Artikels Archief van Herne

HERNE – Aquafinwerken Scheibeek – Aansluiting Leenstraat gaan tweede fase in

Fase_2_2
HERNE – Aquafinwerken Scheibeek – Aansluiting Leenstraat gaan tweede fase in
 

Ondanks de eerder ongunstige weersomstandigheden van de eerste dagen zijn de werkzaamheden van de eerste fase van het Aquafinproject 'Scheibeek – aansluiting Leenstraat' bijzonder vlot verlopen. Als alles verder volgens plan verloopt zouden de werken op het kruispunt van de Ninoofsesteenweg met de Scheibeekstraat op woensdag 20 februari achter de rug zijn.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 feb 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Burgemeester Kris Poelaert eerste opvolger op CD&V-lijst voor de Vlaamse Raad

Vlaamse_raad_voorstelling___1_
In aanwezigheid van de tenoren werden de provinciale kandidatenlijsten voor de CD&V voorgesteld in de Herisemmolen in Beersel Alsemberg - © Deschuyffeleer
 

Burgemeester Kris Poelaert kreeg de eerste plaats toegewezen bij de opvolgers op de CD&V-lijst voor de komende verkiezingen voor de Vlaamse Raad, vandaag precies over 100 dagen. Het is de eerste keer dat de bijzonder populaire burgemeester van Herne zich aandient voor de Vlaamse parlementsverkiezingen. In aanwezigheid van de tenoren werden de provinciale kandidatenlijsten voor de CD&V voorgesteld in de Herisemmolen in Beersel Alsemberg.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 feb 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Gemeenschapscentrum stelt komende activiteiten voor in een jaarbrochure

Gc_2019_1
HERNE – Gemeenschapscentrum stelt komende activiteiten voor in een jaarbrochure - © Deschuyffeleer
 

Het gemeentebestuur en het beheersorgaan van het Gemeenschapscentrum Herne maakten de programmering bekend die de komende maanden haar beslag krijgt in het Dominicanessenklooster (DK), gevestigd aan de H. Geeststraat 22-24 en de polyvalente feestzaal (PZ – SPK) ), Markstraat 17 in Sint-Pieters-Kapelle. Het gemeentebestuur verspreidde daaromtrent een brochure met de nodige praktische informatie over de verschillende organisaties.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 feb 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE - Gesmolten flessen spijzen kas van Kom op tegen Kanker

1
HERNE - Gesmolten flessen spijzen kas van Kom op tegen Kanker - © Deschuyffeleer
 

Voor de tweede keer werd in de Broekstraat te Kokejane een flessenoven gestookt. Initiatiefnemers hierbij zijn De Rol-mopsen, Hedwig Meersdom, Lut De Smet en Jan Heyvaert. Na het doven van de oven worden de half gesmolten flessen dan het onderdeel van een bewerking waarbij zij samen met gerecycleerde materialen worden verwerkt om zo te komen tot een legertje van 100 muzikanten. Dit eindproduct met een kunstzinnige inslag zal dan......

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 feb 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Met de lente komt er opnieuw een waaier aan zwerfvuilacties aan

Naamloos
HERNE – Met de lente komt er opnieuw een waaier aan zwerfvuilacties aan - © Deschuyffeleer
 

In het kader van de algemene Vlaamse campagne 'De Grote Lenteschoonmaak' van Mooimakers en van de daarbij horende gemeentelijke zwerfvuilactie die loopt van 25 maart tot 8 april plant ook Herne Rabarber't! op zondag 31 maart van 9 tot 18u vanuit het jeugdhuis in het centrum een schoonmaakactie......

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 feb 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE - Werken heraanleg parking Dominicanessenklooster draaien op volle toeren

Dsc00743
HERNE - Werken heraanleg parking Dominicanessenklooster draaien op volle toeren - © Deschuyffeleer
 

Zopas gingen de werkzaamheden voor de aanleg van de parking voor het Dominicanessenklooster van start. De haast voltallige gemeentelijke technische dienst met vooral Frank, Benoït, Steven, Henk en Ghislain, in samenwerking met een externe deskundige, is er nu aan de slag om de toegankelijkheid van het gemeentelijk gemeenschapscentrum te optimaliseren......

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 feb 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Enkele ouders en leerkrachten willen een ervaringsgerichte leefschool opstarten

Verrekijker
HERNE – Enkele ouders en leerkrachten willen een ervaringsgerichte leefschool opstarten
 

Een kernteam van zes gemotiveerde ouders en gedreven leerkrachten wil de ervaringsgerichte leefschool De Verrekijker uit de grond stampen in Herne. Het team organiseert daartoe op dinsdag 26 februari tussen 20 en 22 u een infobeurs in het Dominicanessenklooster. De initiatiefnemers geven er voorlopig evenwel nog de voorkeur aan anoniem te blijven......

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 feb 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Jonas De Boeck op plaats 15 van de N-VA lijst voor het Vlaams Parlement

N-va_jonas_de_boeck
HERNE – Jonas De Boeck op plaats 15 van de N-VA lijst voor het Vlaams Parlement - © Deschuyffeleer
 

Bij de komende parlementsverkiezingen op 26 mei bekleedt Jonas De Boeck uit Herne de 15de plaats op de N-VA lijst voor het Vlaams Parlement. Onder de nieuwe campagneslogan ‘Voor Vlaanderen, Voor Vooruitgang’ versterkt hij zo de lijst van lijsttrekker Ben Weyts. “De N-VA heeft de ambitie om bij die verkiezingen opnieuw de grootste partij van Vlaams-Brabant te worden.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 feb 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Openbaar onderzoek voor drie nieuwe windturbines in Silly/Lessines start binnenkort

Silly_lessines
BEVER – Openbaar onderzoek voor drie nieuwe windturbines in Silly/Lessines start binnenkort - © Deschuyffeleer
 

Na de eerdere verplichte openbare informatievergadering start binnenkort het openbaar onderzoek met betrekking tot de aanvraag van Eoly en de bvba Storm voor het inplanten van drie nieuwe windturbines op het grondgebied van Lessen en Silly in de omgeving van het distributiecentrum van Colruyt en van de reeds operationele windturbine aldaar. Overeenkomstig de Waalse regelgeving dient dat openbaar onderzoek plaats te vinden niet alleen in Ath, Lessines, Silly maar ook in Bever.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 feb 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Ook Engie Electrabel heeft nu plannen voor een windturbinepark in Rebecq

Wind_engie_electrabel
HERNE – Ook Engie Electrabel heeft nu plannen voor een windturbinepark in Rebecq - © Deschuyffeleer
 

Naast de aanvraag van Eoly voor de bouw van een windturbinepark met vier stuks op de grens van Silly met Edingen heeft nu ook Engie Electrabel bij de bevoegde Waalse instanties een aanvraag ingediend voor het bouwen van een park met drie windturbines op het grondgebied van Rebecq ten zuiden van de autosnelweg A8/E429.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 feb 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Eoly wil windturbinepark met vier windturbines inplanten in Silly en Edingen

Eoly_silly_edingen
HERNE – Eoly wil windturbinepark met vier windturbines inplanten in Silly en Edingen - © Deschuyffeleer
 

Nadat in een recent verleden Eoly, de duurzame energieproducent van Colruyt Group, zijn aanvraag voor het neerzetten van vier windturbines op de Heyselvlakte in Sint-Pieters-Kapelle introk wegens een gebrek aan draagkracht vanuit een groep projecttegenstanders van de Hernse en Edingse leefgemeenschap, heeft hetzelfde bedrijf nu een aanvraag ingediend voor het inplanten van een windmolenpark met eveneens vier windturbines even verder op langsheen de autosnelweg La Hennuyère (A8/E429) in de grenszone van Silly met Edingen.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 feb 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Grote plantactie in het Hallerbos

Plantactie_hallerbos
© Deschuyffeleer
 

Op zondag 3 maart van 10u tot 16u is jong en oud welkom om deel te nemen aan de grote plantactie in het Hallerbos. In 2017 kon het Agentschap Natuur en Bos een grote akker verwerven om het Hallerbos uit te breiden richting Maasdalbos en Lembeekbos. Vele helpende handen zijn dan ook welkom om enkele tienduizenden nieuwe boompjes te planten.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 feb 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE - Heraanleg parking Dominicanessenklooster start maandag

Heraanleg_parking
HERNE - Heraanleg parking Dominicanessenklooster start maandag - © Deschuyffeleer
 

Nu maandag 11 februari starten in het Dominicanessenklooster de werkzaamheden voor de heraanleg van de parking. De werken zullen uitgevoerd worden door de gemeentelijke technische dienst in samenwerking met een externe deskundige. Afhankelijk van het weer zouden de werken tegen midden april moeten voltooid zijn.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 feb 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Jouw handelaar, een omleiding waard!

Kruispunt_scheibeekstraat
HERNE – Jouw handelaar, een omleiding waard! - © Deschuyffeleer
 

Om de getroffen handelaars in de zone van de pas opgestarte Aquafinwerken in en rond de Scheibeekstraat te ondersteunen liet het gemeentebestuur alvast opvallende infoborden plaatsen aan de voornaamste invalswegen naar de werfzone. Met de slogan 'Jouw handelaar, een omleiding waard!' nodigt de bestuursploeg van......

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 feb 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – CD&V verbolgen over forse kritiek N-VA op het opnemen van de DODS

Cd_v_herne
HERNE – CD&V verbolgen over forse kritiek N-VA op het opnemen van de DODS - © Deschuyffeleer
 

De nieuwe bestuursploeg van CD&V met burgemeester Kris Poelaert blijkt geenszins gediend met de kritiek vanuit de N-VA op het naar voren schuiven van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (DODS) tijdens de jongste gemeenteraad. En ook het commentaar van N-VA rond het onvoldoende opvangen van het afvalwater vindt de lokale CD&V-afdeling geenszins gegrond......

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 feb 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GALMAARDEN - Nieuwe reeks yoga in het Baljuwhuis

Editiepajot_colpaert_galmaarden_yoga_1__kopie_
Schrijf je nu al in. - Foto Marc Colpaert
 

De natuurvereniging vzw De Mark met werkingsgebied in Galmaarden, Herne en Bever gaat vanaf dinsdag 12 februari van start met een lessenreeks yoga en relaxatie oefeningen in het Baljuwhuis van Galmaarden.  Door het grote succes van vorig jaar heeft het bestuur beslist om ook dit jaar een nieuwe lessenreeks te organiseren. "Wij mogen zeker niet klagen, want heel wat mensen zijn zich vorig jaar in het Baljuwhuis komen ontspannen en dat is een goede zaak", zegt voorzitter André Prové. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 feb 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE - N-VA kritisch voor idee om wereldproblemen te willen oplossen maar niet de eigen noden te zien

N-va_herne
HERNE - N-VA kritisch voor idee om wereldproblemen te willen oplossen maar niet de eigen noden te zien - © Deschuyffeleer
 

Bij monde van haar waarnemend voorzitter Jonas De Boeck wrijft de plaatselijke N-VA afdeling in een persmededeling de absolute bestuursmeerderheid van CD&V-burgemeester Kris Poelaert aan zich thans wel te willen inlaten met de 17 duurzame ontwikkelingsvoorstellen die door de Verenigde Naties wereldwijd worden naar voren geschoven maar daartegenover de eigen noden in de gemeente niet te zien......

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 feb 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Chez JWB een eetfestijn met een Frans tintje in het Bavocentrum

49479792_10157601851449237_4516634062839873536_n
HERNE – Chez JWB een eetfestijn met een Frans tintje in het Bavocentrum - Affiche
 

Tijdens het weekend van zaterdag 9 en zondag 10 februari organiseert de jeugdafdeling van de koninklijke fanfare De Ware Broeders van Herfelingen in een aangepast kader in het vertrouwde Bavocentrum een origineel eetfestijn met allerlei Franse specialiteiten. Met de opbrengst willen De Jonge Ware Broeders hun komend vijfjaarlijks zomerkamp......

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 feb 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Lichtmis met een avondwandeling en pannenkoeken

Lichtmaiswandeling_herne_leeft__2_
HERNE – Lichtmis met een avondwandeling en pannenkoeken - Bestuur Herne Leeft! - © Deschuyffeleer
 

Het feest van Maria Lichtmis op 2 februari wordt her en der gevierd met kaarsen en pannenkoeken. Dat gebruik is ook de vereniging 'Herne Leeft!' niet ontgaan. Maar om de traditie van Lichtmis nog van wat meer kleur te voorzien koppelden gangmaker Veerle Van der Steen en haar teamgenoten daar nu ook nog een winterse avondwandeling aan vast......

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 feb 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Frank Nevens stelt zijn eerste dichtbundel voor

Beetje_dichter_2
HERNE – Voorstelling dichtbundel Beetje Dichter van Frank Nevens - © Deschuyffeleer
 

Op vrijdag 22 februari om 19u30 stelt allrounder Frank Nevens in de kerk van Kokejane zijn eerste bundel gedichten ‘Beetje Dichter’ aan het publiek voor. De nieuwkomer, uitgegeven door de uitgeverij De Draak uit Tollembeek, telt 35 gedichten. De bundel wordt ingeleid door ereburger en dichter Maurits van Liedekerke. De muzikale intermezzo’s zijn van doedelzakspeler Luc Ooghe.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 feb 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 13 feb 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 07 feb 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 05 feb 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 02 feb 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 01 feb 2019

archief