Artikels Archief van Herne

PEPINGEN – Opendeurdag van hoeveslagerij Herrebeekhof steeds een bijzondere beleving

1_opendeur_herrebeekhof_2019__9_
PEPINGEN – Opendeurdag van hoeveslagerij Herrebeekhof steeds een bijzondere beleving - © Deschuyffeleer
 

In het Herrebeekhof aan de Nanovestraat op de grens van Pepingen (Heikruis) en Herne (Herfelingen) en aan de rand van het domein Ter Rijst was het vandaag alle hens aan dek voor de jaarlijkse opendeurdag. Ondanks de minder gunstige weersvoorspellingen mocht hoeveslagerij opnieuw een massa vrienden, sympathisanten en genodigden verwelkomen. Die konden er zoals gewoonlijk genieten van heerlijk geurend varken aan 't spit en......

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 aug 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Met de fiets het land van Bruegel, boerenpaarden en lambiekbieren ontdekken

Terlindenhof_sofie10001
HERNE – Met de fiets het land van Bruegel, boerenpaarden en lambiekbieren ontdekken
 

Nog tot eind september herbergt ook café Terlindenhof op de grens van Herfelingen met Heikruis een startplaats voor de zomerse bruegelfietszoektocht in een organisatie van Toerisme Pajottenland & Zennevalleien van Pajottenland+. Voor de liefhebbers van ontspannend en toch leerrijk fietsen in een fraai en bijwijlen ongerept landelijk kader meteen ook een unieke gelegenheid om onderweg taferelen die recht uit een schilderij van kunstschilder Pieter Bruegel lijken te ontdekken. Een absolute must derhalve voor de liefhebbers van het genre.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 aug 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Aangepaste verjaardageditie van het kermisweekend in Sint-Pieters-Kapelle

Vlemske_kermes
HERNE – Aangepaste verjaardageditie van het kermisweekend in Sint-Pieters-Kapelle - Affiche
 

Naar aanleiding van het jaarlijks kermisweekend in Sint-Pieters-Kapelle zet De Koninklijke Fanfare Sint-Pieters-Herleving andermaal een reeks activiteiten op het getouw om de vlam in het dorpsleven brandend te houden. Met de viering van het 100-jarig bestaan van de fanfare doorheen het ganse jubileumjaar door wordt het deze keer wel een bijzondere editie. En mede door de overige activiteiten werd ook aan het klassiek programma enigszins geschaafd......

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 aug 2019
Godelieve Deschuyffeleer
Affiche
 

HERNE – Oldtimers reden hun Rondje rond Halle

1
HERNE – Oldtimers reden hun Rondje rond Halle - © Anaïs Deherder
 

Ook de nu toch al 16de editie van 'Een rondje rond Halle' voor oldtimers in een organisatie van De Retro Vrienden werd een succesverhaal. Een 70-tal auto's met toch wel al een zeker aantal levensjaren op hun conto doorkruisten daarbij grote delen van het Pajottenland en de Zennevallei. Hernenaren Luc en Cécile Appelmans stonden zoals gewoonlijk in voor de praktische organisatie.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 aug 2019
Anaïs Deherder
© Anaïs Deherder
 

Naar het land van de rijzende zon tijdens Japanse familiedag bij budoclub HERNE

Image001
Naar het land van de rijzende zon tijdens Japanse familiedag bij budoclub HERNE - Affiche
 

In het kader van een dubbel jubileum viert Budoclub Herne op zaterdag 14 september van 13 tot 19u feest in de sporthal De Hernekouter met een dag in het teken van Japan. Zij doet dit ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de judoafdeling en van het 10-jarig bestaan van de ju-jutsuafdeling. Het feestprogramma mikt zowel op volwassenen als kinderen.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 aug 2019
Godelieve Deschuyffeleer
Affiche
 

HERNE – Erfgoedcel zoekt nog vrijwilligers voor opmaak kerkinventaris

Editiepajot_kerk_herne_foto_deschuyffeleer_1
HERNE – Erfgoedcel zoekt nog vrijwilligers voor opmaak kerkinventaris - © Deschuyffeleer
 

Voor het opmaken van de kerkinventaris in de Sint-Petrus en Pauluskerk in Herne is de erfgoedcel Pajottenland Zennevallei nog op zoek naar vrijwilligers om haar medewerkers bij te staan. Het verzoek houdt uitermate boeiende en leerrijke activiteiten in rond het kerkelijk historisch erfgoed. Enige voorkennis is niet vereist. Interesse, nauwgezetheid en leergierigheid volstaan......

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 aug 2019
Godelieve Deschuyffeleer
 

HERNE 15 augustus - Fietshappening, wandeltochten en schlagerfestival

Affiche_aankondiging
HERNE 15 augustus - Fietshappening, wandeltochten en schlagerfestival - Affiche
 

Net zoals de voorbije jaren nodigen Pasar Herne en fietsclub ’t Draisineken nu ook op  Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart (donderdag 15 augustus) fietsers, wandelaars en liefhebbers van schlagermuziek uit op een gezellig en sportrecreatief treffen. Draaischijf van het ganse dagvullend gebeuren is ook deze keer het Parochiaal Centrum in de Lindestraat, waar de fietsers en de wandelaars,......

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 aug 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer - Affiche
 

EDINGEN – Unieke sprookjesnamiddag te beleven in het stadspark

Balades_cont__es_2019
EDINGEN – Unieke sprookjesnamiddag te beleven in het stadspark - Anaïs Deherder
 

Voor het veertiende jaar op rij slaan de vereniging Balades Contées en het Cultureel Centrum van Edingen de handen in elkaar om op donderdag 15 augustus, de dag van Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart, alweer sprookjesachtige wandelingen te organiseren doorheen het fraai stadspark. Daarbij kunnen de deelnemers tijdens één van de zes wandelingen derhalve genieten van een bijna drie uur durende tocht door een uitermate verrassende en feeërieke wereld.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 aug 2019
Anaïs Deherder
Anaïs Deherder
 

HERNE – Afterwork parties in het centrum voor meer sfeer

67945820_10219381456229233_3500138075516829696_n
HERNE – Afterwork parties in het centrum voor meer sfeer
 

Ook nog op vrijdagavond 16 en 30 augustus, telkens vanaf 16u30, zetten Laurentia Bloemen en Geschenken, brouwer Crystalstick en Catering Verootje in de buurt van het Heldenplein een soort van afterwork party op. Zij willen zo sfeer brengen in het centrum van de gemeente en tevens hun producten en hun handelszaken promoten.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 aug 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

EDINGEN - Sculpture Westende wil wereldrecord aanvallen in Middelkerke

Foto_aankondiging_zandsculpturen
EDINGEN - Sculpture Westende (Philippe, Yannick, Yana en Dominique) wil wereldrecord aanvallen in Middelkerke - © Anaïs Deherder
 

Vier inwoners van Edingen gaan op vrijdag 23 augustus een zotte uitdaging aan. Die dag willen zij immers het wereldrecord zandschildpad-sculpturen breken. Enkele jaren geleden stichtten  Philippe, Yannick, Yana en Dominique de groep Sculpture Westende met de bedoeling op alle mogelijke plekken zandsculpturen neer te zetten. Indien zij slagen in hun opzet komen ze dan terecht in het Guinness World Records Book......

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jul 2019
Anaïs Deherder
© Anaïs Deherder
 

HERNE - Ghana Café was al aan twaalfde editie toe

1_img_0082_2
HERNE - Ghana Café was al aan twaalfde editie toe - © Anaïs Deherder
 

Support Ghana organiseerde zijn twaalfde editie van ‘Ghana Café’ in het jeugdhuis. Tussen een drankje en hapje door konden de gasten het project van de vereniging leren kennen: zich inzetten voor onderwijs en cultureel erfgoed in Kpando. Maar ook mensen die dicht bij het project staan en al dan niet zelf ooit al naar het dorp zijn afgereisd kwamen de initiatiefnemers gewoontegetrouw nog eens een hart onder de riem steken......

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jul 2019
Anaïs Deherder
Anaïs Deherder
 

LENNIK - Ontdek via Schatten van Vlieg de prachtige natuur in Lennik ABSOLUUT een aanrader

Img_20190717_113729_resized_20190729_061054129
Al een voorsmaakje van wat je te wachten staat in Lennik. - Foto Marc Colpaert
 

Vorig jaar was de zomerzoektocht van 'Schatten van Vlieg' al een succes en was de zoektocht in Lennik qua natuur al een zeer leuke tocht, dit jaar overtreft de tocht die van start gaat in Eizeringen alle verwachtingen. Wie een prachtig stukje natuur wilt ontdekken moet zeker deze tocht ondernemen, u gaat nooit geloven dat er zoveels moois in eigen streek te bezichtigen valt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jul 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Nieuwe projectoproep Pajottenland+ voor Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Pepingen en Roosdaal

Huwaert_-_voorstelling_leaderoproep
Jos Huwaert. Foto ingezonden
 

 Sedert het Pajottenland in 2002 voor de eerste keer werd uitgeroepen tot Leadergebied zijn er al een serieus aantal projecten gekomen die de regio hebben vooruitgeholpen. Gemeentebesturen, OCMW’s, lokale en regionale vzw’s, die begaan zijn met dit plattelandsgebied, konden hun noden en ideeën in realiteit omzetten.  Er is ongeveer 300.000 euro beschikbaar. Nu is er een nieuwe oproep om projecten in te dienen?. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jul 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Pajots genieten, onderweg en in de horeca…

Img_3951
 

 Na de bruegelfietszoektocht, lanceren Pajottenland+ en Toerisme Pajottenland en Zennevallie de eerste ‘lustlussen’. Intussen is het Bruegeljaar halfweg. Volgens Huwaert zijn de eerste resultaten positief, het Pajottenland is zeker extra in de kijker geplaatst.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jul 2019
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Grote nood aan helpende handen voor opmaak kerkinventarissen in REGIO

Inventarisatie_herne_1
Er is nood aan een goeie inventaris. Foto Ingezonden
 

 Van de 70 parochiekerken die onze regio rijk is werden er de laatste jaren reeds 3 onttrokken aan de eredienst. Volgens de kerkenbeleidsplannen, waarin het toekomstige gebruik van 46 parochiekerken werd vastgelegd, komen er nog eens 18 kerkgebouwen in aanmerking voor neven- of herbestemming. Het belang van een goede kerkinventaris is groter dan ooit weet Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei. Help jij mee aan de inhaalbeweging? 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jul 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

HERNE - Recyclagepark vandaag uitzonderlijk gesloten

Naamloos
HERNE - Recyclagepark vandaag uitzonderlijk gesloten
 

HERNE - Recyclagepark vandaag uitzonderlijk gesloten

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jul 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Benoît De Liège en Jean-Luc Borgers stellen tentoon in Art Valley

Aankondiging_art_valley
HERNE – Benoît De Liège en Jean-Luc Borgers stellen tentoon in Art Valley - © Deschuyffeleer
 

Van 3 augustus tot 15 september ontvangt kunstencentrum Art Valley in hun galerie in Sint-Pieters-Kapelle met kunstschilder Benoît De Liège en beeldend kunstenaar Jean-Luc Borgers twee kunstenaars die zich manifest aangesproken voelen, de eerste door het schilderen en het tekenen van bolides en de tweede door modellenbouw van oude racewagens. Naast die verrassende tentoonstelling loopt er in de tuinen ook nog tot 27 oktober een permanente expo van een 50-tal kunstbeelden......

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jul 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Oldtimerrondrit doet ook kunstencentrum Art Valley aan

Aankondiging
HERNE – Oldtimerrondrit doet ook kunstencentrum Art Valley aan - © Deschuyffeleer
 

Op zondag 4 augustus pakt oldtimerclub De Retrovrienden terug uit met haar jaarlijks gebruikelijke tocht 'Een rondje rond Halle'. Zoals in het verleden zijn het opnieuw Hernenaren Luc en Cécile Appelmans die instaan voor de organisatie. Op hun route doen de oldtimers deze keer ook het kunstencentrum Art Valley in putje Sint-Pieters-Kapelle aan. Vertrek en aankomst zijn voorzien aan restaurant-feestzaal De Egelantier in het centrum van Herne.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jul 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Kokejane koerst zorgde voor een ganse dag wielerplezier

Koers_waod_kokejane_2019__1_
Kjell De Potter (Borsbeke) werd Belgisch kampioen in zijn reeks - Fot ingezonden
 

Met in totaal, gespreid over de vier wedstrijden, 161 deelnemers aan de start mochten de organisatoren van 'Kokejane koerst' zich best in de handen wrijven. Toevallig op de Nationale Feestdag golden die wedstrijden tevens als Belgische kampioenschappen voor de renners van de Wielerbond Openbare Diensten (WAOD). Door de samenwerking met Cycling Vlaanderen mochten ook renners met een vergunning van die bond zich aanmelden om deel te nemen.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jul 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Eénwielers gaan voluit voor Vosges Unicycling 2019 against Muco

1_unicycling_voges_2019
HERNE – Eénwielers gaan voluit voor Vosges Unicycling 2019 against Muco - © Deschuyffeleer
 

Momenteel bereiden niet minder dan een 40-tal gedreven personen uit Herne en omstreken zich voor op hun deelname aan het 8ste Climbing for Life-avontuur tijdens het weekend van 29 tot 31 augustus in de Franse Vogezen. Daarbij willen zij onder de kundige leiding van Stefan Vanaudenhove zowel La Planche des Belles Filles als Le Ballon d'Alsace opfietsen op een éénwielerfiets......

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jul 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Anaïs Deherder | 17 aug 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 13 aug 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 24 jul 2019

archief