Artikels Archief van Herne

PAJOTTENLAND – Politie zet in op het waarmaken van een veilige en leefbare samenleving

Nieuwjaar_lokale_politie_pajottenland_2020__0_
PAJOTTENLAND – Politie zet in op het waarmaken van een veilige en leefbare samenleving - Valerie Van Den Broecke, Philippe Annys en Serge Roelens - © Deschuyffeleer
 

De politie Pajottenland, die de politionele eerstelijnszorg waarneemt in Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen, organiseerde haar nieuwjaarsbijeenkomst deze keer in de nieuwe brandweerkazerne in Lennik als teken van nauwe onderlinge verbondenheid. Een sterk partnerschap, een veilige en leefbare samenleving evenals respect voor de hulpdiensten waren daarbij de belangrijkste uitgesproken wensen door waarnemend korpschef Philippe Annys…...

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Nieuwe rupskraan technische dienst is een feit

Rupskraan_1a
HERNE – Nieuwe rupskraan technische dienst is een feit - Foto ingezonden
 

Het gemeentebestuur heeft een nieuwe rupskraan aangekocht voor de technische dienst, dit voor een bedrag van 102.372 euro. Er werd ook een bijhorende aanhangwagen aangekocht voor een bedrag van 28.400 euro.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer
Foto's ingezonden
 

HERNE – Standhouders gezocht voor expo rond kunst, ambachten en streekproducten

Affiche_17_mei_2020
HERNE – Standhouders gezocht voor expo rond kunst, ambachten en streekproducten - Affiche
 

Herne Kunst'Telt, de plaatselijke vereniging van amateur kunstenaars met Veerle Van der Steen aan het roer, zoekt voor zijn expo rond kunst en ambachten op zondag 17 mei in het Dominicanessenklooster, ambachtslieden die er in de tuin een stand willen opzetten. Ook standhouders met ambachtelijke streekproducten zijn welkom...….

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer
Affiche
 

BEVER/HERNE - De vierde koning naar Gerard Walschap in kerk Akrenbos

4de_koning_akrenbos
BEVER - De vierde koning naar Gerard Walschap in kerk Akrenbos - © Deschuyffeleer
 

Op zaterdag 1 februari om 19u30  brengen Liesbeth Vandormael, Guy Vandenplas en Wim Suys in de St-Gereonkerk op Akrenbos (Bever)  een verrassend muzikale vertelling voor grote kinderen en kleine mensen rond 'De Vierde Koning' naar het boek uit 1935 van de welbekende Vlaamse auteur Gerald Walschap......

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Leerlingenconcert van de academie Muziek, Woord en Dans

Affiche1
HERNE – Leerlingenconcert van de academie Muziek, Woord en Dans - Affiche
 

Op woensdag 5 februari om 19 u spreiden de leerlingen van de Hernse afdeling van de Gooikse academie Muziek, Woord en Dans opnieuw met veel enthousiasme hun talenten tentoon tijdens een groots opgezet concert in de St-Petrus en Pauluskerk in het centrum. Iedereen is welkom. In het sfeervol kader van de kerk belooft dan ook andermaal een mooie avond te worden.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE - Samen bouwen aan een gemeente klein maar fijn, klein maar groots

1_nieuwjaar_personeel_herne__15_
HERNE - Samen bouwen aan een gemeente klein maar fijn, klein maar groots - © Deschuyffeleer
 

Naar gewoonte waren het gemeentelijk bestuur en alle medewerkers ook dit jaar uitgenodigd op een nieuwjaarsbijeenkomst. In de feestzaal De Castel mochten voorafgaand aan een banket zowel burgemeester Kris Poelaert als algemeen directeur Ann Naert dan ook als het ware hun nieuwjaarsbrief ter attentie van de  medewerkers voorlezen. Beiden spraken met enthousiasme hun waardering uit over een goed 2019......

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE - Shetlandmerrie Gala van de Casterhof Belgisch kampioene

Shetland_pony_het_meerveld___1_
HERNE - Shetlandmerrie Gala van de Casterhof Belgisch kampioene - sSetlandstal ‘Het Meerveld’ - © Deschuyffeleer
 

De shetlandstal ‘Het Meerveld’ van Syl Devillé en Kristof Engels uit Herfelingen presteerde bijzonder goed op het Belgisch kampioenschap van het Belgisch Studbook van de Shetlandpony in manege het Woutershof in  Kuringen (Hasselt). Voor deze fokkers werd het er een topdag. Met de zwarte hengst Henri II van de Vijfboenders (2013) en de merrie Gala van de Casterhof (2013) behaalden zij twee finaleplaatsen........

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE- Vief-vergadering in het teken van Nieuwjaar

Vief_nieuwjaar_2020__1_
HERNE- Vief-vergadering in het teken van Nieuwjaar - © Deschuyffeleer
 

“Bij een nieuw jaar horen wensen, liefst vol kleur en ook vol licht”, was de opener waarmee Vief-voorzitter Jeannine Berckmans haar genodigden welkom heette op de eerste samenkomst van het jaar. Ook en onder meer ging een woord van dank naar Wilfried en Greet, de uitbaters van de zaal De Egelantier, om de plaatselijke afdeling van Vief voortaan iedere maand onderdak te verschaffen en ten dienste te staan. De vertrouwde vergaderlocatie, de zaal Liberale Harmonie,......

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE - Gedichtendag 2020 - De toekomst begint nu

Aankondiging_gedichtendag_2020
HERNE - Gedichtendag 2020 - De toekomst begint nu - © Deschuyffeleer
 

Op Gedichtendag op donderdag 30 januari om 19u pakt de Werkgroep Gedichtendag onder de impuls van de algemene promotor Maurits van Liedekerke en in samenwerking met de bibliotheek en het gemeentebestuur opnieuw uit met een sfeervolle avond tijdens dewelke iedereen een gedicht dat past in het weerhouden thema kan voordragen. In die zin sluit de organisatie zich dit jaar aan bij het algemeen thema 'De toekomst begint nu' als inspiratiebron......

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Tournée Générale concert leidt schalks de Tournée Minérale maand in

_t_muziek_ce-oncert_jan_2020
HERNE – Tournée Générale concert leidt schalks de Tournée Minérale maand in - © Deschuyffeleer
 

De harmonie 't Muziek met Guido Cornet als voorzitter wil de Tournée Minérale maand in februari instappen met een luisterrijk maar tegelijk ook bijzonder smakelijk en uitdagend Tournée Générale concert. Zij doet dat zowel op vrijdag 31 januari als op zaterdag 1 februari telkens om 20 u in de zaal De Kring in het centrum......

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer
Affiche bewerkt
 

EDINGEN/HERNE - Transitiehuis in Marcq is er klaar voor

Opening_transitiehuis_edingen__21_
EDINGEN/HERNE - Transitiehuis in Marcq is er klaar voor - Minister van justitie Koen Geens (CD&V), de Edingse burgemeester Olivier Saint-Amand, de directeur-generaal van de penitentiaire inrichtingen Rudy Van De Voorde, CEO ad interim van G4S Luc Priem en de directeur-generaal van Exodus Nederland Jan Van Gils © Deschuyffeleer
 

Ook Wallonië heeft thans zijn eerste transitiehuis voor gedetineerden. Het is gevestigd op de Athsesteenweg 242 in de Edingse deelgemeente Marcq.  Het waren minister van justitie Koen Geens (CD&V), de Edingse burgemeester Olivier Saint-Amand, de directeur-generaal van de penitentiaire inrichtingen Rudy Van De Voorde, CEO ad interim van G4S Luc Priem en de directeur-generaal van Exodus Nederland Jan Van Gils die de site officieel inhuldigden. Ook burgemeester Kris Poelaert van Herne woonde de openstelling bij......

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Verloren Maandag zoals steeds gezellig gevierd in het Vossenhol

Verloren_maandag_vossenhol_2020__1_
HERNE – Gezellige Verloren Maandag in het Vossenhol - © Deschuyffeleer
 

Ook dit jaar hield cafébaas Patrick De Vos er aan, overigens al voor de 15de keer, een vervolgverhaal te breien aan de traditie van ‘Verloren Maandag’. Zo werden dan ook zijn klanten, zoals gebruikelijk, vergast op één of meerdere ‘boesteringen’ of voor wie de boestering niet zag zitten een flinke portie kop met ‘pelle patat’.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE - Uitbreidingswerken St-Felix goed en wel gestart

1_nieuwjaar_st-felix_jan_2020__2_
Naast het bezoek aan Zonnestraal in Herfelingen brachten leden van het gemeentelijk centrum voor Maatschappelijk Welzijn en de leden van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst met voorzitter en schepen Sandra Dero en met secretaris Patrick Sergooris ter gelegenheid van het Nieuwe Jaar ook een bezoek aan de residenten van het woonzorgcentrum St-Felix - © Deschuyffeleer
 

Naast het bezoek aan Zonnestraal in Herfelingen brachten leden van het gemeentelijk centrum voor Maatschappelijk Welzijn en de leden van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst met voorzitter en schepen Sandra Dero en met secretaris Patrick Sergooris ter gelegenheid van het Nieuwe Jaar ook een bezoek aan de residenten van het woonzorgcentrum St-Felix.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Dienst Maatschappelijk Welzijn op de nieuwjaarskoffie bij Zonnestraal

Dsc03345
HERNE – Dienst Maatschappelijk Welzijn op de nieuwjaarskoffie bij Zonnestraal - © Deschuyffeleer
 

Net zoals de jongste negen jaren brachten ook nu een ruime delegatie van de dienst Maatschappelijk Welzijn met voorzitter Sandra De Ro, secretaris Patrick Sergooris en leden van het Bijzonder Comité bij de aanvang van het Nieuwe Jaar een bezoek aan de residenten van Zonnestraal, het gedecentraliseerd tehuis in het centrum van Herfelingen dat woon-, leef- en dagondersteuning biedt aan.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Champagneconcert van De Ware Broeders om duimen en vingers van af te likken

1_cahmpagneconcert_2020_ep___20_
HERNE – Champagneconcert van De Ware Broeders om duimen en vingers van af te likken - © Deschuyffeleer
 

Voor een bomvolle St-Niklaaskerk in Herfelingen bracht de Koninklijke Fanfare De Ware Broeders naar aanleiding van nieuwjaar eens te meer een top champagneconcert ten gehore. De alom gewaardeerde tubaspeler Jeroen Verleden verzorgde een fel gesmaakt gastoptreden terwijl presentator Wilfried Haesen een onberispelijke presentatie voor zijn rekening nam......

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE - Een gemoedelijke nieuwjaarsreceptie in open lucht met veel volk, leute en plezier

1_openluchtreceptie_2020_ep___9_
HERNE - Een gemoedelijke nieuwjaarsreceptie in open lucht met veel volk, leute en plezier - © Deschuyffeleer
 

Een gemeenteplein vol mensen, een zacht temperatuurtje, een vleugje entertainment en muziek, standjes met natjes en droogjes en vooral de allerbeste wensen voor een voorspoedig, gezond en gelukkig 2020 bij de vleet maakten van de tweejaarlijkse gemeentelijke nieuwjaarsbijeenkomst in open lucht eens te meer een succes......

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Een rijkgevuld cultuurprogramma in aanbod

0
HERNE – Een rijkgevuld cultuurprogramma in aanbod - © Deschuyffeleer
 

Het gemeentebestuur en het beheersorgaan van het Gemeenschapscentrum Herne maakten de programmering bekend die de eerstkomende maanden haar beslag krijgt hetzij in het Dominicanessenklooster (DK) aan de H. Geeststraat 22-24, hetzij in de polyvalente feestzaal (PZ – SPK) ) aan de Markstraat 17 in Sint-Pieters-Kapelle, hetzij in de bib Petrus Naghel in het centrum. Het gemeentebestuur verspreidde daaromtrent een brochure met alle praktische informatie over de verschillende organisaties.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Support Ghana wil HERNE betrekken bij het project Ghanadorp 2020

Logo_2020_ghanadorp
Support Ghana wil HERNE betrekken bij het project Ghanadorp 2020 - Logo Ghanadorp 2020 - © Deschuyffeleer
 

Herne waarmerken als 'Ghanadorp 2020'. Dat wil de plaatselijke solidariteitsvereniging Support Ghana onder de leiding van Luc Somers nu het heel jaar lang met een aangehouden bijzondere actie promoten bij de lokale verenigingen, bedrijven en inwoners. Die kunnen dat dan doen door daartoe, al dan niet in samenwerking met Support Ghana, allerlei activiteiten, acties en evenementen op het getouw te zetten......

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Edelmoedige tombolawinnaar schenkt fiets door aan De Poel

Img_0624
HERNE – Edelmoedige tombolawinnaar schenkt fiets door aan De Poel - Foto ingezonden
 

In hun clublokaal De Zoete Inval aan de kerk in Herfelingen mochten de bestuursleden van wielertoeristenclub De Rasbeekspurters de hoofdprijs van de tombola van hun jaarlijks welbekend en uitstekend visfestijn overhandigen aan een delegatie van het woon- en zorgcentrum De Poel in Ruisbroek. Het was evenwel Luc Purnelle uit de plaatselijke dorpsgemeenschap die het kleinood in eerste instantie toekwam......

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer
Foto's ingezonden
 

HERNE – Vandalen vernielen beeld van Kindje Jezus in de kerststal

Dsc02574
HERNE – Vandalen vernielen beeld van Kindje Jezus in de kerststal - Wilfried Vierendeel - © Deschuyffeleer
 

De nacht van oud naar nieuw heeft het beeld van het Kindje Jezus dat sinds kerstnacht samen met de beelden van Jozef en van Maria en een stel levende dieren deel uitmaakte van de fraaie gemeentelijke kerststal in het centrum niet overleefd. Iets na 23 u deed Wilfried Vierendeel van De Egelantier die bedroevende ontdekking. Een arm en vele kleinere brokstukken van het Jezusbeeldje lagen her en der verspreid op een parcours dat begon bij de stal en leidde naar de parking aan het gemeentehuis.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 24 jan 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 16 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 16 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 14 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 12 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 03 jan 2020

archief