Artikels Archief van Regio

REGIO - Alcohol- en gordelcontroles in maart in Vlaams-Brabant

Editiepajot_ingezonden_logo_vlaams_brabant

Politiediensten in Vlaams-Brabant voeren in maart controles uit op rijden onder invloed en het dragen van de gordel. De provincie Vlaams-Brabant voert, in samenwerking met de lokale en federale politiediensten, strijd tegen verkeersongevallen veroorzaakt door chauffeurs onder invloed.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 feb 2017
Sam Herremans
ep
 

REGIO - Digitale expeditie in bibliotheken Pajottenland en Zennevallei

Bib
EP

 De bibliotheken van de regio Pajottenland en Zennevallei kiezen de laatste jaren steeds vaker voor samenwerking. Ook voor de jeugdboekenmaand (1-31 maart) werden de handen wederom in elkaar geslagen. De bibliotheken uit deze regio willen zwaar inzetten op het gebruik van nieuwe media als smartphone, tablet, e-reader. Daarom werd een spel ontwikkeld, dat de bib bekijkt door digitale ogen. Dit maakt de bibliotheken van de regio Pajottenland en Zennevallei tot voortrekkers binnen de Vlaamse bibliotheeksector.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 feb 2017
Felix Merckx
EP
 

SINT-GENESIUS-RODE / REGIO Ouders investeren in energiezuinige scholen

Editiepajot_bart_devill___energieprojectolv
foto Bart Devillé
 

 Het O.L.V.-Instituut van Sint-Genesius-Rode, het Don Bosco-instituut van Halle, de Freinetschool “De Boomhut” in Alsemberg en de vrije en gemeentelijke kleuter- en lagere scholen van Gooik doen mee aan het provinciale klimaatproject “Energieke scholen”. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 feb 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

HALLE / REGIO- Historisch hoog investeringspeil voor fiets, bus en tram

Weyts_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 In het station van Halle heeft Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts zijn investeringsplan voor fiets, bus en tram voorgesteld. De investeringsbudgetten voor de fiets en voor het openbaar vervoer stijgen naar een recordhoogte. Vanaf nu tot het eind van de regeerperiode in 2019 wordt er nog 816 miljoen euro geïnvesteerd in openbaar vervoer (+43%) en 300 miljoen euro in de fiets (+25%). Pittig detail: Tijdens de uiteenzetting werd de fiets van Minister Weyts ontvreemd uit de rekken aan het station

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 feb 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

REGIO / HALLE - Er is een wedstrijd Er is een wedstrijd Die je ooit winnen kan

Fototoestel
EP

 Erfgoed, dat is voor ons alles wat de moeite waard is om bewaard te blijven. In een land waarin verstedelijking nooit vlugger verliep dan nu, moet veel beschermd worden en nog meer bewaard blijven. Foto’s kunnen helpen bij waarde, waardering, bewaring. Daarvan is Streekvereniging Zenne en Zoniën overtuigd.  Voorzitter Roger Swalens legt uit wat de bedoeling van zijn vereniging is, met het nieuwe initiatief: een fotowedstrijd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 feb 2017
Felix Merckx
EP
 

REGIO - Provincie voegt nieuwe routes toe aan functioneel fietsnetwerk

Editiepajot_ingezonden_logo_vlaams_brabant

De provincieraad van Vlaams-Brabant keurde wijzigingen goed aan het bovenlokaal functioneel fietsnetwerk. Om het netwerk aan te passen aan nieuwe plannen en evoluties, voegde de provincie nieuwe routes toe aan dit netwerk en werden andere routes gewijzigd, verplaatst of geschrapt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 feb 2017
Sam Herremans
ep
 

REGIO - Nooit zoveel BOB-controles, nooit zo weinig bestuurders positief

Editiepajot_regio
Ingezonden foto
 

Tijdens de eindejaarseditie van de BOB-campagne werd er in Vlaanderen een  recordaantal (292.089) bestuurders gecontroleerd. Slechts 1,99% legde een positieve ademtest af: het laagste percentage ooit. Het aandeel dronken bestuurders daalt zo voor het 4de jaar op rij. “Een hogere pakkans hoort bij de strijd tegen de schande van de 400 verkeersdoden op 1 jaar tijd”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 feb 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

REGIO - De Kastaars organiseren luxe burgerfestijn in combinatie met quiz

Editiepajot_regio
Ingezonden foto
 

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren de Kastaars (zaalvoetbalploeg uit Halle, Sint-Pieters-Leeuw, Beersel en omstreken) ook dit jaar weer hun befaamde bier- & burgerfestijn met hamburgers van ‘Top Angus Beef’ en aangepaste biertjes. Naast al dat culinair geweld kunnen de (amateur-)quizzers ook weer een gooi doen naar de slimste Kastaar van 2017.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 feb 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

REGIO - Provincie tegen halvering aantal raadsleden en 2 kieskringen

Vlaams_brabant_nieuw_logo_1_
EP

  De provincieraad van Vlaams-Brabant vraagt aan de Vlaamse regering om bij de provincieraadsverkiezingen van 2018 het aantal raadsleden niet te halveren maar te verminderen met 1/3. De raad vraagt ook om het aantal kiesdistricten niet te verminderen van 5 naar 2 maar naar 4. De provincie Vlaams-Brabant vindt dat op deze manier de vertegenwoordiging van alle regio’s het best gegarandeerd is. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 feb 2017
Felix Merckx
EP
 

REGIO – Wat doen wanneer een bewoner wordt vermist?

Woonzorgcentra_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 In het woonzorgcentrum (WZC) Sint-Augustinus in Halle kwam  een delegatie van een tiental woonzorgcentra, OCMW’s en de politiezone Zennevallei samen rond de tafel om oplossingen aan te reiken voor het geval dat een bewoner wordt vermist.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 feb 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

REGIO - Panta Rhei vzw op zoek naar een nieuwe thuis

Editiepajot_regio
Ingezonden foto
 

Panta Rhei vzw is een landelijk erkende jeugdwerkorganisatie, die reeds meer dan 25 jaar kwaliteitsvolle, tot-de-verbeelding-sprekende themavakanties voor kleuters en jongeren organiseert. Met een enthousiaste stuurploeg en gemotiveerde, pedagogisch opgeleide monitoren zetten ze jaarlijks een 200-tal vakanties over heel Vlaanderen op poten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 feb 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

GALMAARDEN / REGIO - Gratis infomoment over renoveren

Foto_geld
Men kan er ook geld mee winnen

De Woonwinkel Pajottenland organiseert een gratis infomoment over ’Help, ik ga renoveren’, in het Baljuwhuis van Galmaarden. Dit infomoment staat open voor mensen uit Bever, Galmaarden, Herne, Gooik, Pepingen en Lennik. Bij de Woonwinkel

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jan 2017
Marc Colpaert
Kos
 

REGIO - Aantal Brusselse leerlingen in Vlaamse Rand stijgt fel

Willy_segers_p200
Willy Segers (EP)

 De afgelopen 5 jaar steeg het aantal Brusselse leerlingen dat in Vlaams-Brabant naar school ging met 30%. De leerlingen die tijdens dezelfde periode de omgekeerde beweging maakten waren dan weer met bijna 2% minder. Dit blijkt uit cijfers die Vlaams Volksvertegenwoordiger Willy Segers (N-VA) opvroeg bij Vlaams minister Crevits. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jan 2017
Felix Merckx
EP
 

REGIO - SG GVB Pajottenland hield studiedag over nieuw leerplan ‘Zin in leren, zin in leven’

Editiepajot_pepingen
Foto © Elsie De Greef / De leerkrachten kregen een introductiesessie van het nieuwe leerplan
 

De scholengemeenschap GVB Pajottenland met Harten Troef (Heikruis/Pepingen), De Bloesem (Herne), Dorpsschool Kester en Spring in 't Veld (Bellingen/Breedhout) organiseerde woensdag een gezamenlijke pedagogische studiedag in Pepingen. De 80 leerkrachten van de 4 scholen kregen een introductiesessie van het nieuwe leerplan van het Katholiek Onderwijs ‘Zin in leren, zin in leven’.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jan 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

BEERSEL / REGIO OCMW’s en CAW organiseren een interactief toneel rond schulden

Editiepajot_bart_devill___ocmw
foto Bart Devillé
 

 Het OCMW Beersel organiseert samen met de OCMW’s uit de regio (Halle, Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Genesius-Rode, Drogenbos,…) en CAW(Centrum Algemeen Welzijnswerk) Halle-Vilvoorde een interactief toneel. De deelnemers worden meegezogen in een negatieve spiraal van een te hoge schuldenberg en ervaren hoe dit voelt. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO - Onaangekondigde stakingsactie verstoort busverkeer in regio Dilbeek/Leerbeek

Logo-lijn-en-vlaamse-leeuw-samen_prezly
EP

 Informatie voor reizigers op www.delijn.be Een onaangekondigde stakingsactie verstoort het busverkeer momenteel in de regio Dilbeek/Leerbeek.  In het Pajottenland is hierdoor 1 op de 4 bussen niet uitgereden. De actie kan hierdoor een impact hebben op de bediening van enkele scholen (lijnen met een 500-nummer).

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2017
Felix Merckx
EP
 

REGIO – Onthulling logo UEFA EURO BRUSSELS 2020

Editiepajot_brussel_logo_ek_2020_foto_roger_mortelmans
 

De Europese Voetbalbond UEFA en het Brussels organisatiecomité van Euro 2020 hebben in het Brussels stadhuis hun logo voorgesteld en daarmee de aftrap gegeven naar de aanloop van Euro 2020.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jan 2017
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 

PAJOTTENLAND - Samen een Pajottenlandfolder uitbrengen

Editiepajot_galmaarden_de_mark_foto_marc_colpaert__kopie_
Natuurverenigingen slaan de handen in elkaar. - Foto Colpaert
 

Drie natuurverenigingen uit het Pajottenland hebben de krachten gebundeld en geven voor de eerste keer samen een Pajottenlandfolder met kalender van natuur-activiteiten in de regio. Natuurpunt Pajottenland (Gooik, Roosdaal, Pepingen), vzw De Mark (Bever, Galmaarden, Herne) en Natuurpunt M.O.Lennik (Lennik) nodigen je van harte uit om in 2017

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jan 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Theo Francken ontmoet zijn jeugdidool Urbanus

Editiepajot_galmaarden_theo_1__kopie_
Theo ontmoet Urbanus en dat was best leuk. - Foto © Marc Colpaert
 

StaatssecretarisTheo Francken(N-VA) kwam in het Baljuwhuis in Galmaarden toevallig zijn jeugdidool Urbanus tegen en dat vond hij uitermate gezellig. De staatssecretaris kwam op vraag van N-VA Galmaarden voor een volle zaal spreken tijdens de nieuwjaarsreceptie van N-VA, over asiel en migratie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jan 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HALLE /REGIO - Strengere regels pasfoto’s voor alle identiteitsdocumenten

Stadhuis_halle
Foto Felix Merckx

 Vanaf nu moeten alle pasfoto’s voor alle identiteitsdocumenten (eiD, Kids-ID, vreemdelingenkaarten) en reisdocumenten (internationale paspoorten) voldoen aan de volgende criteria:

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jan 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief