Artikels Archief van Herne

HERNE – Uitreiking van de cultuur- en andere prijzen

Affiche
HERNE – Uitreiking van de cultuur- en andere prijzen - Affiche
 

Nu vrijdag 25 oktober om 20u zetten het gemeentebestuur, het dagelijks bestuur van de cultuurraad en Herne Solidair de uitreiking van de cultuur- en solidariteitsprijzen voor 2018 op in de polyvalente zaal van Sint-Pieters-Kapelle (Markstraat 17). De prijsuitreiking wordt opgeluisterd door trompettist Michaël Janquart......

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND – Sprokkels uit de politieraad van 21 oktober 2019

Sprokkels_uit_de_politieraad_van__21_okt_19
PAJOTTENLAND – Sprokkels uit de politieraad van 21 oktober 2019 - © Deschuyffeleer
 

Eedaflegging nieuwkomer * Begrotingswijziging * Begroting 2020 * Camera's sluikstorten * Delegatie aan het Politiecollege * Nieuw politiehuis * ......

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Pick up belandt door ongeval op kruispunt in zijmuur frituur in Herfelingen

Ongeval_4_armen__1_
HERNE – Pick up belandt door ongeval op kruispunt in zijmuur frituur in Herfelingen - Foto ingezonden
 

Deze morgen omstreeks 09u10 heeft zich een zwaar verkeersongeval voorgedaan aan het kruispunt Vier Armen in Herfelingen. Beide voertuigen liepen door het voorval zware averij op en dienden weggetakeld. Als bij wonder werden de beide bestuurders slechts licht gewond. Door de aanrijding belandde één van de voertuigen wel in de zijmuur van de aldaar gelegen frituur Vier Armen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE - Opendeur stimuleert samenhorigheid van de middenstand

Herne_opendeurt
HERNE - Opendeur stimuleert samenhorigheid van de middenstand - © Deschuyffeleer
 

Ook dit jaar stond de derde zondag van oktober in het teken van de opendeur van de plaatselijke middenstand. Geruggensteund en gestimuleerd door het gemeentebestuur zetten 13 handelszaken dan ook hun deuren letterlijk en vooral figuurlijk open voor het publiek. Ook deze keer ging de actie gepaard met tal van promoties, demonstraties, kortingen, hapje tapje, nieuwigheden en degustaties......

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Remco Evenepoel opnieuw van de partij op de Herfststochten van Cycling Draisineken

1_draisineken_herfst_2019__10_
HERNE – Remco Evenpoel opnieuw van de partij op de Herfststochten van Cycling Draisineken - © Deschuyffeleer
 

Met goed 640 deelnemers aan het vertrek van hun Herfsttochten mochten de organisatoren van Cycling Draisineken zich toch nog aardig in de handen wrijven. Naast de mountainbiketochten van 30 km en 45 km stond ook nog een fietstocht van 50 km voor wielertoeristen op hun dagprogramma evenals een gezamenlijke kidstocht voor jonge bikers......

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

64 Vlaams-Brabantse gemeenten engageren zich voor het klimaat

Groepsfoto_klimaatengagement
64 Vlaams-Brabantse gemeenten engageren zich voor het klimaat. Foto ingezonden
 

  Vandaag hebben maar liefst 64 Vlaams-Brabantse gemeenten een nieuw Klimaatengagement getekend. Opvallend is dat alle 35 gemeenten en steden uit de regio Halle-Vilvoorde meedoen. Hiermee spreken ze, samen met de provincie Vlaams-Brabant, Haviland en Interleuven, hun ambitie voor het klimaat uit.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto's
 

Rifleclub HERNE ontving de Société Royale Haut et Noble Serment des Arbalétriers de Saint Jean-Baptiste uit Edingen

Rifleclub_herne_2019__ep___4_
Rifleclub HERNE ontving de Société Royale Haut et Noble Serment des Arbalétriers de Saint Jean-Baptiste uit Edingen - © Deschuyffeleer
 

Op hun tweewekelijkse bijeenkomst in de Egelantier verwelkomden de leden van de Koninklijke Rifleclub Herne deze keer hun vrienden van de kruisboogschuttersgilde le Haut et Noble Serment des Arbalétriers de Saint Jean-Baptiste uit Edingen. Rifleclub Herne is een vriendenclub die zich toelegt op het karabijnschieten. Jaarvoorzitter is thans Willy Vandenschrieck uit Herfelingen.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Noord-Brabantse wandelaars van Parijs naar Tilburg hielden halt in Kokejane

Dsc08391
HERNE – Noord-Brabantse wandelaars van Parijs naar Tilburg hielden halt in Kokejane - © Deschuyffeleer
 

Zondag 13 oktober om 7u ’s morgens begon aan de voet van de Eifeltoren het groots wandelavontuur van Ad Leermakers en zijn 18-koppig Nederlands WSV-team. Van Parijs naar Tilburg wandelen is daarbij de uitdaging, het 8 opeenvolgende dagen en 453 km volhouden het doelwit. Aan het eind van dag 5 hield het gezelschap halt aan het kaatsplein in Kokejane voor een overnachting. Deze morgen dan om klokslag 7u was het burgemeester Kris Poelaert die......

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Prettig muziektheater van Balvokal met Bruegel als spilfiguur

Balvokal_spk_2019__1_
HERNE – Prettig muziektheater van Balvokal met Bruegel als spilfiguur - © Deschuyffeleer
 

Naar aanleiding van het herdenken van het 450-jarig overlijden van Bruegel dit jaar brengt het vocaal ensemble Balvokal het concert 'Stemmen uit het doek', een a capella gezongen zoektocht doorheen de werken van de grote schilder, her en der op de planken. Op uitnodiging van de gemeentelijke cultuurdienst was het ensemble zo ook te gast in de polyvalente feestzaal in Sint-Pieters-Kapelle......

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GALMAARDEN - Creatieve houtworkshop bij houtzagerij D'Hont

Tentoon_33_az
Wees creatief met hout. - Foto Marc Colpaert
 

De natuurvereniging vzw De Mark organiseert een creatieve houtworkshop in een houtzagerij in Tollembeek op vrijdag 25 oktober. D’Hont Houtimport, als houtzagerij al 80 jaar een gevestigde waarde in de Statiestraat in Tollembeek zet zijn poorten open voor de vzw De Mark. "We organiseren er samen een originele houtworkshop voor enthousiaste creatievelingen. Eind oktober is traditioneel de Halloweenperiode

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE – Probusclub Pajottenland-Heyde ontdekte vernieuwd kasteeldomein Ter Rijst

Probus_ter_rijst__okt_19__1_
Het was Marcel Vossen, de ervaren coördinator van de renovatie van het kasteel die de Probusleden het wel en wee van de site Ter Rijst mee liet ontdekken - © Deschuyffeleer
 

Voor haar maandelijkse activiteit deed Probusclub Pajottenland/Heyde deze keer het gerenoveerd kasteeldomein Ter Rijst op de grens van Herfelingen met Pepingen aan. De club was meteen ook de eerste groep die er in het pas geopende T’Rest-B&B-Bistronomy-Events niet alleen van de culinaire hoogstandjes van Kenny Pappaert en zijn team maar ook van de gezellige gastvrijheid van gastheer Yvan Ricour en gastvrouw Maïté Maira mocht genieten......

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE - MeeGaan en ’t bruut kijken nu al uit naar het voorjaar van 2020

Meegaan_en__t_bruut_okt_19__1a_
HERNE - MeeGaan en ’t Bruut kijken nu al uit naar het voorjaar van 2020 - © Deschuyffeleer
 

Het was in 2011, nu toch al 8 jaar geleden, dat Sigrid Devleminck, de moeder van de toen 20-jarige Meghann, zich de vraag stelde hoe zij dicht bij huis een project zou kunnen realiseren dat zou uitmonden in een nieuw buitengewoon dagcentrum waarbij het begeleiden en het tewerkstellen van volwassenen met een mentale beperking zouden centraal staan. Dat project werd mettertijd vooral mee gedragen door ouders van enkele andere jonge volwassenen met een beperking die, net zoals Meghann, ook recht hebben op de regie van hun eigen leven.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Circusartiestenduo Willem en Sophie met huifkar op doortocht in het Pajottenland

Willem_en_sophie_doortocht_pland__1_
HERNE – Circusartiestenduo Willem en Sophie met huifkar op doortocht in het Pajottenland - © Deschuyffeleer
 

Wie vandaag in de gemeente een woonwagen getrokken door twee Fjordenpaarden tegenkwam weet dan dat dit Willem (Balduyck) en Sophie (van der Vuurst de Vries) waren. Beiden zijn twintigers die als professionele circusartiesten deel uitmaken van circus Katoen (Gent). Zij lieten eind augustus hun thuishaven in Lichtervelde, een dorp tussen Brugge en Roeselare, achter zich om op avontuur te trekken en daarbij tussendoor hier en daar ook circusvoorstellingen te geven.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Nationaal Karatetornooi Dynamic Cup wordt opnieuw een absolute topper

Kumite_3a
HERNE – Nationaal Karatetornooi Dynamic Cup wordt opnieuw een absolute topper - © Deschuyffeleer
 

Herne laat zich op zondag 27 oktober terug van zijn sportiefste kant zien met de organisatie van de nationale karatewedstrijd Dynamic Cup. Dat is meteen het grootste tornooi voor de beoefenaars van de traditionele karate onder de auspiciën van de Japanse Karate Associatie (JKA) Shotokan. Een absolute aanrader derhalve niet alleen voor liefhebbers van karate zelf maar ook voor......

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
Foto ingezonden
 

HERNE – Spetterende opendeur-driedaagse bij Electro Service Timmermans

Opendeur_timmermans_2019
HERNE – Spetterende opendeur-driedaagse bij Electro Service Timmermans - © Deschuyffeleer
 

Rond de kernideeën '#opendeurdagen #belevingsdagen #extrakortingen #hapjesendrankjes' pakt Electro Service Timmermans ook deze keer naar jaarlijkse gewoonte het 3de weekend van oktober uit met een spetterende Opendeur-driedaagse. Dit jaar smeert die driedaagse zich uit over vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 oktober. De laatste dag wordt overigens ook ingepikt op de actie 'Herne opendeurt' ......

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Cycling Draisineken aan 6de editie Herfstmountainbiketochten en -wegrit toe

Aankondiging_mtb_okt_19
HERNE – Cycling Draisineken aan 6de editie Herfstmountainbiketochten en -wegrit toe - © Deschuyffeleer
 

Op zondag 20 oktober nodigt fietsclub Cycling Draisineken vanuit de sporthal Hernekouter opnieuw alle mountainbikers en wielertoeristen uit op de 6de editie van hun Herfsttochten. Naast de mtb-tochten staat er ook een wegrit op het programma. Zowel de tochten als de wegrit komen in aanmerking voor de Trofee Het Laatste Nieuws van de Vlaamse Bond voor Rijwieltoerisme. Vorig jaar was Remco Evenpoel één van de......

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE - Vierde bloedafname als afsluiter van een goed jaar

1_bloed_geven_herne_okt_19__3_
HERNE - Vierde bloedafname als afsluiter van een goed jaar - © Deschuyffeleer
 

Al voor de vierde keer dit jaar was het Dominicanessenklooster de plaats van afspraak voor de  lokale Vrijwillige Bloedgevers, de dames, heren en dokters van het bloedtransfusiecentrum/donorencentrum Rode Kruis Gent en van de vele bloeddonoren uit Herne en omgeving.  Secretaris Etienne Van Schandevijl was enthousiast over de ruime opkomst......

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Met Bruegel als inspiratie brengt Balvokal het concert Stemmen uit het doek

Stemmen_uit_het_doek
HERNE – Met Bruegel als inspiratie brengt Balvokal het concert Stemmen uit het doek - Affiche
 

Toekomende week woensdag 16 oktober treedt de groep Balvokal op in de gemeentelijke feestzaal in Sint-Pieters-Kapelle. Naar aanleiding van het herdenken van het 450-jarig overlijden van Bruegel brengt het vokaal ensemble er dan het concert 'Stemmen uit het doek', een gezongen zoektocht door de werken van de grote schilder......

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Bloedgevers HERNE in de bres voor het aanvullen van bloedvoorraad

Bloedgeven_herne_okt_2019
Bloedgevers HERNE in de bres voor het aanvullen van bloedvoorraad - © Deschuyffeleer
 

Het Rode Kruis trekt aan de alarmbel. Het vraagt iedereen om dringend bloed te doneren want de voorraad bloed is bijzonder klein op dit moment. Ook de Vrijwillige Bloedgevers van Herne zetten zich in om mee een halt toe te roepen aan deze noodtoestand. Daarvoor zetten zij zich nu DONDERDAG 10 OKTOBER extra in voor hun vierde bloedinzameling van het jaar. Deze gaat naar gewoonte door in het Dominicanessenklooster.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Personeel gemeente en Dienst voor Maatschappelijk Welzijn zijn gestart met de provinciale fietstest

Img_2429a
HERNE – Personeel gemeente en Dienst voor Maatschappelijk Welzijn zijn gestart met de provinciale fietstest - Foto ingezonden
 

Het gemeentebestuur en het bestuur van de raad voor maatschappelijk welzijn (RVMW) zijn samen één van de zowel privé als publieke bedrijven die hebben ingepikt op de fietstest van de provincie Vlaams-Brabant. Een 20-tal werknemers uit de verschillende gemeentelijke diensten werden dan ook in het bezit gesteld van hun elektrische testfietsen.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
Ingezonden
 
 

Laatste Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 22 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 20 okt 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 11 okt 2019

archief