Artikels Archief van Ninove

GALMAARDEN - Meiden staan hun mannetje

Editiepajot__galmaarden_drie_meisjes__kopie_
Meiden staan hun mannetje.- Foto marc Colpaert
 

Tatjana, Kiana en Lisa zijn de drie enige meisjes tussen een groep van 35 renners bij de Jonge Rakkers Vollezele. Maar dat laten ze niet aan hun hart komen, integendeel ze staan zeker hun mannetje. Want Tatjana Theunis(18) uit Roosdaal veroverde vorig jaar zelfs de Belgische driekleur, dit bij de Landelijke Wieler Unie(LWU). Kiana Van Der Taelen uit Ninove is nog maar twaalf jaar, maar toch mocht ze al 7 keer haar armen in de lucht gooien tijdens een overwinning. Tenslotte Lisa Van Laethem(13) gaat dit jaar van start als aspirant en hoopt toch ook enkele overwinningen in de wacht te slepen.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mrt 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE/NINOVE/REGIO – E-lunch.be: zorgeloos genieten van lekkere, thuis geleverde maaltijden

E-lunch
HERNE/NINOVE/REGIO – E-lunch.be: zorgeloos genieten van lekkere, thuis geleverde maaltijden - © Deschuyffeleer
 

Voortaan kunnen personen die zich elke avond afvragen wat ze gaan klaar maken om te eten of die geen tijd hebben om overdag boodschappen te doen voor het avondeten terecht bij E-lunch.be, een onlinedienst waar heerlijke, verse maaltijden kunnen worden besteld die dan aan huis worden geleverd.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mrt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

NINOVE - Het kevertreffen lokte weer veel volk naar het stadscentrum

2018-03-11_kevertreffen__5_
 

Het kevertreffen ter gelegenheid van de jaarlijkse opendeurdagen Primavera bij de lokale handelaars werd opnieuw een succes. Door de slechte weersomstandigheden in de voormiddag waren er wel minder wagentjes afgezakt naar het centrum maar met 650 stuks was er nog steeds een zeer uitgebreide collectie wagens aanwezig. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mrt 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE - Heilige Harten Secundair leest tijdens Vrijdag MagDag

2018-03-05_foto_magdag
 

Op vrijdag 2 maart stimuleert Klasse scholen om tijd te maken om te experimenteren. In Heilige Harten Secundair was het GOK-team meteen enthousiast om deel te nemen aan deze dag.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 mrt 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE - Uitreiking wisselbekers carnaval 2018

2018-03-03_uitreiking_wisselbekers_carnaval_2018
 

Veertien dagen na carnaval Ninove was het voor de Koninklijke Karnavalraad tijd om aan de winnaars van de stoet 2018 de wisselbekers te overhandigen. In de categorie zonder praalwagen ging NKV Iejt en Geriejt met als thema “De klieërmoker lotj zauin stem heuren” voor het eerst in hun achttienjarig bestaan met de overwinning aan de haal, dit nadat ze in het verleden al acht maal tweede werden was het dit jaar nog een trapje hoger en wonnen ze de wisselbeker.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 mrt 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE - Leerlingen 6 Accountancy en IT Heilige Harten Secundair “Top Team”

Dsc_0045b_ingezond
 

Op vrijdag 23 februari 2018 namen de leerlingen van 6 Accountancy en IT en 6 Ondernemen en Marketing van Heilige Harten Secundair Ninove deel aan het bedrijfsspel Top Team. Aan de Arteveldehogeschool te Gent speelden 100 enthousiaste leerlingen van verschillende secundaire scholen tegen elkaar.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 feb 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

Wat wordt het schoonste dialectwoord van NINOVE

Image001

Pront, beirevoesj of kailjn: wordt dit het Schoonste Dialectwoord van (groot) Ninove? Of wordt het toch pachakroet, klodderhond of malognegen? Vanaf 2 maart beslis je mee welk woord het wordt, want dan start de Kiezink van ’t Sjikste Woerd va (greut) Ninof!

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 feb 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE - Karate Club Kachi schittert op de Maitoshi Kachi Trophy en het Belgisch Kampioenschap

2018-02-26_holderbeke_arne

Op 11 februari organiseerde Karate Club Kachi voor de 3de maal de Maitoshi Kachi Trophy. De club mocht bijna de kaap van 500 deelnemers ontvangen. Clubs uit Nederland, Frankrijk, Engeland en België vochten om het podium te halen op dit Internationaal tornooi.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

De Sokkel’ is een mobiel kunstproject van de stad NINOVE

2018-02-24_sokkel__kunstproject__1_a
 

Af en toe verhuizen ze de sokkel naar een nieuwe plek. Bij elke verhuis plaatst een andere kunstenaar een vers beeld op de sokkel. Sinds 26 januari staat de sokkel aan de parochiekerk van Denderwindeke.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

vtbKultuur NINOVE 'Echtelijke illusies'

Ninove_illusies
 

Een stand van zaken’. Zo begint dit stuk dat zich aan een sneltreinvaart voor uw ogen zal voltrekken. ‘Hoeveel zijn het er geweest? Affaires, avontuurtjes, noem het zoals ge wilt’. Deze vraag is het startschot voor een resem beschuldigingen en argwanende opmerkingen die tussen twee huwelijkspartners heen en weer vliegen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 feb 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE - Carnavalisten sluiten editie 2018 af met wortelverbranding

2018-02-19_wortelverbranding__1_jab
 

Officieel werd carnaval 2018 dinsdag, 20 februari, om 12.00 uur afgesloten. Maar de Ninoofse carnavalisten hebben daar al jaren een passend afscheid aan toegevoegd door om 15.11 uur langsheen de Dender, ter hoogte van café Den Belleman, hunne Wettel te verbranden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 feb 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE - Heel wat carnavalisten verzamelden maandagavond na de maandagavondstoet

2018-02-18_gouden_wortelworp__1_a
 

Op maandagavond vond na de avondstoet de gouden wortelworp plaats op een uit zijn voegen barstende Oudstrijdersplein, vele duizenden toeschouwers wilden erbij zijn om het gouden juweel ter waarde van 1000 Euro of één van de 150 andere prijzen te winnen. De hoofdprijs is de Gouden Wortel, een uniek juweel geschonken door juweliers Paul.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 feb 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE - Massa volk voor Carnaval door zonovergoten editie

2018-02-18_1_carnaval_zondag__618_ab_de_zijelen
De Zjiëlen
 

Enkele tienduizenden mensen stonden, gisteren 18 februari, langs het parcours van de Roze Zondagstrein om de Ninoofse carnavalsgroepen en de vele losse groepen te bewonderen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 feb 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE - Al voorproefje van het carnaval

Car_1__kopie_
Carnaval Foto Marc Colpaert
 

Als voorproefje op een reportage over het carnaval in Ninove later vandaag van onze collega Jacky geven wij u nu al enkele beelden mee. Het was heel mooi weer dus kwamen heel wat mensen naar het carnaval kijken. Het was dan ook meer dan de moeite waard al die mooie wagens de mooie versieringen en de sfeer was uitermate goed. Later meer nieuws en beelden
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 feb 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

NINOVE - 55 ste kindercarnaval met prins Warre & prinses Kjenta

2018-02-17_55ste_kindercarnaval__1_ab
 

Carnaval kan al niet meer stuk, wat een feest! Dit dankzij meer dan 722 verklede kinderen die de 55ste editie van de Ninoofse kindercarnaval knallend hebben ingezet. De Ridders in de Wortelorde trakteerden de kinderen op hun beurt op een spetterende circusvoorstelling van Renz Berlin.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 feb 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

Carnaval NINOVE kermis start al op vrijdag 16 februari open voor het publiek

2018-02-16_opstelling_kermis__1_a
 

Botsauto’s, lunaparken en viskramen: ze horen bij Carnaval Ninove zoals confetti en Fred & Tet. Meer nog: dit jaar start de kermis al op de vrijdag van het carnavalsweekend. Alle kermisattracties.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 feb 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE - Rond Erato: wielerjournalist Wim Redant blikt vooruit op wielerseizoen

Wimredant
 

Elke laatste zaterdag van de maand zorgt de bibliotheek van Ninove voor beleving en ontmoeting ‘Rond Erato’. Elke keer staat een actueel thema in de kijker. Op zaterdag 24 februari is dat de aankomst van de Omloop Het Nieuwsblad, later die dag in Meerbeke. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 feb 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE- Bezoek van prins Chena aan het OCMW woonzorgcentrum “Klateringen”

Carnaval__klateringen___22_ab
 

Woensdag brachten de prins Chena en zijn gevolg een bezoek aan het OCMW woonzorgcentrum "Klateringen" en zijn bewoners. Daar vond een groot carnavalsfeest plaats met tal van optredens waaronder ook een optreden van Prins Chena , de senioren Prins- en Princes der senioren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 feb 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE - Welkom op de opening van ‘Aanwas’ (Katleen Vinck) vrijdag 23 februari

Katleen_vinck-2a
 

‘De Sokkel’ is een mobiel kunstproject van de stad Ninove. Af en toe verhuizen we de sokkel naar een nieuwe plek. Bij elke verhuis plaatst een andere kunstenaar een vers beeld op de sokkel. Sinds 26 januari staat de sokkel aan de parochiekerk van Denderwindeke.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 feb 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE - Met de bus naar Willie Verhegghe in Ieper op 24 maart

2018-02-dode_paarden_dode_dichters
 

Op zaterdag 24 maart stelt Willie Verhegghe zijn nieuwe dichtbundel ‘Dode paarden Dode dichters‘ voor in ‘In Flanders Fields Museum’ (Ieper). In het kader van de 100-jarige herdenking van de Eerste Wereldoorlog chartert CultuurForum Ninove een bus.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 feb 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 

Laatste Nieuws

Marc Colpaert | 17 mrt 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 22 feb 2018
Marc Colpaert | 18 feb 2018

archief