Artikels Archief van Herne

C21

HERNE – ’t Muziek en Oonagh Jacobs goed voor een totaalspektakel van de bovenste plank

_t_muziek_met_oonagh_jacobs__1_
HERNE – ’t Muziek en Oonagh Jacobs goed voor een totaalspektakel van de bovenste plank - © Deschuyffeleer
 

Dit weekend is het in het centrum van Herne druk, druk, druk…. . Het weekend staat immers niet alleen in het teken van het jaarmarktgebeuren. Om ook de liefhebbers van kwaliteitsmuziek te bekoren was er eveneens het hoogstaand concert van de harmonie ’t Muziek. Meer dan 40 muzikanten betraden de bühne en trakteerden daarbij onder de leiding van hun dirigent Diererik De Roeck een volle kerk op een muzikaal totaal spektakel met als ‘special guest’ Oonagh Jacobs (29)...... 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 mei 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Veel danslustige 55-plussers tekenden aanwezig op JEIRN danst Geirn

Jeirn_danst_geirn_2023__1_
Veel danslustige 55-plussers tekenden aanwezig op JEIRN danst Geirn - © Deschuyffeleer
 

Na het succes van het ‘Jaarmarktcafé’ van vrijdagavond was de feesttent van het jaarmarktcomité vandaag de plaats van afspraak voor de tweede editie van Jeirn danst Geirn, een gemoedelijke muzikale namiddag voor 55-plusssers. Met haast 300 waren ze om in te gaan op de uitnodiging van het lokaal bestuur om er samen met ‘vedetten van bij ons’ een spetterende namiddag van te maken.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mei 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer + ingezonden
 

REGIO - Pajotse kinderen fuiven op een veilige manier

Editie_galmaarden_fuif_2__kopie_
Feest in de zaal Willem Tell.- Foto Marc Colpaert
 

In de zaal Willem Tell in Tollembeek kwamen enkele honderden kinderen uit Galmaarden, Bever en Herne samen om er op een veilige manier samen feest te vieren. De MEGA fuiven in het Pajottenland willen de kinderen sensibiliseren rond gezondheid en veilig fuiven vooraleer ze de stap zetten naar het secundair onderwijs. De MEGA fuif werd voor de allereerste keer georganiseerd in 2 dagen.  "We zijn een beetje slachtoffer geworden van ons MEGA succes", aldus Bianca Vanreepinghen coördinator MEGA project Pajottenland 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mei 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE maakt zich vastberaden op voor een spetterende en knallende 44ste editie van de jaarmarkt

Jaarmarkt_herne_logo_-_jean-pol_demel
HERNE maakt zich vastberaden op voor een spetterende en knallende 44ste editie van de jaarmarkt - © Deschuyffeleer
 

De organisatie van de 44ste Jaarmarkt Herne tijdens het pinksterweekend krijgt stilaan de eindmeet in zicht. Op de jaarmarkt zijn nagenoeg alle beschikbare plaatsen voorbehouden aan de marktkramers, de standwerkers, de exposanten en aan een ganse resem attracties toegekend. De  inschrijvingen van de deelnemers aan de prijskampen zitten in een eindfase en zowel het lokaal bestuur als het organiserend comité besteedden al de nodige aandacht aan alle veiligheidsaspecten. Als klap op de vuurpijl zal er ook, zoals gebruikelijk, gezorgd worden voor ‘goed weer’.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mei 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE - Sprokkels uit de gemeenteraad en de raad maatschappelijk welzijn van 24 mei

Gemeenteraad_herne_2021
HERNE - Sprokkels uit de gemeenteraad en de raad maatschappelijk welzijn van 24 mei - © Deschuyffeleer
 

Pajottenland+ - Lokale ontwikkelingsstrategie * InclusieAmbassade * Kerkfabrieken * Woonmaatschappij (Providentia) * RUP Bebouwde kom  * Masterplan Centrum Herne * Lokaal Energie- en Klimaatpact * Telenet Essentials Internet * REMI-tool * …..

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mei 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Boerenlandschap Pajottenland geen kandidaat landschapspark meer

Boerenlandschap_pajottenland_geen_kandidaat_meer
Boerenlandschap Pajottenland geen kandidaat landschapspark meer - © Deschuyffeleer
 

Boerenlandschap Pajottenland was kandidaat om in 2024 één van de drie Vlaamse Landschapsparken te worden. De partners werkten sinds de zomer van 2022 aan een ambitieus masterplan, waarmee eind mei gekandideerd moest worden voor de finale selectie. De voorbije weken gaven verschillende Pajotse gemeenten echter aan de kandidatuur niet langer te willen ondersteunen. De provincie Vlaams-Brabant beslist daarom de kandidatuur niet in te dienen, bij gebrek aan lokaal draagvlak. Dat is de officiële mededeling die bevoegd gedeputeerde Ann Schevenels thans de wereld instuurt.....  

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mei 2023
Deschuyffeleer Godelieve
© Deschuyffeleer
 

REGIO - Niet minder dan 3600 dozen voor 80 plussers worden binnenkort uitgedeeld

Editie_gooik_gele_doos_2__kopie_
Binnenkort krijgen de 80 plussers een gele doos.- Foto Marc Colpaert
 
Binnenkort krijgen alle 80 plussers uit zes Pajotse gemeenten een brief in de bus met de vermelding dat ze hun gele doos mogen gaan afhalen in hun gemeentehuis. Wie minder mobiel is kan via de sociale dienst de doos thuis laten leveren. Dit is een actie van de eerstelijnszone Pajotteland in samenwerking met de gemeenten Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Roosdaal en Ternat een gratis gele doos voor (thuiswonende) 80-plussers 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

KESTER - Drievuldigheidsprocessie gaat dit jaar van start op 4 juni

20230523_202842__kopie_
Voorstelling van de nieuwe affiche.- Foto Marc colpaert
 
Begin juni en daar is de jaarlijkse processie terug, ze werken dit jaar samen met de fanfare van Kester, de kerkraad, de chiro, de dorpsschool en de heemkundige kring. Daarbovenop kunnen ze rekenen op de steun van de gemeente Gooik, Herne en vanaf dit jaar ook op de organisatie Zender.

  

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE/PEPINGEN/VLAAMS-BRABANT – Provincie schakelt de horeca in voor een optimale fietsbeleving

1_procincie_fietsplezier_horeca__2_
HERNE/PEPINGEN/VLAAMS-BRABANT – Provincie schakelt de horeca in voor een optimale fietsbeleving - Gedeputeerde Gunther Coppens en de burgemeesters Kris Poelaert (Herne) en Eddy Timmermans (Pepingen) evenals schepen voor toerisme Sandra Dero (Herne)- © Deschuyffeleer
 

Gunther Coppens (N-VA), de bevoegde gedeputeerde voor Toerisme was vandaag te gast in fiets- en wandelcafé Terlindenhof om er uitbaatster Sofie het groen bordje met verwijzing naar haar ‘fietscafé’ voor te stellen. Die aanduiding krijgt eerstdaags een plaats op het fietsenknooppunt 87 (kruispunt Eeckhoudtstraat/Neerstraat in Heikruis) van het fietsnetwerk Vlaams-Brabant. Het label geeft aan dat die horecazaak toegankelijk is voor dat stukje extra service die voor iedere fietser een wereld van verschil kan maken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mei 2023
Deschuyffeleer Godelieve
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND - Sprokkels uit de politieraad van 22 mei

Politieraad_23_mei_2023
PAJOTTENLAND - Sprokkels uit de politieraad van 22 mei - © Deschuyffeleer
 

Eedaflegging * Politiecollege * Rekening 2022 * Begotingswijzigingen * Rijkswachtgebouw Kester - Parking * Varia …..

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mei 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – ‘t Muziek brengt ‘De Musical’ met Oonagh Jacobs als special guest

De_musical__t_muziek
HERNE – ‘t Muziek brengt ‘De Musical’ met Oonagh Jacobs als special guest - Affiche
 

Nu zaterdag 27 mei om 20u geeft 't Muziek in de St-Petrus en Pauluskerk in Herne-centrum terug het beste van zichzelf. Het concert 'De musical’ moet onder de leiding van dirigent Diederik De Roeck en met special guest Oonagh Jacobs, een natuurtalent van eigen bodem, opnieuw een topper worden. Voor het concept liet ‘t Muziek zich inspireren door het programma 'James de musical', een succesprogramma op de Vlaamse zender Play4 waarbij telkens een BV de gast was en waarbij zijn/haar levensverhaal als een musical werd nagespeeld.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mei 2023
Godelieve Deschuyffeleer
Ingezonden
 

HERFELINGEN - Waanzinnig Weekend bedankt zijn vrijwilligers en verdeelt 5000 euro onder goede doelen

Foto-personeelsfeest001
HERFELINGEN - Waanzinnig Weekend bedankt zijn vrijwilligers en verdeelt 5000 euro onder goede doelen - Foto ingezonden
 

Voor het kernbestuur starten de voorbereidingen voor een nieuw Waanzinig Weekend al kort na afloop van het vorige. Maar nu is ook het aftellen voor alle vrijwillige medewerkers echt begonnen. Om hen te bedanken worden de eigenaars van dat stel helpende handen elk jaar in mei uitgenodigd voor een medewerkersbarbecue. En dat was dit jaar niet anders. Het onderonsje is ook het uitgelezen moment om de traditionele cheque te overhandigen aan de vzw Parochiale Werken Herfelingen. Dankzij de truckshow mocht ook het MPC Sint-Franciscus in Roosdaal op een gift rekenen.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 mei 2023
Godelieve Deschuyffeleer
ingezonden
 

HERFELINGEN – Café Terlindenhof startplaats van de ‘Pajotse Lekkernijentocht’

Fb_img_1682712511371-1
HERFELINGEN – Café Terlindenhof startplaats van de ‘Pajotse Lekkernijentocht’- © Deschuyffeleer
 
Tijdens de week van de Korte Keten richten ook de Pajotse ambassadeurs hun spots op lokaal en lekker. De ‘Pajotse Lekkernijentocht’ is een fiets/scooter- of autotocht die de locaties van 14 ambassadeurs verbindt. De ‘Pajotse Lekkernijentocht’ is voorzien op zaterdag 27 mei. Vertrekken kan van 10 tot 16u vanuit het wandel- en fietscafé Terlindenhof (Herfelingen). De fiets/scooter-tocht is zo’n 30 à 35 km lang....
 

Klik hier om meer te lezen

 
21 mei 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Nu ook 55+plussers uit Galmaarden en Gooik welkom op Jeirn danst Geirn

Jeirn_danst_geirn
HERNE – Nu ook 55+plussers uit Galmaarden en Gooik welkom op Jeirn danst Geirn - Affiche
 

De komende dagen is het in het centrum van Herne alle hens aan dek want er dient onder meer te worden uitgemeten, afgebakend, uitgetekend, gemonteerd, aangesloten… Kortom er is werk in overvloed om voor het pinksterweekend alles terug in gereedheid te brengen voor de grootse jaarmarkt en de voorafgaande activiteiten. Zo moeten die dagen Herne en zijn ruime omgeving opnieuw kunnen vieren, fuiven en genieten. Met op vrijdag 26 mei vanaf 16u het Jaarmarktcafé, op zaterdag 27 mei om 14u30 de 55+-party ‘Jeirn danst Geirn’ en op maandag 29 mei vanaf 8 u de Jaarmarkt wordt het heel zeker terug een EFFENAF voltreffer. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 mei 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND – De melding van een alerte burger leidt tot de arrestatie van vermoedelijke dieven

Pz_paj
PAJOTTENLAND – De melding van een alerte burger leidt tot de arrestatie van vermoedelijke dieven - © Deschuyffeleer
 

De lokale politie PAJOTTENLAND werd de jongste weken geconfronteerd met een aantal inbraken op haar grondgebied. Na een betrapping op heterdaad van een verdachte en navolgend onderzoek waarbij nog een verdachte werd opgepakt konden verschillende feiten aan elkaar gelinkt worden en een deel van de buit ontdekt worden.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mei 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE - Eerste ‘Groot dictee’ voor leerlingen van het 6de leerjaar komt er aan

Aankondiging
HERNE - Eerste ‘Groot dictee’ voor leerlingen van het 6de leerjaar komt er aan - © Deschuyffeleer
 

Eerstdaags ontvangen alle kinderen in de gemeente die dit schooljaar hun 6de leerjaar afsluiten thuis een persoonlijke uitnodiging van het lokaal bestuur om deel te nemen aan het eerste ‘Groot dictee’. Ook de leerlingen in één van de Hernse basisscholen maar die buiten de gemeente woonachtig zijn worden via de scholen uitgenodigd. De organisatie gaat uit van het lokaal bestuur en het adviesplatform Vrije Tijd. Met het initiatief willen de organisatoren een correcte schrijfwijze van het Nederlands stimuleren.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mei 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

REGIO - N-VA afdelingen uit Galmaarden Gooik en Herne keren huiswaarts na partijcongres

Foto_brecht

Drie dagen lang verzamelde de N-VA in Antwerp Expo voor haar groot partijcongres. Ook de Pajotse N-VA afdelingen van Herne, Gooik en Galmaarden waren goed vertegenwoordigd. In de commissies op zaterdag werden de congresteksten bijgeschaafd in functie van de meer dan 2000 amendementen uit heel Vlaanderen. Zondag werd de geamendeerde congrestekst goedgekeurd. “Wij zijn tevreden met de goedgekeurde congrestekst. Waar sommige partijen om de haverklap een congres houden, congresseren wij echter maar om de tien jaar.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mei 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

HERNE - Eenwieleren met leermeester Stefan Vanaudenhove voor wie geen sport te gek is

1-wieleren_kokejane_stefan_vanaudenhove_2023__4_
HERNE - Eenwieleren met leermeester Stefan Vanaudenhove voor wie geen sport te gek is - © Deschuyffeleer
 

Dat ook in Herne het eenwieleren goed ingeburgerd is en met regelmaat in de belangstelling staat is vooral te danken aan Stefan Vanaudenhove. Wie herinnert zich immers de triomfantelijke doortocht niet van UNIcycling 2.0, de vijfdaagse tocht waarbij in augustus vorig jaar door een omvangrijke groep werd ‘ge-eenwielerd’ van Krewinkel naar zee ten voordele van Samen Bewegen Voor Adem en de strijd tegen mucoviscidose?......

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mei 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Het lokaal bestuur dankte zijn OCMW-personeel, vrijwilligers en klanten

Dank_aan_het_ocmw_2023__4_
HERNE – Het lokaal bestuur dankte zijn OCMW-personeel, vrijwilligers en klanten - Foto ingezonden
 

De jaarlijkse gezamenlijke bijeenkomst voor het personeel, de vrijwilligers en de klanten van het OCMW viel ook deze keer in bijzonder goede aarde. Het werd een aangename ontspanningsnamiddag met flink wat animatie, geurende koffie en lekker gebak. Voor het showgedeelte werd een beroep gedaan op Hanny D, een muzikaal talent uit Dilbeek die de aanwezigen dan ook een fel gewaardeerd muzikaal programma opdiende. De organisatie van de namiddag was in handen van Linda Thiels.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mei 2023
Godelieve Deschuyffeleer
Sandra Dero
 

HERNE – Koffie- en lunchbar met buurtwinkel De COUPEE in het stationsgebouw officieel ingehuldigd

0_inhuldiging_de_coupee__14_
HERNE – Koffie- en lunchbar met buurtwinkel De COUPEE in het stationsgebouw officieel ingehuldigd - Foto © Deschuyffeleer
 

Het was vandaag een bijzonder heuglijke dag voor de vzw De Okkernoot die zich bekommert om het welzijn van vooral personen met een autistische achtergrond. In het vroegere stationsgebouw mocht immers de gezellige koffie- en lunchbar De COUPEE met buurtwinkel officieel ingehuldigd worden. Die moet mettertijd uitgroeien tot een bijzondere ontmoetingsplaats waar personen met autisme onder begeleiding bezoekers kunnen opvangen bij een hapje en een drankje. Vanaf morgen maandag 15 mei is De COUPEE dan ook iedere weekdag toegankelijk van 7 uur tot 16u30......

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 mei 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 23 mei 2023

archief