Artikels Archief van Gooik

OETINGEN - Sportquiz en Celtic is de winnaar

Editiepajot_gooik_quiz__kopie_
Een van de ploegen die mee streden voor de titel. - Foto Marc Colpaert
 

Het is drie op drie voor de ploeg van Celtic want ze wonnen al voor de derde keer de sportquiz van de Supportersclub van SK. Oetingen. Voor het derde jaar na mekaar organiseerde de supportersclub SK.Oetingen een sportquiz in de zaal Elckerlyc in het centrum van Oetingen. Niet minder dan 17 ploegen van telkens vier tot vijf personen kwamen strijden, sommige voor winst, anderen gewoon voor de lol, met de bedoeling om zoveel mogelijk juiste antwoorden te vinden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 nov 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Meer en meer kinderen vinden weg naar academie

Editiepajot_gooik_tekenen__kopie_
Heel wat kinderen aan de slag. -Foto Marc Colpaert
 

Steeds meer kinderen en zelfs volwassenen vinden momenteel de weg naar de tekenacademie in het centrum van Oetingen. Met zestien waren ze de leerlingen van lesgeefster Sylvie Janssens (met hoedje) in de gebouwen van de kleuterschool in het centrum van Oetingen. De kinderen van de tekenacademie Oetingen een afdeling van de Academie voor Beeldende en Audiovisuele Kunsten uit Liedekerke,

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 nov 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

OETINGEN - Vier ton kledij ingezameld

Editiepajot_gooik_kleding__kopie_
Er werd heel wat kledij ingezameld. - Foto Marc Colpaert
 

Het Oudercomité van de Vrije Basisschool uit Oetingen en de gemeentelijke Lagere School uit Oetingen organiseerden een inzamelactie voor de schoolkinderen. Wie dat kon mocht oude kledij komen brengen naar het centrum van Oetingen, daar werd alles dan in een grote vrachtwagen geladen. "Het ziet er naar uit dat we ook dit jaar een volledige vrachtwagen gaan volgestouwd

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 nov 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Leren dansen met iMove

Editiepajot_gooik_dans__kopie_
Leren dansen met Klaartje en Gaetan van iMove. - Foto Marc Colpaert
 

Om de Wereldweek in stijl af te sluiten werd er in het jeugdhuis 'Guuk' een soirée mondial georganiseerd. Zo was er die avond een optreden in het jeugdhuis van 'Shaman Festival' gevolgd door 'dj Qwasa Qwasa'. Maar voor die mensen van start gingen was er tijd voor een dansworkshop. De lesgevers waren Klaartje en Gaetan van dansstudio iMove uit Oetingen. Ze gingen de aanwezigen leren hoe ze moesten salsa dansen en bachata (bachata is een Dominicaanse partnerdans). 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 nov 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

LEERBEEK - Jeanne nodigde uit

Editiepajot_gooik_eten__kopie_
En het was heel lekker. - Foto Marc Colpaert
 

In het teken van 'Gooik kookt Mondiaal' nodigden een zestal Gooikse gezinnen afkomstig uit het zuiden, enkele mensen uit om tijdens de 'Wereldweek' bij hun eens te komen eten. Wij gingen een kijkje nemen bij Jeanne Uwimana ooit woonachtig in Rwanda, maar sinds 7 jaar verblijft ze in Leerbeek. Louize, Anke, Eva, Lieze, Jan en Jente zakten af naar de woning van Jeanne om 
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 nov 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Bruno is de nieuwe seniorencoach

Dsc_2039__kopie_
Bruno is de nieuwe seniorencoach. - Foto Marc Colpaert
 

Bruno Van de Voorde uit Gooik behaalde zijn diploma van seniorencoach en hoopt hiermee tal van ouderen te kunnen helpen. Want voor wie het goed aanpakt kan die laatste faze in iemands leven misschien wel de mooiste worden. Bruno begon zijn carrière als verpleegkundige, waar hij van tal van aspecten in de ziekenhuiswereld en de ouderwereld kon proeven. Maar zijn hart lag bij de ouderen en 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 nov 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Werelds koken met Wendy

Editiepajot_gooik_koken__kopie_
Kinderen aan de slag. - Foto Marc Colpaert
 

Wendy Galan afkomstig uit de Dominikaanse Republiek organiseerde tijdens de wereldweek samen met Gooik Mondiaal en met een tiental kinderen een workshop 'Werelds koken met kinderen'. Ze maakte samen met de kinderen een specialiteit klaar uit haar land van oorsprong. Kinderen tussen 6 en 12 jaar 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 nov 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Pater Frits kreeg wat lekkers mee

Editiepajot_colpaert_gooik_pater_frits_1__kopie_
Pater Frits kreeg van Inge een geschenkje. - Foto MarcColpaert
 

Pater Frits Timmermans kreeg van de gemeente Gooik een lekkere fles bier mee naar huis,dit om zijn grote inzet voor de Sint-Hubertusviering in Gooik. Al jaren wordt er voor de Woestijnkapel de Sint-Hubertusviering georganiserd, begin november. Het is de plaats waar heel wat honden en paarden gewijdt worden en er gaat tevens een misviering door. Al 12 jaar is pater Frits van de partij om deze taak op zich te nemen en hij doet dit heel graag. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 nov 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

OETINGEN - Er verdwijnen 313 graven

Colpaert_gooik_oetingen_kerkhof_1__kopie_
Er verdwijnen heel wat graven. - Foto Marccolpaert
 

In Oetingen verdwijnen in totaal 313 graven, de familieleden zijn ondertussen op de hoogte gesteld. Nadien gaan ze het kerkhof zo herinrichten, dat het onderhoud gemakkelijker zal zijn. De gemeente Gooik gaat in het voorjaar van 2019 over tot een gedeeltelijke ontgraving van het oud kerkhof in Oetingen, gelegen achter de kerk. De gemeenteraad keurde recent het bestek voor de uitvoering van de werken goed. In totaal worden er 313 zerken weggevoerd 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 nov 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Straffe Streek Gemeenten gehuldigd

20181105_groepsfoto_straffe_streekgemeenten-foto_luk_collet-6612
Straffe Streek Gemeenten gehuldigd. Ingezonden foto
 

 De provincie Vlaams-Brabant en de vzw Streekproducten Vlaams-Brabant huldigden 53 'Straffe Streek Gemeenten'. 'Straffe Streek Gemeenten' zijn gemeenten die voluit de kaart van de streekproducten getrokken hebben. Ondertussen hebben al 53 van de 65 gemeenten het label 'Straffe Streek Gemeente’ verdiend.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 nov 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

GOOIK - Super zuinige woning zette de deuren open

Colpaert_gooik_eco_huis_1__kopie_
Energiezuinige woning. - Foto Marc Colpaert
 

De Woonwinkel Pajottenland organiseerde zijn 1ste Open Kijkdag in het centrum van Oetingen, waar men de kans kreeg om een woning met een E-peil van 17 te bezoeken. Wie dit jaar een nieuwe woning bouwde moest rekening houden dat deze woning een maximum E-peil van 40 had. De woning van Janton en Ilse ter hoogte van de Kloosterstraat in Oetingen, deed het heel wat beter en is zo zuinig dat ze het label E-peil 17 meekreeg.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 nov 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

FP HALLE-GOOIK bekert verder na 1-11 winst tegen 2e klasser Meeuwen

Futsal_hg

 FP Halle-Gooik trok naar het verre Meeuwen voor de 16e finale van de beker van België. Meeuwen dat in een niet zo ver verleden nog in 1e klasse speelde had een ervaren team.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 nov 2018
Marc Sluys
 

GOOIK: Femma Oetingen nodigt je van harte uit… Leren surfen op emoties

Femma

We staan stil bij ‘emoties’. Je leert hoe loslaten begint met toelaten, wat de relatie is tussen slapen en emoties, hoe je denken en voelen in balans kan houden, wat de snelste manier is om een emotie weg te krijgen, … en zoveel meer. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 okt 2018
Sam Herremans
ep
 

GOOIK - Michel en Nicole een gouden paar

Editiepajot_gooik_tresignie__kopie_
De hele familie samen. - Foto Marc Colpaert
 

Michel Tresignie en Nicole Vander Eeckt uit Gooik vierden een gouden feest met de hele familie in het Krekelhof. Ze waren 50 jaar getrouwd en dat was natuurlijk het moment om een feestje te bouwen. Ze leerden elkaar kennen tijdens een kermis ter hoogte van het Zwartschaap in Gooik. Ze trouwden en 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 okt 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

FP Halle-Gooik walst over Morlanwelz en verstevigt leidersplaats

Futsal_hg

  FP Halle-Gooik kreeg voor zijn tweede wedstrijd in drie dagen het bezoek van Sushi Morlanwelz. Halle-Gooik liet Morlanwelz nooit in de match komen en walste door de wedstrijd.Maandag trekt Halle-Gooik naar As voor de 1e ronde van de Beker van België, daar ontmoet het de lokale 1e provincialer. Bij winst spelen we vrijdag al de 2e ronde op het veld van ZVK Meeuwen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 okt 2018
Marc Sluys
 

GOOIK - Is een rusthuis iets voor u

Dsc_2039__kopie_
Bruno in een flat van Kesterberg. - Foto Marc Colpaert
 

Bruno Van de Voorde, algemeen directeur van Seniorie Kesterberg in Gooik,  wil dat mensen de kans krijgen om op een simpele manier eens kennis te maken met een rusthuis. Daarom heeft hij een flat laten inrichten en is het de bedoeling dat mensen gewoon een tijdje in deze gemeubileerde flat komen wonen en zo kunnen ontdekken of de tijd rijp is om de stap naar een seniorie of een rusthuis te overwegen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 okt 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

LEERBEEK - Rosa gaf voor de 100 ste keer bloed

Editiepajot_gooik_de_doncker__kopie_
Rosa kreeg een fles wijn mee naar huis. - Foto Marc Colpaert
 

Rosa De Doncker uit Gooik kwam op maandagavond naar de bloedinzameling in Leerbeek voor een bloedafname. Er was reden tot een klein feestje, want het was al de honderdste bloedgift die Rosa gaf. "Ik ben er ooit mee gestart, omdat mijn vader dat ook deed. Ik kreeg dan de vraag, vele jaren geleden om ook als bloedgever 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 okt 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Schepen Inge Jacobs stopt met de politiek

Colpaert_gooik_inge_jacobs_1__kopie_
Inge stopt volgend jaar met de politiek.- Foto Marc Colpaert
 
Huidig schepen Inge Jacobs(50)(CD&V) uit Gooik stapt vanaf volgend jaar uit de politiek, na een voor haar slecht resultaat bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen. Ze behaalde deze keer slechts 446 voorkeurstemmen, waar dit in 2012 nog 818 was. Dat ze gedurende de laatste zes jaar een klein jaartje wegens medische reden niet echt politiek actief was, zal daar zeker toe bijgedragen hebben. Op de site
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
26 okt 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Bladkorven in verschillende straten

Colpaert_gooik_bladkorven_1
De bladkorven staan er .- Foto Marc Colpaert
 

De gemeente Gooik is gestart met het plaatsen van een twaalftal bladkorven of bladvangers langs ondermeer de Edingsesteenweg. Ter hoogte van enkele straten in Gooik staan er heel wat grote bomen. Om het probleem van de vallende bladeren een beetje in te perken, plaatst de gemeente al enkele jaren bladkorven. "Wij plaatsen er een twaalftal op ons grondgebied, vooral dan langs de Edingsesteenweg en de Zijpstraat. Wij hebben er wel een bordje bijgeplaatst met de tekst ' Bladvanger is uitsluitend geschikt 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 okt 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Djembe viel in de smaak

Editiepajot_gooik_djembe__kopie_
De workshop djembe in de zaal Rilleman. - Foto Marc Colpaert
 

Een workshop djembe in de zaal Rilleman in De Cam in Gooik viel duidelijk erg in de smaak van de aanwezigen. Het OCMW van Gooik, de werkgroep Integratie en Gooik Mondiaal organiseerden er samen in De Cam een ontmoetingsdag, waar iedereen welkom was. Er was kinderanimatie, men kon een tochtje maken met paard en koets en in een aparte zaal   

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 okt 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Laatste Nieuws

Marc Colpaert | 20 nov 2018
Marc Colpaert | 20 nov 2018
Marc Colpaert | 20 nov 2018
Marc Colpaert | 20 nov 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 20 nov 2018
Marc Colpaert | 19 nov 2018
Marc Colpaert | 19 nov 2018
Marc Colpaert | 19 nov 2018
Marc Sluys | 07 nov 2018
Marc Colpaert | 29 okt 2018
Marc Colpaert | 26 okt 2018
Marc Colpaert | 23 okt 2018
Marc Colpaert | 23 okt 2018

archief