Artikels Archief van Sint-Genesius-Rode

SINT-GENESIUS-RODE Bijbelse evocatie: Jakobus, zoon van de Donder

Editiepajot_bart_devill___bijbel
Ingezonden foto
 

 Zondag  1 oktober om 15 uur vindt in de H. Genesiuskerk te Sint-Genesius-Rode de opvoering plaats van de bijbelse evocatie: Jakobus, zoon van de donder, een theatermonoloog door Luc Devisscher, met muzikale omlijsting door orgel en koorzang. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 sep 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Zomerse terrasjes op de jaarmarkt van SINT-GENESIUS-RODE

Editiepajot_rode
Foto © Elsie De Greef / Terrasjesweer op de jaarmarkt van Rode
 

Zaterdag was het opnieuw jaarmarkt in Sint-Genesius-Rode. Je kon er  terecht voor de standen van kramers en verenigingen, een stand met old-timers, demonstraties van oude volksambachten, de garage sale waar Rodenaren hun tweedehandsspullen kunnen verkopen en optredens van het Kinderuur.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 sep 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

SINT-PIETERS-LEEUW / REGIO De Lambiek Fabriek presenteert Oude Geuze Brett-Elle

Editiepajot_bart_devill___bret_elle1
foto Bart Devillé
 

 De Oude Geuze van  Boon, 3 Fonteinen, Oud-Beersel, Lindemans, Timmermans, Hanssens e.a. krijgen weldra gezelschap van Oude Geuze “Brett-Elle”, of het resultaat van een uit de hand gelopen hobby van een groepje vrienden uit de Zennevallei, toch het epicentrum van spontane gisting. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL/REGIO Vzw Zot van Beersel organiseert zijn 3de retro fuif

Editiepajot_bart_devill___fuifzvbeersel_2017
Foto Devillé
 

 Op zaterdag  7 oktober 2017 organiseert vzw Zot van Beersel voor de derde maal zijn  ‘Do You Love The 80’s Party’ in het  DOC te Alsemberg.   Nieuw dit jaar is dat er op algemene aanvraag ook the 70’s  bij betrokken worden. De nieuwe naam  wordt dan ook “Do You Love the 70’s and 80’s “.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

GOOIK / HALLE - De nieuwe Volvo XC60 van garage Sterckx

Editiepajot_gooik__sterckx_1__kopie_
Philip en Ilse bij twee prachtige wagens. - Foto Marc Colpaert
 

In restaurant De Popelier in Gooik werd door de firma Sterckx uit Halle de nieuwe Volvo XC60 voorgesteld. Garage Sterckx met vestigingen in Halle en Sint-Genesius-Rode nodigden hun klanten uit om in alle rust en met een hapje en een drankje van de nieuwe Volvo XC60 te komen genieten. En het moet gezegd worden deze laatste aanwinst ziet er veelbelovend uit. Zowel langs de buitenkant als langs binnen kan men hier spreken van een uitstekende afgewerkte wagen. Volgens de reclame die de laatste weken onze schermen overspoelden is dit blijkbaar ook een wagen die automatisch stopt 
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

SINT-GENESIUS-RODE Ook dit jaar organiseert Davidsfonds Rode Tweedehandsboekenbeurs

Editiepajot_bart_devill___boekenbeurs
Foto Bart Devillé
 

 De tweedehandsboekenbeurs van Davidsfonds Rode, ter gelegenheid van de jaarmarkt in Ons Parochiehuis, is al jaren een centraal punt waar mensen eens binnenlopen om te snuisteren in boeken en CD’s of voor een drankje of een stukje taart. Maar het Davidsfonds Rode is er niet alleen op de afspraak. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO - K-Creation LEGACY op 22 september in CC De Meent

Legacyshow1-1
 

CHRIST’OF, al jarenlang trouwe dansdocent bij de Jacksondancerz van K-creation, brengt tezamen met zijn live band (8 muzikanten), backing vocals en dansers een wervelende visuele show waar de bekendste Michaël Jackson nummers in een sublieme muzikale opvolging de revue passeren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 sep 2017
Sam Herremans
ingezonden
 

Tiende jaarmarkt op zaterdag in SINT-GENESIIUS-RODE

Editiepajot_rode
Foto © Elsie De Greef van verleden jaar
 

De jaarmarkt in Rode heeft al een hele weg afgelegd. De eerste jaarmarkt in 1869 was puur op dierenkeuring gericht. Later evolueerde deze naar stands met marktkramers en verenigingen. In de laatste tien jaar waren er terug ingrijpende wijzigingen: het begon met de verhuis van de jaarmarkt naar zaterdag en drie jaar geleden werd het circuit gewijzigd. Ook wordt de klemtoon meer gelegd op animatie en een gevarieerd programma gedurende de dag zodat je altijd iets nieuws kan zien.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 sep 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

SINT-GENESIUS-RODE - Seizoensopener van GC de Boesdaalhoeve met Patrick Riguelle

Deboesdaalhoeve-logo
EP

 Patrick Riguelle heeft als muzikale veelvraat definitief zijn ware DNA gevonden: het Franse chanson. In duo met Jan Hautekiet vertolkt hij in zijn onnavolgbare stijl nummers van Patachou, Barbara, Juliette Gréco, Anne Sylvestre, Trenet, Brel, Aznavour en Boris Vian. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 sep 2017
Felix Merckx
EP
 

SINT-GENESIUS-RODE Paella Take Away werd overweldigend succes

Editiepajot_bart_devill___paella
foto Bart Devillé
 

 De Paella Take Away die in Sint-Genesius-Rode in het leven werd geroepen op initiatief van Michele Nerinckx, moeder van kankerpatiënt Reuben Mosselmans kende een onverwacht en overweldigend succes. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 aug 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Rodense Lea’s komen ook dit jaar op tegen kanker

Editiepajot_bart_devill___rodense_lea_s
foto Bart Devillé
 

 Vorig jaar vonden drie dames die ofwel in Sint-Genesius-Rode wonen of eerder woonden dat er in hun gemeente ook wat mocht gedaan worden voor “Kom op tegen Kanker”. Ze besloten dan ook deel te nemen aan het Plantjesweekend en azalea’s te verkopen. Mireille Goossens en Wendy De Bonridder uit Sint-Genesius-Rode en Martine Dandoy die vandaag in Alsemberg woont, maar van Sint-Genesius-Rode afkomstig is, gingen op zoek naar een geschikte naam en noemden zich uiteindelijk de “Rodense Lea’s” ( “Rodense” van Sint-Genesius-Rode en “Lea”s afgeleid van azalea’s). En hun eerste Plantjesweekend mocht er zijn.. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 aug 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE - Volkin’Ro blijft een sfeervol familiefestival

Editiepajot08
Foto © Veerle Volders
 

Na een verdiend sabbatjaar was de Volkin’Ro-ploeg klaar om opnieuw de draad op te pikken en er een spetterende editie van te maken. En ook dit jaar werd het ondanks de regenbuien een sfeervol familiefestival met veel  muziek, streekproducten en extra kinder-en randanimatie voor jong en oud. Er waren optredens van Red & Lily, The Symptomatics, Stefan Dixon,  Bram en Lennert en  Guy Swinnen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 aug 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

SINT-GENESIUS-RODE - Reuben Mosselmans, familie en vrienden organiseren Paelle Take Away voor vzw NET&MEN Kanker

Aaaapaelle2
Foto Bart Devillé
 

 Op initiatief van Michele Nerinckx, moeder van kankerpatiënt Reuben en samen met hem, familie en vrienden werd besloten een Paelle Take Away te organiseren op zaterdag 26 augustus. De opbrengst gaat via de warmste weekactie van Studio Brussel integraal naar de vzw www.net-men-kanker.be   .

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 aug 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Louis en Sidonie uit SINT-GENESIUS-RODE vierden 60 jaar huwelijk

Rode_diamant_colignon_p_
Louis Colignonen Sidonie Smits vierden diamant. Foto's © Marc Sluys
 

 Louis Colignon (82) en Sidonie Smits (89) vierden hun 60-jarige op de afdeling Dahlia van het woonzorgcentrum in Rode. Het gezin groeide met zoon Christian (+) en dochter Carine en twee kleinkinderen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jul 2017
Marc Sluys
Marc Sluys
 

SINT-GENESIUS-RODE N-VA raadsleden van Respect staan zitpenningen (overbodige) gemeenteraad af

Editiepajot_bart_devill___n-vafractie_rode
ingezonden foto
 

 Op dinsdag 18 juli 2017 riep burgemeester Rolin(IC-GB) van Sint-Genesius-Rode een extra gemeenteraad bij elkaar. Oorzaak was het ontbreken van een consensus in verband met een beroepsprocedure bij de Raad van State rond de vernietiging van de taalregistratie en de bevestiging van de omzendbrieven Peeters en Martens door N-VA minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans. Op deze gemeenteraad verwoordde Vlaams schepen Anne Sobrie (Respect) al het standpunt van haar fractie en argumenteerde o.m. dat “dankzij” de meerderheids fractie van IC-GB en deze extra gemeenteraad de Rodenaar dieper in zijn zakken gaat moeten tasten. Ook betreurde zij dat hier mee opnieuw het communautaire aan bod komt en kondigde aan opnieuw klacht neer te leggen.
Ook N-VA Sint-Genesius-Rode is niet te spreken over de samenroeping van de gemeenteraad voor één punt. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jul 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Sint-Genesius-Rode roept gemeenteraad samen voor één agendapunt

Editiepajot_bart_devill___annesobrie
Schepen A. Sobrie / ingezonden foto
 

 Op de het schepencollege van 29 juni brak Vlaams schepen Anne Sobrie(Respect)  de consensus op het voorstel van de meerderheid om beroep aan te tekenen bij de Raad van State tegen het M.B. van 26 juni ll. van de Vlaamse Minister van Binnenlandse aangelegenheden. Daarom moest dit punt behandeld worden op de gemeenteraad. Gezien een eventueel beroep binnen de 60 dagen moest worden ingediend, werd dan maar een extra gemeenteraad samen geroepen met één agendapunt 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jul 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO - Hakseldammen houden water en modder tegen in Dilbeek en Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Genesius-Rode en Galmaarden

Bellestraat1
Ingezonden foto
 

  Het glooiende Dilbeek en Sint-Pieters-Leeuw zijn erg gevoelig voor erosie en wateroverlast. Daarom investeerde de provincie in houthakseldammen in beide gemeenten. Ze voorkomen erosie van de vruchtbare grond en houden modderstromen tegen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jul 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto's
 

SINT-GENESIUS-RODE N-VA Sint-Genesius-Rode wenste alle voorbijgangers een prettige Vlaamse feestdag

Editiepajot_bart_devill___nva_rode
foto Bart Devillé
 

 Voor de tweede keer plaatste N-VA Sint-Genesius-Rode op de grote verkeersas door de gemeente een grote banner ter gelegenheid van de Vlaamse Feestdag. Opvallend, niet iedereen was er even blij mee. N-VA Sint-Genesius-Rode ging voor het tweede jaar op rij post vatten langs de Zoniënwoudlaan om de voorbijgangers een “Prettige Vlaamse Feestdag” te wensen. Anders dan vorig jaar kwamen er nu, naast talloze positieve reacties, ook wel ronduit vijandige reacties van automobilisten en voorbijgangers.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL/SINT-GENESIUS-RODE/SINT-PIETERS-LEEUW Vier woonzorgcentra kopen samen “De Tovertafel” aan

Editiepajot_bart_devill___tovertafel
foto Bart Devillé
 

 Vier woonzorgcentra in Beersel, Sint-Genesius-Rode en Sint-Pieters-Leeuw gaan op een unieke manier samenwerken. Voor hun bewoners met dementie kopen ze samen ‘De Tovertafel’ aan. Ze worden hierbij ondersteund door de Lionsclub Zenne en Zoniën die 2500 euro schenkt aan dit project. De Tovertafel is een stimulerend speels product voor ouderen met dementie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Ook Sint-Genesius-Rode wil naar Raad van State trekken

Editiepajot_bart_devill___sintgenesiusrode
foto Bart Devillé
 

  Uiteraard viel het te verwachten dat ook Sint-Genesius-Rode niet akkoord zou gaan met de vernietiging door Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans(N-VA) van de beslissingen van vijf van de zes faciliteitengemeenten over het aanleggen van een taalregister. Natuurlijk was Damien Thièry, eerste schepen en voormalig waarnemend burgemeester van Linkebeek, er als de kippen bij om naar de Raad van State te trekken: hij wordt toch door zijn schepenen slaafs gevolgd in zijn beslissingen. Anders verliep het wel in Sint-Genesius-Rode. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jul 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief