Artikels Archief van Gooik

LEERBEEK - Brusselstraat nog dicht tot eind mei

Colpaert_gooik_brusselstraat_dicht_1__kopie_
De Brusselstraat blijft nog even dicht. - Foto Marc Colpaert
 

De Brusselstraat in Leerbeek zal door werken aan de Sint-Pieterskerk pas tegen het einde van de maand mei terug opengesteld worden voor het doorgaand verkeer. Sinds enige tijd zijn er ingrijpende werken aan de gang aan de Sint-Pieterskerk van Leerbeek. Niet alleen het kerkgebouw maar ook de kerkmuur die rond de kerk staat, langs de kant van de Brusselstraat, moet aangepakt worden. In december van vorig jaar ging de Brusselstraat al enkele weken dicht. Nadien was de straat opnieuw opengesteld, maar nu is de straat opnieuw afgesloten,
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mrt 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Kinderen sporten in de Koornmolen

Editie_colpaert_gooik_sportigo_1__kopie_
Heel wat kinderen samen aan het sporten. - Foto Marc Colpaert
 

Iets meer dan honderd kleuters en kinderen uit de lagere school kwamen zich amuseren in de sporthal de Koornmolen in Gooik. Sportigo organiseerde deze sportieve week tijdens de krokusvakantie in de Koornmolen. Het thema voor deze vakantie was het circus. De monitoren Ines, Vanessa, Stan, Daan, Leni, Morgane en Hannah zorgden ervoor dat alle kinderen een plezierige 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mrt 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

KESTER - Forza Azura gaat in zee met PRO

Colpaert_gooik_pro_1__kopie_
Forza Azura gaat samenwerken met PRO. - Foto Marc Colpaert
 

 De partij Forza Azura, de positief liberale partij in Gooik, sluit zich aan bij de partij PRO van Joris Verspecht, evenwel met behoud van haar eigen identiteit. Op donderdagavond maakte Donald Stockmans van Forza Azura bekend dat zijn partij in zee gaat met die andere burgerpartij PRO van Joris Verspecht, deze laatste was ook aanwezig in café Jagershof in Kester. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mrt 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Extra geld voor de landbouwers

Colpaert_gooik_processiestraat_1__kopie_
Simon steunt de landbouwers. - Foto Marc Colpaert
 

Tijdens de jongste gemeenteraad werd beslist om de Gooikse landbouwers een subsidie te geven van 50 euro wanneer ze een klas of vereniging op bezoek krijgen op hun bedrijf. Schepen van landbouw Simon De Boeck(CD&V) vindt het belangrijk dat onze kinderen toch af en toe eens op een boerderij komen en willen terzelfdertijd de landbouwers een financieel steuntje van 50 euro per bezoek geven. "Zo kunnen onze kinderen met eigen ogen zien en beleven

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mrt 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

LEERBEEK - Frank Galan in Kesterberg

Editie_colpaert_gooik_falan_1__kopie_
Frank met directeur Bruno en enkele bewoners. - Foto marc Colpaert
 

Zanger Frank Galan gaf een geslaagd optreden in de Seniorie Kesterberg in Leerbeek. Heel wat bewoners van de seniorie hadden er al dagen naar uitgekeken voor het optreden van Frank Galan, ze zaten dan ook al ongeduldig te wachten op hun idool. "Wij organiseren dit optreden natuurlijk in de eerste plaats voor onze bewoners, maar ook hun familie was meer dan welkom.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mrt 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Het nieuwe persboek is klaar

Editie_colpaert_gooik_persboek_1__kopie_
Het nieuwe persboek is klaar. - Foto Marc Colpaert
 

Het nieuwe Persboek 2018 van de Heemkundige Kring uit Gooik is klaar en is te koop bij locale handelaars in Gooik. Het nieuwe boek telt 490 bladzijden waarvan 25 bladzijden in kleur, met al het nieuws dat verscheen in de gedrukte kranten of weekbladen uit het vorige jaar. Toch is het Persboek minder dik dan vorig jaar. "Het is inderdaad correct dat

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mrt 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

OETINGEN - Open atelier in de academie

Editie_colpaert_gooik_academie_1__kopie_
De kunstenaars aan het werk.- Foto Marc Colpaert
 

De Academie voor Beeldende & Audivisuele Kunsten uit Oetingen zette de deuren van hun atelier open, in het kader van de 'Dag van de Academies'. Sinds september van vorig jaar zijn ze gestart met een open atelier voor de derde graad volwassenen - optie beeldatelier. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mrt 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - De sportiefste dames zitten in Strijland

Editie_colpaert_gooik_kvlv_1__kopie_
Heel sportief in Strijland. - Foto marc Colpaert
 

De dames van de KVLV Strijland zijn al dertig jaar lang aan het fitnessen onder de deskundige leiding van lesgever Rudy Sterckx. Elke week zijn de dames uit Strijland(Gooik) aan de slag om hun conditie op peil te houden. "Het is bijna niet te geloven maar deze dames zijn al vele jaren een trouw publiek om te werken aan hun conditie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mrt 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Stan Tielemans (20) uit Gooik op Special Olympics

Team_foo_abu_dhabi_-_stan
 

Stan Tielemans (20) uit Gooik studeert Secundair onderwijs (Lichamelijke opvoeding en Bewegingsrecreatie) aan hogeschool Odisee, Campus Dilbeek. Deze week treedt hij in Abu Dhabi aan op de Special Olympics, de vierjaarlijkse Olympische Spelen voor mensen met een verstandelijke beperking.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mrt 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

GOOIK - FEMMA Oetingen nodigt je uit voor de workshop: ‘Leren neen zeggen’

Femma

Deze workshop geeft inzicht in mechanismen achter the disease to please, de ziekte van het willen behagen. Er wordt dieper ingegaan op hoe je je grenzen kan bepalen en duidelijk maken dat je iets niet wil doen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mrt 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

GOOIK - Werken gestart in het centrum

Colpaert_gooik_torenstraat__kopie_
De Torenstraat wordt éénrichtingsstraat. - Foto Marc Colpaert
 

Vanaf 25 februari gaan de werken voor de herwaardering van het dorpsplein in Gooik van start, hierdoor wordt de Torenstraat inrijden vanaf de Gooikeveldstraat niet meer mogelijk. De gemeente Gooik is van plan om van haar dorpcentrum voor de Sint-Niklaaskerk van Gooik, een mooi en gezellig centrum te maken. Ze willen af van de grote kille parkeerplaats die het centrum vandaag is. Daarom gaan vanaf 25 februari de werken van start om het centrum leuker en groener te maken

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 mrt 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Uitkijktoren op de Kesterheide

Editiepajot_gooik_kesterheide__kopie_
Burgemeester Michel Doomst en schepen De Boeck op de Kesterheide.- Foto Marc Colpaert
 

De gemeente Gooik is van plan om op de top van de Kesterheide een soort kunstwerk te laten plaatsen dat dienst moet doen als uitkijktoren. Dit in het kader van de herdenking van de bekende kunstenaar Pieter Bruegel die 450 jaar geleden stief. "Wij gaan samen met enkele andere Pajotse gemeenten zoals Roosdaal, Lennik en Sint-Pieters-Leeuw een soort van belevingsroute uitstippelen door het Pajottenland

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 mrt 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Briljant voor Emiel en Irene

Editie_colpaert_gooik_goossens_1a__kopie_
De familie samen op de foto. - Foto Marc Colpaert
 

Emiel Goossens en Irene De Smet uit Oetingen vierden samen met vrienden en familie hun briljanten huwelijksfeest. Ze gaven mekaar hun ja-woord in 1954 en zijn vandaag 65 jaar later nog steeds gelukkig samen. Voor Emiel en Irene sloeg de vonk over tijdens een bal in de Hollandstraat in Gooik, ze kenden mekaar al vele jaren omdat ze in dezelfde straat werden grootgebracht. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 mrt 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Zelfs een tv naast de kledingscontainer

Colpaert_gooik_afval_1__kopie_
Een tv waar hij niet moet staan. - Foto Marc Colpaert
 

Naast een kledingscontainer ter hoogte van de rotonde De Drie Hamertjes heeft iemand gewoon een televisie achter gelaten. Ook naast de glascontainer even verderop liggen enkele PMD-zakken van Ilva, die er ook niet thuishoren. In tal van verlaten veldwegen kon men de laatste jaren wel af en toe eens een gedumpt toestel terugvinden, maar op een drukke plaats is dit toch wel wat gewaagder om te doen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 mrt 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

OETINGEN - Brocante schuurtje opent de deuren

Editie_colpaert_gooik_anne_2__kopie_
Anne in haar zaak. - Foto Marc Colpaert
 
Vanaf deze maand gooit Anne Jacobs(57) uit de Schavolliestraat 43 in Oetingen de deuren open van haar nieuwe zaak, een schuurtje vol brocante, die de naam Broc-anne-te meekreeg. Gedurende meer dan 35 jaar trok ze geregeld naar tal van rommelmarkten en brocante markten en kwam wel altijd met iets naar huis. Nu maakte ze van haar hobby haar bijberoep.
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
03 mrt 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

PAJOTTENLAND – Nieuwe politieraad geïnstalleerd

Politieraad_1
PAJOTTENLAND – Nieuwe politieraad geïnstalleerd - © Deschuyffeleer
 
Samenstelling * Eedaflegging * Huishoudelijk reglement * Deontologische code * Presentiegelden * Delegatie * Begrotingscommissie * Aankopen * Vacantverklaringen * Politiehuis * ….
 

Klik hier om meer te lezen

 
01 mrt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GOOIK - Willy en Ingrid 50 jaar samen

Editiep_colpaert_gooik_vellemans_1a__kopie_
De familie Vellemans. - Foto Marc Colpaert
 

Willy Vellemans en Ingrid Noynaert uit Gooik vierden hun gouden huwelijksverjaardag met vrienden en familie. Ze leerden elkaar kennen op een bal in de streek, werden verliefd op mekaar en trouwden enige tijd later. Ze kregen samen een zoon Benny en hebben vandaag ook al drie kleinkinderen. Willy werkte enkele jaren bij de gemeente  Gooik,

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

LEERBEEK - Geen vrachtwagens meer in de Stationsstraat

Colpaert_gooik_stationsstraat_1__kopie_
De Stationsstraat is te smal. - Foto marc colpaert
 

De gemeenteraad van Gooik heeft tijdens haar eerste raad na de installatievergadering, twee aanpassingen in het politiereglement doorgevoerd. De eerste is een verbod op vrachtwagens, die langer zijn dan 10 meter, in de Stationsstraat in Leerbeek. Deze straat is gelegen in een woonwijk, maar op het einde van de Stationsstraat  versmald deze gevoelig waardoor heel wat vrachtwagens - 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Soep is hot in de Flavor Shop

Editie_colpaert_gooik_flavor_shop_1__kopie_
Birger gaf meer uitleg aan de dames. - foto Marc Colpaert
 

De dames van de KVLV Gooik trokken naar de Flavor Shop voor een workshop over een calorie arme hongerstiller namelijk soep. Deze workshop kreeg als titel 'Soep is hot' want in de verschilllende soepen werden tal van pikante kruiden verwerkt. Birger Vanacker van de Flavor shop mocht voor de dames in totaal vier soepjes maken: zo was er een Thaise pikante soep, een Siciliaanse soep

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

OETINGEN - Openklas in de kleuterschool

Editie_colpaert_gooik_open_klas_1__kopie_
Heel wat ouders kwamen langs. - Foto Marc Colpaert
 

Heel wat ouders uit Oetingen kwamen een kijkje nemen in de kleuterschool van de Vrije Gesubsideerde School De Bron in Oetingen. Directeur Marleen Verckens samen met de juffen: Kathleen, Ann, Tilly en Veronique zetten de deuren van hun klaslokalen open. "Op deze manier krijgen de mensen
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Laatste Nieuws

Marc Colpaert | 19 mrt 2019
Marc Colpaert | 19 mrt 2019
Marc Colpaert | 19 mrt 2019
Marc Colpaert | 19 mrt 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 mrt 2019
Marc Colpaert | 13 mrt 2019
Marc Colpaert | 03 mrt 2019
Marc Colpaert | 03 mrt 2019
Marc Colpaert | 03 mrt 2019
Marc Colpaert | 03 mrt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 01 mrt 2019
Marc Colpaert | 26 feb 2019
Marc Colpaert | 26 feb 2019
Marc Colpaert | 26 feb 2019

archief