Artikels Archief van Edingen

GOOIK / HALLE - De nieuwe Volvo XC60 van garage Sterckx

Editiepajot_gooik__sterckx_1__kopie_
Philip en Ilse bij twee prachtige wagens. - Foto Marc Colpaert
 

In restaurant De Popelier in Gooik werd door de firma Sterckx uit Halle de nieuwe Volvo XC60 voorgesteld. Garage Sterckx met vestigingen in Halle en Sint-Genesius-Rode nodigden hun klanten uit om in alle rust en met een hapje en een drankje van de nieuwe Volvo XC60 te komen genieten. En het moet gezegd worden deze laatste aanwinst ziet er veelbelovend uit. Zowel langs de buitenkant als langs binnen kan men hier spreken van een uitstekende afgewerkte wagen. Volgens de reclame die de laatste weken onze schermen overspoelden is dit blijkbaar ook een wagen die automatisch stopt 
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

EDINGEN – Voor de eerste keer een keramiek- en glasbeurs

Keramiek_en_glas_edingen__1_
EDINGEN – Voor de eerste keer een keramiek- en glasbeurs - Jean Szostek - © Deschuyffeleer
 

In de Acaciazaal in het stadspark organiseerde de stad Edingen haar eerste keramiek- en glasbeurs met bijhorende tentoonstelling. Zowel professionele als hobby-keramisten en glaswerkers uit gans het land en ook daarbuiten waren uitgenodigd hun creaties tentoon te stellen en te koop aan te bieden.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

EDINGEN viert zijn gouden, diamanten en briljanten huwelijksjubilarissen

1_jubilarissen_2017___31_
EDINGEN viert zijn gouden, diamanten en briljanten huwelijksjubilarissen - © Deschuyffeleer
 

Nu toch al enkele jaren kiest ook het stadsbestuur van Edingen voor een gezamenlijke viering van zijn huwelijksjubilarissen. Na een plechtige misviering in de Sint-Niklaaskerk, voorgegaan door de geestelijken Benoît Lobet en Germain Deridder, werden de jubilarissen met het toeristisch treintje gebracht tot aan de ingang van de Acaciazaal waar hun familie en vrienden .....

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

EDINGEN – Nieuwe uitbaters willen Le Vieux Cèdre een eigentijdse stempel meegeven

Le_vieux_c__dre__2_
EDINGEN – Nieuwe uitbaters willen Le Vieux Cèdre een eigentijdse stempel meegeven - © Deschuyffeleer
 

Sinds enkele maanden waait er een nieuwe wind doorheen ‘Le Vieux Cèdre’, het statig hotel-restaurant in hartje Edingen. Voortaan zijn het Ivone (De Brito) en Erwin (Senden), afkomstig uit het Antwerpse, die met veel brio de uitbating van deze prestigieuze horecazaak voor hun rekening nemen. .....

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

EDINGEN – Het stadspark in de ban van miniatuurbouw

Modelisme_enghien_2017__2_
EDINGEN – Het stadspark in de ban van miniatuurbouw - © Deschuyffeleer
 

In het prachtig stadspark kwamen de liefhebbers van miniatuur- en modelbouw tijdens het weekend opnieuw volop aan hun trekken. Naar jaarlijkse gewoonte pakte de dienst Toerisme er reeds voor de negende keer op rij, samen met het AMCE (Aéro Modélisme Club Edingen), het CFME (Club Ferroviaire Miniature d’Enghien) en nog enkele andere verenigingen,.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 aug 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

EDINGEN – ‘Middeleeuws Kamp’ was goed voor minstens 5.000 toeschouwers

1_medievale_kampement_edingen_2017__11_
EDINGEN – ‘Middeleeuws Kamp’ was goed voor minstens 5.000 toeschouwers - © Deschuyffeleer
 

Nu toch al vijf jaar staat het stadspark het laatste weekend van juli telkens volledig in het teken van de middeleeuwen. Ook dit weekend was dit niet anders. Het was de vereniging Milites Dei die er in samenwerking met de stad Edingen opnieuw zorgde voor het ‘Middeleeuws Feest van het Park van Edingen’. Een hoogstaande organisatie die langzaam maar zeker......

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jul 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

EDINGEN - Fred Deschuyteneer, Muriel Cordier en hun dochter Angèle zijn terug in het land!

Fred_muriel_en_angele_2017__7_
EDINGEN - Fred Deschuyteneer, Muriel Cordier en hun dochter Angèle zijn terug in het land! - © Deschuyffeleer
 

Flink wat drukte deze morgen in en rond het sportcomplex Nautisport om er de terugkomst van het fietsend trio Fred (46), Muriel (43) en Angèle (6) te vieren. Nagenoeg 16 maanden geleden vertrok dit trio gepakt en gezakt op wereldavontuur. Niet met het ene of het andere gemotoriseerd voertuig maar wel met twee fietsen, een aanhangwagentje en enkel het strikt noodzakelijke om......

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jul 2017
 

HERNE – Bijzondere verkeers- en veiligheidsmaatregelen tijdens de jaarmarkt en aanverwante activiteiten

Verkeer_pinksterweekend
HERNE – Bijzondere verkeers- en veiligheidsmaatregelen tijdens de jaarmarkt en aanverwante activiteiten - © Deschuyffeleer
 

Ter gelegenheid van de jaarmarkt op pinkstermaandag 5 juni gelden ook dit jaar bijzondere verkeers- en veiligheidsmaatregelen. En ook op de voorafgaande activiteiten op vrijdagavond en zondagmiddag maakt de omgeving van de grote jaarmarkttent langsheen de Ninoofseteenweg het voorwerp uit van bijzondere regelingen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jun 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Pleiade Vlaamse vedetten op feestavond voor 40 jaar jaarmarkt

Img_4385
HERNE – Pleiade Vlaamse vedetten op feestavond voor 40 jaar jaarmarkt - Affiche
 

In de aanloop naar de 40ste editie van de jaarmarkt op pinkstermaandag 5 juni pakt het jaarmarktcomité alvast al de vrijdagavond voordien, op 2 juni, uit met een groots feestgebeuren met optredens van welbekende Vlaamse artiesten en dit vanaf 21u.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jun 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Voortaan alle zondagen kennismakingsochtend bij Golf Club EDINGEN

Golf0001
Voortaan alle zondagen kennismakingsochtend bij Golf Club EDINGEN - Foto ingezonden
 

Wie graag in de beste omstandigheden in een enig mooi en vanuit Brussel en het Pajottenland vlot bereikbaar kader golf wil ontdekken en leren spelen kan de komende periode daartoe alleszins terecht bij Golf Club Edingen. Die club pakt nu immers de komende zondagen aan bijzonder aantrekkelijke voorwaarden uit met kennismakingsochtenden die speciaal gericht zijn op nieuwkomers in de golfwereld......

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2017
Godelieve Deschuyffeleer
Foto ingezonden
 

EDINGEN – Lucie Du Bois laureate in het prestigieuze ‘Dictée du Balfroid”

20170429_170251
EDINGEN – Lucie Du Bois laureate in het prestigieuze ‘Dictée du Balfroid” - Foto ingezonden
 

Net als haar zus Emilie die twee jaar terug ook al tot in de finale van het vermaarde ‘Dictée du Balfroid’ wist door te dringen, heeft Lucie Du Bois dit jaar hetzelfde huzarenstukje weten waar te maken. Beiden wisten zich bovendien in hun finale bij de laureaten te rangschikken.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2017
Godelieve Deschuyffeleer
Foto ingezonden
 

HERNE – De 40ste editie van de jaarmarkt klaar voor 25.000 bezoekers

Jaarmarkt_aankondiging_ep
HERNE – De 40ste editie van de jaarmarkt klaar voor 25.000 bezoekers - © Deschuyffeleer
 

Na de veelbelovende feestavond Vlambiance met een pleiade Vlaamse vedetten voor de viering van ‘40 jaar jaarmarkt’ de vrijdag vooraf, pakt het jaarmarktcomité met voorzitter Jean-Pol Demel op Pinkstermaandag 5 juni andermaal uit met de jaarlijkse jaarmarkt, meteen de grootste en de meest gezellige in de wijde omgeving. Zoals steeds oogt het programma ook deze keer bijzonder aantrekkelijk.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

EDINGEN behoudt dan toch zittingen ‘sous l’arbre’ van het vredegerecht

Vredegerecht_edingen
EDINGEN behoudt dan toch zittingen ‘sous l’arbre’ van het vredegerecht - © Deschuyffeleer
 

De hervormingsplannen van minister Koen Geens rond de vredegerechten hebben ook hun weerslag in Edingen. Zo is voorzien dat het vredegerecht in Edingen de deuren sluit en overgeheveld wordt naar Ath. Als compensatie behoudt Edingen nog wel zittingen ‘sous l’arbre’.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 mei 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

EDINGEN/HERNE/BEVER – Classic Vespa Club GERAARDSBERGEN pakt uit met 1ste rondrit

17190717_10155060282638686_2413267366057196235_n__002_
EDINGEN/HERNE/BEVER – Classic Vespa Club GERAARDSBERGEN pakt uit met 1ste rondrit - Affiche
 

Op zondag 28 mei organiseert Classic Vespa Club Geraardsbergen zijn 1ste bepijlde rondrit. De tocht van 90 km doet daarbij vooral Le Pays des Collines aan. Met een halte in het stadspark in Edingen omstreeks 11u30 à 12u00 biedt de club de deelnemers tevens een enige gelegenheid om met hun troeteltoys dit enig mooi en uitgestrekt park met zijn......

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 mei 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Welkom bij zorg- en animatieboerderij Our Little Farm

2
HERNE – Welkom bij zorg- en animatieboerderij Our Little Farm - © Deschuyffeleer
 

In de Waardestraat in Kokejane, net naast de GO-basisschool Markevallei, opende recent zorg- en animatieboerderij Our Little Fram haar deuren. Onder het motto ‘Our Little Farm is een plaats die mensen samenbrengt’ is het zaakvoerster Nathalie La Greca er om te doen een zelfstandige onderneming op gang brengen met aan de ene kant Olifa, de uitbouw van een therapeutisch concept voor zowel kinderen als volwassenen, en aan de andere kant OliFarm......

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 apr 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Windturbines krijgen negatief advies van schepencollege

Windturbines_schepencollege
HERNE – Windturbines krijgen negatief advies van schepencollege - © Deschuyffeleer
 

Door de vele bezwaarschriften heeft het college van burgemeester en schepenen de aanvraag voor een milieuvergunning van drie windmolens op de Heyselvlakte in Sint-Pieters-Kapelle negatief geadviseerd. Hiermee volgt het college het signaal van de actiecomités Komitee Solidair en Ventsdechangement  en legt het het principieel gunstig advies vanuit de milieuadviesraad naast zich neer......

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 apr 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

EDINGEN – Foire de Jardin ontvangt massa bezoekers

1_foire_et_jardins_2017__15_
EDINGEN – Foire de Jardin ontvangt massa bezoekers - © Deschuyffeleer
 

Nu toch al voor de veertiende keer stond Archeos Expo in samenwerking met het stadsbestuur dit weekend in voor het opzetten van Foire de Jardin, één van de grootste markten in het land waarbij bloemen, planten, tuinmeubilair en -decoratie, kunst, animatie en workshops de hoofdrolspelers zijn. Nieuw in het gamma waren ook dit jaar de wellness- en bio-stands.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 apr 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE- Milieuadviesraad principieel positief over inplanting windturbines op de Heyselvlakte

Windturbines_milieuadvies_positief
HERNE- Milieuadviesraad principieel positief over inplanting windturbines op de Heyselvlakte - © Deschuyffeleer
 

Nadat vorige zaterdag het actiecomité Komitee Solidair zijn gebundeld bezwaarschrift had ingediend bij het gemeentebestuur heeft nu ook de gemeentelijke milieuadviesraad zich in de loop van de voorbije week uitgesproken over de aangevraagde milieuvergunning voor de voorgenomen inplanting van drie windturbines op de Heyselvlakte door Eoly....

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 apr 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

EDINGEN – De Cercle Archéologique zet het Edings retabel in de schijnwerpers.

Elisabeth_van_eyck_retabel_kerk_st-niklaas_edingen__1_
EDINGEN – De Cercle Archéologique zet het Edings retabel in de schijnwerpers - Elisabeth Van Eyck en Marc Vanderstichelen - © Deschuyffeleer
 

In de reeks van culturele lezingen uitgaande van de Cercle Archéologique stond thans via Elisabeth Van Eyck het 16de eeuws altaarstuk (retabel) met taferelen uit het leven van de H. Maagd en te bezichtigen in de kapel van O-L-Vrouw van Mesen in de Sint-Niklaaskerk in de schijnwerpers....

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 mrt 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE / EDINGEN / BEVER – Komitee Solidair en KLAP reageren op strategisch project rond de inplanting van windturbines

Windturbines_spk
HERNE / EDINGEN / BEVER – Komitee Solidair en KLAP reageren op strategisch project rond de inplanting van windturbines - © Deschuyffeleer
 

In een reactie op de verkennende gesprekken die de gemeenten uit de zuidwestelijke hoek van het Pajottenland op initiatief van burgemeester Kris Poelaert gisteren hadden met député Ann Schevenels met het oog op het ontwikkelen van een strategisch project om naar de toekomst toe de inplanting van windturbines eerst en vooral ook een gedragen wettelijke ruimtelijke invulling te geven verspreidde de actiegroep Komitee Solidair in samenwerking met KLAP nu een perscommuniqué dat hierna integraal wordt weergegeven.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 mrt 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 17 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 06 aug 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 09 apr 2017

archief