Artikels Archief van Herne

HERNE - Prijsuitreiking leerlingen academie Muziek Woord en Dans

Academie_prijsuitreiking_2019__1_
HERNE - Prijsuitreiking leerlingen academie Muziek Woord en Dans - © Deschuyffeleer
 

Eind juni sluiten ook de leerlingen van de Hernse academie, een afdeling van de Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans van Gooik, hun schooljaar af. Meteen ook - naast de prijsuitreiking - het uitgelezen moment voor de leerlingen van de tweede en derde graad om naar een publiek toe een staaltje ten beste te geven van de tijdens het schooljaar opgebouwde kennis en kunnen.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE- Seniorenacademie deelde getuigschriften uit

1_seniorenacademie_2019__7_
HERNE- Seniorenacademie deelde getuigschriften uit - © Deschuyffeleer
 

De leerlingen van de Hernse seniorenacademie die sinds september vorig jaar met succes deelnamen aan de cursussen in het gemeenschapscentrum Dominicanessenklooster zagen zich in de raadzaal van het gemeentehuis het  certificaat van hun opleiding uitgereikt. De cursussen werden opgezet door de seniorenraad in samenwerking met het gemeentebestuur en het Centrum voor Basiseducatie Halle-Vilvoorde.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE - Sacramentsprocessie in Herfelingen blijft groeien

Sacramentsprocessie_herfelingen_2019__0_
HERNE - Sacramentsprocessie in Herfelingen blijft groeien - Deschuyffeleer
 

Begenadigd met een perfect zomers zonnetje trok ook dit jaar de Sacramentsprocessie op Sacramentszondag door de straten van Herfelingen. De jongste jaren krijgt de processie, die na een sabbathperiode van meer dan 40 jaar in 1999 terug in ere werd hersteld onder de bezielende impuls van pastoor Kris Meskens met in zijn kielzog de ganse plaatselijke geloofsgemeenschap, alsmaar meer uitstraling.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE - GO! BS Markevallei sluit schooljaar muzikaal af

Kris_dehaene_en_luna_dieudonn____
HERNE - GO! BS Markevallei sluit schooljaar muzikaal af - Directie-assistent Kris Dehaene en Luna Dieudonné - © Anaïs Deherder
 

De GO! Basisschool Markevallei sloot het jaar af met een SMAK-schoolfeest . Vrijdagnamiddag na het laatste lesuur waren ouders, familie, vrienden en kennissen dan ook van harte welkom in de vestiging van Kokejane. Met het thema 'SMAK-fanfare', Schoolfeest Met Artistieke Kinderen, lag de klemtoon vooral bij de muzische ontwikkeling van kinderen.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jun 2019
Anaïs Deherder
© Anaïs Deherder
 

HERNE/BEVER - Ophalingen huisvuil starten van 24 tot en met 28 juni een uurtje vroeger

Intradura_start_vroeger
HERNE/BEVER - Ophalingen huisvuil starten van 24 tot en met 28 juni een uurtje vroeger - © Deschuyffeleer
 

Voor volgende week wordt er een hittegolf voorspeld met tropische temperaturen tot wel 32 graden. Heerlijk weer, maar voor de afvalophalers ook veel zwaardere omstandigheden om in te werken. Daarom zullen de afvalophalingen van Intradura vervroegd worden met een uur, en dit van maandag 24 tot en met vrijdag 28 juni.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND – Commissaris Philippe Annys aangesteld als waarnemend korpschef

Dsc08479a
PAJOTTENLAND – Commissaris Philippe Annys aangesteld als waarnemend korpschef - © Deschuyffeleer
 

Zeker de eerstkomende maanden is het commissaris Philippe Annys (48) uit Halle die de leiding over de politie Pajottenland zal waarnemen. Die verzekert de basispolitiezorg in Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen. Hij werd daartoe door het politiecollege aangesteld totdat er mogelijks een nieuwe mandaathoudende korpschef zal worden aangewezen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE - Vief eerde vaders en grootvaders tijdens maandelijkse bijeenkomst

1_vief_juni_2019__3_
HERNE - Vief maandelijkse bijeenkomst - viering 100-jarige Jeanne Eeckhoudt - © Deschuyffeleer
 

De juni-bijeenkomst van de seniorenvereniging Vief stond deze keer niet alleen in het teken van ‘vaderdag’. Ook de honderdste verjaardag van Vief-lid Jeanne Eeckhoudt werd uitgebreid gevierd. Haar komst ging gepaard met een smakelijk etentje in de vertrouwde omgeving van de feestzaal De Liberale Harmonie. Ook deze keer was de keuken het territorium van kok Polydoor Dauwe en zijn team.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jun 2019
Anaïs Deherder
© Deschuyffeleer
 

HERNE - Bibnick sluit het schooljaar af in circusstijl

20190619
HERNE - Bibnick sluit het schooljaar af in circusstijl - Cindy Verhoeven en Claudia Deschuyteneer - © Anaïs Deherder
 

In het Dominicanessenklooster waren het de openbare bibliotheek Petrus Naghel en de gemeentelijke jeugddienst die zorgden voor een aangename afsluiter van het schooljaar. Voor het derde jaar op rij organiseerden de voortrekkers Cindy Verhoeven en Claudia Deschuyteneer een Bibnick en daarvoor hadden zij noch kosten, noch moeite gespaard. Alles was tot in de puntjes voorbereid om de kinderen en (groot)ouders te verwelkomen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2019
Anaïs Deherder
© Anaïs Deherder
 

HERNE/BEVER/EDINGEN - Eerste reportages van Anaïs Deherder komen er aan

Dsc08819__900_x_556_
HERNE/BEVER/EDINGEN - Eerste reportages van Anaïs Deherder komen er aan - © Deschuyffeleer
 

Voor de verslaggeving over alles wat leeft in het schrijfgebied Herne, Bever en bij gelegenheid ook Edingen kan www.editiepajot.com, naast kernredactrice Godelieve Deschuyffeleer, voortaan ook rekenen op de medewerking van Anaïs Deherder. Deze jonge dame woont in de buurt van Nautisport in Edingen, heeft Nederlandstalige roots in Herne en......

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE - Garages worden terug snuffelruimtes met koopwaar voor ieder wat wils

Garageverkoop_2019
HERNE - Garages worden terug snuffelruimtes met koopwaar voor ieder wat wils - © Deschuyffeleer
 

Nu toch al voor de vijfde keer pakt het gemeentebestuur in samenwerking met de cultuurraad uit met een tweejaarlijkse garageverkoop. Dit jaar gaat die door op zondag 23 juni van 10 en 16u. Belangstellenden kunnen dan her en der terecht op een 75-tal adressen in de drie deelgemeenten waar de garages en de voortuinen deskundig omgetoverd worden in heuse snuffelruimtes en waar allerlei hebbedingentjes voor een zacht prijsje te koop worden aangeboden......

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE vierde de 100-jarige Jeanne Eeckhoudt

Jeanne_eeckhoudt_100__0_
HERNE vierde de 100-jarige Jeanne Eeckhoudt - © Deschuyffeleer
 

Jeanne Eeckhoudt, een kranig oudje uit de Kapellestraat, behoort vanaf morgen tot het zeldzaam kransje van eeuwelingen. Jeanne zag het daglicht immers op dinsdag 17 juni 1919. Het gezin van haar toeverlaten, kleindochter Sofie (Arijs) en partner Samuel, zorgde er dan ook voor dat die 100ste verjaardag van grootmoeder Jeanne niet onopgemerkt voorbijging.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

KESTER/HERFELINGEN/OETINGEN - Drievuldigheidsprocessie trok opnieuw doorheen het voormalig Kestergewoud

Kester_processie_2019___ep___0_
KESTER/HERFELINGEN/OETINGEN - Drievuldigheidsprocessie trok opnieuw doorheen het voormalig Kestergewoud - © Deschuyffeleer
 

Ook dit jaar was de Drievuldigheidsprocessie van Kester - op de eerste zondag na Pinksteren - bijzonder welkom in Herfelingen. Jaar na jaar geniet de processie, in de volksmond ook wel bekend onder de Kesterweg of de Paardenprocessie, van meer belangstelling zowel vanwege het paarden- als van het voetvolk. De fanfare De Ware Broeders zorgde ook nu weer voor een warm intreden in de St-Niklaasparochie, waar pastoor Kris Meskens......

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE - Mega-reünie en groot slotfeest in de Markevallei basisschool in het centrum

Slotfeest
HERNE - Mega-reünie en groot slotfeest in de Markevallei basisschool in het centrum - © Deschuyffeleer
 

Op het einde van dit schooljaar valt het doek definitief over de GO! BS vestiging in Herne-centrum. Vanaf 3 september worden alle kinderen van die vestiging verwacht in de vestiging in Kokejane. De Hernse afdeling van GO! BS Markevallei was jarenlang een begrip in het dorp. Vele tientallen gewezen leerkrachten en personeelsleden en vele honderden oud-leerlingen houden er nu aan om de definitieve sluiting van ‘hun’ school af te ronden met een afscheid met een heel bijzonder, apart, exclusief en bijzonder tintje......

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Waanzinnig Weekend in Herfelingen wordt weerom één grote gezellige bedoening

Ww_vrijdag
HERNE – Waanzinnig Weekend in Herfelingen wordt weerom één grote gezellige bedoening - Wat te doen op vrijdag? - Affiche
 

Tijdens het weekend van vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juli wordt Herfelingen en dan vooral de omgeving van de feestweide in de Mollestraat opnieuw op stelten gezet met de nu toch al 21ste uitgave van Waanzinnig Weekend, het groots opgezet doch nog steeds immens populair driedaags feestgebeuren in de streek......

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Basisschool Markevallei nodigt iedereen uit op een zinderend SMAK-kinderfeest.

Kokejane_schoolfeest
HERNE – Basisschool Markevallei nodigt iedereen uit op een zinderend SMAK-kinderfeest - © Deschuyffeleer
 

De directie, de leerkrachten en de leerlingen van de GO! basisschool Markevallei in de Waardestraat in Kokejane nodigen iedereen uit om op vrijdag 21 juni vanaf 15u30 mee te komen genieten van hun schoolfeest met deze keer een muzikaal nootje meer. Daarbij wil de school er dan iedereen trakteren op een familiaal kinderfeest onder de noemer 'SMAK-FANFARE'.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – 't Muziek en Günther Neefs maakten van de opener van de jaarmarkt een voltreffer

Dsc_0847__1232_x_816_
HERNE – 't Muziek en Günther Neefs maakten van de opener van de jaarmarkt een voltreffer - Foto ingezonden
 

Fantastisch, buitengewoon, ongelooflijk en nog meer van dat waren schering en inslag na het optreden van de plaatselijke harmonie ’t Muziek in samenwerking met Günther Neefs in de feesttent van het jaarmarktcomité. Met die opener was dan ook meteen de trend gezet voor een eens te meer succesrijke editie van het jaarmarktweekend......

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer
Ingezonden
 

HERNE - Waanzinnig Weekend schenkt opnieuw 2000 euro aan Parochiale Werken

Cheque_2
HERNE - Waanzinnig Weekend schenkt opnieuw 2000 euro aan Parochiale Werken - Ingezonden foto
 

Met terug een cheque van 2000€ aan de plaatselijke Parochiale Werken blijft ook de bestuursploeg van Waanzinnig Weekend in Herfelingen het Bavocentrum verder steunen. Met die jaarlijkse schenking houdt de vereniging de traditie in stand die destijds door de toenmalige dorpspastoor Bavo, de grondlegger van het centrum, met zijn Dorpsfeesten in het leven werd geroepen.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer
Ingezonden
 

REGIO – Boek Kweker, Keuring en Kordeel - De Belgische trekpaardencultuur in Vlaams-Brabant te koop

Nieuw_boek_paardencultuur
REGIO – Boek Kweker, Keuring en Kordeel - De Belgische trekpaardencultuur in Vlaams-Brabant te koop - © Deschuyffeleer
 

Vanuit de provincie Vlaams-Brabant wordt thans het boek 'Kweker, Keuring en Kordeel - de Belgische trekpaardencultuur in Vlaams-Brabant' gepromoot. Het is een rijk geïllustreerd boek (208 blz) waarin informatie wordt aangeboden over de veelzijdigheid van de huidige Belgische trekpaardencultuur......

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE - Samana Herne en Herfelingen ontvangen ieder een cheque van 2.500 euro

Editie_colpaert_herne_samana_1__kopie_
De twee afdelingen uit Herne kregen een cheque. - Foto marc Colpaert
 

Twee afdelingen van Samana uit Herne en Herfelingen kregen van de vereniging Mensen helpen Mensen Pajot, elk een cheque van 2.500 euro. Op het kasteel van Vollezele werd door deze vereniging enkele cheques uitgedeeld. Elke vereniging kreeg een mooi bedrag van 2.500 euro. "Ik wil tevens speciaal al de vele vrijwilligers bedanken, want zonder hen was het niet mogelijk om al dit geld

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jun 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE – Meest gemoedelijke jaarmarkt in de streek blijft duizenden bezoekers aanspreken

Jaarmarkt_herne_2019__0_
HERNE – Meest gemoedelijke jaarmarkt in de streek blijft duizenden bezoekers aanspreken - © Deschuyffeleer
 

Ondanks de voorspelde minder fraaie weersomstandigheden zakte ook deze keer op pinkstermaandag een massa bezoekers af naar de Hernse jaarmarkt. Die staat nu toch al meer dan 40 jaar in de ruime streek welbekend als een uiterst leuke en bijzonder ontspannende daguitstap voor jong en oud......

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 24 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 23 jun 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 16 jun 2019

archief