Artikels Archief van Gooik

TOLLEMBEEK - Chiro Gewest kwam samen

Colpaert_galmaarden_chrio_gewest_1__kopie_
De Chiroleden gaven een feestje. - Foto Marc Colpaert
 

Chiroleden uit Galmaarden, Herne, Bever en Kokejane kwamen samen in het sportcomplex in Tollembeek om het gewestjaar op een plezierige manier af te sluiten. Eenmaal per jaar na de examens en voor ze op kamp vertrekken worden alle chiroleden uit het Pajottenland bijeen getrommeld om samen er een 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Freddy en Greta een gouden paar

Editiepajot_gooik_vandenbossche____kopie_
De hele familie aan het feesten. - foto Marc Colpaert
 

Freddy Van Den Bossche en Greta De Vits uit Gooik vierden hun goduen huwelijksverjaardag in feestzaal De Vos in Voorde. Ze leerden elkaar kennen op het werk, ze werkten een tijdje allebei in een schoenenfabriek ind eHoevestraat ingooik. Toen dit bedrijf de deuren sloot ging Freddy bij Colruyt werken 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Roger Poelaert genomineerd

Colpaert_gooik_roger_poelaert_1
Roger Poelaert. Foto Colpaert

De cultuurraad besliste zopas om Roger Poelaert uit Oetingen voor te dragen als laureaat voor de Cultuurparel 2018 en dit met algemeenheid van stemmen. Roger Poelaert is al meer dan 10 jaar verbonden aan de Heemkundige Kring in Gooik en schreef vorig jaar nog een boek over de gewezen champetter Lucien Persoons uit Oetingen. "Hij heeft tal van bijdragen geleverd aan heel wat van onze 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Woord en dans in De Cam

Editiepajot_gooik_dans__kopie_
De leerlingen in De Cam. - Foto Marc Colpaert
 

Tal van leerlingen van de Gooikse Academie van de afdeling woord en dans kregen in De Cam hun einddiploma mee naar huis. De proclamatie van de leerlingen Hogere 3 werd ingezet in De Cam met een vleugje muziek. De leerlingen voor dans waren: Fiona Breynaert, Inne De Coster, Justine De Deken, 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Buurtcomité op zoek naar afval

Editiepajot_gooik_zwerf__kopie_
Zwerfvuil verzamelen. - Foto Marc Colpaert
 

In de Kwakenbeekstraat en de Honingenveldstraat in Gooik trok het 'Kokenbeeks' buurtcomité de straat op om het zwerfvuil op te ruimen. Dit was meer dan nodig, zeker omdat deze straten sinds enige tijd gebruikt worden als alternatief om de files te vermijden. "Door het vele sluipverkeer in onze straten, dat zijn bestuurders die de file willen vermijden ter hoogte van de rotonde de Drie Hamertjes, merken we als  

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Hernieuwbare energie in het PAJOTTENLAND

Energie_studie_pajottenland
Hernieuwbare energie in het PAJOTTENLAND - © Deschuyffeleer
 

De deputatie van Vlaams-Brabant heeft de landschapsstudie naar hernieuwbare energie in het Pajottenland gegund aan het consortium Lama landscape architects (Westerlo)/Marco Broekman (Nl)/Zero Emission Solutions (Aalst). De landschapsstudie moet een gedragen ruimtelijke visie op hernieuwbare energie in het Pajottenland opleveren en concrete projecten op touw zetten.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

OETINGEN - Feest in de Academie

Editiepajot_gooik_academie__kopie_
De kleine kunstenaars toonden hun werkjes.- Foto Marc Colpaert
 

De Academie voor Beeldende en Audiovisuele Kunsten Gooik met vestiging in Oetingen zette de deuren open zodat de ouders konden ontdekken wat hun kinderen het afgelopen schooljaar allemaal hadden gemaakt. De lessen zijn erop gericht dat de leerlingen, vandaag meer dan 100, van 6 tot 12 jaar oud, verschillende basistechnieken aanleren

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jul 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Feest in de Kleistraat

Editiepajot_gooik_kleistraat__kopie_
Feest in de Kleistraat. - Foto Marc Colpaert
 

Al voor de 16 de keer werd in de Kleistraat in Gooik een buurtfeest georganiseerd. Om het de bewoners gemakkelijk te maken werd de straat verkeersvrij gemaakt, zodat de kinderen gewoon op de straat konden spelen. Van de gemeente kregen ze enkele tenten, die niet echt nodig waren gezien het 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jul 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

OETINGEN - Taart voor de petanquers

Editiepajot_gooik_petanque__kopie_
De petanquers kregen taart. - Foto Marc Colpaert
 

Het bestuur van de petanqueclub uit Oetingen vroeg aan haar leden om zich als Rode Duivel te verkleden om gezellig een balletje te komen gooien. Bijna alle leden trokken wel iets rood aan of hadden de juiste attributen mee en zo werd het een bonte speelavond daar in het centrum van Oetingen. Het bestuur zorgde dan weer voor enkele taarten, mooi in de

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jul 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Tien jaar het Zonnetje

Editiepajot_gooik_zonnetje__kopie_
Feest in het Zonnetje. - Foto Marc Colpaert
 

 Het Kinderdagverblijf 't Zonnetje gevestigd in Leerbeek bestaat tien jaar en daar werd een kein feestje voor georganiseerd. Vandaag vangt dit kinderdagverblijf 21 kinderen op en meer is niet meer mogelijk. "Wij zitten echt aan onze limiet, meer kinderen opvangen met de plaats die we vandaag hebben, is niet 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jul 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Leen Persijn sprak over dementie

Editiepajot_gooik_leen__kopie_
Leen kwam spreken in Gooik. - Foto Marc Colpaert
 

Actrice en zangeres Leen Persijn kwam naar de zaal Familia in Gooik om er te spreken over dementie. In de zaal zaten heel wat mantelzorgers te luisteren naar deze monoloog, een actie van het OCMW van Gooik. "Wij organiseren ieder jaar  in de week van  de dag van de mantelzorger iets speciaals om al onze 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jul 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

KESTER - Opnieuw bloemstuk gestolen

Editiepajot_gooik_kerkhof__kopie_
Stefaan bij het graf van zijn vader. Foto Marc Colpaert
 

Op enkele maanden tijd werd al voor de derde maal een bloemstuk gestolen op het graf van Isidor Viaene in Kester, zoon Stefaan begint het stilaan beu te worden. Hij vindt zulke diefstallen dan ook totaal ongepast en respectloos voor de doden. Sinds enkele maanden verdwijnen er bloemstukken op het kerkhof van Kester en dit op verschillende graven, zo ook op het graf van Isidor Viaene. "Het begon in de 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jul 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Nieuwe machine voor openbare werken

Editiepajot_gooik_machine__kopie_
Schepen Herman Anthoons overhandigde de sleutels. Foto Marc Colpaert
 

Eddy Pasteleurs kreeg uit handen van schepen Herman Anthoons(CD&V) de sleutels van de nieuwe borstel- en veegmachine bestemd voor de dienst Openbare Werken in Gooik. Vroeger moesten ze gebruik maken van een machine en een tractor om de straatkanten netjes te houden. Naast het opkuisen van allerlei afval langs de kant zal deze tevens ingezet worden om het onkruid te verwijderen. "Wij hebben 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jul 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

LEERBEEK - Speeltuigen voor Heideblik

Colpaert_gooik_speeltuin
Kinderen kwamen al eens spelen. - Foto Marc Colpaert
 

Kinderen uit de wijk Heideblik in Leerbeek amuseren zich in de nieuwe speeltuin in hun straat. De Hazelaarswijk in Oetingen en de Heideblik in Leerbeek krijgen een nieuwe speeltuin en dat in de eerste week van de grote vakantie. Daarmee breidt Gooik haar netwerk aan speeltuinen in de wijken uit tot 12.
De wijk Heideblik is nog maar een paar jaar oud. "De jonge koppels die er kwamen wonen hebben 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jul 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - CD&V stelt zijn kandidaten voor

Editiepajot_gooik_lijst_cdv__kopie_
De kandidaten. - Foto Marc Colpaert
 
Michel Doomst(CD&V) al 30 jaar burgemeester in Gooik staat opnieuw op de eerste plaats voor de verkiezingen van oktober. Hij spreekt over een scharnier moment voor hem en voor de gemeente. Op zondag stelde de CD&V uit Gooik haar verkiezingslijst voor in de zaal Parecia in Leerbeek, heel wat 
 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jul 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Nieuwe voetbal site

Editiepajot_gooik_veld__kopie_
Er is nog niet veel te zien, behalve veel stof. Foto Marc Colpaert
 

Op het voormalige voetbalterrein van Verbroedering Strijland in de Wolvenstraat is de firma Stadsbader, in opdracht van de gemeente Gooik, begonnen met de aanleg van een nieuw kunstgrasveld. Gezien het hellend reliëf van het terrein is er de voorbije weken al heel wat grondverzet geweest, maar stilaan wordt het profiel van het kunstgrasveld zichtbaar. "Het veld gaat iets lager liggen 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jul 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Springkastelen op de weide

Editiepajot_gooik_spring__kopie_
De stier was populair. Foto marc colpaert
 

Enkele honderden kinderen, de organisatoren dachten aan 500, amuseerden zich op woensdag tijdens het eerste springkastelenfestival voor kinderen vanaf 3 jaar. Op de oude atletiekplein Houteman in het centrum van Gooik stonden die dag meer dan 10 springkastelen voor de kinderen. Naast gewone 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jul 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Kinderen kregen een rugzak

Editiepajot_gooik_zak__kopie_
Kinderen kregen een rugzak. - Foto Marc Colpaert
 

De gemeente Gooik deelde aan de kinderen die vandaag al beschikken over een geboorteboom in Paddenbroek een rugzak uit. Alle kinderen die sinds 2006 een geboorteboom kregen toegewezen in het educatief centrum Paddenbroek werden nog eens extra verwend met een rugzak. "Wij geven aan die 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jul 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Michel en Herman in de kijker

Editiepajot_gooik_anthoons__kopie_
Herman en Michel samen al meer dan 66 jaar politiek actief. - Foto Marc Colpaert
 

Burgemeester Michel Doomst(CD&V) en schepen Herman Anthoons(CD&V) zijn dit jaar allebei 30 jaar politiek actief. Michel als burgemeester en daar bovenop komt nog eens 6 jaar oppositie dus een totaal van 36 jaar. Herman Anthoons kan dan weer een staat van dienst voorleggen van 30 jaar politiek actief 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jul 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Diogo Guimarães de Lana Castro, kortweg Diogo versterkt HALLE-GOOIK

Image1
Diogo Guimarães de Lana Castro, kortweg Diogo. Foto Ingezonden
 

FP Halle-Gooik is trots de komst van één van Europa’s beste spelers te mogen aankondigen. Diogo Guimarães de Lana Castro, kortweg Diogo is 32 en komt over van Sporting Club de Portugal en tekende een contract voor 3 seizoenen bij onze club.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jul 2018
Marc Sluys
Foto Ingezonden
 
 

Laatste Nieuws

Marc Colpaert | 12 jul 2018
Marc Colpaert | 12 jul 2018
Marc Colpaert | 12 jul 2018
Marc Colpaert | 12 jul 2018
Marc Colpaert | 12 jul 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 12 jul 2018
Marc Colpaert | 10 jul 2018
Marc Colpaert | 10 jul 2018
Marc Colpaert | 10 jul 2018
Marc Colpaert | 10 jul 2018
Marc Colpaert | 07 jul 2018
Marc Colpaert | 07 jul 2018
Marc Colpaert | 07 jul 2018
Marc Colpaert | 05 jul 2018
Marc Colpaert | 05 jul 2018
Marc Colpaert | 05 jul 2018
Marc Colpaert | 05 jul 2018
Marc Colpaert | 05 jul 2018
Marc Colpaert | 05 jul 2018

archief