Artikels Archief van Sint-Genesius-Rode

SINT-GENESIUS-RODE / BEERSEL - Fashion & Dinner Event in het Kasteel Gravenhof

Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef
 

Party To Style, winkel van kledij en mode accessoires, uit Sint-Genesius-Rode organiseerde op vrijdag in samenwerking met Coiffure Tanguy, Kasteel Gravenhof, Pivoine Flowers, Factory Photography en Patisserie Amandino terug een Fashion & Dinner Event. Niet meer zoals de vorige jaren in de Vredezaal in Dworp, maar in Kasteel Gravenhof in Dworp. De gasten konden genieten van een heerlijk 4-gangen diner in combinatie met een modeshow.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mrt 2018
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

SINT-GENESIUS-RODE -Nieuwe tentoonstelling van kunstgroep ap-Art

Editieajot_beersel
Ingezonden foto
 

De kunstgroep ap-Art met Jacky Demesmaeker, José Konings, Janot Michiels, Gerrit Moerenhout, Chris Sleewaegen,  Annemie Wivrouw,  Lieve Berghmans, Rudy Van Roy,  Nicky Roggen en Bieke Decru stelt tentoon in CC Wauterbos  in Sint-Genesius-Rode op 23-24-25 maart.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mrt 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

SINT-GENESIUS-RODE/BEERSEL Davidsfonds afdelingen organiseren “Nacht van de Geschiedenis”

Editiepajot_bart_devill___kroningsfeest_rode
ingezonden foto
 

De Davidfonds afdelingen van Sint-Genesius-Rode, Alsemberg, Beersel en Lot slaan de handen in elkaar bij het organiseren van de “Nacht van de Geschiedenis”. Dit jaar is het thema van de Nacht van de Geschiedenis religie. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mrt 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

HALLE / SINT-GENESIUS-RODE - Mini Hofmaarschalkenpaar op bezoek in hun school

Editiepajot_halle
Ingezonden foto
 

De Orde van Hofmaarschalken en Hofdames Halle vzw en het Hofmaarschalkenpaar Bart II en Jessica I waren te gast op de school van hun Mini Hofmaarschalkenpaar Dylan I en Tatiana I. Dit jaar komt de Mini Hofmaarschalk uit het Onze-Lieve-Vrouwinstituut te Sint-Genesius-Rode en de Mini Hofdame uit het Don Bosco-instituut te Halle.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mrt 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

SINT-GENESIUS-RODE - Engagement1640

Verkiezingen_p200
EP

 Onder deze naam trekken de geëngageerde Rodenaren op 14 oktober ek naar de lokale verkiezingen, want ‘zich engageren voor alle inwoners van hun gemeente met postcode 1640’ is dé kernboodschap van elke kandidaat op hun open, niet-partijgebonden lijst.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 mrt 2018
Felix Merckx
Ep
 

La Mamma.Een allegorie? in SINT-GENESIUS-RODE

Lamammacast
De cast van het toneelstuk. foto ingezonden.
 

De mannen zwaaien de plak? Vergeet het. In het Siciliaanse Catane, begin 20ste eeuw, heerst La Mamma. Haar familie is haar “speeltje”. Daar kunnen paters, notarissen, zelfs bisschoppen niet tegenop. Haar zoon Antonio maakt furore in Rome. Alle vrouwen vallen voor hem en alle deuren gaan open.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 mrt 2018
Marc Sluys
ingezonden foto
 

SINT-GENESIUS-RODE/SINT-PIETERS-LEEUW K.T.V. De Noordstar speelt “La Mama”.

Editiepajot_bart_devill___la_mama
ingezonden foto
 

 

Eerder speelde de Koninklijke Toneelvereniging De Noordstar al “La Mama”, een blijspel van A.Roussin in een vertaling en regie van Luc Collin,  in G.C. Nekkersdal te Laken, ze voeren dit toneelstuk nog op in G.C. De Boesdaalhoeve te Sint-Genesius-Rode op zaterdag 17 maart om 20u15, in Ontmoetingscentrum De Merselborre in Vlezenbeek op zaterdag 24 maart om 20u en zondag 25 maart om 15u en tenslotte in CC Ukkel in de Rodestraat op 28 april om 20u15.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE “Blik op de toekomst van Rode” interesseerde heel wat belangstellenden

Editiepajot_bart_devill___praatcaf___rode
foto Bart Devillé
 

 Als aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen werd voor geëngageerde Rodenaren een praatcafé georganiseerd in Krijmerie Kwadeplas, thema was “Blik op de toekomst van Rode”. En er kwamen er heel wat opdagen. Zowel “oude getrouwen” als nieuwelingen, ouderen als jeugd. De uitnodiging voor dit praatcafé was viertalig(Nederlands, Frans, Duitstalig en Engels). Wel werd nadrukkelijk  vermeld dat de voertaal het Nederlands zou zijn. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 feb 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE - K-Creation schittert bij Dance Waves Competition in Sambreville

20180218_154921
 

Zondag 18 februari tekende dansschool K-CREATION uit Sint-Genesius-Rode present bij de Dance Waves Competition die plaatsvond in het Cultuur Centrum van Sambreville.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 feb 2018
Sam Herremans
ingezonden
 

Muziek maken met baby’s en peuters in SINT-GENESIUS-RODE

Editiepajot_rode
Ingezonden foto
 

Het Babycafé in Sint-Genesius-Rode is elke vrijdag open van 9 tot 12 uur. Je ontmoet er andere mama’s met kinderen, oma’s met kleinkinderen… Regelmatig kan je ook deelnemen aan activiteiten. Op vrijdag 2 maart maken ze muziek met eenvoudig materiaal en leuke muziekinstrumenten. Kinderen herkennen van bij de geboorte klanken en ritme. Mama en papa kunnen dit nog extra stimuleren. Samen zingen, spelen en bewegen op muziek is leuk. Deelnemen is gratis, iedereen is welkom!

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 feb 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

SINT-GENESIUS-RODE - Aangepast kerkhofreglement zorgt voor onrust

Begrafenis
Foto Bart Devillé
 

 Bijna twee jaar geleden werd in Sint-Genesius-Rode het kerkhofreglement aangepast. Vroeger was het in Rode mogelijk om gratis een tijdelijk graf voor 10 jaar aan te vragen, met nadien de mogelijkheid om iedere vijf jaar te verlengen tegen een redelijke prijs. In het nieuwe reglement kon een tijdelijke begraving voor tien jaar nog altijd, maar een verlenging werd onmogelijk gemaakt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 feb 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE - In de Kerkstraat komen er 7 sociale nieuwbouwappartementen

Sociale_woningen
foto Bart Deville
 

Op de jongste gemeenteraad werd de verkoop van de pastoriewoning in de Dorpsstraat unaniem goedgekeurd. Koper is de sociale huisvestingsmaatschappij Woonpunt Zennevallei(WPZ) met zetel in Halle.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 feb 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Ook SINT-GENESIUS-RODE keurt overeenkomst Sportregio Zuidwest Rand goed

Editiepajot_bart_devill___sgr
foto Bart Devillé
 

 Op de gemeenteraad van Sint-Genesius-Rode keurden zowel de IC-GB meerderheid als de Vlaamse oppositiefractie Respect de overeenkomst Sportregio Zuidwest Rand goed. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 feb 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Geëngageerde Rodenaren organiseren praatcafé in aanloop naar verkiezingen

Editiepajot_bart_devill___sgr
foto Bart Devillé
 

  Dezer dagen wordt in Sint-Genesius-Rode een uitnodiging verspreid voor een praatcafé in Krijmerie Kwadeplas, Kwadeplasstraat 32. Deze uitnodiging voor het praatcafé met als thema “Blik op de toekomst van Rode” is wel viertalig(Nederlands, Frans, Engels en Duits) opgesteld, maar met de vermelding dat de voertaal tijdens het praatcafé het Nederlands zal zijn. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 feb 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL/SINT-PIETERS-LEEUW/SINT-GENESIUS-RODE Vlaams Brabant subsidieert preventieve maatregelen tegen wateroverlast

Editiepajot_bart_devill___subsidiereglement_provincie_wateroverlast
foto Bart Devillé
 

 Nuttig om weten: Vlaams Brabanders, die in overstromingsgevoelige zones wonen, kunnen provinciale subsidies krijgen om hun woning of handelszaak te beschermen tegen wateroverlast. Inwoners uit Beersel, Sint-Genesius-Rode en Sint-Pieters-Leeuw kunnen als eerste een beroep doen op deze subsidies. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jan 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Pasar SINT-GENESIUS-RODE op stap in Virginal

Pasar
EP

 Op zondag 25 februari 2018 om 14:00 u gaat Pasar Rode wandelen in Virginal en bezoekt er een paardentrainer. Afspraak op de parking Rue du Moulin à Vent, 1460 Virginal-Samme

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jan 2018
Felix Merckx
EP
 

N-VA SINT-GENESIUS-RODE wandelt verkiezingsjaar in

Editiepajot_bart_devill___winterwandeling_rode
foto Bart Devillé
 

 Vorig jaar organiseerde N-VA Sint-Genesius-Rode voor de eerste maal een winterwandeling van aan de Boesdaalhoeve.  Dit jaar organiseerde men een tweede editie en werd geopteerd voor de Krijmerie Kwadeplas als startplaats. Voor deze tweede winterwandeling kwamen toch een vijftigtal wandelaars opdagen voor een wandeling van een goede 7 km. Voor velen hoekjes die men nog niet kende en langs een erg heuvelachtig landschap. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jan 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Strijd tegen wateroverlast. Subsidies voor preventieve maatregelen in BEERSEL, LEEUW en RODE

Vlaams_brabant_nieuw_logo_1_
EP

 Vlaams-Brabanders, die in overstromingsgevoelige zones wonen, kunnen provinciale subsidies krijgen om hun woning te beschermen tegen wateroverlast. Inwoners uit Beersel, Sint-Genesius-Rode en Sint-Pieters-Leeuw kunnen als eerste beroep doen op deze subsidies. Op 29 januari om 10.30 uur stelt gedeputeerde Monique Swinnen het subsidiereglement over waterpreventieve maatregelen voor de gemeenten Beersel, Sint-Pieters-Leeuw en Sint-Genesius-Rode voor

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jan 2018
Felix Merckx
EP
 

DILBEEK / RODE - Ruim 60.000 euro voor de versterking van 5 handelsk

Vlaams_brabant_nieuw_logo_1_
EP

 De provincie Vlaams-Brabant keurde 5 handelskernversterkende projecten goed in de gemeenten Dilbeek, Landen, Tervuren, Tienen en een intergemeentelijk project van Horizon+ voor de gemeenten Hoeilaart, Overijse, Sint-Genesius-Rode en Tervuren. Deze 5 projecten ontvangen in totaal 61.207,62 euro om hun handelskernversterkende initiatieven uit te voeren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jan 2018
Felix Merckx
EP
 

SINT-GENESIUS-RODE Davidsfonds Rode organiseert lezing

Editiepajot_bart_devill___davidsfonds
EP
 

 Koen Wauters, niet de zanger van Clouseau maar wel wetenschapsjournalist, zal het hebben over “Van archeologie tot zwaartekrachtgolven”.

Hij neemt ons mee achter de schermen van het VRT-journaal en van VRTNWS. Wat is nieuws? Hoe vindt een journalist nieuws, of hoe komt het tot bij hem? Hoe wordt het nieuws  gecheckt? En hoe komt dat dan in Het journaal, of op de website VRTNWS? Koen Wauters probeert aan de hand van vele voorbeelden een antwoord te geven."

Deze lezing vindt plaats in het Cultureel Centrum Wauterbos te Sint-Genesius-Rode op 1 februari om 20u. De toegangsprijs bedraagt 7 euro, davidsfondsleden betalen 5 euro.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jan 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Laatste Nieuws

Felix Merckx | 07 mrt 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief