Artikels Archief van Gooik

GOOIK - Het Rode Kruis van Gooik en het Duitse Altenberge gaan samenwerken

Aa_editiepajot_de_leener_3
André De Leener.- Foto Marc Colpaert
André De Leener een van de vele stuwende krachten achter de verbroedering tussen Altenberge en Gooik laat ons weten dat er plannen bestaan om informatie uit te wisselen tussen het Rode Kruis van Gooik en de afdeling van het Duitse Altenberge. "Mijn dochter Sabrina Swienty heeft het aan mij doorgegeven voor een eventuele samenwerking tussen deze beide verenigingen",
 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jul 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK / HERNE - Ellen Viaene en Marie Hugo winnen de wedstrijd Out of the Box

Winnaar_ellenviaene_2020
De winnaars. Ingezonden foto
 
Ellen Viaene en Marie Hugo waren de twee winnaars van de wedstrijd 'Out of the Box' een organisatie van twee plaatselijke afdelingen van Jong CD&V uit Gooik en Herne. Ze wonnen beiden 100 euro. 
De Jong CD&V-afdelingen van Gooik en Herne blikken tevreden terug op hun actie “Out of the Box”. Ze kregen zeer veel positieve reacties op deze actie. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jul 2020
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Leren @ Vaart ontvangt 5.000 euro voor 'Taalkamp Pajottenland'.

Editie_colpaert_galmaarden_nva_1__kopie_
N-VA Galmaarden is blij met de subsidie voor het taalkamp. - Foto Marc Colpaert
 
De mensen die Het Taalkamp Pajottenland organiseren in de gemeenten Bever, Gooik, Lennik, Galmaarden, Herne en Pepingen gaan de krachten bundelen om een taalbad aan te bieden voor schoolgaande anderstalige kinderen. Ze hebben daarvoor zopas  5.000 euro subsidie gekregen. 
 
 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jul 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Minister Demir investeert 6.452 euro in het Jeugdheem Strijland

A_steve_gooik_
Steve. Foto Marc Colpaert

 Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir investeert bijna 1 miljoen euro in 62 erkende jeugdverblijven in Vlaanderen. Met die gerichte investeringen kunnen de uitbaters van jeugdverblijven inzetten op onder meer kindvriendelijkheid, en hun verblijf ook moderner en brandveiliger maken. “Zeker in deze coronatijden 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jul 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) GOOIK zoekt nieuwe uitbater voor cafetaria

Colpaert_gooik_koornmolen_1__kopie_
Foto Marc Colpaert
 
Het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) GOOIK zoekt een nieuwe uitbater voor cafetaria en huurder voor conciërgewoning van het Gemeentelijk Sportcentrum Koornmolen. De huidige uitbaatster gaat een andere uitdaging aan. “We deden de voorbije jaren heel wat inspanningen om van het Gemeentelijk Sportcentrum Koornmolen een echte sportparel te maken”, zegt Gunther De Wilde, 
 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jul 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

24.000 euro voor 5 taalstimulerende projecten. Provincie zet in op kennis van het Nederlands

Img-20190717-wa0001
Foto ingezonden
 

De provincie Vlaams-Brabant ondersteunt met een totaalbedrag van 24.045,4 euro taalstimulerende projecten van Leren@Vaart, de gemeenten Merchtem en Londerzeel, Groep Intro en Welzijnshuis Kortenberg.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jul 2020
Marc Sluys
 

N-VA Pepingen en Gooik belonen uithangen Vlaamse leeuw met coronapakket

A_foto_nva
Ingezonden foto
 

N-VA Pepingen en Gooik zullen op 11 juli Corona-pakketten verdelen onder de inwoners van hun gemeenten die een Vlaamse leeuw uithangen. Op die manier hoopt de N-VA dat onze regio geel kleurt op 11 juli. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jul 2020
Marc Colpaert/Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Toptransfer bij FP HALLE-GOOIK Girls

Transfer_fp_halle-gooik_girls
 

Anaëlle Wiard (29) versterkt de A-ploeg van FP Halle-Gooik Girls! Wiard speelt komend seizoen in de spits in de Superleague bij SC Eendracht Aalst Ladies. Voordien speelde ze bij Woluwe, RSC Anderlecht, Standard Luik en Oud-Heverlee Leuven. Ze was ook 16 keer Red Flame waarin ze 5 goals maakte. Welkom

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jul 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

De provincie deelt geld uit aan twee projecten in GOOIK

Aa_foto_gooik
Ingezonden foto
 

‘Meer ruimte voor jeugd en het verenigingsleven in Oetingen’ van Jeugdlokalen Aurora Oetingen vzw en geld voor het ‘Project Toekomstplan 2020 Strijland’ van  parochiale werken Strijland vzw. Tien Vlaams-Brabantse plattelandsprojecten krijgen, via het Europees Programma voor Plattelandsontwikkeling, samen 1.381.000 euro Europese,  

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jul 2020
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Nieuwe natuursubsidies voor verenigingen uit Pajottenland & Zennevallei

Tentoon_120__kopie_
Straks meer groen in het Pajottenland en de Zennevallei? Foto Marc Colpaert
 

Het Regionaal Landschap gaat op zoek naar samenwerking en projectideeën in het Pajottenland en de Zennevallei. De Vlaamse overheid heeft een nieuwe projectoproep ‘Groene Rand’ gelanceerd voor de aankoop en inrichting van toegankelijke groengebieden. Deze subsidies staan nu voor het eerst ook ter beschikking voor verenigingen en organisaties die aan de slag willen met toegankelijke natuur. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jul 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Een nieuw thuisblijfspel: Wat ben ik?

Wat_ben_ik_spel
 

Het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei biedt een fijne thuisblijfactiviteit aan voor kinderen tussen 3 en 12 jaar. Via een ‘Wat ben ik’-spel  kom je meer te weten over welke planten en dieren in jouw tuin of buurt leven. Het spel werd gemaakt in samenwerking met de andere regionale landschappen uit Vlaams-Brabant en de provincie. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jul 2020
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Help GOOIKoorts en bestel een ontbijtpakket

Editiepajot_gooikoorts_4__kopie_
Help Gooikoorts met een bestelling van een ontbijtpakket. - Foto Marc Colpaert
 
Zoals ieder festival hebben wij ook een niet-evidente zomer voor de boeg. Gooikoorts is een folkfestival die reeds zijn 19de editie ingaat (www.gooikoorts.be) maar die ook sneuvelde door corona. In 2021 hopen wij opnieuw te kunnen opstarten daarom gaan we deze zomer hard werken om aan de nodige financiële middelen te geraken. Tijdens het weekend van 29 en 30 augustus gaan we ontbijtpakketen verkopen. Onze sponsors zetten we in de kijker door hen op de flyer te vernoemen. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jul 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Volgens de partij Groen kan het beter in het centrum van GOOIK

Dsc_0357__kopie_
Lode(links) met twee andere leden van Groen. - Foto Ingezonden
 
Het dorpsplein van Gooik is momenteel in volle verandering door de nieuwbouw-appartementen die er opgetrokken worden. Heel wat mensen zitten met vragen en bedenkingen. Slaat de verstedelijking toe in Gooik? Wat met het landelijke karakter en de eigenheid vragen de mensen van Groen zich af? 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jul 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Is een afvalstraatje de oplossing om vlugger van uw restafval verlost te zijn?

Ondergrondse_asse
Foto Intradura van een afvalstraatje.
 

De voorbije dagen was er bijna een hittegolf in ons land en dus waren er op de sociale media nogal vragen, zoals waarom het restafval niet wekelijks wordt opgehaald. Wij gingen het eens vragen en wat blijkt: te duur, niet goed voor het milieu en we zouden minder gaan sorteren. Ook een afvalstraatje is niet dadelijk een oplossing, toch gaat er eentje komen.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jul 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

KESTER - Buurtfeest in de Patattestraat verschoven naar volgend jaar

Editie_gooik_jonas_3__kopie_
Jonas De Maeseneer. - Foto Marc Colpaert
 

Jonas de Maeseneer bevestigde ons dat het buurtfeest in de Patattestraat in Kester dit jaar wegens de coronacrisis niet zal doorgaan. Normaal gaat in de zomermaanden altijd een groot buurtfeest in de Patattestraat in Kester door. Maar door de corona slaan ze een jaartje over. "Begin dit jaar was het de bedoeling om ons buurtfeest te laten doorgaan in de maand mei,

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jul 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Negen Wandelingen met een lokaal verhaal voorgesteld

Editie_galmaaren_pajottenland_2__kopie_
Voorstelling van de wandelkaarten in El Faro. - Foto Marc Colpaert
 

Pajottenland+ organiseert deze zomer negen 'Wandelingen met een lokaal verhaal', en enkele mensen kwamen dit uitleggen op de top van de Bosberg bij El Faro in Galmaarden. Burgemeester Michel Doomst uit Gooik tevens voorzitter van Pajottenland+ mocht meer komen uitleggen over  

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jul 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Nu ook eikenprocessierupsen in GOOIK

Colpaert_gooik_woenstijnkapel_1__kopie_
In de buurt van de Woestijnkapel op de grens van Neigem, Gooik en Roosdaal zit het beestje. - Foto Marc Colpaert
 

Wat al een beetje te verwachten was is waarheid geworden de eikenprocessierupsen hebben ondertussen ook hun weg gevonden naar Gooik. In de buurt van de Woestijnkapel zouden die lieve, maar niet zo onschuldige beestjes zich momenteel bevinden. Filip Mignon de Omgevingsambtenaar en tevens bevoegd voor het milieu, wil de mensen waarschuwen want deze rupsen kunnen voor overlast zorgen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jun 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

18e keer een stratenloop in het landelijke OETINGEN

Start_zomerloop_2_rtma_2019
 

Voor de 18e keer is er op zondag 23 augustus 2020 een stratenloop in het landelijke Oetingen. De jogging laat jullie proeven van Oetingse gastvrijheid, sfeer en plezier maar vooral van een ongerept stukje Pajottenland! De wedstrijd wordt in een speciale “corona”vorm gegoten: een unieke tijdloop (chrono-race) over een afstand van 6 km doorheen de prachtige Oetingse natuur, enkel tegen jezelf en tegen de chrono! Elke loper heeft een apart startmoment. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jun 2020
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

KESTER - Het zesde leerjaar overnacht in de school

Editie_gooik_slapen_tent__kopie_
Allemaal gezellig in een apart tentje. Foto Marc Colpaert
 
In de Dorpsschool in Kester kwamen ze dit jaar wel heel origineel uit de hoek,de leerlingen van het zesde jaar bleven een nachtje kamperen in de school.  Traditioneel vieren ze de diploma-uitreiking van het 6de leerjaar met een receptie en show met de kinderen en hun ouders. "Aangezien dit nu niet mogelijk is, besloten we  toch iets origineels voor de kinderen te doen. Zij kamperen met hun “bubbel” op school; elke leerling brengt zijn 
 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jun 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

OETINGEN - Petanquers gaan terug van start

Editie_gooik_petanque__kopie_
Nancy, Veerle en Geert zijn blij dat ze straks opnieuw aan de slag kunnen. - Foto Marc Colpaert
 

Het heeft dit jaar een pak langer geduurd maar deze week gaan de petanquers van start in het centrum van Oetingen. Door de coronacrisis moesten ook de vele mannen en vrouwen hun petanqueballen in hun kast laten liggen. Dus konden ze hun favoriete bezigheid niet uitoefenen in het centrum van Oetingen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jun 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 09 jul 2020
Marc Colpaert | 07 jul 2020
Marc Colpaert | 30 jun 2020
Marc Colpaert | 30 jun 2020

archief