Artikels Archief van Ninove

C21

NINOVE/GERAARDSBERGEN - Kunst ateljee +3 stelt tentoon in het musea Hunnegem

Image0__9_
 
Het Kunst-ateljee +3 Ninove exposeert in het musea Hunnegem in de Gasthuisstraat 104 in Geraardsbergen. U bent er welkom op zaterdag 2 maart van 13 tot 18 uur en op zondag 3 maart van 13 tot 18 uur.  
 

Klik hier om meer te lezen

 
24 feb 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

NINOVE - Man-Kei To pakt brons op wereldkampioenschap G-badminton in Thailand

A_a_kampioen
Man-Kei To op het WK G-badminton in Thailand. (Copyright BadmintonPhoto)
 

Onze landgenote Man-Kei To uit Ninove heeft op het wereldkampioenschap rolstoelbadminton in Pattaya (Thailand) in het enkelspel een bronzen medaille behaald. In de halve finale verloor ze met een driesetter van de thuisspeelster Sujirat Pookkham, de vice-paralympisch kampioen 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 feb 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

HERNE/REGIO - Word je een gastgezin deze zomer voor een Oekraiens kind

E2oqyq3j
 

De vzw Euro-Children bezorgt - sinds 1956 - jaarlijks vakanties aan kinderen uit probleemgebieden in Europa. Deze kinderen verblijven tijdens de zomervakantie voor een drietal weken in Vlaamse gastgezinnen en bouwen zo 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 feb 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

NINOVE - PVDA Ninove lanceert 3 kandidaten voor de nationale verkiezingen

A_pvda_ninove_kandidaten_9_juni_joachim__kim_en_malick__2_
ingezonden foto
 

PVDA Ninove is met 3 kandidaten goed vertegenwoordigd voor de verkiezingen van 9 juni. De lokale voorzitter Joachim De Maeseneer en Malick Sylla staan op de Vlaamse lijst en Kimberly Delangre staat op de federale lijst. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 feb 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

NINOVE - MAN-KEI TO wil presteren op het WK maar PARIJS is hoger doel

Editie_ninove_standbeeld_lopers_3__kopie_
Illustratiefoto marc colpaert
 

Van 20 tot en met 25 februari neemt Man-Kei To uit Ninove deel aan het wereldkampioenschap G-badminton in Pattaya (Thailand). Na haar Europese titel van augustus vorig jaar wil ‘Kiki’ de goede prestaties

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 feb 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - ILvA heeft een nieuw logo

Logo_ilva_vrachtwagen__kopie_
Ingezonden foto
 
ILvA heeft een nieuw logo en neemt afscheid van het oude logo dat bijna 20 jaar dienstdeed. Met het nieuwe ILvA stralen we eenvoud en duidelijkheid uit, zonder franjes. Helemaal zoals we zijn dus. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
21 feb 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - De Belgian Blue Tigers op weg naar het EK 2024 in Saarbrucken in Duitsland

Editie_galmaarden_politie_4__kopie_
Politiemensen bij de Belgian Blue Tigers.- Foto marc Colpaert
 

Cara Juwet, inspecteur en wijkagent in de politiezone Pajottenland aangevuld met Annick Haegeman (politiezone Dilbeek) en Evelien Lievens (politiezone Ninove) zijn alle drie speelsters van de Belgian Blue Tigers. Op donderdag 15/02 en vrijdag 16/02 werd 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 feb 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

NINOVE - De koers gaat van start met De Omloop en de eindmeet ligt terug op de Elisabethlaan in Ninove

20240217_135752
De koers komt naar Ninove.- Foto Marc Colpaert
 

Zoals de vorige jaren begint eind februari het Vlaamse wielerseizoen opnieuw met op zaterdag 24 februari de Omloop Het Nieuwsblad. Het parcours vol met kasseien en de nodige hellingen, biedt de kans voor de grote klassieke renners om zich gelijk te laten zien in dit eerste Europese en  

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 feb 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

NINOVE - Jacques Vermeire en Luc Verschueren komen voor de derde keer naar Ninove

Editie_ninove_standbeeld_3__kopie_
Zij hebben ook al kaarten. Foto Marc Colpaert
 

Liefst dertig jaar na hun iconische Zaalshows - de rode en de gele, met 1.150 voorstellingen voor 550.000 bezoekers, van 1989 tot 1995 -  is het legendarische duo Vermeire-Verschueren, fris als groentjes, eindelijk klaar voor een 'Zaalshow 2.0'. Het duo houdt nu maar liefst ook voor de derde keer halt in Ninove.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 feb 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

NINOVE - De kermis opent de deuren op vrijdag 16 februari vanaf 16 uur

Kermis2024__kopie_
Foto ingezonden
 

De carnavalsfoor in Ninove staat dit jaar terug garant voor heel wat amusement bij groot en klein tijdens het carnavalsweekend. De attracties openen vrijdag 16 februari 2024 vanaf 16 uur. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 feb 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

NINOVE - Een ongunstige beslissing voor de twee aangevraagde windturbines

A_ninove

“Het college van burgemeester en schepenen  nam op maandag 5/02/2024 een beslissing tot ongunstig advies aan het departement omgeving omtrent de twee aangevraagde windturbines van Engie op het oud industriepark en in de ernaast liggende weiden in Ninove. Schepen Katie Coppens zegt 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 feb 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Kom meer te weten over de opgravingen rond Nederbrakel

A_brakel_dirk_willaert
Ingezonden foto
 
Op 23 februari om 20u brengen archeologen van SOLVA het relaas over  de opgravingen in Nederbrakel en dit zorgt voor een unieke inkijk op de late Middeleeuwen, u komt toch ook naar de kerk in Nederbrakel. De ingang is gratis wel reserveren.

  

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 feb 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GERAARDSBERGEN/NINOVE - Vlaamse arbeidssteun voor de Denderstreek en de Vlaamse Ardennen

Image__7_

Een maand na de bekendmaking van het “Denderplan” van de N-VA, maakt de Vlaamse regering een steunmaatregel bekend voor de arbeidsmarkt in de streek: een korting van 25% op de bedrijfsvoorheffing gedurende 2 jaar 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 feb 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GOOIK - Sympathisanten kopen het praalgraf van Staf De Clercq op de Kesterheide in Gooik

Editie_colpaert_gooik_graf_staf_2__kopie_
Het praalgraf van Staf op de Kesterheide.- Foto Marc Colpaert
 

Enkele sympathisanten kochten het praalgraf van Staf De Clercq op de hoogste top van de Kesterheide in Gooik. Al vele jaren zorgt dit praalgraf bij bepaalde mensen voor de nodige spanningen. Sommige wilden dit praalgraf weg, anderen wilden dan weer een extra 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 feb 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

OETINGEN - Op zondag 28 januari is er een gratis initiatie start 2 trail bij iMove

Unnamed__17_
Ingezonden foto
 

Zondag 28 januari gaat hun éénmalige GRATIS INITIATIE START 2 TRAIL door! Er zijn al een goed aantal inschrijvingen, maar toch willen we jullie hier nog even aan herinneren, want graag willen we er nog wat enthousiastelingen bij. We hebben de zon besteld 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jan 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

N-VA NINOVE hekelt ongelijke behandeling van zelfstandigen bij de toekenning van starterspremie

Image__7_

Op de gemeenteraad werd maandagavond een nieuw subsidiereglement goedgekeurd om startende ondernemers te ondersteunen. N-VA Ninove steunt alle initiatieven om startende ondernemers en zelfstandigen een duwtje in de rug te geven maar vindt het totaal onverantwoord dat een onderscheid wordt gemaakt tussen zelfstandigen uit het stadscentrum  

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jan 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

ROOSDAAL - Wanneer kunnen we opnieuw drinken van onze rivieren en beken?

Outlook-jqw5hqmr
Ingezonden foto
 

Op woensdag 27 maart 2024 organiseert Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei een gratis vertoning van de documentaire ‘Drinkbare Maas’ in GC Het Koetshuis in Roosdaal (Strijtem) om aandacht te vragen voor water in ons landschap. In de documentaire wandelt Li An een route van 1000 km langs de Maas. Onderweg gaat ze 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jan 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

NINOVE - Winnaar van VTM-show Starstruck komt met Queen tributeband naar Ninove

Editie_ninove_bib_2__kopie_
 

Sinds afgelopen vrijdag kent Vlaanderen de winnaar van het VTM-programma Starstruck. In deze talentenshow transformeren mensen in de meest legendarische artiesten om te schitteren en hun wereldhits te brengen. Sonny Vande Putte wist uiteindelijk de beste prestatie neer te zetten met zijn imitatie van Freddie Mercury  

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jan 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

NINOVE - De RUP INGHELANTSITE werd definitieve goedkeuring

Foto_3_katie_japanse_esdoorn__kopie_
Katie ingezonden foto
 

Katie Coppens schepen van ruimtelijke ordening is opgelucht: “Na jaren intensief werk kunnen we aankondigen dat het RUP Inghelant werd goedgekeurd op de gemeenteraad . Een werk van lange adem. Een werk van 4 jaar maar nodig om alle administratieve verplichte stappen te doorlopen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GOOIK - Een speciale stripbeurs op zondag 28 januari in De Cam iedereen is welkom om strips te kopen

Affiche_extra_stripbeurs_2024__1___kopie_
 

Nu zondag 28 januari is het zover onze eerste speciale editie van de stripbeurs in Gooik. Iedereen die verzot is op strips mag dus op zondag 28 januari tussen 14 en 17 uur in De Cam in Gooik komen zoeken in de vele duizenden strips die er te vinden zijn. Speciaal die dag is dat het nu eens niet de  ‘professionele’ verkopers zijn die hun strips verkopen, maar ‘doordeweekse’ stripverzamelaars die een en ander kwijtwillen. Ik zal er ook zijn. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jan 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 

Laatste Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 feb 2024

archief