Artikels Archief van Gooik

Ambitiekader ‘Opgewekt PAJOTTENLAND’ engageert zich voor hernieuwbare energie

1_opgewekt_pajottenland___6a_
Ambitiekader ‘Opgewekt PAJOTTENLAND’ engageert zich voor hernieuwbare energie - © Deschuyffeleer
 

In de gerenoveerde pastorie van Vlezenbeek ondertekenden gedeputeerde Ann Schevenels, burgemeesters en vertegenwoordigers van de tien deelnemende gemeenten evenals de twee partnergroeperingen het ambitiekader 'Opgewekt Pajottenland'. Dat kader wil voor het Pajottenland met zijn grote landschappelijke waarde een gedragen ruimtelijke visie op hernieuwbare energie creëren en meteen ook inspiratie bieden voor concrete projecten. 'Opgewekt Pajottenland' is één van de eerste uitvloeisels van.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND – Uitstel van afhandeling rechtszaak een respectloze kaakslag voor de politie

Politie_pajottenland_1
PAJOTTENLAND – Uitstel van afhandeling rechtszaak een respectloze kaakslag voor de politie - © Deschuyffeleer
 

Naar aanleiding van een interventie van de politie Pajottenland in Gooik in 2014 waarbij de tegenpartij onder meer weerspannigheid, slagen en verwondingen wordt aangewreven, heeft het Brussels Hof van Beroep recent beslist de afhandeling ten gronde van die zaak uit te stellen tot in juni 2021. Voor waarnemend korpschef Philippe Annys is dit een nieuwe kaakslag aan het adres van de betrokken politiemensen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

OETINGEN - Breugel als thema voor de mannen van 'Den blok rond Stoeesje'

Editie_colpaert_gooik_blok_rond_statie_1__kopie_
Feest in de parochiezaal. - Foto Marc Colpaert
 
De inwoners van het centrum van Oetingen verenigigd in het buurtcomité 'Den blok rond stoeesje' organiseerden hun buurtfeest in de zaal Elckerlyc in Oetingen. Dit jaar werd gekozen als thema 'Breugel' en de leden van het buurtcomité hadden zich allemaal verkleed zoals in de
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
17 sep 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

FP Halle-Gooik blijft steken op gelijkspel bij seizoensopener

Futsal_hg

 Een sterk gehavend FP Halle-Gook kreeg nieuwkomer Borgloon over de vloer voor de seizoensopener. Met Grello, Patias, Diogo & Venancio zat een gehele basisploeg aan de kant en dat was ook duidelijk zichtbaar. Doelpunten: 1-0 Cordier, 1-1 Paulus, 1-2 Paulus, 2-2 Xuxa, 3-2 Crema, 3-3 Duric


 

Klik hier om meer te lezen

 
17 sep 2019
Marc Sluys
 

GOOIK - Actie 'Niets ingooien - hier begint de zee' nu ook in de deelgemeenten

Colpaert_gooik_niets_ingooien_1__kopie_
Best niets ingooien. - Foto Marc Colpaert
 

De gemeente Gooik heeft dit jaar de actie 'Niets ingooien - hier begint de zee' ook in de verschillende deelgemeenten gestart. Vorig jaar werd gestart met deze actie in samenwerking met de intercommunale Intradura om aan bepaalde rioolkolken in Gooik de tekst 'Niets ingooien - hier begint de zee' met krijtverf aan te brengen. "Wij willen op deze manier de mensen sensibiliseren om geen sigarettenpeukjes meer en ander afval in de rioolkolken te gooien.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 sep 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK -Al het tiende buurtfeest op het plein Dhoeve

Editie_colpaert_gooik_buurtfeest_dhoeve_1__kopie_
Feest op het plein. - Foto Marc Colpaert
 

 In de bocht van de Strijlandstraat op het pleintje Dhoeve in Gooik vierden een veertigtal buurtbewoners hun tiende buurtfeest. Onder een stralende zon en met de hulp van enkele tentjes en ander materiaal van de gemeente Gooik werd het een leuk feest, voor de kinderen werd er een springkasteel geplaatst.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 sep 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Gemeentelijk onderwijs is klaar voor een nieuw schooljaar

Editie_colpaert_gooik_directeurs_1__kopie_
De schepen en de vier directeurs. - Foto Marc Colpaert
 

Ook dit jaar organiseerde de gemeente Gooik een ontbijt voor alle leerlingen die op maandag terug naar school gaan. Vanaf het schooljaar 2020-2021  zal de lagere school De Oester in Strijland werken met een digitaal aanmeldingdssysteem, wegens te veel leerlingen. Conny Stuckens(Strijland), Martine Cromphout(Leerbeek), Marleen Hanselaer(Oetingen) en Nadine Vanbiervliet(Oetingen) zijn klaar voor de start van een nieuw schooljaar. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 sep 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

OETINGEN - Roger en Yolande vierden hun gouden huwelijksverjaardag

Editie_colpaert_gooik_van_hamme_1__kopie_
Feest bij de familie Van Hamme. - Foto Marc Colpaert
 

 Roger Van Hamme en Yolande Vannegen uit Oetingen vierden hun gouden huwelijksverjaardag bij hun thuis met de hele familie. Roger leerde zijn Yolande kennen op een bal in Tollembeek, tijdens de kermis en de vonk sloeg over. Een tijdje nadien trouwden ze en kregen twee kinderen Philip en Gerda. Vandaag hebben ze tevens twee kleinkinderen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 sep 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Zware blessure Gabriel Grello overschaduwt kwalificatie Beker van België

Futsal_hg

  FP Halle-Gook trok naar Pibo Hoeselt voor de eerste ronde van de beker van België. Met Hoeselt troffen we één van de leading clubs in 2e nationale. De goedgevulde zaal zorgde voor een leuke cupsfeer. FP Halle-Gooik plaatst zich zo voor de volgende ronde van de beker van België maar zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. Bij de overvolle ziekenboeg komt nu ook Gabriel Grello bij, samen vormen ze een ploeg waar menig europese club jaloers op zou zijn. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 sep 2019
Marc Sluys
 

BEVER heeft nu ook zijn eigen afdeling van de Gooikse academie Muziek-Woord-Dans

Nieuw_muzieklessen_bever_2019__5a_
BEVER heeft nu ook zijn eigen afdeling van de Gooikse academie Muziek-Woord-Dans - © Deschuyffeleer
 

Voortaan kan ook Bever prat gaan op zijn eigen afdeling van de academie Muziek-Woord-Dans van Gooik. Die academie telt nu dan ook, naast haar centrumvestiging in Gooik, de afdeling Herne en die in Galmaarden, een vierde vestiging. De laatste cijfers van vorig schooljaar geven aan dat de Gemeentelijke Academie voor Muziek- Woord-Dans van Gooik in haar totaliteit goed is voor zo’n 800 leerlingen. Samen met een lerarenkorps van......

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 sep 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

LEERBEEK - Kleuters Het Nestje zijn ook vertrokken

Editie_colpaert_gooik_kleinste_school_1__kopie_
De kleuters amuseerden zich met rode ballonnen.- Foto Marc Colpaert
 

De kleuters van de gemeentelijke kleuterschool Het Nestje werden op de eerste schooldag verwend met een ontbijt en heel veel rode ballonnen. Er waren dit jaar voldoende inschrijvingen voor dit kleine autonoom schooltje in Leerbeek. Dus gaan de juffen Martine, Inge en Lesley er voor zorgen dat de kinderen ook dit schooljaar de tijd van hun leven meemaken. Het thema dit jaar is 'De ruimte, we reizen heel ver'. "Wij gaan dit jaar het vooral hebben over de ruimte,

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 sep 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Gooik - Ontbijt in de Gooikse scholen

Editie_colpaert_gooik_ontbijt_2__kopie_
Kinderen en ouders kregen koeken. - Foto Marc Colpaert
 

Heel wat kinderen en hun ouders genoten van een lekkere ontbijtkoek en een drankje op de eerste schooldag in Gooik. Het is stilaan een traditie aan het worden dat alle leerlingen die school lopen in Gooik op de eerste dag feestelijk ontvangen worden met een ontbijtkoek en een drankje. Zo ook dit jaar in de Dorpsschool van Kester. "Het is altijd gezellig om op een feestelijke 
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 sep 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE / BEVER - Voortaan ook muzieklessen van de Gooikse academie in Ak'Cent

Muzieklessen_sept_2019
HERNE / BEVER - Voortaan ook muzieklessen van de Gooikse academie in Ak'Cent - © Deschuyffeleer
 

Door een samenwerking van de Gooikse academie Muziek-Woord-Dans, de fanfare Sint-Pieters-Herleving uit Sint-Pieters-Kapelle met haar jeugdafdeling Crescendo en het gemeentebestuur van Bever met zijn basisschool Ak'Cent kunnen kinderen vanaf de leeftijd van 8 jaar voortaan ook muzieklessen volgen in de lokalen van die basisschool. Samen willen ze gaan voor de opstart van een eerste jaar notenleerklas. Nu woensdag 4 september om 19u kunnen geïnteresseerden terecht in de lokale van Ak’Cent voor een infoavond.  .

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 sep 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

FP Halle-Gooik verliest Supercup van FT Antwerpen na 6-7 nederlaag

Futsal_hg

FP Halle-Gook begon slecht aan de wedstrijd en na 12 seconden stond de 0-1 op het bord. De thuisploeg schakelde een versnelling hoger, aanwinst Tomic deed waarvoor hij gekomen is, scoren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 sep 2019
Marc Sluys
 

BEERSEL/GOOIK AMC Dworp gaat opnieuw Grand Prix tour op

Editiepajot_bart_devill___cross_2019
affiche AMC De Toekomst
 

 AMC De Toekomst Dworp heeft al een heel verleden volgemaakt. Niet alleen met “gewone” motorcross wedstrijden, maar ook kampioenschappen, “Trofee der Naties” en uiteraard de “Grand Prix” motorcrosswedstrijden ,  die telkens zorgden voor een record aantal toeschouwers. Voor dit jaar zorgde AMC Dworp opnieuw voor een top-initiatief.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 aug 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Cuvée Lambikstoemper voor 20 jaar De Lambikstoempers vzw

Img_9826
Cuvée Lambikstoemper Foto Ingezonden
 

  Cuvée Lambikstoemper, een nieuwe ‘Oude Geuze’ naar aanleiding van het 20-jarig bestaan van De Lambikstoempers vzw. Naar aanleiding van haar 20-jarig bestaan brengt De Lambikstoempers vzw een Oude Geuze, een door de Europese Gemeenschap beschermde benaming, op de markt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 aug 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

FP HALLE / GOOIK Girls oefent tegen FP Aarschot

Affiche_fp_halle-gooik_girls_oefenmatch
 

FP Halle-Gooik Girls gaat dit seizoen met 2 ploegen Dames A en Dames B van start in de nationale futsalcompetitie. Op zondag 1 september spelen beide teams een oefenmatch in sportcomplex De Bres, Monseigneur Senciestraat 13 in Halle.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 aug 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

GOOIK - Groen vraagt meer bossen in het Pajottenland

Dsc_5508__kopie_
Meer bomen gevraagd voor ons eigen. Foto Marc Colpaert
 
De partij Groen Pajottenland stelt voor om 20 procent meer bos aan te planten in het Pajottenland, wat zoveel is als 45 m² bos extra per inwoner. Uit cijfers van het kadaster uit 2011 blijkt dat slechts gemiddeld 5,2 procent van de grondoppervlakte bebost is in het Pajottenland. Herne is de slechste leerling uit dit deeltje van het Pajottenland


 
 

Klik hier om meer te lezen

 
26 aug 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

LEERBEEK - Pierre en Agnes vierden hun huwelijksverjaardag

Editie_colpaert_gooik_meert_1__kopie_
De familie Meert. - Foto Marc Colpaert
 

Pierre Meert en Agnes Devits uit Leerbeek vierden hun gouden huwelijksverjaardag met hun familie en vrienden. Tijdens een kermis in Kester leerden Pierre en Agnes mekaar kennen, werden verliefd en trouwden wat later. Hun zonen Gert en Joachim werden wat later geboren en ondertussen kregen ze tevens drie kleinkinderen. Pierre werkte 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 aug 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Marcel en Paula een briljanten paar met dank aan Onze-Lieve-Vrouw

Colpaert_gooik_thiels_1__kopie___2_
De familie Thiels. - Foto Marc Colpaert
 

Marcel Thiels en Paula Biltereyst uit Oetingen zijn dit jaar 65 jaar getrouwd en dat werd gevierd bij hun zoon in de Kerkstraat in Oetingen. Ze leerden elkaar kennen in café 't Zwartje in Oetingen en zijn vandaag een briljanten koppel. Marcel werkte 16 jaar in een ijzergieterij en nadien nog eens 25 jaar bij Michelin, Paula was jaren textielarbeidster. Samen kregen ze een zoon Eric en een kleindochter Yati, die ondertussen al dierenarts is. Paula en Marcel wonen niet ver van de grot in Oetingen

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 aug 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 02 sep 2019

archief