de dagorde te plaatsen.

Burgemeester Eddie De Block (Open VLD): “Hierdoor lopen de geplande rioleringswerken van Aquafin minstens 1 maand vertraging op. Het gemeentebestuur wil een ‘rond punt’ aanbrengen op deze locatie met de bedoeling het verkeer vlotter te laten verlopen en tevens af te remmen alvorens de dorpskern binnen te rijden. De Merchtemse oppositie heeft wat ze wil: de werken systematisch vertraging laten oplopen en dit maar al te graag achteraf in onze schoenen schuiven. Hypocrisie ten top bij CD&V – NVA en VLB.”
 
De oppositie neemt het niet dat de burgemeester hun houding hypocriet noemt. Oppositieleider Fons Heyvaert (CD&V-N-VA) hekelde de werkwijze van de huidige meerderheid. “Net voor de aanvang van de gemeenteraad vinden wij op de banken het bewuste dossier waarbij de gemeente ondermeer een rond punt voorziet op die plaats. Wij vonden het erg dat wij vooraf niet werden geïnformeerd over dit dossier, te meer daar vorige week al persberichten in de media hierover werden gepubliceerd. Het huidige bestuur vindt de organisatie van brood en spelen veel belangrijker dan het voeren van een degelijk beleid” stelt Heyvaert. Volgens hem heeft het bestuur de opdracht en de plicht om alle raadsleden hiervan vooraf  te informeren vooraleer dergelijke dingen in de media verschijnen” aldus nog Heyvaert. “Had het bestuur het nodige respect vertoond voor zijn raadsleden en ons vooraf ingelicht, was er geen vuiltje aan de lucht”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 okt 2009
Steven Walravens
Repro SW
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief