Artikels Archief van Sint-Genesius-Rode

C21 Css

SINT-GENESIUS-RODE WTC De Hoek bestaat bijna 50 jaar

Editiepajot_bart_devill___wtc_de_hoek
Ingezonden foto
 

 Het wordt bijna feesten geblazen bij WTC De Hoek of de “de wielertoeristen van Den Hoek”. Immers volgend jaar bestaan ze 50 jaar. Voor het huidig seizoen werd alvast een opmerkelijke start genomen met nieuwe sponsors en nieuwe uitrusting. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mei 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

80-plussers krijgen tweede boosterprik in ZENNEVALLEI

Schermafbeelding_2022-05-20_om_10
 

 De Vlaamse overheid heeft het licht op groen gezet om alle 80+’ers de kans te geven een 2e boostervaccin te krijgen. De uitnodigingen voor de Zennevallei zijn onderweg per post en verwacht wordt dat de uitnodigingsbrieven ten laatste maandag 23 mei in de brievenbus vallen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mei 2022
Marc Sluys
 

Herbestemming kerk RUISBROEK wordt voorgesteld op 11 mei

Kerk_ruisbroek_
 

 Na het haalbaarheidsondezoek, dat eerder al werd toegelicht op een publiek incompleet, werd een ontwerpbureau aangesteld om de herbestemming van de kerk van Ruisbroek en de inrichting van het kerkplein verder in detail uit te werken. Hierin zijn we nu voldoende ver gevorderd om met de resultaten naar buiten te komen. We nodigen alle geïnteresseerde inwoners van Ruisbroek en heel Sint-Pieters-Leeuw dan ook graag uit op woensdag 11 mei om 19.30 uur in de kerk van Ruisbroek. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 mei 2022
Marc Sluys
 

SINT-GENESIUS-RODE - Gemeentebestuur en handelaars centrum organiseren“On The R(h)ode Again”

Editiepajot_bart_devill___on_the_rhode_again
Ingezonden foto
 

 

On The R(h)ode Again is opnieuw mogelijk. Voor de organisatie van On The R(h)ode Again ging het gemeentebestuur de samenwerking aan met de handelaars van het dorpscentrum. Het evenement vindt plaats op het Dorpsplein in het centrum van de gemeente. Dit jaar wordt er al mee begonnen op vrijdag 13 mei vanaf 18u en tot 22u met enkele openluchtfilms. Zaterdag 14 mei, van 12u tot 01u wordt er een vervolg aan gebreid met een resem aan activiteiten. En belangrijk om weten, men kan er van genieten en aan deelnemen, en……allemaal gratis!

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 mei 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Lokale muzikale helden komen in de schijnwerpers in GC de Boesdaalhoeve

Editiepajot_bart_devill___lokale_helden
EP
 

 

De voorbije jaren waren hard voor lokale artiesten en bands: amper speelkansen, agenda’s die vol en weer leeg liepen, geen tot weinig contact met het publiek. Hoog tijd om daar verandering in te brengen vinden GC de Boesdaalhoeve en Jeugdhuis Animoro. Op zaterdag 30 april zetten bijna 200 organisatoren hun muzikale helden in de schijnwerpers onder de noemer ‘Lokale Helden’. Met dit project daagt VI.BE Vlaanderen en Brussel uit om één grote ode aan muzikaal talent te organiseren. In Sint-Genesius-Rode slaan GC de Boesdaalhoeve en Jeugdhuis Animoro de handen in elkaar om na twee coronajaren vier lokale bands weer een podium te geven.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 apr 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO - Provincie verdeelt met 23.000 zakjes recordaantal bloemenzaad

Recordaantalbloemenzaadmengsel23022022foto1
Ingezonden foto
 
De Vlaams-Brabantse gemeenten bestelden nog nooit zoveel bloemenzaadmengsel bij de provincie als dit jaar. Ruim 23.000 zakjes worden verdeeld onder de deelnemende gemeenten en de Regionale Landschappen. Met deze samenkoopactie wil de provincie de bij helpen. Het dier is belangrijk voor de bestuiving van fruit, tuinbouwgewassen en wilde planten. De voorbije jaren ging de bijenpopulatie sterk achteruit door ziektes, parasieten en voedseltekort.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 apr 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Provincie verdeelt met 23.000 zakjes recordaantal bloemenzaad

Recordaantalbloemenzaadmengsel23022022foto2
 

 De Vlaams-Brabantse gemeenten bestelden nog nooit zoveel bloemenzaadmengsel bij de provincie als dit jaar. Ruim 23.000 zakjes worden verdeeld onder de deelnemende gemeenten en de Regionale Landschappen. Met deze samenkoopactie wil de provincie de bij helpen. Het dier is belangrijk voor de bestuiving van fruit, tuinbouwgewassen en wilde planten. De voorbije jaren ging de bijenpopulatie sterk achteruit door ziektes, parasieten en voedseltekort.

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 mrt 2022
Marc Sluys
 

SINT-GENESIUS-RODE Spoorwegbruggen worden vervangen

Editiepajot_bart_devill___spoorwegbrug_rode
foto Bart Devillé
 

 De spoorwegbruggen aan de Paardenstraat en de Gehuchtstraat in Sint-Genesius-Rode hebben het einde van hun levensduur bereikt en zijn aan vervanging toe. Het opmaken van een werkplanning blijft wel moeilijk, daar deze mogelijk kan moeten herzien worden ingevolge minder gunstige weersomstandigheden. Wanneer de werkplanning niet teveel af te rekenen krijgt met mogelijke hinder zoals ongunstige weersomstandigheden wordt het einde van de werken voorzien voor 1 juni 2023. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mrt 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Sint-Genesius-Rode centraliseert hulp voor Oekraïne

Editiepajot_bart_devill___hulp_oekra__ne_in_rode
ingezonden foto
 

 De verschillende burgerinitiatieven die de afgelopen week via sociale netwerken in Rode zijn gelanceerd, hebben besloten hun inzamelingen te centraliseren. Er is nu nog maar één centrum. Het sorteren vordert, de dozen vullen zich. De eerste vrachtwagen is al vertrokken en de volgende zendingen worden dag na dag klaargemaakt en vertrekken wanneer de vrachtwagen is gevuld. Hoe de Rodenaren kunnen helpen? 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mrt 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE vtbKultuur kreeg een nieuwe naam

Editiepajot_bart_devill___cultuursmakers_rode
Foto Bart Devillé
 

 Als men het in Sint-Genesius-Rode en de regio over de vereniging vtbKultuur heeft denken de oudsten al vlug aan Piet Theys en de wat jongere ouderen aan Mija De Greef. vtbKultuur was en is één van de oudste en actiefste verenigingen, niet alleen in Vlaanderen en Brussel, maar ook in Sint-Genesius-Rode. En sinds kort kreeg de vereniging een nieuwe naam, Cultuursmakers. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mrt 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

HALLE start het Urban Run&Walk criterium 2022

Urban_run_22
 

 Halle start het Urban Run&Walk criterium 2022 op zondag 13/3, samen met de gemeenten Sint-Genesius-Rode en Sint-Pieters-Leeuw. Zie flyers in bijlage.

Start –en aankomstplaats situeert zich op de site van brouwerij Boon, Fonteinstraat 65, 1502 Lembeek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 mrt 2022
Marc Sluys
 

BEERSEL/SINT-GENESIUS-RODE/HALLE/SINT-PIETERS-LEEUW/LINKEBEEK/DROGENBOS Vaccineren tijdens Krokusvakantie? Het kan….

Editiepajot_bart_devill___vaccinatiecentrum_zennevallei
foto Bart Devillé
 

 Momenteel gaat het wat corona betreft (nog) in goede richting. Gaat het zo blijven? Is er (definitief) licht aan het einde van de tunnel? Of komt er nog een variant opduiken? Wie weet het?....... In elk geval, er wordt een laatste kans geboden voor een vrije inloop vaccinatie Zennevallei tijdens de krokusvakantie. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 feb 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE 2022 feestjaar voor K-creation

Editiepajot_bart_devill___kcreation
Ingezonden foto
 

 Dansschool K-creation al jaren een begrip in Sint-Genesius-Rode en de hele regio heeft wat te vieren dit jaar. De vereniging bestaat twintig jaar. Hoe en op welke manier dit zal gevierd worden, valt nog even af te wachten. Door corona worden er voorzichtig activiteiten gepland. Het wordt alleszins al uitkijken naar zondag 20 februari en de jaarlijkse Dance Battle K-C got, talent gepland in de Boesdaalhoeve. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 feb 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE De Boesdaalhoeve neemt binnenkort deel aan project Randatlas

Editiepajot_bart_devill___boesdaalhoeve
Ingezonden foto
 

 De Boesdaalhoeve op expeditie in Rode? Inderdaad, ze neemt binnenkort deel aan het project Randatlas in samenwerking met vzw De Kleine Expeditie. De bedoeling van Randatlas is om het verhaal van de Rand in kaart te brengen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 feb 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO/SINT-GENESIUS-RODE - K-CREATION dance blaast dit jaar 20 kaarsjes uit

Img-20220207-wa0001
 

Dansschool K-creation dance uit Sint Genesius Rode viert dit jaar hun twintigjarig bestaan. Dansers, teacherz en bestuur kondigen alvast een boeiend (hopelijk coronavrij) eerste half jaar aan. Zo namen afgelopen zondag de wedstrijdgroepen voor het eerst sinds lang terug deel aan een danswedstrijd “On Stage Dance Competition”, te Kortenberg en mét succes!

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 feb 2022
Sam Herremans
ingezonden
 

REGIO - Op meer dan 100 locaties in het Pajottenland zetten ze poëzie in de kijker

Poezie_max_s
Ingestuurde foto
 
Naar aanleiding van de poëzieweek kan je overal in Pajottenland en Zennevallei kennis maken met het werk van gevestigde waarde Ivo van Strijtem en jong talent Maxime Savoldi. In cultuurcentra, bibliotheken, bij de bakker of de slager, op café, in de supermarkt … kan je twee nieuwe gedichten ontdekken voorzien van beeld en video. Op meer dan 100 plaatsen kan je ze ontdekken, de nieuwe werken van Ivo van Strijtem en landschapsdichter Maxime Savoldi. Naar aanleiding van de poëzieweek lieten ze zich inspireren door twee winnende beelden van de fotowedstrijd Wiki loves PZ.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jan 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Luca Berghmans uit RODE is bij de jongste finalisten “Queen of The Models”

Luca_berghmans
 

Luca Berghmans is 17 jaar, afkomstig van Sint-Genesius-Rode en volgt een deeltijdse opleiding als dakwerker. Zij voelt zich geen meisje, maar ook geen jongen. Als non-binair persoon door het leven gaan is soms eenzaam en frustrerend, maar zij is wel bij de 25 finalisten “Queen of The Models” 2022.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2022
Marc Sluys
Hugo Deville
 

Vaccinatie pop-ups Zennevallei

Vaccinatie_halle_
 

Alle inwoners van 18 jaar of ouder uit de Zennevallei, die in aanmerking kwamen voor een boosterprik, kregen al de kans om zich te laten vaccineren. Inwoners die nog niet ingingen op die uitnodiging kunnen volgende week nog terecht in enkele vaccinatie pop-ups. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jan 2022
Marc Sluys
 

REGIO - Samen voor veiligere wegen! weekend zonder alcohol

Alcoholctl__1_
 

 De 13e editie van het Weekend zonder alcohol achter het stuur, een initiatief van de Wegpolitie van de Federale Politie, zal plaatsvinden van vrijdag 21 januari om 18u tot maandag 24 januari om 6u.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jan 2022
Marc Sluys
 

Vaccinatie kinderen 5 tot en met 11 jaar ZENNEVALLEI

Vaccinatie_halle_
 

 Op 8 januari startte de vaccinatie van de 5 tot 11-jarigen in het kindervaccinatiecentrum De Kazerne. In de eerste week werden er 2.069 prikken gezet in De Kazerne.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jan 2022
Marc Sluys
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 jan 2022

archief