MERCHTEM – Videobril tegen sluikstorters

C21

MERCHTEM – Videobril tegen sluikstorters

Editiepajot_merchtem_videobril_sluikstorten_tekening_geo
Tekening copyright GEO
 

In Merchtem wil men dringend iets doen om het sluikstorten tegen te gaan. Op verlaten plaatsen, en zelfs langs de openbare weg, durven sluikstorters hun lading al eens illegaal dumpen. Ook nabij de papier- en glascontainers durven mensen hun papier en glasafval gewoon naast de containers achterlaten. En dat mag niet, ook al zitten de containers boordevol gepropt.

Nadat een voorstel van Lieven Vander Straeten (NVA), om op strategische punten en in de nabijheid van afvalcontainers camera's te plaatsen werd afgewezen, wil burgemeester Eddie De Block (Open VLD) nu met een videobril in het verweer gaan tegen het sluikstorten. Het is zelfs zijn bedoeling om een tweede milieubeambte aan te werven en beiden uit te rusten met een dergelijke videobril, waardoor zij de sluikstorters op heterdaad kunnen betrappen. 
Het is ook de bedoeling dat de videobrillen vanaf januari 2010 worden ingezet. Een ideale periode, zo vlak na de eindejaarsfeesten als iedereen zijn lege flessen kwijt wil. Een brave en plichtbewuste burger herinnert zich nog hoe hij vorig jaar, in die bewuste periode, een halve week heeft rondgereden met zijn autokoffer vol leeggoed omdat alle containers overvol waren en hij het niet aandurfde de massa gedumpte glasafval rondom de containers nog te vergroten.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 dec 2009
GEO
GEO
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief