MERCHTEMs Parochiaal Mannenkoor ontmoet Cecilia

C21

MERCHTEMs Parochiaal Mannenkoor ontmoet Cecilia

Editiepajot_merchtem_merchtems_parochiaal_mannenkoor_foto_marcel_hermans
Het Merchtems Parochiaal Mannenkoor. - Foto Marcel Hermans
 
Editiepajot_merchtem_merchtems_parochiaal_mannenkoor_foto_marcel_hermans__1_
Het Merchtems Parochiaal Mannenkoor. - Foto Marcel Hermans
 

De voorbije warme herfstdagen werd er door de zuidelijke wind heel wat zand uit de Sahara naar Vlaanderen geblazen. Maar ook de Heilige Cecilia, patroonheilige van zangers en muzikanten, werd door diezelfde windstroom naar onze contreien gebracht. Zo was het zaterdag 21 november de beurt aan het Merchtems Parochiaal Mannenkoor om haar patroonheilige te vieren. Dat gebeurde in de eucharistieviering van 18 uur in de kerk van O.-L.-Vrouw-ter- Noodt.

Dirigent Walter Callaert, een groot kenner en liefhebber van August De Boeck had een programma opgesteld waarin de muziek van deze Merchtemse toondichter volop aan bod kwam. Zo werd de tweestemmige “Missa in Honorem B.M.V. Perdolentis” uitgevoerd en een Ave Maria.
 
Daarnaast klonk als intrede “Uw koninkrijk komt” . Het lied “Loving Sheperd” werd ondersteund door Erna Notredame met etherische klanken uit een Ierse fluit. Het koor waagde zich ook aan het vierstemmige “Guter Mond” van Karl Eulin. Dat was geen gemakkelijke opdracht maar ze werd vlekkeloos uitgevoerd. En omdat tevens het feest van Christus Koning werd gevierd, klonk als slotlied een imposant “King All-Glorious”, waarin door Roger Van Veer een heerlijke solopartij werd gezongen. Alle koorleden waren het eens dat dit een zeer mooie viering was.
 
Maandag komen de koorleden opnieuw samen om hun vriendschapsband te vieren en te versterken. Op het programma staat ondermeer een gezellig samenzijn met volksspelen. Voor die gelegenheid heeft bestuurslid Jean Marie Vogelaere ondermeer lekker krentenbrood gebakken. ’s Avonds wordt er dan aangeschoven voor een uitgebreide feestmaaltijd. Dan is er ook tijd voor ontspanning, wordt er veel gezongen en worden de twee nieuwe zangers Walter en Octaaf op ludieke wijze gedoopt en worden zij daardoor volwaardig lid van het MPM.
Lang leve Sint-Cecilia.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 nov 2009
André Junius
Marcel Hermans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief