Bruegel in het Pajottenland

Bruegel in het Pajottenland

012-03_persvoorstelling_bruegeljaar_gaasbeek
In het prachtige kader van het door Agentschap Natuur en Bos beheerde kasteel en park Groenenberg werd het programma van het Bruegeljaar voorgesteld.
 
Img_20190312_131136_30p
Van 15 juni tot 15 september kun je de banden poezie wandelend ontdekken in domein
Img_20190312_131136_50p
tussen Bruegel en de hedendaagse Nederlandse Groenenberg in Sint-Pieters-Leeuw
 

In het prachtige kader van kasteel en park Groenenberg in Sint-Pieters-Leeuw stelden een aantal Pajottenlandse streekverenigingen en hun partners de activiteiten voor die de streek in het Bruegeljaar voor u in petto heeft. Op www.bruegel2019.be vind je die allemaal terug.

Het Bruegeljaar wordt georganiseerd door tal van partners:

  • Agentschap Natuur en Bos (ANB): Agentschap voor Natuur en Bos is een agentschap van de Vlaamse overheid, dat elke dag werkt aan het behoud, de bescherming en de ontwikkeling van natuur. Ze beheren o.a. de Museumtuin van Gaasbeek en het Park van Groenenberg waar in het Bruegeljaar heel wat te beleven valt!
  • Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei: Erfgoed Pajottenland Zennevallei wil het verleden van de streek verlevendigen en dichter bij de bevolking brengen. Ze maken de regiobewoners warm voor het rijke culturele erfgoed. In het Bruegeljaar slagen ze er op een meesterlijke manier in om via reproducties, illustraties, banketten en onderzoek Bruegel weer tot leven te wekken!
  • Gemeente Dilbeek: Dilbeek is een Pajotse gemeente. Doordat de kapel van Sint-Anna-Pede en de molen van Sint-Gertrudis-Pede op hun grondgebied staat, zijn ze nauw betrokken bij het Bruegeljaar. Tip: zoek tussen de evenementen zeker eens ‘De Blik van Bruegel’ op!
  • Kasteel van Gaasbeek: Het Kasteel van Gaasbeek creëert regelmatig tentoonstellingen in samenwerking met kunstenaars. Deze projecten combineren geschiedenis, erfgoed, kunst, verhalen en theater op een sfeervolle en interactieve manier. Ook in het Bruegeljaar weten zij ons te boeien met de tentoonstelling ‘Feast of Fools: Bruegel herontdekt’.
  • Pajottenland+: Pajottenland+ is een organisatie die de plattelandsontwikkeling en -vernieuwing ondersteunt. Zij leggen de link tussen Bruegel, het wonderlijke landschap en de streekproducten, onder meer tijdens het Bruegels FietsFeest. Schrijf je zeker in!
  • Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei: Het Regionaal Landschap koestert het groene Pajottenland en de blauwe Zennevallei. Ze zorgen voor een nog mooiere streek waar iedereen volop kan van genieten. Ook in het Bruegeljaar doen ze een oproep met ‘de Penseelstreken van Bruegel’ om het landschap samen een boost te geven!
  • Toerisme Pajottenland & Zennevallei: Toerisme Pajottenland & Zennevallei helpt je op weg om de betoverende regio te ontdekken! Ze laten je kennis maken met de diverse Bruegelactiviteiten zodat je alle facetten kan beleven!

Daarnaast zijn er nog vele andere organisaties in het Pajottenland en de Zennevallei die hun schouders onder het Bruegeljaar zetten om er iets fantastisch van te maken!

15/06/2019 - 15/09/2019

Terug naar toen we begonnen: Een gloednieuwe Bruegel in de steigers van de poëzie

De banden tussen Bruegel en hedendaagse Nederlandstalige poëzie wandelend ontdekken in domein Groenenberg .van 15 juni tot 15 september. In het Kasteel en de Museumtuin van Gaasbeek, aan de overkant van de straat, vindt de Bruegelexpo “Feast of Fools” plaats. Deze valt perfect te combineren met de poëziewandeling in Groenenberg. De ultieme tip voor een fijne daguitstap!

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 mrt 2019
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief