Artikels Archief van Regio

C21

HERNE/REGIO - Word je een gastgezin deze zomer voor een Oekraiens kind

E2oqyq3j
 

De vzw Euro-Children bezorgt - sinds 1956 - jaarlijks vakanties aan kinderen uit probleemgebieden in Europa. Deze kinderen verblijven tijdens de zomervakantie voor een drietal weken in Vlaamse gastgezinnen en bouwen zo 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 feb 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Franstaligen trekken naar Grondwettelijk Hof om Wonen in eigen streek te kelderen

Klaas_slootmans
 

 Klaas Slootmans: “ Binnen België blijft de Vlaamse Rand gegijzeld worden door een Franstalige minderheid die zich weigert aan te passen”

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 feb 2024
Marc Sluys
 

REGIO - ILvA heeft een nieuw logo

Logo_ilva_vrachtwagen__kopie_
Ingezonden foto
 
ILvA heeft een nieuw logo en neemt afscheid van het oude logo dat bijna 20 jaar dienstdeed. Met het nieuwe ILvA stralen we eenvoud en duidelijkheid uit, zonder franjes. Helemaal zoals we zijn dus. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
21 feb 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Provincie investeerde 10,62 miljoen euro in fietsinfrastructuur

Scherm__afbeelding_2024-02-19_om_09
 

 De provincie Vlaams-Brabant investeerde in 2023 8,6 miljoen euro in 32 fietsprojecten

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 feb 2024
Marc Sluys
 

Ecoduct HALLerbos: nieuwe koker in gebruik vanaf 23 februari

Scherm__afbeelding_2024-02-19_om_09
De afgewerkte koker richting Bergen/Charleroi.
 

 Goed nieuws: de bouw van het nieuwe ecoduct aan het Hallerbos ligt op schema! Een jaar na de start van de (voorbereidende) werken is de eerste koker, voor het verkeer richting Bergen/Charleroi, klaar. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 feb 2024
Marc Sluys
 

Geen markt in HALLE op 14 en 16 maart door opbouw 100km-run

Scherm__afbeelding_2024-02-16_om_10
 

 De markten op donderdag 14 maart en zaterdag 16 maart in Halle gaan niet door. Kom op tegen kanker bouwt dan het belevingsdorp op voor de 100km-run die doorgaat op zondag 17 maart.


 

Klik hier om meer te lezen

 
16 feb 2024
Marc Sluys
 

HALLE - Iedereen langs de Welkomstlaan

Schermafbeelding_2024-02-15_145109
 

Op 24 februari kunnen Hallenaren en andere geïnteressseerden kennis maken met de jongste voorstellen voor de verbetering van de mobiliteit op de A8, N203A in Halle. Geen tunnelplannen meer, maar wel een verdieping van het tracé waarbij alle lokaal verkeer over of eventueel onder de verbinding van de Ring met de autoweg richting Doornik verloopt. Alle bestaande op- en afritten verdwijnen,  behalve de enige overblijver: iedereen wordt via de Welkomstlaan naar of van de  autowegen geleid.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 feb 2024
Roger Swalens
ingezonden
 

Intradura wil kosten voor GFT-verwerking onder controle houden

Scherm__afbeelding_2024-02-14_om_15
 

 Om te vermijden dat over enkele jaren de verwerkingskost van het GFT-afval significant zou stijgen, besliste de Raad van Bestuur van Intradura het onderzoek om een eigen verwerkingsinstallatie te bouwen en uit te baten verder te zetten en te vergelijken met de voorwaarden voor externe verwerking de komende 10-15 jaren. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 feb 2024
Marc Sluys
 

Betere afwatering op A8 in HALLE rioleringswerken van start op 19 februari

Scherm__afbeelding_2024-02-14_om_12
 

 Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 19 februari met rioleringswerken op de A8 in Halle. Tussen de Colruyt en de grens met Wallonië wordt over een afstand van 3,5 kilometer de riolering gereinigd en hersteld waar nodig. Zo zal water bij hevige regenval vlotter kunnen wegvloeien tussen het op- en afrittencomplex van Halle (nr. 22) en dat van Tubeke (nr. 23). De werken worden verdeeld over meerdere locaties, waardoor er tegelijk verschillende werken zullen plaatsvinden. Volgens de huidige planning, die sterk weersafhankelijk is, zijn de werken afgerond tegen de paasvakantie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 feb 2024
Marc Sluys
 

LIEDEKERKE - Appickx uit Liedekerke is Vlaams-Brabantse Starter van het Jaar

Unnamed__18___kopie_
De winnaars. - Ingezonden foto
 

Appickx uit Liedekerke is door UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel verkozen tot provinciaal ‘Starter van het Jaar’. Zaakvoerders Pieter en Jens blaken van ambitie en zijn klaar om met hun databedrijf Vlaanderen én de Benelux te veroveren. Volgende week dingen 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 feb 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

LambiekLand uit de startblokken

Scherm__afbeelding_2024-02-12_om_09
 

 Lambiek is meer dan louter bier, het is een cultuur en een traditie. En ook een volwaardig toeristisch product. Toerisme Vlaams-Brabant werkte, samen met Horal en Toerisme Vlaanderen, het concept LambiekLand uit. Dat wordt een digitaal platform dat dient als digitale toegangspoort tot de wereld van de Lambiek. Op 9 februari werd de start gegeven van het LambiekLand-project.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 feb 2024
Marc Sluys
 

Extra taalondersteuning voor 16% van Vlaams-Brabantse kleuters

Ben_weyts_0
 

 84% van de Vlaams-Brabantse kinderen in de 3de kleuterklas is voldoende taalvaardig om straks te starten in de lagere school, maar 11,5% heeft nog extra taalondersteuning nodig en 4,5% zelfs intensieve begeleiding voor Nederlands. In de Vlaamse Rand liggen de cijfers wat hoger: daar heeft 16% van de kinderen extra ondersteuning nodig en 6% intensieve begeleiding. Dat blijkt uit de resultaten van de Taalscreening, die dit schooljaar voor de 3de keer georganiseerd werd in elke 3de kleuterklas. Dankzij deze screening kunnen kleuters met een taalachterstand nog bijgespijkerd worden vóór ze beginnen aan het 1ste leerjaar, zodat alle kinderen gelijk aan de start komen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 feb 2024
Marc Sluys
 

Federale regering moet nieuwe vliegroutes vastleggen van rechter

Ben-weyts_0
 

 Federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet moet uiterlijk binnen 6 maanden nieuwe vliegroutes uitwerken van en naar Brussels Airport. Dat heeft de rechtbank van eerste aanleg van Brussel beslist. De rechter geeft de Vlaamse Overheid en de Noordrandgemeenten zo over de hele lijn gelijk.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 feb 2024
 

HALLE heropent de gerestaureerde Sint-Rochuskerk

Microsoftteams-image__8__1
Sint-Rochuskerk wordt veelzijdig lokaal gemeenschapshuis.
 
Na jaren van restauratie en renovatie heropent de Sint-Rochuskerk begin maart 2024 de deuren. De kerk zal veel meer zijn dan een plek voor missen en kerkelijke vieringen. Het monument wordt een bruisend centrum voor de lokale gemeenschap.
 

Klik hier om meer te lezen

 
05 feb 2024
Roger Swalens
ingezonden
 

REGIO - INTRADURA wil eigen afvalverwerkingsinstallatie bouwen voor GFT

Intradura_verwerking
Het mogelijke terrein is het enige lapje grond op het grondgebied Sint-Pieters-Leeuw dat zich aan de binnenkant van de Ring bevindt, langsheen het kanaal. Het ligt aan de binnenkant van de oprit “Anderlecht-Industrie” als je vanuit Brussel de Ring zou oprijden.
 

Om te vermijden dat over enkele jaren de verwerkingskost van het GFT-afval significant zou stijgen, besliste de Raad van Bestuur van Intradura het onderzoek om een eigen verwerkingsinstallatie te bouwen die biogas en compost zou leveren. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 feb 2024
Guido Van Cauwelaert
 

10 Bijkomende politiezones schakelen cyberpreventieadviseurs in

Scherm__afbeelding_2024-02-04_om_19
 

 De federale dienst van provinciegouverneur Jan Spooren organiseerde vandaag een nieuwe opleiding voor  ‘cyberpreventieadviseurs’. Zo’n cyberpreventieadviseur  gaat aan de slag met tien concrete tips om burgers meer  weerbaar te maken tegen cybercrime. Vorig jaar gingen reeds een 40-tal adviseurs aan de slag verspreid over de 5 pilootregio’s (stad Diest, politiezones ZennevalleiPajottenland, Kastze en Lubbeek). Vandaag bieden ook de zones  Dilbeek,   

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 feb 2024
Marc Sluys
 

TERNAT/REGIO - WTC Feels start zomerseizoen

3e31b538-dd6e-4166-bdaf-8b2d9c83745f
 

 Het nieuwe fietsseizoen van WTC Feels (Females on Wheels), een vrouwenclub uit Ternat met 30 leden, start zondag 3 maart met een ontbijt- en openingsrit.


 

Klik hier om meer te lezen

 
04 feb 2024
Guido van Cauwelaert
 

TERNAT - De boekenruilkast geeft je boek een tweede leven

7f42d7ea-dd34-4c40-8d22-2fba255cb454
 

In een boekenruilkast plaats je een leuk boek dat een tweede leven verdient en ruilt het met een boek in de kast. Zo kan je onbekende auteurs of genres ontdekken. Of misschien wel dat ene boek dat je al jaren zoekt. Het is een duurzaam initiatief. En we vonden er ook al twee in Ternat, namelijk aan het Pers-en Broodhuis in de Bosstraat en in de Neerveldlaan 20.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
04 feb 2024
Guido van Cauwelaert
Guido van Cauwelaert
 

Laatste boeren vertrekken uit HALLE

Scherm__afbeelding_2024-02-02_om_21
 

 De politie communicert via sociale media dat de laatste boeren vertrokken en de brandweer bezig is met het ruimen van de brandhaarden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 feb 2024
Marc Sluys
 

GOOIK - Sympathisanten kopen het praalgraf van Staf De Clercq op de Kesterheide in Gooik

Editie_colpaert_gooik_graf_staf_2__kopie_
Het praalgraf van Staf op de Kesterheide.- Foto Marc Colpaert
 

Enkele sympathisanten kochten het praalgraf van Staf De Clercq op de hoogste top van de Kesterheide in Gooik. Al vele jaren zorgt dit praalgraf bij bepaalde mensen voor de nodige spanningen. Sommige wilden dit praalgraf weg, anderen wilden dan weer een extra 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 feb 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Laatste Nieuws

Marc Colpaert | 21 feb 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 15 feb 2024
Marc Sluys | 12 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 04 feb 2024
Marc Sluys | 02 feb 2024

archief