Artikels Archief van Ninove

OCMW NINOVE breidt plaatsen voor autonoom begeleid wonen uit

Editiepajot_ingezonden_logo_stad_ninove_

Het OCMW richt de oude pastorijwoning van de St. Theresiakerk in voor het project autonoom begeleid wonen. Het OCMW zal de ruimtes in de pastorijwoning vanaf het voorjaar van 2019 verhuren aan kwetsbare jongeren die net een instelling of multifunctioneel centrum hebben verlaten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 dec 2018
Jacky Delcour
ep
 

NINOVE - Eerste succesvolle shoppingweekend tijdens eindejaar

2018-12-17_succesvolle_shoppingweekend___3_a
 

Afgelopen weekend vond in Ninove het eerste succesvolle shoppingweekend tijdens eindejaar plaats, met allerlei animatie en muziek in het centrum en het bezoek van Vlokje de ijsbeer.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 dec 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE - Lezing: ‘De eerste regelmatige Sabena-vlucht België-Congo

Document_110_
 

Naar aanleiding van de VRT-reeks “Kinderen van de kolonie” en de heropening van het Afrikamuseum staat het koloniaal verleden van België opnieuw volop in de belangstelling. Onze geschiedenis daar kent een overvloed aan fraaie en minder fraaie verhalen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 dec 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE - Tickets voor jezelf of als eindejaarsgeschenk via www.jeroenevents.be

A4_gelati_-_events_ninove_-_belcanto_-_stan-els-brel__005_
 

Het eindejaar komt er aan, dus tijd voor leuke geschenkjes te zoeken! Gemakkelijk online besteld, tickets voor een leuke show! Maar wat ook heel leuk is om te geven of zelf naar te toe te gaan zijn volgende nieuwe shows van Jeroen Events op diverse locatie’s.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 dec 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

‘WERELDHOOFD’ op het Kerkplein van NINOVE

Dsc07044__002_

‘De Sokkel’ is een mobiel kunstproject van de stad Ninove. Af en toe verhuizen we de sokkel naar een nieuwe plek. Bij elke verhuis plaatst een andere kunstenaar een nieuw beeld op de sokkel. Op 14 december landt het project op het Kerkplein van Ninove.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 dec 2018
Jacky Delcour
ingezonden
 

Cadeaudagen Oxfam-Wereldwinkel NINOVE

2018-12-11_wereldwinkel
 

Op zaterdag 15 december is Oxfam Wereldwinkel Ninove doorlopend open van 10u tot 18u. Naar jaarlijkse gewoonte zijn het cadeaudagen in deze feestmaand. Op zoek naar een origineel cadeau? Op zoek naar een eerlijk cadeau? 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 dec 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

GALMAARDEN / NINOVE - Evelien won een tv

Editiepajot_colpaert_galmaarden_winnaars_belectron_1__kopie_
Evelien en de andere winnaars bij Belectron. - Foto Marc Colpaert
 

Evelien Hugo uit Appelterre(Ninove) won de hoofdprijs bij de electrozaak Belectron uit Galmaarden en mocht met een 49 inch televisie naar huis gaan. Tijdens de opendeurdagen in november vielen er tal van prijzen te rapen bij de firma Belectron. Zopas mochten alle winnaars hun prijzen komen afhalen. Pierre Van Der Meeren won een senseo apparaat, Christine Moitez won een horloge, Nikki Merckaert heeft nu

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 dec 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

NINOVE Wintert

Definitief_ninove_wintert_a3_poster_-_verkleind_-_zonder_snijlijnen
 

Eindejaar komt dichterbij. De dagen zijn op hun donkerst, de nachten op hun langst. In het centrum van de stad kan je je warmen aan de gezellige winterse sfeer. De kerstverlichting hangt, de eindejaarsaffiches hangen uit, laat die eindejaarsperiode maar komen! In de binnenstad is er de komende weken heel wat te beleven!

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 dec 2018
Jacky Delcour
ep
 

HERNE – Eindejaarstochten van de Marktrotters vanuit het centrum van NINOVE

Flyeret18_recto_ep
HERNE – Eindejaarstochten van de Marktrotters vanuit het centrum van NINOVE - Affiche
 

Voor de organisatie van haar 22ste editie van haar Eindejaarstochten op zondag 16 december wijkt wandelclub De Marktrotters opnieuw uit naar Ninove om daar nieuwe horizonten te verkennen. Vorig jaar nog was deelgemeente Outer de uitvalsbasis, deze keer wordt met de gebouwen van de scholen Heilige Harten het stadscentrum zelf de draaischijf van het gebeuren.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

NINOVE - City Nightrun met vuurspektakel op zaterdag 15 december

Affiche_city_nightrun
 

Zaterdagavond 15 december organiseren de stad en vzw Maspoe voor de tweede keer een City Nightrun. Het wordt niet alleen een sportief gebeuren, maar dankzij de animaties en de bijzondere ‘Ninove Wintert’-sfeer in de stad een totaalbeleving, ook voor zij die niet meelopen of -wandelen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 dec 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE - Aandacht voor kansarmoede op het Heilige Harten Secundair

2019-11-30___week_armoede_harten_secundair___26_a
 

Dit jaar vestigt Welzijnszorg in haar campagne de aandacht op kansarmoede op school. Kinderen en jongeren zijn onze toekomst. Zij maken de wereld van morgen, zij moeten kunnen dromen, leren en groeien. Uit elk kind het allerbeste halen, is één van de doelstellingen die men op Heilige Harten Secundair nastreeft.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 dec 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE - Eindejaarsactie Ninoofse dinsdagmarkt

2018-09-01_43e_jaarmarkt__48_a
 

Tijdens de markten van 4, 11, 18, 23 en 30 december kan je één van de twee elektrische fietsen winnen geschonken door de marktkramers en de Marktcommissie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 nov 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

Tentoonstelling ‘Provinciale Architectuurprijs’ in NINOVE

Foto_gelauwerd_project
 

De provincie Oost-Vlaanderen schrijft om de twee jaar een provinciale prijs voor architectuur uit. De prijs voor de twaalfde editie in 2017 werd uitgereikt aan een gerealiseerd project met als hoofdbestemming een niet-residentiële functie. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 nov 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE – Zevende kerstmarkt met verlichte Truckshow van de Belleman

2017-12-02_kerstmarkt_truckshow_rechteroever__8_aa
 

7 de Kerstmarkt, op 1 december, ter hoogte van de Denderkaai aan Café Den Belleman, met aangepaste animatie en winterkermis in samenwerking met Kerstmarkt ter hoogte van de Denderkaai aan Café Den Belleman, met aangepaste animatie en winterkermis, met de samenwerking met de De Zjielen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 nov 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE - Knutselen met afval in Speelodroom op 21 november

Editiepajot_ingezonden_logo_stad_ninove_

Speelodroom is de speelotheek in de Bevrijdingslaan waar je elke woensdag van 11 uur tot 17 uur terecht kan om speelgoed te lenen en andere ouders te ontmoeten. Op 21 november kan je kind er knutselen met afval van 14 uur tot 15.30 uur.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 nov 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten zijn zaterdag met de boot aangekomen in NINOVE

2018-11-17_sinterklaas_en_zijn_pieten__17_a
 

Sinterklaas is al in Ninove. Naar schatting vijfhonderd kinderen en hun ouders stonden de Sint en zijn vele Pietermannen op te wachten. De heilige man arriveerde zaterdag rond 14 uur met de boot aan de Denderkaai ter hoogte van Den Belleman. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 nov 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE - Koninklijke Toneelkring Helpt Elkander Vollezele brengt: ‘Ik heb Paul zijn sleutel’

He_aff_2018_01
 

“Ik heb Paul zijn sleutel” een blijspel met volgende acteurs: Ann Walravens, Axelle Persoons, Katleen Frisch, Karolien Ronse, Ludo Frisch, Ludo Persoons, Mario Dehandschutter, Paula Merens en Tom Vaeyens.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 nov 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE - Stad sensibiliseert schoolgaande jeugd over fysiek en psychisch geweld

Editiepajot_ingezonden_logo_stad_ninove_

Wanneer jongeren op of in de nabije omgeving van de school, bij het fuiven of op straat, het slachtoffer zijn van fysiek of psychisch geweld, weten ze vaak niet wie of wat hen kan helpen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 nov 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE - De Ninoofse Oorlogsgazetten: alle 13 goed! - Verzamel alle nummers in één kaft

Editiepajot_ingezonden_logo_stad_ninove_

Naar aanleiding van de 11 novemberherdenking verscheen de dertiende (en laatste) Ninoofse Oorlogsgazet. De gazet heeft het over de laatste oorlogszomer en over hoe de Ninovieters de terugtrekking van “de gehate Pruis” vanaf september 1918 ervoeren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 nov 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE - In pyjama naar de bib tijdens de Voorleesweek

Editiepajot_ingezonden_logo_stad_ninove_

Van 17 tot 25 november is het Voorleesweek, een week waarin onze bib graag het belang én het plezier van voorlezen in de kijker zet. De bib trekt daarvoor op verplaatsing, met een voorleesuurtje in Speelodroom voor de allerkleinsten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 nov 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 

Laatste Nieuws

Jacky Delcour | 11 dec 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 10 dec 2018
Marc Colpaert | 08 dec 2018
Jacky Delcour | 06 dec 2018

archief