Artikels Archief van Regio

Pluk zelf je Primo appelen bij D'Haemer in Pepingen tijdens het weekend

Pep_d_haemer_plukdag_
Kom zelf appelen plukken. Foto's © Marc Sluys
 

Wil jij je appelen zelf wel eens plukken? Of laat je dat liever aan de jongste van het gezin over? Dat kan!

Op zaterdag 21 en zondag 22 september organiseren we een appelplukdag. Ok tijdens het weekend van 28 en 29 september kan er geplukt worden. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
17 sep 2019
Marc Sluys
Marc Sluys
 

SINT-GENESIUS-RODE 140ste Jaarmarkt presenteert heel wat nieuwigheden

Editiepajot_bart_devill___jaarmarktcomite_rode19
foto Bart Devillé
 

Op zaterdag 28 september vindt de 140ste editie van de jaarmarkt van Sint-Genesius-Rode plaats. Het heel actieve en gewijzigde jaarmarktcomité laste, naast de permanente animatie met optredens en de standen van marktkramers, verenigingen en de garage sale in de Kerkstraat, weer wat nieuwigheden in het uitgebreide programma in.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
16 sep 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Sint-Veroonmars te Lembeek Immaterieel Cultureel Erfgoed.

Dsc_3479_01__large_
 

De eeuwenoude Sint-Veroonmars te Lembeek die jaarlijks op Paasmaandag uitgaat is opgenomen als Immaterieel Cultureel  Erfgoed.

Vijf groepen begeleiden het zilveren reliekschrijn van Sint-Veroon tijdens een 18 km lange dagtocht. Vier soldatengroepen zijn uitgedost in fraaie militaire uniformen, geïnspireerd op de Belgische uniformen uit de Belle Epoque. De vijfde groep wordt gevormd door de Kasdragers van Sint-Veroon, zij torsen het reliekschrijn tijdens de dagtocht op hun schouders, gevolgd door een lange sliert Lembekenaren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 sep 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Victoria HALLE in de ban van het Halse dialect

Johny_walters_
Foto : prinsen John en Wouter zongen tijdens de Halse carnavalrevue ‘de toel van Alle’, een ode aan het Halse dialect en vragen meer aandacht voor dialect en streektaal op school.
 

 De Halse radio Victoria (Happy Music) speelt in op de vernieuwde interesse voor dialect en streektaal met een nieuwe rubriek op zondagmorgen. Van Tourist le MC tot Slongs of de Ertebrekers. Allemaal brengen ze popsongs in hun eigen dialect. Toch merken we dat steeds minder jongeren nog écht dialect kunnen spreken. Zeker in Halle. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 sep 2019
Marc Sluys
Marc Sluys
 

15 september Dag van de Landbouw ook bij Hoeve Lemaire in OUDENAKEN

Brabant-_lemaire_oudenaken_009
Hoeve Lemaire is een akkerbouw- en vleesveebedrijf in Oudenaken. Foto ingezonden
 

  Boerenbond en Landelijke Gilden vieren op zondag 15 september de 37ste editie van de Dag van de Landbouw. Op zondag 15 september kan je in heel Vlaanderen een bezoekje brengen aan tientallen land- en tuinbouwbedrijven. Een uitgebreid overzicht van alle deelnemende bedrijven vind je op http://www.dagvandelandbouw.be/. Op deze website kan je de bedrijven zoeken per gemeente, provincie of sector.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 sep 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

REGIO - Publieksmoment ‘Opgewekt Pajottenland’

Foto_publieksmoment
 

Bekijk het Pajotse landschap door een duurzame bril en denk mee over de plaats van hernieuwbare energie in het Pajottenland. Ze nodigen iedereen uit op woensdag 18 september vanaf 19.30u in de Pastorie van Vlezenbeek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 sep 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

Gordelklassieker van 100 km werd op gang gefloten door Minister Ben Weyts

Sh2_0490_01__large_
 

Deze morgen om 09u00 gaf minister Ben Weyts de start van de ‘Gordelklassieker’ voor een fietstocht van 100 km in peloton te Dilbeek. Deze editie wordt de ‘Gordelklassieker’ verreden in acht pelotons die onder professionele begeleiding door de Vlaamse rand fietsen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 sep 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Internationale jumping Stephex Masters in Wolvertem volledig in het teken van de paardensport.

Sh2_9987_01__large_
 

30.000 toeschouwers, meer dan 800 springpaarden en ruiters moeten zorgen voor een groot Internationaal feest rond de springpaardensport. Nog tot zondagavond kan men in Wolvertem op de terreinen van Stephex aan de Linthoutseweg gratis genieten van de beste ruiters en paarden ter wereld.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 aug 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Attractiepark “PUY DU FOU” (Frankrijk) nodigde fotograaf Emile (Editiepajot) uit voor een reis in de oudheid.

Sh2_9150
 

Wie op het laatste concert op de Stroppenweide het optreden van Mamma’s Jasje heeft gevolgd, zal waarschijnlijk gemerkt hebben dat de fotograaf van Editiepajot, Emile Devogeleer niet op de afspraak was. Deze was uit genodigd om samen met een televisieploeg uit Korea de spektakels te volgen in het grootste attractiepark van Frankrijk en zelf op wereldvlak, na Disney Parijs dat in de categorie pretparken valt, in 'PUY DU FOU' wordt men echt terug in de tijd gekatapulteerd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 aug 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Derde editie van BXLBeerfest laat bieren van 60 brouwerijen proeven

Public-logo
Foto ingezonden
 

Na twee succesvolle edities in 2017 (3.500 bezoekers) en 2018 (meer dan 5.000 bezoekers), keert BXLBeerFest terug voor haar derde editie op 24 en 25 augustus op de terreinen van Tour&Taxis, Brussel. Tickets (5€)/dag of (9€)/2 dagen zijn te koop via de website  http://www.bxlbeerfest.be/

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 aug 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto's
 

Vlaanderen neemt Vlaams-Brabantse CO2-calculator voor scholen over

Co

 De provincie Vlaams-Brabant ontwikkelde een CO2-calculator voor haar Milieu Op School (MOS)-werking. De Vlaamse overheid is bereid om dit Vlaams-Brabants instrument over te nemen en verder te ontwikkelen voor alle scholen in Vlaanderen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 aug 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

TERNAT - Geslaagde crowdfunding voor Crimibox

Img_3033
Geïnteresseerden kunnen nog tot donderdagavond (22 augustus) het spel bestellen via Kickstarter.
 

Enkele weken geleden ging Crimibox, een gaming startup uit Ternat, van start met een crowdfunding campagne op Kickstarter. Het doel was om 15 000 euro op te halen om een eerste (fictieve) Amerikaanse moordzaak te ontwikkelen.

 
 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
20 aug 2019
Guido Van Cauwelaert
 

Sint-Pieters-Leeuw - Brouwerij Lindemans fietst opnieuw voor duurzame mobiliteit

Lindel
 

Sinds 2015 organiseert Brouwerij Lindemans uit Vlezenbeek op Autoloze Zondag de Lindemans Lambic Tour, een evenement dat duurzame mobiliteit promoot. En dat is dit jaar niet anders. Op 22 september gaat namelijk de 4de editie door. Een uitstekende gelegenheid om die nieuwe fiets of stalen ros boven te halen! zegt de brouwer.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 aug 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

REGIO - Plukcursus

Plukteam
 

Hoe weet je wanneer fruit plukrijp is? Veilig met een ladder omgaan, fruit goed en lang bewaren, handige manieren om fruit uit hoogstamboom te plukken...Deze plukcursus is in eerste instantie bedoeld voor inwoners uit regio Pajottenland & Zennevallei die zich nadien willen inzetten in het plukteam. Dankzij expert Bruno Vandewinckel ga je nadien veiliger en correcter aan de slag. De plukcursus vindt plaats op zondag 1 september van 10 tot 12 uur in de boomgaard van de Oude Pastorie in Gaasbeek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 aug 2019
Guido Van Cauwelaert
 

GOOIK - Rijd eens met een Porsche Macan

Porsche_1
Het blijft een iconische wagen. - Foto Marc Colpaert
 
Wij hadden het genoegen om enkele dagen met een Porsche Macan te mogen rijden en het moet gezegd worden deze wagen heeft ons niet teleurgesteld, integendeel. De Macan werd voor de eerste keer aan het grote publiek getoond in 2013 op het salon van Los Angeles en wist de voorbije jaren de verwachtingen van Porsche ruimschoots te overtreffen. Meer nog in die paar jaar werd het de best verkochte Porsche van het moment met meer dan 350.000 exemplaren. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
04 aug 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

LENNIK - Ontdek via Schatten van Vlieg de prachtige natuur in Lennik ABSOLUUT een aanrader

Img_20190717_113729_resized_20190729_061054129
Al een voorsmaakje van wat je te wachten staat in Lennik. - Foto Marc Colpaert
 

Vorig jaar was de zomerzoektocht van 'Schatten van Vlieg' al een succes en was de zoektocht in Lennik qua natuur al een zeer leuke tocht, dit jaar overtreft de tocht die van start gaat in Eizeringen alle verwachtingen. Wie een prachtig stukje natuur wilt ontdekken moet zeker deze tocht ondernemen, u gaat nooit geloven dat er zoveels moois in eigen streek te bezichtigen valt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jul 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Strategisch Project ‘Opgewekt Pajottenland’ slaat de handen in elkaar met Kunstenaarscollectief Pep-In-Gen

Bruegeliaanse_streken___collectief_pep-in-gen2019
 

  Strategisch Project ‘Opgewekt Pajottenland’ slaat de handen in elkaar met Kunstenaarscollectief Pep-In-Gen. Op die manier wil het project aandacht vragen voor de toekomst van hernieuwbare energie in het Pajottenland, met het landschap als basis. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jul 2019
Marc Sluys
ingezonden foto
 

TERNAT/REGIO - Detectivespelconcept Crimibox lanceert Kickstarter campagne voor uitbreiding naar VS

Crimiboxtrailorprintscreen
De digitale versie van het spel komt al met een mobiele applicatie waarmee gebruikers hulp kunnen inroepen via een chatbot. Maar met de Kickstarter campagne wil Crimibox nog meer functionaliteiten toevoegen, zodat de spelervaring echter en intuïtiever wordt dan ooit.
 

Crimibox, de start-up uit Sint-Katherina-Lombeek die in februari nog werd uitgeroepen tot de Vlaams-Brabantse laureaat van Unizo “Starter van het jaar” - wil haar detectivespelconcept uitbreiden naar de Verenigde Staten. Daarvoor wil het groeibedrijf van Jimmy Cowé 15.000 euro ophalen via een Kickstarter campagne. De trailer.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jul 2019
Guido Van Cauwelaert
 

Grote nood aan helpende handen voor opmaak kerkinventarissen in REGIO

Inventarisatie_herne_1
Er is nood aan een goeie inventaris. Foto Ingezonden
 

 Van de 70 parochiekerken die onze regio rijk is werden er de laatste jaren reeds 3 onttrokken aan de eredienst. Volgens de kerkenbeleidsplannen, waarin het toekomstige gebruik van 46 parochiekerken werd vastgelegd, komen er nog eens 18 kerkgebouwen in aanmerking voor neven- of herbestemming. Het belang van een goede kerkinventaris is groter dan ooit weet Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei. Help jij mee aan de inhaalbeweging? 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jul 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Tweede zomerkamp in 't Kakelhofje ook dit jaar een groot succes

Sh2_1069_01__large_
 

In ‘t Kakelhofje hadden ze afgelopen week weer heel veel plezier met hun 2de zomerkampje! Het thema luidde als volgt: ‘wat het lieveheersbeestje hoorde’ De kindjes kregen elke dag een stukje van het verhaal te horen en zo werd er rond het thema gewerkt, geschminkt, gedanst, geknutseld, spelletjes gespeeld,.. Ook alle diertjes kregen de nodige zorgen elke dag... De kindjes leerden hoe ze liefdevol met hen moesten omgaan...

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jul 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 20 aug 2019
Guido Van Cauwelaert | 08 aug 2019
Marc Colpaert | 04 aug 2019

archief