Artikels Archief van Gooik

FP HALLE-GOOIK wint op Malle-Beerse met 5-7 en kijkt uit naar titelviering volgende vrijdag.

Logo_halle_gooikkopie
EP

 FP Halle-Gooik trok een week na de gewonnen landstitel naar KK Malle voor wat steeds een moeilijke verplaatsing was. De supporters waren massaal opgekomen voor deze wedstrijd. Ze kregen een leuk kijkstuk. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mei 2017
Felix Merckx
Ep
 

GOOIK - Viering Sint-Maartensgilde

Editiepajot_gooik_martinus__kopie_
De vereniging in de spiegeltent. - Foto Marc Colpaert
 

 Op vrijdag werd het 50-jarig bestaan van de Sint-Maartensgilde van Kester officieel in de bloemetjes gezet op een gezellige viering, uiteraard in de spiegeltent achter het gemeentehuis. Ze gingen van start met een korte toelichting over de historiek van deze vereniging, een paar toespraken gevolgd door een aantal optredens van de Sint-Maartensgilde. Voorzitter Herman De Wit

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mei 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Petanque spelen verkleed als vrouw

Editiepajot_gooik_petanque__kopie_
Sommige mannen waren verkleed als vrouw. Foto Marc Colpaert
 

De Petanqueclub uit Oetingen daagde haar mannelijke leden uit om zich te verkleden als vrouw tijdens hun wekelijks oefenpartij in het centrum van Oetingen. Wie zich van de mannelijke spelers verkleedde in een vrouw kreeg na afloop een bloemetje mee naar huis voor Moederdag.
  

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mei 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE –Woonwinkel Pajottenland: “Langer thuis wonen - Het kan!”

Img_0571
HERNE –Woonwinkel Pajottenland: “Langer thuis wonen - Het kan!” - © Deschuyffeleer
 

Vorig jaar nam Bart Nachtegael in de schoot van Woonwinkel Pajottenland de functie op van sociaal adviseur. In het kader van het project ‘Zorgcafés’ is hij dezer dagen, samen met stagiaire Elien Van Keer, te gast op een vijftal locaties in het Pajottenland om de oudere bevolking met raad en daad bij te staan om langer thuis te kunnen blijven wonen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mei 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

FP HALLE-GOOIK neemt afscheid van zijn trainer

Trainer
Foto Emile Devogeleer

 De overeenkomst tussen Massimiliano Bellarte en FP Halle-Gooik zal na evaluatie en zoals contractueel voorzien een einde vinden aan het slot van dit seizoen. Hij werd in juni van verleden jaar aangesteld tot trainer en verlaat de club na één jaar. Hij volgde verleden jaar André Vanderlei op

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mei 2017
Felix Merckx
Emile Devogeleer
 

Woonwinkel PAJOTTENLAND zet zorgcafés op voor de oudere bevolking

De_mans_op_maat
Woonwinkel PAJOTTENLAND zet zorgcafés op voor de oudere bevolking - © Deschuyffeleer
 

Woonwinkel Pajottenland, die het gemeentelijk woonbeleid van Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen mee gestalte geeft, wil de oudere bevolking in het Pajottenland ondersteunen om langer thuis te wonen. Daarom organiseren zij voor de eerste keer een reeks zorgcafés in de streek.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mei 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Archief Deschuyffeleer
 

Succesvolle initiatietraining futsal voor meisjes bij FP HALLE-GOOIK

Groepsfoto__small_
Ingezonden foto
 

 Futsal Project Halle-Gooik startte met een meisjesploeg futsal. In sportcomplex De Bres vond een initiatie plaats voor meisjes van 13 tot 19 jaar. 17 meisjes namen hieraan deel.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mei 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

FP HALLE-GOOIK viert derde landstittel

Voetbal_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Na een 4-4 gelijkspel tegen Hasselt mocht FP Halle-Gooik voor de derde keer tot kampioen van België kronen. Spanning was er tot in de laatste minuut. Begin deze maand moest Halle-Gooik voor de beker zijn meerdere  erkennen in Gelko Hasselt. Enkele sfeerbeelden

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

HERNE – Leerlingenconcert orgelklas in de St-Petrus en Pauluskerk

Orgelles_kerk_herne_-_aankondiging_2017
HERNE – Leerlingenconcert orgelklas in de St-Petrus en Pauluskerk - © Deschuyffeleer
 

Op woensdag 7 juni van 18 tot 20u is er het jaarlijks orgeloptreden van de leerlingen van de gemeentelijke academie voor Muziek, Woord en Dans met vestigingsplaats in Gooik maar met ook bij-afdelingen in Herne en Galmaarden. Het optreden, dat voor de leerlingen overigens geldt als examen, is toegankelijk voor het publiek.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mei 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GALMAARDEN - Kinderen uit de bol op MEGA fuif

Editiepajot_mega_fuif_2__kopie_
Volk was er genoeg in de Willem Tell en het was er veel te warm. - Foto Marc Colpaert
 

Bijna 400 kinderen gingen uit de bol in de toch wel heel warme zaal Willem Tell in Tollembeek, voor de MEGA fuif een organisatie van zes Pajotse gemeenten. Niet minder dan 16 scholen uit de gemeenten Pepingen, Bever, Galmaarden, Herne, Gooik en Lennik stuurden hun leerlingen van het zesde leerjaar naar deze 'coole' MEGA(wat staat voor Mijn Eigen Goede Antwoord)fuif in Tollembeek. De bedoeling was om te fuiven zonder alcohol, drugs of tabak.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mei 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

FP HALLE-GOOIK op 1 punt van de landstitel na 3-3 gelijkspel in Hasselt

Logo_halle_gooikkopie
EP

 FP Halle-Gooik trok een week na de bekerfinale naar Hasselt waar een overwinning genoeg was voor een 3e opeenvolgende landstitel! . Het werd echter een gelijkspel, zodat ze nog geen kampioen werden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 mei 2017
Felix Merckx
EP
 

LEERBEEK - Samen met de blokjes spelen

Editiepajot_gooik_lego__kopie_
Samen met de legoblokjes spelen. - Foto Marc Colpaert
 

De KWB-Leerbeek organiseerde een Lego-bouwdag in de zaal Parecia in Leerbeek. Bijna vijftig kinderen kwamen samen met hun papa of mama of een van de grootouders naar de zaal Parecia, om er samen met de blokjes iets leuks te bouwen. Lego-blokjes waren er genoeg want op de verschillende tafels

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Rotary schenkt 3000 euro

Editiepajot_gooik_rotary__kopie_
Rotary gaf een cheque. - Foto Marc Colpaert
 

De Rotary Club Gaasbeek gaf zopas een bedrag van 3.000 euro aan de Rode Kruis afdeling Lennik-Gooik voor de aankoop van een speciale reanimatiepop.  Bij reanimatie-oefeningen met deze pop krijgt de cursist precieze informatie over de kwaliteit van de reanimatie, zoals is het ritme en de deipte van de hartmassage wel goed, 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Cursisten gehuldigd

Editiepajot_gooik_brevet__kopie_
De cursisten voor De Cam. - Foto Marc Colpaert
 

In De Cam kregen heel wat mensen hun brevet omdat ze slaagden in een cursus 'eerste hulp' of een cursus 'helper' van het Rode Kruis afdeling Lennik-Gooik. In de afgelopen maanden werden verschillende cursussen georganiseerd. De cursisten: Michael Backaert, Axelle Bierlaire, Marijke Busselot, Cedric Gijsels,

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE – De 40ste editie van de jaarmarkt klaar voor 25.000 bezoekers

Jaarmarkt_aankondiging_ep
HERNE – De 40ste editie van de jaarmarkt klaar voor 25.000 bezoekers - © Deschuyffeleer
 

Na de veelbelovende feestavond Vlambiance met een pleiade Vlaamse vedetten voor de viering van ‘40 jaar jaarmarkt’ de vrijdag vooraf, pakt het jaarmarktcomité met voorzitter Jean-Pol Demel op Pinkstermaandag 5 juni andermaal uit met de jaarlijkse jaarmarkt, meteen de grootste en de meest gezellige in de wijde omgeving. Zoals steeds oogt het programma ook deze keer bijzonder aantrekkelijk.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

OETINGEN - Barbara Pas stelde haar nieuw boek voor

Editiepajot_gooik_boek__kopie_
Isabelle Pierreux(links) samen met nog enkele leden uit het Pajottenland. - Foto Marc Colpaert
 

Op woensdag zakte Vlaams-Belang kamerlid Barbara Pas af naar Gooik om voor de mensen uit dit deeltje van het Pajottenland haar nieuw boek 'De communautaire leegte' voor te stellen. Het was tevens in Gooik de eerste politieke activiteit van deze kersverse Vlaams-Belang afdeling. Ook mensen uit Galmaarden en Herne waren van de partij. Dit ging door in de zaal van café Het Vijfde Wiel in het centrum van Oetingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 mei 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Op zoek naar Pajotse dames die willen voetballen

Editiepajot_gooik_vrouwenvoetbal__kopie_
Vrouwen gezocht uit het Pajottenland. - Foto Marc Colpaert
 

Dames uit het Pajottenland die graag willen voetballen kunnen vanaf nu terecht in de sporthal Koornmolen in Gooik. Het eerste seizoen van de LZV Cup Ring werd officieel afgesloten met de wedstrijd ZVC De Mal'heurkes tegen ZVC Wicked Wolves. Deze competitie is in september 2016 van start gegaan met 3 Gooikse damesploegen, naast voornoemde ploegen traden ook ZVC The Black Ladies aan in deze onderlinge confrontaties.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 mei 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Nieuwe inwoners

Editiepajot_nieuwe_inw__kopie_
De nieuwe inwoners. - Foto Marc Colpaert
 

 De gemeente Gooik nodigde haar nieuwe inwoners uit om even gezellig kennis te komen maken met de gemeentelijke diensten in De Cam in Gooik. Nadat ze de nodige info hadden gekregen over de verschillende gemeentelijke diensten gingen de ongeveer 35 aanwezigen met een bus een rondrit  maken door hun mooie gemeente.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 mei 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

KESTER - Tweedehandsbeurs van de Gezinsbond

Editiepajot_gooik_gezinscbond__kopie_
Tweedehandsbeurs van de Gezinsbond. - Foto Marc Colpaert
 

 De Gezinsbond afdeling Kester-Leerbeek organiseerde op zaterdag hun voorjaarstweedehandsbeurs in Ons Huis in Kester. De bedoeling van deze beurs bestond erin enerzijds gezinnen de gelegenheid te geven voorwerpen, die nog in goede staat en ongevaarlijk zijn, van de hand te doen en anderzijds gezinnen in de

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 mei 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

OETINGEN - Nieuwe school met huursubsidies

Editiepajot_school__kopie_
Achter deze school wordt een nieuwe gebouwd. - Foto Marc Colpaert
 

Minister van Onderwijs Hilde Crevits heeft beslist om een huursubsidie te verlenen om in het centrum van Oetingen een nieuwe school te bouwen. Speciaal in dit dossier is dat de gemeenteschool De Oester en de Dorpschool De Bron van het vrije onderwijsnet samen deze nieuwe school gaan bouwen. Achter de huidige kleuterschool De Bron en de feestzaal Elkerlyc in het centrum van Oetingen ligt nog een lap grond, die zal gebruikt

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
07 mei 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Laatste Nieuws

Marc Colpaert | 19 mei 2017
Marc Colpaert | 19 mei 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Emile Devogeleer | 13 mei 2017
Marc Colpaert | 11 mei 2017
Marc Colpaert | 08 mei 2017
Marc Colpaert | 08 mei 2017
Marc Colpaert | 08 mei 2017
Marc Colpaert | 07 mei 2017
Marc Colpaert | 07 mei 2017
Marc Colpaert | 07 mei 2017

archief