Artikels Archief van Herne

HERNE – Opendeur scoort bijzonder hoog zowel bij de deelnemende zaken als de bezoekers

Opendeur_herne_20170001
HERNE – Opendeur scoort bijzonder hoog zowel bij de deelnemende zaken als de bezoekers - © Deschuyffeleer
 

Honderden blije gezichten her en der op de 10de editie van ‘Herne Opendeurt’. Alle deelnemende handelaars, neringdoeners en zelfstandigen die de handen hiervoor in elkaar sloegen waren het roerend eens: “samen zijn we sterker en …. onbekend is onbemind”. En dat hun inspanningen met de steun van de gemeente met in haar kielzog de middenstandsraad naar waarde werden ingeschat bewijzen de honderden bezoekers......

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/BEVER – Verrassende ontwikkelingen in het plaatselijk politiek bestel voor de komende gemeenteraadsverkiezingen

Verkiezingen_2018_2
HERNE/BEVER – Verrassende ontwikkelingen in het plaatselijk politiek bestel voor de komende gemeenteraadsverkiezingen - © Deschuyffeleer
 

Over nagenoeg precies een jaar komt de stembusgang voor de gemeenteraadsverkiezingen er weer aan. Blijkt dat de plaatselijke afdelingen van de verschillende partijen en fracties inmiddels al druk doende zijn met het samenstellen van hun lijsten. Dat blijkt niet overal van een leien dakje te lopen en levert hier en daar al enkele merkwaardige trends en evoluties op. Naar analogie met .....

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Herfstmountainbiketochten van fietsclub Draisineken aan 4de editie toe

22008069_1660478270637777_984955507207265688_n
HERNE – Herfstmountainbiketochten van fietsclub Draisineken aan 4de editie toe - Affiche
 

Op zondag 22 oktober zijn zowel de mountainbikers als de fietstoeristen opnieuw welkom in en aan de sporthal De Hernekouter voor de start van de 4de Herfstmountainbiketochten van fietsclub Draisineken. Nieuw bij dit alles is dit jaar de Kidstour voor kinderen vanaf de leeftijd van 8 jaar. De tochten komen in aanmerking van de Trofee Het laatste Nieuws van de Vlaamse Bond voor Rijwieltoeristen.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/BEVER – Wie pikt in op de eerstkomende bloedinzamelingen?

Bloed_geven_okt_nov_dec
HERNE/BEVER – Wie pikt in op de eerstkomende bloedinzamelingen? - © Deschuyffeleer
 

Wie ook daadwerkelijk solidariteit wil betuigen met de medemens kan hiervoor eveneens om de drie maanden  terecht op een van de bloedinzamelingen van het Rode Kruis Vlaanderen in Herne en Bever. Daarbij zijn nieuwe donoren uiteraard ook steeds bijzonder welkom. Vooral donoren met een negatieve bloedgroep zijn fel gegeerd en zeker die met de bloedgroep O-......

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/REGIO – Groen Pajottenland bundelt de krachten over de gemeentegrenzen heen

Groen
HERNE/REGIO – Groen Pajottenland bundelt de krachten over de gemeentegrenzen heen
 

Aan de paal met wandelknooppunt 1 op de markt in Lennik werd recent Groen Pajottenland gelanceerd. Die paal staat symbool voor de start van een nieuwe Groene streekpartij die de mensen van het Pajottenland wil verbinden in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in oktober toekomend jaar......

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Gregoriaans koor met Requiem in de kerk van Kokejane

Requiem_2
HERNE – Gregoriaans koor met Requiem in de kerk van Kokejane - © Deschuyffeleer
 

De Schola Sainnensis, het hoog aangeschreven Gregoriaans koor uit de streek, bouwt gestaag verder aan de weg.  Op vrijdag 27 oktober om 20 uur is het koor te horen in de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Kokejane, tijdens de ‘Vesperae de defunctis’ of ‘de Vespers voor de Overledenen’. Nadien krijgen de aanwezigen de gelegenheid om in samenzang.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer - Affiche
 

HERNE/REGIO - Grote belangstelling voor infoavond nieuw logiesdecreet

Infomoment_nieuw_logiesdecreet_september_2017_-_1
HERNE/REGIO - Grote belangstelling voor infoavond nieuw logiesdecreet - © Deschuyffeleer
 

Pajottenland+ en Toerisme Pajottenland & Zennevallei sloegen de handen in elkaar voor een infoavond rond het nieuwe Vlaams decreet voor logiesuitbaters. Gastspreker was Geert Martin, het diensthoofd Kwaliteit bij Toerisme Vlaanderen en projectleider voor het logiesdecreet dat......

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer
Foto's ingezonden
 

HERNE – Gemeentelijke cultuurprijs toegekend aan Ghislain Alaert

1
HERNE – Gemeentelijke cultuurprijs toegekend aan Ghislain Alaert - © Deschuyffeleer
 

In het verlengde van de Lifestylebeurs reikten het gemeentebestuur, de cultuurraad en Herne Solidair in sporthal De Hernekouter onder ruime belangstelling respectievelijk de solidariteit-, de carrière- en de cultuurprijs voor het afgelopen jaar uit. Daarnaast werd ook de winnaar bekendgemaakt van de fotowedstrijd op de cover van het gemeentelijk informatieblad. De bijeenkomst was tevens de gelegenheid om ook.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Driejaarlijkse lifestylebeurs voor 50-plussers fel gesmaakt

Lifestylebeurs_2017_opening___1_
HERNE – Driejaarlijkse lifestylebeurs voor 50-plussers fel gesmaakt - Carine Van de Velde, Michel Pillet, schepen Marie-Louise Devriese en burgemeester Kris Poelaert - © Deschuyffeleer
 

Het was burgemeester Kris Poelaert die namens het organiserend comité alle deelnemers aan de derde grootse lifestylebeurs voor senioren en 50-plussers mocht welkom heten in de sporthal De Hernekouter. Het opzetten van zo’n driejaarlijkse groots opgevatte beurs is overigens geen toeval want daarbuiten staat de gemeente ook bekend voor een bijzonder actief medioren- en seniorenleven.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Grandioze opening van nieuwe en ruimere zaak bij Expert Electro Service Timmermans

0_opening_electro_timmermans0001
HERNE – Grandioze opening van nieuwe en ruimere zaak bij Expert Electro Service Timmermans - © Deschuyffeleer
 

Tijdens het weekend van 13, 14 en 15 oktober waaien de deuren van Electro Service Timmermans in zijn totaal vernieuwde zaak aan het Heldenplein in het centrum wagenwijd open. Door de vlotte afhandeling van de renovatie- en uitbreidingswerken staat er niets meer in de weg om de opening van de nieuwe toonzaal nu al gelijktijdig te laten gebeuren met de opendeurdagen.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

‘HERNE opendeurt’ al aan zijn 10de editie toe

Opendeur_herne_20170001
HERNE opendeurt’ al aan zijn 10de editie toe - © Deschuyffeleer
 

Op zondag 15 oktober zetten veertien lokale handelszaken hun deuren open voor het grote publiek. De handelaars, neringdoeners en zelfstandigen van die zaken slaan hierbij dan de handen in elkaar om zich nog meer kenbaar te maken. ‘Herne opendeurt’, dat volop de bijzondere steun van het gemeentebestuur geniet, is......

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – OCMW koopt milieuvriendelijk CNG-voertuig

1
HERNE – OCMW koopt milieuvriendelijk CNG-voertuig - © Deschuyffeleer
 

Burgemeester Kris Poelaert, de voorzitter van het OCMW Carina Ricour en de arbeiders van de klusjesdienst mochten hun eerste wagen op CNG  (compressed natural gas) in ontvangst nemen. Het is een Fiat Doblo Cargo met een kostprijs van nagenoeg 12.000€. De aankoop werd verricht via een groepsbestelling uitgaande van Infrax......

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GALMAARDEN - Geschenkjes voor Timothy

Editiepajot_galmaarden_timothy__kopie_
Heel wat blije gezichten bij Belectron. - Foto Marc Colpaert
 

Timothy De Jaeger(13) uit Herne kreeg in de electrozaak Belectron in Galmaarden heel wat geschenkjes van de mensen van de Dolle Strandbalfeesten. Timothy heeft vorig jaar lymfenklierkanker gekregen en moet daarom gedurende maanden een zware behandeling met chemo ondergaan. Ieder jaar wordt in Galmaarden de Dolle Strandbalfeesten georganiseerd waarvan de opbrengst naar verschillende goede doelen gaat.Om dit gezin uit Herne te steunen 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 okt 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE / GOOIK – Fiduciaire Bosmans-Heremans en Norgay Accountants bouwen aan een nieuwe toekomst

1_img_3304a
HERNE / GOOIK – Fiduciaire Bosmans-Heremans en Norgay Accountants bouwen aan een nieuwe toekomst - © Deschuyffeleer
 

Boekhouders en accountants spelen meer en meer een uitgesproken rol in het financiële leven van een steeds vernieuwende zakenwereld. Hiertoe dienen ook zij zich permanent aan te passen aan aanhoudende evoluerende en nieuwe regels, wetgevingen en werkmethodes. Ondernemers met oog voor de toekomst verwachten van hun financiële raadgever......

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GALMAARDEN - VZW De Mark ontvoeren hun voorzitter

Editiepajot_galmaarden_de_mark__kopie_
Leden van De Mark verrassen hun voorzitter. - Foto Marc Colpaert
 

Een dertigtal leden van de milieuorganisatie vzw De Mark met werkingsgebied in Herne, Bever en Galmaarden verrasten hun voorzitter André Prové en 'ontvoerden' hem op zijn zeventigste verjaardag. Plots stonden er 30 leden van De Mark voor zijn deur. "Ik was aangenaam verrast, ik had het eigenlijk nooit gedacht dat mij dit zou overkomen(lacht). Ik weet absoluut niet waar ze met mij naartoe gaan", sprak hij.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 okt 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE - Veel bijval voor ‘De Gezonghen Mes’ in de Maxx

Gezonghen_mes___0_
HERNE - Veel bijval voor ‘De Gezonghen Mes’ in de Maxx - © Deschuyffeleer
 

‘De Gezonghen Mes’ in het vintage-café De Maxx in Kokejane bracht heel wat belangstellenden op de been. Het was dan ook een uitgelezen kans om in één klap een twintigtal echte muziekliefhebbers totaal ongedwongen en louter voor het plezier aan het werk te zien......

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – 40 jaar geleden verlieten zij de zusterkesschool in de Stationsstraat

Schoolre__nie_na_40_jaar__2_
HERNE – 40 jaar geleden verlieten zij de zusterkesschool in de Stationsstraat - © Deschuyffeleer
 

Els Coppens en Griet Frisch vonden de tijd gekomen om na 40 jaar hun klasgenoten uit de vrije gesubsidieerde basisschool in de Stationsstraat nog eens uit te nodigen op een reünie. Twaalf onder hen gingen op de uitnodiging in. Ook de juffen Marth en Jacqueline waren van de partij.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE is nu een stukje geschiedenis rijker

Opening_erfgoeddepot___1_
HERNE is terug een stukje geschiedenis rijker - © Deschuyffeleer
 

Het Dominicanessenklooster is nu ook een erfgoeddepot rijk. Het was Frank Nevens van de erfgoedvereniging HERinNEring vzw die samen met burgemeester Kris Poelaert, de cultuurschepen Marie-Louise Devriese, de coördinator bij de Erfgoedcel Pajottenland & Zennevallei Annelien Noppe en Tineke Moonens van de gemeentelijke cultuurdienst.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Erfgoeddepot opent zijn deuren in het Dominicanessenklooster

Erfgoeddepot_inhuldiging_1
HERNE – Erfgoeddepot opent zijn deuren in het Dominicanessenklooster - © Deschuyffeleer
 

Op zaterdag 30 september opent het erfgoeddepot zijn deuren in het Dominicanessenklooster. Dat depot kwam tot stand door de vrijwilligers van de vzw HERinNEring onder de leiding van Frank Nevens. Het is trouwens die vzw die ook de werking in handen heeft.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Sprokkels uit de gemeenteraad van 27 september

Herne
HERNE – Sprokkels uit de gemeenteraad van 27 september - © Deschuyffeleer
 
Informatieveiligheidsplan * Locaties voor huwelijken * Diensten-service Herne * Noodplanning * ICT-deskundige * Jaarrekening OCMW * Leegstaande en verwaarloosde woningen * Sociale huurwoningen * Onderwijs * ….
 

Klik hier om meer te lezen

 
28 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 04 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 04 okt 2017
Marc Colpaert | 04 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 01 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 01 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 28 sep 2017

archief