Artikels Archief van Herne

HERNE – Brasserie Folensela verkozen als meest kindvriendelijke eetgelegenheid in het Pajottenland

Hvhk_kindvriendelijk_resto_2018__1_
HERNE – Brasserie Folensela verkozen als meest kindvriendelijke eetgelegenheid in het Pajottenland - © Deschuyffeleer
 

Het was Ineke Brems, de coördinator van de SMUL-werkgroep, die samen met vertegenwoordigers van de partnerverenigingen van ‘Huis van het Kind Pajottenland’ in de raadzaal van Herne het resultaat mocht bekend maken van de eerste SMUL-actie. De felicitaties gingen naar alle deelnemende horecazaken maar meer in het bijzonder naar de Brasserie Folensela gevestigd aan de Ninoofstesteenweg 11 in Vollezele die meteen ook een jaar lang de titel mag dragen van meest kindvriendelijk eetgelegenheid in het Pajottenland.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – De kerstman kwam langs bij Vief

Kerstman_vief_2018___1_
HERNE – De kerstman kwam langs bij Vief - © Deschuyffeleer
 

Tijdens het laatste gezellig Vief-samenzijn van het jaar in de zaal 'Liberale Harmonie' was het verrassend genoeg de kerstman en niet Sint-Niklaas die langskwam. Pas neergestreken in onze contreien kon ook deze brave man het niet nalaten de nagenoeg kleine 00 aanwezigen ieder te bedenken met een doos heerlijke chocoladetruffels en een pak bijzonder smakelijk ambachtelijk amandelgebak.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Kerstmarkt zowel in het Dominicanessenklooster als in De Kring

Kerstmarkten_herne_2018
HERNE – Kerstmarkt zowel in het Dominicanessenklooster als in De Kring - © Deschuyffeleer
 

Overal te lande swingen de kerstmarkten de pan uit. Zo nu ook in Herne op zaterdag 15 december in het Dominicanessenklooster en een dag later, op zondag 16 december in de feestzalen van De Kring. De opbrengsten van beide organisaties zijn bestemd voor een goed doel.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Speciale proeflessen Lu Jong voor goede doel in HALLE en HERNE

2018_09_slide_facebook_nying_drod_en
 

 De proeflessen Lu Jong worden gegeven op 11, 13 en 14 december  door yoga teacher Kristel De Block uit Halle in het kader van de ‘Charity Week’ dat elk jaar georganiseerd wordt door Nangten Menlang International. Waar: Yogachalet Kriya - L. Thevenetlaan 11 - 1500 Halle

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 dec 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

HERNE/BEVER – Dominicanessenklooster herbergt opnieuw een winterblokspot

Blokspot_winter_2018
HERNE/BEVER – Dominicanessenklooster herbergt opnieuw een winterblokspot - © Deschuyffeleer
 

Vanaf zaterdag 22 december tot en met zondag 3 februari staan de deuren van het Dominicanessenklooster aan de H. Geeststraat opnieuw open voor het herbergen van een winterblokspot voor studenten. De vorige keren kende het initiatief alvast al flink wat bijval. De blokspot is toegankelijk voor alle studenten uit de streek en gaat uit van de jeugdregio Pajottenland.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Aansprekend kerstconcert van het duo Memento Mei in de Sint-Pieterskerk

Kerstconcert_spk
HERNE – Aansprekend kerstconcert van het duo Memento Mei in de Sint-Pieterskerk - © Deschuyffeleer
 

Op uitnodiging van de Landelijke Gilde van Sint-Pieters-Kapelle verzorgt het duo Memento Mei op zaterdag 22 december om 19u30 een toch wel vrij origineel kerstconcert in de kunstig ingerichte Sint-Pieterskerk van de Hernse deelgemeente. Het duo Memento Mei? Dat zijn Luc Ooghe met zijn Vlaamse doedelzak en Erwin Van Bogaert aan het orgel.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Eindejaarstochten van de Marktrotters vanuit het centrum van NINOVE

Flyeret18_recto_ep
HERNE – Eindejaarstochten van de Marktrotters vanuit het centrum van NINOVE - Affiche
 

Voor de organisatie van haar 22ste editie van haar Eindejaarstochten op zondag 16 december wijkt wandelclub De Marktrotters opnieuw uit naar Ninove om daar nieuwe horizonten te verkennen. Vorig jaar nog was deelgemeente Outer de uitvalsbasis, deze keer wordt met de gebouwen van de scholen Heilige Harten het stadscentrum zelf de draaischijf van het gebeuren.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Ruim aanbod handgemaakt moois van de Naaimiekes voor de Warmste Week

46301135_2607971689220467_7995291752778956800_o
HERNE – Ruim aanbod handgemaakt moois van de Naaimiekes voor de Warmste Week - © Deschuyffeleer
 

Zoals nu toch al enkele jaren zetten de Herfelingse Naaimiekes ook deze keer onder de vorm van een geschenkenbeurs een solidariteitsactie op in het kader van De Warmste Week van Music for Life van studio Brussel. De actie vindt plaats op zaterdag 8 december van 10 u tot 17 u in een pop-up winkeltje in de oude dancing Queen langsheen de Assesteenweg 217......

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Sprokkels uit de gemeenteraad van 27 november 2018

Herne
HERNE – Sprokkels uit de gemeenteraad van 27 november 2018 - © Deschuyffeleer
 
Twaalf Bunderweg * Bugdetwijziging * Opmaak van ruimtelijke uitvoeringsplannen * Kunstuitleen * ….
 

Klik hier om meer te lezen

 
30 nov 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Fanfare Sint-Pieters-Herleving aan de vooravond van haar 100-jarig bestaan

Sint_cecilia_spk__2018__109_
HERNE – Fanfare Sint-Pieters-Herleving aan de vooravond van haar 100-jarig bestaan - © Deschuyffeleer
 

Naar jaarlijkse gewoonte vierden ook de Koninklijke Fanfare Sint-Pieters-Herleving van Sint-Pieters-Kapelle en haar jeugdafdeling SPH Crescendo hun patroonheilige Sint-Cecilia. Al even traditiegetrouw maakten de muzikanten er een dagevenement van dat begint met het opluisteren van de zondagsmis die dan ook in het teken staat van de nagedachtenis van de afgestorven leden en ere-leden. Hierop volgt dan.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 nov 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

EDINGEN – MTB-tochten van La Gadouzienne deden hun naam eens te meer alle eer aan

La_gadouze_2018__85_
EDINGEN – MTB-tochten van La Gadouzienne deden hun naam eens te meer alle eer aan - © Deschuyffeleer
 

Met kort na de start een duik naar de modder onder de brug van de autosnelweg La Hennuyère was voor de net niet 900 deelnemers aan de mountainbiketochten van La Gadouzienne meteen de toon gezet. Ook de nu toch al 27ste editie van het uithangbord van de organiserende wielertoeristenclub Cyclo Bol d'Air zou haar naam ook deze keer alle eer aandoen en dit ondanks de vrij lange voorafgaande droge periode......

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 nov 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Samen bewegen voor Adem van Jong en Oud bracht 11000 euro voor het Muco-onderzoek.

Cheques_muco_nov_2018__1_
HERNE – Samen bewegen voor Adem van Jong en Oud bracht 11000 euro voor het Muco-onderzoek - © Deschuyffeleer
 

Het door de bevolking breed gedragen solidariteitsevenement 'Samen bewegen voor Adem' ten voordele van het Muco-onderzoek onder de vorm van een familiedag in een organisatie van wielertoeristenclub Jong en Oud Herne en dat in september zijn beslag kreeg in de sporthal De Hernekouter heeft de organisatoren alleszins geen windeieren gelegd. Het clubbestuur met Peter Pirard, Marc Vanaudenhove en Dirk Desmet en een.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 nov 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/BEVER – Laat uw kleinsten meegenieten van de Kleuterhappening van de sportregio

Affiche_kleuterhappening-01
HERNE/BEVER – Laat uw kleinsten meegenieten van de Kleuterhappening van de sportregio
 

Morgen zondag 25 november voorspellen de weergoden niet veel goeds. Een uitstapje die dag met de allerkleinsten naar de Kleuterhappening van de sportregio in het sportcentrum in Ternat biedt evenwel een uitstekend alternatief om er toch nog een leuke namiddag in gezinsverband van te maken......

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 nov 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE - Tijdens de eindejaarsactie van de Verenigde Handelaars valt er 1500 euro te winnen

Vh_20180001
HERNE - Tijdens de eindejaarsactie van de Verenigde Handelaars valt er 1500 euro te winnen
 

Ook dit jaar pakken de Verenigde Handelaars Herne uit met een heuse eindejaarsactie. Wie aankopen verricht bij één van de 63 deelnemende handelszaken uit Groot-Herne bouwt zo één of meerdere kansen op voor het winnen van 1500 euro opgedeeld in 10 waardebonnen waaronder 1 van 750 euro, 1 van 250 euro, 1 van 150 euro en 7 van 50 euro en te verzilveren bij één van de deelnemende handelszaken.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 nov 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE - Jean en Paula zijn een briljanten paar

Editiepajot_herne_cools__kopie_
De familie Cools. Foto Marc Colpaert
 

Jean Cools en Paula Catty uit de Leenstraat in Herne vierden samen met familie en vrienden hun 65 ste huwelijksverjaardag in de zaal Egelantier in Herne.  Tijdens een bal in Herne leerde Jean zijn vrouw kennen, ze trouwden wat later en kregen samen twee kinderen Agnes en Christian. Ondertussen groeide de familie verder uit met drie kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen. Jean kijkt graag naar

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 nov 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Afhalen bomen bij vzw De Mark

Editiepajot_galmaarden_de_mark__kopie_
Er werden heel wat bomen en struiken afgehaald.- foto Marc Colpaert
 

De natuurvereniging vzw De Mark met werkingsgebied in Galmaarden, Herne en Bever organiseerde een afhaaldag voor struiken en bomen in Tollembeek. Deze natuurvereniging organiseert ieder jaar de verkoop van bomen en struiken voor een mooier en groener Pajottenland. "Wij hebben dit jaar ongeveer hetzelfde aantal bomen en struiken die worden afgehaald. Vooral de hoogstamfruitbomen

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 nov 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE – Bloedgevers zien de toekomst terug rooskleurig in

Bloedgevers_herne_jaarlijks_feest_2018__10_
HERNE – Bloedgevers zien de toekomst terug rooskleurig in - © Deschuyffeleer
 

Telkens in november houdt de Vriendenkring der Vrijwillige Bloedgevers van het Rode Kruis afdeling Herne er aan zijn verdienstelijke donoren in de schijnwerpers te plaatsen. Dit gebeurde zoals gebruikelijk in de Egelantier en ging gepaard met een lekker etentje. Deze jaarlijkse gebeurtenis kreeg deze keer ook een bijzonder tintje mee omdat de vriendenkring dit jaar 60 kaarsjes mag uitblazen.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 nov 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Art Valley nog tot 16 december in de ban van ‘Sensualiteit en Emoties’

1_art_valley_nov_2018___ep___10_
HERNE – Art Valley nog tot 16 december in de ban van ‘Sensualiteit en Emoties’ - © Deschuyffeleer
 

Art Valley, het inmiddels welbekend en bijzonder gemoedelijk kunstencentrum van het duo Joëlle Van Oers en Johan Laurent in het meest zuidelijk puntje van het Pajottenland in de Heydestraat in St-Pieters-Kapelle, is vanaf dit weekend tot en met zondag 16 december de plaats van afspraak om nader kennis te maken met de tentoongestelde werken van kunstenaars Patrick Jacquemijns en Ahmed Ba Cali....

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 nov 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – De Marktrotters vierden jaarlijks clubfeest in de Egelantier

Clubfeest_marktrotters_2018__25a_
HERNE – De Marktrotters vierden jaarlijks clubfeest in de Egelantier - © Deschuyffeleer
 

Wandelclub De Marktrotters organiseerde haar jaarlijkse clubfeest in de Egelantier met een uitgebreid en bijzonder lekker feestmaal. Mede namens het bestuur dankte voorzitter Willy Jeuris de leden en alle overige medewerkers voor hun onverdroten inzet tijdens het voorbije bijzonder vruchtbaar werkjaar. Secretaris Patrick Janssens dan weer stond in voor.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 nov 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Kunstcentrum Art Valley ontvangt Patrick Jacquemijns en Ahmed Ba Kali

Uitnodiging_-_invitation__1_
HERNE – Kunstcentrum Art Valley ontvangt Patrick Jacquemijns en Ahmed Ba Kali - © Deschuyffeleer
 

De eerstkomende weken ontvangt Art Valley kunstenaars Patrick Jacquemijns en Ahmed Ba Kali. Rond het thema 'Sensualiteit en Emoties' stellen zij er dan hun werken tentoon. De expo is gratis toegankelijk iedere weekenddag tussen 14u en 18u vanaf 17 november tot en met 16 december. De vernissage vindt plaats op zaterdag 17 november om 16u.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 nov 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 07 dec 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 30 nov 2018
Marc Colpaert | 20 nov 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 18 nov 2018

archief