Artikels Archief van Gooik

Wegenwerken op Kestersesteenweg (N272) in Pepingen en Gooik vanaf 2 september

Wegen_en_verkeer_
 

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert vanaf 2 september tot eind november uitgebreide onderhoudswerken uit op de Kestersesteenweg/Molenstraat (N272) in Pepingen en Gooik. Over een afstand van 1,3 kilometer tussen het kruispunt met de Ninoofsesteenweg (N28) en de Ter Mollekensstraat worden in beide rijrichtingen de rijweg en de aanliggende fietspaden heraangelegd in asfalt. 

Alle actuele informatie over deze werken kan u steeds terugvinden op de website: www.wegenenverkeer.be/pepingen

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jul 2019
Marc Sluys
 

OETINGEN - Tweede 'Run to move again' opnieuw een succes

Editie_colpaert_gooik_joggen_2__kopie_
Heel wat mensen steunden de actie voor Brent. - Foto Marc Colpaert
 
Op vrijdagavond organiseerde JC Oetingen in samenwerking met de familie Van Der Kelen voor de tweede maal een 'Run to Move Again' zomerloop. Een aantal maanden geleden liep Brent Vanderkelen heel zware letsels op tijdens een tragisch ongeval. Het herstel zal een lange weg worden die zowel mentaal, fysiek als financieel heel veel zal vragen van Brent & zijn familie. Om Brent op financieel vlak 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jul 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN/ GOOIK - Als we niet vlug meer bomen aanplanten ziet het er slecht uit

A_bos_te_weining
Er is in onze streek nood aan veel meer bomen. - Foto Marc Colpaert
 

Een privé persoon uit het Pajottenland wil daadwerkelijk iets doen voor de natuur en roept de mensen op om meer bomen te planten. Hij is al een tijdje op zoek naar stukjes weide of gronden om aan te kopen in Galmaarden en de omliggende gemeenten om van de weiden nadien een bos te maken. Hij doet dit uitsluitend om de natuur te helpen en dit heeft niets met politiek of geld te maken. Wie dit project wel ziet zitten is welkom om mee te denken hoe en waar er extra bomen kunnen geplaatst 
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jul 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Briljant voor Oscar en Hilda

Editie_colpaert_gooik_chantrain_1__kopie_
De familie Chantrain. - Foto Marc Colpaert
 

Bij de familie van Oscar Chantrain en Hilda Wachtelaer uit Gooik werd een stevig feestje gevierd, want ons koppel was zomaar eventjes 65 jaar getrouwd. Tijdens een kermisbal in het gehucht Holland in Kester leren ze mekaar kennen, worden verliefd en trouwen wat later. Ze krijgen samen twee dochters Vera en Rina en 
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Al voor de vijfde keer de Dolle Strandbalfeesten

Editie_colpaert_galmaarden_dolle_strandbalfeesten_1__kopie_
Kristof Billens(rechts) met enkele vrijwilligers is er klaar voor. - Foto Marc Colpaert
 

Op zaterdag 13 en zondag 14 juli wordt al voor de vijfde keer de Dolle Strandbalfeesten georganiseerd op een grote weide ter hoogte van het sportcentrum van Galmaarden. Net zoals de vorige edities is de inkom ook nu gratis, wat meer en meer een rariteit begint te worden in de streek. “Wij zijn dit jaar vijf jaar bezig en alles loopt voorlopig nog op wieltjes”, vertelt organisator Kristof Billens. “Om zoiets tot een goed einde 
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jul 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Tweede buurtfeest in de Hoevestraat

Editie_colpaert_gooik_hoevestraat_1__kopie_
Feest in de Hoevestraat. - Foto Marc Colpaert
 

In de Hoevestraat kwamen de buurtbewoners samen voor de viering van hun tweede buurtfeest in Gooik. De deelnemers ze waren met een tachtigtal personen konden genieten van een lekkere barbecue en dit aangevuld met het nodige vocht. Voor de kinderen was er ondermeer een springkasteel geplaatst
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jul 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

KESTER - Tiende buurtfeest in De Ham

Editie_colpaert_gooik_de_ham_1__kopie_
Buurtfeest in De Ham. - Foto Marc Colpaert
 

Bewoners uit het centrum van Kester zakten af naar de zaal De Ham voor de viering van hun tiende buurtfeest. Het was warm, heel warm in de zaal en dus stonden er heel wat mensen buiten aan de zaal om wat af te koelen. Ze gingen van start met een aperitief gevolgd door een lekkere barbecue. "Na het 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jul 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Samen feestvieren in centrum

Colpaert_gooik_centrum_oetingen_1__kopie_
Drie gemeenten gaan samen feest vieren. - foto Marc colpaert
 

 Op zaterdag 13 juli is het Kerkplein van Oetingen het gezellige decor voor een prachtige Vlaamse feestdag 'Vlaanderen Boven'.De gemeentebesturen en cultuurraden van Lennik, Roosdaal en Gooik slaan naar jaarlijkse traditie de handen in mekaar om iedereen te laten genieten van heerlijke muziek, lekker eten en drinken en veel Bourgondische sfeer en gezelligheid. Kris Baert en zijn muzikanten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jul 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

KESTER - Gezocht nog wat lekkere ijsjes of chocolade voor de boerenmarkt

Editie_colpaert_gooik_markt_kester_1__kopie_
Geert met enkele klanten . - Foto Marc Colpaert
 

De wekelijkse boerenmarkt elke donderdagnamiddag in Kester boert goed en de mensen kunnen er terecht voor heel wat verse producten, toch is er nog plaats voor een extra kraam met lekkere producten zoals chocolade, ijsjes of ander snoepgoed. Al vele jaren is er op donderdagnamiddag ter hoogte van het begin van de Molenstraat een heuse boerenmarkt. Plaatselijke handelaars komen er hun groenten, brood of vlees aan de man brengen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jul 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

OETINGEN -Buurtfeest op de oude plaats

Editie_colpaert_gooik_da_plosj_1__kopie_
Feest in Oetingen. - Foto Marc Colpaert
 

Op vrijdagavond vierden een kleine honderd personen het tiende buurtfeest van de oude plaats (D'Aa Plosj) in de schuur van boer Smeets in Oetingen. De receptie ging van start gevolgd door een pak lekkere frietjes en nadien was er nog een quiz en zelfs een spelletje bingo, aangevuld met de nodige muzikale klanken. Na het eten en de spelavond werd het feest afgesloten met
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jul 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Gooikse Mountainbike Club bestaat 25 jaar

Editie_colpaert_gooik_mountainbikers_1__kopie_
Het werd een groot feest in de zaal Familia. - Foto Marc Colpaert
 

De Gooikse Mountainbike Club bestaat 25 jaar en dat werd gevierd in de zaal Familia in Gooik. Vandaag heeft deze club al 25 seizoenen achter de rug, met gemiddeld 40 ritten per jaar, dus staat de teller al op 1.000 ritten. "Als we weten dat we gemiddeld 40 km per rit rijden staat de teller dus al op 40.000 km. Wij zijn dus met onze club op 25 jaar rond de wereld gereden"

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jul 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIKOORTS dat is drie dagen plezier maken

Editiepajot_gooikoorts_1__kopie_
Gezellige standjes op de weide. - foto Marc Colpaert
 

Het muziekfestival Gooikoorts mag terug kijken op een mooie editie al was de opkomst op zaterdag mede door de Ronde Van Frankrijk iets minder. Op vrijdag werd goed gestart en waren er meer mensen op de afspraak dan vorig jaar. Op zaterdag was de zon van de partij maar ook reed de Ronde van Frankrijk door het Pajottenland. Heel wat festivalgangers dachten blijkbaar dat ze hierdoor het festival niet zo gemakkelijk konden bereiken en dat was te merken in het aantal bezoekers. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jul 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

OETINGEN - Lopen voor Brent

Editiepajot_gooik_jogging_2__kopie_
Brent was er bij. - Foto marc Colpaert
 
Een aantal maanden geleden liep Brent Vanderkelen heel zware letsels op tijdens een tragisch ongeval.
Het herstel zal een lange weg worden die zowel mentaal, fysiek als financieel heel veel zal vragen van Brent & zijn familie. Om Brent op financieel vlak te steunen organiseert JC Oetingen i.s.m. de familie Van Der Kelen een aantal benefiet-acties waarvan de opbrengst integraal naar de aankoop van een hand-bike voor Brent zal gaan.
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jul 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

OETINGEN - De tiende editie van het buurtfeest van 'D'Aa Plosj'

Editie_colpaert_gooik_da_plosj_1__kopie_
Er was heel wat volk.- Foto Marc Colpaert
 

Op vrijdagavond vierden een kleine honderd personen het tiende buurtfeest van de oude plaats (D'Aa Plosj) in de schuur van boer Smeets in Oetingen. De receptie ging van start gevolgd door een pak lekkere frietjes en nadien was er nog een quiz en zelfs een spelletje bingo, aangevuld met de nodige muzikale klanken. Na het eten en de spelavond werd het feest afgesloten met 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jul 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Sportelgroep sluit het jaar goed af

Editie_colpaert_gooik_sportelen_1__kopie_
Samen gezellig aan sport doen. - Foto Marc Colpaert
 

De Gooikse Sportelgroep, Badminton voor 50-plussers, mag spreken van een uitstekend sportjaar met momenteel al meer dan 25 spelers of speelsters. Wekelijks komen deze enthousiaste sporters samen in de Koornmolen om op hun eigen tempo en niveau, tegen een pluimpje te komen slaan in Gooik. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jul 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Op zoek naar extra binnenruimte voor de petanquers

Colpaert_gooik_petanque_plaats_1__kopie_
Op deze plaats kan er een lokaal komen. -Foto Marc Colpaert
 

De gemeente Gooik heeft plannen om een overdekte plaats te voorzien voor de petanquers tijdens de winterperiode. Momenteel zijn er nogal wat mensen uit Gooik en de deelgemeenten gebeten door de petanquesport. De vele petanquers uit Oetingen, die uit Leerbeek en deze van Strijland hebben niet echt een alternatief om nog een balletje te gooien tijdens de winterperiode en zeker niet 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jul 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Bewoners van de vzw Zonnelied, De Pionier krijgen hun eigen B&B

Editie_colpaert_gooik_zonneschlager_1__kopie_
Er komt een B&B bij de Pionier. - Foto Marc Colpaert
 
Het Strijtems Buurtcomité gaat via hun ZonneSchlager festival begin september, geld inzamelen zodat de vzw Zonnelied, centrum De Pionier uit Gooik een woonwagen kan aankopen, om daar een B&B in onder te brengen. Het is de bedoeling dat de bewoners met een beperking mee gaan betrokken worden in deze B&B. "Het verschil met het reeds bestaande aanbod B&B’s in de regio is de inclusiegedachte, een initiati
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jul 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Eerste buurtfeest voor de bewoners van de Edingsesteenweg

Editie_colpaert_gooik_buurfeeest_steenweg_1__kopie_
Gewapend met een waterpistool tegen de warmte. - Foto Marc Colpaert
 

 Enkele bewoners van de Edingsesteenweg in Gooik sloegen de handen in elkaar en organiseerden hun eerste buurtfeest op een weide achter de bibliotheek van Gooik. Voor deze eerste editie hadden ze niet de hele steenweg uitgenodigd, maar het stuk van aan de 'Belle Triene' tot aan de rotonde De Drie Hamertjes. "Wij zijn vandaag met zo’n 90-tal buurtbewoners voor een

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jul 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Geuzestekerij De Oude Cam kreeg heel wat volk over de vloer

Edite_colpaert_gooik_geuze_1__kopie_
Karel(rechts)was weer gul met zijn geuze. - Foto Marc Colpaert
 

Karel Goddeau van de Oude Geuze Stekerij De Oude Cam in Gooik mocht op zondag heel wat mensen een glaasje Geuze aanbieden. Het was drukkend warm op zondag dus kwamen heel wat mensen een kijkje nemen in de koele lokalen van De Oude Cam in het centrum van Gooik. Tussen de oude eiken vaten van meer dan 100 jaar oud, rijpt al jarenlang het bier uit de vier 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jul 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Gemeenteraad heeft BE-Alert goedgekeurd

Colpaert_gooik_de_wilde_1__kopie_
Schepen De Wilde. - foto Marc Colpaert
 

Op de gemeenteraad van 25 maart werd het voorstel om de gemeente Gooik in te schrijven op het waarschuwingskanaal BE-Alert goedgekeurd. Dit systeem alarmeert mensen via SMS, telefoon, mail of sociale media over incidenten en situaties van algemeen belang. "Een aantal personeelsleden van het gemeentebestuur hebben onlangs een vorming rond be-alert gekregen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jul 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Laatste Nieuws

Marc Colpaert | 12 jul 2019
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 10 jul 2019
Marc Colpaert | 10 jul 2019
Marc Colpaert | 10 jul 2019
Marc Colpaert | 10 jul 2019
Marc Colpaert | 07 jul 2019
Marc Colpaert | 06 jul 2019
Marc Colpaert | 06 jul 2019

archief