Artikels Archief van Ninove

NINOVE - Sportdienst laat je sportief wandelen

Editiepajot-logo-ninove

2020 werd het jaar dat ons massaal aan het wandelen bracht. Die flow wil de sportdienst in 2021 niet verloren laten gaan. De afgelopen zomer kon je al wandelen langs de nieuw uitgestippelde wandelingen in onze deelgemeenten, in 2021 hangt de sportdienst daar een sportief kantje aan.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jan 2021
Sam Herremans
ep
 

NINOVE - Gezocht: vrijwilligers voor vaccinatiecentrum

Editiepajot-logo-ninove

Ninove en Geraardsbergen bereiden zich samen met de eerstelijnszone Dender-Zuid volop voor om de vaccinatie tegen COVID-19 voor alle inwoners zo snel en efficiënt mogelijk te laten verlopen.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2021
Sam Herremans
ep
 

NINOVE - Ninovieters krijgen coronavaccin in het oud belastingkantoor aan de Bevrijdingslaan

Editiepajot-logo-ninove

Ninovieters die zich willen laten vaccineren tegen het coronavirus zullen daarvoor terecht kunnen in het oud belastingkantoor, naast het Bpostkantoor aan de Bevrijdingslaan in Ninove. De eerstelijnszone Dender Zuid, waar naast Ninove ook Geraardsbergen deel vanuit maakt, krijgt zo twee vaccinatiecentra. Naast het centrum in Ninove komt er ook één in sportzaal De Veldmuis in Geraardsbergen.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2021
Sam Herremans
ep
 

Stad GERAARSBERGEN kiest voor sporthal De Veldmuis

Editie_geraardsbergen_stad_4__kopie_
Geraardsbergen kiest voor De Veldmuis. - Foto Marc Colpaert
 
De stad Geraardsbergen gaat in de sportzaal De Veldmuis binnen enige tijd van start met het vaccineren van de bevolking, tegen het coronavirus. De eerstelijnszone Dender Zuid, waar naast Geraardsbergen ook Ninove deel vanuit maakt, krijgt zo twee vaccinatiecentra. Naast het centrum in Geraardsbergen komt er ook één in het oude belastingkantoor in Ninove.
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Liedekerkse duivel-doet-al Jacky Delcour is niet meer

Jacky-delcour
©Goeiedag.be
 

In Liedekerke overleed woensdag Jacky Delcour, decennialang een bezige bij in het sociale leven in de gemeente en bijna 30 jaar lang dé sterke man achter de Liedekerkse jaarmarkt en de Kermis Opperstraat. Jacky werd 70.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2021
Roger Swalens
ingezonden
 

NINOVE - Coronasituatie Klateringen

Editiepajot-logo-ninove

In de laatste weken van 2020 kreeg wzc Klateringen een uitbraak van het coronavirus te verduren. Het wzc, dat al eerder wekelijks al zijn bewoners en medewerkers begon te testen op het virus, nam op 20 november een noodafdeling in gebruik om de positieve bewoners te scheiden van de negatieve en op die manier het risico op overdracht te beperken. Ook de bezoekregeling werd gedurende twee weken opgeschort.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jan 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

NINOVE - Online leren met de bib: ontdek meer dan 30 gratis cursussen

Editiepajot-logo-ninove

Onder het motto ‘We moeten mee met onze tijd’ biedt de bib sinds januari 2021 een volledig nieuwe én digitale dienst aan: online leren met de bib. De naam zegt het zelf: als lid van de bib – en met een Mijn Bibliotheek profiel – krijg je toegang tot een dertigtal online cursussen en dat helemaal gratis! Van digitale fotografie tot yoga voor beginners: er is voor elk wat wils.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jan 2021
Sam Herremans
ep
 

GERAARDSBERGEN/LENNIK - Vanaf heden is er een medische wachtpost bereikbaar via 1733

Editie_geraardsbergen_stad_4__kopie_
Nieuwe medische wachtpost in Geraardsbergen en Lennik.- Foto marc Colpaert
 
Nieuw vanaf 8 januari is er een medische wachtpost bereikbaar via 1733, wel uitsluitend in het weekend of op feestdagen. Op vrijdag 8 januari treedt de Huisartsenwachtpost Pageni in werking. Inwoners van Geraardsbergen, Ninove en het Pajottenland kunnen er in het weekend en tijdens feestdagen terecht voor dringende 
 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jan 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Cc De Plomblom en stad NINOVE organiseren eerste Balzaalsessies, Livestreamconcerten vanuit de Liberale Kring

Editiepajot-logo-ninove

Corona trok een lelijke streep door heel wat zaken, ook door het cultuurprogramma van de stad. Heel wat optredens werden geannuleerd, cc De Plomblom sloot noodgedwongen de deuren, en ook de lang verhoopte opening van de gerenoveerde Liberale Kring moest keer op keer uitgesteld worden.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jan 2021
Jacky Delcour
ep
 

Warme-Wensen-Kerstactie van Neos NINOVE …bijzonder geslaagd en aangrijpend mooi

Clip_image002_2_
 

De twintig winnaars van de Warme-Wensen-Kerstactie van Neos Ninove beleefden bijzonder fijne en innemende momenten toen zij door Mireille Vaessen werden opgebeld en na een deugddoend gesprekje op hun favoriete liedje werden getrakteerd in een life-concertje.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jan 2021
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

Nieuwjaar 2021

Editiepajot

Wij wensen onze talrijke en trouwe lezers, adverteerders en medewerkers een gelukkig, maar vooral gezond 2021, met meer contacten en veel leesgenot!

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2021
Sam Herremans
ep
 

NINOVE - Winnaar carnavalsaffiche 2021 bekend

Affiche_2021
 

Zaterdagavond 19 december, werd het winnende ontwerp van de carnavalsaffiche bekendgemaakt door de Koninklijke Karnavalraad Ninove, tijdens het carnavalsprogramma op ENKAAVEE. In totaal kwamen er vijf ontwerpen binnen van vijf verschillende carnavalsverenigingen.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
21 dec 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE haalt 250.000 euro subsidie binnen voor Landschapspark Burchtdam . Vlaamse regering doet duit in het zakje voor extra natte natuu

Editiepajot-logo-ninove

De Vlaamse Regering besliste een subsidie van zo maar even 250.000 euro toe te kennen aan Stad Ninove voor de realisatie van zogenaamde ‘natte natuur’. Die subsidie kadert binnen de zogenaamde Blue Deal van minister van Omgeving Zuhal Demir, het programma van de regering dat waterschaarste en droogte wil aanpakken

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
21 dec 2020
Jacky Delcour
ep
 

NINOVE - Stadsdiensten gesloten tussen kerst en nieuw. Basisdienstverlenging blijft gegarandeerd

Editiepajot-logo-ninove

Van 24 december 12 uur tot en met 4 januari zijn de stadsdiensten gesloten voor publiek. Van 28 tot en met 31 december (voormiddag) en op 4 januari (voormiddag) blijft de basisdienstverlening gegarandeerd: telefonische bereikbaarheid, huwelijken, overlijdens, dringende identiteitsdocumenten, innames openbaar domein, permanentie Sociaal Huis, betalingen dringende steunen, wachtdienst technische dienst

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 dec 2020
Jacky Delcour
ep
 

NINOVE - De allerbeste wensen van Hartencollege Basisonderwijs

Aan_het_werk
 

De kinderen van het Hartencollege Basisonderwijs, Onderwijslaan deden hun naam alle eer aan. Ze stuurden een paar leerkrachten op pad om zelf getekende kerstkaarten te verdelen over de 134 brievenbussen in hun straat. In totaal maakten de kinderen maar liefst 357 kerstkaarten. De overige kaarten werden bezorgd aan bewoners van de Bevrijdingslaan, de Burchtstraat en het woonzorgcentrum Klateringen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 dec 2020
Jacky Delcour
ingezonden
 

NINOVE - Stad brengt eindejaarswensen in het straatbeeld en bij haar inwoners

Corona_warme_wensen_affiches_a4_beste_wensen_2021_stad_ninove_lr
 

Door COVID-19 zullen de traditionele feestdagen er dit jaar anders dan anders uitzien. Stad Ninove wil graag vooruit kijken naar een positiever 2021 en komt daarom met de eindejaarsactie ‘Wensen in het straatbeeld’.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
17 dec 2020
Jacky Delcour
ingezonden
 

NINOVE - Een beetje KRASJ-en

Despauteerstraat__krasj_
 

Een geheimtip voor een slentertocht door onze stad in winterslaap: 2 KRASJ-kunstenaars stellen toch een stukje tentoon. In een leegstaand huis naast de bibliotheek (Despauteerstraat) presenteert Koenraad De Smet zijn fotoreeks There’s always a way out of this place.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
17 dec 2020
Jacky Delcour
ingezonden
 

NINOVE - Opvolgen coronamaatregelen belangrijk tijdens komende koopweekends

Editiepajot-logo-ninove

De stad roept op om ook tijdens de komende koopweekends van 19 en 20 december en 26 en 27 december de coronamaatregelen goed te blijven opvolgen, om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
17 dec 2020
Jacky Delcour
ep
 

NINOVE - Wzc Klateringen: stand van zaken en genomen maatregelen

Editiepajot-logo-ninove

Op vrijdag 20 november nam wzc Klateringen een noodafdeling in gebruik voor de opvang van bewoners die positief testten op het Coronavirus. Op die afdeling in de cafetaria van het wzc worden positieve bewoners met milde symptomen opgevangen. Bewoners die door achterliggende gezondheidsredenen continu zorg nodig hebben, of bij wie de algemene toestand achteruit gaat door de besmetting, worden opgenomen in het ziekenhuis.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
14 dec 2020
Jacky Delcour
ep
 

NINOVE zet wijkwerkers in voor alle stadsdiensten

Editiepajot-logo-ninove

De gemeenteraad van 24 november besliste dat Ninove vanaf nu wijkwerkers kan inzetten voor alle stadsdiensten. Wijkwerkers zijn mensen die zijn ingeschreven als werkzoekende bij VDAB of leefloongerechtigde zijn. Wanneer ze zich nog niet klaar voelen voor de arbeidsmarkt, kunnen ze klusjes uitvoeren bij iemand thuis of in een school, gemeente, vzw, niet-commerciële vereniging of land- en tuinbouwbedrijf.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
14 dec 2020
Jacky Delcour
ep
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 11 jan 2021
Sam Herremans | 01 jan 2021
Jacky Delcour | 21 dec 2020
Jacky Delcour | 17 dec 2020

archief