Artikels Archief van Gooik

OETINGEN - Terug een groot succes voor De Eekhoorn

Foto_leerbeek_senioren__kopie_
Foto Ingezonden
 

Het nieuwjaarsfeest van de gepensioneerdenbond  'De Eekhoorn' uit Oetingen was terug een groot succes. Liefst 135 leden van de 185 zijn terug afgezakt naar de Wok in Leerbeek. Zij mochten aanschuiven aan een rijkelijk gevuld buffet à volonté. Na de koffie werden 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jan 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Extra stukje fietspad in Processiestraat nog niet voor dadelijk

Colpaert_gooik_fietspad_1__kopie___2_
Het fietspad stopt nu plots in het veld. - Foto Marc Colpaert
 

De onteigeningsprocedure aangaande het fietspad in de Processiestraat is door het vredegerecht afgewezen wegens onwettigheden. Het ziet er naar uit dat de procedure opnieuw moet ingediend worden en dus zullen de fietsers nog maanden moeten wachten alvorens dit extra stukje fietspad er ligt 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Een buurtborrel in de eerste dagen van het nieuwe jaar

Editie_colpaert_gooik_strijland_drink_1__kopie_
Feest onder buren.- Foto Marc Colpaert
 

Een deel van de inwoners van de Strijlandstraat en de Terhagenstraat in Gooik organiseerden  op de eerste zondag van het nieuwe jaar al voor de tiende keer een buurtborrel. Ze waren met een veertigtal personen die de koude trotseerden en onder een haastig opgezet tentje van de gemeente, hun buren en 
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Zussen van pater Eric Meert kregen een cheque

Editiepajot_gooik_cheque__kopie_
De Twee zussen kregen een cheque voor pater Eric. - Foto Marc Colpaert
 

Tijdens de Gooikse kinderraad op dinsdag 14 januari werd in de Sportbasisschool De Oester in Strijland Gooik een cheque van 2.000 euro gegeven voor een project in Congo van Eric Meert uit Sint-Pieters-Leeuw. Eind september liepen de kinderen van de Gooikse scholen opnieuw de ziel uit hun lijf, de kinderen lieten zich voor hun fysieke inspanningen door ouders, familie, buren,.
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Cheque van 2.000 euro voor de schoolkinderen van GOOIK

Editiepajot_gooik_geld__kopie_
De kinderen kregen een cheque. - Foto Marc Colpaert
 

Tijdens de Gooikse kinderraad op dinsdag 14 januari werd in de Sportbasisschool De Oester in Strijland een cheque van 2.000 euro gegeven voor de aankoop van sportmateriaal voor de Gooikse schoolkinderen.  Eind september liepen de kinderen van de Gooikse scholen opnieuw de ziel uit hun lijf, 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Een attentie voor de uittredende voorzitters van de adviesraden

Editie_colpaert_gooik_adviesraden_1__kopie_
Foto Marc Colpaert
 

Tijdens de nieuwjaarsdrink in De Cam in Gooik kregen enkele uittredende voorzitters van de gemeentelijke adviesraden een attentie aangeboden. Burgemeester Michel Doomst(CD&V) benadrukte in zijn toespraak dat gemeentelijke advieraden een zeer noodzakelijke aanvulling zijn bij het goed functioneren van een gemeente.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jan 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Scouts Gooik sluiten het jaar af met een pop-up winterbar in het centrum

Editiepajot_foto_marc_colpaert_gooik__kopie_
Feest bij de scouts. - Foto Marc Colpaert
 

De scouts uit Gooik bestaan dit jaar 75 jaar en dat werd tot de laatste week van dit jaar stevig gevierd met tal van evenementen zoals een pop-up winterbar onder het grote zeil in het centrum van Gooik.
Om het jaar 2019 leuk en gezellig af te sluiten werd er een pop-up winterbar georganiseerd door de scouts en oud-scouts van Gooik. In het centrum onder het grote zeil,  

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jan 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - De Cam zat bomvol voor de nieuwjaarsdrink van de gemeente

Editie_colpaert_gooik_nieuwjaarsdrink_1__kopie_
Feest in De Cam. Foto Marc Colpaert
 

Op zondag 5 januari werd er gezellig een glas gedronken op een gelukkig en succesvol 2020, heel wat Gooikenaars waren van de partij in een bomvolle café De Cam. Naar goede gewoonte organiseert de gemeente Gooik een nieuwjaarsdrink voor haar inwoners. Dit wordt blijkbaar goed gesmaakt bij de inwoners want die waren met velen afgezakt naar café De Cam.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jan 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

OETINGEN - Kerstparade van de verklede petanquers

Editie_colpaert_gooik_petanque_1__kopie_
Petanquers voor ze aan de slag gingen. - Foto Marc Colpaert
 

Heel wat verklede mannen en vrouwen speelden een spelletje petanque als afsluiter van hun seizoen dit jaar. Op zaterdag 28 december kwamen een veertigtal petanquers samen om dit jaar een laatste wedstrijdje te spelen in het centrum. De petanqueclub Oetingen riep al haar leden op om die dag
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Geert doet de deuren van café De Vrede definitief dicht

Colpaert_gooik_geert_1__kopie___2_
Geert voor zijn café. - Foto marc Colpaert
 
Geert De Slachmuylder(47) sluit op zondag 29 december de deuren van café De Vrede in het centrum van Gooik. In februari van volgend jaar opent hij een nieuwe zaak enkele tientallen meters verderop, die zaak zal de naam 'Bar 28' meekrijgen en wordt een soort van eetkroeg.
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Enkele buren plaatsten hun warmste kerststal voor het goede doel

Editie_colpaert_gooik_letterbeekstraat_1__kopie_
Feest rond de kerststal. - Foto Marc Colpaert
 

Stefanie, Fabian, Andy, Annick, Greet en hun kinderen uit de Letterbeekstraat in Gooik maakten samen een mooie kerststal en nodigden alle buren uit voor een drankje en een hapje. Dit bracht 250 euro op voor 'Kom op tegen Kanker'. Enkele buren uit de Letterbeekstraat kwamen met het idee om dit jaar samen een mooie kerststal te plaatsen in hun straat. "Wij hebben alles zelf gemaakt tot zelfs de figuurtjes in de kerststal. Daarnaast wilden we ook onze buren en vrienden mee betrekken in dit verhaal en dus nodigden wij iedereen uit om iets te komen drinken. De opbrengst gaat dan in het kader van De Warmste Week naar de vereniging 'Kom op tegen Kanker(KOTK)' ", vertelde Stefanie De Smedt. Zopas kon Stefanie ons melden dat hun actie 250 euro heeft opgeleverd, geld dat zal gestort worden op de rekening van KOTK. "Wij hebben op onze manier toch getracht ons steentje bij te dragen", besluit Stefanie. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 dec 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

KESTER - Kesterheide erkent als natuurgebied

Colpaert_gooik_kesterheide_3__kopie_
De Kesterheide in Kester. - Foto marc Colpaert
 

Na jaren van inspanningen, aankopen, beheren, activiteiten werd de Kesterheide eind dit jaar officieel erkend als volwaardig natuurgebied. Op die manier bevestigt de Vlaamse overheid dat Kesterheide 100% past binnen de Vlaamse en Europese doelstellingen voor meer en betere natuur met plaats voor wandelaars, fietsers en speelbos. Eerder werd al 5 hectare

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 dec 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK -Gemeente koopt drie electrische fietsen voor de kleine verplaatsingen

Editie_colpaert_gooik_fietsen_1__kopie_
Ludo en Tom bij een van de fietsen. - Foto Marc Colpaert
 

De gemeente Gooik heeft drie electrische fietsen aangekocht voor het gemeentepersoneel, die kunnen de fietsen gebruiken om kleine verplaatsingen mee uit te voeren tijdens de diensturen. Sinds kort heeft de gemeente drie electrische fietsen aangekocht voor het personeel. Dit zijn twee gewone electrische fietsen en een electrische mountainbikefiets. Er staat een fiets in het gemeentehuis, bij de dienst Vrije Tijd en in de lokalen van het OCMW.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 dec 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - De Unified spelers van KV Kester-Gooik winnen brons

Editei_olpaert_gooik_special_games_1__kopie_
De bronzen winnaars. - Foto Marc Colpaert
 

De voetbalclub KV Kester-Gooik en G-Sport Pajottenland organiseerden in samenwerking met de Special Olympics Belgium, al voor de vierde keer de International Unified Futsal Christmas Cup in de Koornmolen in Gooik. Bij de Special Olympics Unified Sports spelen zowel personen met als zonder verstandelijke beperking samen in één ploeg. In totaal 8 zaalvoetbalploegen uit België, Frankrijk, 
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 dec 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Een zeer speciale gehaakte kerstboom in Eyckenborch

Editie_colpaert_gooik_speciale_kerstboom_1__kopie_
Een speciale kerstboom. - Foto Marc Colpaert
 

In de vzw Eyckenborgh haakten een vijftal bewoners samen een mooie kerstboom, waar ze enkele maanden zoet mee waren om de vele honderden stukjes te haken. Deze kerstboom was de trots tijdens de jaarlijkse kerstmarkt. Woonzorgcentrum Eyckenborgh in het centrum van Gooik zette de deuren open voor hun jaarlijkse kerstmarkt in hun lokalen. "Vorige jaren plaatsten we ook enkele kraampjes buiten, maar onze bewoners waren daar niet zo blij mee. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 dec 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

KESTER - Rosita en Herman zijn nu een gouden paar

Colpaert_gooik_herman_dewit_3__kopie___2_
Feest bij Herman en Rosita. - Foto Marc Colpaert
 
Herman Dewit en zijn Rosita Tahon uit Kester vierden hun gouden huwelijksverjaardag gezellig bij hun thuis.  Niet alleen trouwden ze in 1969 ook 't Kliekske werd dat jaar opgericht en vandaag gaan Herman en Rosita samen nog af en toe optreden. Meer dan 50 jaar gelden komt Rosita haar liefde van haar leven tegen in De Schakel in Halle. "Ik zag hem daar voor het eerst en wat later zijn we samen gestart met het organiseren van volksdansen in Huizingen.
 

Klik hier om meer te lezen

 
26 dec 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - N-VA Gooik vraagt om aanpak van gevaarlijke kruispunten na zwaar ongeval

Editie_colpaert_gooik_nieuwe_ploeg_nva_1__kopie_
De ploeg van N-VA. - Foto Marc Colpaert
 

Afgelopen zaterdag raakte een hoogzwangere vrouw gewond bij een ongeval op het kruispunt D’Hoeft in Gooik. De bestuurster zat gekneld en moest door de brandweer bevrijd worden. Een verkeersdeskundige onderzoekt nu of het ongeval te wijten is aan problemen in de signalisatie rond het kruispunt.
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 dec 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Sportigo en Durf lieten kinderen swingen op de dansvloer

Editie_colpaert_gooik_dansen_1__kopie_
Feest in het jeugdhuis. - Foto Marc Colpaert
 

De vereniging Sportigo en Durf organiseerden samen een Kinderheldenfuif in het jeugdhuis Guuk in Gooik in het kader van De Warmste Week. In totaal zakten op zaterdagnamiddag ongeveer 300 kinderen af naar het jeugdhuis om er samen een leuke tijd te beleven. Sportigo, die al jaren sportkampen organiseert voor kinderen in Gooik en Durf, een organisatie die kinderen en volwassenen

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 dec 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

FP HALLE-GOOIK stelt Jovan Lazarevic voor

81026706_2685544884861036_2598345868507611136_n
FP Halle-Gooik stelt met veel trots de komst van Jovan Lazarevic voor. Foto ingezonden
 

  FP Halle-Gooik stelt met veel trots de komst van Jovan Lazarevic voor. Jovan is een dribbelvaardige 22 jarige Servische international en één van europa’s grootse talenten. Hij tekent een contract voor 2,5 jaar bij de club. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 dec 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

HERNE - De Warmste Badmintongemeente van het Pajottenland is Lennik

1_bch_warmste_week_2019__5_
HERNE - De Warmste Badmintongemeente van het Pajottenland is Lennik - Benefiet badmintontoernooi BCH - © Deschuyffeleer
 

De Warmste Week gaat beslist ook niet in Herne onopgemerkt voorbij. Deze keer waren het de recreanten en de veteranen van badmintonclub Herne samen met de jeugd van voetbalclub FC Herne die zich inzetten om de kassa van én Beire Cool én Kom Op Tegen Kanker, twee van de 2088 geregistreerde goede doelen van de groots opgezette solidariteitsactie, mee te spijzen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 dec 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 28 dec 2019

archief