Artikels Archief van Gooik

GOOIK - Lindsay van HairLin mag naar het Eurovisiesongfestival en niet om te zingen

Editie_colpaert_gooik_hairlin_1__kopie_
Lindsay in het midden tussen haar collega's van het kapsalon HairLin. - Foto Marc Colpaert
 

Lindsay Schets van HairLin te Gooik is 1 van de 3 Belgische kappers die werd geselecteerd om backstage te werken op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Er werden in totaal een 30-tal kappers geselecteerd over de hele wereld die zullen instaan voor het haar van de artiesten en dit zowel gedurende de repetities,

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 feb 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

FP HALLE-GOOIK wint derde wedstrijd op 7 dagen tegen Jette met 6-4

Futsal_hg

 FP Halle-Gooik kreeg voor de 3e wedstrijd in 7 dagen Futsal Jette op bezoek. Jette, de ploeg in vorm, dat zich kranig verweerde.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 feb 2020
Marc Sluys
 

GOOIK - Zanger Bart Declercq vliegt er weer stevig in met nieuwe single

Foto_rv_bart
Bart. Ingezonden foto
 

Met zijn nieuwe single 'Is het zo moeilijk om gewoon te doen' blijft Bart Declercq uit Gooik trouw aan zijn favoriete muziekstijl van schlagers en ambiance muziek en hij heeft weer meer tijd om op te treden. De single werd gemaakt in Vollezele. Het aanstekelijke ritme van deze nieuwe cd zal zonder enige twijfel elke zaal en feesttent op zijn kop zetten in de komende weken en maanden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 feb 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Spiritueel winkeltje sluit definitief de deuren

A_editie_colpaert_galmaarden_spiritueel__1__kopie_
Johan in zijn winkel. Foto Marc Colpaert
 
Het eerste en enige spiritueel winkeltje van Tollembeek sluit na negen jaar binnenkort de deuren. Volgens eigenaar Johan Mathyssen(57) is het tijd om iets anders te doen en wat meer van het leven te genieten.
Sinds 2011 opende Johan Mathyssen het spiritueel winkeltje 'Centipede' in de Zeuningenstraat 26 in Tollembeek.
 

Klik hier om meer te lezen

 
14 feb 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

OETINGEN - De haan was bijna gaan vliegen

A_editie_colpaert_gooik_kerkhaan_1__kopie_
De kerkhaan veilig op de grond. - Foto Marc Colpaert
 

De kerkhaan op de toren van de kerk van Oetingen was bijna de pist in, hij stond door de laatste storm Ciara zo wankel op zijn benen dat hij elk moment naar beneden kon vallen. Om de veiligheid van de mensen te verzekeren werden er al enkele dagen dranghekken geplaatst

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 feb 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Michel is gewoon Michel een boek over een burgemeester

A_editie_colpaert_gooik_boek_michel_1__kopie_
Michel met rond hem mensen die meewerkten aan het boek. - Foto Marc Colpaert
 

Jean-Pierre Schoukens heeft een boek geschreven 'Altijd' over het leven van Michel Doomst politieker en burgemeester van Gooik. Het boek werd zopas voorgesteld in De Cam in Gooik. Al was Michel er eerst niet voor te vinden om een boek te laten maken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 feb 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

PAJOTTENLAND - Politiehuis - Vlakdekkende opgraving en zoeken naar restanten uit de Romeinse periode

Archeologie_politiehuis_feb_2020__1_
PAJOTTENLAND - Politiehuis - Vlakdekkende opgraving en zoeken naar restanten uit de Romeinse periode - © Deschuyffeleer
 

De voorbereidingswerken voor de bouw van het nieuw politiehuis in Kester zijn eindelijk begonnen. Vandaag werd dan ook in een tweede fase gestart met het archeologisch onderzoek. Aan dit grondig onderzoek ging reeds in 2018 een vooronderzoek vooraf. Gezien de destijdse oplevering van 21 sporen gaan de onderzoekers er van uit dat de site zou kunnen rijk zijn aan mogelijke restanten van een erf gekoppeld aan een bewaarplaats voor granen uit de Romeinse periode.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 feb 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

FP HALLE-GOOIK wervelt tegen hekkensluiter Moeskroen 0-17

Futsal_hg

FP Halle-Gooik zonder de geschorste De Bail trok naar Moeskroen. Moeskroen had zich versterkt tijdens de winterstop met als doel de redding maar Halle-Gooik liet ze nooit in de wedstrijd komen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 feb 2020
Marc Sluys
 

Opgewekt Pajottenland. deed drie succesvolle acties naar aanleiding van Grey Day

Grey_day_halle
Ingezonden © Opgewekt Pajottenland
 

Opgewekt Pajottenland. deed drie succesvolle acties naar aanleiding van Grey Day. Op het Stationsplein van Halle, aan het IMI in Ledeberg (Roosdaal) en op de boerenmarkt van Gooik deelden we koffie en chocolademelk uit aan voorbijgangers. Op die manier ‘vierden’ we Grey Day in het Pajottenland, de dag dat de groene energie voor dit jaar opgebruikt is. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 feb 2020
Marc Sluys
Ingezonden © Opgewekt Pajottenland
 

HERNE – Een daverend applaus voor de leerlingen van de academie Muziek, Woord en Dans

1_leerlingen_academie_feb_2020_herne__31_
Een daverend applaus voor de leerlingen en de leerkrachten van de HERNSE afdeling van de academie Muziek Woord en Dans - © Deschuyffeleer
 

Het concert van de leerlingen van de afdeling Herne van de Gooikse academie Muziek, Dans en Woord in de St-Petrus en Pauluskerk wist ééns te meer veel volk op de been te brengen. Meer dan 120 leerlingen stonden er op het podium. Voor sommigen was het de eerste keer dat zij - met allicht toch wat zenuwen - hun kunnen mochten tonen aan publiek. Het welkom was van directeur Sarah Copriau. Nog voor de acts.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 feb 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

REGIO - Grijze dag bij Opgewekt Pajottenland

Grey_day_halle_ok
Foto Aan station Halle Opgewekt Pajottenland©
 

Opgewekt Pajottenland vierde vandaag "Gray Day". Ziehier hun verhaal.

"Vandaag deden we drie succesvolle acties naar aanleiding van Grey Day. Op het Stationsplein van Halle, aan het IMI in Ledeberg (Roosdaal) en op de boerenmarkt van Gooik deelden we koffie en chocolademelk uit aan voorbijgangers. Op die manier ‘vierden’ we Grey Day in het Pajottenland, de dag dat de groene energie voor dit jaar opgebruikt is

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 feb 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

GOOIK - Buren organiseren een feestje in een verwarmde tent

Editie_colpaert_gooik_feest_kasteelstraat_1__kopie_
Waar is dat feestje. - Foto Marc Colpaert
 

De buurtbewoners in totaal meer dan 100 mensen uit de Kasteelstraat, Frankrijkstraat en de Melkweg in Oetingen kwamen een glaasje cava drinken op het nieuwe jaar. Het was druk in de twee verwarmde tenten, om al de mensen die wilden genieten van de nieuwjaarsdrink, in onder te brengen. "Wij organiseren na de feestdagen
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 feb 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

PAJOTTENLAND – Luid, luider, luidst, je oren zijn gevoeliger dan je denkt....

1_intergemeentelijke_preventie_gehoorschade_bib_hern_2020__2_
PAJOTTENLAND – Voorkomen van gehoorschade bij jonge kinderen via de bibs - © Deschuyffeleer
 

In de Hernse bibliotheek Petrus Naghel diende preventiewerker Bianca Vanreepinghen de bibliotheek-medewerkers, de communicatieverantwoordelijken en de voorzitters van de bib-beheerscomités van Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen een flinke portie informatie op rond de oorzaken en de gevolgen van gehoorschade bij de jeugd. Met het jeugdboek ‘Mama laat haar oren uit’ van auteur Brigitte Minne en illustrator Tim Van den Abeele als leidraad wil ze in het bijzonder nu ook jonge kinderen wijzen op.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 feb 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GOOIK - Kinderjeugdraad buigt zich over de vele speeltuinen in de gemeente

Editie_colpaert_gooik_kinderraad_1__kopie_
De kinderen aan het werk. - Foto Marc Colpaert
 
Een twaalftal kinderen van de kinderjeugdraad van Gooik gaven hun mening over de 11 speeltuinen die te vinden zijn op hun grondgebied. Wat ze nog graag willen in hun dorp is een kabelbaan en een soort multimove pad.Sinds vorig jaar is de gemeente Gooik onder impuls van schepen Simon De Boeck(CD&V) gestart met een kinderjeugdraad. Enkele keren per jaar 
 

Klik hier om meer te lezen

 
03 feb 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Is de omleiding nu naar links of rechts

Editie_colpaert_gooik_wegwijzer_1__kopie_
Is het nu links of rechts? Foto Marc Colpaert
 

Op de Edingsesteenweg kunnen bestuurders die uit de Langestraat komen kiezen welke omleiding ze willen volgen links of rechts, gemakkelijk is anders. Klein probleem voor bestuurders die op de Langestraat riching de Edingsesteenweg rijden in Kester. Wanneer ze uit de richting van Vollezele komen en ter hoogte van de Edingsesteenweg komen, krijgen ze deze situatie voorgeschoteld.
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 jan 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

De wandelclub Heidetochten KESTER-GOOIK bedankte haar vrijwilligers met een BBQ

Editie_colpaert_gooik_heidetochten_1__kopie_
Foto Marc Colpaert
 

In de zaal Parecia in Leerbeek werden een 80-tal mensen verwend met een etentje om hen te bedanken bij het organiseren van wandeltochten in hun streek. Elk jaar opnieuw organiseert de wandelvereniging de Heidetochten vier wandelingen in het Pajottenland. "Wij hebben heel wat vrijwilligers nodig om alles in goede banen te leiden. Per wandeling doen we telkens een beroep op 70 tot 90 vrijwilligers, 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jan 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Ferm deelde 75 deurmatten uit aan haar leden

Editie_colpaert_gooik_ferm_1__kopie_
Heel wat deurmatten bij deze ferme vereniging. - Foto Marc colpaert
 

Afgelopen weekend deelde Ferm afdeling Gooik niet minder dan 75 deurmatten uit aan haar leden, dit deden ze ter ondersteuning van hun nieuwe naam. Sinds kort heeft de KVLV Gooik een nieuwe naam en staat nu bekend onder 'Ferm', een leuke naam volgens vele vrouwen. Ferm is een inspirerend netwerk, door vrouwen gedragen. Ze brengen veelzijdige activiteiten en ervaringen om te koesteren. " Wij hebben al onze leden, dat zijn er 75, een deurmat als geschenk gegeven. Sommige werden aan huis geleverd andere hebben wij overhandigd tijdens onze nieuwjaarsreceptie in de Niko in Gooik", vertelde voorzitter Ingrid Verbrugghe. Ze hoopt tevens dat nog meer vrouwen bij hun 'ferme' vereniging komen aansluiten. Burgemeester Michel Doomst(CD&V) mocht als enige man tussen de vele vrouwen ook een woordje komen vertellen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jan 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

PAJOTTENLAND – Politie zet in op het waarmaken van een veilige en leefbare samenleving

Nieuwjaar_lokale_politie_pajottenland_2020__0_
PAJOTTENLAND – Politie zet in op het waarmaken van een veilige en leefbare samenleving - Valerie Van Den Broecke, Philippe Annys en Serge Roelens - © Deschuyffeleer
 

De politie Pajottenland, die de politionele eerstelijnszorg waarneemt in Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen, organiseerde haar nieuwjaarsbijeenkomst deze keer in de nieuwe brandweerkazerne in Lennik als teken van nauwe onderlinge verbondenheid. Een sterk partnerschap, een veilige en leefbare samenleving evenals respect voor de hulpdiensten waren daarbij de belangrijkste uitgesproken wensen door waarnemend korpschef Philippe Annys…...

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Jong CD&V GOOIK organiseerde een soepbedeling in de blokspots.

A_foto_jong_cdv_blokken_
Ingezonden foto
 

Ze wilden graag de Gooikse jongeren een hart onder de riem steken tijdens de zware blokperiode. Daarom trokken enkele leden van Jong CD&V met zelfgemaakte pompoensoep op pad naar de 2 blokspots in Gooik, JH Guuk en de Bib van Gooik. Een lekkere en gezonde opkikker voor de hardwerkende studenten.
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Vrijwilligers helpen met het snoeien en plaatsen van een takkenril

Editie_colpaert_gooik_snoeien_1__kopie_
Samen aan de slag. - Foto Marc Colpaert
 

Een vijftal vrijwilligers uit Pepingen waren aan de slag om beheerwerken uit te voeren in een bosje van Natuurpunt in Gooik. Dit bosje pal tussen de velden was het eerste stukje grond dat ooit aangekocht werd door Natuurpunt in Gooik."Het bosje ter Molle werd ongeveer 20 jaar geleden aangekocht en is ondertussen uitgegroeid tot een veilige oase voor heel wat beestjes,
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Laatste Nieuws

Marc Colpaert | 14 feb 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 05 feb 2020

archief