Artikels Archief van Herne

HERNE – Eetfestijn opnieuw startschot voor grootse jaarmarkt

Dsc01644
HERNE – Eetfestijn opnieuw startschot voor grootse jaarmarkt - de 'toogploeg' - © Deschuyffeleer
 

Morgen, pinkstermaandag, gonst het centrum van Herne en zijn omgeving al van in de prille morgen van bedrijvigheid. Voor het jaarmarktcomité met Jean-Pol Demel aan het roer wordt die dag eens te meer de drukste dag van het jaar. Iedere keer opnieuw en nu al voor de 41ste keer op rij zorgt het comité dan samen met......

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mei 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE maakt zich op voor zijn 41ste Pinksterjaarmarkt

1_jaarmarkt_2018_aankondiging___4_
HERNE maakt zich op voor zijn 41ste Pinksterjaarmarkt - © Deschuyffeleer
 

Het wordt de komende dagen alsmaar drukker en drukker voor de leden van het Jaarmarktcomité. Die zijn nu al voor de 41ste keer, telkens tijdens het Pinksterweekend, toe aan de organisatie van hun grootse jaarmarkt. Dit jaar is dit op zondag 20 en maandag 21 mei. Als de weergoden zich aan hun woord houden worden vooral op Pinkstermaandag dan ook weerom duizenden en duizenden .....

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mei 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/GERAARDSBERGEN - Jorn en Jordi nemen deel aan de Barcelona Express

1
HERNE/GERAARDSBERGEN - Jorn en Jordi nemen deel aan de Barcelona Express - © Deschuyffeleer
 

De eerste dagen van juli nemen 300 teams deel aan het liftavontuur van hun leven met Barcelona als einddoel. De Barcelona Express is een reisconcept voor jonge dames en heren met pit. Winnen geeft recht op twee round-the-world vliegtickets. Er wordt vertrokken in Amsterdam, Brussel of Parijs. Het team met nummer 103 van Jom Claes en Jordi Devos heeft zijn roots.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mei 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Vestiging Centrum van de GO! basisschool Markevallei sluit definitief de deuren!

Markevallei_sluiting_2019__65_
HERNE – Vestiging Centrum van de GO! basisschool Markevallei sluit definitief de deuren - © Deschuyffeleer
 

“Heel recent heeft de raad van bestuur van onze scholengroep beslist om onze vestiging in Herne centrum na 30 juni 2019 te sluiten. Onze vestiging in Kokejane blijft wel bestaan! Al onze ingeschreven kinderen in Herne en alle nieuwe kinderen zijn uiteraard welkom in Kokejane. Daar zal geïnvesteerd worden in extra capaciteit en uitbreiding van de speelplaats” is de toch wel enigszins verrassende melding die thans te lezen valt op de website van de GO! basisschool Markevallei......

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mei 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Samana-gezelschap op bezoek in het Dominicanessenklooster

1
HERNE – Samana-gezelschap op bezoek in het Dominicanessenklooster
 

Samana Herne vergastte zijn alleenstaande en zieke leden op een bezoek aan het statige slotklooster ‘Maria Mediatrix’ van de Dominicanessen aan de H. Geeststraat op de grens met Edingen dat eind 2010 eigendom werd van de gemeente. Het waren de bestuursleden met voorman Germain Derijcke die ook en onder meer zorgden voor de ophaling van de genodigden waaronder ook een ruime delegatie van het woonzorgcentrum Sint Felix......

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mei 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Voetbalclub verwelkomt graag bijkomende jeugdtrainers en jeugdspelers

Jeugdvoetbal_fc_herne
HERNE – Voetbalclub verwelkomt graag bijkomende jeugdtrainers en jeugdspelers - © Deschuyffeleer
 

Voetbalclub FC Herne is naarstig op zoek naar jeugdtrainers en jeugdspelers. Sinds nu toch al enkele jaren kent de jeugdwerking van de club een ware revival. Niet alleen is voetbal uitermate populair bij de jongeren maar het succes van het jeugdvoetbal bij de club is ook toe te schrijven aan onder meer de duidelijk uitgedragen jeugdvisie en de familiale sfeer.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mei 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Ook de vzw KLAP wil nu uitdrukkelijk mee aan tafel in het energiedossier Pajottenland

Bart_van_den_daele_klap_mei_2018
HERNE – Ook de vzw KLAP wil nu uitdrukkelijk mee aan tafel in het energiedossier Pajottenland - © Deschuyffeleer
 

Deze dagen meent de vzw KLAP, het Komitée voor het behoud van het Landelijk Aspect van het Pajottenland, bij monde van haar woordvoerder Bart Van den Daele het onder meer niet kunnen dat burgemeester en provincieraadslid Kris Poelaert in het voorjaar van 2017 aangaf vooraf niet op de hoogte te zijn geweest van de plannen van Eoly om drie windturbines neer te zetten op de Heyselvlakte......

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mei 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Infosessie Palliatieve Zorg met psychologe Vicky Van de Velde

1_paliatieve_zorg_2018__71_
HERNE – Infosessie Palliatieve Zorg met psychologe Vicky Van de Velde - © Deschuyffeleer
 

Het Dominicanessenklooster was in een organisatie van de seniorenraad, het OCMW en de Rolmopsen de plaats van afspraak voor een infosessie rond ‘Palliatieve Zorg’. Gastspreker was klinisch psychologe Vicky Van de Velde van het Forum Palliatieve Zorg.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mei 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Bij Vief is mei de ‘moedertjesmaand’

Vief_moedertjesdag_2018__131_
HERNE – Bij Vief is mei de ‘moedertjesmaand’- © Deschuyffeleer
 

De maandelijkse plaatselijke bijeenkomst van Vief onder de koepel van de Liberale Beweging voor Volksontwikkeling stond deze keer in het teken van Moederdag. Met een smakelijk etentje en een kleurig bloempje werden alle dames in het gezelschap in die zin dan ook gehuldigd. Haast 100 aanwezigen genoten ook deze keer met volle teugen van de......

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mei 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Carwash ten voordele van de jeugdwerking van de badmintonclub

Carwash_bch
HERNE – Carwash ten voordele van de jeugdwerking van de badmintonclub - Affiche
 

Toekomende week op dinsdag 22 en donderdag 24 mei telkens van 18 tot 20u staan de jongeren van badmintonclub Herne met veel water en spons paraat aan de sporthal De Hernekouter om auto’s alvast een heuse wasbeurt te geven. Iedereen is er dan ook met zijn voertuig van harte welkom.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mei 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

(H)echt HERNE stelt Mayken van Herfelingen als zijn derde kubus voor

Kubus_3_herfelingen__2_
(H)echt HERNE stelt Mayken van Herfelingen als zijn derde kubus voor - © Deschuyffeleer
 

In aanwezigheid van onder meer de grondeigenaars stelde (H)echt Herne zijn derde landschapskubus voor aan het gemeentebestuur. Die werd ingeplant in de Mollestraat in Herfelingen op een boogscheut van de grens met Heikruis. ‘Kubus 3’  in de reeks van vier gaat voortaan door de wereld met de welluidende naam Mayken van Herfelingen.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mei 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – KWADRANT Plus nog op zoek naar vooral vrouwelijke kandidaten

Kwadrant_plus
HERNE – KWADRANT Plus nog op zoek naar vooral vrouwelijke kandidaten - © Deschuyffeleer
 

Ook KWADRANT Plus, het politiek alternatief van onafhankelijken, Open Vld en sp.a voor Herne ‘op weg naar evenwicht’, maakt zich op voor de komende verkiezingen voor de gemeenteraad. Zo zal het op pinkstermaandag ook met een stand aanwezig zijn op de jaarmarkt ter hoogte van het Heldenplein. KWADRANT Plus is intussen wel nog op zoek naar vooral vrouwelijke kandidaten.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mei 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/BEVER/EDINGEN – Belangrijke verkeershinder op verbindingsweg naar en van Halle op 15 en 16 mei

Werken_n203a
HERNE/BEVER/EDINGEN – Belangrijke verkeershinder op verbindingsweg naar en van Halle op 15 en 16 mei - © Deschuyffeleer
 

Morgen dinsdag 15 en overmorgen woensdag 16 mei worden belangrijke onderhoudswerken uitgevoerd op de N203a (ook bekend als de uitloper van de A8) in Halle. Bovenop de structurele files zullen de werken ook belangrijke hinder veroorzaken, op dinsdagavond in de rijrichting van Doornik en op woensdagochtend in de rijrichting van Brussel.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mei 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

TOLLEMBEEK - Nina redde 84 kippen

Editiepajot_galmaarden_nina__kopie_
Nina met vrienden en haar kippen. - Foto Marc Colpaert
 

Nina Bockstael uit Tollembeek heeft met enkele vrienden 84 legkippen gaan opkopen uit een pluimveebedrijf die anders toch ten dode waren opgeschreven. Al zes jaar gaat Nina geholpen door enkele vrijwilligers kippen ophalen uit legbatterijen die naar de slachtbank moeten. "Wij hebben de laatste vijf jaar zo ongeveer 2.000 kippen gered en hun een nieuwe thuis gegeven ergens bij een familie in Tollembeek, Herne, Bever en omstreken", 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE – Een week lang verkeershinder aan de rotonde in Kokejane

Werken_rotonde_kokejane
HERNE – Een week lang verkeershinder aan de rotonde in Kokejane - © Deschuyffeleer
 

Als de aangestelde aannemer zich nu toch eens aan zijn planning houdt wordt vanaf toekomende maandag 14 mei een week lang eindelijk werk gemaakt van het herstellen van het wegdek aan de rotonde in Kokejane op de Assesteenweg (N285). Dat zal wel met enige verkeershinder gepaard gaan niet alleen voor het doorgaand verkeer maar ook en vooral voor het plaatselijk verkeer......

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mei 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER/HERNE - Veelbelovende Molendag een leuke uitdag in gezins- of vriendenkring

Molendag_2018_0
BEVER/HERNE - Veelbelovende Molendag een leuke uitdag in gezins- of vriendenkring - © Deschuyffeleer
 

Op zondag 27 mei organiseert de Erfgoedcel Pajottenland & Zennevallei samen met het gelijknamig Regionaal Landschap, de vzw Heetveldemolenen en een reeks lokale partners een ‘Molendag’. Naast onder meer Galmaarden en Gooik staan er in dat kader ook activiteiten gepland in Bever en Herne.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mei 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Ook N-VA neemt deel aan de gemeenteraadsverkiezingen

Uw_mening_telt
HERNE – Ook N-VA neemt deel aan de gemeenteraadsverkiezingen - © Deschuyffeleer
 

De kogel is dan toch door de kerk. Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen dingt ook de N-VA naar de gunst van de kiezer. De partij doet dit zelfstandig en treedt zo, overeenkomstig de strakke partijlijn terzake, dan ook niet toe tot enige kartellijst. Boegbeeld wordt nieuwkomer Jonas De Boeck, die pas enkele maanden terug......

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 mei 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Senioren Academie bereidt haar nieuw cursusaanbod voor

Aanbod_cursussen
HERNE – Senioren Academie bereidt haar nieuw cursusaanbod voor - © Deschuyffeleer
 

De gemeentelijke seniorenraad wil tijdens het schooljaar 2018-2019 vanaf september opnieuw starten met een reeks cursussen voor de ietwat oudere inwoners die alsnog willen inpikken op het snel evoluerend algemeen kader van de samenleving. Het peilt daarbij naar de behoeften en de interesses van zijn doelgroep......

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER/HERNE/EDINGEN – Inschrijvingen voor Bruegels Fietsfeest geopend

Fietsfeest
BEVER/HERNE/EDINGEN – Inschrijvingen voor Bruegels Fietsfeest geopend - © Deschuyffeleer
 

Zoals eerder bekend organiseren Pajottenland+, Toerisme Pajottenland & Zennevallei, Brouwerij Lindemans en Landelijke Gilden op zondag 24 juni de eersteling van hun Bruegels Fietsfeest onder het motto ‘Fiets, Proef, Geniet’. Nu de website www.bruegelsfietsfeest.be online is kan er ook meteen al ingeschreven worden voor een van de tien fietsroutes......

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Blokspot in Dominicanessenklooster heel binnenkort terug ter beschikking

Blokspot_2018_zomer
HERNE – Blokspot in Dominicanessenklooster heel binnenkort terug ter beschikking - © Deschuyffeleer
 

Van maandag 21 mei tot en met vrijdag 29 juni kunnen studenten van het secundair en het hoger onderwijs uit Herne en omgeving opnieuw terecht in het Dominicanessenklooster om er in de best mogelijke omstandigheden te kunnen studeren......

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 20 mei 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 17 mei 2018
Marc Colpaert | 13 mei 2018

archief