Artikels Archief van Gooik

GOOIK - Klimaatavonden in het Pajottenland

Copie_landschap
Ons klimaat is ons dierbaar. - Foto Marc Colpaert
 

De Landelijke Gilden uit het Pajottenland organiseren een klimaatavond in Seniorie Kesterberg met als thema 'Mobiliteit'. Als plattelandsorganisatie willen de Landelijke Gilden van het Pajottenland actief meedenken over maatschappelijke thema’s. De klimaatverandering is een thema dat niet alleen bijzonder actueel is, maar dat ook rechtstreeks gevolgen heeft voor het leven op het platteland en de toekomst van onze landbouw. Daarom organiseren de Landelijke Gilden van het gewest Herne 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

KESTER - De Gilde van het Paardenvolk

Editiepajot_gooik_paarden__kopie_
De Gilde van het Paardenvolk. - Foto Marc Colpaert
 

De mannen en vrouwen van de Gilde van het Paardenvolk uit Kester organiseerden een leuk feestje in de Castel in Herne. Met een goede honderd personen waren ze om er een leuk feestje van te maken. De vereniging de Gilde van het Paardenvolk is vooral gekend omdat ze al vele tientallen jaren de paardenprocessie in Kester organiseren.  "Wij organiseren maar om de drie jaar eens een gezellig
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - De Kroniek van de Academie

Editiepajot_gooik_kroniek__kopie_
De Kroniek voorgesteld. - Foto Marc Colpaert
 

De Academie van Gooik stelde zopas haar 'Kroniek van de Academie' voor in de grote zaal van De Cam in Gooik. Het schooljaar 2017-2018 is voor de Academie van Gooik, met bijafdelingen in Herne en Galmaarden, een bijzonder jaar, want de Academie viert immers haar 50-jarige bestaan en laat dit niet onopgemerkt voorbijgaan. Daarom stelden ze zopas een boek voor 'de Kroniek van de Academie' waar men chronologisch tal van weetjes

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE – Muziekacademie helpt leerlingen bij de keuze van hun instrument

1_voorstelling_muziekinstumenten____6_
HERNE – Muziekacademie helpt leerlingen bij de keuze van hun instrument - © Deschuyffeleer
 

 De Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans Gooik hield in haar drie afdelingen een ‘Instrumentenvoorstellingsdag’. Zo ook in Herne. Die dag kunnen alle eerstejaars instrumentale workshops volgen. Het is meteen ook het uitgelezen moment om de leerlingen hun zintuigen te prikkelen en hen zo warm te maken voor het 2de jaar waarin ze hun instrumentkeuze mogen of moeten maken.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

FP HALLE-GOOIK klopt nr5 Roselies in eigen huis met 9-0

Fp_halle_gooik
EP

 FP Halle-Gooik ontving het nummer 5 Roselies voor wat steeds een moeilijke wedstrijd is. Halle-Gooik haalde terug zijn beste futsal boven en Roselies had het moeilijk dit bij te benen. Het bleek uit de uitslag 9 - 0

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jan 2018
Felix Merckx
ep
 

HERNE – Lieve Leemans stelt haar ademstoel O2CHAIR ter beschikking

O2chair_herne___4_
HERNE – Lieve Leemans stelt haar ademstoel O2CHAIR ter beschikking - © Deschuyffeleer
 

“Goed ademen, een fluitje van een cent zou men denken! Niet altijd de waarheid en daar willen we aan verhelpen”. Dat is het uitgangspunt voor Lieve Leemans uit de Geraardsbergsesteenweg die zich onlangs een 02CHAIR oftewel een ademstoel aanschafte. Gezien haar succesrijke ervaring met dit toestel wil zij thans de doeltreffendheid en de geneugte er van delen met eenieder.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jan 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GOOIK - Belinda wil ons doen bewegen

Colpaert_gooik_belinda_2
Belinda is de nieuwe beweegcoach. - Foto Marc Colpaert
 

Vanaf volgend jaar stappen de gemeenten Gooik, Lennik en Pepingen in het project 'Bewegen op Verwijzing' en Belinda Van den Brande wordt de nieuwe beweegcoach voor deze drie gemeenten. De bedoeling is dat vanaf volgend jaar de huisarts mensen kan doorverwijzen naar de beweegcoach, waar ze dan de nodige beweging op maat kunnen krijgen. Het project wil de 'zittende' Vlaming aan het bewegen krijgen. Want meer bewegen en minder lang stilzitten is een manier om het risico op gezondheidsproblemen te verkleinen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jan 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

FP HALLE-GOOIK wint in Malle-Beerse met 2-5 na een moeilijke partij

Fp_halle_gooik
EP

 FP Halle-Gooik trok naar Malle voor wat steeds een moeilijke uitwedstrijd is. Halle-Gooik begon goed maar het is Malle dat bij de eerste counter de 1-0 scoort via Didi. Lang mogen de westmallenaars niet feesten want 30 seconden later trapt Rahou de 1-1 tegen de touwen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jan 2018
Felix Merckx
EP
 

GOOIK - Speciaal reisbureau van Pieter

Editiepajot_gooik_zeil__kopie_
Pieter heeft nu een reisbureau. - Foto Marc Colpaert
 

Pieter Ghijsels kapitein bij Atlasail uit Gooik gaat na enkele jaren zeilen nu van start met een reisbureau waar men een zeilboot kan huren en er de wijde zeeën kan mee bevaren. Men kan dit doen zuiver als toerist of men kan zelfs opteren om samen met de kapitein en de bemanning mee te helpen op de zeilboot en zo een deel van de wereld te zien. Toen hij zijn vriendin leerde kennen beslistte hij om minder te gaan zeilen en met een reisbureau van start te gaan

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jan 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

PAJOTTENLAND - Politie gaat geld vragen om uw huisdier te vangen

Editiepajot_gooik_doomst_1_foto_marc_colpaert
Burgemeester Michel Doomst. - Foto Marc Colpaert
 

De politie Pajottenland gaat vanaf volgend jaar een kleine bijdrage vragen, wanneer ze nog maar eens moeten langskomen voor een vals alarm of voor het vangen van uw huisdier. De politie van de zone Pajottenland heeft vandaag heel wat taken uit te voeren, waar ze heel wat tijd mee verliezen, zoals het vangen van huisdieren, een vals alarm of dronken mensen naar huis brengen. Er werd nu beslist dat de politie deze zaken nog steeds gratis zal uitvoeren, maar

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Zilveren koppels in de Cam

Editiepajot_gooik_zilver__kopie_
De zilveren koppels. - Foto Marc Colpaert
 

In totaal achttien koppels zakten af naar café De Cam in Gooik voor een speciaal zilveren feestje te vieren. Jaarlijks zet de gemeente Gooik de koppels die 25 jaar(zilveren jubileum) getrouwd zijn, in de bloemetjes. De koppels, getrouwd in het jaar 1992, werden uitgenodigd voor een gezellige avond in Volkscafé De Cam op donderdag. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Feest in de zaal Familia

Editiepajot_gooik_feest__kopie_
Feest in zaal Familia. - Foto Marc Colpaert
 

De organisatie Begeleid Wonen Pajottenland organiseerde een kerstfeestje voor haar cliënten van steunpunt Gooik. Tijdens dit feest werd er een quiz georganiseerd, waarin cliënten moesten bewijzen hoe goed ze de begeleiders wel kenden. Ondertussen genoten een 100-tal cliënten van een hapje en een drankje. Begeleid Wonen Pajottenland biedt ondersteuning bij het zelfstandig 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Kinderen verkopen chocomelk

Editiepajot_gooik_choco__kopie_
Kinderen verkochten samen met juf Katrien chocomelk. - Foto Marc Colpaert
 

De kinderen van het zesde leerjaar van de school De Bron uit Gooik verkochten chocomelk voor het goede doel in het kader van de warmste week. Iris, Jorre, Femke en Lars en nog enkele leerlingen samen met hun juf Katrien verkochten heel wat bekertjes chocomelk voor het goede doel. "Wij hebben zelf mogen kiezen voor wie we deze actie gingen doen en aangezien  

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Straten herstellen

Colpaert_gooik_herman_anthoons_1a
Herman Anthoons. - Foto Marc Colpaert

De gemeente Gooik gaat bepaalde betonstroken in een slechte staat herstellen volgend jaar. Op de gemeenteraad van 19 december werd het licht op groen gezet voor het herstel van de slechtste betonvakken op de weg die loopt vanaf de rotonde de Drie Hamertjes op de Edingsesteenweg tot in Strijland centrum. "We kregen heel wat klachten van buurtbewoners in de Wijngaardstraat, 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Bart Van Camp in Engelse krant

Editiepajot_gooik_bomen__kopie_
Bart met rode vest tijdens een boomplanting op de Kesterheide. - Foto Marc Colpaert
 

Bart Van Camp uit Gooik inspireerde journalist George Monbiot uit Engeland om hem te vernoemen in zijn wekelijkse column. In juli van dit jaar trok Bart van Camp naar de tuin van George Monbiot in Engeland om er nachtvlinders te gaan vangen. "Ik ga al twee jaar op stap om bij tal van bekende personen in hun tuin nachtvlinders, u weet wel in de volksmond 'motten' genoemd, te vangen. Ik wil daarmee aantonen dat er heel wat in onze tuin rondvliegt en

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 dec 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

OETINGEN - iMove opent nieuwe zalen

Editiepajot_imove__kopie_
Dansen bij iMove is keitof. -Foto marc colpaert
 

Sinds kort gaan de danslessen bij iMove door in hun splinternieuw gebouw op enkele meters van de oude iMove danstudio.Het zat er al een tijdje aan te komen, het succes van iMove zorgde ervoor dat de zaakvoerders Klaartje Cosijns en Steven Glorieux moesten uitkijken naar een grotere locatie. Het nieuwe gebouw met meer en grotere zalen en een groter aanbod

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 dec 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

OETINGEN - Isidoor en Ilde zijn 65 jaar samen

Editiepajot_gooik_dedoncker__kopie_
De familie van Isidoor en Ilda met ondermeer burgemeester Doomst. - Foto marc colpaert
 
Isidoor Dedoncker(89) en Ilda De Vroede(85) uit Oetingen zijn 65 jaar getrouwd en dat werd bij hen thuis gevierd. Heel veel jaar geleden leerden ze elkaar kennen in café De Meibloem in Oetingen. Ze werden verliefd en trouwden wat later en vandaag zijn ze al 65 jaar bijeen, een briljanten koppel dus. Isidoor trok al vanaf de leeftijd van 14 jaar door de straten van Oetingen om melk op te halen bij de landbouwers,
 

Klik hier om meer te lezen

 
30 dec 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Gemeente krijgt geld voor betere sportinfrastructuur

Editiepajot_gooik_veld__kopie_
Geld voor betere sportvelden. - Foto Marc Colpaert
 

De gemeente Gooik krijgt van de Vlaamse Gemeenschap een bedrag van 160.000 euro dat ze moeten investeren voor de verdere uitbouw van hun sportpleinen en sportaccomodatie. De gemeente heeft nog maar onlangs beslist dat ze het voetbalveld  site Verbroedering in Strijland gaan aankopen voor een bedrag van 195.000 euro en er een nieuw kunstgrasveld gaat aanleggen.    

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 dec 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Eerste Kerstcafé in De Bron

Editiepajot_gooik_kerstcafe__kopie_
Eerste Kerstcafé. Foto marc colpaert
 

De School De Bron uit Gooik organiseerde voor de eerste maal een Kerstcafé op de speelplaats van hun school. Het was dan ook een speciale dag, de kleuters mochten hun kerststukje mee naar huis nemen en de leerlingen van de lagere school kregen hun rapport. Ondertussen konden de ouders en vrienden rustig iets drinken op de speelplaats van De Bron. De opbrengst van deze avond gaat naar de school.
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 dec 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

FP HALLE-GOOIK wint de topper tegen Charleroi met 3-1

Fp_halle_gooik
EP

 FP Halle-Gooik kreeg in de eerste wedstrijd van de terugronde Charleroi op bezoek. Charleroi kon als enige Halle-Gooik kloppen de laatste twee jaar in de reguliere competitie.  Nu werd het 3 – 1 voor Halle

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 dec 2017
Felix Merckx
Ep
 
 

Laatste Nieuws

Marc Colpaert | 17 jan 2018
Marc Colpaert | 17 jan 2018
Marc Colpaert | 17 jan 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 10 jan 2018
Marc Colpaert | 03 jan 2018
Marc Colpaert | 31 dec 2017
Marc Colpaert | 31 dec 2017
Marc Colpaert | 31 dec 2017
Marc Colpaert | 31 dec 2017
Marc Colpaert | 30 dec 2017
Marc Colpaert | 30 dec 2017
Marc Colpaert | 30 dec 2017

archief