Artikels Archief van Herne

GOOIK / HALLE - De nieuwe Volvo XC60 van garage Sterckx

Editiepajot_gooik__sterckx_1__kopie_
Philip en Ilse bij twee prachtige wagens. - Foto Marc Colpaert
 

In restaurant De Popelier in Gooik werd door de firma Sterckx uit Halle de nieuwe Volvo XC60 voorgesteld. Garage Sterckx met vestigingen in Halle en Sint-Genesius-Rode nodigden hun klanten uit om in alle rust en met een hapje en een drankje van de nieuwe Volvo XC60 te komen genieten. En het moet gezegd worden deze laatste aanwinst ziet er veelbelovend uit. Zowel langs de buitenkant als langs binnen kan men hier spreken van een uitstekende afgewerkte wagen. Volgens de reclame die de laatste weken onze schermen overspoelden is dit blijkbaar ook een wagen die automatisch stopt 
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE – ‘De Gezonghen Mes’ on tour houdt halt in vintage-café De Maxx

De_gezonghen_mes_de_maxx1
HERNE – ‘De Gezonghen Mes’ on tour houdt halt in vintage-café De Maxx - © Deschuyffeleer
 

Op zondag 1 oktober vanaf 11u houdt ‘De Gezonghen Mes’ halt in estaminet en vintage-café De Maxx langsheen de Assesteenweg aan de rotonde in Kokejane voor een open jamsessie. Alle muzikanten en muziekliefhebbers zijn er dan ook van harte welkom voor een flink partijtje gezamenlijk jammen. ‘De Gezonghen mes’ is het muzikaal geesteskind van Geert Van Snick en Lars Eriksson dat eertijds het levenslicht zag in de Kalisj,.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Senioren massaal aanwezig op hun ontspanningsnamiddag

Img_3076
HERNE – Senioren massaal aanwezig op hun ontspanningsnamiddag - © Deschuyffeleer
 

Ieder jaar opnieuw organiseert het gemeentebestuur in samenwerking met de seniorenraad een ontspanningsnamiddag voor senioren. In het Bavocentrum in Herfelingen was het dan ook al vroeg in de morgen alle hens aan dek om de goed 200 genodigden een allerfijnste namiddag te bezorgen. Ook deze keer werd de gebruikelijke formule met een warm onthaal, een feestmaal en een muzikaal optreden met dansgelegenheid toegepast......

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

TOLLEMBEEK - Rouwschutting voor Frank

Editiepajot_galmaarden_schutters__kopie_
De schutters kwamen samen in Herne. - Foto Marc Colpaert
 

De schuttersmaatschappij 'Tollembeek statie' organiseerde een rouwschieting in De Kring in Herne voor hun overleden vriend Frank Lecocq. Als een van de leden van deze schuttersmaatschappij komt te overlijden is het de gewoonte dat er een rouwschutting georganiseerd wordt. Tijdens deze schutting waren de vrouw van Frank,

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE – Familie Cautaers bijzonder tuk op haar paard Luz de la Luna

1_cautaers_luz_de_la_luna_2017__16_
HERNE – Familie Cautaers bijzonder tuk op haar paard Luz de la Luna - Sven Vander Meersche en Silke Cautaers - © Deschuyffeleer
 

Met het viertal Romy Vanhove (Colina), Cathy Vander Meersche (Chanel), Tessa Van Steenwinkel (Chadia) en Sven Vander Meersche (Luna) heeft team 3 van manège High Five uit Lembeek het interclubkampioenschap jumping van de Hippische Groepering van Vlaams-Brabant en Brussel (HGVBB) gewonnen.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Groots ‘Beerfest’ blitse opener van de najaarskermis

Aankondiging_kermis_september_2017
HERNE – Groots ‘Beerfest’ blitse opener van de najaarskermis - © Deschuyffeleer
 

Komend weekend 22,23 en 24 september staat in het centrum de gebruikelijke najaarskermis, in de volksmond nog altijd de ‘achterweisjoarskermis’, op het programma. Onder de impuls van de Verenigde Handelaars is vooral de vrijdagavond daarbij de jongste twee jaar aan een zoektocht naar relevant succes toe. Zo wordt met het Beerfest thans uitgepakt in de feestzalen van......

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

(H)echt HERNE draagt tweede landschapskubus officieel over aan het gemeentebestuur

1_kubus2_icarus_inhuldiging
(H)echt HERNE draagt tweede landschapskubus officieel over aan het gemeentebestuur
 

Op zaterdag 23 september om 18u wordt de tweede landschapskubus in Herne officieel overgedragen aan het gemeentebestuur. De kubus werd ingeplant onderaan de ‘koecache’ gelegen op de knooppuntenwandelweg tussen de Waardestraat en de Broekstraat in het gehucht Kokejane. Het initiatief gaat uit van (H)echt Herne en maakt deel uit van.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Erfgoeddepot opent zijn deuren in het Dominicanessenklooster

Erfgoeddepot_inhuldiging_1
HERNE – Erfgoeddepot opent zijn deuren in het Dominicanessenklooster - © Deschuyffeleer
 

Op zaterdag 30 september opent het erfgoeddepot zijn deuren in het Dominicanessenklooster. Dat depot kwam tot stand door de vrijwilligers van de vzw HERinNEring onder de leiding van Frank Nevens. Het is trouwens die vzw die ook de werking in handen heeft.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Samen op weg naar een klimaatvriendelijk HERNE

Uitnodiging_21_sept
Samen op weg naar een klimaatvriendelijk HERNE - © Deschuyffeleer
 

Toekomende week donderdag 21 september is de gemeentelijke klimaatgroep toe aan haar tweede klimaatwerkwinkel. Die gaat door in de raadzaal van het gemeentehuis vanaf 19u30. Iedereen die daadwerkelijk zijn of haar steentje wil bijdragen om te komen tot een meer klimaatvriendelijke gemeente is er alvast welkom.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE - Kruiden oogsten, drogen en verwerken met Eva Engels

Kruiden_oogsten_en_verwerken
HERNE - Kruiden oogsten, drogen en verwerken met Eva Engels - © Deschuyffeleer
 

Op zaterdag 16 september is herboriste Eva Engels van 10 tot 13 u aan de slag in het Dominicanessenklooster aan de H. Geeststraat om toelichting te geven over de verschillende methodes om kruiden te drogen, te bewaren en te verwerken......

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Ook Saffoxy Band op Café Chantant van HALSE carnavalsgroep De Fleerefluiters

Saffoxy_band
HERNE – Ook Saffoxy Band op Café Chantant van HALSE carnavalsgroep De Fleerefluiters - © Deschuyffeleer
 

De Saffoxy Band, het muzikaal geesteskind van Hernenaar Luc Marcelis, is één van de vele attracties op het Café Chantant van de Halse carnavalsgroep De Fleerefluiters nu zaterdagavond 16 september in het CC ’t Vondel in hartje Halle. Langzaam maar zeker heeft bezieler Luc Marcelis de jongste tijd een topplatform van......

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE - Reni Thienpondt overleden na jarenlange strijd tegen kanker

Doodsbrief_reni_thienpondt
HERNE - Reni Thienpondt overleden na jarenlange strijd tegen kanker - © Deschuyffeleer
 

In het universitair ziekenhuis van de Vrije Universiteit Brussel in Jette is Reni Thienpondt (63) afgelopen dinsdag toch nog vrij onverwacht komen te overlijden. Zij verloor zo haar jarenlange strijd tegen een kankeraandoening. In die zin was zij de fel gewaardeerde medegrondlegger en bezielster van de Rol-Mopsen, de vereniging die zij samen met haar lotgenote en boezemvriendin Martine Ferdinand in het leven riep......

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE pakte al voor de vierde keer groots uit

Herne_pakt_uit_10_sept_2017__22_
HERNE pakte al voor de vierde keer groots uit - © Deschuyffeleer
 

De vierde editie van ‘Herne Pakt Uit!’ werd andermaal een succes. De gezamenlijke organisatie van de adviesraden voor de Jeugd, de Sport en de Senioren en hun erkende verenigingen zorgde er voor dat de sporthal De Hernekouter en haar omgeving een hele namiddag lang bruiste van plezier, vreugde en genot.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Tuinfeest in WZC St-Felix geniet veel bijval

1_tuinfeest_st_felix_2017__8_
HERNE – Tuinfeest in WZC St-Felix geniet veel bijval - © Deschuyffeleer
 

Het jaarlijks tuinfeest in het woon- en zorgcentrum St-Felix in het centrum groeide eens te meer uit tot een gezellige bijeenkomst van de bewoners, hun familie, sympathisanten en de medewerkers. Het was reeds voor de 16de keer op rij dat het feest werd opgezet. Traditiegetrouw maakte de heerlijke en bijzonder verzorgde barbecue door.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Seniorenraad verkoopt opnieuw azalea’s voor Kom op tegen Kanker

Azaleas_kotk_herne_2017
HERNE – Seniorenraad verkoopt opnieuw azalea’s voor Kom op tegen Kanker
 

Na het succes van vorig jaar zetten de leden van de seniorenraad zich ook deze keer tijdens het komend Plantjesweekend op 15, 16 en 17 september ten volle in voor de verkoop van azalea’s ten voordele van Kom op tegen Kanker. Waar bij de eerste editie al 300 azalea’s aan de man of vrouw werden gebracht wordt nu de verkoop van 500 plantjes de absolute doelstelling.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

EDINGEN – Nieuwe uitbaters willen Le Vieux Cèdre een eigentijdse stempel meegeven

Le_vieux_c__dre__2_
EDINGEN – Nieuwe uitbaters willen Le Vieux Cèdre een eigentijdse stempel meegeven - © Deschuyffeleer
 

Sinds enkele maanden waait er een nieuwe wind doorheen ‘Le Vieux Cèdre’, het statig hotel-restaurant in hartje Edingen. Voortaan zijn het Ivone (De Brito) en Erwin (Senden), afkomstig uit het Antwerpse, die met veel brio de uitbating van deze prestigieuze horecazaak voor hun rekening nemen. .....

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Infosessie over de uitbreiding KMO-zone aan de Scheibeek

1
HERNE – Infosessie over de uitbreiding KMO-zone aan de Scheibeek - © Deschuyffeleer
 

Het bestaand Lokaal Bedrijventerrein aan de Scheibeekstraat wordt uitgebreid. Dat is althans de bedoeling van het gemeentebestuur dat mede op aangeven van meerdere bedrijfsleiders het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) daartoe op de gemeenteraad van juni voorlopig goedkeurde. Het plan voorziet zowel een uitbreiding aan de noordkant richting Vollezele als aan de zuidkant richting Herne-centrum.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Kermisweekend in Sint-Pieters-Kapelle opnieuw een absolute topper

Dsc_0745w
HERNE – Kermisweekend in Sint-Pieters-Kapelle opnieuw een absolute topper - Foto ingezonden
 

Sint-Pieters-Kapelle heeft er opnieuw een gezellig en succesrijk kermisweekend op zitten. Dit eens te meer door toedoen van de plaatselijke fanfare Sint-Pieters-Herleving en haar jeugdafdeling Crescendo. Door het opzetten van allerlei aanlokkende activiteiten die zowel de dorpsbewoners als bezoekers van buiten de deelgemeente in groten getale......

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Voorbereidende werken in Tembroeck voor aanleg nieuw wegdek

1_mg_2793
HERNE – Voorbereidende werken in Tembroeck voor aanleg nieuw wegdek - © Deschuyffeleer
 

Arbeiders van de gemeentelijke technische dienst zijn momenteel druk in de weer met de voorbereidende werkzaamheden voor het herstellen van het wegdek in Tembroek. Vooraleer de firma Viabuild er het nieuw wegdek kan aanleggen dienden hier en daar in de straat de bermen versterkt. Als alles verder volgens plan verloopt.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – De Koninklijke Kleine Handbalspelers Kokejane nemen met klasse afscheid

Khk_kokejane_aug_2017__50_
HERNE – De Koninklijke Kleine Handbalspelers Kokejane nemen met klasse afscheid - © Deschuyffeleer
 

Het laatste fluitsignaal voor een wedstrijd van de kaatsclub De Koninklijke Handbalspelers Kokejane heeft weerklonken. De laatste thuislutte tegen Halle was de laatste wedstrijd van de club die nu op het einde van het seizoen ophoudt te bestaan. De club nam alleszins in schoonheid afscheid door een 13-6 overwinning......

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Marc Colpaert | 19 sep 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 15 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 11 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 11 sep 2017

archief