Artikels Archief van Ninove

C21

NINOVE - Het Kunst Ateljee +3 is dringend op zoek naar een lesgever of begeleider

Editie_ninove_ateljee_2__kopie_
Enkele sfeerbeelden.- Foto Marc Colpaert
 

Kunst Ateljee +3 is dringend op zoek naar een lesgever of begeleider voor de wekelijkse vergaderingen op donderdag in De Kuip in Ninove. Wie zich geroepen voelt mag eens op donderdag een kijkje komen nemen, nadien gewoon gaan solliciteren bij de stad. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

NINOVE - Stad denkt aan een hotel in de oude Kaaischool en een park

Editie_ninove_school_3__kopie_
De oude Kaaischool.- Foto Marc Colpaert
 

De stad Ninove denkt er aan om de oude Kaaischool die al jaren leegstaat om te vormen tot een soort horecazaak of waarom geen hotel in combinatie met woningen.  Het is voorlopig nog maar een denkpiste voor de Inghelantsite.  Wat wel al vaststaat is dat er een park komt met zicht op de Dender en dit al volgend jaar.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Middeleeuwse Burcht van NINOVE is voorlopig beschermd

Editiepajot-logo-ninove

Op de rechteroever van de Dender, achter wat tegenwoordig Paul De Montplein en Leo Moeremansplein heet, stond eertijds de Middeleeuwse Burcht van Ninove. Op 22 september 2021 ondertekende de Vlaamse minister van Onroerend Erfgoed het besluit tot voorlopige bescherming als archeologische site. Over die bescherming wordt een openbaar onderzoek georganiseerd van 29 oktober tot en met 27 november.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 okt 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

N-VA NINOVE vraagt dringende oplossing voor gebouw naast Liberale Kring

Unnamed__1_
Karolien De Roose (gemeenteraadslid N-VA Ninove) heeft de voorbije jaren al meermaals bij het stadsbestuur geïnformeerd naar de plannen met het verwaarloosde pand naast de ‘Liberale Kring’. Op de komende gemeenteraad zal ze hierover interpelleren.
 

Pracht, praal én verval 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 okt 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GALMAARDEN - Dit weekend is er kunst te zien op het Kasteeldomein Steenhout

A_colpaert_galmaarden_kasteel_steenhout_1__kopie_
Het mooie kasteel Steenhout.- Foto Marc Colpaert
 

Tijdens het weekend van 23 en 24 oktober organiseert De Okkernoot en kunstenares Lieve Bollaert een event, met ondermeer de voorstelling van het kunstboek 'Connections' dit in het prachtig domein Steenhout in Vollezele. Daarnaast kan men er ook werken aantreffen van kunstenares Lieve Bollaert. En kan men genieten van het mooie domein. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

NINOVE - Eerste fase vaccinatiecampagne groot succes in Eerstelijnszone Dender Zuid

Editiepajot-logo-ninove

In de twee vaccinatiecentra van de Eerstelijnszone Dender Zuid in Ninove en Geraardsbergen, is de eerste fase van de vaccinatiecampagne succesvol afgerond. In beide steden is meer dan 90% van de volwassen bevolking volledig gevaccineerd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 okt 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

NINOVE - Tentoonstelling van Kunst Ateljee +3 in het Oud stadhuis

Editie_ninove_ateljee_2__kopie_
De tentoonstelling werd geopend met een stukje taart.- Foto Marc Colpaert
 

Nog tot zondag 24 oktober stellen een dertigtal kunstenaars uit Ninove, maar ook uit andere gemeenten zoals Galmaarden, hun kunstwerken tentoon op de bovenverdieping van het oud Stadhuis op het Oudstrijdersplein 6 in Ninove. Heb je zin om te tekenen of te schilderen? Kom dan gerust langs bij het Kunst Ateljee +3! Zowel voor beginners als gevorderden. Het Kunst Ateljee +3 richt zich tot 50-plussers 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

De Begijnebrug zal ongeveer twee maanden niet kunnen gebruikt worden in NINOVE

Editie_ninove_begijnebrug_3__kopie_
Deze brug gaat dicht.- Foto Marc Colpaert
 
anaf maandag 18 oktober gaat de Begijnebrug in het centrum van Ninove voor een periode van een goede twee maanden dicht, dit  voor de nodige renovatiewerken uit te voeren. De Begijnebrug, ook wel  in de volksmond de eerste brug genoemd, maar eigenlijk is de naam de Begijnebrug, was in niet zo een beste staat meer.
 

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

NINOVE - Natuurpunt Ninove krijgt 41 hectare extra natuur er bij in Aspelare

Bos__kopie_
Extra bos er bij . - Foto Marc Colpaert
 

De stad Ninove wordt een stukje groener met de aanleg van drie bossen, want Natuurpunt Ninove kon liefst 41 hectare extra natuur verwerven in de deelgemeente Aspelare. Begin november komt er een grote plantactie, waaraan iedereen kan deelnemen om boompjes te planten. Door de corona gingen heel wat mensen wandelen in de buurt, want op reis gaan zat er niet dadelijk in, dus ontdekten heel wat mensen kort in hun buurt dat ook de natuur bij ons 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

NINOVE - Nieuw parkeerbeleid, nieuwe parkeerautomaten en nieuwe parkeerzones?

Editie_ninove_parkeren_2__kopie_
Parkeren wordt straks anders in Ninove.- Foto Marc Colpaert
 

Er is al en tijdje sprake in Ninove om het parkeerbeleid in de stad te gaan vereenvoudigen. Ninove heeft vandaag niet minder dan zes parkeerzones, elk van die zones heeft een eigen tarief, een eigen kleur en ook nog eens een variabele parkeerduurte. Wat ligt er vandaag op de onderhandelingstafel, wel wat nu al duidelijk is, dat er in de toekomst minder parkeerzones zullen komen. Het stadsbestuur is daarover volop in onderhandeling met de firma Optimal Parking Control (OPC), 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

DENDERWINDEKE - Feest ter hoogte van speelterrein Wenteka

Colpaert_gezinsbond_winnik_1__5___kopie_
Enkele leden van de Gezinsbond.- Foto Marc Colpaert
 

Ter hoogte van het speelterrein Wenteka in Denderwindeke was het feest want de Gezinsbond Winnik(Ninove) bestaat 100 jaar en dat mag natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Wie dat wilde mocht zijn wandelschoenen aantrekken voor een tochtje van 4,38 km door de gemeente. Wie nadien van het wandelen of het fietsen wat wilde uitrusten, kon dit ter hoogte van het speelplein Wenteka. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

DILBEEK/NINOVE - Vrouwen van FERM op stap met stadsgids Petrus

Editie_ninove_ferm_schepdaal_1__kopie_
De vrouwen met stadsgids Petrus(rechts). - Foto Marc Colpaert
 
De vrouwen van FERM uit Schepdaal beleefden een gezellige namiddag in Ninove en kregen van de stadsgids Petrus Hellinckx, een leuke rondleiding langs de bekendste plaatsjes van de stad. "Het was natuurlijk goed weer, het zonnetje scheen en de dames hebben zich goed geamuseerd. Er waren zelfs enkele dames bij die ooit nog in Ninove gewoond hadden,
 

Klik hier om meer te lezen

 
13 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

NINOVE - Binnenkort een vestiging van CDKN in het Ninia Shopping Center

Editie_ninove_leegstand_2__kopie_
Straks CDKN in Ninia.- Foto Marc Colpaert
 
De conceptstore CDKN, een warm nest van meer dan 50 Belgische ondernemers komt naar het Ninia Shopping Center in Ninove. De winkel komt in de winkelruimte waar vroeger de H&M was gevestigd. Vanaf 29 oktober kan men er terecht. CDKN-official is een kledingmerk, ontstaan onder impuls van Caroline, de oprichtster. Haar ervaring in partnerships tussen grote bedrijven gaf haar de juiste know how, om synergieën te doen ontstaan 
 

Klik hier om meer te lezen

 
11 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

NINOVE - Gratis parkeren in blauwe zones afgelopen vanaf 1 november

Editiepajot-logo-ninove

Vanaf 1 november vervalt de maatregel van onbeperkt gratis parkeren in de blauwe zones in het centrum en de deelgemeenten. In die zones kan men dan opnieuw maximaal 2 uur parkeren met de blauwe parkeerschijf, tenzij anders aangegeven op de plaatselijke signalisatieborden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 okt 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

NINOVE - Het Vampierenbal van De Nachtwacht in De Plomblom in Ninove

Editie_ninove_nachtwacht_3__kopie_
Vlad, Wilko en Keelin kwamen even naar Ninove.- Foto marc Colpaert
 
Vlad, Wilko en Keelin het bekende trio uit de serie De Nachtwacht van Studio 100 zakten even af naar de zaal De Plomblom in Ninove, om er enkele shows te brengen. Na het grote succes van “Het Vervloekte Perkament” staat Nachtwacht ook in 2021 in het theater, met een nieuwe voorstelling vol spanning en magie. De titel van hun nieuwe show was het Vampierenbal, meer moet dat niet zijn natuurlijk. Vlad, Wilko en Keelin
 

Klik hier om meer te lezen

 
11 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

NINOVE - De Gezinsbond dacht aan de kinderen in het centrum van de stad

Editie_ninove_gezinsbond_2__kopie_
Enkele leden van de Gezinsbond.- Foto Marc Colpaert
 

De Gezinsbond van Ninove bestaat 100 jaar en dat wordt via allerlei acties gevierd deze maand. Zo was er op zaterdagnamiddag op het plein voor het Ninia Shopping Center, een standje van de Gezinsbond Ninove-Okegem. Ze hadden, hoe kanhet ook anders, vooral de kaart van de kinderen getrokken. Er was dan ook heel wat kinderanimatie zo stond

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

NINOVE - Start-up zoekt (nieuwe) starters

Editiepajot-logo-ninove

Wie eraan denkt een zaak te starten, maar de stap naar het huren van een eigen pand nog niet durft te nemen, kan misschien Griet en Kris van 'À la bonheur' en Maxim van ‘Les Terroirs’ achterna om zijn/haar droom een kans te geven in de start-up winkel! De start-up winkel op het Oudstrijdersplein in Ninove zoekt nl. nieuwe starters vanaf 2022.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 okt 2021
Sam Herremans
ep
 

NINOVE - Nog deze maand een nieuw skatepark in het park

Editie_ninove_skatepark_2__kopie_
Het skatepark krijgt al vorm.- Foto Marc Colpaert
 
Vermoedelijk in de loop van deze maand of begin volgende maand zal het skatepark in Ninove de deuren openen. Het vorige skatepark werd begin dit jaar gesloten dus moest er uitgekeken worden naar een nieuw exemplaar, want de jeugd heeft nood aan een skatepark. Daarom ook dat de stad aan de skaters zelf vroeg om mee de plannen te maken voor dit nieuwe skatepark. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
07 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

NINOVE - 100 jaar Gezinsbond vieren ze met wandelen en fietsen

Editie_ninove_nina_3
Wandelen en fietsen in Ninove. Illustratiebeeld Marc Colpaert
 
Op zondag 10 oktober gaan in groot Ninove de 'Bondstochten' door naar aanleiding van 100 jaar Gezinsbond, hieraan werken verschillende afdelingen mee waaronder : Appelterre- Eichem, Denderwindeke, Nederhasselt-Aspelare en Voorde. De wandelaars kunnen genieten van supermooie wandelingen van 4 km tot 31 km en daarnaast veilige fietsstochten van 48 km tot 70 km dit over de Ninoofse straten. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
06 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

NINOVE - De langste koffieklets voor het Ninia Shopping Center vooral vrouwen waren van de partij

Sori0037__kopie_
Heel wat dames waren van de partij. - Ingezonden foto
 
Oxfam-Wereldwinkels viert dit jaar haar 50ste verjaardag, maar de strijd voor een eerlijke handel blijft nog steeds hoognodig. Om dit te benadrukken organiseerde deze ngo tijdens de Week van de Fair Trade, dit gaat door van 6 tot en met 16 oktober, De Langste koffieklets. Er werden allerlei koffieklets evenementen georganiseerd doorheen heel het land.  Op woensdag 6 oktober stopte de Oost-Vlaamse koffietour van 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 okt 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 

Laatste Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 10 okt 2021

archief