Artikels Archief van Halle Carnaval

HALLE - De Leste Kannekes winnen carnaval top 100

Kannekes_1
Foto Emile Devogeleer
 

 Victoria’s Nacht van de Carnaval top 100 zit erop. Wat een waanzinnig feestje was dat zeg! Dikke merci voor de top-ambiance!! Voor het eerst werd het een avondvullend evenement, de publieke belangstelling was groot. Dus er komt zeker een 2de editie in 2018. De uitslag!  De Leste Kannekes kregen de meeste stemmen van de luisteraars en staan dit jaar op nummer 1 met “mottige duus”. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

SK HALLE verliest carnavalsclash tegen Eendracht Aalst.

Carnaval_1
Foto's Emile Devogeleer
 

  Traditie getrouw is er de eerste avond van carnaval Aalst, op vrijdagavond de carnavalsmatch in het voetbal.Dit jaar werd deze wedstrijd een unicum in de geschiedenis van Eendracht Aalst, de twee grote carnavalssteden Aalst en Halle moesten het tegen elkaar opnemen in het tweede amateur van de Belgische competitie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 feb 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

HALLE - Kinderen vieren hun carnaval

Kindercarnaval
Foto Felix Merckx
 

 Op zaterdag 18 maart nodigen ze de kleinsten onder ons uit om samen hun carnaval te vieren.Kindercarnaval, het grote feest voor de allerkleinsten. En of ze er van genieten… het is altijd weer een feest als de deuren van cc ’t Vondel openzwaaien en de jonge meute de zaal binnenstormt

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 feb 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

HALLE –Carnavalisten vullen hun buikje bij Tea Room Servais.

Servais_1
Emile Devogeleer
 

Dit jaar wordt het drie jaar dat Tea-Room Servais op de Grote Markt werd overgenomen door Carine en dochter Lisa, deze gezellige Bistro is met de feestelijkheden van carnaval Halle normaal gesloten. Doch opent Carine en Lisa hun deuren een paar uurtjes om er enkele carnavalsgroepen op te vangen zodat ze er op een rustige manier kunnen genieten van een lekker maaltijd, en wat op kracht kunnen komen voor ze de stoet en de feestelijkheden aanvatten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 feb 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

HALLE – KSK Halle is klaar voor de carnavalsmatch tegen Eendracht Aalst

Aalst
Foto Emile Devogeleer
 

  De carnavalswedstrijd Eendracht Aalst – KSK Halle van nu vrijdag 24 februari wordt de opener van ‘Oilsjt’ Carnaval 2017. Dit sportief treffen tussen de twee grote Carnavalssteden draaide op Lamme Guiche in Halle uit op een 2-2 gelijkspel.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 feb 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

HALLE – Café Belle Vue in Lembeek te klein voor ‘Carnavalitis van Radio Victoria’

Car_1
Foto's Emile Devogeleer
 

  Radio Victoria te was te gast in Café Belle Vue in Lembeek, voor een live uitzending van zijn drukbeluisterde programma Carnavalitis. Ga op maandagavond eens langs in de hangars of stikateliers van de Halse carnavalsgroepen, gegarandeerd klinkt ‘Carnavalitis ‘ door de boxen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 feb 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

HALLE - Seniorenpaar aangesteld

Derde_1
Foto's Olaf
 

 Zaterdagavond in een bomvolle zaal Het lindegroen te Buizingen werd het ”Seniorenprinsenpaar 2017”verkozen.  Maryse en Ronny uit Lembeek gaven het beste van zichzelf tijdens de proeven die afgelegd moesten worden met het prinsenpaar 2016 Joke 1 en Wim 1.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 feb 2017
Olaf Feldberg
Foto Olaf
 

FP HALLE-GOOIK haalt uit met monsterscore in Morlanwelz

Logo_halle_gooikkopie
EP

 FP Halle-Gooik trok naar Morlanwelz voor wat steevast een moeilijke verplaatsing is. Vrijdagavond draaide het helemaal anders uit. Morlanwelz kampte met blessureleed en Halle-Gooik had niet de minste moeite om Morlanwelz opzij te zetten. De eindscore was uiteindelijk 1 - 18

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 feb 2017
Felix Merckx
EP
 

HALLE - Nieuwe wisseltrofee voor winnaar stoet

Nieuwe_trofee_2
Foto's Felix Merckx
 

 Na jaren het gegeerde overwinningsjuweel voor de Halse carnavalist te zijn, is de  tijd aangebroken om de gekende wisselbeker Roland Lauwers van opvolging te voorzien. Reden hiertoe was, dat alle te beschrijven vlakken op de trofee ingenomen zijn. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 feb 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

HALLE – ‘Prins Chris en Prinses Christel’ rijden in stijl carnaval Halle tegemoet.

Nieuwe_auto_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Prins en Prinses carnaval worden van de grootste carnaval van Vlaams Brabant is op zich al een droom voor vele carnavalisten, maar dan ook nog met chauffeur opgehaald en teruggebracht worden, van en naar de vele activiteiten in het teken van carnaval Halle. Vanaf nu rijden zij in een gloednieuwe E-Klasse van jaarsponsor Mercedes Eurostar 2000.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 feb 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

HALLE – 11de Trogfestijn van ‘ De Halse Dansmariekes.

Dansmariekes
Eùile Devogeleer
 

  Op zaterdag 18 februari vanaf 17.00 uur en zondag 19 februari 2017 vanaf 11.00 uur nodigen de Halse Dansmariekes iedereen uit op hun jaarlijkse trogfestijn, dat doorgaat in de parochiezaal  Melkerijstraat in Halle ( Sint Rochus).

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 feb 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

HALLE - Halattraction steunt Centrum voor Menswelzijn

Pins
Foto Felix Merckx
 

 Sinds het ontstaan van de vereniging in 1905, steunt Halattraction elk jaar een goed doel.  Het wordt stilaan een traditie want sinds 2011 steunt Halattraction en de Halse carnavalsgemeenschap het ‘Centrum voor Menswelzijn’ uit Halle. Een pin kost €3 en een medaille €10. De opbrengst van deze verkoop gaat naar het Centrum voor Menswelzijn.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 feb 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

HALLE - Gilles en pierrots van Groot HALLE schieten uit de startblokken

Soumonces_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Traditioneel zetten de Gilles van groot Halle zo’n zes weken voor Laetare (Halfvasten, in Halle dus ook Carnaval) de aankondiging van de lente in, dit noemen ze de soumonces. De Gilles stappen op klompen door de Halse straten en ze zijn getooid in hun blauwe kiel, met belletjes en een ramon uit wilgentwijgen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 feb 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

HALLE - Patrick en Marleen officieel aangesteld tot hofmaarschalkenpaar

Olaf_1
Foto's Olaf
 

 De Orde van Hofmaarschalken en Hofdames hebben hun nieuw Hofmaarschalkenpaar 2017 aangesteld tijdens een groot Oenstellingsgala.  Patrick Petit en Marleen Degreef zijn nuofficieel Hofmaarschalk en Hofdame van Halle.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 feb 2017
Olaf Feldberg
Foto Olaf
 

HALLE - Verbranding van de heerschappij van het prinsenpaar 2016

Editiepajot_halle
Archief Elsie De Greef
 

 Een jaar vliegt voorbij. En dat geldt zeker voor een goed gevuld carnavaljaar. Het prinsenpaar anno 2016 heeft de opdracht om Halle te vertegenwoordigen als carnavalsstad met glans uitgevoerd. Maar helaas… Aan alle mooie liedjes komt een eind… ook aan carnavalliedjes. Er komt een eind aan de heerschappij van Z.Z. prins Ambi I en H.Z. prinses Steffi 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 feb 2017
Felix Merckx
Archief Elsie De Greef
 

Kom carnaval mee vieren in HALLE

Voorstelling_affiche
Foto's Felix Merckx
 

 In het CC ’t Vondel werd de affiche van carnaval Halle voorgesteld. Halattraction kon voor deze editie  om opnieuw met fotomateriaal te werken en deze te verwerken in één beeld dat alles zegt:  “KOM CARNAVAL MEEVIEREN IN HALLE!”   

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 feb 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

HALLE - Ontwerp van Dario Praet op 150.000 bierviltjes

Bierviltje
De winnaar. (Foto Felix Merckx)
 

 Carnaval vieren, dat is feesten, dansen en zingen. Dat is ook het streefdoel van de organisatie. De bezoeker moet op een veilige manier drie dagen en nachten kunnen feesten. Dat dit niet vanzelfsprekend is, staat meer dan vast. Om dit te bereiken werd beroep gedaan op leerlingen van de Halse secundaire scholen . Eén ontwerp zou gebruikt worden om op 150.000 bierviltjes te zetten. Uiteindelijk werd het ontwerp van Dario Praet met zijn slogan ‘Doe je zelf een lol, gebruik geen drugs en alcohol.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 feb 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

HAlle - Herbeleef de prinsenverkiezing in foto's

Panorama1groot__large_
Collage Emile Devogeleer
 

Afgelopen zaterdag was er de prinsenverkiezing in het CC 't Vondel. Ook www .editiepajot.com was er aanwezig en moest tot bijna 4 uur 's morgens wachten op de uitslag. Het resultaat kunt U bekijken op een grote fotomontage op   www.emiled.jalbum.net 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 jan 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

HALLE – Wie wordt de grootste carnavals ploeg van dit seizoen, KSK Halle of Eendracht

Sk_groot
Foto Emile Devogeleer
 

  Geen wedstrijd dit weekend op Lamme Guiche, en kon men er al vooruitblikken naar de carnavalstopper van vrijdag 24 februari 2017 tussen de twee grootste carnavalssteden Aalst en Halle.

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 jan 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

HALLE – ‘Strepke Trekken ‘ de nieuwe carnaval cd van Yves & Bertrand.

Carnavalcd_1
Foto Emile Devogeleer
 

  Wat voor Yves Debast en Bertrand Demiddeleer in 2003 begon als een hobby, Halse carnavalsliedjes samen bundelen op één cd, is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie met carnaval Halle.‘Het is een hobby waar ze ten eerste veel plezier aan beleven, en veel vriendschap en erkenning voor terug krijgen vanuit het Halse carnavalsleven’ aldus Bertrand.

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 jan 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 

Laatste Nieuws

Emile Devogeleer | 26 feb 2017
Felix Merckx | 25 feb 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Olaf Feldberg | 12 feb 2017
Felix Merckx | 03 feb 2017
Emile Devogeleer | 31 jan 2017

archief