Artikels Archief van Sint-Genesius-Rode

C21

De Solidariteitswinkel van SINT-GENESIUS-RODE organiseert uitzonderlijke verkoop

Solidariteitswinkel
 

De Solidariteitswinkel is een burgerinitiatief met als missie de minderbedeelde inwoners van Sint-Genesius-Rode(en omringende gemeenten) tweedehandskledij tegen een kleine prijs aan te bieden.Voor wie het nog niet zou weten, de Solidariteitswinkel van Sint-Genesius-Rode bevindt zich op de gelijkvloerse verdieping van het Cultureel Centrum Wauterbos 3 1640 Sint-Genesius-Rode.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 feb 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE / SINT-PIETERS-LEEUW KTV De Noordstar/De Lelie presenteert nu Il Campiello

Editiepajot_bart_devill___ktv_de_noordstar_02
FOTO Bart Devillé
 

 Na de viering van het 150 jarig bestaan van KTV De Noordstar/De Lelie volgt weldra de opvoering van het jubileumstuk, een verrassing voor het trouwe publiek en gebracht in grote bezetting: Il Campello. De tekst is van Carlo Goldoni, vertaling en bewerking en regie: Luc Collin. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 feb 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Busselot en Van Rompuy vormen 'tandem' in Vlaams parlement

Image001
 

 Sinds januari is de Halse schepen Pieter Busselot gestart als nieuwe parlementair medewerker van Vlaams fractieleider Peter Van Rompuy (CD&V). Als schepen is Busselot ideaal geplaatst om de brug te maken tussen lokale dossiers uit de regio en het Vlaamse niveau. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jan 2023
Marc Sluys
 

Feestelijke opening fototentoonstelling Crescendo CVO in HALLE en RODE

321600630_914956656353380_311093044640036473_n
 

 Op dinsdag 24 januari vond op campus GLTT Halle de vernissage plaats van de fototentoonstelling van de cursisten Digitale fotografie die de drie basismodules met succes beëindigden. De foto’s zijn nog tot het einde van het schooljaar in de gangen van campus GLTT Halle en campus GLTT Rode te bewonderen tijdens de openingsuren van de campussen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jan 2023
Marc Sluys
 

SINT-GENESIUS-RODE - Jubilerende vereniging organiseert ledenfeest

Editiepajot_bart_devill___femma_rode_100_jaar
Foto Bart Devillé
 

 Femma/KAV Rode bestaat dit jaar 100 jaar en de jubilerende vereniging organiseert bij deze gelegenheid een ledenfeest, ook voor zij die ooit lid waren. Het kan ook een mooi weerzien worden met een op-en-top Rodense vereniging! Een en ander vindt plaats op woensdag 1 februari

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jan 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Kameroade van Ro schenken cheque aan vzw Net & Men Kanker

Editiepajot_bart_devill___kameroade_van_rou
Ingezonden foto
 

Onlangs organiseerde de vzw Kameroade van Ro de 3de editie van het Bal van Ro in het C.C. Wauterbos in Sint-Genesius-Rode. Deze editie werd een groot succes. De zaal was volgelopen, de bar draaide op volle toeren en er werd gedanst tot in de vroege uurtjes. Door de talrijke opkomst van het publiek en de financiële en logistieke steun van  sponsors wordt een mooie opbrengst aan dit evenement overgehouden. De organisatoren waren dan ook heel tevreden en fier afgelopen zaterdag een cheque te kunnen uitreiken aan vzw Net en Men Kanker voor een bedrag van 3.115,31 €. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jan 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

De provincie Vlaams-Brabant investeerde in Natuur op school ook in RODE

Scherm__afbeelding_2023-01-05_om_20
 

 De provincie Vlaams-Brabant investeerde in december 39.058,35 euro in ‘Natuur op school’. Ze wil hiermee 6 scholen in Huldenberg, Leuven, Sint-Genesius-Rode en Zoutleeuw stimuleren om hun site te vergroenen en zo te werken aan biodiversiteit op en rond hun domein

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jan 2023
Marc Sluys
 

REGIO - Een gezond, gelukkig nieuwjaar en 365 gelukkige dagen in 2023

Happy
De redactie van www.editiepajot.com  wenst iedereen een gelukkig nieuwjaar, dat al uw wensen en dromen in 2023 werkelijkheid mogen worden. In de eerste plaats een gezond 2023, want zeg nu zelf wat is er belangrijker dan een goede gezondheid. Verder hopen wij dat wat u ook van plan bent in dit nieuwe jaar dat al uw wensen en dromen mogen uitkomen? Wij duimen in ieder geval.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2023
redactie
redactie
 

REGIO - Alle treinperrons ook in open lucht rookvrij in alle stations van de NMBS vanaf 1 januari!

Editie_ninove_station_4
Niet meer roken op de perrons.- Foto Marc Colpaert
 
Wie in 2023 op een perron staat in Tollembeek, Herne, Ninove of Geraardsbergen en in alle andere stationsvan de NMBS, weet dan dat roken echt niet meer mag.Een gewaarschuwde man is er twee waard en een vrouw drie! Vanaf 1 januari mag er niet meer gerookt worden op de perrons in de stations van de NMBS. Dus roken in openlucht is bij deze niet meer mogelijk op de perrons. Het volledige spoorwegdomein wordt rookvrij en NMBS lanceert een bewustmakingscampagne voor de reizigers. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Grote drukte in Wachtpost ZENNEVALLEI

Scherm__afbeelding_2022-12-29_om_12
 

  Momenteel is het tijdens het weekend enorm druk in Wachtpost Zennevallei. Om alles in goede banen te kunnen leiden werken wij enkel op afspraak via 023611010.

We vragen om het nodige geduld uit te oefenen indien u ons wenst te contacteren. Door het grote aantal oproepen kan het zijn dat de lijnen overbelast geraken en u niet meteen telefonisch kunt geholpen worden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 dec 2022
Marc Sluys
 

SINT-GENESIUS-RODE - OLV Kerstactie voor het goede doel was erg succesvol

Editiepajot_bart_devill___olv_rode_kerst
Foto Bart Devillé
 

 Afgelopen woensdag 21 december startte de lagere school van het Onze-Lieve-Vrouwinstituut in Sint-Genesius-Rode een kerstactie voor het goede doel op. Een eerste activiteit was de verkoop van chocolademelk en koffie. Een massa ouders kwam hierop af en genoot mee van de samenzang met kerstliedjes. En hier bleef het niet bij: 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 dec 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Pimpwedstrijd werd een succesverhaal

Editiepajot_bart_devill___rode_pimp
ingezonden foto
 

 Ter gelegenheid van de 100ste verjaardag kreeg vereniging Vlaamse Toeristenbond, later de VTB-VAB, nog later de vtbKultuur een nieuwe naam, “Cultuursmakers”. Eén van de feestactiviteiten(nationaal) was een Cartoonexpo. Deze Cartoonexpo met de 30 beste cartoons was een idee  van Johan Marchal- zelf ook cartoonist- uit Sint-Genesius-Rode.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 dec 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE VOG-comité organiseert opnieuw kerstdiner

Editiepajot_bart_devill___jeugdlokalen_rode
jeugdlokalen Sint-Genesius-Rode / foto Bart Devillé
 

 Vorig jaar werd het traditionele kerstdiner van VOG nog take away, dit jaar wordt het na de corona-perikelen opnieuw tafelen in Ons Parochiehuis. Voor wie het nog niet zou weten waar over het gaat….. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 dec 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE - Ook dit jaar vindt kerstmarkt in Rode plaats

Editiepajot_bart_devill___kerstmarkt_gbs_dworp
foto Bart Devillé
 

 Na het grote succes van vorig jaar organiseert de gemeente Sint-Genesius-Rode opnieuw een kerstmarkt en dit zoals in het verleden op het Dorpsplein in het centrum van de gemeente. Na een aantal uitgestelde edities o.m. door corona werd vorig jaar de draad terug opgenomen en met grandioos succes! Daarom ook organiseert de gemeente dit jaar opnieuw een kerstmarkt. Op 17 en 18 december wordt het dorpsplein opnieuw omgetoverd tot een sfeervolle kerstmarkt met gezellige chalets, een authentieke draaimolen, een stijlvol kerstconcert en aangename animatie voor groot en klein.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 dec 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Energieloze nachten vanaf 4 december

Lamp_burgemeesters_
De burgemeesters werkten samen om tot dit resultaat te komen.
 

 Halle, Dilbeek, Sint-Pieters-Leeuw, Beersel, Sint-Genesius-Rode en Linkebeek hebben er samen met Fluvius voor gekozen de verlichting langs de openbare wegen te doven tussen 23 en 5 uur, behalve op vrijdag- en zaterdagavond. In de nacht van zondag 4 december op maandag 5 december 2022 gaat deze energiebesparende maatregel van start. Gewestwegen blijven verlicht.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 nov 2022
Marc Sluys
 

Dure woongemeenten kunnen gronden reserveren voor eigen inwoners

Weyts_en_diependael_
 

In gemeenten met hoge woonprijzen krijgen lokale besturen de mogelijkheid om private kavels of woningen voor te behouden voor mensen die een band hebben met de gemeente. De Vlaamse Regering heeft daarvoor een  nieuw ontwerp van decreet ‘Wonen in eigen streek’ klaar. De bedoeling is om een dam op te werpen tegen sociale verdringing, want vandaag zijn er in dure gemeenten veel mensen die geen eigen plekje kunnen verwerven, zelfs al zijn ze bijvoorbeeld geboren en getogen in de buurt......

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 nov 2022
Marc Sluys
 

SINT-GENESIUS-RODE De periode van “Het Kinderuur” komt er terug aan

Editiepajot_bart_devill___kinderuur22
Foto Het Kinderuur
 

 Nu de corona-miserie zo goed als achter de rug ligt kan ook “Het Kinderuur” opnieuw heel veel kinderen gelukkig maken. Hoeveel er dat in al die jaren zijn? Een juist getal op plakken, zal wel niemand lukken, maar wellicht zijn het er vele duizenden... 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 nov 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE/Linkebeek/Beersel GC de Boesdaalhoeve, GC de Moelie en CC de Meent slaan handen in elkaar voor Kunstendag

Editiepajot_bart_devill___kunstendag_voor_kinderen_
ingezonden foto
 

 Nieuwe editie van Kunstendag voor  kinderen komt er aan. Na een succesvolle editie in 2021 slaan GC de Boesdaalhoeve, GC de Moelie en CC de Meent opnieuw de handen in mekaar voor een gloednieuwe Kunstendag voor Kinderen. Op zondag 20 november 2022 kan je met het hele gezin in GC de Boesdaalhoeve terecht voor een kennismaking met het thema wetenschap en techniek, overgoten met een cultureel sausje. Kom samen met ons ontdekken, experimenteren en uitproberen! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 nov 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Bal van Ro is aan 3de editie toe

Editiepajot_bart_devill___bal_van_ro
ingezonden foto
 

 Het is aftellen naar de 3 de editie van het Bal van Ro dat zaterdag, 19 november 2022, doorgaat in het C.C. Wauterbos in Sint-Genesius-Rode. Het “Bal van Ro” wordt georganiseerd door vzw de Kameroade van Ro met als bedoeling om een goed doel te steunen uit de regio of met een sterke plaatselijke link. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 nov 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO - Elke week afval inzamelen, ook da’s topsport!

Interafval-week_vh_afvalteam-ophalers-1080x1080-nl
 

In Vlaanderen dragen we onze topsporters op handen. Maar ook het personeel dat zorgt voor de afvalinzameling doet elke dag aan topsport. Wist jij dat ze elke week een marathon lopen, 66.000 stappen zetten en meer dan 14.000 Kcal verbranden? Daarom roepen de 19 gemeenten en Intradura op om extra hard te supporteren voor jouw afvalteam.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 nov 2022
Marc Sluys
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 29 dec 2022

archief