Artikels Archief van Herne

REGIO - Probeer een regenboog te zijn in iemands wolk

Editie_galmaarden_samen_veerkrachtig_4__kopie_
Foto Marc Colpaert
 

In zes Pajotse gemeenten Galmaarden, Gooik, Bever, Herne, Pepingen en Lennik wordt de '10 daagse geestelijke gezondheid met spreuken in het straatbeeld', extra in de kijker gezet. Alle handelaars gaan binnenkort een affiche krijgen die ze voor hun raam kunnen plaatsen.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Infomomenten van de Woonwinkel in het PAJOTTENLAND

Img_20200926_225455_resized_20200926_105529262
Foto Marc Colpaert
 

De Woonwinkel Pajottenland organiseert enkele infomomenten over 'verhuren 2020' en 'huurproblemen', dit voor de inwoners van zes Pajotse gemeenten. Wie in Bever, Galmaarden, Herne, Gooik, Lennik of Pepingen woonachtig is kan gerust zijn licht komen opsteken bij de Woonwinkel. Deze organisatie is er om een oplossing te vinden voor heel wat dagelijkse problemen.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE/BEVER/GALMAARDEN - Uitgestelde vormselviering moest ook afrekenen met guur herfstweer

1_vormsel_herne_sept_2020__48_
HERNE/BEVER/GALMAARDEN - Uitgestelde vormselviering moest ook afrekenen met guur herfstweer - © Deschuyffeleer
 

De in mei uitgestelde vormselviering voor 115 vormelingen uit de parochies van Bever, Galmaarden en Herne kon dan toch haar beslag krijgen. In de St-Petrus en Pauluskerk in het centrum van Herne waren het de vormheer en  gewezen deken en thans pastoor van Halle Raymond Decoster die samen met federatiepastoor Kris Meskens de vormelingen en hun familie mocht ontvangen.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/BEVER/GALMAARDEN – Uitgestelde vormselviering volgens individuele beurtrol

Vorpmsel_2020
HERNE/BEVER/GALMAARDEN – Uitgestelde vormselviering volgens individuele beurtrol - © Deschuyffeleer
 

De in mei uitgestelde vormselviering voor 102 vormelingen uit de parochies van Bever, Galmaarden en Herne gaat nu door op zaterdag 26 september in de St-Petrus en Pauluskerk in het centrum van Herne. Nog steeds door de coronacrisis wordt het evenwel geen gebruikelijke gezamenlijke viering zoals de voorgaande jaren.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

REGIO - Vlaams-Brabant venieuwt Fietsknooppunten

Ezgif-7-1590b554d8a2
startmoment nieuwe knooppunten Groene Gordel
 

Op 1 oktober start Toerisme Vlaams-Brabant met werken aan het fietsnetwerk in de Groene Gordel. De bewegwijzering wordt volledig vernieuwd en er verschijnen nieuwe trajecten en knooppunten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

HERNE - Verkeers- en andere regelgevingen tijdens het kermisweekend en de vormselviering

Kermis_en_vormsel
HERNE - Verkeers- en andere regelgevingen tijdens het kermisweekend en de vormselviering - © Deschuyffeleer
 

Van vrijdag 25 september tot en met maandag 28 september is het naar jaarlijkse traditie kermis in Herne. Ook is op zaterdag 26 september de Sint-Petrus en Paulus kerk in het centrum de plaats van afspraak voor de uitgestelde vormselviering. Om alles in goede en COVID19-conforme banen te leiden, werden voor dat weekend dan ook aangepaste maatregelen uitgewerkt.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Actiecomité Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker even gedreven

Plantjesverkoop_kotk_bever_2020
BEVER – Actiecomité Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker even gedreven - © Deschuyffeleer
 

Het plaatselijk actiecomité voor de verkoop van de vermaarde azalea's voor Kom op tegen Kanker moest dit jaar met lede ogen toezien hoe Covid 19 het gebruikelijk Plantjesweekend danig parten speelde. Maar Bever zou solidair Bever niet zijn mochten coördinator Philippe Allert en zijn team ook deze keer op geen bijzondere inspanning hebben gekeken om toch nog een behoorlijk resultaat bij de verkoop te scoren.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE - Week van de Duurzame Gemeente gestart met het hijsen van de SDG-vlag

Dsc09275__1024x563_
HERNE - Week van de Duurzame Gemeente gestart met het hijsen van de SDG-vlag - Raadslid Frank Nevens en burgemeester Kris Poelaert - © Deschuyffeleer
 

Tot vrijdag 25 september 2020 wordt de vijfde verjaardag gevierd van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. In dat kader organiseert de VVSG (Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten vzw) de ‘Week van de Duurzame Gemeente’ met als blikvanger een  campagne om de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals of SDG’s) breder bekend te maken en lokale besturen ankers aan te reiken voor een duurzaam lokaal beleid op lange termijn.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HALLE / PAJOTTENLAND - Actie verover de ruimte gaat van start

Vdr_halle2
Halle station. Ingezonden foto
 

Gisteren werd in Halle de aftrap gegeven van de actie Verover de Ruimte in het Pajottenland. Dit initiatief van Netwerk Duurzame Mobiliteit zet autodelen in de kijker en toont aan wat je kunt doen met de ruimte die vrijkomt als je minder privéwagens moet parkeren op openbaar domein. Er werd voor deze actie ook een zitbank geplaatst naast het standbeeld van Brillant in Vollezele. Een ideale kans voor ons strategisch project Opgewekt Pajottenland 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2020
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

HERNE – Sprokkels uit de gemeente- en de raad maatschappelijk welzijn van 16 september

Raden_herne_vanaf_2019
HERNE – Sprokkels uit de gemeente- en de raad maatschappelijk welzijn van 16 september - © Deschuyffeleer
 
Meerjarenplan * Belasting op niet-bebouwde percelen in niet-vervallen verkavelingen * Markevalleisite in het centrum * Belasting op masten en pylonen * Zone 30 in dorpskern Herne * Elektriciteitscabine * Bebossing * Subsidies voor erkende verenigingen * Huurappartementen * Week van de duurzame gemeente * …..
 

Klik hier om meer te lezen

 
17 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

REGIO - Laat nu uw oude stookolietank verwijderen door Haviland

Editie_gooik_gemeentehuis_4__kopie_
In tal van gemeenten kan men via de Milieudienst een aanvraag indienen. - Marc Colpaert
 

Via het project Tankslag kunnen inwoners uit Galmaarden, Gooik en Herne contact opnemen met hun gemeentelijke milieudienst om hun oude stookolietank te laten verwijderen. Het doel van dit project is om zoveel mogelijk buitengebruik gestelde stookolietanks te verwijderen. Kan de tank om technische redenen niet verwijderd worden, dan moet hij geledigd, gereinigd en opgevuld worden. In Kapelle-op-den-Bos en Asse  

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE – Nog enkele kaartjes beschikbaar voor theaterstuk met Marleen Merckx

Naamloos
HERNE – Nog enkele kaartjes beschikbaar voor theaterstuk met Marleen Merckx - Ingezonden
 

Voor de voorstelling van het theaterstuk 'Tussen zussen' met Marleen Merckx, vooral bekend van haar rol als Simonne in de VRT-soap 'Thuis', en Anne-Mieke Ruyten nu donderdag 17 september in het Bavocentrum in Herfelingen zijn nog slechts enkele tickets beschikbaar. Snel wezen is dan ook de boodschap voor wie alsnog één van de twee voorstellingen wil bijwonen.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer
Ingezonden
 

REGIO/BEVER – Het Recht op Goed Eten in Congo, een online Rikolto Café

Naamloos
REGIO/BEVER – Het Recht op Goed Eten in Congo, een online Rikolto Café - Ivan Godfroid
 

Wie belangstelling betoont voor de toestand in het oosten van Congo en voor de werking aldaar van Rikolto (Vredeseilanden) ten bate van de bevolking kan hiervoor op donderdag 17 september om 20u terecht op een online Rikolto Café. Dan organiseert die non-profitorganisatie een videogesprek met Ivan Godfroid, haar regionale directeur in de streek en wiens roots eerder lagen in onder meer Bever en Ternat. Het thema is 'Het Recht op Goed Eten in Congo'......

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

EDINGEN - Nog bijzonder aantrekkelijke assistentie-wooneenheden vrij in La Radieuse

1_la_radieuse_sept_2020__6_
EDINGEN - Nog bijzonder aantrekkelijke assistentie-wooneenheden vrij in La Radieuse - © Deschuyffeleer
 

La Radieuse Senior Resort langsheen de Brusselsesteenweg kijkt met veel belangstelling uit naar een nieuwe reeks senioren voor het innemen van hun nog vrijstaande assistentie-woonheden. Iedere eerste zondag van de maand van 9 tot 13 u houden de tweetalige uitbaters Véronique Nolf en Sébastien Losse er opendeur om belangstellenden ter plaatse te voorzien van alle nuttige informatie.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GOOIK - De Academie gooide de deuren open

Editie_gooik_academie_2__kopie_
Leerkrachten van de Academie en de G-Bloezers. - Foto Marc Colpaert
 
De Academie voor Muziek, Woord en Dans gooide op zaterdag 12 september hun deuren open en iedereen was welkom. Voor de tweede maal organiseren de Academie voor Muziek, Woord en Dans te Gooik en haar twee 2 afdelingen, in Galmaarden en Herne, een opendeurdag en familiedag op zaterdag 12 september. De bedoeling was natuurlijk dat alle bezoekers, 
 

Klik hier om meer te lezen

 
13 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - MEGA… een nieuwe look

Editie_gooik_jonas_en__2__kopie_
Bianca(links op de foto) - Foto Marc Colpaert
 

"Naar aanleiding van de recente gebeurtenissen waarbij foto’s van bekende Vlamingen op het internet werden verspreid, mogen wij trots zijn dat vanuit verschillende instanties in het Pajottenland er al initiatieven werden genomen om onze jongeren van de gevaren van het internet op de hoogte te brengen",zegt Bianca Vanreepinghen van de preventiedienst 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE – Voortaan terug tweewekelijkse ophalingen van het restafval

Om_de_14_dagen
HERNE – Voortaan terug tweewekelijkse ophalingen van het restafval - © Deschuyffeleer
 

De ophalingen van het restafval in de oranje zakken gebeuren vanaf september opnieuw om de twee weken. De voorbije twee zomermaanden werd het restafval tot algemene genoegdoening van de inwoners wekelijks afgehaald. De overige ophalingen zoals PMD gingen gewoon door. Maar PMD kon en kan ook steeds ingeleverd worden in het recyclagepark.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GALMAARDEN - Doe een bestelling om ons Pajottenland groener te maken

Editiepajot_galmaarden_de_mark__kopie_
Enkele leden van De Mark bij een vorige verkoop. - Foto Marc Colpaert
 

Bestel nu uw plantgoed en bosplantsoen voor 20 oktober via de website van de vzw De Mark, de natuurvereniging voor Galmaarden, Bever en Herne. Nabestellingen zijn niet meer mogelijk. Door het COVID gebeuren worden in de gemeentelijke info-blaadjes van Galmaarden, Herne en Bever, de start van de bomenverkoop van de natuurvereniging De Mark “Vriend van het groene lint”, niet meer opgenomen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE - Eerste reeks huwelijksjubilarissen ontvangen in het gemeentehuis

1__2_
Goud voor Van Volsem Isidoor & Billoy Elisa - © Deschuyffeleer
 

Door het Covid 19 kon en mocht het gemeentebestuur dit jaar geen volwaardige gezamenlijke viering voor de huwelijksjubilarissen organiseren. Daarbij worden dan telkens op de laatste zondag van augustus de  jubilarissen met 50, 60, 65 en uitzonderlijk 70 en 75 jaar huwelijk uit de gemeente in de schijnwerpers gezet. Om dezelfde reden was de jaarlijkse dankmis in de St-Petrus en Pauluskerk opgedragen door pastoor Kris Meskens evenmin mogelijk. Om dit alles op te vangen voorzag het gemeentebestuur.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Gemeentelijke basisschool De Regenboog gaat terug naar de toekomst

De_regenboog___6_
HERNE – Gemeentelijke basisschool De Regenboog gaat terug in de toekomst - © Deschuyffeleer
 

Ook in de gemeentelijke basisschool De Regenboog in Herfelingen is het terug alle hens aan dek om van het schooljaar 2020-2021 het allerbeste te maken. Samen met de 166 schoolgangers zijn directeur Christoph Segers en zijn team alvast van plan om, niettegenstaande de coronamaatregelen, van het nieuw schooljaar een onvergetelijk en bijzonder jaar te maken......

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020

archief