Artikels Archief van Regio

REGIO - Aanmelden van zonnepanelen is verplicht

Zonnepanelen
EP

 Vanaf 1 juni gelden een aantal strengere regels voor het aanmelden van zonnepanelen. Vanaf dan worden de netbeheerders decretaal verplicht niet-aangemelde installaties in hun werkgebied actief op te sporen. Installateurs van zonnepanelen zullen lijsten van de door hen geplaatste installaties aan de netbeheerders moeten overmaken. En eigenaars die hun panelen niet binnen een redelijke termijn bij hun netbeheerder aanmelden kunnen een boete worden opgelegd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mei 2017
Felix Merckx
EP
 

REGIO – “Kunsten bo(!)s des arts”, tweede editie op maandag 5 juni 2017.

Bos_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Zeven cultuur- en gemeenschapscentra uit Halle, Beersel, Ittre, Tubize, Braine Le Château, Rebecq, en-Centre Culturel Brabant Wallon organiseren op maandag 5 juni, in het Hallerbos, 30 onversterkte cultuuracts onder de noemer  Kunsten  bo(!)s des arts.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mei 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

REGIO - Netwerkdag Toerisme Pajottenland en Zennevallei is op zoek naar ambassadeurs

Pajottenland
Netwerk Toerisme Pajottenland en Zennevallei (Foto Emile Devogeleer)
 

 Netwerkdag Toerisme Pajottenland en Zennevallei is op zoek naar ambassadeurs in de Horeca.. Deze worden opgenomen in de groepsbezoeken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mei 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

BEERSEL/HALLE/SINT-PIETERS-LEEUW Eerste Industriana-labels uitgedeeld

Editiepajot_bart_devill___industriana
foto Bart Devillé
 

 Zopas ontvingen Brouwerij Boon uit Lembeek, Brouwerij Lindemans uit Vlezenbeek en Brouwerij Oud Beersel uit Beersel een Europees Industriana label voor industrieel en technisch erfgoed. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mei 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO - Winnaars van de Bibexpeditie 2017

Bibliotheek_bewerkt-2
Ingezonden foto
 

 Voor het tweede jaar op rij organiseerden de bibliotheken van de regio Pajottenland-Zennevallei tijdens de Jeugdboekenmaand de Bibexpeditie, een digitaal bibliotheekspel. Dit jaar leverde de zoektocht drie mooie winnaars op. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mei 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

REGIO - Infano op zoek naar onthaalouders

Onthaalouders_infano
 

Organisatie voor kinderopvang Infano vzw is op zoek naar nieuwe onthaalouders om aan de groeiende vraag naar kinderopvang te kunnen voldoen. Onthaalouders vangen kinderen tussen nul en drie jaar overdag thuis op.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mei 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

REGIO - Winnaars van de Bibexpeditie 2017 zijn gekend

Bibliotheek_bewerkt-2
Ingezonden
 

 Voor het tweede jaar op rij organiseerden de bibliotheken van de regio Pajottenland-Zennevallei tijdens de Jeugdboekenmaand de Bibexpeditie, een digitaal bibliotheekspel. Dit jaar leverde de zoektocht drie mooie winnaars op. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mei 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

REGIO - U14 Rugby Club Pajot kampioen in 3e nationale na ongezien spannende wedstrijd

Dsc_0166
 

Dat het geen makkelijk wedstrijd ging worden, wisten ze maar al te goed bij Rugby Club Pajot. Een wedstrijd op verplaatsing naar de 2e in het klassement is nooit een eenvoudige opdracht. Bovendien was Nijvel ook nog titelkandidaat.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2017
Sam Herremans
Ingezonden,
 

GOOIK - Op zoek naar Pajotse dames die willen voetballen

Editiepajot_gooik_vrouwenvoetbal__kopie_
Vrouwen gezocht uit het Pajottenland. - Foto Marc Colpaert
 

Dames uit het Pajottenland die graag willen voetballen kunnen vanaf nu terecht in de sporthal Koornmolen in Gooik. Het eerste seizoen van de LZV Cup Ring werd officieel afgesloten met de wedstrijd ZVC De Mal'heurkes tegen ZVC Wicked Wolves. Deze competitie is in september 2016 van start gegaan met 3 Gooikse damesploegen, naast voornoemde ploegen traden ook ZVC The Black Ladies aan in deze onderlinge confrontaties.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 mei 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

BEERSEL / REGIO Toer de Geuze krijgt meer en meer internationale belangstelling

Editiepajot_bart_devill___tdg1
foto Bart Devillé
 

 Voor de eerste maal vond de Toer de Geuze, al de twintigste keer georganiseerd door de  Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren(Horal), plaats gespreid over twee dagen en dit op 6 en 7 mei. En het ziet er naar uit gezien het groeiend succes dat ook in de toekomst zou moeten geopteerd worden voor een tweedaagse Toer de Geuze. De twee dagen konden Boon, De Cam, De Troch, 3 Fonteinen, Lindemans, Oud Beersel, Tilquin en bezoekerscentrum De Lambiek een bezoek gebracht worden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 mei 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO - 10de ROCKVONK zoekt jong muzikaal talent

Rockvonk_affiche
 

ROCKVONK, het tweejaarlijkse Vlaams-Brabantse popconcours voor bands, producers en muzikanten, gaat voor de 10de keer op zoek naar het strafste jong muzikaal talent uit de regio. De provincie Vlaams-Brabant en Muziekcentrum Het Depot uit Leuven kijken uit naar een opvolger voor Abudhabi vzw, Five Days, The DeVilles, Willow, en Bodyspasm.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 mei 2017
Sam Herremans
ingezonden
 

REGIO - 19 scholen krijgen gunstig advies voor programmatie buitengewoon basisonderwijs en secundair onderwijs

Vlaamse_regeringkopie
EP

 Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits geeft 19 extra scholen een gunstig advies om hun programmatie buitengewoon basisonderwijs of buitengewoon secundair onderwijs uit te breiden. Met deze programmaties (die ruimer zijn dan enkel type 9) komt er een betere geografische spreiding van het aanbod in diverse types van het buitengewoon onderwijs. Leerlingen zullen minder lang op de bus moeten zitten omdat er dichter bij hun woonplaats een aanbod komt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 mei 2017
Felix Merckx
Ep
 

REGIO - Eerste pop-up leesclub

Herdersleven_pers
 

De eerste pop-up leesclub van de bibliotheken Pajottenland & Zennevallei op zondag 30 april was meteen een schot in de roos!

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 mei 2017
Sam Herremans
ingezonden
 

BEERSEL / REGIO - Ruim € 13 miljoen voor geluidsschermen in Vlaams-Brabant

Vlaamse_regering
EP

 Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts wil nog deze bestuursperiode  meer dan € 13 miljoen investeren in geluidsschermen in Vlaams-Brabant.  “We werken aan de weg, maar ook aan de leefbaarheid van wie binnen gehoorsafstand woont”. Zo wordter in oude schermen vervangen en bijkomende schermen geplaatst over een afstand van 3.350 meter. Kostprijs 3,8 miljoen euro

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 apr 2017
Felix Merckx
EP
 

REGIO / HALLE - Vlaams-Brabantse kringlooptoppers inspireren Europa

Bezoek_vlaams-brabantse_kringlooptoppers_-_europarlementslid_mark_demesmaeker__n-va_
Ingezonden foto
 

 Europarlementslid Mark Demesmaeker (N-VA) uit Halle heeft vandaag een delegatie uit het Europees Parlement op sleeptouw genomen om de werking van enkele Vlaams-Brabantse kringlooptoppers te bekijken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 apr 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

DROGENBOS / REGIO - Afvalintercommunale Intradura kan van start

Intradura
Foto Olaf
 

 19 gemeentes werken voortaan samen aan efficiënter afvalbeleid in Halle-Vilvoorde

De nieuwe afvalintercommunale Intradura is een feit. Op donderdag 27 april ondertekenden de 19 deelnemende gemeentes uit de regio Halle-Vilvoorde officieel de akte voor de oprichting van Intradura. Deze intergemeentelijke samenwerking moet ervoor zorgen dat de huisvuilinzameling en –verwerking efficiënter en goedkoper verloopt. Dit najaar zullen de eerste Intradura-vrachtwagens uitrijden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 apr 2017
Olaf Feldberg
Foto Olaf
 

REGIO - Fotograaf Juno op zoek naar talent in ballet

Editiepajot_regio
Ingezonden foto van Juno
 

Voor de tweede keer gaat fotograaf Juno op zoek naar talent in ballet, voor een artistieke fotoshoot in de zomer van 2017. Het thema is ballet op ongewone plaatsen en wil de elegantie en schoonheid van balletdansers en danseressen op een vernieuwende manier in beeld brengen voor een tentoonstelling einde 2017.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 apr 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

REGIO / HALLE - Weyts investeert € 74 miljoen in fietsinfrastructuur in Vlaams-Brabant

Weyts_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Vlaams minister van Mobiliteit  Ben Weyts komt voor het eerst met een Fietsinvesteringsplan, dat alle fietsinvesteringen voor de rest van de bestuursperiode (tot 2019) concreet maakt. In de komende 3 jaar is er zo ook € 74 miljoen Vlaams geld vastgelegd voor fietsinvesteringen langs gewestwegen in Vlaams-Brabant. Weyts: “Vroeger keken we alleen maar terug na de feiten. Nu creëren we concrete, nieuwe perspectieven voor de fietsers in Vlaams-Brabant door voor het eerst 3 jaar vooruit te blikken”.  Hij stelde zijn plannen voor in Halle, waar ze bezig zijn met de aanleg van nieuwe fietspaden langs de Bergensesteenweg.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 apr 2017
Felix Merckx
Emile Devogeleer
 

OETINGEN - Samen trainen voor de Mont Ventoux

Editiepajot_gooik_trainen__kopie_
Samen trainen bij iMove. - Foto Marc Colpaert
 

Een twintigtal personen uit Gooik en omstreken zijn in de conditie- en dansstudio iMove aan het trainen om deze zomer de Mont Ventoux in Frankrijk op te rijden met de fiets. Bij iMove zijn nogal wat mensen de laatste tijd zwaar aan het trainen en dit met een speciaal doel.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 apr 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Topondernemersop de sofa

Editiepajot_gooik_voka__kopie_
Topondernemers op de sofa. Foto Marc Colpaert
 

Jong Voka Zenne-Pajot organiseerde 'Topondernemers op de sofa' in de Cultuurschuur De Cam in Gooik. Drie jonge topondernemers Thijs Claes (Daddy Kate), Jonas De Cooman (Appiness) en Daan De Wever (Destiny) kwamen voor een veertigtal jonge ondernemers spreken over hun pad naar succes, over de obstakels die ze gaandeweg overwonnen en over hun

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 apr 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Laatste Nieuws

Felix Merckx | 11 mei 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 10 mei 2017
Sam Herremans | 03 mei 2017
Marc Colpaert | 17 apr 2017
Marc Colpaert | 17 apr 2017

archief