Artikels Archief van Sint-Genesius-Rode

SINT-GENESIUS-RODE - Plannen voor VUB Campus afgewezen

Editiepajot_rode
Ingezonden foto
 

Het is al jaren een stille wens van de meerderheid in Rode om de terreinen van de leegstaande VUB-ULB campus te verkavelen. De Vlaamse overheid is het daar voorlopig niet mee eens. Ze heeft een negatief advies gegeven over een nieuwe bestemming via een gewestplanherziening voor het campusgebied Bierenberg - Paardestraat.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mei 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

SINT-GENESIUS-RODE - Party to Style organiseerde Mom’s Night Out

Editiepajot_rode
Foto © Elsie De Greef
 

Sonia Deryck organiseerde donderdagavond een VIM-avond, een avond voor Very Important Moms, bij Party to Style. Een avond boordevol acties en verrassingen, met heerlijke hapjes & drankjes terwijl je uit de mooie collecties juwelen, handtassen, sjaals, kledij,... een leuk cadeau voor moederdag kon uitkiezen. Nog geen cadeau voor moederdag? Geen nood, Party to Style is ook open op zondag 14 mei van 10 tot 14u.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mei 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

Slotfeest Boekenbende SINT-GENESIUS-RODE

Editiepajot_rode
Ingezonden foto
 

Ook dit schooljaar gingen vrijwilligers bij 20 kinderen aan huis voorlezen in Rode. Op woensdag 10 mei was er een groot slotfeest voor alle deelnemende gezinnen en alle vrijwilligers in GC de Boesdaalhoeve. Ze genoten samen van een leuke theatervoorstelling in het Nederlands en dronken nog een kopje koffie met een stukje taart. Op die manier sloten ze samen de voorleesweken af.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mei 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

SINT-GENESIUS-RODE - U11 winnen de nationale beker Fc Gullegem

Editiepajot_rode
Ingezonden foto
 

Zaterdag won de U11 ploeg van KFCRDH de beker van België in Gullegem op een totaal van 128 ploegen uit gans het land. Voor eerst in het bestaan van de club komt de beker van België naar Rode. Dankzij de inzet van de spelers en de staf van trainers: Emillio Martin Sanchez,  Aurelio Leo Virisario, Dorian Neves Ramos, Buddy Peeters, Dejvi Stojani, Jack Loncin, Nelson Ngabo, Rayane Oulad, Maxime Wameso, Theo Kasongo, Lucas van Buggenhout en de staf Steven Vancutsem, Benoit van Buggenhout en Laetitia Vankeer.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

SINT-GENESIUS-RODE - Slotfeest Boekenbende Rode, vrijwilligers lezen voor aan huis

Beeld_boekenbende
 

Ook dit schooljaar gingen vrijwilligers bij 20 kinderen aan huis voorlezen in Sint-Genesius-Rode. Vzw De Horizon is coördinator van het project en werkt voor de uitvoering samen met GC de Boesdaalhoeve (vzw ‘de Rand’). Vrijwilligers gaan gedurende 10 weken voorlezen bij anderstalige en/of taalzwakke kinderen van 4 tot 9 jaar.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 mei 2017
Sam Herremans
ingezonden
 

Nico uit SINT-GENESIUS-RODE mag jaar lang gratis naar alle wedstrijden van Club Brugge

Nico_vanhaelen
Ingezonden foto
 

 In deze moeilijke tijden voor Club Brugge ging Radio 2 op zoek naar "De strafste supporter" van de voetbalclub. Welke supporters blijven pal achter hun club staan - wat er ook gebeurt? De club bestaat dit jaar 125 jaar en Radio 2 zet dat jubileum graag in de verf met een zoektocht naar hun meest trouwe supporter, de supporter die voor blauwzwart door het vuur gaat. Na een spannende strijd werd dat Nico Vanhaelen uit Sint-Genesius-Rode.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 apr 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Wateroverlast Molenbeekvallei in BERSEL en SINT-GENESIUS-RODE wordt aangepakt

Aaaawateroverlast_molenbeek
Foto Bart Devillé
 

 Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw investeert bijna 4 miljoen euro tegen wateroverlast in de Molenbeekvallei-een van de mooie plekken dicht bij Brussel- in Beersel en Sint-Genesius-Rode. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 apr 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Jongeren houden eigen klimaatconferentie op school

Editiepajot_bart_devill___klimaatolv
foto Bart Devillé
 

 In tegenstelling met de huidige president van Amerika hebben de leerlingen van het Onze-Lieve-Vrouwinstituut van Sint-Genesius-Rode wel belangstelling voor de klimaatsverandering en de voorbije klimaattop. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 mrt 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE / BEERSEL - Weer een volle zaal voor de jaarlijkse ‘Fashion & Dinner Event’

Editiepajot_beersel_rode
Foto © Elsie De Greef
 

Traiteur Jo & Ko uit Beersel en Party To Style (winkel van kledij en mode accessoires) uit Sint-Genesius-Rode organiseerden samen voor de vierde maal een Fashion & Dinner Event, in de Vredezaal in Dworp. De gasten konden genieten van een heerlijk 4-gangen diner met aangepaste wijnen in combinatie met een modeshow. Coiffure Tanguy  zorgde dit jaar voor het trendy kapsel van de modellen en de zaal werd versierd met mooie bloemstukjes van Pivoine Flowers.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mrt 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

REGIO K-CREATION weer in de (dans)prijzen

Facebook_1489397098732
 

Na hun overwinning op 29 januari bij de Dance Stars wedstrijd in de categorie Jazz en Modern, kaapten de Freakz on Stage van dansschool K-creation uit Sint-Genesius-Rode, de overwinning weg bij de Dance Waves wedstrijd in Geraardsbergen, ditmaal in de stijl ‘Hip Hop – Urban.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mrt 2017
Sam Herremans
ingezonden
 

LEEUW / RODE - De Noordtar / De Lelie brengt Little Voice

Noordstar
Ingezonden foto
 

 KTV De Noordstar / De Lelie brengt opvoeringen van Mittle Voice, een muzikaal stuk van Jim Cartweight in een regie van Luc Collin op zaterdag 18 maart om 20.15 uur in de Boesdaalhoeve in Sint-Genesois-Rode. Er zijn ook gastvoorstellingen op zondag 23 april om 5 uur in Kunst en Cultuurcentrum in Ukkel en op zaterdag 29 om 20.15 uur en zondag 30 april om 15 uur in de Merselborre in Vlezenbeek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mrt 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-GENESIUS-RODE – Pensioenviering van Henriette Lories

Editiepajot_rode
Ingezonden foto
 

Henriette heeft 16 jaar als poetsvrouw in de kleuterschool van GBS Wauterbos gewerkt en gaat nu op pensioen. De juffen en kleuters hebben haar daarom eens in de bloemetjes gezet. Ze maakten er een reuze feest van, de kleuters hebben gezongen en gedanst voor en met haar. Zij werd ook aan het werk gezet en moest spelletjes spelen waarvoor ze nadien dan beloond werd met tekeningen, bloemen en cadeautjes.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 feb 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

BEERSEL/SINT-GENESIUS-RODE Sportregio Zuidwest Rand organiseert Urban Run

Editiepajot_bart_devill___urban_run
foto Bart Devillé
 

 Op vrijdagavond 10 maart organiseert de sportregio Zuidwest Rand een 1ste Urban Run in Sint-Genesius-Rode en Alsemberg. Een Urban Run is een uniek loopevenement langs en door tal van 'speciale' gebouwen. Je komt op plaatsen en loopt door gebouwen waar je nog nooit bent geweest. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 feb 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE / REGIO Ouders investeren in energiezuinige scholen

Editiepajot_bart_devill___energieprojectolv
foto Bart Devillé
 

 Het O.L.V.-Instituut van Sint-Genesius-Rode, het Don Bosco-instituut van Halle, de Freinetschool “De Boomhut” in Alsemberg en de vrije en gemeentelijke kleuter- en lagere scholen van Gooik doen mee aan het provinciale klimaatproject “Energieke scholen”. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 feb 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Krantenwinkel Ypsi verhuisde naar de Kerkstraat

Editiepajot_bart_devill___ypsi
foto Bart Devillé
 

  Tot voor kort was Krantenwinkel Ypsi terug te vinden in de Fonteinstraat te Sint-Genesius-Rode en was er ook al een begrip geworden. Maar door dat het gebouw werd verkocht moesten Peter Smekens en Isabelle Haulait uitkijken naar een nieuwe vestigingplaats. Gelukkig moesten Peter en Isabelle niet te lang en te ver gaan zoeken. In het benedengedeelte van de Kerkstraat, vlak bij het Dorpsplein, stond al zowat twee jaar een geschikte winkelruimte leeg waar vroeger o.m. boetiek voor dameskledij Patachou ooit was gevestigd. Groot voordeel is  uiteraard ook de ligging. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 feb 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Leerlingen van het Onze-Lieve-Vrouwinstituut gingen op stap voor de Damiaanactie

Editiepajot_bart_devill___damiaan_olv
foto Bart Devillé
 

 Een aantal leerlingen van het tweede jaar secundair van het Onze-Lieve-Vrouwinstituut te Sint-Genesius-Rode hebben de Damiaanactie gesteund door de verkoop van balpennen. Enkele leerlingen waagden zich de baan op om deze van huis tot huis te verkopen. Anderen waren dan weer bereid om de kou te trotseren en stonden een paar uur lang aan enkele winkels en andere grootwarenhuizen om daar de balpennen aan de man/vrouw te brengen. Ze haalden toch het mooie bedrag van 600 euro bij elkaar.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 feb 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE - Schepen Geertrui Windels – Van Rompuystapt uit schepencollege uit onvrede

Gemeenteraad_2013
EP

 Schepen Geertrui Van Rompuy-Windels geeft ontslag als eerste schepen in St-Genesius-Rode en wil daarmee een aantal toestanden aan de kaak stellen. Schepen Windels: “Deze meerderheid claimt met woorden goed te besturen voor alle inwoners, ook voor de Vlamingen, maar de daden zijn niet navenant. Met dit ontslag wil ik deze toestanden aan de kaak stellen in de hoop dat mijn opvolgster, Anne Sobrie, op een betere samenwerking zal kunnen rekenen”. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 feb 2017
Felix Merckx
EP
 

VLEZENBEEK - Minister van Justitie, Koen Geens bezoekt Inkendaal

Goens_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Minister Koen Geens bracht een bezoek aan het revalidatieziekenhuis Inkendaal in Vlezenbeek. Vanuit zijn departement Justitie heeft hij veel aandacht voor verkeersveiligheid en voor de soms zeer zware gevolgen van verkeersovertredingen en vluchtmisdrijven

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 feb 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

BEERSEL / HALLE / SINT-GENESIUS-RODE - K-Creation schittert op Belgian Dance Stars Competition

Image1
 

K-creation dance nam op zondag 29 januari deel aan het Belgisch Kampioenschap” Dance Stars” (waar dansstijlen Jazz, Modern en Klassiek aan bod kwamen). De dansschool schreef zich in met twee afdelingen : Jazz 3 en Junior Freakz on Stage

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jan 2017
Sam Herremans
ingezonden
 

N-VA SINT-GENESIUS-RODE combineert nieuwjaarsreceptie met winterwandeling

Editiepajot_rode
Foto © Elsie De Greef/ Winterwandeling N-VA Rode
 

Het bestuur en de mandatarissen van N-VA Sint-Genesius-Rode nodigden zondag iedereen uit voor een winterwandeling en hun nieuwjaarsreceptie. De wandeling liep langs mooie wegen van Rode en Linkebeek en onderweg werden de wandelaars getrakteerd op warme chocomelk en jenever. Na een uur stappen werd iedereen, ook de niet-wandelaars, op de binnenkoer van GC de Boesdaalhoeve verwelkomd met een kleine speech van Marijke Cortvriendt, cava, wijn, tomatensoep en heel lekkere broodjes.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jan 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 

Laatste Nieuws

Elsie De Greef | 10 mei 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 15 mrt 2017

archief