Artikels Archief van Gooik

GOOIK / HALLE - De nieuwe Volvo XC60 van garage Sterckx

Editiepajot_gooik__sterckx_1__kopie_
Philip en Ilse bij twee prachtige wagens. - Foto Marc Colpaert
 

In restaurant De Popelier in Gooik werd door de firma Sterckx uit Halle de nieuwe Volvo XC60 voorgesteld. Garage Sterckx met vestigingen in Halle en Sint-Genesius-Rode nodigden hun klanten uit om in alle rust en met een hapje en een drankje van de nieuwe Volvo XC60 te komen genieten. En het moet gezegd worden deze laatste aanwinst ziet er veelbelovend uit. Zowel langs de buitenkant als langs binnen kan men hier spreken van een uitstekende afgewerkte wagen. Volgens de reclame die de laatste weken onze schermen overspoelden is dit blijkbaar ook een wagen die automatisch stopt 
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Chiro KESTER bestaat 40 jaar

Editiepajot_gooik_chiro__kopie_
De chiro bestaat 40 jaar. - Foto Marc Colpaert
 

De meisjes en jongens van de Chiro 'heye & castrum' Kester vierden hun veertigste verjaardag in de zaal De Ham in Kester. In de zaal werd een groot springkasteel geplaatst voor de kinderen die er naar hartelust op tekeer gingen. Wie dat wou kon in de namiddag een wandeling maken van 5, 10 of 15 km door Kester en omstreken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Twee betonstroken voor zwakke weggebruikers

Colpaert_gooik_betonstroken_1__kopie_
Twee betonstroken. - foto marc colpaert
 

Zopas werden er twee betonstroken gegoten ter hoogte van de Ninoofsesteenweg en het kruispunt met de Wolvenstraat en de Zwartschaapstraat, deze werden geplaatst op vraag van de firma Cammaert. Deze nieuwe verbinding is voorbehouden aan de zwakke weggebruikers en moet later aansluiten bij de oude trambedding naar Oetingen. Het was door de RUP Cammaert dat een bestaande weg werd verplaatst,

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

OETINGEN - Eric Van Looy gaf het startschot

Editiepajot_gooik_erik_1__kopie_
Eric met pistool. - Foto Marc Colpaert
 

Regisseur Eric Van Looy(55) kwam naar het centrum van Oetingen om er het startschot te geven van de 'Run to Remember Again Marathon', de opbrengst gaat naar de stichting Alzheimer. Het was Roger Ghijssels van de Joggingclub Oetingen die er in slaagde om deze bekende naar Oetingen te brengen. "Ik was jaren studiemeester in het HRITCS in Brussel en zo leerde ik Eric kennen die daar les volgde.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIKSe Jaarmarkt op zaterdag

Editiepajot_gooik_jaarmarkt__kopie_
Het Jaarmarktcomite is er klaar voor. - Foto Marc Colpaert
 

Op zaterdag 23 september wordt in het centrum van Gooik al de twaalfde editie van de jaarmarkt georganiseerd door het Jaarmarktcomité. Sinds 2006 nam een nieuw Jaarmarktcomité het heft in handen om de jaarmarkt van Gooik opnieuw leven in te blazen. En dit nu al enkele jaren met groot succes. Het centrum van Gooik wordt dan vanaf 10 uur omgetoverd tot een gezellige markt met verschillende activiteiten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Familiedag van de CD&V

Editiepajot_gooik_cdv_1__kopie_
Volk was er genoeg. - Foto Marc Colpaert
 

Op zondag organiseerde de CD&V Gooik voor de tweede keer een gratis Familiehappening deze maal in het waterkasteel van Oetingen. Vorig jaar werden de helden van ROX uitnodigd in Paddenbroek, dit jaar trokken ze naar het waterkasteel van Oetingen, waar ze van 14 tot 17 uur iedereen uitnodigen voor een leuke namiddag voor het hele gezin.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Feest in de Wolvenstraat

Editiepajot_gooik_wolvenstraat__kopie_
Feest in de Wolvenstraat. - Foto Marc Colpaert
 

In de Wolvenstraat in Gooik kwamen een vijftigtal mensen samen om gezellig het buurtfeest te vieren. een foodtruck van Prinske on wheels zorgde voor lekkere pasta's en hamburgers. Voor de tapas zorgden de inwoners zelf. Wie daarna nog een gaatje had kon genieten van een dessertenbuffet. De kinderen werden niet vergeten,

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Buurtfeest in t Vijfde Wiel

Editiepajot_galmaarden_kerkstraat__kopie_
Feest in het centrum. - Foto Marc Colpaert
 

Ongeveer een 65 mensen uit het centrum van Oetingen trokken naar het zaaltje achter café 't Vijfde Wiel om er gezellig een buurtfeestje bij te wonen voor de bewoners van de Kerstraat. Ze gingen van start met een aperitiefje, nadien had men de keuze uit een lekkere vol-au-vent of een speciale schotel. Na het eten was het

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Buurtfeest in de Eeckelstraat

Editiepajot_gooik_eeckelstraat__kopie_
De buren vierden feest. - Foto Marc Colpaert
 

De inwoners van de Eeckelstraat in Gooik organiseerden al hun elfde buurtfeest in hun straat. Dit jaar werd gekozen voor een Breughelbuffet waar ongeveer 60 personen kwamen van genieten. Ghislain en Adrien die dit jaar 50 jaar getrouwd zijn zorgden voor een lekker dessertenbuffet.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Kunstwerk voor Madeleine

Editiepajot_gooik_kunst__kopie_
Jan De Pester bracht het kunstwerk. - Foto Marc Colpaert
 

De OCMW-voorzitter Jan Depester(CD&V) kwam naar de woning van Madeleine Wijns(95) om haar een kunstwerk te overhandigen. Zij werd de hoofdwinnaar van de Pareltjesworp, getrokken door Frans Bauer, onder de mensen die wegens ziekte of ouderdom niet aanwezig konden zijn op 15 augustus in het centrum van Gooik. Spijtig genoeg moesten haar dochters Lutgarde en Greta in haar plaats
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE – Familie Cautaers bijzonder tuk op haar paard Luz de la Luna

1_cautaers_luz_de_la_luna_2017__16_
HERNE – Familie Cautaers bijzonder tuk op haar paard Luz de la Luna - Sven Vander Meersche en Silke Cautaers - © Deschuyffeleer
 

Met het viertal Romy Vanhove (Colina), Cathy Vander Meersche (Chanel), Tessa Van Steenwinkel (Chadia) en Sven Vander Meersche (Luna) heeft team 3 van manège High Five uit Lembeek het interclubkampioenschap jumping van de Hippische Groepering van Vlaams-Brabant en Brussel (HGVBB) gewonnen.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

FP HALLE-GOOIK verplettert Roselies op openingsspeeldag

Fp_halle_gooik
EP

FP Halle-Gooik trok naar Roselies voor de openingswedstrijd van de nieuwe competitie. De thuisploeg kreeg nooit de kans om in de match te komen, Halle-Gooik duwde meteen zwaar door en haalde het met 3 – 14 cijfers. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 sep 2017
Felix Merckx
ep
 

OETINGEN - Run voor het goede doel

Editiepajot_gooik_lopen_tegen__kopie_
Het bestuur is er klaar voor. - Foto Marc Colpaert
 
Op zaterdag 16 september organiseert de Joggingclub Oetingen naar aanleiding van hun 15-jarig bestaan de 'Run To Remember Again' een soort van aflossingsmarathon. De opbrengst van dit event gaat integraal naar de Stichting Alzheimer Onderzoek(SAO). Ondertussen zijn de voorinschrijvingen afgesloten en hebben zich niet minder dan 89 teams samen goed voor 415 lopers ingeschreven om deel te nemen aan deze aflossingsmarathon. Niemand minder dan Erik Vanlooy komt het startschot geven om 12 uur op het Kerkplein in Oetingen
 

Klik hier om meer te lezen

 
15 sep 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Huur eens een bakfietsbbq

Editiepajot_rijden_bbq__kopie_
Huur eens een speciale fiets. - Foto marc colpaert
 

Dominique Marcy van fietsen De Spaak uit Gooik heeft een fiets ontworpen met daarop een bbq en is van plan om deze in de toekomst te verhuren. Wie een feestje organiseert of een buurtfeest, telkens willen de mensen wel eens iets eten en wat is er dan gemakkelijker als je een barbecue bijd e hand hebt. Met die gedachte in het achterhoofd ontwierp Dominique

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 sep 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

KESTER - Buurtfeest op de Kesterheide

Editiepajot_gooik_kesyterheide__kopie_
Buurtfeest op de Kesterheide. - Foto Marc Colpaert
 

De bewoners op de top van de Kesterheide organiseerden al voor de vierde keer een buurtfeest in een chalet op de top van de Kesterheide.  Ze doen dit om de twee jaar en telkens zijn er ongeveer een honderd personen van de partij. "Wij gaan er hier opnieuw een leuk feestje van maken, de barbecue staat ondertussen warm en het eerste vlees ligt er al op.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 sep 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Marleen nieuwe directeur

Colpaert_gooik_marleen_1__kopie_
Marleen is de nieuwe directeur. - Foto Colpaert

Marleen Verckens(49) is sinds dit schooljaar de nieuwe directeur van de Vrije Basisschool De Bron in Gooik. Ze was meer dan 25 jaar leerkracht in het Sint-Godelieve instituut in Lennik, maar koos nu voor een nieuwe uitdaging. "Ik wist dat als ik mijn loopbaan een nieuwe wending wilde geven ik het nu moest doen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 sep 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

FP HALLE - GOOIK wint de supercup 2017 met duidelijke 6-2 cijfers van Hasselt

Logo_halle_gooikkopie
EP

 FP Halle-Gooik streed als landskampioen tegen bekerwinnaar Hasselt. De Bres was aardig volgelopen voor een woensdagavond en de bezoekers kregen een leuke futsalavond te zien.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 sep 2017
Felix Merckx
EP
 

FP HALLE-GOOIK haalt zwaar uit

Logo_halle_gooikkopie
EP

FP Halle-Gooik trok voor de eerste ronde van de beker van België naar het verre Hoeselt. Hoeselt is een stevige 2e klasser met ambitie. FP Halle-Gooik haalde het met 2 – 12 cijfers 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 sep 2017
Felix Merckx
ep
 

GOOIK - Gebouw tegen de vlakte

Colpaert_gooik_oude_school_1__kopie_
De oude school is ondertussen niet meer. - Foto Marc Colpaert
 

Het oud schoolgebouw van Strijland in Gooik is afgebroken, sinds vorige week zijn arbeiders al bezig met de binnenkant aan het leeghalen, tegen vorige week moest het gebouw tegen de vlakte liggen. Voor burgemeester Michel Doomst(CD&V) is dit extra pijnlijk want hij had er meer dan 25 jaar elke derde donderdag van de maand zijn zitdag. Dit jaar werd het nieuwe schoolgebouw van de Sportbasisschool De Oester in Strijland plechtig geopend door minister Hilde Crevits(CD&V),

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 sep 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

OETINGEN - Smulen van koffiekoeken

Editiepajot_gooik_ontbijt__kopie_
Ieder jaar is er een ontbijt voor de leerlingen. - Foto Marc Colpaert
 

Alle leerlingen en hun ouders mochten op de eerste schooldag smullen van lekkere koffiekoeken aangevuld met een drankje. Het wordt stilaan een traditie dat alle scholen in Gooik de eerste dag van start gaan met onbijtkoeken aangeboden door de gemeente. In Oetingen stonden de koeken in de kleuterschool De Bron en kwamen de leerlingen van de nabij gelegen gemeentelijke sportschool De Oester

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 sep 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Laatste Nieuws

Marc Colpaert | 21 sep 2017
Marc Colpaert | 21 sep 2017
Marc Colpaert | 21 sep 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 sep 2017
Marc Colpaert | 19 sep 2017
Marc Colpaert | 19 sep 2017
Marc Colpaert | 19 sep 2017
Marc Colpaert | 19 sep 2017
Marc Colpaert | 15 sep 2017
Marc Colpaert | 08 sep 2017
Marc Colpaert | 08 sep 2017
Marc Colpaert | 08 sep 2017
Felix Merckx | 03 sep 2017
Marc Colpaert | 02 sep 2017
Marc Colpaert | 02 sep 2017

archief