Artikels Archief van Herne

C21

GOOIK - Graag wat minder vlug in de Processiestraat ter hoogte van het vaccinatiecentrum

Img_20210708_110743
Graag iets minder vlug. - Foto Marc Colpaert
 
De buurtbewoners zijn het ondertussen beu dat er dagelijks heel wat mensen door hun straat vlammen. Omdat de sporthal de Koornmolen sinds maart een vaccinatiecentrum werd, is de toestand er natuurlijk niet op vooruit gegaan, integendeel. Ze vragen dan ook aan de mensen die uit Galmaarden, Herne, Roosdaal, Lennik of Gooik komen, om wat rekening te houden met de bewoners en niet als een zot door de straat te scheuren. Ondertussen hangt er al een affiche van 'Graag Traag' maar of dat iets gaat helpen blijft de vraag.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE - Werkgroep Internationale Solidariteit verwelkomt graag bijkomende gedreven leden

Leden_solidaire_gemeente
HERNE - Werkgroep Internationale Solidariteit verwelkomt graag bijkomende gedreven leden - © Deschuyffeleer
 

In de schoot van het gemeentelijk adviesplatform Welzijn werd recent een werkgroep Internationale Solidariteit boven de doopvont gehouden. Trekker van de groep wordt Luc Somers die in dat domein eerder al zijn sporen verdiende met onder meer het bijzonder verdienstelijk project Support Ghana. Die pas in het leven geroepen werkgroep is nu op zoek naar een aantal inwoners die met enthousiasme mee in Herne het vuur willen aanwakkeren voor het betonen van internationale solidariteit.....  

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jul 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 

HERNE - Eerste van drie muzikale sfeeravonden in het Dominicanessenklooster komt er weldra aan

Finale_flyer_voorzijde_effenaf_zomer_in__t_klooster
HERNE - Eerste van drie muzikale sfeeravonden in het Dominicanessenklooster komt er weldra aan - © Deschuyffeleer
 

Op vrijdag 30 juli eerstkomend staat de eerste van drie sfeervolle muzikale avonden in de tuinen van het Dominicanessenklooster op het programma onder het motto ‘EFFENAF ZOMER IN ’T KLOOSTER’. Wie mee de bijzondere sfeer wil opsnuiven in dit prachtig decor en daarbij misschien ook nog na een week zwoegen een leuke after work wil meepikken dient wel op voorhand zijn inkomkaarten voor te behouden.... 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jul 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 

HERNE/GALMAARDEN/BEVER - Broederlijk Delen biedt solidaire maaltijd aan in een afhaalformule

Broederlijk_delen_solidaire_maaltijd_1
HERNE/GALMAARDEN/BEVER - Broederlijk Delen biedt solidaire maaltijd via een afhaalformule - © Deschuyffeleer
 

De afdeling Broederlijk Delen in de schoot van de parochiefederatie Herne/Galmaarden/Bever biedt op zaterdag 14 augustus dan toch haar welbekende jaarlijkse solidaire maaltijd aan maar deze keer noodgedwongen door corona via een afhaalformule. De voorgaande jaren vond die maaltijd telkenmale plaats in de vastenperiode in het Bavocentrum in Herfelingen en ook deze keer is dat centrum de basis voor het afhalen van de bestelde maaltijden......

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jul 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 

REGIO - Opgewekte Babbels in het Pajottenland volgende maand

Opgewekte_babbels
Ingezonden foto
 

Denk je mee over onze Landschapsvisie voor het Pajottenland? In theorie kan het Pajottenland op jaarbasis 100% energieneutraal worden. Dit door in te zetten op 18% energiebesparing, een verdrievoudiging van de elektrificatie, en lokale hernieuwbare energieproductie op maat van het landschap. Maar hoe zetten we die visie ook om in  

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jul 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

HERNE – Sint-Felix in feeststemming – Georges Ghyselbrecht wordt honderd!

Georges_ghyselbrecht_100_jaar__10_
HERNE – Sint-Felix in feeststemming – Georges Ghyselbrecht wordt honderd! - Zoon Dominique en zijn echtgenote Vinciane - Lien Vangelder
 

Vandaag was het een bijzondere dag in het woonzorgcentrum Sint-Felix. Bewoner van kamer 029 Georges Ghyselbrecht werd er immers 100 jaar. Die toch wel niet alledaagse gebeurtenis was dan ook de aanleiding voor veel feestvreugde. Een versierde kamer, een bezoek van de familie en van een delegatie van het Hernse schepencollege, vele bloemen, kaartjes en geschenken en zoals het in het centrum de gewoonte is een traktatie met bubbels en lekkere Brusselse wafels. Kortom een dag.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jul 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Lien Vangelder
 

REGIO - De Pajotse streekproducten zitten in de lift

Editie_gooik_pajottenland_plus_3__kopie_
Enkele van de deelnemende handelaars.- Foto Marc Colpaert
 
Volgens Michel Doomst, voorzitter van Pajottenland plus, zitten de streekproducten van het Pajottenland sinds enige tijd in de lift, maar die lift mag gerust nog wat stijgen. Bij Herman en Monique van het Gastro-Atelier in Oetingen werd ondermeer de spaaractie voorgesteld van 9 ambassadeurs uit het Pajottenland. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE/GALMAARDEN – Wandelvereniging De Marktrotters noodgedwongen aan een sabbatjaar toe

2022_sabbatjaar
HERNE/GALMAARDEN – Wandelvereniging De Marktrotters noodgedwongen aan een sabbatjaar toe - © Deschuyffeleer
 

Afgelopen zondag was de wandelvereniging De Marktrotters Herne toe aan de 37ste uitgave van haar Urbanustochten. Volledig coronaproof konden 1374 wandelaars starten vanuit Tollembeek-centrum om via ettelijke voet-, veld- en aardewegels zowel de centrumgemeente Galmaarden als het Oost-Vlaamse Waarbeke, een deelgemeente van Geraardsbergen, te verkennen...... 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jul 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 

TOLLEMBEEK - Urbanustochten een voltreffer van De Marktrotters met 1374 deelnemers

Editie_galmaarden_wandelaars_2__kopie_
Enkele bestuursleden bij de inschrijvingen.- Foto Marc Colpaert
 

Het Bestuur van de Wandelclub De Marktrotters uit Herne organiseerde op zondag 18 juli opnieuw hun Urbanustochten, die van start gingen in Tollembeek, om 11 uur waren er al meer dan duizend wandelaars aan de ingang gepasseerd. Wie Tollembeek zegt denkt aan Urbanus en wie weet ook aan de klassieke Urbanus - wandel - tochten intussen op zondag 18 juli 2021 aan hun 37ste uitgave toe. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE – Good luck aan Hanne Verbruggen

Hanne_verbruggen_vertrek_spk_17_juli_2021_gd__4_
HERNE – Good luck aan Hanne Verbruggen - © Deschuyffeleer
 

Exact om 15u56 verliet olympiër Hanne Verbruggen haar ouderlijke woning aan de Brikstraat in Sint-Pieters-Kapelle met bestemming Brussels Airport. Familie, vrienden, buren, sponsors, kennissen, vertegenwoordigers van het lokaal bestuur, RINGtv en uw internetkrant voorzagen haar daarbij van een warm en sympathiek uitgeleide......

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jul 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 

HERNE – Het ‘Gezellig Terras’ van Waanzinnig Weekend kent groot succes

1_ww_gezellig_terras_2021___5_
HERNE – Het ‘Gezellig Terras’ van Waanzinnig Weekend kent groot succes - © Deschuyffeleer
 

Het waren d’Hopmaten die vrijdagavond op de feestweide in de Mollestraat in Herfelingen het startschot van het driedaags Waanzinnig Weekend in een ‘light’ versie mochten geven. Een jaarlijkse organisatie die intussen niet alleen in gans het Pajottenland maar ook daarbuiten een roemrijke weerklank heeft weten op te bouwen. Weliswaar geen Waanzinnig Weekend zoals in het verleden maar toch nog  ééntje dat heel zeker niet onderaan het palmares van de meest succesrijke zal verzeilen....

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jul 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 

HERNE/PEPINGEN – Rotary Herne-Markvallei verleent olympiër Hanne Verbruggen logistieke steun

Collage4
HERNE/PEPINGEN – Rotary Herne-Markvallei verleent olympiër Hanne Verbruggen logistieke steun - © Deschuyffeleer
 

Kort voor haar vertrek naar de Olympische Spelen in Tokio verraste een delegatie van het bestuur van Rotaryclub Herne-Markvallei lange afstandsloopster Hanne Verbruggen in haar thuisbasis nog met een welgekomen bezoek. In het gezelschap van zijn clubleden Marc Bosmans, Paul Maesfrancx en Mike D’Haeseleer kwam voorzitter Dieudonné Horlait er immers niet met lege handen aankloppen. Om Hanne mee een duwtje in de rug te geven......

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jul 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 

HERNE – Voor woonzorgcentrum Sint-Felix is het einde van de bouwtunnel in zicht

Sint_felix_juli_2021__8_a_
HERNE – Voor woonzorgcentrum Sint-Felix is het einde van de bouwtunnel in zicht - © Deschuyffeleer
 

Woonzorgcentrum Sint-Felix vzw heeft het einde van de bouwtunnel van 38 assistentiewoningen eindelijk in zicht. De afwerking, met in haar kielzog de oplevering en de ‘go’ vanuit diverse instanties, van die nieuwbouw is voor heel binnenkort. Een hele verademing voor algemeen directeur Marc Van Nieuwenhove, directeur bewonerszorg Matthias Van Houdenhove en hun team.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jul 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 

REGIO - Zomeren in het Pajottenland met Pajottenland Plus en Pajotse producten

Persmoment_zomeren_2021_-_pajotse_proever__1_
Ingezonden foto
 

Zomeren in het Pajottenland start dit jaar op 1 augustus met een nieuw concept, de Pajotse Proever. Er volgt een tweede op 29 augustus. Fietsers, scooterfanaten en ook ‘genieters’ van het landschap en de Pajotse producten komen zeker aan hun trekken. De hele zomer, en eigenlijk elk seizoen, kan je blijven genieten van ‘wandelen en fietsen met een lokaal verhaal’ in het Pajottenland. Info vind je op www.pajottenland.be en op de Facebookpagina van Pajottenland+ en Pajotse Proevers .  

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jul 2021
Marc Sluys/Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Rotary Gaasbeek-Pajottenland schenkt 2.000 euro aan de VZW MEEGAAN in HERNE

A_rotary6
Ingezonden foto
 

De Rotary club Gaasbeek-Pajottenland gaf 2.000 euro aan de VZW MEEGAAN uit Herne. Deze vereniging biedt aan mensen met een beperking de kans om arbeidsvaardigheden en talenten te ontwikkelen. MEEGAAN slaat de brug tussen scholen, de sociale economie en het reguliere arbeidscircuit. In oktober 2019 opende MEEGAAN in het Dominicanessenklooster van Herne

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jul 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

HERNE - Sint-Pieters-Kapelle zwaait Hanne Verbruggen met veel decibels en kleur uit

Hanne_verbruggen_naar_tokio
HERNE - Sint-Pieters-Kapelle zwaait Hanne Verbruggen met veel decibels en kleur uit - © Deschuyffeleer
 

Marathonatlete Hanne Verbruggen laat  Herne, en vooral haar thuisbasis Sint-Pieters-Kapelle, deze zomer dromen van een welverdiend en mooi olympisch resultaat. Maar vooraleer Hanne landt in Tokyo zijn het haar dorpsgenoten, familie en fanclub die haar willen in vervoering brengen. Dat willen ze zelfs letterlijk doen. Bij haar vertrek op zaterdag 17 juli leggen ze dan ook een bus in met als eindbestemming de luchthaven van Zaventem........

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jul 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 

HERNE – Autocaruitstap – Nieuwe afspraak – Musical DAENS in Puurs

Daens_musical_1
HERNE – Autocaruitstap – Nieuwe afspraak – Musical DAENS in Puurs - © Deschuyffeleer
 

In een tweede zit organiseert het gemeentebestuur op zondag 15 augustus een coronaproof autocaruitstap naar de musical Daens in het Studio 100 Pop-up Theater in Puurs. Een eerste organisatie voorzien in februari kon wegens de coronabeperkingen niet doorgaan. In tegenstelling tot die eerste uitnodiging is de huidige organisatie toegankelijk niet alleen voor 55-plussers maar voor IEDEREEN. Er zijn nog een twintigtal plaatsen beschikbaar......

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jul 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 

HERNE – KLAP! reageert op vergunningsaanvraag voor 4 Windturbines in Silly/Edingen - Persbericht

Vzw_klap_
HERNE – KLAP! reageert op vergunningsaanvraag voor 4 Windturbines in Silly/Edingen - Persbericht - R Deschuyffeleer
 

De nieuwe aanvraag van Eoly Energy nv, voor het inplanten van vier bijkomende windturbines in Silly en Edingen valt ook deze keer niet in goede aarde bij KLAP! vzw. In een persmededeling licht vertegenwoordiger Bart Van den Daele het standpunt van de vzw toe......

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jul 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 

Apotheek HERFELINGEN voert vanaf maandag ook sneltesten uit

1_apotheek_herfelingen_sneltests__4_
Apotheek HERFELINGEN voert vanaf maandag ook sneltesten uit - © Deschuyffeleer
 

Vanaf maandag 12 juli zullen patiënten bij apothekers een snelle antigeentest kunnen laten afnemen. Dat zal ook het geval zijn bij Apotheek Herfelingen (Godelieve Galmart/Thomas Van Cutsem). Bij een negatief resultaat kan/mag ook een certificaat afgeleverd worden dat kan dienen voor reizen en evenementen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jul 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 

HERNE/GALMAARDEN – De coronaproof Urbanuswandeltochten zoeken deze keer Waarbeke op

Urbanustochten_1
HERNE/GALMAARDEN – De coronaproof Urbanuswandeltochten zoeken deze keer Waarbeke op - Affiche
 

Wie Tollembeek zegt denkt onvermijdelijk aan Urbanus en wie van wandelen houdt denkt daarbij zeker ook aan de Urbanus-wandeltochten! Op zondag 18 juli is wandelclub De Marktrotters Herne dan ook al toe aan de 37ste uitgave van die tochten. Volledig coronaproof kunnen wandelaars dan starten vanuit Tollembeek-centrum om via ettelijke voet-, veld- en aardewegels......

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jul 2021
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Deschuyffeleer Godelieve | 17 jul 2021
Deschuyffeleer Godelieve | 06 jul 2021

archief