Artikels Archief van Regio

REGIO - Migratie naar de Vlaamse Rand niet te stoppen

Kaart
Migratie naar de Vlaamse Rand en verder naar Vlaams-Brabant is niet te stuiten. Verdere verstedelijking onvermijdelijk?
 

In de Vlaamse Rand rond  Brussel is de migratie,ook vanuit Brussel, blijkbaar niet af te remmen. Dat blijkt ook duidelijk uit de Beleidsnota Vlaamse Rand van minister Ben Weyts, die recent publiek is gemaakt.  Vraag blijft  welk kruid tegen de verdere verstedelijking  gewasssen is.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 nov 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

(update 6.30 uur) Staking ACOD verstoort dienstverlening De Lijn

Auto-3
 

 Stand van zaken 6.30 uur – De actie van de socialistische vakbond verstoort de dienstverlening van De Lijn in heel Vlaanderen. Globaal genomen is zowat 70% van de chauffeurs aan de slag gegaan. De hinder is het grootst op een aantal stadsnetten en aan de kust, maar ook elders is de dienstverlening verstoord. Ongeveer twee derde van de chauffeurs is uitgereden in Vlaams-Brabant. de hinder is het grootst in de regio Dilbeek en op de stadslijnen in Leuven.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 nov 2019
Marc Sluys
 

Update staking De Lijn Vlaams-Brabant: verzoeningspoging strandt Algemene staking in heel Vlaanderen op woensdag

Auto-3
 

 Voor de achtste dag op rij werd er vandaag gestaakt bij De Lijn in Vlaams-Brabant. Chauffeurs willen met de actie uiting geven aan een algemene ontevredenheid. Als gevolg van de vakbondsactie bij De Lijn in Vlaams-Brabant ging deze ochtend een overleg door tussen de vakorganisaties en de directie samen met een sociaal bemiddelaar. Alle partijen waren aanwezig.

Omdat sommige vakorganisaties niet bereid zijn om de actie morgen (algemene staking bij De Lijn in heel Vlaanderen) af te blazen, strandt de verzoeningspoging.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 nov 2019
Marc Sluys
 

REGIO - PIVO en Ethias samen voor meer veiligheid op de weg

8724800e-d2d8-421d-ab66-1d769bb0c992_web_scale_0
Pivo Vlaams-Brabant en Ethias gaan samen verkeersveiligheid bevorderen.
 

Het Provinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding (PIVO) van de provincie Vlaams-Brabant  in Asse gaat samenwerken met verzekeraar Ethias. Ethias-klanten die een opleiding rijvaardigheid, schadepreventief rijden en prioritair rijden voor lokale besturen, dringende geneeskundige hulp, brandweer, politie en andere openbare diensten bij het PIVO volgen, krijgen een financiële tussenkomst. Op die vermindert de kostprijs van deze opleidingen waardoor er meer mensen opgeleid kunnen worden en de veiligheid op de weg verhoogt. Op 8 november al is  de samenwerkingsovereenkomst getekend.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 nov 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

REGIO - Aandacht voor Zuidelijke Kanaalzone via Vlaams Randfonds

Randfonds_ruisbroek
Injectie voor meer leefbaarheid Ruisbroek
 

 Afgelopen vrijdag kwam de Beleidsnota Vlaamse Rand 2019-2024 online. In de samenvatting van de beleidsnota schrijft Vice-minister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van de Vlaamse Rand, Ben Weyts het volgende: “Het nieuwe Vlaamse Randfonds geeft het beleid echt vleugels, want voor de allereerste keer is er een substantieel eigen budget voorzien. Ik heb daarbij zeker ook oog voor de noordelijke en zuidelijke kanaalzone, waar veel maatschappelijke uitdagingen samenkomen maar waar ook nog veel potentieel te verzilveren is”.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 nov 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

Busverkeer in Vlaams-Brabant dinsdagmorgen nog verstoord door vakbondsactie

Auto-3
 

 Verzoeningsoverleg tussen directie en vakbonden is aan de gang

 Als gevolg van de vakbondsactie bij De Lijn in Vlaams-Brabant blijft het busverkeer in de Vlaamse Rand en in regio Leuven verstoord. De hinder is weliswaar beperkter dan vorige week. In de Vlaamse Rand rijdt zo’n 70% van de bussen. Regio Dilbeek en Meerbeke zijn hier het meest getroffen. In regio Leuven rijdt ongeveer 80% van de bussen. Momenteel is een verzoeningsoverleg met een sociaal bemiddelaar aan de gang. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 nov 2019
Marc Sluys
 

Busverkeer in Vlaams-Brabant nog steeds verstoord door vakbondsactie.

Auto-3
 

 Het busverkeer in Vlaams-Brabant wordt nog steeds verstoord door een vakbondsactie.  Sinds vanmorgen is 29% van chauffeurs niet uitgereden. Dat zorgt vooral in de Vlaamse Rand voor hinder. In de regio Leuven is de verstoring vandaag eerder beperkt en vallen slechts sporadisch ritten weg. De kans is reëel dat de vakbondsactie dinsdagochtend wordt verdergezet.  Maar hoeveel chauffeurs niet aan de slag zullen gaan en hoe groot of waar de hinder precies zal zijn, is moeilijk te voorspellen.  Dat zal morgenochtend pas blijken.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 nov 2019
Marc Sluys
 

Ook vandaag zondag nog hinder op De LIJN in Vlaams-Brabant

Auto-3
 

 Ook vandaag, zondag 10 november, wordt het busverkeer in Vlaams-Brabant nog verstoord door een vakbondsactie.  

Momenteel rijdt ruim 80% van de bussen in Vlaams-Brabant normaal uit. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 nov 2019
Marc Sluys
 

TERNAT/REGIO - Dopjesmarathon voor blindengeleidehond

Img_3367
 

Voor de zesde keer wordt door de dopjesactie van Ternat dopt mee ten voordele van de opleiding van blindengeleidehonden door het Belgisch Centrum voor geleidehonden in Tongeren,een 24-uren sorteermarathon georganiseerd. Die kadert in de warmste week. Nu zijn we vooral nog op zoek naar de ontbrekende dopjes van de 35000 kg die we graag zouden bij elkaar krijgen, zegt Ann Asselman.De inzamelpunten zijn te vinden op www.dopjesactie.be en op www.ternatdoptmee.be

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 nov 2019
Guido Van Cauwelaert
 

GALMAARDEN - Opendeurdagen bij Belectron op 9, 10 en 11 november

Colpaert_galmaarden_belectron_1__kopie_
Het worden opnieuw drie drukke dagen bij Belectron. - Foto marc Colpaert
 

De grootste electrozaak uit het Pajottenland gooit op zaterdag 9, zondag 10 en maandag 11 november de deuren open voor hun jaarlijkse grote opendeurdagen. Gedurende die dagen is er van alles te beleven in deze zaak gelegen in de Tollembeekstraat 24 in Galmaarden. Welkom bij de grootste en de hipste elektro zaak uit de streek. Wij zijn uw specialist in multiroom, tv, geluidsinsatallatie, computer, gsm, witgoed, koeling, klein huishoud, cookware, wisselstukken, enz..

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 nov 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Felix De Boeck te boek

Bc-lezingen-david-veltman
Nederlander David Veltman werkt aan biografie over een van de meest toonaangevende schilders uit de Zennevallei.
 

Meer dan twintig jaar na zijn dood blijft het leven van kunstschilder Felix De Boeck uit Drogenbos tot de verbeelding spreken. De Nederlandse doctoraatstudent David Veltman schrijft een biografie van de man en is op zoek naar vrienden en familieleden van de artiest die zijn hele leven lang boerde aan de rand van het dorp.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 nov 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

REGIO - Van Valleilandschap tot Groene Stroom

Rivier_vlbr
Rivieren en hun rol in Vlaams-Brabant
 
Najaarslezing: Waterlopen en beheer in Vlaams-Brabant.

 

Van valleilandschap tot groene stroom

Kom naar de najaarslezing over de historische dynamiek van rivieren en beken. We besteden bijzondere aandacht voor de menselijke activiteiten die een impact hadden op deze landschappen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 nov 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

Servais in Parijs

Servais1
 

Het Universitair Symfonisch Orkest van de KULeuven is net terug van Parijs. Daar gaf het drie geslaagde uitvoeringen van het Celloconcerto in si klein van Hallenaar François Servais. Solist was Didier Poskin, en dirigent Edmond Saveniers leidde het 70-koppige orkest in goede banen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 nov 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden
 

GALMAARDEN / REGIO - Schiet in aktie en gooi die jagers van uw eigendom

Tentoon_141017__kopie_
Nu in actie schieten. - Foto Marc Colpaert
 

Op de website www.schietinactie.be kan men nagaan of jagers ook uw eigendom hebben ingekleurd als hun jachtgebied zonder dat u daarvan iets weet en nog straffer zonder dat u daarvoor de toestemming gaf. U kunt dit rechtzetten door u gegevens achter te laten op hun website.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 nov 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Galerie Art Valley, een gemoedelijke plek om kunst te komen ontdekken aan de rand van het Pajottenland

Dsc02265_orig_jd
 

Op 21 en 22 maart 2020 organiseert Art Valley uit Herne een expo en veiling t.v.v. de vzw Hart voor Tara, onder de naam H’Art voor Tara. Momenteel zijn zij volop op zoek naar kunstenaars/ kunstliefhebbers die een werk willen laten veilen voor Tara.

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 okt 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

BEERSEL/Regio Zot van Beersel zet traditie retro fuiven verder

Editiepajot_bart_devill___affiche_zot_van_beersel
foto Bart Devillé
 

 Fuiven voor het goede doel is in Beersel een traditie geworden dank zij “Zot van Beersel”. Op zaterdag  9 november  2019, om 20u.30,  organiseert vzw Zot van Beersel naar jaarlijkse traditie haar  ‘Do You Love The 70’s and The 80’s Party’ in DOC, Gemeenveldstraat 3 in 1652 Alsemberg.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
28 okt 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Lions De Rand schenkt 6500 euro aan UZ Brussel Foundation

Photo-2019-10-25-10-46-04
Mevrouw Ilona Van Hemelrijk en Mevrouw Sandra Surdiacourt van UZ Brussel Foundation ontvangen de cheque van 6500 euro van Marc Simoen Voorzitter Zone De Rand van LIONS.
 

De Lions clubs van zone De Rand schonken 6500 euro aan het project De Appeltuin van de UZ Brussel Foundation. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 okt 2019
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

REGIO - Samenaankoop (fruit) bomen, hagen, heggen en houtkanten in Vlaams-Brabant - september/oktober 2019

Roosdaal_behaagje_tuin__1_
 

85% van de Vlaams-Brabanders heeft een tuin. Grote kans dus dat jij er ook één hebt. Dan is de samenaankoop ‘Behaag je tuin’ iets voor jou. Want jouw tuin, hoe groot of klein ook, kan al een verschil maken voor natuur en klimaat. Hoe? Plant een boom, haag of klimplant.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 okt 2019
Jacky Delcour
ingezonden foto
 

REGIO - Meer (tuin)vogels en gezondheid door (her) aanplant van besdragende struiken,hagen, bomen

Image

De natuur is bedreigd. Nochtans zorgt ze voor positieve effecten op onze gezondheid en locale voedsel-voorziening.vzw De Mark werkt met vrijwilligers, leden aan natuurbehoud, herstel en educatie sinds 1988.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 okt 2019
Sam Herremans
ingezonden foto
 

REGIO - Natuurpunt positief over Natuur in regeerakkoord

2611936f9cc2c2bfef225a8a4a6569fb_3562a0a44fec6070ad1b2c3cac80805c299b62c0
Naar een beter natuurbehoud in Vlaanderen?
 
Natuurpunt Vlaanderen stelt tevreden vast dat er meer natuur bijkomt, dat de landbouw verduurzaamt, en dat de ambitie om de open ruimte te behouden overeind blijft in het Vlaamse regeerakkoord.  Wat de klimaatdoelen betreft zal de ambitie hoger moeten worden bijgesteld en ontkomen we niet aan bijkomende inspanningen. We kijken uit naar overleg met minister Zuhal Demir (N-VA) over hoe ze dit alles wil realiseren, welke budgetten hier tegenover staan en hoe we hieraan kunnen meewerken.
 

Klik hier om meer te lezen

 
09 okt 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 09 nov 2019
Roger Swalens | 06 nov 2019
Roger Swalens | 06 nov 2019
Devogeleer Emile | 01 nov 2019

archief