Artikels Archief van Regio

REGIO - Geen water meer oppompen uit kwetsbare rivieren

Watercaptatie
 

De gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant, Lodewijk De Witte, stelt vanaf 19 juli 2019 een captatieverbod in te op alle waterlopen in Vlaams-Brabant behalve op Zenne, Dijle, Kleine en Grote Gete, Demer en de kanalen Leuven-Dijle, Brussel-Charleroi en Brussel-Schelde.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jul 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

Meer dan 1000 bezoekers op de gezelligste barbecue van Vlaanderen voor het goede doel

Sh2_7478_01__large_
 

Naar jaarlijkse traditie komen mensen van zowat overal afgezakt naar de gerenoveerde hoeve van Michel en Yolande Van Schaftingen-Bielaer, in Kapelle Op Den Bos voor de‘Schachteshoffeesten’ deze jaarlijkse en gezelligste barbecue van Vlaanderen, in het anders zo rustige Kapelle, is op die dag het middelpunt van de feesten

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jul 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

SCHEPDAAL- Manege de Ponyhoeve verwent ruitertjes en pony tijdens vakantie

Sh2_0932_01__large_
 

Manege de Ponyhoeve van de familie Vanderhasselt is een kindvriendelijke manege waar het welzijn van de ruiters en de pony’s op de eerste plaats komen. Reeds meer dan 20 jaar organiseert de manege kampen voor kids. Ook deze vakantie van 1 juli tot 23 augustus 2019 waren de plaatsen in snel tempo uitverkocht, kinderen vanaf 6 jaar kunnen er zich elke dag uitleven met spelletjes, pony’s verzorgen, borstelen, ponygewenning....

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jul 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

De Jakobsladder - De zevende Vandiesel-thriller van Dirk Vanderlinden

Image002
 

‘De Jakobsladder’ is geïnspireerd op de vijftigste verjaardag van de maandlanding dit jaar. Het verhaal begint dus in het jaar 1969, waar tijdens die bewuste nacht van 21 op 22 juli het leven van een kleine jongen compleet overhoopgegooid wordt. Vijftig jaar later weet hij nog steeds niet wat er toen precies gebeurd is. Daarom stapt hij naar The Vandiesel Company.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jul 2019
Marc Sluys
 

REGIO -De Lijn verbetert busstation Brussel Noord

Noord
 

Groen licht voor verbeteringen aan busstation Brussel Noord. Het staion wordt overzichtelijker voor reizigers dankzij 2 perrons voor aankomen en vertrekken. De aannemer start na de grote vakantie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jul 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

Zomer - BOB -Campagne

Bob
 

In het kader van de Zomer-BOB-campagne 2019 organiseerde de PZ Zennevallei dit weekend 3 opeenvolgende dagen alcoholcontroles op haar grondgebied en werden in totaal bijna 1000 voertuigen gecontroleerd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jul 2019
Devogeleer Emile
ep
 

REGIO - Parcours Dodentocht met knipoog naar voorbije 50 edities

Parcours_2019_met_parkings
 

Voor de vijftigste editie geen grootse wijzigingen aan het parcours van Dodentocht. Ook de formule is dezelfde gebleven: honderd kilometer wandelen in 24 uur. En toch is er een knipoog naar de vijftig afgelopen edities door onder andere de ‘hel van Londerzeel’ en het centrum van Buggenhout weer toe te voegen aan het parcours.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jul 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

GALMAARDEN/ GOOIK - Als we niet vlug meer bomen aanplanten ziet het er slecht uit

A_bos_te_weining
Er is in onze streek nood aan veel meer bomen. - Foto Marc Colpaert
 

Een privé persoon uit het Pajottenland wil daadwerkelijk iets doen voor de natuur en roept de mensen op om meer bomen te planten. Hij is al een tijdje op zoek naar stukjes weide of gronden om aan te kopen in Galmaarden en de omliggende gemeenten om van de weiden nadien een bos te maken. Hij doet dit uitsluitend om de natuur te helpen en dit heeft niets met politiek of geld te maken. Wie dit project wel ziet zitten is welkom om mee te denken hoe en waar er extra bomen kunnen geplaatst 
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jul 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Dichters bij Bruegel

Winterlandschap

1565 Bruegel schildert dit Winterlandschap. Het is niet uitgesloten dat hij alluideert op de zeer strenge winter van 1564*1565 die volgens de toenmalige kroniekschrijvers bijzonder hard was. Het tafereel heeft ongetwijfelld een diepere betekenis, verbonden aan de wijdverspreide zestiende eeuwse allegorische interpretatie van het menselijk leven: de gelovige is als een pelgrim die op zijn levensweg tal van gevaren en verleidingen moet weerstaan om zijn heil te bereiken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jul 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

GALMAARDEN - Marcel kreeg een prachtig geschenk van zijn moeder jaren na haar dood

A_pakje_
Een oud kruippakje zorgde voor heel wat emoties. - Foto Marc Colpaert
 

Marcel vond tijdens een opruiming in zijn ouderlijke woning wel een heel apart pakje in zijn kleerkast terug. In een plastiek zak  die Marcel nog nooit had opgemerkt vond hij iets dat hem een heel warm gevoel gaf. Iets om te koesteren met dank aan zijn mama. Tijdens opruimingswerken in de ouderlijke woning moest Marcel ook nog zijn oude kleerkast leeg halen. "Ne mens verzameld door de jaren nog heel wat oude zaken en de laatste jaren had ik het steeds uitgesteld om mijn vroegere kamer 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Al voor de vijfde keer de Dolle Strandbalfeesten

Editie_colpaert_galmaarden_dolle_strandbalfeesten_1__kopie_
Kristof Billens(rechts) met enkele vrijwilligers is er klaar voor. - Foto Marc Colpaert
 

Op zaterdag 13 en zondag 14 juli wordt al voor de vijfde keer de Dolle Strandbalfeesten georganiseerd op een grote weide ter hoogte van het sportcentrum van Galmaarden. Net zoals de vorige edities is de inkom ook nu gratis, wat meer en meer een rariteit begint te worden in de streek. “Wij zijn dit jaar vijf jaar bezig en alles loopt voorlopig nog op wieltjes”, vertelt organisator Kristof Billens. “Om zoiets tot een goed einde 
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jul 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Wegen en Verkeer start reiniging brugvoegen deze nacht op buitenring

Wegen_en_verkeer_
 

 Wegen en Verkeer start reiniging brugvoegen deze nacht op buitenring Wegen en Verkeer heeft beslist om de planning voor het reinigen van de brugvoegen om te draaien en te starten in de richting van Groot-Bijgaarden op de buitenring van het viaduct van Vilvoorde. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jul 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Derde editie van BXLBeerfest laat bieren van 60 brouwerijen proeven

Public-logo
Foto ingezonden
 

Na twee succesvolle edities in 2017 (3.500 bezoekers) en 2018 (meer dan 5.000 bezoekers), keert BXLBeerFest terug voor haar derde editie op 24 en 25 augustus op de terreinen van Tour&Taxis, Brussel. Tickets (5€)/dag of (9€)/2 dagen zijn te koop via de website  http://www.bxlbeerfest.be/

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jul 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto's
 

REGIO/BEERSEL - 3 Fonteinen wil je Schaarbeekse Krieken

3_fonteinen
 

Deze zomer is - wederom - van de Schaarbeekse Kriek! Met een wispelturig voorjaar achter de rug zet Brouwerij 3 Fonteinen uit Beersel gedreven haar zoektocht naar de Schaarbeekse Kriek voort.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jul 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

REGIO - Werken aan Kanaaloever voor de Fietssnelweg F20

Omleiding-oeververnieuwing
 

Op 5 augustus 2019 start De Vlaamse Waterweg nv met grootschalige werken op de rechteroever van het Kanaal naar Charleroi. Tussen de De Bruyckerweg (Drogenbos) en de R0-brug (Sint-Pietsers-Leeuw) vernieuwt de waterwegbeheerder de kanaaloever die in slechte staat is in functie van de aan te leggen fietssnelweg F20.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jul 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

Aan tafel met Sonia en haar gasten op Radio Victoria HALLE (105.2)

Aan_tafel_1
De eerste uitzending is met Christophe en Liesje. Foto Ingezonden
 

  Voor de tweede zomer op rij duikt Sonia D'ours voor de Halse radio Victoria in het leven van bekende, boeiende en bijzondere Hallenaren. Dit jaar praat Sonia met Christophe Severs en Liesje, Otto-Jan Ham, burgemeester Marc Snoeck, Mia Sluys, journaliste Ingrid Depraetere e.v.a. Vanaf 7 juli elke zondagmorgen om 9 uur op Victoria (Happy Music) via 105.2 FM  

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jul 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

REGIO - De Ronde op het dak van Lindemans, de brouwer uit Vlezenbeek

Lindemans
 

Brouwerij Lindemans pakt uit met gigantische bierbakkenconstructie ter gelegenheid van de Tour de France.Op 6 juli passeert de Tour de France  langs Brouwerij Lindemans in Vlezenbeek. Ter gelegenheid van deze unieke gebeurtenis creëerde Lindemans een heuse bierbakkenconstructie op het dak van de brouwerij: 'Santé Eddy'.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jul 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

REGIO - Maandag zijn werkzaamheden aan de Ring 0 afgerond

Index

Maandag 8 juli zijn de werkzaamheden aan de middenberm van de Ring rond Brussel (R0) tussen Woutersbrakel en Vorst afgerond. Er is wel een dag extra verkeershinder.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jul 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

TERNAT - Lionsclub Pajottenland overhandigt cheque voor belevenistafel in Sint-Carolus

Caroluslionsimage1
Gerda André, Directeur Bewonerszorg en Nathalie Mertens, Verantwoordelijke Animatie met haar team ontvingen de cheque van 3500 € van Lions Pajottenland, met Hendrik Staels, Voorzitter 2018-2019, Koen De Scheemaeker, Voorzitter 2019 – 2020, Thomas Valkeniers – Verantwoordelijke Sociale Werken, Joost Samyn, Verantwoordelijke Events en Walter Stylemans – aanbrenger van het project en Privileged Member. Op de achtergrond de Belevenistafel.
 

In het Rust- en Verzorgingstehuis Sint-Carolus werd dinsdag een cheque van 3500 € overhandigd door de Lionsclub Pajottenland als steun voor het project aankoop Belevenistafel, waarvoor in totaal 12000 € werd verzameld met allerlei acties. De Belevenistafel is een groot touchscreen dat flexibel inzetbaar is in verschillende ruimtes. Ze biedt bewoners van zorginstellingen ontspanning, beleving en stimulering van het geheugen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jul 2019
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

REGIO - Lagere prijzen in kringwinkels ViTeS

Logo
 

De Kringwinkels in onze streek worden goedkoper. Goed nieuws voor de klanten. De prijzen zakken maar door meer te kunnen produceren wordt het aanbod groter en zullen er meer stuks verkocht moeten worden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 jul 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 15 jul 2019
Roger Swalens | 14 jul 2019
Roger Swalens | 02 jul 2019

archief