TERNAT is een Groene Halte met Bruegelwandeling

C21

TERNAT is een Groene Halte met Bruegelwandeling

Lugo_152groenehalte_110418_met_kaart_en_voorpagina_boven_resized
 
Dsc_0501_resized
Dsc_0503_resized
Dsc_0507_resized
 
Dsc_0508_resized
Dsc_0509_resized
Dsc_0510_resized
 
Dsc_0520_resized
Dsc_0525_resized
Dsc_0528_resized
 
P1010141_res
P1010133_res
P1010144_res
P1010135_res
 

De vereniging TreinTramBus, de NMBS en De Lijn zetten Ternat op de toeristische kaart als Groene Halte. In samenwerking met het gemeentebestuur werd een groene wandeling uitgewerkt van het station van Ternat tot de treinhalte van Essene-Lombeek of het station van Liedekerke. De wandeling kreeg de naam Bruegelwandeling. "Pieter Bruegel vond in zijn Brusselse periode, op het einde van zijn leven, immers inspiratie voor zijn schilderijen en prenten in de kerken en landschappen van Ternat en Sint-Anna-Pede", zegt schepen voor toerisme Guido Van Cauwelaert. Zaterdag om 9.30 uur inhuldiging. Afspraak aan station Ternat. De brochure is online beschikbaar op de website www.ternat.be en kan besteld worden bij info@ternat.be. Binnenkort ook in het Engels.

De vzw TreinTramBus wil het gebruik van het openbaar vervoer stimuleren en werkte daarom ook het toeristisch concept van de Groene Halte uit. Daarbij stap je af aan een halte van het openbaar vervoer en wandel je tot een andere halte.In dit geval kom je met de bus of de trein tot het station van Ternat en wandel je vandaar tot de trein- en bushalte van Essene-Lombeek of het station van Liedekerke.

Aan het beginstation komt een mooi Groene Haltebord en aan de bushaltes een affiche, met daarop een routeplan en wat uitleg over de wandeling. In de stations van Denderleeuw, Liedekerke en Ternat, in het gemeentehuis, de bibliotheek en het Cultureel Centrum van Ternat kun je gratis een wandelbrochure bekomen. Via www.ontdekpajotzenne.be vind je bovendien meer wetenswaardigheden over de historische plekjes waar je langskomt en de vele horecazaken waar je lekker kan eten of iets drinken.

Zondag 22 april om 9,30 uur wordt het Groene Haltebord in het station van Ternat officieel ingehuldigd en wordt de route, 12 of 16 km naar keuze, ingewandeld. TreinTramBus bezorgt de brochures aan zijn leden en voert samen met gemeente, nmbs en de lijn promotie.

Je kunt de folder bestellen bij info@ternat.be

De brochure is ook online beschikbaar, binnenkort ook in het Engels.

Meer wandelingen in combinatie met openbaar vervoer op www.groenehalte.be

 

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 apr 2018
EP
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief