Artikels Archief van Sint-Genesius-Rode

C21

Weyts gaat vol voor nieuwe GO!-school op Bierenbergsite in RODE

Ben_weyts__aangeleverd_door_kabinet-rechtenvrij__2
 

 Minister van Onderwijs en Vlaamse Rand Ben Weyts stelt extra middelen beschikbaar waarmee het Gemeenschapsonderwijs (GO!) de gronden van de Bierenbergsite in de gemeente Sint-Genesius-Rode kan aankopen voor een nieuwe school

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jul 2024
Marc Sluys
 

“Voor Rode” nieuw met gemeenteraadsverkiezingen

Editiepajot_bart_devill___voor_rode
Ingezonden foto
 

 

Tot nu toe had de kiezer in Sint-Genesius-Rode de keuze tussen ofwel de Nederlandstalige of de Franstalige eenheidslijst, dit leverde o.m. ook een Vlaamse schepen op voor Engagement 1640 en 7 verkozenen 2018. Dit zou wel eens kunnen veranderen met de komende gemeenteraadsverkiezingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jul 2024
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

N-VA kandidaten Provincieraad voorgesteld in Bierhuis Beersel

Editiepajot_bart_devill___provincieraad_nva
Foto Bart Devillé
 

 Nu werden ook de N-VA kandidaten voorgesteld van de Provincieraad Vlaams-Brabant in Bierhuis Oud Beersel. Voor Vlaams minister Ben Weyts was het een thuiswedstrijd en hij zorgde voor de verwelkoming. Vervolgens leidde gedeputeerde Gunther Coppens de samenkomst in en had het vooral over het belang en de taken van de provincie, die “dikwijls onderschat worden door het publiek”. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jul 2024
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

100 jaar Davidsfonds Alsemberg en Sint-Genesius-Rode gevierd in Rode

Editiepajot_bart_devill___jubileum_rode_alsemberg
Foto Bart Devillé
 

 

Zaterdag 22 juni 2024 werden tijdens de eucharistieviering ter ere van de patroonheilige van het Davidsfonds Sint-Lutgardis de overleden leden herdacht van de laatste honderd jaren. Het Genesiuskoor luisterde de viering op. Na de viering werd er een drankje aangeboden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jul 2024
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Tweetalige lijst in Rode met gemeenteraadsverkiezingen

Editiepajot_bart_devill___accent_lijst
Ingezonden foto
 

 

Bij de lokale verkiezingen in faciliteitengemeente Sint-Genesius-Rode had de kiezer tot nu toe weinig keuze. Je kon stemmen voor ofwel de Nederlandstalige ofwel de Franstalige eenheidslijst. Daar komt nu verandering in.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jul 2024
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL / SINT-GENESIUS-RODE Lions Tussen Zenne en Zoniën schenken Van Raam Riksja Chat fiets voor 3 WZC

Editiepajot_bart_devill___ryksha_met_passagiers
Foto Bart Devillé
 

 

Lions Club -Tussen Zenne en Zoniën vzw schenkt aan de 2 OCMW-woonzorgcentra De Ceder te Beersel en De groene linde te Sint-Genesius-Rode alsook aan woonzorgcentrum Orelia Ter Beuken te Alsemberg een Van Raam Riksja Chat fiets  ter waarde van 12.000 euro inclusief BTW.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 apr 2024
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Werken aan nieuw busperron halte Ten Broek in RODE starten op 24 april

Scherm__afbeelding_2024-04-23_om_08
 

 Het Agentschap Wegen en Verkeer legt vanaf woensdag 24 april 2024 de bushalte ‘Sint-Genesius-Rode Ten Broek’ aan de Diepestraat opnieuw aan. In de richting van Alsemberg krijgt deze halte een verhoogd perron. Als alles volgens planning verloopt, duren de werken tot midden mei. Langs de werfzone regelen tijdelijke verkeerslichten het doorgaand verkeer.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 apr 2024
Marc Sluys
 

SINT-GENESIUS-RODE Rode doet mee aan Vlaams kampioenschap tegelwippen

Editiepajot_bart_devill___tegelwippen
Foto ingezonden
 

 

Inderdaad, geen late aprilgrap: de gemeente Sint-Genesius-Rode doet mee aan het Vlaams kampioenschap tegelwippen 2024. Voor wie nog niet weet waarover het gaat?....

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 apr 2024
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Vlaanderen verzekert voortbestaan Jeugdhuis Animoro in RODE

Scherm__afbeelding_2024-04-11_om_09
 

Minister van Vlaamse Rand Ben Weyts zorgt ervoor dat Jeugdhuis Animoro de komende 50 jaar verzekerd is van hun plaats in het stationsgebouw van Sint-Genesius-Rode

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville
 

Kom vanaf heden zelf uw bloemen plukken bij Elke van FleurBloem in Herne

Editie_herne_elke_2__kopie_
Elke tussen de bloemen op het plukveld.- Foto Marc Colpaert
 

Bij FleurBloem zetten we bloemen in de schijnwerpers voor elke gelegenheid. Kwaliteit en duurzaamheid zijn voor ons belangrijk", vertelde ons Fleur Annendyck uit Herne. Ze streeft naar een korte keten, 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 apr 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Erosiepoel met water en modder opvangen in RODE

Erosiepoel_rode
 

 De provincie Vlaams-Brabant en de gemeente Sint-Genesius-Rode hebben erosiebestrijdingswerken uitgevoerd ter hoogte van de Krechtenbroeklaan. Deze werken moeten de water- en modderoverlast verminderen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mrt 2024
Hugo Deville
Bart Deville
 

SINT-GENESIUS-RODE Babycafé opent opnieuw de deuren in Rode

Editiepajot_bart_devill___baby_caf__
Ingezonden foto
 

 Nieuw is het Babycafé in Sint-Genesius-Rode niet, wel terug van weggeweest. Dit dank zij vzw PAVOK, Kind & Gezin, het gemeentebestuur en het OCMW die de handen in elkaar sloegen. De nieuwe start is weggelegd voor maandag 15 april en waarover het gaat?  

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mrt 2024
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Nieuwe toekomst voor stationsgebouw Rode

Editiepajot_bart_devill___station_rode
Foto Bart Devillé
 

 Het ziet er naar uit dat binnen afzienbare tijd het stationsgebouw van Sint-Genesius-Rode een nieuwe toekomst tegemoet gaat. Dit 150 jaar na de bouw er van. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 mrt 2024
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE/VLEZENBEEK En daar zijn KTV De Noordstar en Rederijkerskamer de Leliebloem terug

Editiepajot_bart_devill___kt_de_noorstar2
Ingezonden foto
 

 KTV De Noordstar en Rederijkerskamer de Leliebloem hebben een gouden hart. Inderdaad ze blijven het maar doen: toneel spelen voor het goede doel en dit al voor de zoveelste keer. Dit jaar wordt het “Verf”, van Valentin Katajev in een bewerking van Luc Collin, die ook de regie voert. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 feb 2024
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Boerenprotest zorgt voor verkeershinder

Scherm__afbeelding_2024-01-30_om_13
 

 Sinds zondagavond is er flinke verkeersoverlast in en rond Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw door het boerenprotest. Het is nog niet duidelijk hoe lang de blokkades blijven en of de actievoerders zich zullen verplaatsen. De actievoerders laten niet in hun kaarten kijken. Wij houden je zo goed en snel mogelijk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jan 2024
Marc Sluys
 

SINT-GENESIUS-RODE Niets aan de hand met Rodens drinkwater

Editiepajot_bart_devill___sgr
Foto Bart Devillé
 

 De jongste weken was er heel wat te doen rond de berichtgeving inzake de waterkwaliteit in de regio en ook in Sint-Genesius-Rode. Het gemeentebestuur van Rode besliste dan ook een drinkwaterstaal op vier punten te nemen in de gemeente. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jan 2024
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

RODE Leerlingen OLV Instituut namen deel aan Junior Journalist

Scherm__afbeelding_2024-01-25_om_15
Ingezonden foto
 

 Leerlingen van 3E en 4E Moderne Talen van het Onze-Lieve-Vrouwinstituut in Sint-Genesius-Rode vielen in de prijzen met hun deelname aan de lokale ronde van de schrijfwedstrijd Junior Journalist. Deze wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door het Davidsfonds en had deze editie als thema “Oost west, thuis best”. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jan 2024
Hugo Deville
Bart Deville
 

Van Rompuy krijgt vervolg op zijn voorstel om Halle Vilvoorde te erkennen als centrumregio

Scherm__afbeelding_2024-01-24_om_17
 

Vandaag werd een hoorzitting gehouden in de commissie Vlaamse rand, daarin werd duidelijk dat de erkenning van Halle-Vilvoorde als centrumregio de toekomst van onze Vlaamse rand moet verzekeren. Vlaams fractievoorzitter (cd&v) Peter Van Rompuy diende in juli zijn conceptnota in om Halle-Vilvoorde als centrumregio te erkennen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2024
Marc Sluys
 

SINT-GENESIUS-RODE Schenking opbrengst Bal van Ro aan BePOPI

Editiepajot_bart_devill___waaile_van_ro
Foto Bart Devillé
 

 Op 18 november 2023 organiseerde de vzw Kameroade van Ro de 4de editie van het Bal van Ro in het C.C. Wauterbos in Sint-Genesius-Rode. Deze editie werd opnieuw een groot succes. Het publiek was massaal aanwezig, de bar draaide op volle toeren en er werd gefeest tot in de vroege uurtjes. Door de talrijke opkomst en de financiële steun van onze sponsors houden we een mooie opbrengst over aan dit evenement. We waren dan ook heel tevreden en fier afgelopen zaterdag een cheque te kunnen uitreiken aan vzw BePOPI voor een bedrag van 3.173,64 €.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jan 2024
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Soroptimist Club Beersel-Zennevallei maakten tieners gelukkig

Editiepajot_bart_devill___soroptimist_5
Ingezonden foto
 

 Soroptimist Club Beersel-Zennevallei en de Horizon VZW sloegen de handen in elkaar om met een feestje op 3 januari 2024 de 10-14jarigen van het OCMW te Sint-Genesius-Rode  een fijne namiddag te bezorgen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jan 2024
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief