Artikels Archief van Edingen

C21

EDINGEN - Overleden inwoners van Edingen liggen begraven op Vlaamse grond

20240220_105742__kopie_
Kerkhof van Edingen ligt op Vlaamse grond. - Foto Marc Colpaert
 

U staat er waarschijnlijk niet bij stil, maar sinds jaren worden mensen uit Edingen die het tijdelijke voor het eeuwige ruilen begraven op de begraafplaats van Edingen. Dat is natuurlijk de normaalste zaak van de wereld, maar er zit wel een maar aan te komen 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 feb 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

EDINGEN - En het grootst aantal blikjes is te vinden langs de Steenweg op Asse

20240220_102848__kopie_
Een massa blikjes langs de kant.- Foto Marc Colpaert
 

De pendelaars die in Edingen de trein nemen maken er serieus een soepje van zo konden wij vaststellen  - na een tip van een inwoner van Edingen - dit ter hoogte van het begin van de Steenweg op Asse, op enkele meters 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 feb 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE - Het jaarlijks Gildefeest met feestmaal en muziek

Messenger_creation_faf2db23-9279-4294-b84b-044697ce0960
 

De leden en sympathisanten (55 aanwezigen) van de Landelijke Gilde Herne en de Landelijke Gilde Herfelingen verzamelden afgelopen zondag in Edingen bij traiteur Ghilain en dochter voor het jaarlijks Gildefeest 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 feb 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

MARCQ - Een dance lunch in de Cardinael met een massa volk

Editie_herne_dansen_0__kopie_
Meer dan volk genoeg.- Foto Marc Colpaert
 
Met hoeveel ze waren weten we niet juist maar de lokalen van de Cardinael in Marcq(Edingen) zaten goed vol. Heel wat mensen uit Herne maar ook uit Vollezele vonden ondertussen de weg naar deze locatie. Het concept is simpel ze gaan van start om 12 uur 
 

Klik hier om meer te lezen

 
08 feb 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE - Wereldkampioene Gdarts Chloe Francq, Super Mario Vandenbogaerde en Andy Baetens bij de opening van cafe De Kring

Editie_herne_opening_cafe_1__kopie_
Een foto van achter de toog.- Foto marc Colpaert
 

Laetitia Indekeu en Frederic Herman uit Tollembeek openden deze week hun café De Kring(vroeger de Katholieke Kring) in het centrum van Herne. Op zaterdag kwamen Wereldkampioene Gdarts Chloé Francq, Super Mario Vandenbogaerde(darts pdc) en Andy Baetens wereldkampioen(darts wdf) een kijkje nemen in de nieuwe zaak. Goed nieuws is tevens 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 feb 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Fijne feestdagen!

Wenskaart_nk_ep_2023
 

Fijne feestdagen!

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 dec 2023
Redactie Editiepajot
 

KOKEJANE - 70 plussers werd onwel en komt te overlijden ter hoogte van de rotonde

Editie_herne_steenweg_3__kopie_
Op deze steenweg gebeurde het ongeval.- Foto Marc Colpaert
 

Op de Steenweg Asse in Kokejane ter hoogte van de rotonde is op donderdagavond rond de klok van 19 uur een zeventiger om het leven gekomen. De kans is groot dat de man onwel werd achter het stuur, de man woonde in Opzullik maar volgens onze informatie zou de man afkomstig zijn uit Herne. De man, sommige bronnen spreken van een 70 jarige, andere bronnen dan weer van een 78 jarige  

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 dec 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE/EDINGEN - De Mark River Big Band nodigt uit voor een jazzconcert in Edingen

A_beeld_herne
 
Op 18 november 2023 organiseert de Mark River Big Band uit Herne een jazzconcert te Edingen. Het wordt een gezellige bigbandavond in jazzclubsfeer, met hapjes en drankjes geserveerd door de vzw Martin De Kegel uit Gooik, ten bate van kinderen in Sri Lanka. Voor de gelegenheid heeft de bigband een programma voorbereid met goed in het oor liggende swingnummers, waarbij meerdere eigen solisten aan bod zullen komen.Plaats: feestzaal van het Sint-Augustinuscollege Edingen 
 

Klik hier om meer te lezen

 
09 nov 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

HERNE - Dansen in de Choconelly met Sanseveria en tevens in de Cardinael in Marcq

20231012_155239__kopie_
Feest met Sanseveria. - Foto Marc Colpaert
 

Heel wat mensen kwamen vele jaren dansen in De Castel in Herne. Ondertussen veranderde deze zaak van naam en werd het Choconelly. In de loop van volgend jaar stopt het verhaal in de Choconelly, maar de mensen kunnen nu al verder gaan dansen even verderop in De Cardinael in Marcq(juist over de taalgrens in Edingen). Wie is  er niet ooit gaan dansen in de zaal Castel in het centrum van Herne de afgelopen twintig jaar, u toch ook? 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 nov 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

We zijn terug!

Beste lezer van Editiepajot,

31 dagen hebben jullie ons moeten missen.

Eind september zou het doek definitief vallen over onze internetkrant.

30 september, hoop

Op 30 september konden jullie misschien nog ons laatste bericht lezen: ‘Editiepajot komt terug’.

Er kwam dan toch een sprankeltje hoop.

Dat terugkomen heeft dagen en liters bloed, zweet en tranen gekost :-).

De hosting was opgezegd, de server was opgezegd, Editiepajot draaide op een stokoude versie, allemaal problemen die moesten opgelost worden. Gelukkig was er nog een backup gemaakt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 okt 2023
Redactie Editiepajot
 

EDINGEN - Een seniorenfeest met een Acaciazaal vol aanwezigen

Senioren_edingen_ep__14_
EDINGEN - Een seniorenfeest met een Acaciazaal vol aanwezigen - © Deschuyffeleer
 

De jaarlijkse seniorennamiddag in een organisatie van het stadsbestuur groeide ook deze keer uit tot een leuke bedoening. Een Acaciazaal vol senioren genoot van een gezellige namiddag doorspekt ook met flink wat muzikale animatie gebracht door het duo Roby en Caroline uit Mettet. De senioren mochten ook genieten van een aperitief, een mattentaart, een boterkoek en een tasje koffie.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 sep 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/EDINGEN – Evert Vandenberghe staat borg voor een niet alledaagse tentoonstelling in een niet alledaags kader

Tt_carte_blanche_augusijnenklooster_edingen__liesbethe_vandormael_en_evert_vandenberghe__1_
HERNE/EDINGEN – Evert Vandenberghe staat borg voor een niet alledaagse tentoonstelling in een niet alledaags kader - Liesbeth Vandormael en Evert Vandenberghe - © Deschuyffeleer
 

Liesbeth Vandormael uit Sint-Pieters-Kapelle is - in samenwerking met le Cercle Royal Archéologique d’Enghien, de Memorial Karel van Arenberg, de afdeling Land van Edingen van de Orde van den Prince en de stichting Zannekin - de initiatiefneemster van en stuwende kracht achter de tentoonstelling 'Carte Blanche’. De expositie is het resultaat van een toevallige ontmoeting met gastexposant Evert Vandenberghe. ‘Carte Blanche’ laat het licht schijnen over de kunstzinnige realisaties van een niet alledaagse kunstenaar......

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 sep 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/EDINGEN – Liesbeth Vandormael organiseert kunstzinnige ontmoeting in het Augustijnenklooster

Aankondiging_ep2
HERNE/EDINGEN – Liesbeth Vandormael organiseert kunstzinnige ontmoeting in het Augustijnenklooster - © Deschuyffeleer
 

Don’t worry be happy’ is een programma op GoPlay waarin ‘levenskunstenaars’ worden belicht. Hierbij wordt het verhaal weergegeven van heel gewone en toch bijzondere Vlamingen, die het al dan niet onverwachts moeten redden met weinig geld. Naar het format van dat TV-programma brengt Liesbeth Vandormael uit Sint-Pieters-Kapelle in samenwerking met le Cercle Royal Archéologique d’Enghien, de Memorial Karel van Arenberg, de afdeling Land van Edingen van de Orde van den Prince en de stichting Zannekin ‘Carte Blanche’ een kunstzinnige ontmoeting met Evert Vandenberghe......

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 aug 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GALMAARDEN - Bij de Galmaardse bevolking groeit een onveiligheidsgevoel en dat heeft te maken met vandalisme en DRUGS

Editie_galmaarden_boom_flieterkouter_2__kopie_
In de Flieterkouter werd in tal van wagens ingebroken.- Foto Marc Colpaert
 

Tijdens de jongste gemeenteraad werd er verteld, dat de gemeente Galmaarden steeds meer een draaischijf wordt, voor de drugshandel in onze regio. Wij verschoten even en met mij, u ook waarschijnlijk. Blijkbaar is Galmaarden de zwakke schakel en daar profiteren sommige mensen uit Edingen, Ninove en Geraardsbergen van, die in Galmaarden hun drugs willen verhandelen of aankopen. Vooral de tuin van het Baljuwhuis en nog tal van andere plaatsen zijn in trek. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jun 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

EDINGEN – Processie Saint-Jean onder een stralende zon

Processie_saint-jean_2023_gd_op_editiepajot__42_
EDINGEN – Processie Saint-Jean onder een stralende zon - Foto's © Deschuyffeleer
 

De processie ter ere van Saint-Jean, beschermheilige van de stad Edingen, vindt al eeuwenlang plaats elke vierde zondag van juni. In de jaren 1970, na de religieuze crisis, had de processie echter haar glans verloren en leek ze zelfs in Edingen uit de traditie te zullen verdwijnen. Dat was echter zonder rekening te houden met de vastberadenheid van een handvol inwoners. Begin jaren 90 werd de processie ter ere van Saint-Jean nieuw leven ingeblazen om te worden bestendigd en een levendiger karakter te krijgen. Sindsdien is ze blijven groeien.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jun 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

EDINGEN – Roemrijke processie van St-Jean doorkruist het stadscentrum

Processie_archief_2019
EDINGEN – Roemrijke processie van St-Jean doorkruist het stadscentrum - © Deschuyffeleer
 

Morgen zondag 25 juni trekt opnieuw de roemrijke processie van St-Jan-de-Doper (Procession de Saint-Jean), de patroonheilige van de stad, doorheen de straten in het centrum.  Zoals de traditie het wil zijn het dan de jachthoornblazers van ‘Les Echos du Miroir’ die de opmerkelijke kerkelijke stoet voorafgaan. Gewoontegetrouw wordt  gans Edingen dan voor die grootse gelegenheid rijkelijk bebloemd en bevlagd. En op het parcours staan ook steeds honderden kijklustigen en bewonderaars van dit wonderlijk immaterieel erfgoed......

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jun 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GALMAARDEN/REGIO - Beweeg mee met het nieuwe busnet in Galmaarden en omstreken

Colpaert_gooik_nieuwe_bussen_1
Foto Marc Colpaert
 
Beweeg mee met het nieuwe busnet in Galmaarden en omstreken . Nog slimmer fiets, bus, trein of tram combineren? Dat kan vanaf 1 juli 2023. Samen met de Vlaamse overheid en De Lijn gaan we in verschillende fases voor een efficiënt, duurzaam en flexibel openbaar vervoer. Eentje dat echt inspeelt op jouw noden. Zo ziet het nieuwe net in Galmaarden en de omgeving er uit vanaf 1 juli 2023.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jun 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

EDINGEN – Wordt ook jij coöperant van Equilibri, een buurtwinkel anders dan de andere?

Autrement_equilibri__1_
EDINGEN – Wordt ook jij coöperant van Equilibri, een buurtwinkel anders dan de andere? - © Deschuyffeleer
 

Heel wat mensen koesteren de droom een eigen handelszaak te beginnen. Daar komt uiteraard heel wat bij kijken. Vele redenen duiken op om er niet aan te beginnen maar …. er zijn evenveel redenen die toekomstdromen toch een kans te geven en te realiseren.  Zo zijn Stéphane Carlens, Marta Kalmus, Matthieu Corbisier, Sophie Hougardy, Bernard Dagnelie, Benoît Bruyndonckx, Ravi Katara, Vincent Aiglon en Catherine Claeys allen bijzonder enthousiast over hun project ‘Equilibri’, een buurtwinkel-herboristerie,......

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 mei 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

TOLLEMBEEK - UPDATE ! Even geen treinen meer door een gaslek aan het station van Tollembeek

Editie_galmaarden_station_gas_1__kopie_
De brandweer en Politie is ter plaatse.- Foto Marc Colpaert
 

Donderdag tegen de middag was er een gaslek ter hoogte van het station van Tollembeek. Hierdoor werd het treinverkeer stilgelegd tussen Geraardsbergen en Edingen. UPDATE: Ondertussen rijden er opnieuw treinen. !Hoe lang de herstellingswerken gaan duren staat nog niet vast.Er wordt momenteel gewerkt ter hoogte van de Statiestraat in Tollembeek. Arbeiders waren van plan om een sleuf te graven onder de treinsporen toen het mis ging. Plots spoot er gas uit een leiding, de werken werden stilgelegd en de brandweer gebeld.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 apr 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

EDINGEN/HERNE – Ingetogen rouwdienst voor graaf Raoul d’Udekem d’Acoz

1_begrafenis_graaf_raoul_edingen_2023__14_
EDINGEN/HERNE – Ingetogen rouwdienst voor graaf Raoul d’Udekem d’Acoz - © Deschuyffeleer
 

In de Sint-Niklaaskerk in Edingen-centrum is de begrafenisplechtigheid gehouden voor graaf Raoul d'Udekem d'Acoz. De peter en oom van koningin Mathilde overleed vorige vrijdag in zijn woning in de Hernse deelgemeente Herfelingen. Graaf Raoul was al een tijdje zwaar ziek en zou volgende maand 88 jaar geworden zijn. Vandaag konden zijn vrienden en familie hem een laatste groet brengen, waarna hij begraven wordt in het familiegraf in Proven bij Poperinge.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 mrt 2023
Deschuyffeleer Godelieve
© Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Redactie Editiepajot | 23 dec 2023
Redactie Editiepajot | 30 okt 2023
Godelieve Deschuyffeleer | 27 sep 2023
Godelieve Deschuyffeleer | 25 jun 2023

archief