Artikels Archief van Gooik

23ste editie van het Afrika Filmfestival

Aff-affichebeeld
 

 Op vrijdag 20 april startte de 23ste editie van het Afrika Filmfestival. Tot 5 mei staan er verspreid over Vlaams-Brabant meer dan 140 films van en over Afrika en zijn diaspora op het programma.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 apr 2018
Marc Sluys
 

GOOIK - Werken gestart aan Verbroedering Strijland

Editiepajot_gooik_afbraak_2__kopie_
De sparren werden verwijderd. - Foto Marc Colpaert
 

Zopas zijn de werken gestart ter hoogte van de site Verbroedering Strijland in Gooik. Eerst moesten een tweehonderdtal sparren gerooid worden en de kantine is ook al gedeeltelijk ontruimd. Eind vorig jaar kocht de gemeente het voetbalplein in de Wolvenstraat voor een bedrag van 195.000 euro. De voetbalclub KV Kester-Gooik en de gemeente gaan daar nu samen een nieuwe voetbalsite uitbouwen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 apr 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

KESTER - Maurice en Angele vierden feest

Editiepajot_gooik_sirjacobs__kopie_
De hele familie aan het feest. Foto Marc Colpaert
 

Maurice Sirjacobs en Angèle Musch uit Kester vierden hun gouden huwelijksverjaardag in de zaal Castel in Herne. Ze leerden elkaar kennen op een bal in Pepingen en de vonk sloeg dadelijk over. Ze trouwden en kregen samen vier kinderen: Veerle, Johan, Kris en Liesbeth, die op hun beurt zorgden voor vijf 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 apr 2018
 

GOOIK - Chiro bestaat 65 jaar

Editiepajot_gooik_chiro__kopie_
Samen op hun tribune. - Foto Marc Colpaert
 

Afgelopen weekend vierde Chiro Uidekrij uit Gooik haar 65-jarig bestaan. Ze gingen van start met 'Uidekroeg' waar de mensen gezellig konden genieten van tal van streekbieren. Een dag later werd er een groot voetbaltornooi georganiseerd, waarbij verschillende teams streden voor de beker. Voor dit tornooi 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 apr 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Tien springkastelen voor de jeugd

Editiepajot_gooik_spelen__kopie_
Een groot tafelvoetbal. - Foto Marc Colpaert
 

Meer dan 350 kinderen leefden zich uit op de oude atletiekpiste in het centrum van de gemeente Gooik tijdens de buitenspeeldag. Om hun rugzakken en schoenen niet kwijt te geraken werden deze op een centrale plaats bijeen gezet. Ondertussen genoten de vele kinderen van tal van spelletjes, zo was er en 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 apr 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Groen Pajottenland scheert hoge toppen... letterlijk alvast!

Fietsers_groen_pajottenland
Netwerk van veilige fietsverbindingen en ‘trage wegen’ gevraagd. Foto Ingezonden
 

 Groen Pajottenland scheert hoge toppen... letterlijk alvast! Met onze fietstocht op zondag 15 april van Lennik, over de Congoberg, naar de Bosberg vroegen we aandacht voor het thema fietsen en mobiliteit. Niet enkel de heuvels van het Pajottenland zijn een uitdaging, maar ook het verder uitbouwen van een netwerk van veilige fietsverbindingen en ‘trage wegen’ zonder autoverkeer.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 apr 2018
Sam Herremans
Ingezonden foto
 

EDITIEPAJOT – Uw internetkrant steunt ‘Bruegel 2019’

Editiepajot_steunt_bruegel_2019_1
EDITIEPAJOT – Uw internetkrant steunt ‘Bruegel 2019’
 

Het zal u niet ontgaan zijn dat 2019 voor de regio’s Pajottenland en Zennevallei een bijzonder jaar wordt. We staan aan de vooravond van ‘Bruegel 2019’. Ook uw internetkrant www.editiepajot.com wil zich inzetten om dit jaarevenement een bijzondere ondersteuning te geven en u, als trouwe Editiepajot-lezer, de kans te bieden alle activiteiten te kunnen opvolgen. Daarom werd in de ranglijst van de ‘Gemeenten’ ook het onderdeel ‘Bruegel 2019’ opgenomen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 apr 2018
Editiepajot
Editiepajot
 

PAJOTTENLAND – Zeven bestuurders legden een positieve ademtest af

Alcoholcontroles
PAJOTTENLAND – Zeven bestuurders legden een positieve ademtest af - © Deschuyffeleer
 

Tijdens de afgelopen weekendnacht van zaterdag op zondag zette de politie Pajottenland een grootse actie overlast op over het ganse grondgebied van de politiezone, die de gemeenten Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen omvat.Tijdens de actie werden 144 bestuurders onderworpen aan een ademtest.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 apr 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Sportregio Pajottenland organiseert Kijk! Ik fiets!

Flyer_kijkikfiets-01
 

 Kinderen houden van spelen en vooral buiten spelen. Het zonnetje schijnt, de vogels fluiten en de frisse lucht die je op uw gezicht voelt. Dit is iets waar ieder kind naar verlangt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 apr 2018
Marc Sluys
 

Proeverij om Boerenbuurten te promoten

Pepingen_boerenbuurten_g_
Boerenburen draait op volle toeren. Foto © Marc Sluys
 

 Met 339 Buren en 279 volgers op Facebook draait de Buurderij bij Fruit D’Haemer in Pepingen op volle toeren. Om te kunnen bestellen, moet je je eerst online als ‘buur’ registreren. Ook betalen doe je online via het webplatform www.boerenenburen.be.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 apr 2018
Marc Sluys
Marc Sluys
 

GOOIK - Eerste groene parel

Editiepajot_gooik_parel__kopie_
Christine kreeg de eerste groene parel.- Foto Marc Colpaert
 

Zopas kreeg Christine De Hertogh uit de Condijstraat in Oetingen de eerste groene parel uit handen van Stijn Heylens van de milieuraad. Hiermee wordt een inwoner in de kijker gezet die een waardevolle bijdrage levert aan natuur en milieu in de gemeente. Vanuit haar interesse voor bloemen en kruiden, is 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 apr 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

LEERBEEK - Werken aan de kerk van start

Editiepajot_gooik_leerbeek_2__kopie_
De mensen kwamen luisteren naar de uitleg. - Foto Marc Colpaert
 
De restauratiewerken aan de beschermde Sint-Pieterskerk in Leerbeek zijn vorige maand gestart. Geert Bourgeois, Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, kent een premie van 1.560.000 euro toe, aan de gemeente Gooik voor de restauratie van deze kerk. Zowat het hele interieur wordt vernieuwd of gerestaureerd, het beschermde orgel zal pas later gerestaureerd worden. Omwonenden en mensen van de Kerkraad kregen ondertussen meer info van de gemeente. Nadien zal de kerk alleen nog 
 

Klik hier om meer te lezen

 
12 apr 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Samen de Kesterheide proper houden

Editiepajot_gooik_zwerfvuil__kopie_
Samen op stap achter zwerfvuil.- Foto Marc Colpaert
 

Rudy Van Oudenhove en Lieve Thollebeek uit de Kattestraat in Leerbeek dweilen al tien jaar de straten af op zoek naar zwerfvuil. Het was de gemeente Gooik die meer dan tien jaar terug een oproep deed naar haar bewoners toe, om in te stappen als vrijwilliger in het systeem van de KIC (Keep It Clean). "Vandaag zijn dit een groep vrijwilligers die ongeveer twee derde van alle straten aflopen op 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 apr 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

PAJOTTENLAND – ‘Bruegel 2019’ wordt een feestjaar om van te blijven snoepen

Startschot_bruegeljaar_2019_banner__1_
PAJOTTENLAND – ‘Bruegel 2019’ wordt een feestjaar om van te blijven snoepen - © Deschuyffeleer
 

Naar het groots Bruegeljaar 2019 toe dat eigenlijk nu al op de deur klopt koesteren Toerisme Pajottenland & Zennevallei, de Erfgoedcel Pajottenland-Zennevallei, het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei, Pajottenland+ en het Bruegelprojectteam gemeente Dilbeek en Kasteel van Gaasbeek alvast grootse plannen voor het promoten van de streek en haar troeven.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 apr 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GOOIK - Legodag in de Parecia

Editiepajot_gooik_lego__kopie_
Kinderen spelen graag met lego.- Foto Marc Colpaert
 

De Kristelijke Werknemersbeweging of kortweg KWB uit Leerkeek organiseerde een legodag in de zaal Parecia in Leerbeek. Een twintigtal kinderen kwamen zich amuseren met de vele duizenden legoblokjes die her en der op de tafels verspreidt lagen. "Wij merken elk jaar opnieuw dat toch nog heel veel kinderen 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 apr 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

PAJOTTENLAND - Bevolkingsenquête over veiligheid en politie is wel echt belangrijk

Politie_pajottenland
PAJOTTENLAND - Bevolkingsenquête over veiligheid en politie is wel echt belangrijk - © Deschuyffeleer
 

Dezer dagen vallen ook bij een vrij groot aantal op toevallige wijze geselecteerde inwoners in de politiezone Pajottenland de vragenlijsten in de postbus om mee te werken aan het opstellen van de veiligheidsmonitor versie 2018. Die enquête is uiterst belangrijk om de mening van de bevolking te kennen over veiligheid en politie en zo in het kader van......

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mrt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GOOIK - Problemen met Sint-Niklaaskerk

Editiepajot_gooik_centrum__kopie_
Stabiliteitsproblemen voor de kerk. - Foto Marc Colpaert
 

De gemeente Gooik gaat volgende week dringende stabiliteitswerken laten uitvoeren aan de Sint-Niklaaskerk in Gooik. Het was het Agentschap Onroerend Erfgoed dat aan de gemeente het advies gaf om dringend werken te laten uit te voeren aan de koepel van het koor van de Sint-Niklaaskerk in het centrum van Gooik. "Ze  

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mrt 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

OETINGEN - Eerste peukenzuil in centrum

Colpaert_gooik_peukenzuil_2
Eerste peukenzuil. Foto Colpaert

De gemeente Gooik heeft ter hoogte van de bushalte in het centrum van Oetingen een eerste peukenzuil geplaatst, dit als proefproject. Het was een persoon uit Oetingen Paul Dedobbeleer -  al jaren een fervent KIC-er (Keap It Clean) - die aan het gemeentebestuur vroeg om iets te doen aan de vele peuken ter hoogte van de bushalte. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mrt 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Op zoek naar de warmste Gooikenaar

Editiepajot_gooik_warmste__kopie_
Enkele mensen van de stuurgroep. - foto Marc Colpaert
 

De werkgroep integratie en de gemeente Gooik gaan binnenkort op zoek naar 'De warmste Gooikenaars'. Via de gemeentelijke informatiekanalen gaan ze een oproep doen aan de Gooikse inwoners voor de nominatie van personen die zich vrijwillig en belangeloos inzetten voor hun Gooikse medemensen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mrt 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Camtochten in Gooik

Editiepajot_colpaert_cam__kopie_
De Heidetochten organiseren hun Camtochten. - Foto Marc Colpaert
 

De Heidetochten Kester-Gooik organiseren al voor de 19 de keer hun Camtochten doorheen het mooie Pajottenland. Op zondag 25 maart wandelen ze door het lentefris Pajottenland met zijn vele mooie hoekjes natuur en de vele vergezichten.De deelnemers hebben de keuze tussen verschillende afstanden 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mrt 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Laatste Nieuws

Marc Sluys | 24 apr 2018
Marc Colpaert | 21 apr 2018
Marc Colpaert | 21 apr 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 13 apr 2018
Marc Colpaert | 12 apr 2018
Marc Colpaert | 12 apr 2018
Marc Colpaert | 12 apr 2018
Marc Colpaert | 05 apr 2018
Marc Colpaert | 23 mrt 2018
Marc Colpaert | 23 mrt 2018
Marc Colpaert | 23 mrt 2018
Marc Colpaert | 23 mrt 2018

archief