Artikels Archief van Herne

Stropoppen heten u welkom in HERNE

Stropoppen_2018__1_
Stropoppen heten u welkom in HERNE - Foto ingezonden
 

Gelet op het succes van de vorige jaren werden door toedoen van het gemeentebestuur opnieuw op zes invalswegen opvallende stropoppen neergepoot om de bezoekers op een originele manier welkom te heten in het landelijke Herne, waar het landschap en de landbouw mee kleur geven aan ‘het Groene Kwadrant’. Met haar actie wil de gemeente overigens ook respect oproepen voor het werk van de landbouwers die nu.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 aug 2018
Godelieve Deschuyffeleer
Foto's ingezonden
 

HERNE/BEVER – Samana op afspraak bij De Makrallen

Samana_makrallen_2018__1_
HERNE/BEVER – Samana op afspraak bij De Makrallen - © Deschuyffeleer
 

Eens per jaar nemen het bestuur en de vrijwilligers van de Hernse afdeling van Samana hun beschermelingen op sleeptouw voor een gezellig uitje. Dit jaar was de bestemming de zaal Camargo in Bever waar het gezelschap werd getrakteerd op een flinke portie informatie over hoe Bever nu eigenlijk een heksengemeente is geworden. Het was Werner Godfroid die er......

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 aug 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Uitgebreide weekendtentoonstelling in kunstencentrum Art Valley

3
HERNE – Uitgebreide weekendtentoonstelling in kunstencentrum Art Valley - Affiche
 

Tijdens het weekend van zaterdag 25 en zondag 26 augustus biedt kunstencentrum Art Valley in Sint-Pieters-Kapelle zes gastkunstenaars de welgekomen gelegenheid er hun werken tentoon te stellen in open lucht in het toch wel vrij uniek landelijk kader. Naast de doorlopende tentoonstelling van de kunstwerken in de prachtige beeldentuin wordt er dat weekend in de huisgalerij ook nog een expositie van schilderijen en juwelen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 aug 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Kunstgrasveld legt voetbalclub nu al geen windeieren

Fc_herne___2_
HERNE – Kunstgrasveld legt voetbalclub nu al geen windeieren - © Deschuyffeleer
 

Alhoewel het pas aangelegd kunstgrasveld aan het sportcentrum De Hernekouter nog niet officieel in gebruik werd genomen maken de spelers van FC Herne er al grotendeels noodgedwongen door de aanhoudende droogte en de onbespeelbare staat van het hoofdterrein gretig gebruik van om het komend voetbalseizoen voor te bereiden.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 aug 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Fietsen, wandelen en schlagerfestival op O-L-V Hemelvaart

38122960_1815015845254279_7955981759659638784_n
HERNE – Fietsen, wandelen en schlagerfestival op O-L-V Hemelvaart - Affiche
 

Zoals de traditie het nu toch al enkele jaren wil pakken Cycling Draisineken en Pasar op woensdag 15 augustus ter gelegenheid van de feestdag van Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart vanuit het parochiaal centrum in de Lindestraat eens te meer uit met een reeks activiteiten die zachte recreatie hoog in het vaandel dragen. Met fietstochten langsheen de taalgrens, wandeltochten langsheen idyllische watermolens in de streek en een heus schlagerfestival....

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 aug 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Tijdelijk rookverbod in de gemeentelijke domeinen

Rookverbod
HERNE – Tijdelijk rookverbod in de gemeentelijke domeinen - © Deschuyffeleer
 

Omwille van de aanhoudende droogte en het daaraan verbonden brandgevaar heeft burgemeester Kris Poelaert bij hoogdringendheid een politiebesluit uitgevaardigd waarbij het tijdelijk verboden wordt te roken in de gemeentelijke domeinen. Bij het niet naleven van het verbod kunnen GAS-boetes worden opgelegd.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 aug 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Ook in HERNE kan men voortaan een scooter huren

Scannen0001
Ook in HERNE kan men voortaan een scooter huren - © Deschuyffeleer
 

Wie zonder al te veel moeite maar met veel genot het Pajottenland wil verkennen kan voortaan ook terecht bij ‘Pajotsescooterverhuur’. Dat is de nieuwe zelfstandige zaak van Sabrina De Pelsmaeker en Sven Desper met als thuishaven Imbeekstraat 2 in Herne waar scooters kunnen gehuurd worden aan bijzonder voordelige prijzen.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 aug 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Zuivelfabriek Olympia stelt water ter beschikking van de Groendienst

1_olympia_watertekort_groendienst__6_
HERNE – Zuivelfabriek Olympia stelt water ter beschikking van de Groendienst - Foto ingezonden
 

De zuivelfabriek Olympia stelt voortaan dagelijks en gratis 2500 liter gezuiverd afvalwater ter beschikking van de groendienst van de gemeente. Deze tegemoetkoming is voor deze dienst een geschenk uit de hemel dat er moet voor zorgen dat de nieuwe aanplant van bomen en struiken die eerder dit jaar werd gedaan niet tevergeefs zou zijn geweest.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 aug 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Weidebrand in het overstromingsgebied

1_brand_smeyermark__5_
HERNE – Weidebrand in het overstromingsgebied - © Deschuyffeleer
 

Rond 19 u kreeg de brandweerzone Vlaams-Brabant West een oproep van een particulier die een zwarte rookontwikkeling meldde in de buurt van het gecontroleerd overstromingsgebied achter de Smeyersmarkmolen (Vannerom) op het grondgebied van St-Pieters-Kapelle. Vrij vlug was de brandweer Tollembeek ter plaatste op de ......

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 aug 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND - De schatkist is gepikt

Colpaert_herne_voetweg_geblokkeerd_1
De schatkist weg en een voetweg geblokkeerd, straffe mannen daar in Herfelingen.- Foto Marc Colpaert
 

Onbekenden zijn er vandoor met de schatkist die in Herfelingen stond voor de zomerzoektocht 'Schatten van Vlieg' en of dit nog niet genoeg was gooide iemand enkele dikke takken over een voetweg op het parcours van deze zoektocht. Zes jeugddiensten uit Gooik, Galmaarden, Bever, Lennik, Pepingen en Herne organiseren samen met de Jeugdregio Pajottenland een zomerzoektocht 'Schatten van Vlieg'. Van 1 juli tot en met 31 augustus kunnen kinderen in familieverband een 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 aug 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE – Auteur Dirk Vanderlinden al aan zesde thriller toe in The Vandiesel Company-reeks

Dsc07817
HERNE – Auteur Dirk Vanderlinden al aan zesde thriller toe in The Vandiesel Company-reeks - © Deschuyffeleer
 

Onlangs werd De Zevende Macht, de zesde en jongste telg in de Vandiesel-familie van auteur en dorpsgenoot Dirk Vanderlinden, in de militiezaal van het Brusselse stadhuis voorgesteld. Het was Els Ampe, Open Vld-schepen voor Nederlandstalige aangelegenheden, die het boek aan pers en genodigden officieel mocht inleiden.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE was gisteren allicht de warmste plek in Vlaams-Brabant

Dsc08004
HERNE was gisteren allicht de warmste plek in Vlaams-Brabant - Luc Poelaert - © Deschuyffeleer
 

Zeer vermoedelijk kwam Herne gisteren ook letterlijk in aanmerking voor de warmste gemeente in Vlaams-Brabant. Zo noteerde KMI-waarnemer Luc Poelaert er in de loop van de namiddag een uitzonderlijk hoge warmtehoogte van 37,5°. En ook zijn overige waarnemingen van de jongste weken bevestigen het toch wel uitzonderlijk karakter van het weertype dat het Pajottenland thans beleeft.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – OCMW bijzonder bezorgd over de ouderen van dagen tijdens de hittegolf

Warme_dagen_is_zorg_dragen
HERNE – OCMW bijzonder bezorgd over de ouderen van dagen tijdens de hittegolf - © Deschuyffeleer
 

De actuele hittegolf maakt dat het OCMW zich bijzonder bezorgd toont oer alle  alleenstaande 80+ in de gemeente. Zij zijn immers de meest kwetsbare personen in deze uitzonderlijke hitteperiode. Het OCMW contacteert hen daartoe telefonisch als het kan of met een huisbezoek als het telefonisch niet mogelijk is.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Intradura - Afvalophaling wordt vervroegd door aanhoudende hitte

Intradura_rgb_baseline_nl

 De afvalintercommunale Intradura, in de westrand van Vlaams-Brabant, zal vanaf donderdag 26/7 de ophalingen met één uur vervroegen en starten om 5u. Intradura vraagt aan de inwoners het afval de avond voordien al buiten te zetten.  De geldt voor de inwoners van In Asse, Beersel, Bever, Dilbeek, Drogenbos, Gooik, Grimbergen, Halle, Herne, Kapelle-op-den-Bos, Lennik, Linkebeek, Merchtem, Opwijk, Pepingen, Roosdaal, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat, Wemmel.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jul 2018
Marc Sluys
 

GOOIK - Zeker de moeite om eens op schattenjacht te gaan

Editiepajot_gooik_zoektocht__kopie_
Hier in de Kloosterstraat is het vertrekpunt in Gooik. - Foto Marc Colpaert
 

Zes jeugddiensten uit Gooik, Galmaarden, Bever, Lennik, Pepingen en Herne organiseren samen met de Jeugdregio Pajottenland een zomerzoektocht 'Schatten van Vlieg'. Van 1 juli tot en met 31 augustus kunnen kinderen in familieverband een zinnenprikkelende schattenjacht beleven, waar alles draait om voelen en om het vinden van de zes schatkisten die verstopt zijn in de zes Pajotse gemeenten.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jul 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

EDINGEN – Het park een gans weekend volledig in de ban van de middeleeuwen

Medievale_kampement_edingen_2018_-
EDINGEN – Het park een gans weekend volledig in de ban van de middeleeuwen - © Deschuyffeleer
 

Tijdens het weekend van zaterdag 28 en zondag 29 juli wordt het Park van Edingen omgetoverd tot een heus middeleeuwse vestiging. Het is de vereniging Milites Dei die er in samenwerking met de stad Edingen er nu al voor de zesde keer voor zorgt dat het park dat weekend een topplaats mag opeisen op de lijst van gelijkaardige organisaties over gans België......

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Vanaf vandaag is onnodig gebruik van leidingwater verboden

Waterschaarste
Vanaf vandaag is onnodig gebruik van leidingwater verboden - © Dreschuyffeleer
 

Via een uitvaardiging van een politiebesluit is er vanaf vandaag maandag 23 juli een verbod op onnodig verbruik van water uit het publieke leidingnet in de gemeenten Affligem, Asse, Bever, Dilbeek, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw en Ternat.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE- VWF-koersen deden Kokejane terug ‘Leven’

Dsc07633
HERNE- VWF-koersen deden Kokejane terug ‘Leven’ - Winnaars Reeks A Kjell De Potter, 2: Pascal Heyvaert - © Deschuyffeleer
 

Het Happy-Be Cycling Team kan alvast trots terugblikken op een geslaagde organisatie van de tweede editie van zijn VWF-wedstrijden in Kokejane. Niet minder dan 125 renners verspreid over zes wedstrijden verschenen er aan de start en maakten er van de verschillende koersen, met als kers op de taart het interprovinciaal kampioenschap van zowel......

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE- Het gemeentelijk machinepark omvat nu ook een Merlo-verreiker

Verreiker_vanderroost_herne_juli_2018__1_
HERNE- Het gemeentelijk machinepark omvat nu ook een Merlo-verreiker - nv Vanderroost Tollembeek - schepen Lieven Snoeks - diensthoofd Damien Allert en de mannen van de Technisch Dienst - © Deschuyffeleer
 

Het gemeentelijk machinepark werd uitgebreid met een Merlo-verreiker. Zoals voor alle belangrijke aankopen werden nu ook de lokale toeleveranciers van landbouwmateriaal uitgenodigd een offerte in te dienen. Reeds in januari koos het gemeentebestuur er voor de bestelling te plaatsen bij nv Vanderroost in Tollembeek.  Vandaag was de verreiker klaar voor levering......

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

TOLLEMBEEK - Urbanustochten niet zo succesvol

Editiepajot_galmaarden_wandel__kopie_
Er kwamen toch nog bijna 1.500 wandelaars naar Tollembeek. - Foto Marc Colpaert
 

De 34ste editie van de Urbanustochten kregen een kleine 1.475 deelnemers over de vloer, het werd dit jaar geen topeditie maar dat kwam omdat het te warm was. Vorig jaar zakten nog 2.719 wandelaars zakten af naar Tollembeek voor de 33ste editie van de Urbanustochten van wandelclub De Marktrotters uit Herne. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jul 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Laatste Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 10 aug 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 10 aug 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 04 aug 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 03 aug 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 03 aug 2018
Marc Colpaert | 02 aug 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 23 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 21 jul 2018
Marc Colpaert | 16 jul 2018

archief