Artikels Archief van Ninove

NINOVE - Mondmaskers verplicht op dinsdagmarkt en in stadhuis

Editiepajot-logo-ninove

Breng je een bezoek aan de dinsdagmarkt, of ga je naar het stadhuis, dan moet je vanaf woensdag 15 juli verplicht een mondmasker dragen. Zowel op de markt als in het stadhuis was het voor bezoekers niet verplicht, maar wel sterk aanbevolen, om een mondmasker te dragen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jul 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

Feest van de Vlaamse Gemeenschap NINOVE al op vrijdagavond op de binnenkoer

2020-07-11_viering_aan_het_stadhuis_in_ninove__1_a
 

Het werd een gezellige avond, met muziek van oa Lien Van de Kelder en Jan De Smet, Lien Van de Kelder, Mauro Pawlowski, Jan De Smet, Wouter Berlaen, Ad Cominotto en Stoy Stoffelen, met ‘Smartschade’. Het aantal plaatsen was beperkt tot 200 wegens de coranamaatregelen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jul 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE zomerkermis van vrijdag 24 tot 28 juli

Zomerkermis_van_24_tot_18_juli___3_ab
 

Alles is vlug moeten gaan nu, Van vrijdag 24 tot dinsdag 28 juli stellen de Er zullen een 30-tal attracties opgesteld staan op de Graanmarkt en Twijnsterplein. Nostalgisch botsen in de botsauto's, punten tellen bij het eentjes vissen, ritjes op de kindermolen, afkoeling in de waterballen of je talent tonen aan het schietkraam, het is allemaal mogelijk in eigen stad tijdens de zomerkermis.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jul 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE - Event coronaproof? Check het via de evenementenmatrix

Editiepajot-logo-ninove

Sinds 1 juli kunnen evenementen onder voorwaarden en limieten opnieuw plaatsvinden. De Nationale Veiligheidsraad heeft daarvoor een kader voorzien. Alles moet wel met respect voor de veiligheidsregels gebeuren. Om organisatoren daarbij te helpen, ontwikkelde de overheid een ‘evenementenmatrix’ waarmee je kan berekenen of je evenement veilig kan plaatsvinden via www.covideventriskmodel.be.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jul 2020
Jacky Delcour
ep
 

Lien Van de Kelder, Mauro Pawlowski en Jan De Smet op Feest van de Vlaamse Gemeenschap in NINOVE

Smartschade---foto-_c_-johan-jacobs
 

Op vrijdag 10 juli, de vooravond van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap, halen we schoon muzikaal gezelschap naar Ninove. Lien Van de Kelder, Mauro Pawlowski, Jan De Smet, Wouter Berlaen, Ad Cominotto en Stoy Stoffelen brengen hun programma ‘Smartschade’, “een diepe duik in de schaamteloze onderbuik van het Nederlandstalige lied: smachtelijke smartliederen en liederlijke levenslessen, precieuse parels en slempige slapstick uit de schatkist der Lage Landen”.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jul 2020
Jacky Delcour
ingezonden
 

NINOVE - Terug volwaardige markt vanaf dinsdag 7 juli

2020-07-07_disndag_opnieuw_opgestart__6_ab
 

Door de versoepelingen van de veiligheidsraad kan er vanaf volgende dinsdag opnieuw een volwaardige markt doorgaan. Alle marktkramers zullen er terecht kunnen, op hun vertrouwde plek op de Graanmarkt of de Centrumlaan. Er blijven uiteraard wel nog veiligheidsmaatregelen gelden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jul 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE - Groepsaankoop zonnepanelen extra voordelig voor snelle beslissers

Editiepajot-logo-ninove

Energiehuis Bea organiseert voor stad Ninove in samenwerking met andere steden en gemeentes een groepsaankoop voor de installatie van zonnepanelen. Snelle beslissers kunnen dit aan extra voordelige voorwaarden, want de eerste 400 deelnemers aan de groepsaankoop krijgen de garantie dat de installatie nog voor 1 januari 2021 geplaatst wordt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jul 2020
Jacky Delcour
ep
 

Nu ook eikenprocessierupsen in GOOIK

Colpaert_gooik_woenstijnkapel_1__kopie_
In de buurt van de Woestijnkapel op de grens van Neigem, Gooik en Roosdaal zit het beestje. - Foto Marc Colpaert
 

Wat al een beetje te verwachten was is waarheid geworden de eikenprocessierupsen hebben ondertussen ook hun weg gevonden naar Gooik. In de buurt van de Woestijnkapel zouden die lieve, maar niet zo onschuldige beestjes zich momenteel bevinden. Filip Mignon de Omgevingsambtenaar en tevens bevoegd voor het milieu, wil de mensen waarschuwen want deze rupsen kunnen voor overlast zorgen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jun 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

NINOVE – 2 percelen bouwland in bruikleen

Ligging_lot_3_en_lot_6_percelen_landbouwgrond_te_denderwindeke__ocmw_-_denderwindeke_-_akker___411435__
 

De stad Ninove biedt twee percelen bouwland in bruikleen (gebruik om niet) aan. De percelen zijn eigendom van het OCMW Ninove en gelegen in Denderwindeke, 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jun 2020
Jacky Delcour
ingezonden
 

NINOVE - Controleer de geldigheidsduur van je rijbewijs

Editiepajot-logo-ninove

Sinds 7 juli 2010 is het elektronische Europese rijbewijs (bankkaartmodel) in België van toepassing. Net zoals de elektronische identiteitskaart is dit rijbewijs slechts 10 jaar geldig. Na 10 jaar moet je het dus vernieuwen in het stadhuis.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jun 2020
Jacky Delcour
ep
 

NINOVE - Terug betalend parkeren vanaf 1 juli, blauwe zones blijven gratis tot eind augustus

Editiepajot-logo-ninove

Vanaf 1 juli wordt het betalend parkeren opnieuw ingevoerd. De gratis parkeertijd wordt opnieuw 15 minuten (30 minuten op de shop & go parkeerplaatsen), wil je langer parkeren dan zal je een parkeerticketje moeten nemen. In de blauwe zones, waar je normaal gezien je parkeerschijf legt, mag je wel nog tot en met 31 augustus gratis parkeren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jun 2020
Jacky Delcour
ep
 

NINOVE - MoonlightMaandagen in Cinema Norbert: Ninove presenteert ambitieuze ‘coronazomer’

Editiepajot-logo-ninove

Het stadsbestuur van Ninove pakt deze zomer uit met een mooi en divers cultuurprogramma. Met het stadhuis en de abdijparking als uitvalsbasis presenteert de stad driemaal per week een portie cultuur. Muziek op maandag, circus- en straattheater op donderdag en film op vrijdag. Helemaal gratis!

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jun 2020
Jacky Delcour
ep
 

NINOVE - Stad schenkt waardebon van 25 euro aan haar inwoners als steun in coronatijden

Editiepajot-logo-ninove

De coronacrisis trof ons allemaal. Gezinnen, maar ook handelaars en horeca. Daarom besloot de stad iedereen een klein duwtje in de rug te geven. Als bedank voor de inspanningen om het virus te helpen indijken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jun 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE - Infobord met gedicht als sluitstuk van de inrichting van de sterretjesweide

Ssl28738
 

Met de plaatsing van een infobord, voorzien van een gedicht van Willie Verhegghe en zijn echtgenote, is de inrichting van de sterretjesweide op de begraafplaats van Ninove finaal afgerond. De sterretjesweide bestond al enkele jaren maar miste wat aankleding.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jun 2020
Jacky Delcour
ingezonden
 

NINOVE - Een ongewone zomer, toerisme in Ninove op zijn best

Editiepajot-logo-ninove

Nu er een en ander versoepeld is n.a.v. de maatregelen tegen de coronapandemie, is het hoog tijd dat Ninove ook weer toeristen kan ontvangen in de Hospitaalkapel. Toerist in eigen land, in eigen regio, in eigen stad wordt hét motto van de komende zomer.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jun 2020
Jacky Delcour
ep
 

NINOVE - Stad schenkt bloemetje aan alle mantelzorgers

Editiepajot-logo-ninove

De stad Ninove zet vandaag, op de Dag van de Mantelzorg, haar mantelzorgers in de bloemetjes, en dan letterlijk. Alle geregistreerde mantelzorgers krijgen in de loop van de dag een plantje met een bedankingskaart, voor de dagelijkse zorg die ze verlenen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jun 2020
Jacky Delcour
ingezonden
 

NINOVE - 1 miljoen euro, en meer, om gevolgen coronacrisis in te dijken

Editiepajot-logo-ninove

De coronacrisis heeft iedereen hard getroffen. Het college van burgemeester en schepenen en de gemeenteraad beslisten snel unaniem om 1 miljoen euro vrij te maken ter ondersteuning van de sociale sector en de lokale economie. Wij geven graag de grote lijnen waaraan dit bedrag werd besteed:

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jun 2020
Jacky Delcour
ep
 

NINOVE - Inschrijvingen speelplein en sportkampen terug open

Editiepajot-logo-ninove

Nu de nationale coronamaatregelen stap voor stap versoepelen, kon onze vrijetijdssector eindelijk ook terug uit de startblokken schieten. De sporthal ontvangt sinds vorige week opnieuw sportclubs, en onze sportdienst kon eindelijk groen licht geven voor de sportkampen deze zomer.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jun 2020
Jacky Delcour
ep
 

NINOVE - Bib opnieuw open

Editiepajot-logo-ninove

Na bijna 3 maanden gesloten te zijn én 2 maanden afhaalbib, opent de bib van Ninove vanaf maandag 15 juni opnieuw haar deuren. De bib zal open zijn volgens de standaard openingsuren, maar wel met een beperkte dienstverlening. Daarnaast blijft de afhaalbib tot 1 juli gratis.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jun 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE - Stad zoekt woningen voor crisisopvang

Editiepajot-logo-ninove

Personen of gezinnen leven sinds de coronacrisis dicht bij elkaar, soms op een heel kleine oppervlakte. Hierdoor kunnen er zich sneller crisissituaties. Zeker in problematische gezinssituaties is de kans groot dat dit door de huidige coronamaatregelen kan escaleren. Het Team Wonen van de sociale dienst ontving al verschillende vragen rond crisisopvang en verwacht dat deze vragen steeds meer zullen komen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jun 2020
Jacky Delcour
ep
 
 

Laatste Nieuws

Jacky Delcour | 11 jul 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 30 jun 2020
Jacky Delcour | 30 jun 2020
Jacky Delcour | 15 jun 2020

archief