Artikels Archief van Gooik

Bestel lokaal bij de GOOIKse handelaars

Editiepajot_colpaert_gooik_kreukeltje_1__kopie_
Herman en Bram tussen hun kruiden. - Foto Marc Colpaert
 
Ook Herman en Bram Heylen van restaurant 't Kreukeltje gaan nu ook maaltijden bereiden die u kan komen afhalen in 't Kreukeltje in Oetingen, wel eerst bestellen natuurlijk via hun website. Hij doet dit in navolging van vele zelfstandige handelaars in Gooik. In tijden van crisis moet men niet alleen zichzelf helpen maar ook zijn vrienden en naasten en vooral 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
06 apr 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Aster Janssen naar FP HALLE-GOOIK Girls

Aster_janssen_naar_fp_halle-gooik_girls
 

FP Halle-Gooik Girls versterkt de A-ploeg met Aster Janssen (21). Ze speelde bij het Nederlandse Fortuna Sittard en in de Superleague bij Heist. Het voorbije seizoen was ze basisspeelster bij Standard Luik in 2de nationale en speelde ze futsal bij FP Aarschot.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 apr 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

GOOIK - Gemeente koopt 250 faceshields maskers

Colpaert_gooik_christa_dermez_1a__2_
Christa Dermez.- Foto Colpaert

De gemeente Gooik heeft beslist om 250 faceshields maskers aan te kopen ter bescherming van het gemeentepersoneel zeker nu het milieupark opnieuw de deuren gaat openen. Het hoeft niet meer gezegd dat persoonlijk beschermingsmateriaal van groot belang is dezer dagen. "Ik ben via 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 apr 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Twintig jaar geleden kreeg Urbanus zijn eerste standbeeld in Tollembeek

Editie_colpaert_galmaarden_urbanus_9__kopie_
20 jaar geleden zag het plein zwart van het volk. - Foto archief Marc Colpaert
 

 Twintig jaar geleden kreeg de stripfiguur Urbanus zijn eerste standbeeld in zijn thuishaven Tollembeek. Het was ooit een kinderdroom van Urbanus om strips te gaan tekenen en dat lijkt - met bijna 200 verschenen strips - aardig te lukken. Zijn strips stonden jaren in de top 5 van best verkochte strips, wat is dan toch het geheim achter dit succes? "Wat het geheim van ons succes is, wel omdat we een beetje andere en absurdere verhalen maken dan de collega’s", lacht Urbanus. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 apr 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Geen kinderloop en stratenloop in de Kwadebeek in LEERBEEK

Editiepajot_gooik_kwadebeekjogging__kopie_
Een beeld van de kinderjogging van enkele jaren geleden. - Foto Marc Colpaert
 

Normaal moest de Kwadebeekjogging en de kinderstratenloop doorgaan op 16 mei maar wat denkt u, natuurlijk gaat dit ook niet door. De organiserende vereniging KWB Leerbeek-Kester heeft de jogging geannuleerd. Wie dus zijn sportschoene, al klaar had gezet mag ze terug binnenzetten 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 apr 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - En Lien hoe is het huwelijksaanzoek afgelopen?

Drone_1__kopie_
De bewuste foto, ondertussen zijn we op zoek naar Lien. Repro marc Colpaert
 

Zelfs een huwelijksaanzoek van Lien was terug te vinden tussen de vele boodschappen en naar die Lien zijn wij nu op zoek. Op donderdagnamiddag vloog de drone van VTM over de gemeente Gooik en wie dit wilde kon via allerlei voorwerpen de wereld vertellen dat ze in hun kot blijven of dat ze tal van organisaties of mensen steunen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 apr 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

BEVER - Defotoclub gaat haar tentoonstelling niet laten doorgaan

Colpaert_bever_defotoclub_2__kopie_
Enkele leden van de club aan het werk. - Foto Marc Colpaert
 

Defotoclub met thuisbasis Bever en met leden uit het hele Pajottenland zal dit jaar geen tentoonstelling organiseren door de coronacrisis. Door deze crisis was vergaderen onmogelijk geworden ook al gaat de tentoonstelling gewoonlijk door in augustus. "Het is natuurlijk mogelijk dat we opnieuw een 'normaal' leven hebben in augustus van dit jaar. 
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 apr 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Geniet van de natuur en neem uw fototoestel mee

A_foto_lucht_1
Maak nu foto's zonder die hinderlijke strepen. - Foto Marc Colpaert
 

Normaal gaat de temperatuur eind deze week flirten met 20 graden, ideaal dus om even uit uw kot te komen voor een flinke wandeling en neem uw fototoestel mee. Wij leven momenteel in een zeer rare wereld, er is weinig verkeer, het is op vele plaatsen doodstil. Maar omdat het warmer gaat worden, nog even geduld tot zondag, is het zeker de moeite waard om nu al eens plannen te maken

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 apr 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

PAJOTTENLAND - Politierechtbank Halle beknot in haar werking door coronacrisis

Politierechtbank_dina_van_laethem
PAJOTTENLAND - Politierechtbank Halle beknot in haar werking door coronacrisis - Dina Van Laethem, rechter bij de politierechtbank van Halle - © Deschuyffeleer
 

Het College van Hoven en Rechtbanken heeft op 16 maart een aantal nieuwe aanbevelingen gedaan aan de verschillende rechtscolleges ingevolge het coronavirus. Hierbij wordt teruggevallen op een minimale dienstverlening die evenwel de dringende behoeften waarborgt.  Dina Van Laethem uit Ninove is al 15 jaar rechter bij de politierechtbank van Halle en geeft hierbij duiding...….

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 apr 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND – Honden aan de leiband houden in het belang van de dieren in de natuur

Honden_leiband
PAJOTTENLAND – Honden aan de leiband houden in het belang van de dieren in de natuur © Deschuyffeleer
 

Het is lente, het is mooi weer en omwille van de coronamaatregelen zijn velen aan huis gekluisterd. Als je dan een hond als troeteldier hebt valt het niet moeilijk te bedenken dat een wandeling met de geliefkoosde viervoeter veelvuldig als een aangename verpozing wordt aangegrepen. Tot dusver geen vuiltje aan de lucht.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 apr 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GOOIK - De VTM drone vloog over GOOIK deel twee

Drone_5
Foto van Lotje
 

Op donderdagnamiddag vloog de drone van VTM over de gemeente Gooik en wie dit wilde kon via allerlei voorwerpen de wereld vertellen dat ze in hun kot blijven of dat ze tal van organisaties of mensen steunen. Wij kregen ook al tal van foto's binnen van personen nu enkele van Lotje en van Ivan.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 apr 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Milieupark gaat terug open op 7 april en dit met uitgebreide openingsuren

Editiepajot_gooik_milieupark__kopie_
Het milieupark blijft hele dagen open. - Foto Marc Colpaert
 

Omdat het milieupark enige tijd dicht was heeft de gemeente Gooik beslist om van 7 tot 10 april het milieupark een hele dag te openen. Dit is volgens ons een betere oplossing dan met oneven of even nrplaten te werken. Om de toestroom te spreiden is het milieupark de ganse dag geopend op:

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 apr 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - De VTM drone vloog over GOOIK

Image
Ingezonden foto van Isabelle aan de drie hamertjes.
 

Op donderdagnamiddag vloog de drone van VTM over de gemeente Gooik en wie dit wilde kon via allerlei voorwerpen de wereld vertellen dat ze in hun kot blijven of dat ze tal van organisaties ofmensen steunen. Wij kregen ook al tal van foto's binnen van personen. Wie nog een foto wilt insturen voor Gooik kan dit 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 apr 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Nu is het voor iedereen duidelijk 'Blijf in uw kot'

Editie_colpaert_galmaarden_blijf_in_uw_kot_1__kopie_
De boodschap is duidelijk. - Foto Marc Colpaert
 

Een persoon uit het Pajottenland maakte met een kartonnen huisje wel meer dan duidelijk dat we de komende dagen nog steeds in ons kot moeten blijven. Voor wie het echt nog niet moest weten dan willen wij het nog wel eens herhalen, in volle coronacrisis 'Blijf in uw kot'. Dus dacht een bewoner 
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 apr 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

VOLLEZELE - Meester André al 20 jaar actief als gids in het museum, maar nu even niet

Editie_colpaert_galmaarden_meester_andre_1__kopie_
Meester André(links) vorig jaar aan het werk in het museum. - Foto Marc Colpaert
 

André vanderplasschen(85) uit Vollezele beter gekend als 'meester André' is dertig jaar na zijn pensionering nog steeds aan de slag, dit als gids in het museum van het Belgisch Trekpaard in Vollezele. Zo lang zijn gezondheid het toelaat is hij zeker niet van plan om te stoppen, of zullen we zeggen: éénmaal onderwijzer, altijd onderwijzer. Al moet hij momenteel wel nog even geduld hebben want door de coronacrisis is het museum voorlopig dicht. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 apr 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

PAJOTTENLAND – Kinesitherapiesector deelt in de klappen van de coronacrisis

Aquafitcenter_gooik
PAJOTTENLAND – Kinesitherapiesector deelt in de klappen van de coronacrisis - © Deschuyffeleer
 

Met lede ogen dienen de kinesitherapeuten aan te zien hoe de coronacrisis ook in hun sector zware klappen uitdeelt. Een verplichte sluiting van de praktijken zat er alsnog niet in. Om begrijpelijke redenen vanuit de hoek van de patiënten zien zij hun aantal dagelijkse behandelingen haast tot nul herleid. En dat heeft zo ook zijn gevolgen op financieel vlak. En nog een pijnpunt is het uitblijven van het beloofde beschermingsmateriaal voor de noodzakelijke en dringende behandelingen. Toch blijft de sector in hun engagement voor de zorg geloven. Zo meldden een grote schare kinesisten zich inmiddels aan om deel te maken van de zorgreserve.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 apr 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

OETINGEN - Handelaars zijn vindingrijk in tijden van corona

Editie_foto_colpaert_bio_schuurke_1__kopie_
Een geslaagde oplossing voor het Bio-schuurke, waar ook veel mensen uit Vollezele naartoe komen. - Foto MarcColpaert
 

Wie de afgelopen dagen bij de bio-winkel van Billens in Oetingen moest zijn kon vaststellen dat handelaars steeds vindingrijker worden door de hedendaagse coronacrisis. Zoals bij zovele handelaars uit Gooik en Galmaarden kan men er nog terecht of online een bestelling plaatsen. In de bio-winkel nam men door de coronavirus extra maatregelen en konden de klanten hun bestelling

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 mrt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Straffe verhalen rond de bunkers van het Pajottenland

Roosdaal_ninoofsesteenweg_zonder_nummer_b1_full
Bunker aan de Ninoofsesteenweg in Roosdaal.
 

Op 7 mei zal het exact 75 jaar geleden zijn dat de laatste oorlogswapens zwegen en de Tweede Wereldoorlog eindigde. Tot op vandaag vind je hiervan nog sporen in onze streek. Zo vind je op verschillende plekken nog restanten van de oude verdedigingslinie Ninove-Waver terug. Hoog tijd dus om dit vergeten stuk geschiedenis in kaart te brengen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 mrt 2020
PenZine
 

Officieel Communiqué FP HALLE-GOOIK over stopzetten competitie

Futsal_hg

n deze barre tijden is het duidelijk niets of niemand boven dit verschrikkelijke virus staat, geen sport, speler, supporter, ... geen mens. 

Wij begrijpen en steunen de gezamenlijke beslissing van de KBVB/Voetbal Vlaanderen/ACFF om het voetbal/futsal met onmiddellijke ingang stop te zetten. Jammer genoeg hebben wij vastgesteld dat deze beslissing ook gepaard ging met een veel minder beslissing om de eerste uit de reguliere competitie tot landskampioen te kronen. In het futsal wordt de landskampioen bepaald na playoffs en niet na de reguliere competitie. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 mrt 2020
Marc Sluys
 

GOOIK - Geen speelplein, wel noodopvang tijdens paasvakantie

Colpaert_gooik_gemeentehuis_1__kopie_
Liefst zo vlug mogelijk inschrijven. - Foto Marc Colpaert
 

Omwille van de federale maatregelen ter bestrijding van het coronavirus zal ook de gemeentelijke speelpleinwerking tijdens de paasvakantie van 6 tot 17 april niet plaatsvinden. Het gemeentebestuur zal echter wel de huidige noodopvang in de Gooikse scholen tijdens de paasvakantie verder zetten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 mrt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Laatste Nieuws

Marc Colpaert | 06 apr 2020
Sam Herremans | 06 apr 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 02 apr 2020

archief