Artikels Archief van Herne

HERNE – Mark River Band concerteert met gastvibrafonist Bart Quartier

2018_mrb
HERNE – Mark River Band concerteert met gastvibrafonist Bart Quartier - © Deschuyffeleer
 

Voor haar jaarlijks lenteconcert heeft de Mark River Band deze keer gastsolist Bart Quartier, een virtuoos op vibrafoon, weten te strikken. Dat concert gaat door op zaterdag 10 maart om 20u30 in ‘De Kring’ in het centrum. De Mark River Band is een groep van een 20-tal gemotiveerde amateurmuzikanten die een big band vormen.    

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 feb 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GOOIK - Twee nieuwe piano's voor de Academie

Editiepajot_leerkrachten_marc_colpaert__kopie_
Leerkrachten van de Academie krijgen twee nieuwe piano's. - Foto Marc Colpaert
 

De Academie van Gooik met afdelingen in Galmaarden en Herne krijgt binnenkort twee nieuwe piano's ter vervanging van een oud exemplaar dat al 33 jaar zijn dienst bewijst als begeleidingsinstrument. De Academie gaat dit jaar voor een groots pianoproject en daarom willen ze inzetten op een kwaliteitsvol instrument dat ter vervanging komt van de piano in de Balletzaal in Gooik. "De piano die er nu staat, gaat reeds 33 jaar mee, vertoont grote gebreken en is ongeschikt om nog pianolessen op te geven. Het 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 feb 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Groen maakt ringen

Editiepajot_gooik_groen__kopie_
Ringen maken voor Valentijn. - Foto Marc Colpaert
 

 Tijdens de Valentijnsreceptie in De Cam van de partij Groen Pajottenland in Gooik maakten enkele dames valentijnsringen voor de aanwezige mensen. Zelfs Kamerlid Kristof Calvo kwam even langs. Het werd een fijne ontmoeting van mensen uit de hele regio met leden van Groen en onafhankelijken die het programma steunen. Het is de bedoeling dat er voor de volgende verkiezingen de fractie Groen gaat 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 feb 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HALLE – ‘Den Belleman en Ronny de Facteur’ zijn de nummer één in de top 100 van radio Victoria

Top_100_1
Foto's Emile Devogeleert
 

 Zaal Lindengroen in Buizingen zat bomvol voor de editie van Victorias Top 100, het was er op de koppen lopen voor het waanzinnigste feestje in afwachting van het echte, grote carnavals weekend. Vanaf 20.uur startte de dj’s van Radio Victoria met de 100 beste carnavalsliedjes gekozen door het publiek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 feb 2018
Emile Devogeleer
E
 

HERNE – Jean-Pierre De Cuyper kampioen koejonnen in De Zoete Inval

1_koejonnen_herfelingen_2018__7_
HERNE – Jean-Pierre De Cuyper kampioen koejonnen in De Zoete Inval - © Deschuyffeleer
 

Dit winterseizoen was het Jean-Pierre De Cuyper uit Lot die zich wist te kronen tot kampioen in het kaarttornooi koejonnen in café De Zoete Inval aan de kerk in Herfelingen. Voor de fervente kaartspeler is dit meteen zijn eerste kampioentitel in Herfelingen. Jean-Pierre is gekend als een goede en regelmatige speler. Hij haalde het met 274 punten......

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 feb 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Muziekkamp ’t Jeugdmuziek terug een toffe bedoening

Muziekkamp_2018_hanne_steurs__5_
HERNE – Muziekkamp ’t Jeugdmuziek terug een toffe bedoening - Foto ingezonden
 

Tijdens de eerste dagen van de krokusvakantie pakte ’t Jeugdmuziek, de jongerenafdeling van de harmonie ’t Muziek, in het Dominicanessenklooster opnieuw uit met een driedaags muziekkamp. Zowel jonge muzikanten met reeds enige ervaring als jongeren zonder enige muzikale voorkennis waren welkom en......

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 feb 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

De lente proeven in BEVER met bruegelse heksen en hapjes

Breugelse_heksen_en_hapjes__36_
De lente proeven in BEVER met bruegelse heksen en hapjes - Thierry Van Vreckem,Patrick De Ville, burgemeester Luc Deneyer, Katrien Meersseman, Werner Godfroid, Michel Krikilion, Jos Huwaert en burgemeester Michel Doomst - © Deschuyffeleer
 

‘Weg winter, welkom lente’… Daar moet op geproefd worden liefst nu ook ‘met bruegelse heksen en hapjes’, hihaho! Rond die slogan serveren drie Beverse bedrijven op zaterdagavond 24 maart, tijdens een begeleide lampionnenwandeling van 3 km dan ook maar al te graag streekeigen hapjes en tapjes. Heksenvereniging De Makrallen, Wim Beeckmans als de Gooikse belleman evenals Etienne Wauters en Walter Evenepoel van Arjaun zorgen van hun kant voor de nodige animatie.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 feb 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/REGIO – Statiegeld op PET-flessen en blikjes het wondermiddel in de strijd tegen zwerfvuil?

Statiegeldalliantie_pro_en_contra
HERNE/REGIO – Statiegeld op PET-flessen en blikjes het wondermiddel in de strijd tegen zwerfvuil? - © Deschuyffeleer
 

Sinds kort worden ook alsmaar meer lokale overheden, ook in het Pajottenland en de Zennevallei, vanuit de milieuorganisatie Recycling Netwerk Benelux onder druk gezet om toe te treden tot de Statiegeldalliantie voor het invoeren van statiegeld op PET-flessen en blikjes. Sommige gemeentebesturen stapten inmiddels ook al daadwerkelijk mee in de boot. Het opzet oogt aantrekkelijk maar is dat wel degelijk zo?.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 feb 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Jobstudenten welkom bij de technische dienst van de gemeente

Personeel_td_2018
HERNE – Jobstudenten welkom bij de technische dienst van de gemeente
 

Zowel voor de twee weken van de paasvakantie in april als voor de maanden juli, augustus en september is het gemeentebestuur op zoek naar gemotiveerde jobstudenten om de technische dienst bij te staan. Kandidaten melden zich dan ook best zo vlug als mogelijk aan......

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 feb 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Een massa volk in bewondering voor leerlingen van de Academie

Leerlingenoptreden_herne_2018__27_
HERNE – Een massa volk in bewondering voor leerlingen van de Academie - © Deschuyffeleer
 

Het winterconcert van de leerlingen van de Hernse afdeling van de academie Gooik in de St-Petrus en Pauluskerk wist ééns te meer honderden toeschouwers te bekoren en te boeien. Nieuw dit jaar was dat de leerlingen van de academie de versterking kregen van de jongelingen van de notenleerklassen die hun beslag krijgen in de schoot van zowel de fanfare De Ware Broeders in Herfelingen als van de fanfare Sint-Pieters-Herleving in Sint-Pieters-Kapelle.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 feb 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE - ‘Het Klimaat en Wij’ beraadt zich over energie en toekomst

1_kilimaat_wisteria___58_
HERNE - ‘Het Klimaat en Wij’ beraadt zich over energie en toekomst - Hugo Vleugels, Dieter Bellemans, Tom Schaeken, burgemeester kris Poelaert, Geneviève Dehaeseleer, Brent Roobaert en Reindert De Schrijver - © Deschuyffeleer
 

Als plattelandsorganisatie willen de Landelijke Gilden van het Pajottenland thans ook actief mee nadenken over maatschappelijke thema’s. In de B&B Wisteria waren het dan ook Tom Schaeken (Innovatiesteunpunt Landelijke Gilden), Reindert De Schrijver (Pajopower), Dieter Bellemans (Landelijk Gilde Herne) en Geneviève Van Ongeval-Deheaseleer (werkgroep Burgemeestersconvenant) die het hadden over ’Het Klimaat en Wij’ met een bijzonder accent op het thema ‘Energie’.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 feb 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GOOIK - Nieuw antennepunt van Familiehulp

Editiepajot_foto_marc_colpaert_familiehulp__kopie_
De ploeg van Familiehulp voor het Pajottenland. - foto marc colpaert
 

Familiehulp opende zopas haar nieuw antennepunt langs de Edingsesteenweg in Gooik. Dit kleine kantoor met tien medewerkers zal het nieuwe subregioteam Zuid-West-Brabant ondersteunen. Ze willen vanuit een sterke regionale verankering nog sneller inspelen op de vragen en behoeften van hun cliënten. Het kantoor in Gooik wordt de uitvalsbasis voor het nieuwe subregioteam Zuid-West-Brabant en de driehoek tussen Bever, over Opwijk tot aan Sint-Genesius Rode. De opening van een 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 feb 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE – ‘Mad about you’ en de Saffoxy Band in het Terlindenhof

Mad_about_you___2_
HERNE – ‘Mad about you’ en de Saffoxy Band in het Terlindenhof - © Deschuyffeleer
 

In de promotiecampagne voor zijn nieuwste single ‘Mad about you’ was de Saffoxy Band te gast in Het Terlindenhof bij Sofie. Voor het duo Luc (Marcelis) en Nathalie (Demol) met de technische ondersteuning van Bavo (Saudemont) was het een koud kunstje om de taverne bijwijlen de doen daveren op haar grondvesten.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 feb 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Nieuw bier Crystalstick Airborne verovert het Pajottenland en de Zennevallei

1
HERNE – Nieuw bier Crystalstick Airborne verovert het Pajottenland en de Zennevallei - © Deschuyffeleer
 

In taverne Terlindenhof was het Luc Marcelis, de zanger-entertainer van de Saffoxy band, die de honneurs waarnam om zowel de jongste biertelg Cyrstalstick Airborne van zijn naamgenoot   meesterbrouwer Kurt Marcelis als de jongste muzikale spruit ‘Mad about you’ van zijn band aan een ruim publiek voor te stellen.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 feb 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Vier Vlassembrouck’s op een rij

Vlassembrouck___3_
Luc (71), Pascal (44) , Joost (22) en nu ook Milan vormen samen een viergeslacht in mannelijke lijn in de familie Vlassembrouck - © Deschuyffeleer
 

Luc (71), Pascal (44) , Joost (22) en nu ook Milan vormen samen een viergeslacht in mannelijke lijn in de familie Vlassembrouck. Met slechts 71 jaartjes verschil tussen de overgrootvader en de pasgeboren Milan mag alleszins gesproken worden van een jong viergeslacht.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 feb 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Meer klaarheid rond de schietpartij in Sint-Pieters-Kapelle

Overval_manhove_2018
HERNE – Twee zwaar gewonden bij nachtelijke schietpartij in Sint-Pieters-Kapelle - © Deschuyffeleer
 
Het parket van Halle-Vilvoorde heeft meer informatie verschaft nopens de schietpartij in Sint-Pieters-Kapelle waarbij in de nacht van vrijdag op zaterdag twee personen zwaargewond werden. Die zijn inmiddels wel buiten levensgevaar. Blijkt dat het de bewoner van de woning is die de twee slachtoffers heeft neergeschoten.
 

Klik hier om meer te lezen

 
03 feb 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

EDINGEN – Grote beurs van oude postkaarten en documenten

Postkaartenbeurs_edingen_2018
EDINGEN – Grote beurs van oude postkaarten en documenten - © Deschuyffeleer
 

Op zondag 25 februari van 8 tot 13u zet de Edingse Postkaartenkring opnieuw haar jaarlijkse grote beurs van oude postkaarten en oude documenten op in de zaal Le Foyer. Deze welbekende beurs geniet flink wat belangstelling in het milieu. Zo komt zij ook voor op de meertalige internationaal uitgegeven jaarkalender van de grote postkaartenbeurzen in België......

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 feb 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Clement van Hove neemt afscheid van zijn muziekschool

Afscheid_clement_van_hove__9_
HERNE – Clement van Hove neemt afscheid van 'zijn' muziekschool - © Deschuyffeleer
 

De vooravond van februari was voor Clement van Hove, leerkracht koperinstrumenten aan de academie Muziek, Woord en Dans in zowel de afdeling Gooik als Herne, een bijzondere dag. Na om en bij de 40 dienstjaren was voor hem immers de tijd gekomen om afscheid te nemen van zijn geliefde muziekschool, zijn gewaardeerde collega’s en zijn talrijke leerlingen.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 jan 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Lichtmiswandeling van de Rol-Mopsen met rabarberlikeur en pannenkoeken

Avondwandeling_lichtmis
HERNE – Lichtmiswandeling van de Rol-Mopsen met rabarberlikeur en pannenkoeken - © Deschuyffeleer
 

Maria Lichtmis wordt her en der gevierd met kaarsen en pannenkoeken. Dat is ook het uitgangspunt van de Rol-Mopsen, de dames die allerlei acties opzetten ten voordele van Kom op tegen Kanker. Om de traditie van Lichtmis nog van wat meer kleur te voorzien koppelen gangmakers Veerle, Martine en Bertje er nu op vrijdag 2 februari voor de eerste keer ook nog een winterse avondwandeling aan vast.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jan 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – De Dag van de Directeur in De Regenboog

Dsc04728
HERNE – De Dag van de Directeur in De Regenboog - © Deschuyffeleer
 

Naast de Dag van de Vrijwilliger, de Dag van de Mantelzorger, secretaressendag en nog een waaier aan andere themadagen is het op woensdag 31 januaride beurt aan de Dag van de Directeur. In de gemeentelijke basisschool De Regenboog werd, evenwel door omstandigheden al op maandag, door het personeel en de kinderen van deze gelegenheid gretig gebruik gemaakt om hun directeur Christoph Segers in het centrum van de belangstelling te zetten en hem......

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jan 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Marc Colpaert | 18 feb 2018
Marc Colpaert | 18 feb 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 16 feb 2018
Marc Colpaert | 04 feb 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 03 feb 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 02 feb 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 30 jan 2018

archief