Artikels Archief van Edingen

HERNE/BEVER/EDINGEN - Eerste reportages van Anaïs Deherder komen er aan

Dsc08819__900_x_556_
HERNE/BEVER/EDINGEN - Eerste reportages van Anaïs Deherder komen er aan - © Deschuyffeleer
 

Voor de verslaggeving over alles wat leeft in het schrijfgebied Herne, Bever en bij gelegenheid ook Edingen kan www.editiepajot.com, naast kernredactrice Godelieve Deschuyffeleer, voortaan ook rekenen op de medewerking van Anaïs Deherder. Deze jonge dame woont in de buurt van Nautisport in Edingen, heeft Nederlandstalige roots in Herne en......

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Jaarmarktcomité en de gemeente HERNE heten iedereen welkom op de alom bekende jaarmarkt

5
Jaarmarktcomité en de gemeente HERNE heten iedereen welkom op de alom bekende jaarmarkt - © Deschuyffeleer
 

De voorbereidingen voor de 42ste editie van de Jaarmarkt Herne zijn thans in hun eindfase beland. Op pinkstermaandag 10 juni wordt Herne dan ook terug de trefplaats voor alles en iedereen die van ver of van nabij het jaarmarktgebeuren en het landelijke Groene Kwadrant een warm hart toedragen. Zoals de traditie het wil worden vooral op pinkstermaandag weerom duizenden en duizenden bezoekers.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

EDINGEN – Cadetten brandweerschool sloten academisch jaar af met demonstraties

Demo_cadetten_edingen_2019__1_
EDINGEN – Cadetten brandweerschool sloten academisch jaar af met demonstraties - Foto Maxime Delattre
 

Met een reeks demonstraties van de leerlingen werd het 22ste academisch jaar in de cadettenschool van de brandweer in Edingen afgerond. De 22 brandweerlieden in spe, 15 jongens en 7 meisjes, mochten er hun vergaarde kennis en kunde tonen niet alleen aan hun ouders en aan hun onderrichters maar ook aan de buitenwereld......

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mei 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Verkeer in de knoop op RING O in BEERSEL en DROGENBOS vanaf 14 mei

Wegen_en_verkeer

Op dinsdag 14 mei ernstige hinder voor verkeer vanuit Wallonië op westelijke ring Brussel (R0) terwijl aannemer signalisatie plaatst

Het Agentschap Wegen en Verkeer kondigde de afgelopen weken grote werken aan op de westelijke ring rond Brussel (R0), waar een aannemer de komende maanden LED-verlichting, betonnen veiligheidsstootbanden en geluidsschermen zal plaatsen. Ondertussen is beslist dat de aannemer op dinsdag 14 mei vanaf 9u ‘s ochtends al voorbereidingen zal treffen op de binnenring, van aan de grens met Wallonië tot net voor de bocht van Vorst (net voorbij het op- en afrittencomplex nr. 18 van Ruisbroek). 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2019
Marc Sluys
 

EDINGEN - Met La Boldairienne pakt Cyclo Bol d'Air uit met gloednieuwe fietstocht

Ankondiging
EDINGEN - Met La Boldairienne pakt Cyclo Bol d'Air uit met gloednieuwe fietstocht - © Deschuyffeleer
 

Op pinkstermaandag 10 juni organiseert de welbekende en bijzonder dynamische fietsclub Bol d'Air met Pascal Declercq als voorzitter vanuit het sportcomplex Nautisport een nieuwe en groots opgezette fietstocht. 'La Boldairienne' heet de boreling. En naar analogie met haar immer succesrijke jaarlijkse mountainbiketochten 'La Gadouzienne' eind november mikt de club ook met deze nieuwe organisatie op een groot deelnemersveld.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 mei 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

EDINGEN - Wie wordt ‘Titje 2019’?

Titje_2019__1_
EDINGEN - Wie wordt Titje 2019, een organisatie van het Broederschap van de Double d’Enghien - © Deschuyffeleer
 

In het Café du Chemin de Fer aan het treinstation werd onder veel belangstelling de tweede editie van 'Titje van het Jaar' op gang geschoten. ‘Titje 2019’ is een wedstrijd van het Broederschap van de Double d’Enghien die loopt tot 21 september. Dan wordt tijdens de verkiezingsnacht in het college St-Augustin de roemrijke titel van ‘Titje 2019’ toegekend aan de persoon .....

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 apr 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

EDINGEN – Indoor Cycling Nautisport al 10 keer een succesrijk massagebeuren

1_indoor_spinning_t__l__vie_2019__9_
EDINGEN – Indoor Cycling Nautisport al 10 keer een succesrijk massagebeuren - Sarah, miss Wallonie Picarde en Louise, haar eerste eredame - © Deschuyffeleer
 

Vrijdag 29 maart om klokslag 20 u werd het startschot gegeven voor de 10de editie van de ’25-uren Indoor Cycling Nautisport’, het jaarlijks plaatselijk massagebeuren ten voordele van wetenschappelijk onderzoek naar het genezen van kankers via Télévie. Ook deze keer kan dit jaarlijks massaeventement met zijn finale de avond nadien om 21u prat gaan op een getuigschrift met de grootste onderscheiding......
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 mrt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Jongerenforum om EDINGEN concreet klimaatvriendelijker te maken

1_klimaat_forum_edingen_2019__6_
Jongerenforum om EDINGEN concreet klimaatvriendelijker te maken - Sébastien Vanbelle (6de jaars College, Marie-Julie Parache (5de jaars Atheneum) en schepen milieu/klimaat Dominique Eggermont - © Deschuyffeleer
 

Als vervolg op de klimaatmars van donderdag waaraan 2200 leerlingen en studenten van alle Edingse scholen deelnamen werd er vanuit het St-Augustinuscollege en het Koninklijk Atheneum beslist een klimaatforum voor jongeren te organiseren in de Acaciazaal in het stadspark om zo te komen tot het voorstellen van concrete maatregelen. Het voortouw werd hierbij getrokken door Sébastien Vanbelle (6de jaars College) en Marie-Julie Parache (5de jaars Atheneum)......

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 mrt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

EDINGEN - Orde van den Prince ontvangt dr. Laurence Schram

Dsc03371
EDINGEN - Orde van den Prince ontvangt dr. Laurence Schram - © Deschuyffeleer
 

De maandelijkse bijeenkomst van de afdeling Edingen van ‘De Orde van den Prince’ in haar clubhuis restaurant-feestzaal Cardinael in Mark stond deze keer in het teken van de kazerne Dossin in Mechelen. Gastspreker op voorspraak van voorzitter Herman Vandormael was dr. Laurence Schram, thans senior researcher bij Kazerne Dossin (Mechelen) en auteur van het boek ‘Dossin - Wachtkamer van Auschwitz’. .....

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 mrt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/BEVER/EDINGEN – Milieueffectenstudie door onafhankelijk studiebureau voor windmolenpark Bassilly

Inplanting_1
HERNE/BEVER/EDINGEN – Milieueffectenstudie door onafhankelijk studiebureau voor windmolenpark Bassilly - © Deschuyffeleer
 

Met het oog op het inplanten van een windmolenpark met vier windturbines op Waals grondgebied langsheen de autosnelweg La Hennuyère (A8/E429) in de grenszone van Silly met Edingen en in de buurt van de Vlaamse grensstrook met Bever en met de Hernse deelgemeente Sint-Pieters-Kapelle hield Eoly nv recent een voorafgaandelijke openbare informatievergadering in de......

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mrt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

EDINGEN – Vernieuwde doch nu betalende parking aan het station weldra gebruiksklaar

Parking_nmbs_edingen_maart_2019__4_
EDINGEN – Vernieuwde doch nu betalende parking aan het station weldra gebruiksklaar - © Deschuyffeleer
 

Als alles volgens plan verloopt worden de nieuw geplaatste barelen voor het in- en uitrijden van het vernieuwd en meteen ook met 150 plaatsen uitgebreid NMBS-parkeerterrein langsheen de Assesteenweg op maandag 8 april daadwerkelijk in gebruik genomen. De parkeerplaatsen zijn dan wel betalend......

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 mrt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

EDINGEN –Veel belangstelling voor postkaartenbeurs

1_postkaartenbeurs_edingen_2019__8_
EDINGEN –Veel belangstelling voor postkaartenbeurs - Cercle Cartophile Enghiennois - © Deschuyffeleer
 

In Edingen en zijn wijde omgeving staat bij vele postkaartenverzamelaars de jaarlijkse beurs van de plaatselijke postkaartenkring (Cercle Cartophile Enghiennois) in het rood aangevinkt in hun agenda. Die beurs krijgt in doorsnee telkens de laatste zondag in februari haar beslag......

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 feb 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

EDINGEN – Kwalitatief hoog aangeschreven beurs van oude en nieuwe postkaarten

Naamloos
EDINGEN – Kwalitatief hoog aangeschreven beurs van oude en nieuwe postkaarten - Affiche
 

Beslist leuk nieuws voor de liefhebbers van postkaarten en documenten. Op zondag 24 februari organiseert de Cercle des Cartophiles enghiennois immers opnieuw zijn jaarlijkse beurs van oude en nieuwe postkaarten in de 'Foyer' in de Begijnhofstraat. De steeds keurig opgezette beurs mag telkenmale rekenen op een grote belangstelling niet alleen van......

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 feb 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Openbaar onderzoek voor drie nieuwe windturbines in Silly/Lessines start binnenkort

Silly_lessines
BEVER – Openbaar onderzoek voor drie nieuwe windturbines in Silly/Lessines start binnenkort - © Deschuyffeleer
 

Na de eerdere verplichte openbare informatievergadering start binnenkort het openbaar onderzoek met betrekking tot de aanvraag van Eoly en de bvba Storm voor het inplanten van drie nieuwe windturbines op het grondgebied van Lessen en Silly in de omgeving van het distributiecentrum van Colruyt en van de reeds operationele windturbine aldaar. Overeenkomstig de Waalse regelgeving dient dat openbaar onderzoek plaats te vinden niet alleen in Ath, Lessines, Silly maar ook in Bever.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 feb 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Ook Engie Electrabel heeft nu plannen voor een windturbinepark in Rebecq

Wind_engie_electrabel
HERNE – Ook Engie Electrabel heeft nu plannen voor een windturbinepark in Rebecq - © Deschuyffeleer
 

Naast de aanvraag van Eoly voor de bouw van een windturbinepark met vier stuks op de grens van Silly met Edingen heeft nu ook Engie Electrabel bij de bevoegde Waalse instanties een aanvraag ingediend voor het bouwen van een park met drie windturbines op het grondgebied van Rebecq ten zuiden van de autosnelweg A8/E429.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 feb 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Eoly wil windturbinepark met vier windturbines inplanten in Silly en Edingen

Eoly_silly_edingen
HERNE – Eoly wil windturbinepark met vier windturbines inplanten in Silly en Edingen - © Deschuyffeleer
 

Nadat in een recent verleden Eoly, de duurzame energieproducent van Colruyt Group, zijn aanvraag voor het neerzetten van vier windturbines op de Heyselvlakte in Sint-Pieters-Kapelle introk wegens een gebrek aan draagkracht vanuit een groep projecttegenstanders van de Hernse en Edingse leefgemeenschap, heeft hetzelfde bedrijf nu een aanvraag ingediend voor het inplanten van een windmolenpark met eveneens vier windturbines even verder op langsheen de autosnelweg La Hennuyère (A8/E429) in de grenszone van Silly met Edingen.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 feb 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

EDINGEN – Afscheid van Anne-Marie Deroux niet onopgemerkt op de nieuwjaarsbijeenkomst

Nieuwjaar_edingen_2019____ep___0_
EDINGEN – Afscheid van Anne-Marie Deroux niet onopgemerkt op de nieuwjaarsbijeenkomst - © Deschuyffeleer
 

Zoals in het verleden pakte het nieuw samengesteld stadsbestuur met burgemeester Olivier Saint-Amand ook dit jaar uit met een gezellige bijeenkomst ter gelegenheid van het nieuwe jaar voor alle medewerkers. Deze bijeenkomst vond dit jaar haar beslag in de Acaciazaal en het kasteel......

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jan 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Gelukkig Nieuwjaar 2019!

Editiepajot

Wij wensen onze talrijke en trouwe lezers en adverteerders een gelukkig, maar vooral gezond 2019! Veel leesplezier in het nieuwe jaar!

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2019
Sam Herremans
ep
 

EDINGEN – Opnieuw grootse Kids Planet in Nautisport

Kidsplanet_2018
EDINGEN – Opnieuw grootse Kids Planet in Nautisport - © Deschuyffeleer
 

Zoals nu toch al enkele jaren zet Nautisport ook deze keer tijdens de eindejaarsvakantie de deuren van de grote sporthal wagenwijd open voor kinderen van 1 tot 12 jaar. In vergelijking met vorig jaar wordt de speelruimte verdubbeld en gaat in oppervlakte van 1.000 naar 2.000m².......

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

EDINGEN – Marathon Indoor Cycling stevent eens te meer af op groot succes

Scannen0001
EDINGEN – Marathon Indoor Cycling stevent eens te meer af op groot succes - Affiche
 

Sinds enige tijd zijn de inschrijvingen voor de 10de editie van de '25u Indoor Cycling' in Nautisport op vrijdag 29 en zaterdag 30 maart 2019, het voorjaars uurwisselweekend overigens, ten voordele van Télévie geopend. Door het aanhoudend succes stellen de organisatoren nu toch al enkele jaren niet minder dan 250 fietstoestellen, het maximum dat de sportzaal aankan, ter beschikking. Wie met zijn ploeg nog tijdig een fiets wil voorbehouden.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 06 apr 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 28 mrt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 25 feb 2019
Sam Herremans | 01 jan 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 13 dec 2018

archief