Artikels Archief van Edingen

C21

EDINGEN – Wordt ook jij coöperant van Equilibri, een buurtwinkel anders dan de andere?

Autrement_equilibri__1_
EDINGEN – Wordt ook jij coöperant van Equilibri, een buurtwinkel anders dan de andere? - © Deschuyffeleer
 

Heel wat mensen koesteren de droom een eigen handelszaak te beginnen. Daar komt uiteraard heel wat bij kijken. Vele redenen duiken op om er niet aan te beginnen maar …. er zijn evenveel redenen die toekomstdromen toch een kans te geven en te realiseren.  Zo zijn Stéphane Carlens, Marta Kalmus, Matthieu Corbisier, Sophie Hougardy, Bernard Dagnelie, Benoît Bruyndonckx, Ravi Katara, Vincent Aiglon en Catherine Claeys allen bijzonder enthousiast over hun project ‘Equilibri’, een buurtwinkel-herboristerie,......

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 mei 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

TOLLEMBEEK - UPDATE ! Even geen treinen meer door een gaslek aan het station van Tollembeek

Editie_galmaarden_station_gas_1__kopie_
De brandweer en Politie is ter plaatse.- Foto Marc Colpaert
 

Donderdag tegen de middag was er een gaslek ter hoogte van het station van Tollembeek. Hierdoor werd het treinverkeer stilgelegd tussen Geraardsbergen en Edingen. UPDATE: Ondertussen rijden er opnieuw treinen. !Hoe lang de herstellingswerken gaan duren staat nog niet vast.Er wordt momenteel gewerkt ter hoogte van de Statiestraat in Tollembeek. Arbeiders waren van plan om een sleuf te graven onder de treinsporen toen het mis ging. Plots spoot er gas uit een leiding, de werken werden stilgelegd en de brandweer gebeld.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 apr 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

EDINGEN/HERNE – Ingetogen rouwdienst voor graaf Raoul d’Udekem d’Acoz

1_begrafenis_graaf_raoul_edingen_2023__14_
EDINGEN/HERNE – Ingetogen rouwdienst voor graaf Raoul d’Udekem d’Acoz - © Deschuyffeleer
 

In de Sint-Niklaaskerk in Edingen-centrum is de begrafenisplechtigheid gehouden voor graaf Raoul d'Udekem d'Acoz. De peter en oom van koningin Mathilde overleed vorige vrijdag in zijn woning in de Hernse deelgemeente Herfelingen. Graaf Raoul was al een tijdje zwaar ziek en zou volgende maand 88 jaar geworden zijn. Vandaag konden zijn vrienden en familie hem een laatste groet brengen, waarna hij begraven wordt in het familiegraf in Proven bij Poperinge.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 mrt 2023
Deschuyffeleer Godelieve
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Begrafenisplechtigheid Graaf Raoul d’Udekem d’Acoz gaat door in de St-Niklaaskerk in EDINGEN

Graaf_d_udekem_d_acoz_1____
HERNE – Begrafenisplechtigheid Graaf Raoul d’Udekem d’Acoz gaat door in de St-Niklaaskerk in Edingen - © Deschuyffeleer

Vrijdag 24 maart overleed Raoul Paul Adelin François Xavier Marie Ghislain graaf d'Udekem d'Acoz. Hij werd in Ukkel geboren op 21 april 1935 en is de tweede zoon van baron Charles d'Udekem d'Acoz (1885-1968) en van Suzanne van Outryve d'Ydewalle (1898-1983).

De begrafenisplechtigheid is voorzien in de St-Niklaaskerk in Edingen-centrum op donderdag 30 maart om 11u......

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mrt 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

EDINGEN – Beurs van oude postkaarten en documenten opnieuw een voltreffer

Postkaartenbeurs_edingen_2023__6_
EDINGEN – Beurs van oude postkaarten en documenten opnieuw een voltreffer - Sebastien Delcampe, Eliane Debodt/Wees, Bernard Demeulder, Eric Van Hoeck en Christiane Ruyskart - © Deschuyffeleer
 

De jaarlijkse beurs van de Edingse PostkaartenKring/Cercle des Cartophiles Enghiennois in Le Foyer (Begijnhofstraat) was opnieuw een schot in de roos. De beurs in hartje Edingen genoot ook dit jaar van flink wat belangstelling. Met een volle zaal exposanten en een bestendige in en uit van bezoekers waren de organisatoren dan ook meer dan tevreden......

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 feb 2023
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

EDINGEN – De Postkaartenkring organiseert een beurs van oude postkaarten en documenten

Tentoonstelling_postkaarten_2023
EDINGEN – De Postkaartenkring organiseert een beurs van oude postkaarten en documenten - © Deschuyffeleer
 

Op zondag 19 februari van 7u30 tot 13u zet de Edingse Postkaartenkring opnieuw zijn jaarlijkse grote beurs van oude postkaarten en oude documenten op in de zaal Le Foyer . Die welbekende beurs geniet telkens flink wat belangstelling in het milieu. Zo komt zij ook voor op de meertalige internationaal uitgegeven jaarkalender van de grote postkaartenbeurzen in België.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 feb 2023
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

EDINGEN/HERNE – Granco moet zich houden aan de Vlaamse geluidsnormen

Img_4810
EDINGEN/HERNE – Granco moet zich houden aan de Vlaamse geluidsnormen - © Deschuyffeleer
 

Het lokaal bestuur Herne ontving van het stadsbestuur Edingen goed nieuws en meer bepaald van schepen voor leefomgeving Dominique Eggermont over het dossier van bakkerij Granco. Granco is gelegen aan de Handelslaan in Lettelingen (Edingen) in de ambachtelijke en servicezone achter de doe-het-zelfzaak Hubo en op een boogscheut van de grens met de Groenstraat/Herne/Vlaanderen. Sinds enige tijd waren de buurtbewoners niet te spreken over de geluids- en geurhinder die het betrokken bedrijf veroorzaakt en dat tot over de grens met het Vlaams Gewest.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 feb 2023
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

EDINGEN – Albert 1-laan (av Albert 1er) wordt Koning Ridder-laan (av Roi-Chevalier)

Naamverandering_edingen
EDINGEN – Albert 1-laan (av Albert 1er) wordt Koning Ridder-laan (av Roi-Chevalier) - © Deschuyffeleer
 

Op de laatste gemeenteraad van de stad Edingen stond een wijziging van de straatnaam van de avenue Albert 1er/Albert1-laan geagendeerd. Het college stelde voor de naam ‘Avenue Albert 1er/Albert 1-laan’ te wijzigen in ‘avenue du Roi-Chevalier’. Dit voorstel om een oplossing te bieden aan het probleem van de verwarring van deze weg met de rue Roi Albert/Koning Albertstraat. Die gelijkenis was in het verleden de oorzaak van gebeurlijke  vertraagde tussenkomsten van de hulpdiensten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 feb 2023
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

HERNE/EDINGEN – Maandagavond overweg aan banden Bosmans afgesloten

Overweg_gesloten_werken
HERNE/EDINGEN – Maandagavond overweg aan banden Bosmans afgesloten - © Deschuyffeleer
 

Vanaf de avond van maandag 6  tot de ochtend van dinsdag 7 februari is de NMBS-overweg op de Edingsesteenweg op de grens met Edingen (Banden Bosmans) en in de nabijheid van de Heyselstraat van 22 u ’s avonds tot 6 uur ‘s ochtends afgesloten voor alle verkeer. Infrabel voert er dan onderhoudswerkzaamheden uit.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 feb 2023
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

EDINGEN – 2023 wordt het jaar van beter communiceren naar de buitenwereld toe

Nieuwjaarsontvangst_edingen_2023__1_
EDINGEN – 2023 wordt het jaar van beter communiceren naar de buitenwereld toe - © Deschuyffeleer
 

Ook dit jaar nodigde het college van burgemeester en schepenen het stadspersoneel uit op een nieuwjaarsontvangst in het mooi kader van de oude stallingen van het kasteel. De bijeenkomst was dan ook een bonte mengeling van leden van de gemeente- en de OCMW-raad, van het administratief personeel evenals van vertegenwoordigers van het gemeentelijk onderwijs, de politie, de bibliotheek, de brandweer, het CC Jonathas, Nautisport en verenigingen die met de stad nauw samenwerken.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jan 2023
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

REGIO - Een gezond, gelukkig nieuwjaar en 365 gelukkige dagen in 2023

Happy
De redactie van www.editiepajot.com  wenst iedereen een gelukkig nieuwjaar, dat al uw wensen en dromen in 2023 werkelijkheid mogen worden. In de eerste plaats een gezond 2023, want zeg nu zelf wat is er belangrijker dan een goede gezondheid. Verder hopen wij dat wat u ook van plan bent in dit nieuwe jaar dat al uw wensen en dromen mogen uitkomen? Wij duimen in ieder geval.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2023
redactie
redactie
 

EDINGEN – Gewezen burgemeester Clément Crohain is overleden

Cl__ment_crohain
Archieffoto - Drie burgemeesters op rij - Clément Crohain, Florine Pary-Mille en Olivier Saint-Amand - © Deschuyffeleer
 

Clément Crohain is zondagochtend in ziekenhuismiddens overleden. Hij behoorde tot de PSC-familie en bekleedde een bestuursfunctie eerst in het gemeentebestuur van Lettelingen en nadien in de stad Edingen gedurende bijna 50 jaar. Na de fusie van 1976 werd hij burgemeester van groot-Edingen, een ambt dat hij uitoefende tot 2000. In 2019 kreeg hij vanuit het huidig bestuur met burgemeester Olivier Saint-Amand de titel van ere-burgemeester toegekend. Clément Crohain was 87 jaar......

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 dec 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

HERNE – Herfsttochten MTB Draisineken met nagenoeg 1000 deelnemers

1_mtb_draisineke_23_okt_2022__10_
HERNE – Herfsttochten MTB Draisineken met nagenoeg 1000 deelnemers - © Deschuyffeleer
 

Zondagmorgen was het in de buurt van de Hernekouter al heel vroeg heel druk. Met de sporthal als vertrek en aankomstplaats organiseerde Cycling Draisineken er zijn 25ste editie van zijn Chimay-Thompson Ride voor mountainbikers. Daarnaast behoorde er ook een wegrit en een natuurwandeling tot de mogelijkheden. De jubileumtocht legde de organisator geen windeieren. De organisatie 2022 resulteerde in de top vijf van zijn meest succesrijke organisaties.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 okt 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

EDINGEN - In onbruik geraakte voetweg heropend in Mark

Openstelling_voetweg_in_mark
EDINGEN - In onbruik geraakte voetweg heropend in Mark - Foto ingezonden
 

Recent werd in Mark de voetweg die de Plaats verbindt met de afvalwateringzuiveringsinstallatie van Ipalle heropend. De weg was jarenlang afgesloten. Samen met burgemeester Olivier Saint-Amand en de schepen voor leefomgeving Dominique Eggermont zorgden vrijwilligers van het Plan Communal  de Développement de la Nature (PCDN) voor een opknapbeurt en het terug toegankelijk maken van het pad.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 okt 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Foto ingezonden
 

EDINGEN – Tentoonstelling van religieuze beelden, stuk voor stuk notoir erfgoed

1_tt_chapelle_mesinnes_edingen___11_
EDINGEN – Tentoonstelling van religieuze beelden, stuk voor stuk notoir erfgoed - Marc Vanderstichelen - © Deschuyffeleer
 

Van vrijdag 30 september tot en met donderdag 20 november loopt in de 13de eeuwse kapel Notre-Dame de Messines (Mesen), vroeger ook bekend als de St-Elooiskapel, van de Sint-Niklaaskerk in Edingen-centrum een merkwaardige expositie van beelden met een religieuze inslag. De tentoonstelling is een verzameling van een vijftigtal beeldhouwwerken en sculpturen afkomstig uit de Sint-Niklaaskerk zelf, uit de Capucijnensite en de.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 sep 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

HERNE – Vier De Bodts op een rij

De_bodt_loukas___1_
HERNE – Vier De Bodts op een rij - Pierre, Guy, Laurent en Loukas - © Deschuyffeleer
 

Bij de familie De Bodt in de Wachthuisdreef (Drève du Corps de Garde) in Lettelingen (Edingen) - op een boogscheut van de Steenweg Asse in Kokejane -  en met Pierre als pater familias was er vandaag een prettige en buitengewone familiereünie met ook een feestelijk gedekte tafel. Sinds de geboorte van de kleine Loukas mag Pierre de titel dragen van overgrootvader en apentrots zijn op een eerste mannelijk viergeslacht...... 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 sep 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

Ondernemend EDINGEN vindt ook kennis van het Nederlands belangrijk

Tables_de_conversations
Ondernemend EDINGEN vindt ook kennis van het Nederlands belangrijk - © Deschuyffeleer
 

Vanaf nu tot en met eind mei toekomend jaar organiseert het Agentschap voor Lokale Ontwikkeling Edingen (ALO) een reeks van 20 lessen waarbij het de hand reikt aan de plaatselijke handelaars die ervaren dat hun kennis van het Nederlands onvoldoende is om hun Nederlandstalige klanten enigszins volwaardig tegemoet te kunnen komen. Die lessen gaan door onder de titel ‘Tables de Conversation’ en hebben als doel een basiskennis.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

EDINGEN – Jaarlijkse seniorenbijeenkomst in de Acaciazaal

Seniorennamiddag_edingen_2022__1_
EDINGEN – Jaarlijkse seniorenbijeenkomst in de Acaciazaal - © Deschuyffeleer
 

Dit jaar gaven goed 220 senioren gevolg aan de oproep van het lokaal bestuur voor hun jaarlijkse bijeenkomst in de Acaciazaal. Het was seniorenschepen Nathalie Vast die de genodigden welkom heette en de vrijwillige helpende handen bedankte voor de medewerking voor en achter de schermen. Zij vestigde ook de aandacht op de infostands achteraan de zaal.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 sep 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

EDINGEN – Viering jubilarissen met een trouwboekje uit 1957, 1962 en 1972

Jubilarissen_edinen_2022__8_
EDINGEN – Viering jubilarissen met een trouwboekje uit 1957, 1962 en 1972 - © Deschuyffeleer
 

Ook dit jaar ontving het stadsbestuur terug in een gezamenlijke viering de palissander, diamanten en gouden huwelijksjubilarissen. Zo tekenden 22 families present om het gebeuren in de Acaciazaal mee te maken. Het feestelijk gebeuren werd voorzien van muzikale intermezzo’s gebracht door de Fanfare Royale d’Enghien ‘Les Vrais Amis’...... 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 sep 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

EDINGEN/HERNE – De Orde van den Prince ontvangt professor-taalkundige Magda Devos

Ovdp_ontvangt_dialectenkenner_devos__2_
EDINGEN/HERNE – De Orde van den Prince ontvangt professor-taalkundige Magda Devos - © Deschuyffeleer
 

Voor de laatste vergadering van het werkjaar mocht de afdeling Land van Edingen van de Orde van den Prince met voorzitter Jan Van den Noortgate op eigen terrein in restaurant Cardinael in Mark (Edingen) prof. Dr Magda Devos als gastspreker  ontvangen. Zij is ere-professor van de Universiteit Gent. De Orde van den Prince is een Vlaams-Nederlands genootschap voor Nederlandse Taal en Cultuur. In zijn welkom legde voorzitter Jan Van Den Noortgate (Vloesberg) het accent op .....

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jun 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 19 okt 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 28 sep 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 16 sep 2022

archief