Artikels Archief van Gooik

FP HALLE-GOOIK plaatst zich zo voor de 3e keer op rij voor de finale van de beker van België.

Futsal_1
Foto'Emile Devogeleer
 

 FP Halle-Gooik kreeg in de halve finale van de beker van België het bezoek van FT Antwerpen, voor de 5e maal al dit jaar keken beide ploegen mekaar in de ogen. Halle-Gooik plaatste zich voot de finale van de beker van België.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 feb 2017
Felix Merckx
Emile Devogeleer
 

GALMAARDEN - Heel wat belangstelling voor renoveren

Editiepajot_galmaarden_vergadering__kopie_
Heel wat belangstelling in het Baljuwhuis. - Marc Colpaert
 

De Woonwinkel Pajottenland organiseerde een gratis infomoment over 'Help, ik ga renoveren', in het Baljuwhuis van Galmaarden, waar heel wat mensen op af kwamen. Dit infomoment stond open voor mensen uit Bever, Galmaarden, Herne, Gooik, Pepingen en Lennik

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 feb 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

OETINGEN - Bloembakken zorgen voor problemen

Colpaert_gooik_te_snel_1
Veel te snel in Oetingen. - Foto Marc Colpaert
 

De bloembakken die er moeten voor zorgen dat de snelheid niet te hoog oploopt in de Lenniksestraat in Oetingen, werden door een ongeval al na een dag gedeeltelijk langs de kant geschoven. Burgemeester Michel Doomst(CD&V) zou op deze straat graag trajectcontrole willen invoeren, maar is nog op zoek naar de nodige financiële middelen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 feb 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Landelijke Gilde bestaat 100 jaar

Editiepajot_gooik_landelijke_gilde_1__kopie_
De Landelijke Gilde bestaat 100 jaar. Foto Marc Colpaert
 

Het bestuur van de Landelijke Gilde Gooik vierde feest want hun vereniging bestaat 100 jaar en dat werd gevierd in de zaal Familia in het centrum van Gooik. Een van de sprekers was Piet Vanthemsche die nog even kwam vertellen hoe belangrijk een vereniging als de Landelijke Gilde 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 feb 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Katrien is kwalitietsmanager

Colpaert_gooik_katrien_3__kopie_
De nieuwe kwaliteitsmanager. Foto Marc Colpaert
 

 Katrien Neuckermans(35) al negen jaar actief als coördinator voor de kinderopvang binnen de gemeente Gooik wordt binnenkort de eerste gemeentelijke kwaliteitsmanager in Gooik. Voor Katrien wordt het zo goed als een voltijdse job. Katrien krijgt binnen de gemeentediensten van Gooik de exclusieve taak om de kwaliteit van de uitwerking van het beleid dagelijks op te volgen en te

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 feb 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE / GOOIK – Mark River Band in concert met topmuzikant Rony Verbiest

Mrb_affiche0001
HERNE / GOOIK – Mark River Band in concert met topmuzikant Rony Verbiest - © Deschuyffeleer
 

Geen zondagsrust voor de muzikanten van de Mark River Band! Op een paar dagen van hun jaarlijks jazz-concert in zaal Het Jagershof in Kester was het in het repetitielokaal ten huize van voorzitter Wim Suys dan ook bijzonder druk. Samen met special guest Rony Verbiest en de 20-koppige big-bandformatie is het dirigent Filip Demeyer......

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GOOIK - Cyclocross van Den IJzeren Man

Editiepajot_gooik_cross__kopie_
Cyclocross in Kester. - Foto © Marc Colpaert
 

De Gooikse sportclub Den IJzeren Man organiseerde het Belgisch Kampioenschap cyclocross criterium De Wieler Vrienden Zennevallei(WVZ), op een terrein in de Daalstraat in Kester. Er werd gereden op hetzelfde parcours van de motorcross van Kester. In de categorie WVZ

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 feb 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE / PAJOTTENLAND – Pesten stoppen doe je samen!

Pesten_stoppen_doe_je_samen
HERNE / PAJOTTENLAND – Pesten stoppen doe je samen!
 

Het Huis van het Kind Pajottenland pakt nu dinsdag 7 februari van 20 tot 22u in het Dominicanessenklooster in Herne uit met een vormingssessie rond het thema ‘Pesten stoppen doe je samen!’. De bijeenkomst staat vooral open voor de inwoners van Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen maar ook belangstellenden van buiten die zes kerngemeenten van het Pajottenland zijn welkom......

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

FP HALLE-GOOIK wint ruim van Moeskroen en loopt uit

Logo_halle_gooikkopie
EP

 FP Halle-Gooik ontving Squadra Moeskroen dat op zoek was naar punten voor de redding. Halle-Gooik begon furieus maar dat deed ook David Morant, 40 ondertussen maar nog steeds een machine. 19 opeenvolgende safes hielden de thuisploeg van de voorsprong en Moeskroen counterde gevat en kwam op voorsprong. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 feb 2017
Felix Merckx
EP
 

HERNE – Een kerk vol toeschouwers voor het leerlingenconcert van de Academie

Leerlingenconcert_academie_herne_2017__1_
HERNE – Een kerk vol toeschouwers voor het leerlingenconcert van de Academie - Dirigente Marleen Heyvaert - © Deschuyffeleer
 

Meer dan 100 leerlingen van de afdeling Herne van de Academie voor Muziek, Woord en Dans stonden tijdens het eerste leerlingenconcert van het schooljaar te popelen om met hun ‘kunnen’ het ruim opgekomen publiek in de Sint Petrus- en Pauluskerk te verrassen.  Met een spectaculaire en bijzonder hoogstaande voorstelling wisten zij de toeschouwers alvast aan de hand van hun gevariëerd ‘menu’ uitermate te boeien.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HALLE-GOOIK naar halve finale Beker van België na 2-3 winst op Noorderwijk

Logo_halle_gooikkopie
EP

 FP Halle-Gooik trok voor de kwartfinale van de beker van België naar Real Noorderwijk. Wat voordien omschreven werd als een moeilijke wedstrijd werd het ook. Halle-Gooik begon het beste en kwam snel op een 0-2 voorsprong na een mooi doelpunt van Grello en een pegel van Dujacquier

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 feb 2017
Felix Merckx
EP
 

GOOIK - Filmvoorstelling voor jeugdbewegingen

Editiepajot_gooik_film__kopie_
Heel wat kinderen in De Cam. - Foto © Marc Colpaert
 

Meer dan honderd kinderen uit verschillende jeugdbewegingen genoten in De Cam van een filmvoorstelling. Omdat vele leiders van de verschillende jeugdbewegingen momenteel moeten studeren voor hun examens, organiseerde

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jan 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN / REGIO - Gratis infomoment over renoveren

Foto_geld
Men kan er ook geld mee winnen

De Woonwinkel Pajottenland organiseert een gratis infomoment over ’Help, ik ga renoveren’, in het Baljuwhuis van Galmaarden. Dit infomoment staat open voor mensen uit Bever, Galmaarden, Herne, Gooik, Pepingen en Lennik. Bij de Woonwinkel

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jan 2017
Marc Colpaert
Kos
 

REGIO - SG GVB Pajottenland hield studiedag over nieuw leerplan ‘Zin in leren, zin in leven’

Editiepajot_pepingen
Foto © Elsie De Greef / De leerkrachten kregen een introductiesessie van het nieuwe leerplan
 

De scholengemeenschap GVB Pajottenland met Harten Troef (Heikruis/Pepingen), De Bloesem (Herne), Dorpsschool Kester en Spring in 't Veld (Bellingen/Breedhout) organiseerde woensdag een gezamenlijke pedagogische studiedag in Pepingen. De 80 leerkrachten van de 4 scholen kregen een introductiesessie van het nieuwe leerplan van het Katholiek Onderwijs ‘Zin in leren, zin in leven’.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jan 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

GOOIK - Zes jaar dorpsrestaurant

Dsc_5757__kopie_
Kesterberg the place to be. - Foto © Marc Colpaert
 

Op dinsdag 31 januari wordt in seniorie Kesterberg feest gevierd want het concept ‘dorpsrestaurant’ bestaat zes jaar. In 2011 werd door het OCMW het dorpsrestaurant in het leven geroepen. “Het is de bedoeling dat oudere mensen op elke dinsdag in Kesterberg en op donderdag

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Nieuwjaarsdrink in De Cam

Editiepajot_gooik_drink__kopie_
Het was gezellig in De Cam. - Foto © Marc Colpaert
 

Het gemeentebestuur organiseert voor haar inwoners een Nieuwjaarsdrink op zondag in De Cam in Gooik. Burgemeester Michel Doomst(CD&V) en het gemeentebestuur wensten al hun inwoners een gelukkig en vooral gezond 2017. Voor de muzikale

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Een bloemetje voor Indira

Editiepajot_gooik_indira__kopie_
Indira kreeg een bloemetje. - Foto © Marc Colpaert
 

Indira Vandevelde uit Gooik werd gehuldigd tijdens de nieuwjaarsreceptie in De Cam in Gooik. Voor haar prachtige dansprestatie dit jaar, ondermeer in de VTM wedstrijd ‘Belgian’s Got Talent’ kreeg Indira Vandevelde(14) een bloemetje en gelukwensen van het gemeentebestuur

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HALLE – Cameraclub Halle kiest zijn beste foto.

Cameraclub_1
Foto's Emile Devogeleer
 

  Eind oktober 2016 organiseerde Cameraclub Halle haar 37ste fototentoonstelling in CC  “De Oude Post” in Halle. Dat jaar mochten zij meer dan 700 bezoekers ontvangen. Tijdens deze fototentoonstelling kon elke bezoeker via een keuzeformulier een favoriete foto selecteren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

BEERSEL / REGIO OCMW’s en CAW organiseren een interactief toneel rond schulden

Editiepajot_bart_devill___ocmw
foto Bart Devillé
 

 Het OCMW Beersel organiseert samen met de OCMW’s uit de regio (Halle, Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Genesius-Rode, Drogenbos,…) en CAW(Centrum Algemeen Welzijnswerk) Halle-Vilvoorde een interactief toneel. De deelnemers worden meegezogen in een negatieve spiraal van een te hoge schuldenberg en ervaren hoe dit voelt. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

PAJOTTENLAND – Politie betrapt drie bestuurders op rijden onder alcoholinvloed

Alcoholcontrole_jan_2017
© Deschuyffeleer
 

In de nacht van zaterdag op zondag zette de politie Pajottenland een grootschalige actie op tegen het rijden onder invloed van alcohol en van drugs. Ondanks alle waarschuwingen en sensibiliseringsacties legden toch nog 3 bestuurders een positieve ademtest af. Eén bestuurder zag zich zelfs zijn rijbewijs voorlopig ingetrokken voor 15 dagen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Marc Colpaert | 17 feb 2017
Marc Colpaert | 17 feb 2017
Marc Colpaert | 17 feb 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 05 feb 2017
Marc Colpaert | 30 jan 2017
Marc Colpaert | 24 jan 2017
Marc Colpaert | 24 jan 2017
Marc Colpaert | 24 jan 2017
Emile Devogeleer | 24 jan 2017

archief