Artikels Archief van Gooik

OETINGEN - Klaartje trots op haar vikings

Editiepajot_gooik_vikings__kopie_
Klaartje(rechts) en haar vikings. - Foto Marc Colpaert
 

Klaartje Cosijns van iMove is uitermate tevreden over de goede prestatie die haar vrouwelijke en mannelijke Vikings hebben geleverd op de Strong Viking Obstacle run. De dansstudio iMove uit Oetingen heeft met een ploeg van 16 mensen 3 maanden getraind om deel te nemen aan deze run. "Omdat ik zelf ook wou deelnemen en Jaryd De Mooij als triatleet ook meer ervaring

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Feest in de Kindekestraat

Editiepajot_gooik_letterbeek__kopie_
Feest bij de buren.- Foto Marc Colpaert
 

De bewoners van de Letterbeekstraat en de Kindeskestraat in Gooik vierden al hun 5 de buurtfeest. Dit jaar was het thema prinsen en prinsessen. Er was zelfs een ridder met harnas van de partij. Met de vele kinderen werd er geknutseld, zo kregen de ouders de kans om gezellig te kletsen

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

OETINGEN - Buurtfeest in de Frankrijkstraat

Editiepajot_gooik_frankrijkstrata__kopie_
Enkele deelnemers van het buurtfeest. - Foto Marc Colpaert
 

De inwoners van de Frankrijkstraat, de Kasteelstraat en de Melkweg organiseerden samen hun 25 ste buurtfeest in hun straat. Ze waren ooit een van de eerste buurten die van start gingen met een buurtfeest(die van de Lindestraat zijn nog langer bezig,red.). "Wij zijn dan misschien niet het oudste buurtfeest, 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

LEERBEEK - Al vele jaren gelukkig samen in Seniorie Kesterberg

Editiepajot_gooik_derijcke__kopie_
De familie Derijcke. - Foto Marc Colpaert
 

Lucien Derijcke en Monique Van Eesbeek die verblijven in Seniorie Kesterberg in Leerbeek vierden hun 60 ste huwelijksverjaardag met de hele familie. Ze leerden elkaar kennen op een trouwfeest in Herne, werden verliefd en trouwden wat later. Ze kregen samen twee kinderen Marc en Alain en hebben vandaag 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

OETINGEN - De kerstman kwam vroeg dit jaar

Colpaert_gooik_kerstman_2a
De kerstman was vroeg. - Foto Marc Colpaert
 

De kerstman komt vroeg dit jaar want kijk in het centrum van Oetingen staat hij al enkele dagen te blinken, naast de twee kledingcontainers ter hoogte van de petanquepleinen. Een toch wel ongewoon beeld in het centrum van Oetingen de voorbije dagen. Naast een kledingcontainer stonden twee dozen met daarin tal van oude videobanden(VHS), een groot pluche beest en zelfs een kerstman, die er nog redelijk goed uitzag.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Opendeurdagen bij garage Vanbelle

Editiepajot_van_belle_3a__kopie_
Opendeurdagen bij garage Vanbelle nog tot 23 september. - Foto Marc Colpaert
 

Garage Stephan Vanbelle uit Geraardsbergen zet vanaf vandaag tot en met zondag 23 september de deuren van zijn garage wagenwijd open. Wie nog vlug een wagen wilt kopen dan is het nu zeker en vast het moment en bij Vanbelle de plaats om te kopen. In de ruime toonzaal kan men tal van modellen komen bewonderen van de  Hyundai Tucson,

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 sep 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Werken Paddenbroek gestart

Paddenbroek_bezig__kopie_
De werken zijn gestart. - Foto Marc Colpaert
 

 De werken om van het educatief plattelandscentrum Paddenbroek een soort van glazen huis te maken, zijn deze week gestart. Het gebouw krijgt naast tal van vergaderzalen, een polyvalente zaal en een wandelcafé ook enkele niet geklimatiseerde binnenruimtes, waar het vooral tijdens de tussenseizoenen goed is om te vertoeven. In 1927 werd de hoofdwoning van Paddenbroek gebouwd, 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 sep 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

OETINGEN - Jaryd mag naar Hawaï

Editiepaot_gooik_jayd__kopie_
Jaryd is volop aan het oefenen. Foto Marc Colpaert
 

Jaryd De Mooij uit Roosdaal en de vaste trainer en coach bij de danstudio iMove in Oetingen, vliegt volgende maand naar de andere kant van de wereld, om er deel te nemen aan de Ironman in Hawaï. Voor Jaryd is dit een droom die werkelijkheid wordt en waar hij al heel wat jaren van droomde. De laatste weken is Jaryd heel hard aan het trainen en hij combineert zijn trainingen met een bezoek aan de sauna, om beter bestand 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 sep 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Veel volk in De Bron

School_gooik_de_bron__kopie_
De speelplaats stond vol kinderen en hun ouders. - Foto Marc Colpaert
 

Ze zijn weer vertrokken met een nieuw schooljaar, binnen tien maanden is het alweer grote vakantie!. Het was opmerkelijk druk vandaag op de meeste wegen, want meer dan een miljoen kinderen gingen opnieuw naar school en dat scheelt natuurlijk in de ochtendspits. In Gooik gooiden

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 sep 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

CD&V Vlaams-Brabant trapt campagne af op de fiets

Cdenv_vlaams-brabant_start_campagne__1_
De campagne ging van start. Foto Ingezonden
 

 Vlaams-Brabant is een fietsprovincie en daar is CD&V trots op. De provinciale campagne richting 14 oktober gaat voor CD&V dan ook over maximale investeringen in veilig fietsverkeer en –toerisme

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 aug 2018
Sam Herremans
 

OETINGEN - Heel wat lopers in het centrum

Editiepajot_gooik_lopen__kopie_
Ook heel wat kinderen aan de start. - Foto Marc Colpaert
 

Enkele honderden sportievelingen zakten af naar het centrum van Oetingen voor de 16 de stratenloop 'Dwars door Oetingen'. Net geen honderd kinderen, sommige onder hen waren maar 4 jaar oud, mochten respectievelijk 250, 500 of 1.000 meter lopen. Bij de volwassenen was Dieter Roelandt de snelste op de 4 km, Wouter Mommaert op de 8 km en Wout Van den Haute de winnaar op de 16 km. Wie koos voor de 8 of de 16 km werd getracteerd op een unieke doortocht in het domein Steenhout in Vollezele. Een deel van de opbrengst gaat naar een goed doel. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 aug 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - LED-verlichting in de Koornmolen

Colpaert_gooik_koornmolen_1__kopie_
De Koornmolen wordt een beetje groener langs de binnenkant. - Foto Marc Colpaert
 

Door de verlichting in de sporthal Koornmolen te vervangen door zuinige LED-verlichting gaat de gemeente tot 36 ton CO2 minder verbruiken. Vorige maand, tijdens de jaarlijkse zomersluiting van sporthal Koornmolen, werd er heel wat werk verzet. Niet in het minst door de mensen van Escoplus die instonden voor een volledige relighting naar LED-verlichting van de gemeentelijke sporthal.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 aug 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Feest op het plein

Editiepajot_gooik_dhoeve__kopie_
Feest op het plein. - Foto Marc Colpaert
 

Ter hoogte van de bocht in de Strijlandstraat in Gooik werd verzamelen geblazen voor het negende buurtfeest. Een vijftigtal mensen zakten af om er een gezellig feestje van te maken. "Wij zijn uitermate tevreden dat zoveel mensen mee komen feestvieren. Maar zonder de hulp van de gemeente 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 aug 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Veel muzikanten in GOOIK

Editiepajot_gooik_mus__kopie_
Enkele mensen aan het werk. - Foto Marc Colpaert
 

Niet minder dan 400 muzikanten overspoelen de laatste dagen de gemeente Gooik en dit gedurende vijf dagen, alles in het kader van 40 jaar stage voor traditionele volkmuziek. Op dertien verschillende locaties in het centrum van Gooik, kan men deze week tal van muzikanten aan het werk zien. Wij trokken naar de leslokalen van basisschool De Bron, waar heel wat muzikanten rondliepen. "Wij komen hier al zes jaar 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 aug 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Hartveilige gemeente

Editiepajot_gooik_hartveilig__kopie_
Gooik is nu een hartveilige gemeente. - Foto Marc Colpaert
 

Door hun inspanningen ontving de gemeente Gooik vanuit het Rode Kruis Vlaanderen de erkenning van 'hartveilige gemeente', waar ze uiteraard zeer trots op zijn. De voorbije jaren werd in Gooik vanuit de gezondheidsraad en het OCMW sterk ingezet op de aanwezigheid van AED-toestellen (automatische externe defibrillatoren) binnen de gemeente. Zo is er in

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 aug 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Eerste drink onder het zeil

Editiepajot_gooik_zeil__kopie_
Enkele buurtbewoners onder het zeil. - Foto Marc Colpaert
 

Om te vieren dat de twee zeilsculpturen er staan ter hoogte van het centrum van Gooik werden de mensen uitgenodigd om een glaasje te komen drinken. De meeste meningen waren lichtjes positief, al vinden heel wat mensen dat men eerst moet wennen aan dit nieuwe uitzicht. "Het is de bedoeling dat we 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 aug 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

OETINGEN - Mosselen aan de lopende meter

Editieppajot_colpaert_gooik_buurtfeest_blijkheerstraat_1__kopie_
Mosselen waren er genoeg. - Foto Marc Colpaert
 

Bijna honderd buurtbewoners kwamen samen voor het twaalfde buurtfeest en op het menu stonden lekkere mosselen. De bewoners van de Blijkheerstraat, de Boomgaardstraat, de Kouterweg en de Bergstraat organiseerden hun jaarlijks buurtfeest. "Wij zijn vorig jaar gestart met het aanbieden van mosselen en dat sloeg zo goed aan, dat heel wat mensen dit jaar terug naar lekkere mosselen vroegen", lachte Brigitte De Bruyn. En zo werden tot 18 potten met mosselen samen op het vuur gezet. Na het eten zorgden ze ook nog voor een muzikale ondersteuning en werd er tot laat in de nacht een stevig feestje gevierd. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 aug 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Nieuw plein voor de school

Editiepajot_gooik_plaats__kopie_
Inge Jacobs en Herman Anthoons voor de school. - Foto Marc Colpaert
 

Voor de school De Oester in Gooik  wordt er momenteel een volledig nieuw plein aangelegd als parkeerplaats voor de school en in het weekend zal deze kunnen gebruikt worden door de sporters. Voor de gemeentelijke Sportbasisschool De Oester zijn er werken aan de gang om het plein voor de nieuwe school een verharding te geven. "Onze gemeentearbeiders zijn volop bezig om de nodige klinkers te plaatsen voor de school.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 aug 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Goud voor Frans en Jeannine uit GOOIK

Editiepajot_gooik_pernet__kopie_
De familie Pernet.- Foto Marc Colpaert
 

Frans Pernet en Jeannine De Coster afkomstig uit Gooik vierden met de hele familie hun gouden huwelijk in de zaal Trefpunt in Eizeringen. Frans leerde zijn Jeannine kennen op een bal in Schepdaal, meer dan 50 jaar geleden. Frans was de oudste van tien kinderen en was een zefstandige bloemenkweker en zijn 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 aug 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

BEVER - Defotoclub stelt zijn foto's tentoon

Colpaert_bever_defotoclub_2__kopie_
Enkele leden van de club zijn de laatste foto's aan het inkaderen. - Foto Marc Colpaert
 

De leden van Defotoclub uit Bever nodigen iedereen uit op hun fototentoonstelling in de gemeentelijke basisschool Ak'cent in het centrum van de gemeente. Om de twee jaar organiseren de leden van deze fotoclub een fototentoonstelling. "Wij hebben opnieuw onze mooiste foto's laten vergroten en hopen dat het publiek ook dit jaar 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 aug 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Laatste Nieuws

Marc Colpaert | 19 sep 2018
Marc Colpaert | 19 sep 2018
Marc Colpaert | 19 sep 2018
Marc Colpaert | 19 sep 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 sep 2018
Marc Colpaert | 12 sep 2018
Marc Colpaert | 03 sep 2018
Marc Colpaert | 27 aug 2018
Marc Colpaert | 27 aug 2018
Marc Colpaert | 27 aug 2018
Marc Colpaert | 27 aug 2018
Marc Colpaert | 27 aug 2018
Marc Colpaert | 23 aug 2018
Marc Colpaert | 23 aug 2018
Marc Colpaert | 23 aug 2018
Marc Colpaert | 23 aug 2018
Marc Colpaert | 17 aug 2018

archief