Artikels Archief van Regio

GALMAARDEN - Meiden staan hun mannetje

Editiepajot__galmaarden_drie_meisjes__kopie_
Meiden staan hun mannetje.- Foto marc Colpaert
 

Tatjana, Kiana en Lisa zijn de drie enige meisjes tussen een groep van 35 renners bij de Jonge Rakkers Vollezele. Maar dat laten ze niet aan hun hart komen, integendeel ze staan zeker hun mannetje. Want Tatjana Theunis(18) uit Roosdaal veroverde vorig jaar zelfs de Belgische driekleur, dit bij de Landelijke Wieler Unie(LWU). Kiana Van Der Taelen uit Ninove is nog maar twaalf jaar, maar toch mocht ze al 7 keer haar armen in de lucht gooien tijdens een overwinning. Tenslotte Lisa Van Laethem(13) gaat dit jaar van start als aspirant en hoopt toch ook enkele overwinningen in de wacht te slepen.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mrt 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Inbraak en diefstal bij Rode Kruis-HALLE zorgt voor financiële kater

Politielogo_heel_goed_20103_p200

 In de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 maart werd er ingebroken in het lokaal van Rode Kruis Halle. Hierbij werden twee toegangsdeuren geforceerd en heel wat materiaal gestolen. Een voorlopig bilan leert ons dat onze vier reanimatietassen, 2 AED-toestellen, een monitor-defibrilator, een paar interventiezakken, bijkomend medisch materiaal tot zelfs lege rugzakken ontvreemd werden. Wie de afdeling wil steunen kan dit steeds doen op rekeningnummer BE82 0680 8475 3068.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mrt 2018
Marc Sluys
ep
 

HERNE – Bewonersgroep (H)echt Herne winnaar van de provinciale GoeBezig-prijs

Dorpsbelangen_2018__herne___0_
HERNE – Bewonersgroep (H)echt Herne winnaar van de provinciale GoeBezig-prijs - © Deschuyffeleer
 

De algemene ledenvergadering van de Vlaamse vereniging Dorpsbelangen in het Dominicanessenklooster was meteen ook de gelegenheid om nu al voor de 4de keer haar Goebezig-prijzen uit te reiken. Daarbij viel ook de plaatselijke vereniging (H)echt Herne met vooral Frank Nevens en Joris Verreycken als roergangers in de prijzen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mrt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

REGIO - Politie rolt bende op die gestolen auto's naar Afrika verscheepte

Image006
 

De Politie rolde vandaag een bende op die gestolen auto's naar Afrika verscheepte.Er werden 8 verdachten van hun vrijheid beroofd en 5 gestolen voertuigen in beslag genomen. Vier personen werden deze ochtend voorgeleid bij de onderzoeksrechter te Brussel.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 mrt 2018
Guido Van Cauwelaert
 

REGIO - Toneel ten voordele van de Ziekenhuisclowns

La_mama
Ingezonden
 

  KTV De Noordstar doen enkele opvoeringen van La Mama ten voordele van de Ziekenhuisclowns. Ze gaan door op 10 maart om 20u15 in Nekkkkersdal iinLaken op 17 maart om 20u15 in De Boesdaalhoeve Rod   op 24 maart om 20u in De Merselborre Vlezenbeek en om 15u op 24 maart ook aldaar en   op 28 april om 20u15 in het CC Rodestraat Ukkell “La Mamma” kan ook beleefd worden als een allegorie waarin Antonio staat voor het Grtjs

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 mrt 2018
EP
Ep
 

REGIO - Toneel ten voordele van de Ziekenhuisclowns

La_mama
Ingezonden fotoi
 

 KTV De Noordstar doen enkele opvoeringen van La Mama ten voordele van de Ziekenhuisclowns. Ze gaan door op 10 maart om 20u15 in Nekkkkersdal iinLaken op 17 maart om 20u15 in De Boesdaalhoeve Rod   op 24 maart om 20u in De Merselborre Vlezenbeek en om 15u op 25 maart ook aldaar in De Merselborreen  op 28 april om 20u15 in het CC Rodestraat Ukkell “La Mamma” kan ook beleefd worden als een allegorie waarin Antonio staat voor het Grtjs

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 mrt 2018
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

GALMAARDEN Meester Wim is ook foorkramer

Editiepajot_galmaarden_foorkramer_1__kopie_
Meester Wim bij zijn tea cups nog tot 7 maart in Geraardsbergen. - Foto Marc Colpaert
 

Wim Vidts(44) geeft al meer dan twintig jaar les in het Sint-Catharinacollege in Galmaarden maar in zijn vrije tijd heeft hij sinds kort zijn eigen kermisattractie. Kermis heeft hem altijd al gefascineerd, al van kindsbeen. Straks staat hij ook in een nieuw boek van Michel Follet over de kermis. Met zijn nieuwe kermisattractie de 'Tea Cups' staat hij dit weekend voor de eerste keer op de kermis ter hoogte van het Stationsplein in Geraardsbergen. Dus allen daarheen!

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 mrt 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Controle op rijden onder invloed

2_politie_logo_anders_p200
EP

Controles op rijden onder invloed en gordeldracht in maart De politiediensten controleren in maart extra op rijden onder invloed en op gordeldracht in Vlaams-Brabant.Deze controles op de gordel zijn een onderdeel van de campagne ‘Bij mij ben je veilig’ waarmee de provincie sensibiliseert om de gordel te dragen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 mrt 2018
Felix Merckx
Ep
 

Controles op rijden onder invloed en gordeldracht in maart in Vlaams-Brabant

Alcoholcontrole_2013_p200

 De politiediensten controleren in maart extra op rijden onder invloed en op gordeldracht in Vlaams-Brabant. Deze controles op de gordel zijn een onderdeel van de campagne ‘Bij mij ben je veilig’ waarmee de provincie sensibiliseert om de gordel te dragen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 feb 2018
Marc Sluys
 

REGIO - De Lijn zoekt in Vlaams-Brabant dit jaar 100 nieuwe chauffeurs - Vervoermaatschappij doet dat onder meer via jobdag op 3 maart

De_lijn_algemeen_p200

 De Lijn zoekt in Vlaams-Brabant dit jaar ruim 100 nieuwe buschauffeurs. Die moeten in de loop van 2018 het natuurlijke verloop bij het rijdend personeel opvangen. Daarom organiseert de vervoermaatschappij op zaterdag 3 maart een jobdag voor chauffeurs in de stelplaatsen van Grimbergen en Sint-Niklaas. “De belangstelling is groot. We tellen al meer dan vierhonderd inschrijvingen. Het feit dat geslaagden op de jobdag met een contract naar huis kunnen*, speelt daarbij zeker een rol,” aldus Roger Kesteloot, directeur-generaal van De Lijn.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 feb 2018
Felix Merckx
Felix MerckEP
 

REGIO - Grondige ruimingswerken in het Zennebekken

Vlaams_brabant_nieuw_logo_1_
EP
 

 De provincie Vlaams-Brabant gaat vanaf 1 maart grondige ruimingswerken uitvoeren aan waterlopen in het Zennebekken. De werken zullen plaatsvinden in Beersel, Dilbeek, Grimbergen, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Wemmel en Zemst.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 feb 2018
Felix Merckx
ep
 

REGIO - Voorlopige bescherming van klein erfgoed in de Vlaamse RandREH

Wegwijzer_leeuw
@Agentschap Wegen en Verkeer

 Geert Bourgeois, Vlaams minister-president en Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, heeft 12 kleine erfgoedelementen in de Vlaamse Rand voorlopig beschermd als monument. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 feb 2018
Felix Merckx
@Agentschap Wegen en verker
 

REGIO- Regionaal Landschap Groene Corridor omgedoopt tot Regionaal Landschap Brabantse Kouters en uitgebreid tot 14 gemeenten

Groene_corridor
EP

 Tijdens de Algemene Vergadering werd de vzw Regionaal Landschap Groene Corridor omgedoopt tot Regionaal Landschap Brabantse Kouters (RLBK). Tegelijk sloten de gemeenten Machelen en Wezembeek-Oppem aan bij het samenwerkingsverband. Samen met de provincie Vlaams-Brabant, de 12 reeds aangesloten gemeenten (Asse, Grimbergen, Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise, Merchtem, Opwijk, Steenokkerzeel, Vilvoorde, Wemmel, Zaventem en Zemst), de Vlaamse Overheid en verenigingen voor natuur en landschap, recreatie en toerisme, erfgoed, landbouw en jacht zet RLBK onder haar nieuwe naam verder in op natuurinrichting, historische landschapszorg, agrarisch natuurbeheer, natuureducatie en natuurrecreatie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 feb 2018
Felix Merckx
Ep
 

GOOIK - Groen maakt ringen

Editiepajot_gooik_groen__kopie_
Ringen maken voor Valentijn. - Foto Marc Colpaert
 

 Tijdens de Valentijnsreceptie in De Cam van de partij Groen Pajottenland in Gooik maakten enkele dames valentijnsringen voor de aanwezige mensen. Zelfs Kamerlid Kristof Calvo kwam even langs. Het werd een fijne ontmoeting van mensen uit de hele regio met leden van Groen en onafhankelijken die het programma steunen. Het is de bedoeling dat er voor de volgende verkiezingen de fractie Groen gaat 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 feb 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO / Gouverneur vraagt medewerking aan veiligheidsmonito

Vlaams_brabant_nieuw_logo_1_
EP

  22 van de 24 Vlaams-Brabantse politiezones nemen deel aan de veiligheidsmonitor. Dat is de bevolkingsbevraging over verschillende veiligheidsthema's. Provinciegouverneur Lodewijk De Witte roept de inwoners van Vlaams-Brabant op om mee te werken aan de bevraging. Zo kunnen de veiligheidsdiensten het toekomstig veiligheidsbeleid afstemmen op de noden van de bevolking.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 feb 2018
Felix Merckx
Ep
 

DILBEEK / REGIO - SPORT JE SLIM organiseert ‘kampen studiemethode en sport

Dilbeek_sport
EP
 

 Een gemotiveerd team jongeren (en ook al iets ouderen) die hub schouders hebben gezet onder een uniek project. Ze organiseren kampen voor jongeren van het 6de leerjaar tot 4de secundair. In deze kampen willen zij zorgen voor een unieke en gezonde afwisseling tussen ontspanning en inspanning. Ze combineren geweldige sportactiviteiten met het bijsturen of aanleren van een "goede" studiemethode. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 feb 2018
Felix Merckx
EDP
 

REGIO - Eureka!-tour: experimenteren met wetenschap en techniek in de bib

Bibliotheken
Ingezondenf oto

 De bibliotheken in de regio Pajottenland-Zennevallei transformeren tijdens de jeugdboekenmaand (1-31 maart 2018)  tot echte kinderlaboratoria. Kinderen worden in de verschillende bibliotheken getrakteerd op tal van gratis workshops, fablabs en voorstellingen waarin wetenschap en techniek centraal staan. Allemaal hebben ze 1 ding gemeen: ze prikkelen het Einsteinbrein! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 feb 2018
Felix Merckx
ep
 

REGIO - Klaas Slootmans trekt provincielijst Vlaams Belang

Editiepajot_regio
Ingezonden foto

Beerselaar Klaas Slootmans trekt op 14 oktober de Vlaams-Brabantse Vlaams Belang-lijst in Halle-Vilvoorde. Dat bekrachtigde het nationaal partijbestuur van de partij. Met Slootmans als aanvoerder geeft huidig fractievoorzitter Jan Laeremans de fakkel als trekker door aan de jongere generatie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 feb 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

REGIO - De Kastaars organiseren luxe burgerfestijn in combinatie met twee quizzen

Editiepajot_regio
Ingezonden affiche

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren de Kastaars (zaalvoetbalploeg uit Halle, Sint-Pieters-Leeuw, Beersel en omstreken) ook dit jaar weer hun befaamde bier- & luxe burgerfestijn met hamburgers van ‘Top Angus Beef’ en aangepaste biertjes. Naast al dat culinair geweld kunnen de (amateur-)quizzers ook weer een gooi doen naar de slimste Kastaar van 2018.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 feb 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

REGIO - Panta Rhei is klaar voor de zomer

Editiepajot_regio
Ingezonden foto
 

Panta Rhei vzw geeft de aftrap voor 2018. Een nieuwe thuis, een nieuw begin, nieuwe vakantiekampen: ze zijn er helemaal klaar voor! Zet je vakantieplannen in beweging en schrijf je alvast in voor één van de creatieve kleutervakanties bij Ratjetoe, kunstige en/of speelse jongerenvakanties bij Panta Rhei of extreme FUN sportvakanties bij SportArk.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 feb 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 

Laatste Nieuws

Marc Colpaert | 17 mrt 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 03 mrt 2018
Felix Merckx | 01 mrt 2018
Marc Colpaert | 18 feb 2018
Elsie De Greef | 06 feb 2018

archief