Artikels Archief van Gooik

GOOIK voert nieuwe vrijstellingen in op belasting niet-geadresseerd drukwerk

Editie_gooik_gemeentehuis_5__kopie_
Foto Marc Colpaert
 
De gemeenteraad van de gemeente Gooik keurde op 22 december een aantal nieuwe vrijstellingen, in het kader van de belasting op de verspreiding van niet-geadresseerd drukwerk met handelskarakter en gelijkgestelde producten, goed. Sinds 1 januari 2021 is er ook een vrijstelling:voor handelaars die slechts maximaal tweemaal per jaar een bedeling doen  
 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jan 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

OETINGEN - iMove gaat van start met yoga flow

Unnamed__2_
 
In de dansstudio iMove in Oetingen blijven ze niet bij de pakken zitten en zijn ze al een tijdje gestart met het geven van online lessen. Ze gaan nu van start met een online uurtje yoga flow. Je hoort het tegenwoordig overal: niet alleen onze fysieke, maar ook onze mentale gezondheid heeft het moeilijk tijdens deze vreemde periode. En dat is niet verwonderlijk: een overload aan 
 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Bever, Herne, Galmaarden, Gooik, Lennik en Roosdaal krijgen de Koornmolen als vaccinatiecentrum

Vaccinatiecentrum_koornmolen_gooik
Bever, Herne, Galmaarden, Gooik, Lennik en Roosdaal krijgen de Koornmolen als vaccinatiecentrum - © Deschuyffeleer
 

Zorg en Gezondheid is volop bezig een vaccinatieprogramma uit te werken. Op weg naar groepsimmuniteit wordt er thans ijverig gezocht naar oplossingen om zoveel als mogelijk mensen zo snel als mogelijk op een veilige manier te vaccineren. Daarom worden er in gans het land vaccinatiecentra in gereedheid gebracht om alle bewoners van een Covid-19-prik te voorzien. In Vlaanderen gaat het om nagenoeg 120 locaties......

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2021
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

Gemeente GOOIK bedankte 90 vrijwilligers met een lokaal geschenk

A_geschenk_gooik
Een geschenkje van de gemeente. Ingezonden foto
 
De gemeente Gooik deelde in totaal 90 paketten uit aan evenveel vrijwilligers. Deze kregen elk twee flesje met wat lekkers uit de streek om hen te bedanken voor hun inzet. De gemeente Gooik kon het voorbije jaar rekenen op heel wat vrijwilligers, bijna honderd in totaal. Zij hebben zich bij het begin van de coronacrisis aangemeld via de website samenvoorgooik.be en gaven aan andere inwoners te willen helpen.
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jan 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - De partij Groen is teleurgesteld over het gebrek aan inspraak

Tentoon_120__kopie_
Foto Marc Colpaert
 

De partij Groen Gooik is van oordeel dat de participatie over milieu in hun gemeente al een hele tijd in de vriezer zit. "Een sneeuwballengevecht rond het milieu levert weinig op", laat burgemeester Michel Doomst optekenen. Groen Gooik is zwaar teleurgesteld over het gebrek aan inspraak in wat betreft milieuthema’s.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jan 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Een nieuw jaar, een nieuwe start in Paddenbroek!

Editie_gooik_paddenbroek_4__kopie_
Paddenbroek. - Foto Marc Colpaert
 

Schepen Christa Dermez mocht de eerste samenwerkingsovereenkomst tekenen in het vernieuwde Paddenbroek in Gooik. Ze hoopt dan ook dat - éénmaal de coronacrisis een beetje onder controle is - dit plattelandscentrum gaat knallen. Het jaar 2021 is nog maar enkele dagen bezig en toch had de gemeente Gooik meteen fijn nieuws te melden, want het vernieuwde  

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jan 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN/LENNIK - Vanaf heden is er een medische wachtpost bereikbaar via 1733

Editie_geraardsbergen_stad_4__kopie_
Nieuwe medische wachtpost in Geraardsbergen en Lennik.- Foto marc Colpaert
 
Nieuw vanaf 8 januari is er een medische wachtpost bereikbaar via 1733, wel uitsluitend in het weekend of op feestdagen. Op vrijdag 8 januari treedt de Huisartsenwachtpost Pageni in werking. Inwoners van Geraardsbergen, Ninove en het Pajottenland kunnen er in het weekend en tijdens feestdagen terecht voor dringende 
 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jan 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Piet Capoen wordt de nieuwe deken van het decanaat Halle

Editie_colpaert_bloemen__kopie_
Wij hebben momenteel nog geen foto van Piet. Foto illustratiebeeld Marc Colpaert
 
Uit goede bron konden we vernemen dat Piet Capoen, de huidige pastoor van Steenokkerzeel, benoemd is tot de nieuwe deken van het decanaat Halle. Wij legden ons oor te luisteren in de wandelgangen van het aartsbisdom en kunnen u het volgende nieuwtje meedelen. Er is in dit nieuwe jaar 2021 een nieuwe deken benoemd voor het decanaat Halle,
 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jan 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Gemeente GOOIK organiseert coronaproof Blokspot in Cultuurschuur De Cam

De_cam__kopie_
De Cam in Gooik. - Foto Marc Colpaert
 
Jongeren hebben het de voorbije maanden niet makkelijk gehad. Corona zorgde voor heel wat geannuleerde activiteiten, verminderde sociale contacten, afstandsonderwijs, … En in januari starten traditioneel dan ook nog de examens. De gemeente Gooik besliste,  
 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jan 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Nog enkele dagen om van de wandeltocht langs de kerstallen te genieten

Editie_gooik_kerststal_4__kopie_
Leuke kerststal. - Foto Marc Colpaert
 

Wie nog even zin heeft om langs de mooie kerstallen in Gooik te wandelen, moet zich haasten, want op 6 januari stopt deze wedstrijd, georganiseerd door het KWB Gooik&Strijland. Voor de tweede maal is er in Gooik een Kerststallentocht. Zo maar eventjes 20 buurten en/of verenigingen hebben zich ingeschreven om deel te nemen aan deze Kerststallen Actie. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jan 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Nieuwjaar 2021

Editiepajot

Wij wensen onze talrijke en trouwe lezers, adverteerders en medewerkers een gelukkig, maar vooral gezond 2021, met meer contacten en veel leesgenot!

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2021
Sam Herremans
ep
 

GOOIK - Enkele extra heuvels rond de Koornmolen voor de mountainbikers

Img_20201128_143601_resized_20201220_051206361__1_
Extra mogelijkheden voor de mountainbikers.- Foto Marc Colpaert
 
Ter hoogte van de nieuwe aangelegde parking voor de Koornmolen in Gooik, lagen er enkele grote hopen grond, die ondertussen overgroeid zijn met gras. Deze grond werd daar geplaatst als 'speelterrein' voor de vele mountainbikers uit Gooik en omstreken. De bevoegde schepen voor Sport Gunther De Wilde(CD&V) bevestigde ons dat de piste wellicht in de lente in gebruik zal genomen worden.

  

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

FP HALLE / GOOIK Girls versterkt hun Dames A met Chelsea Godier

Affiche_chelsea
 

De 15-jarige Chelsea staat te boek als één van de grote Belgische talenten. Ze begon op haar 4,5 jaar met voetballen bij Tremelo. Daarna speelde ze bij Betekom, Heist, OHL en de voorbije 5 seizoenen bij de elite jongens van Westerlo. Ze behaalde ook mooie resultaten met de talentenploeg Futuro Girls.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

REGIO - Drie nieuwe afvalzakken van Intradura, één duurzame toekomst

Editie_gooik_vuilniszak_2__kopie_
Inge D'hoe(Intradura en derde van links) gaf meer uitleg over de nieuwe afvalzakken. Foto Marc Colpaert
 

In 17 gemeenten verschijnen vanaf 1/1/2021 nieuwe kleuren in het straatbeeld. In samenwerking met de lokale besturen en Fost Plus, introduceert Intradura op 1 januari 2021 maar liefst 3 nieuwe afvalzakken: een uniforme restafvalzak, een uitgebreide PMD-zak én een GFT-zak. Met niets dan voordelen voor meer dan 300.000 inwoners en 17 deelnemende gemeenten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Een OETINGse wandelzoektocht gemaakt door Pat

Colpaert_gooik_centrum_oetingen_1__kopie_
Van uit het centrum(petanquepleinen) van Oetingen kan men van start gaan met de zoektocht. - Foto Marc Colpaert
 

Door de coronacrisis ging ook Pat Rooseleers heel wat op stap in dit raar jaar. Tijdens zijn dagelijkse wandeltochten rijpte bij hem het idee om een wandelzoektocht door Oetingen in mekaar te steken. In het kader van positief nieuws en als voorbeeld van burgerinitiatief kan dit tellen. "Van mijn dagelijkse wandeltochten maakte ik gebruik om een Oetingse wandelzoektocht in elkaar te boksen 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 dec 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Gemeente GOOIK bezorgt elke gezin een Bonnenbox

Colpaert_gooik_de_wilde_1__kopie_
Schepen De Wilde. - Foto Marc Colpaert
 
De gemeente Gooik bezorgde elk gezin, net voor de feestdagen, een Bonnenbox. In deze box zitten 33 waardebonnen van lokale handelaars. Een Bonnenbox vol lokale acties als het ware. “Elke handelaar kon zelf een actie kiezen: 1 + 1 gratis, een geschenk bij een aankoop, een korting, de deelnemende handelaars komen uit verschillende sectoren: 
 

Klik hier om meer te lezen

 
29 dec 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - De belastingen blijven op hetzelfde peil als vorig jaar

Colpaert_gooik_gemeentehuis_2
De belastingen gaan gelukkig nog niet steil de hoogte in. Foto Marc Colpaert
 
Tijdens de jongste digitale gemeenteraad in Gooik werd beslist dat de belastingen op hetzelfde peil blijven als vorig jaar . Dit is 7,3 procent voor de aanvullende personenbelasting en  895 opcentiemen voor de onroerende voorheffing. De laatste jaren was er weinig goed nieuws te rapen als we het hebben over de gemeentelijke belastingen. Gemeenten in het Pajottenland die het aandurfden om hun 
 

Klik hier om meer te lezen

 
28 dec 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIKse Gezondheidsraad en gemeente organiseren 'Te gekke - Ik zie u zitten' Challenges voor jongeren

Editie_gooik_gemeentehuis_4__kopie_
Foto Marc Colpaert
 

De Gooikse Gezondheidsraad en de gemeente Gooik krijgen meer en meer signalen dat jongeren het door de coronacrisis zwaar hebben en lijden onder het stilvallen van sociale interacties. Activiteiten gaan niet door, samenkomen kan enkel in beperkte kring, fake nieuws doet de ronde, …."Als Gezondheidsraad maken we ons zorgen over de gevolgen van de crisis voor het welbevinden en de veerkracht van de Gooikenaren, 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 dec 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

KESTER - Donald Stockmans overleden aan een hartaanval

Colpaert_gooik_kopfoto_donald_stockmans_1__kopie_
Donald. Foto Marc Colpaert

Donald Stockmans(59) uit Kester is deze week overleden aan een hartaanval. Hij werd nog afgevoerd naar het ziekenhuis, maar alle hulp kwam spijtig genoeg te laat. Advocaat Donald Stockmans was de grote bezieler achter de politieke partij Forza Azura. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 dec 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Glasbol vol? Laat je glas niet achter vraagt Intradura

Colpaert_gooik_flessen_1__kopie__li
Zoiets mag niet dit jaar gebeuren, archiefbeeld Foto Marc Colpaert
 

Intradura roept de mensen op om hun glas niet naast de glasbol achter te laten als deze vol is. Ze doen hun uiterste best om er voor te zorgen dat de glasbollen zoveel mogelijk geledigd worden. Intradura is een intergemeentelijke samenwerking voor duurzaam afvalbeheer tussen 19 gemeenten  

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 dec 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Laatste Nieuws

Marc Colpaert | 14 jan 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 01 jan 2021
Marc Colpaert | 30 dec 2020

archief