Artikels Archief van Sint-Genesius-Rode

SINT-GENESIUS-RODE Aflossing van de wacht bij Het Kinderuur

Editiepajot_bart_devill___kinderuurblijft
foto Bart Devillé
 

  Na 70 jaar Kinderuur in Sint-Genesius-Rode, 30 jaar huisregie en 25 jaar voorzitter heeft Fred Vanderlinden besloten de fakkel als voorzitter van Het Kinderuur door te geven aan een jongere kracht, maar wel iemand “van het huis”. Dit jaar bestaat “Het Kinderuur”, een monument en het geesteskind van  Willem Savenberg “nonkel Wim”, in Sint-Genesius-Rode, zeventig jaar en juist nu stopt Fred Vanderlinden(59) er mee….. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE - Capella Nova brengen Motetten van Bach

Motetten
EP

 In de H. Barbarakerk (De Hoek) in Sint-Genesius-Rode worden op zondag 21 januari de Motetten van J.S. Bach opgevoerd door Capella Nova onder de leiding vanhj Marleen Reynders.  De motetten van Johan Sebastian Bach zijn geschreven voor uitvoering bij begrafenisdiensten en passen binnen de motettraditie van zijn tijd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jan 2018
Felix Merckx
ep
 

BEERSEL/REGIO Volgend event van “Zot Van Beersel” komt er aan

Editiepajot_bart_devill___fuifzvbeersel
foto Bart Devillé
 

 Zo pas nog heeft de vzw Zot van Beersel een cheque van 2.000 euro –dank zij haar activiteiten vorig jaar-  geschonken aan de werkgroep “Mensen voor Mensen”, of het eerste event van 2018 komt er al aan. Op zaterdag 13 januari 2018 organiseren zij al hun vierde “Do you love the 90’s party” in DOC te Alsemberg. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 dec 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE - Kerstmarkt op de Middenhut

Editiepajot_rode
Foto © Elsie De Greef / Met verwelkoming door de kerstman
 

Voor de kerstmarkt van Sint-Genesius-Rode moest men dit jaar niet naar Rode centrum, maar naar het Onze-Lieve-Vrouw-Voorplein. Op zaterdag  16 en zondag 17 december stonden er een veertigtal chalets opgesteld met vooral eten en drinken. Je kon er genieten van(kerst)bieren, jenevers, Jägermeisters, Glühwein, warme chocomelk, croque monsieurs, pannenkoeken, pensen en andere versnaperingen,…

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 dec 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

Pasar SINT-GENESIUS-RODE op ontdekking in de Basiliek en crypte van HALLE

Editiepajot_halle
Ingezonden foto
 

Zondag 28 januari 2018 bezoekt Pasar Rode de Basiliek en de crypte van Halle. Afspraak om 14u30 aan de hoofdingang van de Sint-Martinusbasiliek, Grote Markt, 1500 Halle. De duur van de rondleiding is ongeveer 2 u. Het bezoek aan de basiliek dompelt je niet alleen onder in de rijke geschiedenis van de stad, je kan er ook enkele meesterwerken uit de Europese kunstgeschiedenis bewonderen, die sinds de restauratie opnieuw schitteren in hun aloude pracht.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 dec 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

SINT-GENESIUS-RODE 428 kinderen beleven musicaldebuut

Editiepajot_bart_devill___musical_olv
foto Bart Devillé
 

 Meer dan 400 kinderen van de lagere school van het Onze-Lieve-Vrouwinstituut beleven deze maand hun musicaldebuut. Ze spelen of werken mee in de kerstmusical Heksie van Hugo Matthysen. Regisseur Luc Sergeant, zijn assistent en leerkracht David Maes en uiteraard ook de andere leerkrachten van de school stoomden de voorbije maanden iedereen klaar voor het grote moment. De kinderen uit het vijfde en zesde leer vertolken de grote rollen. Vijftig kinderen acteren en een koor van zestig leerlingen zingt. Ook de kinderen uit de andere klassen zijn te zien in de musical. Iedereen krijgt een rol in de show. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 dec 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Kerstmarkt verhuist terug naar de Middenhut

Editiepajot_bart_devill___kerstmarkt_1_
SINT-GENESIUS-RODE Kerstmarkt verhuist terug naar de Middenhut - Bart Devillé

 Voor de kerstmarkt van Sint-Genesius-Rode moet men dit jaar niet “afzakken” naar Rode centrum, maar wel terug “stijgen” naar de Middenhut. Volgend jaar vindt ze terug plaats in het centrum. Inderdaad, de jaarlijkse kerstmarkt vindt dit jaar voor de 2de maal plaats op het Onze-Lieve-Vrouw-Voorplein aan de Middenhut. Op zaterdag  16 en zondag 17 december zullen een veertigtal chalets opgesteld staan in het hart van de wijk. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 dec 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Sint-Genesius-Rode heeft nieuw MTB-parcours

Editiepajot_bart_devill___mountainbike_rode
foto Bart Devillé
 

 Sinds kort kan Sint-Genesius-Rode een mooi MTB-parcours toevoegen aan haar sportinfrastructuur. Het parcours is in totaal 25 km lang, waarvan 64 % off road. De off road gedeeltes liggen mooi verdeeld over het ganse parcours en kunnen, vooral bij regendagen, vrij zwaar zijn door de kleigrond. De route brengt je langs bossen en velden, met af en toe een pittige helling. De mountainbikeroute kwam er door samenwerking tussen de gemeenten Sint-Genesius-Rode en Linkebeek, en Sport Vlaanderen. De officiële inhuldiging vindt plaats op zondag 17 december om 13u aan de kerstmarkt(Trilpopulierenlaan) 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 dec 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE - Onze-Lieve-Vrouwinstituut heet de Sint hartelijk welkom

Editiepajot_rode
Foto © Elsie De Greef / Sint kwam toe in zijn Rolls Royce
 

De Sint en zijn Pieten kwamen vandaag in Sint-Genesius-Rode toe in een prachtige Rolls Royce. Zij werden opgewacht door de kinderen van de lagere school van het Onze-Lieve-Vrouwinstituut en samen trokken ze naar de sporthal, daar werd er gezongen en gedanst. De kinderen waren heel blij met het lekkers dat ze kregen en het nieuw speeltuig op de speelplaats. Daarna werd Sint zingend opgewacht door de kleuters van het Onze-Lieve-Vrouwinstituut en de peuters van het kinderdagverblijf ’t Kapoentje.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 dec 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

SINT-GENESIUS-RODE Parochielokalen moeten worden aangepakt

Editiepajot_bart_devill___parochielokaal_rode
foto Bart Devillé
 

  Het VOG-comité werd in 1965 opgericht met de bedoeling de parochiezaal en jeugdlokalen te verbeteren en te onderhouden. VOG stond toen voor “Voor onze gemakken” (het eerste project was de vernieuwing van de WCs)  en werd achteraf omgedoopt in “Voor onze gebouwen”. In de eerste 40 levensjaren was VOG ook synoniem van poef. Zo werden de nieuwe scoutslokalen gebouwd, de parochiezaal helemaal vernieuwd en uitgebreid met de foyer, de keuken redelijk ingrijpend vernieuwd en uitgebreid,… Vele miljoenen (gelukkig in die tijd) franken werden geïnvesteerd en met de steun van velen afbetaald zonder toelagen of financiële steun van een of andere overheid. Sinds een tiental jaren is VOG eindelijk schuldenvrij geraakt. In stilte werden ook 2 nieuwe grotere projecten voorbereid die normaal in 2018 uitgevoerd zullen worden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 dec 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Kinderen van BEERSEL en SINT-GENESIUS-RODE, vergeet je afspraak met de Sint niet!

Editiepajot_rode
Ingezonden flyer

Op zaterdag 2 december komt de Sint naar Alsemberg. De kinderen verzamelen op het Winderickxplein om 15u en gaan in stoet naar het Lambiekcentrum, waar de Sint zijn troon in een ton staat. De Sint deelt er geschenkjes uit en er kunnen ook foto’s gemaakt worden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 nov 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

SINT-GENESIUS-RODE - Party To Style bestaat 4 jaar

Editiepajot_rode
Ingezonden flyer
 

Party To  Style, de winkel met kledij, lederwaren, mode accessoires en juwelen in de Fonteinstraat 23 in Sint-Genesius-Rode viert zondag 10 december zijn vierde verjaardag. Iedereen is welkom tussen 10u en 17u, om te komen klinken op deze verjaardag en om samen de eindejaarsperiode feestend in te zetten!

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 nov 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

SINT-GENESIUS-RODE Tweede quiz WSC Rode Sportief kende succesvol verloop

Editiepajot_bart_devill___aaaakwisrode_sportief
ingezonden foto
 

 Beperkte WSC Rode Sportief zich in het verleden tot het organiseren van wielerkoersen of het verlenen  van hun medewerking bij het organiseren er van, organiseerden zij vorig jaar een eerste quiz en onmiddellijk succesvol.

Dit jaar vond de tweede WSC Rode Sportief Algemene Kennsis Quiz plaats in Cultureel Centrum Wauterbos te Sint-Genesius-Rode. Het werd ook nu een groot succes, zowel wat het aantal deelnemende ploegen als de kwaliteit van het evenement betreft.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 nov 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Het Kinderuur bestaat 70 jaar

Editiepajot_bart_devill___kinderuur2017
foto Bart Devillé
 

 Niet alleen in Sint-Genesius-Rode en de regio, maar ook in gans Vlaanderen is Het Kinderuur en Nonkel Wim bekend en erg populair. Vooral in de periode rond Sinterklaas bezorgen zij vele kinderen een keitoffe toneel avond/namiddag. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 nov 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Café Combinne viert feest

Editiepajot_bart_devill___caf__combinne
foto Bart Devillé
 

 10 jaar Nederlands oefenen in Sint-Genesius-Rode…. Al 10 jaar komen mensen van over de hele wereld, uit diverse culturen en met verschillende moedertalen naar Café Combinne in Sint-Genesius-Rode. Café Combinne is een samenwerking tussen Archeduc (Vormingplus Halle-Vilvoorde) en vzw ‘de Rand’. Wie het Nederlands niet als moedertaal heeft oefent er zijn Nederlands en ontmoet nieuwe mensen. Ook echte Rodenaren zakken regelmatig af naar Café Combinne. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 nov 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Café Combinne viert feest, 10 jaar Nederlands oefenen in SINT-GENESIUS-RODE

Editiepajot_rode
Ingezonden foto
 

Al 10 jaar komen mensen van over de hele wereld, uit diverse culturen en met verschillende moedertalen naar Café Combinne in Sint-Genesius-Rode. Wie het Nederlands niet als moedertaal heeft oefent er zijn Nederlands en ontmoet nieuwe mensen. Ook echte Rodenaren zakken regelmatig af naar Café Combinne.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 nov 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

SINT-GENESIUS-RODE Rodenaar Jean-Paul Degreef bouwde zijn laatste orgel

Editiepajot_bart_devill___orgel_rode
ingezonden foto
 

 Zondag 12 november is het zover en wordt het orgel gebouwd door Rodenaar Jean-Paul De Greef ingespeeld in de kerk van De Hoek. Hij begon al met het bouwen van dit houten orgel half 2015, eerst bij hem thuis en vanaf maart 2016 in de kerk van het Rodense gehucht De Hoek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 nov 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE - Leerlingen Onze-Lieve-Vrouwinstituut fietsen 300 kilometer naar klimaatconferentie in Bonn

Editiepajot_rode
Ingezonden foto
 

In de Duitse stad Bonn vindt begin november de internationale klimaatconferentie plaats. Enkele leerlingen van het Onze-Lieve-Vrouwinstituut uit Sint-Genesius-Rode willen actie ondernemen. Volgende week fietsen zij samen met twee begeleidende leerkrachten naar Bonn om daar hun stem te laten horen. Ze fietsen mee met honderden andere Belgen en nemen in Bonn deel aan de manifestatie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 okt 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

SINT-GENESIUS-RODE Rode Sportief organiseert z’n 2de quiz avond.

Rode_sportief_quizflyer_ride_to_smile
ingezonden foto
 

 Wielersport Club Rode Sportief organiseert zijn 2de grote quiz. Deze vindt plaats op zaterdag 4 november 2017 in het CC Wauterbos te Sint-Genesius-Rode. Deuren open om 19u, begin quiz om 19u30. De quiz is een ALGEMENE KENNISQUIZ, voor de gelegenheid met een kwinkslag naar het wielrennen en richt zich voornamelijk naar de gelegenheidsquizzer. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 okt 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE - 70 jaar Kinderuur… Dat wordt gevierd!

Ki_deruur
EP

 2017 – 2018 is voor Het Kinderuur een heus feestjaar. Al 70 jaar maakt dit kindertheater magie tot werkelijkheid. Poppen kwamen tot leven, sprekende paardjes gingen op pad met zwarte Piet, Lotta de kip werd een clown, enzovoort.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 okt 2017
Felix Merckx
EP
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 dec 2017
Hugo Devillé | 08 nov 2017

archief