Artikels Archief van Regio

15 jaar Futsal Project Halle Gooik werd gevierd met een gedetailleerd boek over de club

Dsc_2802_02__large_
 

 In het bondsgebouw van de KBVB in Tubeke werd met veel trots het boek “Iedereen in de Bres” voorgesteld.

Dit boek van Erik Vandeweyer (sportjournalist) brengt niet alleen uitslagen en feiten over de club, maar maakt het boeiend door de vele leuke verhalen en feiten die de club in die 15 jaar beleefde, en dat zijn er heel wat. Het begon voor Futsal Project Halle Gooik in 2006, voor eenmaal niet tussen pot en pint, maar onder de douche, Lieven Baert en Dries kwamen nat op het idee om te starten met een futsal ploeg in het Pajjotenland.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jan 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Vrijwilligers gezocht voor het Hyacintenfestival

Dsc_5184_01_01__large_
 

 Het Agentschap Natuur en Bos is nog op zoek naar vrijwilligers die de bosbezoekers tijdens het Hyacintenfestival (april-mei) willen ontvangen of naar een parkeerplaats willen begeleiden

Vrijwilligerswerk, vast iets voor jou

Ook jij kan bijdragen aan de bescherming van onze topnatuur en aan een warm onthaal van de bezoekers! Momenteel zijn we op zoek naar vrijwilligers voor ontvangst van de bosbezoekers en stewards voor de parkings in de omgeving van het Hallerbos tijdens het Hyacintenfestival dat loopt van april tot en met mei..

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jan 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

REGIO - Twee verdachten diefstallen gevat

Dsc_0523_01__large_
 

 De regio Beersel en Buizingen wordt al langer opgeschrikt door een diefstallenplaag. Zo werden gisteren opnieuw in Huizingen en Lot drie inbraken vastgesteld. De feiten speelden zich af in de nacht van 15 op 16 januari. Deze keer bestond de aanzienlijke buit uit vier voertuigen, waarvan twee bestelwagens en twee personenwagens.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

BEERSEL/REGIO “vzw Zot van Beersel” blijft organiseren voor het goede doel

Editiepajot_bart_devill___zvb2019
foto Bart Devillé
 

 Op zaterdag  19 januari 2019 organiseert vzw Zot van Beersel naar jaarlijkse traditie haar  ‘Do You Love The 90’s Party’ in DOC, Gemeenveldstraat 3 in 1652 Alsemberg. En ook dit jaar voor het goede doel. Deze retro fuif met alleen maar topmuziek uit de jaren 90 belooft opnieuw een knaller te worden. Zo wordt het uitkijken naar de extra inspanningen op gebied van licht en techniek om er een wervelende show van te maken. DJ Tiekes komt vanaf 20u.30 het beste van zichzelf  geven.  Om 22u30 is er een gastoptreden van DJ Pat Krimpson, bekend van o.a. Atmoz, Ibiza en Two Fabiola. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jan 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Vlaams Woninghuurdecreet vanaf 1 januari 2019

Dsc_9538__large_
 

 Op 9 november 2018 kondigde de Vlaamse Regering het Vlaams Woninghuurdecreet af. Of je nu huurder, verhuurder of kotstudent bent, alle huurcontracten die vanaf 1 januari 2019 worden gesloten, vallen onder de nieuwe regelgeving. Die is enkel van toepassing op de huurovereenkomsten voor een woning als hoofdverblijfplaats en op studentenhuisvesting. Dus niet op handelshuurovereenkomsten, pachtcontracten of huurcontracten voor kantoren, tweede verblijfplaatsen en garages.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jan 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Kleuterjuf Lindsy bezorgde kleuters een unieke fijne Kerstvakantie in haar kinderboerderij t Kakelhofje.

Dsc_9773_01__large_
 

In de kerstvakantie stond 't Kakelhofje op donderdag en vrijdag weer paraat om de kindjes een gezellige tijd te bezorgen tussen de dieren. De kinderen maakten kennis met de lieve boerderijdieren die nu allemaal binnen staan. Ze trotseerden de kou, speelden op het stroo kampje, klommen op de omgehakte bomen, maakten kerstfiguurtjes in speeldeeg, bakten 3-koningencakejes waarbij ze zelf de boon moesten ontdekken, zongen liedjes, knutselden een vogelbekdier en zoveel meer...

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jan 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

REGIO - Lambiekbrouwerijen en geuzestekerijen zetten tijdens eerste weekend van mei hun deuren open

Nadarbanner-tdg-2019-nl
 

Ticketverkoop voor Toer de Geuze-bussen is van start gegaan. Sedert 1997 organiseert de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) om de twee jaar de Toer de Geuze. Dit opendeurweekend is intussen uitgegroeid tot het grootste bierevenement van Vlaams-Brabant. Zes bedrijven (Boon, De Troch, Lindemans, Oud Beersel, Tilquin, Timmermans) en het bezoekerscentrum De Lambiek kunnen zowel op zaterdag 4 als zondag 5 mei bezocht worden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jan 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

Gelukkig Nieuwjaar 2019!

Editiepajot

Wij wensen onze talrijke en trouwe lezers en adverteerders een gelukkig, maar vooral gezond 2019! Veel leesplezier in het nieuwe jaar!

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2019
Sam Herremans
ep
 

Fotograaf Editiepajot ontving felicitaties van Hare Majesteit Koningin Mathilde voor een foto tijdens de Mariaprocessie in Halle

Dsc_9105_01__large_
 

Fotograaf van editiepajot Emile Devogeleer ontving onlangs een dankbrief van Hare Majesteit Koningin Mathilde voor de mooie foto die hij genomen had tijdens de Mariaprocessie  in Halle op 20 mei 2018. De Koningin heeft deze bijzonder mooie foto ten zeerste op prijs gesteld en wenst onze fotograaf nog veel mooie fotomomenten toe.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 dec 2018
Sam Herremans
© Devogeleer Emile
 

Pajottenland twee jaar promoten via tv

Image

Het Pajottenland zal tijdens het bruegeljaar 2019, en ook in 2020, promotie krijgen via één en Canvas. Dit gebeurt via de seizoensbeelden die dagelijks op de nationale tv-zenders komen. Door dezelfde overeenkomst met Feratel komt er ook uitgebreide communicatie via digitale platformen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 dec 2018
Sam Herremans
ingezonden
 

PANNENKOEK- en WAFELFESTIJN DE OKKERNOOT

Okkernoot
 

 Op zondag 17 februari 2019 houdt De Okkernoot haar jaarlijks pannenkoek- en wafelfestijn, een smaakvolle en hartelijke ontmoetingsgelegenheid, gehouden tvv haar werking voor personen met autisme in Vollezele, Halle en Denderwindeke.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 dec 2018
Devogeleer Emile
Ingezonden
 

Mascotte van het Pajottenland verkozen tot vogel van het jaar!

Steenuil-mascotte_regionaal_landschap_pajot___zenne
 

 De steenuil is verkozen als vogel van het jaar 2019. Wij zijn fan want in en rond het ruime Pajottenland komt één van de dichtste populaties aan steenuilen ter wereld voor. Onze regio heeft daarom een belangrijke verantwoordelijkheid voor deze Koesterbuur. De steenuil is al een tijdje de mascotte van Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 dec 2018
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 

Sterrenkundevereniging Mercurius HALLE viert 100 jaar Internationale Astronomische Unie

Tom_severs
 

Zaterdag 12/01/2019 van 20 tot 23 uur organiseert Sterrenkundevereniging Mercurius Halle een extra waarnemingsactiviteit voor het grote publiek. Aanleiding voor deze extra sterrenkijkavond is de 100ste verjaardag van de Internationale Astronomische Unie (IAU). Om dit te herdenken wordt deze verjaardag een jaar lang wereldwijd gevierd met allerlei activiteiten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 dec 2018
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 

REGIO “Grote”- en Streekploegen op 4de editie Futsal Trophy

Ep
ingezonden foto
 

  
Voor de vierde keer op rij slaan Futsal Future en ZVC Racing Reds de handen in elkaar voor een groot jeugdtornooi zaalvoetbal. Afgelopen jaren ging het tornooi door in De Bres (2015), Don Bosco Halle (2016) en AJ Braillard (2017). Voor de eerste keer zal het tornooi verspreid worden over twee dagen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 dec 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

GALMAARDEN - Luc Schoonjans schreef een boek over Kim De Gelder

Editie_colpaert_galmaarden_luc_schoonjans_1__kopie_
Luc met zijn nieuw boek. - Foto Marc Colpaert
 
Journalist Luc Schoonjans uit Galmaarden heeft een boek geschreven over Kim De Gelder met als titel 'Het Monster van het Waasland' en probeert met zijn boek als het ware in het hoofd van de dader te kijken. Twee jaar geleden werkte hij al mee aan het programma op VTM 'De Kroongetuigen' over Kim De Gelder. "Ik had toen zoveel informatie over dit 'monster' dat ik besloot om er een boek
 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
18 dec 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO – Jeugdregio Pajottenland viert zijn tinnen verjaardag

Dsc_7827_01__large_
 

 De jeugdregio Pajottenland bestaat 10 jaar! De oprichting dateert van 3 juli 2008.

De groep omvat de 6 jeugddiensten van het Pajottenland ( Lennik, Pepingen, Herne, Bever, Gooik, Galmaarden ) en is sinds een 9 tal jaar ook uitgebreid met de intergemeentelijke preventiedienst Pajottenland.

Jeugdregio Pajottenland is ontstaan omdat de nood aan samenwerking tussen de 6 gemeenten groot was. Vandaag is het uitgegroeid tot een sterk staaltje van intergemeentelijk werken binnen de sector jeugd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 dec 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

TERNAT / REGIO - 5de Dopjessorteermarathon voor blindengeleidehonden

Img_20181216_114357
De sorteermarathon vond plaats in de lokalen van Horta. In de winkels van Horta en allerlei andere partners kun je heel het jaar je dopjes binnenbrengen.
 

De vijfde dopjessorteermarathon in de lokalen van HORTA Ternat was opnieuw een succes. Meer dan 150 bakken dopjes werden gesorteerd voor recyclage bij RAFF Plastics in Houthulst. "De lat lag dit jaar weer wat hoger omdat de recyclageprijs gezakt is van 340 naar 275 €/ton", legt Ann Asselman uit. In totaal werden tijdens de marathon 31.100 kg plastic dopjes verwerkt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 dec 2018
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Bpost zoekt postbodes

Img_1949
 

Er zijn ernstige problemen met de postbedeling vanuit het sorteercentrum in de Industrielaan in Ternat. Bpost krijgt de vacatures voor postbodes niet ingevuld en kan daardoor sommige straten niet meer elke dag bedienen. De 180 postbodes moeten 120.000 inwoners bedienen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 dec 2018
Guido Van Cauwelaert
 

REGIO – Ik kom steeds naar je toe - van de Saffoxy Band op nr 1 op radio Vlaamse Ardennen.

Dsc_9963__large_
 

 Saffoxy Band blijft verbazen met hun eigen composities van Vlaamse muziek, nog niet lang geleden haalden zij de pers met hun eerste full cd “Saffoxy for Friends” komt er nu nog een nummer 1 nominatie bij voor hun nieuwste nummer 'Ik kom steeds naar je toe' op radio Vlaamse Ardennen. Ook in de Vlaamse extra draaien zij steevast mee aan de top. Momenteel zijn zij op meer dan 120 lokale en nationale zenders te horen .

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 dec 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

REGIO - Eerste editie van Pajotse Winterfeesten

Dsc_6068_01__large_
 

Op 15 en 16 december 2018 vindt in de Krijmerie van Gaasbeek de eerste editie van Pajotse winterfeesten plaats. Dit is een heuse winterhappening waar Pajottenland, gezelligheid en entertainment centraal staan.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 dec 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 

Laatste Nieuws

Devogeleer Emile | 18 jan 2019
Devogeleer Emile | 17 jan 2019
Devogeleer Emile | 11 jan 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 01 jan 2019
Sam Herremans | 28 dec 2018
Devogeleer Emile | 27 dec 2018
Guido Van Cauwelaert | 13 dec 2018
Devogeleer Emile | 10 dec 2018

archief