BEVER/HERNE/EDINGEN – Inschrijvingen voor Bruegels Fietsfeest geopend

BEVER/HERNE/EDINGEN – Inschrijvingen voor Bruegels Fietsfeest geopend

Fietsfeest
BEVER/HERNE/EDINGEN – Inschrijvingen voor Bruegels Fietsfeest geopend - © Deschuyffeleer
 

Zoals eerder bekend organiseren Pajottenland+, Toerisme Pajottenland & Zennevallei, Brouwerij Lindemans en Landelijke Gilden op zondag 24 juni de eersteling van hun Bruegels Fietsfeest onder het motto ‘Fiets, Proef, Geniet’. Nu de website www.bruegelsfietsfeest.be online is kan er ook meteen al ingeschreven worden voor een van de tien fietsroutes. Het gebeuren kadert in de aanloop naar de grootse herdenking in 2019 van het 450-jarig overlijden van de wereldberoemde schilder Pieter Bruegel de Oude. De organisatie kijkt inmiddels ook nog uit naar vrijwilligers om alles mee in goede banen te kunnen leiden.

Het Pajottenland in al zijn glorie
“Wie die dag meefietst krijgt alvast de gelegenheid te genieten van het Pajottenland in al zijn glorie”, zegt Jos Huwaert, de coördinator van Pajottenland+. “Er wordt dan gefietst langs het uitgebreid knooppuntennetwerk met daarbij uiteraard ook tal van zijsprongetjes naar Pajotse lekkernijen. De deelnemers kunnen zo dan ook volop genieten met al hun zintuigen”.
Voor het gebeuren worden zowel voor klein als voor groot vier vertrekplaatsen voorzien met in totaal tien verschillende fietslussen gaande van 25 tot 90 km en dit doorheen tien gemeenten. De vertrekplaatsen zijn Vlezenbeek, Gooik, Halle en Tollembeek. De tochten vanuit de Heetveldemolen in Tollembeek doen overigens ook Herne aan.
Proeven en genieten
“Het is ook de bedoeling dat de deelnemers op hun  routes de gelegenheid krijgen kennis te maken met typische streekproducten”, weet Jos Huwaert nog. “Er verlenen dan ook twintig producenten en horecazaken hun medewerking. Alle zijn zij aangesteld als ambassadeurs van het Pajottenland. Hun zaken zijn gelegen ofwel op de routes zelf ofwel in de onmiddellijke omgeving ervan. Bovendien kunnen de fietsers op hun routes ook nog tal van uitermate boeiende bezienswaardigheden en overheerlijke vergezichten ontdekken”.
De vertrekplaats in Tollembeek biedt de deelnemers de keuze uit de paarse routes met een lus van ofwel 26 km ofwel 40 km. De lus van 26 km doet in Herfelingen de Bijenfruittuin van Frans Vanden Bosch in de Tweekapellenstraat evenals café-brasserie Terlindenhof langsheen de Terlindenstraat aan. De lus van 40 km loopt enkel via het Terlindenhof.
Slotfeest
Het Bruegels Fietsfeest is beslist een unieke kans om het Pajottenland in al zijn pracht en in al zijn lekkers te ervaren.
Het groots opgezet gebeuren wordt om 15u afgesloten met een slotfeest in de gebouwen van brouwerij Lindemans in Vlezenbeek met onder meer optredens en een streekproductenmarkt.
Meer detailinfo en inschrijven op www.bruegelsfietsfeest.be . Contact kan ook via info@bruegelfietsfeest.be of 054/50.02.45. Ook vrijwilligers om aan het gebeuren alsnog mee te werken kunnen zich aanmelden via die contactpunten. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mei 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 01 jan 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief