Artikels Archief van Herne

HERNE – Geen zetel voor N-VA ondanks vooruitgang

Jonas_de_boeck
HERNE – Geen zetel voor N-VA ondanks vooruitgang - © Deschuyffeleer

In een persmededeling dankt N-VA Herne al zijn kiezers hartelijk voor het vertrouwen dat zijn kandidaten werd gegeven. Ondanks een lichte vooruitgang wist de partij net geen zetel in de gemeenteraad te bemachtigen. Lijsttrekker Jonas De Boeck geeft hierbij duidelijk aan zeker niet bij de pakken te zullen blijven zitten......

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Opendeur bij de HERNSE middenstand

Opendeur_2018
Opendeur bij de HERNSE middenstand - © Deschuyffeleer
 

Met de steun van de gemeente Herne zet de Hernse Middenstand uitzonderlijk op zondag 21 oktober van 10 tot 18 u de deuren wagenwijd open voor Jan Publiek. Voor de dertien deelnemende handelaars, neringdoeners en zelfstandigen schept ‘Herne opendeurt’ meteen de mogelijkheid hun klanten eens extra te verwennen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – CD&V behaalt opnieuw een monsteroverwinning bij de verkiezingen

Herne_1
HERNE – CD&V behaalt opnieuw een monsteroverwinning bij de verkiezingen - © Deschuyffeleer
 

Zoals verwacht heeft de CD&V-ploeg van uittredend burgemeester Kris Poelaert de verkiezingsstrijd gewonnen. De ploeg verloor weliswaar een zetel doch dat kon de pret geenszins bederven. De CD&V rijft deze keer 15 van de 17 te begeven zetels binnen. De nieuw gevormde lijst en partij KWADRANTplus met lijsttrekker Paul Beyl van haar kant pikt als......

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 okt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Draisineken nodigt mountainbikers en fietstoeristen uit op de 5de editie van haar herfstorganisatie

Mtb_2018
HERNE – Draisineken nodigt mountainbikers en fietstoeristen uit op de 5de editie van haar herfstorganisatie - Affiche
 

Nu zondag 21 oktober verwelkomt fietsclub Cycling Draisineken Herne in de sporthal De Hernekouter andermaal alle mountainbikers en fietstoeristen om deel te nemen aan de 5de herfsteditie van de Chimay-Thompson Herfsttochten. Die komen in aanmerking voor de VTT Trofee Het Laatste Nieuws van de Vlaamse Bond voor Rijwieltoeristen. ....

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 okt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE - Support Ghana inmiddels al aan zijn eerste bestaansdecennium toe

Ghanacaf___luc_somers_2018__5_
HERNE - Support Ghana inmiddels al aan zijn eerste bestaansdecennium toe - © Deschuyffeleer
 

Support Ghana vzw bestaat dit jaar 10 jaar en dat werd speciaal in de schijnwerpers gezet tijdens zijn jongste Ghana Café in het jeugdhuis. Voor vele al dan niet gewezen medewerkers werd het dan ook in het bijzijn van de talrijk opgekomen sympathisanten een leuke gelegenheid om herinneringen op te halen alsook om nieuwe plannen te smeden met......

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 okt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Infoavond over provinciale groepsaankoop van zonnepanelen

Groepsaankoop_zonnepanelen_provincie
HERNE – Infoavond over provinciale groepsaankoop van zonnepanelen
 

Nu dinsdag 16 oktober om 20 u belegt het Provinciaal Steunpunt Duurzaam Bouwen een infoavond in het Dominicanessenklooster (H. Geeststraat 24). Het onderwerp is dan de provinciale groepsaankoop van zonnepanelen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 okt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
 

HERNE – Business mentor Carl Van de Velde inspireerde nu ook de Verenigde Handelaars

2
HERNE – Business mentor Carl Van de Velde inspireerde nu ook de Verenigde Handelaars - Foto ingezonden
 

In het kader van de vormingsactiviteiten voor zijn leden nodigde de Verenigde Handelaars Herne niemand minder dan Carl Van de Velde uit voor een inspirerend seminar in het Dominicanessenklooster. De nagenoeg 70 aanwezigen werden er door Vlaanderens bekendste business mentor ingewijd in de vijf grootste uitdagingen voor ondernemers, of 'The Big 5' zoals hij het zelf noemt. Na afloop waren de commentaren......

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 okt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Herne – Muzikale mijmeringen rond ‘Mijn mama, onze Moeder’

Legato_okt_2018
Herne – Muzikale mijmeringen rond ‘Mijn mama, onze Moeder’
 

Op zaterdag 20 om 20u en zondag 21 oktober om 16u brengt het Legatokoor onder de leiding van Viviane Grisez in het Dominicanessenklooster liederen en mijmeringen rond het moederschap met als titel 'Mijn mama, onze Moeder'. Beide concerten zijn ten voordele van Kom op tegen Kanker en Damiaanactie. Het wordt telkens een intimistisch huisconcert met zang en poëzie.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 okt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

(H)echt HERNE pootte zijn vierde landschapskubus neer

1_kubus_4__36_
(H)echt HERNE pootte zijn vierde landschapskubus neer - © Deschuyffeleer
 

Op zaterdag 20 oktober om 17 u dragen de (H)echt Hernenaren hun vierde landschapskubus over aan het gemeentebestuur. Die werd ingeplant achteraan in de Steyvekaitse, een landweg die vertrekt vanuit de Brikstraat in Sint-Pieters-Kapelle. Met deze vierde verwezenlijking hebben alle woonkernen die deel uitmaken van het Groene Kwadrant nu hun eigen kubus.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 okt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Luc Somers en Support Ghana nodigen opnieuw iedereen uit op hun Ghana Café

Img_4859__2_
HERNE – Luc Somers en Support Ghana nodigen opnieuw iedereen uit op hun Ghana Café - Affiche
 

Enigszins wat later op de kalender dan gewoonlijk zetten Luc Somers en zijn medewerkers van Support Ghana ook dit jaar een Ghana Café op. Die vindt nu vrijdag 12 oktober vanaf 15 u plaats in het jeugdhuis achter het gemeentehuis. Iedereen is er dan ook welkom.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 okt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
Ingezonden
 

Herne – Cera steunt Herne Kunst’Telt en MeeGaan financieel

Meegaan_vzw_2016
Herne – Cera steunt Herne Kunst’Telt en MeeGaan financieel - © Deschuyffeleer
 

Op Cera’s jongste vergadering van de regionale adviesraad (RAR) Pajottenland in Liedekerke kregen Herne Kunst’Telt en MeeGaan, twee maatschappelijke projecten in Herne, elk 2.500 euro steun toebedeeld. De coöperatie Cera is met zijn 400.000 vennoten momenteel de grootste coöperatie van België en vindt haar oorsprong in.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 okt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Eerlijke kunst in het Pajottenland

400x400
Ingezonden foto

 Kunstacademies en -verenigingen uit 10 gemeenten in het Pajottenland  en de Zennevallei werkten het voorbije jaar het kunstproject ‘Fairmmm Kunstig’ uit. Ze sloegen hiervoor de handen in elkaar met de FairTrade werkgroep Pajottenland & Zennevallei en kregen steun van de provincie Vlaams-Brabant. Het ‘eerlijk’ kunstproject werd voorgesteld in Halle in het kader van de Week van de Fair Trade.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 okt 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

HERNE – Samen bewegen voor Adem van wtc Jong en Oud een groot succes

1_muco_2018__20_
HERNE – Samen bewegen voor Adem van wtc Jong en Oud een groot succes - © Deschuyffeleer
 

Het solidariteitsevenement 'Samen bewegen voor Adem' ten voordele van de Mucovereniging in een organisatie van de wielertoeristenclub Jong en Oud Herne mocht rekenen op een massale respons. Naast de vele bezoekende sympathisanten vertrokken vanuit de sporthal De Hernekouter ook nog eens zo maar eventjes 603 wandelaars en 360 fietsers voor uitgepijlde tochten. Het clubbestuur met Peter Pirard, Marc Vanaudenhove en Dirk Desmet.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 sep 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Sprokkels uit de gemeenteraad van 26 september 2018

Herne
HERNE – Sprokkels uit de gemeenteraad van 26 augustus 2018 - © Deschuyffeleer
 
Boekhoudsoftware * Reclamedrukwerk * Conformiteitsattesten *  Controle huuradvertenties * Planologisch attest * Tractorsluis * …..
 

Klik hier om meer te lezen

 
30 sep 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Gedenkplaat onthuld ter ere van Father Nerinc(k)x, de missionaris in Kentucky

1_inhuldiging_k_nerinckx___19_
HERNE – Gedenkplaat onthuld ter ere van Father Nerinc(k)x, de missionaris in Kentucky - © Deschuyffeleer
 

Het was een bijzondere zondag voor de Herfelingse dorpsgemeenschap. Ter ere van pastoor Karel (Charles) Nerinc(k)x, die het levenslicht zag in Herfelingen, werd er aan de St-Niklaaskerk in aanwezigheid van een vrij buitengewoon publiek een gedenkplaat ingehuldigd. Karel Nerin(k)x werd geboren op 2 oktober 1761 en overleed op 12 augustus 1824 in St-Genevieve, Missouri (VS).....

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 sep 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Gedreven veteranen blijven de kaatssport in de kijker zetten

Dsc00905
HERNE – Gedreven veteranen blijven de kaatssport in de kijker zetten - © Deschuyffeleer
 

Kaatsclub Herne Statie maakte dit jaar opnieuw graag gebruik van de kermisdrukte in het centrum om het eens in de streek zo populair kaatsen onder de aandacht van het groot publiek te brengen. Voor de gelegenheid werd gebruik gemaakt van het kaatsplein achter het gemeentehuis. Drie ploegen veteranen van Herne, Kokejane en Galmaarden......

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 sep 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE nam afscheid van 'de Fondatel'

2
HERNE neemt afscheid van de Fondatel - Foto's van Barbara Vos en Wytze Teichmann
 

Vandaag kon de Fondatelsite tijdens een opendeur een laatste keer bezichtigd en bezocht worden. Binnenkort start immers de afbraak van het complex dat jarenlang mee een markant beeld van de stationsomgeving uitmaakte. De site krijgt naar de toekomst toe een residentieel karakter. Tijdens de nu toch wel ongewone opendeur konden de 300 bezoekers een laatste keer......

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 sep 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Inhuldiging gedenkplaat pastoor Karel Nerinckx in Herfelingen

Charles_nerinckx
HERNE – Inhuldiging gedenkplaat pastoor Karel Nerinckx in Herfelingen - © Deschuyffeleer
 

Op zondag 23 september wordt er een gedenkplaat ter ere van pastoor Karel Nerinckx ingehuldigd aan de Sint-Niklaaskerk in Herfelingen. In die toenmalige gemeente zag hij het levenslicht in 1761. Karel Nerinckx is een bijzonder verdienstelijk persoon en is, naast pater Damiaan, overigens een van de twee Belgen die een standbeeld kregen in de Verenigde Staten van Amerika.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 sep 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Een Beerfest met veel meer dan eins zwei zaufen....

1_beerfest_2018__87_
HERNE – Een Beerfest met veel meer dan ein zwei zaufen....- @ Deschuyffeleer
 

Het derde Beerfest dat de Verenigde Handelaars als aperitief serveerden voor de najaarskermis in het centrum kon uiteindelijk toch nog rekenen op de gunstige instelling van de weergoden. Daar waar de regen en wind van ’s morgens niets goed voorspelden keerde het tij tegen het einde van de namiddag aan naar een al bij al toch aangename najaarsavond.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Leerlingen van de basisscholen zetten hun beste loopbenen voor

1_scholenloop_2018__5_
HERNE – Leerlingen van de basisscholen zetten hun beste loopbenen voor - © Deschuyffeleer
 

Op het hoofdvoetbalterrein aan de sporthal De Hernekouter lieten ruim 400 enthousiaste leerlingen van de drie basisscholen in de gemeente alvast ook hun deelname optekenen aan de Vlaamse Veldloopweek. Aangemoedigd door een ruime schare sympathiserende en supporterende toeschouwers persten zij alles uit.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 17 okt 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 10 okt 2018
Marc Sluys | 09 okt 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 23 sep 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 22 sep 2018

archief