Artikels Archief van Regio

Kinderboek 'De Bloebelletjes' voor een groter Hallerbos.

Dsc_1356_01__large_
 

Plan Boommarter stelde samen met Ruth Brillens en Rik De Wulf, een nieuw growfundingproject: het Kinderboek De Bloebelletjes voor. Ruth en Rik zijn ongetwijfeld geen onbekende eerder stelde ze hun lesmap Bloebelletjes voor met succes. Nu gaan ze nog een stapje verder en willen ze samen een heus kinderboek uitbrengen. Na een succesvolle try-out in een honderdtal klassen komt het verhaal over de Bloebelletjes ook in boekvorm.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 nov 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile en ingezonden
 

BEERSEL/REGIO Silence Day kleurde jeugdvoetbal

Editiepajot_bart_devill___silence_days
ingezonden foto
 

 Het initiatief van een Silence Day ontstond in 2013 bij voetbalclub VC Groot Dilbeek. Bedoeling was om een positieve sfeer en fijne aanmoedigingen rond het voetbal te creëren in plaats van roepende ouders of coaches. Het kwam er op neer dat enkel het fluitsignaal van de scheidsrechter en het gepraat van de spelertjes zelf op zo’n Silence Day te horen was. Opvallend, de Sicence Days worden altijd in het weekend van  11 november georganiseerd. Immers, de actie streeft naar een symbolische wapenstilstand op en rond de voetbalvelden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 nov 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO - Showgroep Redoris gaat op zoek naar nieuw talent

Editiepajot_regio
Ingezonden affiche

Zangvereniging Redoris is al jaren een fenomeen in Vlezenbeek en omstreken. Sinds kort zijn ze gekend onder de naam On Off Stage. Ze organiseerden al verschillende projecten waaronder musicals, gospel concerten, een eurosongfestival,… en sinds 2 jaar zijn ze gestart met een showgroep.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 nov 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

REGIO - Naar een natuurlijke integratie van paard en landschap in de leemstreek.

Editiepajot_regio
Ingezonden foto
 

Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei en Regionaal Landschap Zuid-Hageland starten met het project ‘Paarden natuurlijk!’. Hiermee gaan ze, met steun van de provincie Vlaams-Brabant, het paard op een natuurlijke en duurzame manier integreren in de leemstreek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 nov 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

Leerlingen SGI Lennik herdenken samen met de bewoners van het WZC Vander Stokken Wereldoorlog I.

Dsc_0436_02__large_
 

 Op zondag 11 november herdenken we het einde van Wereldoorlog I, om deze herdenking niet zomaar te laten voorbij gaan organiseerde het Sint-Godelieve-Instituut te Lennik samen met het woonzorgcentrum Vander Stokken een Intergenerationele herdenking aan WOI.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 nov 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Alle vredesklokken luiden op 11 november

Klokken__1_
De klokken zullen luiden. Foto Ingezonden
 

 Op 11 november om 11 uur zullen, op vraag van de provincie Vlaams-Brabant, de klokken in alle Vlaams-Brabantse gemeenten luiden. Dit vormt het hoogtepunt van een hele reeks lokale en regionale activiteiten naar aanleiding van de viering ‘100 jaar einde van de Eerste Wereldoorlog’. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 nov 2018
Marc Sluys
 

REGIO - Fondsenwervingsevent voor webcam project dienst neonatale UZ Brussel

Affiche-fb2
 

Een jaar geleden vroeg het UZ Brussel aandacht voor de sociale situatie van ouders met een vroeggeboren kind. De dienst neonatale neemt hun medische verzorging en de begeleiding op zich. De ouders en familie kunnen hun pasgeboren iedere dag slechts even bezoeken. De afstand, de ongerustheid en de onzekerheid wegen op het gezin.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 nov 2018
Olaf Feldberg
ingezonden
 

BEERSEL/REGIO Vzw Zot van Beersel organiseert ‘Do You Love The 70’s & The 80’s Party’

Editiepajot_bart_devill___zvb2018
foto Devillé
 

Op zaterdag 10 november 2018 organiseert vzw Zot van Beersel voor de vierde maal  ‘Do You Love The 70’s & The 80’s Party’ in het  DOC, Gemeenveldstraat 3 in 1652 Alsemberg. Na het grote succes van de vorige jaren, en na de lovende reacties,  kon Zot van Beersel vzw niets anders dan een vierde editie organiseren van “Do You love The 70’s & The 80’s”.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 nov 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO /ROOSDAAL - GRATIS DUOTICKET TE WINNEN voor de 70ste verjaardagsshow van Paul Severs

Dsc_7438_02
 

Editiepajot geeft een gratis duoticket voor de 70ste verjaardagsshow van Paul Severs. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is bellen naar de organisator Chris d’Hauwe, dit naar het nummer 0495 20 35 45. De eerste beller wint! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 nov 2018
Sam Herremans
archief
 

Fondsenwervingsevent voor webcam project dienst neonatale UZ Brussel

Webcam
 

Een jaar geleden vroeg het UZ Brussel aandacht voor de sociale situatie van ouders met een vroeggeboren kind. De dienst neonatale neemt hun medische verzorging en de begeleiding op zich. De ouders en familie kunnen hun pasgeboren iedere dag slechts even bezoeken. De afstand, de ongerustheid en de onzekerheid wegen op het gezin.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 nov 2018
Devogeleer Emile
Ingezonden
 

HALLE Schaatst 2018-2019 met extra Tubingbaan op het plein

Dsc_1920_13070__large_
Foto © Emile Devogeleer
 

 In het kader van de tiende editie heeft Halle Schaatst speciaal nieuws te melden. De 10de editie loopt van 13 december 2018 tot en met 13 januari 2019.Voor onze tiende editie halen ze een extra attractie naar Halle: een TUBINGBAAN,waar op iedereen op grote banden naar beneden kan glijden.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 nov 2018
Marc Sluys
Emile Devogeleer
 

REGIO / BEERSEL - Rookstop Run ten voordele van Generatie Rookvrij

Editiepajot_beersel
Ingezonden affiche

Op zondag 25 november van 13 tot 15u organiseren Artsenkring Zennevallei, AZ Sint-Maria Halle en de Huizen van het Kind een Rookstop Run tvv Music For Life. De opbrengst gaat naar Generatie Rookvrij (een initiatief van o.a. Kom op Tegen Kanker). Ga lopen of wandelen voor het goede doel of ga gewoon langs voor een hapje en en drankje.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 nov 2018
 

Bart Anneessens Cops komt in 2019 met een nieuwe partij in Vlaams-Brabant voor de Vlaamse verkiezingen

Dsc_9484_01_01__large_
 

 Bart Anneessens Cops (25) zal in 2019 opkomen met een nieuwe partij in Vlaams-Brabant voor de Vlaamse verkiezingen.
Na de sterke score in zijn eigen gemeente (Sint-Pieters-Leeuw) als onafhankelijke (verkozene) met “Gemeentenbelangen” waagt Bart nu de sprong naar het Vlaamse niveau.
De nieuwe partij zal als “Provinciebelangen” door het leven gaan.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 nov 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

REGIO - Muzikaal drama “De Draad”

Editiepajot_affiche_de_draad_v11_groot_oktober_2018
 

“De draad , o jij vermaledijd

Elk signaal dat komt

Brengt voor ons  voorwaar het eind

De dood, terstond…”

 

zingen ter dood veroordeelde soldaten, wachtend op de uitvoering van hun straf. Het bericht kan nu elk ogenblik, langs die vervloekte telefoondraad, aan het front toekomen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 nov 2018
Sam Herremans en Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

Zennetoer 2018-2019 kan starten.

Dsc_7113_01__large_
 

 Gisteren werd in het jeugdcentrum 't Castelhof in Dilbeek de preselecties gehouden van de geselecteerde groepen. Een dag lang gaven de bands het beste van zichzelf, toch moesten er spijtig genoeg enkele afvallen.

Bucklefish, sustain, kanaalvissers, recode reality, dilly en first Floor zij zijn de gelukkige die verder gaan in deze tweejaarlijkse wedstrijd voor opkomend talent uit de streek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 okt 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Inheemse hagen bestellen

Image002
Foto Ingezonden
 

  Voor het eerst organiseren alle Vlaams-Brabantse regionale landschappen, met de steun van de provincie Vlaams-Brabant, eensamenaankoop van inheemse hagen, heggen, houtkanten en hoogstam(fruit) bomen voor in de tuin. Nog tot 31 oktober 2018 kunnen de inwoners van de 62 Vlaams-Brabantse gemeenten, die aangesloten zijn bij een regionaal landschap, aan interessante prijzen kwalitatief en streekeigen plantgoed bestellen om zo hun eigen omgeving te vergroenen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 okt 2018
Sam Herremans
 

Claeys Steve van DDS RACING op het circuut van Zolder

Dsc_1892
 

 DDS Racing, het team van westvlaming Daan Deschepper zet voor de komende seizoensafsluiter van het Europees VW Fun Cup kampioenschap te Circuit Zolder niet minder dan 4 EVO3 wagens in.
De #11 zal bestuurd worden door Smets - Valons - Geubels, de #132 door Desmet - Derijcke terwijl de #372 bi-place, winnaar van de wedstrijd te Mettet, wederom vader en zoon Debersaques samen met Demunter aan boord heeft.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 okt 2018
Devogeleer Emile
Ingezonden foto en © Devogeleer Emile
 

HALLE – November Wereldmaand verbindt

Dsc_7040_01__large_
 

 ‘November’ is ook dit jaar ‘Wereldmaand’ in Halle. We geven het startschot op 2 november en dat onder het motto ‘November Wereldmaand verbindt’. Met meer dan 40 activiteiten wil ‘November Wereldmaand’ mensen op een positieve manier met elkaar verbinden rond thema’s zoals diversiteit en duurzaamheid.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 okt 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

BEERSEL/REGIO Vzw Zot van Beersel organiseert ‘Do You Love The 70’s & The 80’s Party’

Editiepajot_bart_devill___zvb2018
foto Devillé
 

 

Op zaterdag 10 november 2018 organiseert vzw Zot van Beersel voor de vierde maal  ‘Do You Love The 70’s & The 80’s Party’ in het  DOC, Gemeenveldstraat 3 in 1652 Alsemberg. Na het grote succes van de vorige jaren, en na de lovende reacties,  kon Zot van Beersel vzw niets anders dan een vierde editie organiseren van “Do You love The 70’s & The 80’s”.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 okt 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO - overhandiging cheque "Into my Arms"

Chequemotorintomyarms__large_
 

 Na de voorstelling van Fried Ringoot in het auditorium van de school Heilig Hart&College te Halle kreeg de werkgroep “Into my Arms”op vrijdag 19 oktober een cheque van 5.000 euro van een aantal vrienden van Kris 'Maes' Demaeseneer die in september 2013 aan kanker overleed. Deze vrienden organiseerden voor de eerste maal een motorrondrit.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 okt 2018
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 08 nov 2018
Sam Herremans en Guido Van Cauwelaert | 01 nov 2018
Devogeleer Emile | 28 okt 2018
Sam Herremans | 26 okt 2018
Devogeleer Emile | 26 okt 2018
Devogeleer Emile | 25 okt 2018

archief