Artikels Archief van Regio

HALLE – Servais in Berlijn

Kammerorchester_berlin_speelt_servais
 

Op 16 mei 2019 was in de Berlijnse Philharmonie, een van de iconische concertzalen van de Duitse hoofdstad, muziek van Servais te horen. Het Kammerorchester Berlin bracht de Grande Fantaisie sur Le Barbier de Séville van de Halse cellist. Solist van dienst was de cellist Wen-Sinn Yang. Die is niet aan zijn proefstuk toe: hij speelt al meer dan tien jaar regelmatig een werk van Servais en wijdde ook al een volledige cd aan Servais.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mei 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden foto's
 

REGIO – Park & Ride aan COOVI opent op maandag 20 mei 2019

Pendelparking_coovi_anderlecht
 

De nieuwe parking van Parking.Brussels nabij het metrostation Coovi-Ceria langs de Bergensesteenweg en de Ring op de grens tussen Anderlecht en Sint-Pieters-Leeuw opent op maandag 20 mei de deuren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mei 2019
Roger Swalens
Roger Swalens
 

REGIO - MIVB bestelt 141 gelede hybride bussen

Iveco_gelede_bus
 

Een derde meer plaatsen op busnet tegen eind 2019

De MIVB bestelt 141 gelede hybride bussen bij busbouwer IVECO. Het gaat om de laatste in een reeks van vijf bestellingen van hybride en volledig elektrische bussen. Dankzij de komst van deze nieuwe voertuigen zal de capaciteit op het MIVB-busnet stijgen met ongeveer 32% tegen eind 2019.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mei 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

REGIO - De MIVB en Plan International lanceren een campagne tegen seksistisch gedrag

Auto
 

De MIVB en de ngo Plan International lanceren een sensibiliseringscampagne die de strijd aanbindt tegen grensoverschrijdend gedrag in het openbaar vervoer. Deze campagne kwam tot stand met jonge activisten van de ngo Plan International en moet slachtoffers en getuigen informeren en sensibiliseren over seksistisch gedrag door hen aan te zetten te (re)ageren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mei 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

Verkeer in de knoop op RING O in BEERSEL en DROGENBOS vanaf 14 mei

Wegen_en_verkeer

Op dinsdag 14 mei ernstige hinder voor verkeer vanuit Wallonië op westelijke ring Brussel (R0) terwijl aannemer signalisatie plaatst

Het Agentschap Wegen en Verkeer kondigde de afgelopen weken grote werken aan op de westelijke ring rond Brussel (R0), waar een aannemer de komende maanden LED-verlichting, betonnen veiligheidsstootbanden en geluidsschermen zal plaatsen. Ondertussen is beslist dat de aannemer op dinsdag 14 mei vanaf 9u ‘s ochtends al voorbereidingen zal treffen op de binnenring, van aan de grens met Wallonië tot net voor de bocht van Vorst (net voorbij het op- en afrittencomplex nr. 18 van Ruisbroek). 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2019
Marc Sluys
 

BEERSEL Bottlefest is al aan 3de editie toe

Editiepajot_bart_devill___bottlefest
foto Bart Devillé
 

 Wanneer Mandy en Michael Schiettekat en de vzw Bottlelink, of de organisatie achter het evenement, met het eerste Bottlefest op de weide van het Kasteel van Beersel op de proppen kwamen, waren er nog die twijfelden  aan de goede afloop. Zij kwamen bedrogen uit. Vorig jaar kwamen er nog meer bezoekers opdagen, die dit jaar ongetwijfeld nog vrienden en kennissen zullen mee lokken naar de derde editie. Het swingende & rockende wijnfestival vindt dit jaar plaats op zaterdag 25 mei dag voor de verkiezingen- vanaf 14u tot 01u. Plaats van de afspraak  op de kasteelweide, met het prachtige Kasteel van Beersel als decor. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Werken op Ring rond Brussel (R0): LED-verlichting, betonnen veiligheidsstootbanden en aanleg geluidsschermen in BEERSEL en DROGENBOS

Wegen_en_verkeer

 Op 15 mei start het Agentschap Wegen en Verkeer met werken in de middenberm op de Ring rond Brussel (R0) ter hoogte van Beersel en Drogenbos. Over een afstand van ongeveer 13 kilometer, van aan de grens met Wallonië tot aan de bocht van Vorst, zal Wegen en Verkeer de snelwegverlichting in de middenberm vernieuwen door energiezuinige LED-verlichting en de bestaande vangrails aan beide zijden van de middenberm vervangen door betonnen veiligheidsstootbanden. Deze werken duren volgens de huidige planning tot aan het bouwverlof (midden juli). Na het bouwverlof (vanaf augustus) start Wegen en Verkeer met de voorbereidende werkzaamheden voor de plaatsing van nieuwe geluidsschermen in Beersel en Drogenbos in de zijbermen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2019
Marc Sluys
 

REGIO - MIVB scoort met campagne rond WK voetbal

Eden_hazard
 

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB heeft op donderdag 9 mei twee reclameprijzen in de wacht gesleept. Ze won een Best of Content Award (BOCA) met haar Rode Duivels-actie tijdens het WK voetbal en een Best of Activation Award (BOA) met haar Globe Tourism-campagne.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mei 2019
Sam Herremans
ingezonden foto
 

Stembrief ontvangen?

Verkiezingen_2019
 

 Op zondag 26 mei gaan we opnieuw met z’n allen naar de stembus. Als je gaat stemmen moet je je oproepingsbrief meenemen. Deze werd afgelopen week opgestuurd. Als je je brief nu nog niet ontvangen hebt kom je best langs in het stadhuis. De medewerkers van het loket burgerzaken, bevolking helpen je graag verder.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mei 2019
Marc Sluys
 

Zwerfvuilactie “Op 5 minuten proper” groot succes!

Dsc_6017_01__large_
 

 De zwerfvuilcampagne “Op 5 minuten proper”, die liep van 23 maart tot 28 april, is afgelopen. Tijdens deze campagne bundelden Beersel, Dilbeek, Halle en Sint-Pieters-Leeuw de krachten in hun strijd tegen het zwerfvuil. Als doel werd er gesteld dat elk gezin 5 minuten zou opruimen en dat er op die manier 281.759 minuten (of bijna 4.700 uur) zou worden opgeruimd.


 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 mei 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

REGIO - Lokale besturen maken van gezondheid een prioriteit!

26042019_chartergezondegemeente__004_ab
 

Op 26 april 2019 ondertekenden 25 gemeenten (van 35 gemeenten in regio Zenneland) het Charter Gezonde Gemeente. Vier anderen zullen hun voorbeeld volgen op een later moment.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

Kunsten Bo(!)s des Arts feestelijke en culturele ontmoeting op zondag 19 mei in kasteelpark Lembeek

Dsc_4873_01_01__large_
 

Op zondag 19 mei organiseren de culturele centra van Halle, Beersel, Itter, Tubeke, Kasteelbrakel, Rebecq en het cultureel centrum van Waals Brabant “Kunsten Bo(!) des Arts” in het kasteelpark in Lembeek. KUNSTEN BO(!)S DES ARTS is de feestelijke en culturele ontmoeting tussen Vlamingen en Walen. Iedereen, Nederlandstalig en Franstalig, wordt die dag uitgenodigd om te wandelen door het park van Lembeek

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Atheneum GERAARDSBERGEN steunt Shairwoo GM (Gambia)

Dsc_0590
 

Het GO! atheneum Geraardsbergen wil van elke leerling een maatschappelijk geëngageerde burger maken. Zelf geeft de school echter ook regelmatig het goede voorbeeld, ditmaal door schoolboeken Frans aan Shairwoo GM te schenken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 mei 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

Onthaalouders-dienst Pavok groeit en werkt aan permanente kwaliteit

Pavok-onthaalouders-vorming_2019-04-26-ct_
 

PAVOK (Pajotse Voorzieningen voor Kinderopvang), vooraanstaande dienst voor onthaalouders in Vlaams-Brabant, met zetel in Lennik, is onafhankelijk en in volle bloei.

De erkende regionale dienst hield vorige week voor z'n vele tientallen aangesloten onthaalouders in groepjes een aantal momenten voor bijscholing rond zelfevaluatie binnen verschillende dimensies.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 mei 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 

BEERSEL/REGIO Succes Toer de Geuze blijft in stijgende lijn gaan

Editiepajot_bart_devill___toergeuze1
foto Bart Devillé
 

 Sinds het ontstaan van de Toer de Geuze, een initiatief van de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren(HORAL) – dit jaar al aan de 12de editie toe- groeit de belangstelling jaar na jaar, zowel in binnen- als buitenland. Dit laatste vertaalt zich overduidelijk in het aantal bezoekers die niet meer alleen van hier komen, maar ook uit andere continenten. Dit jaar moesten er alvast meer bussen worden ingelegd. De deelnemende brouwerijen en stekerijen, gemeentebesturen en andere instanties en verenigingen, komen ook ieder jaar met nieuwe initiatieven en nevenactiviteiten over de brug. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 mei 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

R0 binnenring richting Waterloo wordt samen met Leonardtunnel 1 nacht afgesloten voor verkeer.

Wegen_en_verkeer

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt van vrijdagavond 3 mei vanaf 21u. t.e.m. zaterdagochtend 4 mei (9u.) op de binnenring van de R0 richting Waterloo. De werfzone start vlak na het verlaten van de Leonardtunnel richting Waterloo en net voor het invoegen van het verkeer komende van de E411 vanuit Brussel. Ter hoogte van deze werfzone is er.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 apr 2019
Marc Sluys
 

REGIO - Gezondheid prioriteit voor gemeenten van regio Zenneland

26042019_chartergezondegemeente
 

Vrijdag  ondertekenden 25 van de 35 gemeenten van de Logo regio Zenneland het Charter Gezonde Gemeente. Vier anderen zullen hun voorbeeld volgen op een later moment. Door het ondertekenen van het Charter bekrachtigen deze gemeenten hun intentie om tijdens de komende legislatuur in te zetten op gezondheidsbevordering en ziektepreventie. Logo (Lokaal Gezondheidsoverleg) Zenneland ondersteunt hen in die ambitie.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
28 apr 2019
Guido Van Cauwelaert
 

Provinciedomein Huizingen opent deuren van nieuw onthaalgebouw

Dsc_4109_02__large_
 

De provincie Vlaams-Brabant liet de voorbije periode belangrijke infrastructuurwerken in haar domein van Huizingen uitvoeren. Zo werd de historische rotstuin gerestaureerd en de bezoekerstoiletten aan de speeltuin vernieuwd.

Als kers op de taart is er nu het nieuwe onthaalgebouw en de nieuwe inkom. “De nieuwe ingang is goed nieuws voor de bezoekers”zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor de provinciedomeinen. Het oude kassagebouw was niet meer aangepast aan de huidige noden

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 apr 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

REGIO - Aanmelden bij secundaire scholen

Dsc_4008_04__large_
 

Bij de aanmeldingen via het nieuwe online systeem voor secundaire scholen werden in Halle 914 kinderen aangemeld voor een plaats in het eerste jaar van een secundaire school. Er waren bij de start van de aanmeldingen 1.094 vrije plaatsen en dus werden er minder kinderen aangemeld dan dat er vrije plaatsen zijn. De resultaten van die aanmeldingen werden intussen bekend gemaakt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 apr 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Het Rode Kruis-Vlaanderen verkoopt stickers 2019

Sticker_2019
 

Het Rode Kruis-Vlaanderen organiseert jaarlijks een stickeractie ten voordele van de plaatselijk afdeling.

Van donderdag 25 april 2019 tot en met donderdag 9 mei 2019 organiseert Rode Kruis-Vlaanderen de stickeractie.

Ook de vrijwilligers van afdeling Halle vatten tijdens die periode post aan kruispunten en grootwarenhuizen om stickers te verkopen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 apr 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden
 
 

Laatste Nieuws

Devogeleer Emile | 19 mei 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 13 mei 2019
Marc Sluys | 11 mei 2019
Devogeleer Emile | 25 apr 2019
Devogeleer Emile | 24 apr 2019

archief