Artikels Archief van Sint-Genesius-Rode

SINT-GENESIUS-RODE Krantenwinkel Ypsi verhuisde naar de Kerkstraat

Editiepajot_bart_devill___ypsi
foto Bart Devillé
 

  Tot voor kort was Krantenwinkel Ypsi terug te vinden in de Fonteinstraat te Sint-Genesius-Rode en was er ook al een begrip geworden. Maar door dat het gebouw werd verkocht moesten Peter Smekens en Isabelle Haulait uitkijken naar een nieuwe vestigingplaats. Gelukkig moesten Peter en Isabelle niet te lang en te ver gaan zoeken. In het benedengedeelte van de Kerkstraat, vlak bij het Dorpsplein, stond al zowat twee jaar een geschikte winkelruimte leeg waar vroeger o.m. boetiek voor dameskledij Patachou ooit was gevestigd. Groot voordeel is  uiteraard ook de ligging. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 feb 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Leerlingen van het Onze-Lieve-Vrouwinstituut gingen op stap voor de Damiaanactie

Editiepajot_bart_devill___damiaan_olv
foto Bart Devillé
 

 Een aantal leerlingen van het tweede jaar secundair van het Onze-Lieve-Vrouwinstituut te Sint-Genesius-Rode hebben de Damiaanactie gesteund door de verkoop van balpennen. Enkele leerlingen waagden zich de baan op om deze van huis tot huis te verkopen. Anderen waren dan weer bereid om de kou te trotseren en stonden een paar uur lang aan enkele winkels en andere grootwarenhuizen om daar de balpennen aan de man/vrouw te brengen. Ze haalden toch het mooie bedrag van 600 euro bij elkaar.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 feb 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE - Schepen Geertrui Windels – Van Rompuystapt uit schepencollege uit onvrede

Gemeenteraad_2013
EP

 Schepen Geertrui Van Rompuy-Windels geeft ontslag als eerste schepen in St-Genesius-Rode en wil daarmee een aantal toestanden aan de kaak stellen. Schepen Windels: “Deze meerderheid claimt met woorden goed te besturen voor alle inwoners, ook voor de Vlamingen, maar de daden zijn niet navenant. Met dit ontslag wil ik deze toestanden aan de kaak stellen in de hoop dat mijn opvolgster, Anne Sobrie, op een betere samenwerking zal kunnen rekenen”. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 feb 2017
Felix Merckx
EP
 

VLEZENBEEK - Minister van Justitie, Koen Geens bezoekt Inkendaal

Goens_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Minister Koen Geens bracht een bezoek aan het revalidatieziekenhuis Inkendaal in Vlezenbeek. Vanuit zijn departement Justitie heeft hij veel aandacht voor verkeersveiligheid en voor de soms zeer zware gevolgen van verkeersovertredingen en vluchtmisdrijven

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 feb 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

BEERSEL / HALLE / SINT-GENESIUS-RODE - K-Creation schittert op Belgian Dance Stars Competition

Image1
 

K-creation dance nam op zondag 29 januari deel aan het Belgisch Kampioenschap” Dance Stars” (waar dansstijlen Jazz, Modern en Klassiek aan bod kwamen). De dansschool schreef zich in met twee afdelingen : Jazz 3 en Junior Freakz on Stage

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jan 2017
Sam Herremans
ingezonden
 

N-VA SINT-GENESIUS-RODE combineert nieuwjaarsreceptie met winterwandeling

Editiepajot_rode
Foto © Elsie De Greef/ Winterwandeling N-VA Rode
 

Het bestuur en de mandatarissen van N-VA Sint-Genesius-Rode nodigden zondag iedereen uit voor een winterwandeling en hun nieuwjaarsreceptie. De wandeling liep langs mooie wegen van Rode en Linkebeek en onderweg werden de wandelaars getrakteerd op warme chocomelk en jenever. Na een uur stappen werd iedereen, ook de niet-wandelaars, op de binnenkoer van GC de Boesdaalhoeve verwelkomd met een kleine speech van Marijke Cortvriendt, cava, wijn, tomatensoep en heel lekkere broodjes.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jan 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

BEERSEL / REGIO OCMW’s en CAW organiseren een interactief toneel rond schulden

Editiepajot_bart_devill___ocmw
foto Bart Devillé
 

 Het OCMW Beersel organiseert samen met de OCMW’s uit de regio (Halle, Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Genesius-Rode, Drogenbos,…) en CAW(Centrum Algemeen Welzijnswerk) Halle-Vilvoorde een interactief toneel. De deelnemers worden meegezogen in een negatieve spiraal van een te hoge schuldenberg en ervaren hoe dit voelt. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE - vzw Baobab is peter van 20 Senegalese kinderen

Editiepajot_sint-genesius-rode
Ingezonden foto
 

De bestuursleden van vzw Baobab brachten een bezoek aan het dispensarium in Fandan en aan de school ‘Les Cajoutiers’ te Warang in Senegal. Buiten de materiële steun aan deze school had Baobab verleden jaar eveneens het peterschap over 9 kinderen. Dit schooljaar 2016-17 is dit peterschap opgelopen tot 20 kinderen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jan 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

BEERSEL / REGIO “Zot van Beersel” organiseert eerste feestweekend

Persfoto_evenementen_zvb_voor_ep
foto Bart Devillé
 

  “Zot van Beersel” is niet meer weg te denken in Beersel en zeker niet meer op de activiteitenkalender. Komt er nog bij, wanneer de vereniging wat organiseert er telkens ook gedacht wordt aan “het goede doel”.
Het nieuwe jaar wordt alvast op een passende wijze ingezet. Zot Van Beersel zorgt op vrijdag 13 januari 2017 en zaterdag 14 januari 2017 voor een heus feestweekend in de DOC.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jan 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Gelukkig Nieuwjaar 2017!

Editiepajot

Wij wensen onze talrijke en trouwe lezers en adverteerders een gelukkig, maar vooral gezond 2017! Veel leesplezier in 2017!

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2017
Sam Herremans
ep
 

BEERSEL / SINT-GENESIUS-RODE “U zijt wellekome” blijft in de regio een konstante

Editiepajot_bart_devill___koorrode
foto Bart Devillé
 

Davidsfondsafdelingen in gans Vlaanderen verzorgen reeds een vijftiental jaar op tweede kerstdag een samenkomst om oude kerstliederen te zingen. In de regio wordt aan dit initiatief trouw deel genomen door de DF afdelingen van Sint-Genesius-Rode en Groot Beersel. Dit jaar was de parochiekerk van Sint-Genesius-Rode centrum de plaats van afspraak.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 dec 2016
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Pasar SINT-GENESIUS-RODE organiseert wandeling en bezoek aan de Lambik-O-Droom in LOT

Editiepajot_rode_beersel
Ingezonden foto
 

Op zaterdag 28 januari organiseert Pasar Sint-Genesius-Rode om 14u een kleine familiewandeling van +/-  4 km in Lot. Samenkomst op de parking van de Lambik-O-Droom (Brouwerij 3 Fonteinen) in de Molenstraat 47 in Lot. Om 15u is er een bezoek gepland aan de Lambik-O-droom.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 dec 2016
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

SINT-GENESIUS-RODE - 7.000 euro voor ‘Groe(n)ten uit Rode!’ in de Boesdaaltuin

Vlaamse_regering
EP

Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, stelt een budget van 320.000 euro ter beschikking voor de inrichting van volkstuinen. Hieronde de Boesdaaltuin in Sint-Genesius-Rode. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 dec 2016
Felix Merckx
EP
 

SINT-GENESIUS-RODE Pasar Sint-Genesius-Rode organiseert familiewandeling

Editiepajot_bart_devill___wandelen
foto Bart Devillé
 

 Zaterdag 28 januari 2017 om 14u verzamelt Pasar Sint-Genesius-Rode op de parking van de  Lambik-O-droom Molenstraat 47 in 1651 Lot, voor een familiale en rustige wandeling.
Na afloop(15 uur) wordt een bezoek gebracht aan de Lambik-O-droom. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 dec 2016
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Papertree heeft mooist versierde chalet op de kerstmarkt van SINT-GENESIUS-RODE

Papetree
Ingezonden foto
 

Het voorbije weekend was het koppen lopen op de kerstmarkt van Sint-Genesius-Rode. Niet minder dan 42 chalets, uitgebaat door verenigingen en zelfstandigen, stonden opgesteld op het Dorpsplein.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 dec 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

In Sint-Genesius-Rode kan je lekker eten en de verenigingen steunen

Editiepajot_bart_devill___kerstdiner
EP
 

 Dit jaar vindt op 17 en 18 december voor de 27ste keer het Kerstdiner plaats in Ons Parochiehuis. Wie er ooit bij was kent de formule: lekkere schotels en dranken in een gezellige omgeving aan een betaalbare prijs. Vorig jaar kon wegens omstandigheden het kerstdiner niet plaats vinden. Dit jaar werd met een verruimde ploeg het kerstdiner terug mogelijk gemaakt. Met een frisse kijk en de positieve elementen van vorige jaren werd geprobeerd ook een nieuw publiek aan te spreken. Zo bleef niet alleen de keuze van lekkere schotels aan betaalbare prijzen behouden, maar werden ook speciale lokale bieren op de kaart gezet die passen bij de verschillende schotels.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 dec 2016
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE - Party to Style bestaat 5 jaar

Editiepajot_rode
Foto © Elsie De Greef / Sonia en haar familie
 

Party To Style bestaat ondertussen 5 jaar en opende 3 jaar geleden haar deuren in de Fonteinstraat nr 23. Eigenares, Deryck Sonia wou dit niet zomaar laten voorbij gaan en vond dit een mooie gelegenheid om op te toasten. Zaterdagavond kwam er heel wat volk over de vloer. Genietend van een drankje en een hapje, een gezellige sfeer opsnuiven, het ideale kerstcadeautje op de kop tikken en een onweerstaanbaar kledingstuk vinden… het werd een geslaagde avond!

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 dec 2016
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

LEEUW / RODE - Stem deze streekgenoten naar de overwinning!

Wedstrijdkopie
ingezonden foto
 

 Een jaar geleden stichtten Hannes en Thomas Hauwaert uit Sint-Pieters-Leeuw de startup Happs. Even later vervoegde Gilles Goessens uit Sint-Genesius-Rode hun rangen. Happs maakt een app voor kinderen met dyslexie en leesproblemen, Karaton. Het is een humoristisch en educatief avonturenspel dat kinderen laat werken aan hun leerstoornis, zonder dat het aanvoelt als leren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 dec 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

BEERSEL/REGIO “Zot van Beersel” organiseert eerste feestweekend

Persfoto_evenementen_zvb
foto Bart Devillé
 

 “Zot van Beersel” is niet meer weg te denken in Beersel en zeker niet meer op de activiteitenkalender. Komt er nog bij, wanneer de vereniging wat organiseert er telkens ook gedacht wordt aan “het goede doel”. Het nieuwe jaar wordt alvast op een passende wijze ingezet. Zot Van Beersel zorgt op vrijdag 13 januari 2017 en zaterdag 14 januari 2017 voor een heus feestweekend in de DOC.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 dec 2016
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Volkin’Ro organiseert nieuwe editie

Editiepajot_bart_devill___volkinro
foto Bart Devillé
 

 Na een verdiend sabbatjaar is de Volkin’Ro-ploeg klaar om opnieuw de draad op te pikken en er een spetterende editie van te maken in 2017. Het feit dat velen het voorbije jaar teleurgesteld waren dat Volkin’Ro het even liet afweten laat het beste verhopen voor de toekomst. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 dec 2016
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 01 jan 2017

archief