Artikels Archief van Herne

HERNE - Drie doden bij aanrijding met trein aan de spooroverweg ter hoogte van Banden Bosmans

Dsc01220
HERNE - Drie doden bij aanrijding met trein aan de spooroverweg ter hoogte van Banden Bosmans - © Deschuyffeleer
 

Vanavond omstreeks 21u45 is een auto met drie inzittenden door de slagbomen van de overweg op de Edingsesteenweg ter hoogte van banden Bosmans op de grens met Edingen gereden en daarbij in aanrijding gekomen met een trein. De balans is bijzonder zwaar. Drie jonge mannen, twee van 18 jaar en één van 21 jaar uit het Edingse verloren bij het ongeval het leven....

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jan 2021
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

HERNE – Testcentrum voerde tot nu 257 Covid-testen uit

Testcentrum_herne_jan_2021__3_
HERNE – Testcentrum voerde tot nu 257 Covid-testen uit - © Deschuyffeleer
 

Sinds 21 december is een coronatestcentrum operationeel in het voormalig gebouw van het vredegerecht in het centrum van Herne. Wie getest moet worden op COVID-19 kan er terecht op doorverwijzing van de huisarts of van de ‘contact tracer’ en na het ontvangen van een persoonlijke code gelinkt aan het rijksregisternummer. Het testcentrum is enkel open op werkdagen van 14 tot 17u. Sinds de opening werden er in het testcentrum al 257 testen afgenomen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jan 2021
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Programma culturele organisaties eerste semester met een dosis ‘onder voorbehoud’

1
HERNE – Programma culturele organisaties eerste semester met een dosis ‘onder voorbehoud’
 

Het gemeentebestuur en de werkgroep cultuur van het adviesplatform ‘Vrije Tijd’ maakten de programmering bekend die het eerste semester van 2021 haar beslag krijgt hetzij in het Dominicanessenklooster (DK) aan de H. Geeststraat 22-24, hetzij in de polyvalente feestzaal (PZ – SPK) ) aan de Markstraat 17 in Sint-Pieters-Kapelle, hetzij in de bib Petrus Naghel in het centrum, hetzij in het Bavocentrum in Herfelingen. Het gemeentebestuur verspreidde daaromtrent in alle brievenbussen een brochure met alle praktische informatie......

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jan 2021
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

HERNE / BEVER – Eerste ophaling papier en karton van het jaar

Intradura1
HERNE / BEVER – Eerste ophaling papier en karton van het jaar - © Deschuyffeleer
 
Morgen maandag 18 januari haalt Intradura zowel in Herne als in Bever papier en karton op aan huis. Deze restfractie kan ook binnen gebracht worden in het recyclagepark.
Is toegestaan: papieren zakken en kartonnen dozen, tijdschriften, kranten, folders, boeken, schrijf- en printpapier.
Is NIET toegestaan: residu papier-karton ttz. vuil of vettig papier en karton, cellofaanpapier, behangpapier, aluminiumfolie en zakjes in aluminium......
 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2021
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

Bever, Herne, Galmaarden, Gooik, Lennik en Roosdaal krijgen de Koornmolen als vaccinatiecentrum

Vaccinatiecentrum_koornmolen_gooik
Bever, Herne, Galmaarden, Gooik, Lennik en Roosdaal krijgen de Koornmolen als vaccinatiecentrum - © Deschuyffeleer
 

Zorg en Gezondheid is volop bezig een vaccinatieprogramma uit te werken. Op weg naar groepsimmuniteit wordt er thans ijverig gezocht naar oplossingen om zoveel als mogelijk mensen zo snel als mogelijk op een veilige manier te vaccineren. Daarom worden er in gans het land vaccinatiecentra in gereedheid gebracht om alle bewoners van een Covid-19-prik te voorzien. In Vlaanderen gaat het om nagenoeg 120 locaties......

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2021
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

HERNE – Gedichtendag deze keer in een vindingrijk coronajasje

Dsc01173
HERNE – Gedichtendag deze keer in een vindingrijk coronajasje - Werkgroep met Maurits van Liedekerke, schepen voor cultuur Sandra Dero, Tineke Moonens, Claudia Deschuyteneer en Nelly Wyns - © Deschuyffeleer
 

Dat Gedichtendag in Herne dit jaar, overigens al de dertiende op rij, door de coronapandemie een ander kleedje wordt aangemeten, zal niemand verbazen. Om toch ook deze keer voluit te gaan voor deelname aan dit in Nederland en Vlaanderen jaarlijks gehouden poëziefeest heeft de werkgroep met Maurits van Liedekerke, schepen voor cultuur Sandra Dero, Tineke Moonens, Claudia Deschuyteneer en Nelly Wyns dan ook een afficheversie bedacht.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2021
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

N-VA mist ‘Effenaf Vlaams’ in HERNE

N-va
N-VA mist ‘Effenaf Vlaams’ in HERNE - © Deschuyffeleer
 

 “In Herne is alles effenaf behalve… onze Vlaamse identiteit” is het aanhef van een persmededeling waarmee Jonas de Boeck, de voorzitter van N-VA Herne, reageert op de recente bekendmaking van de gemeentelijke nieuwe huisstijl.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2021
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

HERNE – Winnaars van de Koop in Herne & Win-actie van De Verenigde Handelaars zijn gekend

Trekking_winnaars_verenigde_handelaars_actie_2020__1_
HERNE – Winnaars van de Koop in Herne & Win-actie van De Verenigde Handelaars zijn gekend - © Deschuyffeleer
 

Niettegenstaande de eindejaarsactie ‘Koop in Herne & Win’ van de Verenigde Handelaars niet op gang kon geschoten worden met veel klaroengeschal en dat ook de bekendmaking van de winnaars niet voor een breed publiek kon gebeuren zoals gewoonlijk betekent dit niet dat de actie – gezien de omstandigheden - niet succesvol is verlopen. Integendeel! Voor de 32ste editie van de eindejaarsactie werden niet minder dan 6318 deelnemersformulieren ingeleverd.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jan 2021
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

HERNE stapt 2021 enthousiast in met nieuw logo, nieuwe huisstijl en nieuwe website

Herne_logo_algemeen__002_
HERNE stapt 2021 enthousiast in met nieuw logo, nieuwe huisstijl en nieuwe website - © Deschuyffeleer
 

Het gemeentebestuur van Herne heeft zijn nieuw logo, website en huisstijl voorgesteld. Met die nieuwigheden wil het niet alleen de e-communicatie en de burgerparticipatie met en van de inwoners optimaliseren maar ook zijn troeven voor een nog grotere uitstraling naar de buitenwereld toe maximaal benutten. Bij de voorstelling verstrekte de burgemeester ook meer duiding over de plannen in het nieuwe jaar om Herne klaar te stomen ‘voor morgen en overmorgen’.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jan 2021
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

HERNE – Residenten en prioritaire personeelsleden van St-Felix ingeënt met eerste Covid-19 vaccin

Vaccin_covid_sint-felix__2_
HERNE – Residenten en prioritaire personeelsleden van St-Felix ingeënt met eerste Covid-19 vaccin - 78-jarige Andrée Van Rossem en dokter Paul Menschaert - © Deschuyffeleer
 

Maandag 11 januari 2021 zal de annalen van het woonzorgcentrum Sint-Felix ingaan als een uitermate gedenkwaardige dag. Alle rusthuis- en flatbewoners en een aantal zorgverleners kregen hun eerste Covid-19 vaccin. Algemeen directeur Marc Van Nieuwenhove: “Wij zijn bijzonder blij dat onze instelling bij de eerste hoort waar het vaccin werd toegediend. Tot nu zijn we steeds corona-vrij gebleven. Niet dat een vaccin een vrijgeleide is naar een minder secuur opvolgen van de veiligheidsmaatregelen, integendeel......

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jan 2021
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

GERAARDSBERGEN/LENNIK - Vanaf heden is er een medische wachtpost bereikbaar via 1733

Editie_geraardsbergen_stad_4__kopie_
Nieuwe medische wachtpost in Geraardsbergen en Lennik.- Foto marc Colpaert
 
Nieuw vanaf 8 januari is er een medische wachtpost bereikbaar via 1733, wel uitsluitend in het weekend of op feestdagen. Op vrijdag 8 januari treedt de Huisartsenwachtpost Pageni in werking. Inwoners van Geraardsbergen, Ninove en het Pajottenland kunnen er in het weekend en tijdens feestdagen terecht voor dringende 
 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jan 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Piet Capoen wordt de nieuwe deken van het decanaat Halle

Editie_colpaert_bloemen__kopie_
Wij hebben momenteel nog geen foto van Piet. Foto illustratiebeeld Marc Colpaert
 
Uit goede bron konden we vernemen dat Piet Capoen, de huidige pastoor van Steenokkerzeel, benoemd is tot de nieuwe deken van het decanaat Halle. Wij legden ons oor te luisteren in de wandelgangen van het aartsbisdom en kunnen u het volgende nieuwtje meedelen. Er is in dit nieuwe jaar 2021 een nieuwe deken benoemd voor het decanaat Halle,
 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jan 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE – Maandag 11 januari afvalinzameling in een nieuw kleedje – Ook kerstbomen toegelaten

Afvalophaling_vanaf_jan_2021
HERNE – Maandag 11 januari afvalinzameling in een nieuw kleedje – Ook kerstbomen toegelaten - © Deschuyffeleer
 

Vanaf maandag 11 januari 2021  gebeurt de afvalinzameling ook in Herne volgens een nieuw stramien. Vanaf dan gebeuren alle ophalingen op éénzelfde dag: de MAANDAG. Voortaan is er ook een ZWARTE zak voor het restafval, een LICHTGROENE zak wordt de nieuwe gft-zak terwijl het pmd zijn BLAUWE zak behoudt. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jan 2021
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

HERNE – Millo’s kringloopwinkel is goed op dreef

1_millo_mario_dewolf_herne__4_
HERNE – Millo’s kringloopwinkel is goed op dreef - Mario Dewolf - © Deschuyffeleer
 

Indien er in Herne een jaarlijkse prijs zou worden toegekend aan de meest sociaalvoelende inwoner van het jaar dan is de 49-jarige Mario Dewolf beslist een volwaardige kandidaat. In volle coronatijd spaarde hij kosten noch moeite om én Tooverschotje én Millo’s kringloopwinkel uit de grond te stampen. Beide zijn initiatieven die in het centrum gestalte kregen en waarbij Mario zich volkomen in zijn sas voelt.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jan 2021
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

HERNE – Matthias Van Houdenhove is de nieuwe directeur Bewonerszorg in Sint-Felix

Matthias_van_houdenhove___1_
HERNE – Matthias Van Houdenhove is de nieuwe directeur Bewonerszorg in Sint-Felix - © Deschuyffeleer
 

Woonzorgcentrum Sint-Felix heeft sinds kort een nieuwe directeur ‘Bewonerszorg’. Matthias Van Houdenhove (49) volgt in die functie Marc Van Nieuwenhove op die in juni in opvolging van Wouter Van Audenaarde algemeen directeur werd.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jan 2021
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

HERNE – Eerste bloedinzameling van het jaar in het Dominicanessenklooster

Bloedgeven_7_jan_2021_dominicanessenklooster
HERNE – Eerste bloedinzameling van het jaar in het Dominicanessenklooster - © Deschuyffeleer
 

Wie het nieuwe jaar wil inzetten met het verrichten van een goede daad kan hiervoor alvast terecht nu donderdag 7 januari, weliswaar op afspraak, tussen 18u en 21u in het Dominicanessenklooster in de H. Geeststraat. Daar vindt dan immers de eerste mobiele bloedinzameling van dit jaar van de afdeling Herne van Rode Kruis Vlaanderen plaats. De omstandigheden waarin er bloed kan gedoneerd worden zijn volledig coronaproof.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jan 2021
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

TOLLEMBEEK - Godgewijde Sarah-Immanuel zorgde voor de verdeling van het Vredeslicht uit Bethlehem in onze parochies

Editie_galmaarden_sarah_3__kopie_
Sarah-Immanuel deelde Vredeslichtjes uit. - Foto Marc Colpaert
 

Godgewijde Sarah-Immanuel Prové trok juist voor het einde van het jaar nog even naar de kerk van Tollembeek, waar ze aan de mensen die dat wilden, een kaars - het Vredeslicht - gratis kwam uitdelen. Zij, samen met pastoor Kris Meskens waren de inititatiefnemers, achter dit warme gebaar, dat ook doorging in Herhout, Herne en Herfelingen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jan 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE – Gelaten start van het nieuwe jaar

A
januari 2020 - © Deschuyffeleer
 

De eerste zondag van 2020 borrelde Herne op van bedrijvigheid. De tweejaarlijkse receptie in openlucht in het centrum aangeboden door het gemeentebestuur bewoog toen immers honderden Hernenaren samen het glas te heffen op een voorspoedig en gelukkig Nieuw Jaar. Ook de eerdere kerstavond zag zich toen bezegeld met een ruime belangstelling die zowel de middernachtmis als het neerleggen van ‘het Kindje’ in de kribbe met zich meebrachten.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jan 2021
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

Nieuwjaar 2021

Editiepajot

Wij wensen onze talrijke en trouwe lezers, adverteerders en medewerkers een gelukkig, maar vooral gezond 2021, met meer contacten en veel leesgenot!

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2021
Sam Herremans
ep
 

HERNE/BEVER - Adieu 2020 – Welkom 2021

2021
Adieu 2020 – Welkom 2021! © Deschuyffeleer
 

Adieu 2020 – Welkom 2021!
Ook in 2021 blijf ik graag op post om jullie klein en groot nieuws te brengen.

Aan allen mijn allerbeste wensen!

Uw redacteur Godelieve.

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 18 jan 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 14 jan 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 05 jan 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 03 jan 2021
Sam Herremans | 01 jan 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 31 dec 2020

archief