Artikels Archief van Ninove

C21

Terug kermis in NINOVE

Kermis
Ingezonden foto
 
De juli-kermis, van vrijdag 23 tot en met dinsdag 27 juli, belooft een fijne editie te worden. De kermis is er voor groot als klein, met een aantal nieuwe attracties en de gevestigde waarden. Nadat de carnavals- en sinksenkermissen zijn afgelast, is dit de enige grote centrumkermis die je dit jaar kunt beleven.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jul 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

NINOVE - Raf is al drie jaar op zoek naar zijn bril en kan hem maar niet vinden

Img_20210709_120824_1__kopie_
Raf zoekt nog steeds zijn bril.- Foto Marc Colpaert
 
Raf Persoons uit Ninove is al drie jaar op zoek naar zijn bril en hij heeft hem nog steeds niet gevonden. Nochtans is hij er van overtuigd dat zijn bril in zijn zaak 'Sound Center Ninove' terug te vinden is. Ondertussen heeft hij natuurlijk al een nieuwe bril aangeschaft, maar zijn zoektocht gaat verder, zal hij zijn oude bril ooit nog eens vinden?

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

NINOVE opent Nutteloze Borden Wandelroute

Editiepajot-logo-ninove

Ze houdt het midden tussen een origineel staaltje straattheater, minimalistische beeldende kunst en een performance met milde humor. Maar misschien is de Nutteloze Borden Wandelroute vooral een uitnodiging voor een ontwapenende stadswandeling door Ninove.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jul 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

Carine Coppens algemeen directeur van het lokaal bestuur NINOVE

Editiepajot-logo-ninove

De Raad van State heeft geoordeeld dat mevrouw Carine Coppens met ingang van 25 februari 2018 van rechtswege is aangesteld als algemeen directeur (arresten nrs. 251.252, 251.253 en 251.254 van 9 juli 2021, betekend op 13 juli 2021). Het lokaal bestuur Ninove gedraagt zich naar deze zienswijze van de Raad van State

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jul 2021
Sam Herremans
ep
 

NINOVE - Jeugddienst zorgt deze zomer voor pop-up skateterrein

Editiepajot-logo-ninove

Skaters, steppers en BMX’ers zullen zich van 11 juli tot en met 31 augustus 2021 kunnen uitleven op een pop-up skateterrein in het stadspark.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jul 2021
Sam Herremans
ep
 

NINOVE - De dames van FERM op stap in het Pajottenland

Editie_galmaarden_ferm_appelterre_2__kopie_
De vrouwen van FERM en enkele mannen voor ze van start gingen.- Foto Marc Colpaert
 
Op de top van de Bosberg in Galmaarden kwamen wij de FERM(e) dames tegen van FERM Appelterre-Eichem(Ninove), die klaar stonden om van start te gaan met hun wekelijkse uitstapje. Elke week op maandagavond stappen 10 tot 20 mensen van FERM, een fikse wandeling door de streek rond hun thuisbasis in Ninove.
 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

NINOVE - De Blokbusters maken radio en televisie in de Pollarewijk

Editiepajot-logo-ninove

De Vredelaan in de Pollarewijk is op zondag 4 juli (14 uur tot 17 uur) het decor van De Blokbusters, een radio- en tv-show voor en door de buurtbewoners van de Pollarewijk. Johan Petit en Erhan Demirci presenteren de show en draaien verzoekjes van inwoners. Mensen die een verhaal of anekdote willen delen, kunnen plaatsnemen aan de microfoon. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jul 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

REGIO - De Jeugddienst van Panta Rhei staat paraat deze zomer

A_panta_rhei
Ingezonden foto
 

Jeugddienst Panta Rhei staat paraat : deze zomer organiseren ze opnieuw 185 vakantiekampen voor kleuters, kinderen en jongeren. Deze vinden plaats verspreid over Vlaams-Brabant, Oost- en West-Vlaanderen en ook Brusselse gemeenten. Panta Rhei, en zijn onderafdelingen Ratjetoe (voor kleuters) en SportArk doen er alles aan om de kinderen een toffe vakantie te  

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jun 2021
Marc Colpaert/Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Jeugdkampen van Panta Rhei LENNIK krijgen bezoek van de Leesfee

Leesfee-pantarhei-ratjetoe-dsc_0435
 

 Jeugddienst Panta Rhei staat paraat : deze zomer organiseren ze opnieuw 185 vakantiekampen voor kleuters, kinderen en jongeren. Deze vinden plaats verspreid over Vlaams-Brabant, Oost- en West-Vlaanderen en ook Brusselse gemeenten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jun 2021
Marc Sluys
 

NINOVE - Stad zet volop in op mentale gezondheid inwoners

Editiepajot-logo-ninove

Om de impact van de coronacrisis op de mentale gezondheid van haar inwoners te beperken, gaat de stad een samenwerking aan met het CAW (Centrum Algemeen Welzijnswerk) en het CLB (Centrum voor Leerlingenbegeleiding), en gaat ze samenwerken met Lokaal Bestuur Lennik.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jun 2021
Sam Herremans
ep
 

NINOVE - Kinderfietsen gezocht voor fietsproject

Editiepajot-logo-ninove

Na het succes van het fietsproject voor volwassenen dat Het Sociaal Huis, de sportdienst, Teledienst en het Armoede Netwerk Ninove (ANN, een vertakking van het Regionaal WelzijnsOverleg) opstartten in 2020, willen de partners dit project graag uitbreiden naar kinderen. Ze gaan daarom op zoek naar kinderfietsen om te herstellen en kinderen te leren fietsen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jun 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

De Stautste Ninovieter: een hele zomer Despauterius in NINOVE

Affiche_de_stautste
 

Een van de bekendste Ninovieters, misschien wel de bekendste ‘oudste’ Ninovieter, is Joannes Despauterius. De humanist en taalkundige werd hier geboren in 1480. Ninove zet de man in de spots naar aanleiding van zijn 500ste sterfdag in 1520 of 1521.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

LENNIK / NINOVE - Dekenverkoop hartencollege brengt 800 euro op voor Zonnestraal vzw

Img_9267
 

Enkele laatstejaars leerlingen van het Hartencollege Ninove, studierichting Thuis- en Bejaardenzorg, organiseerden in kader van de lessen een solidariteitsactie. Ze kozen Zonnestraal vzw als goede doel.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

NINOVE - Grote hoeveelheid sluikstorters betrapt in Meerbeke

Editiepajot-logo-ninove

Naar aanleiding van heel wat klachten over sluikstort aan de kledingcontainer in de Gemeentehuisstraat in Meerbeke, werd er beslist de onbemande sluikstortcamera in te schakelen. In de periode van 18 mei tot 5 juni heeft de camera 16 verschillende sluikstorters kunnen betrappen, goed voor in totaal 36 achtergelaten vuilniszakken, een kruk, een kinderkoets, twee grote kinderspeeltjes en een tapijt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2021
Sam Herremans
ep
 

LENNIK/NINOVE - Dekenverkoop Hartencollege NINOVE brengt 800 euro op voor ZONNESTRAAL

Img_9269
Ingezonden foto
 
Enkele laatstejaars leerlingen van het Hartencollege Ninove, studierichting Thuis- en Bejaardenzorg,  organiseerden in kader van de lessen een solidariteitsactie. Ze kozen Zonnestraal vzw als goede doel.  
Chelsea Van Den Bossche, leerling en tevens jobstudent bij de zorgaanbieder te Lennik, was  bijzonder enthousiast en ontpopte zich tot trekker van de actie.
 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jun 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Geen algemene mondmaskerplicht meer op grondgebied NINOVE vanaf woensdag 16 juni

Editiepajot-logo-ninove

De veiligheidscel van de stad besliste om vanaf woensdag 16 juni 2021 de algemene mondmaskerplicht op haar grondgebied op te heffen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jun 2021
Sam Herremans
ep
 

Vzw Habbekrats zet schouders onder jeugdopbouwwerk in NINOVE

Editiepajot-logo-ninove

Op de gemeenteraad van 31 mei 2021 werd de aanstelling van jeugdwelzijnswerkorganisatie Habbekrats voor de komende vijf jaar goedgekeurd. Zij gaan vanaf 1 juni 2021 aan de slag in Ninove om maatschappelijk kwetsbare jongeren te ondersteunen bij het vinden van hun plaats in de samenleving.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jun 2021
Sam Herremans
ep
 

BEVER / GALMAARDEN / HALLE / HERNE/ NINOVE - Tempo-Team @Home biedt zijn diensten aan en zoekt nieuwe medewerkers

Leen_reinhard
Leen Reinhard

Tempo-Team @Home is op zoek naar nieuwe werknemers die via het dienstencheque-circuit aan de slag willen gaan. Poetsen, strijken, wassen, koken, boodschappen doen,… het huishouden vergt heel wat tijd en energie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mei 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

NINOVE - Stad voorziet twee studieruimtes voor blokkende studenten

Editiepajot-logo-ninove

Vanaf 17 mei voorziet de stad twee studieruimtes voor haar studenten: eentje in buurthuis Berdam en een in de fuifzaal in jeugdcentrum De Kuip. Zo is er plaats voor 90 studenten. Vooraf inschrijven voor een volledige week is verplicht, studenten krijgen dan meteen een vaste plek toegewezen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

NINOVE - Jeugdraad Voesj en de jeugddienst zetten met kaartjesactie in op mentaal welzijn bij jongeren

Kaartjevoesj-1_voorkant
 

Elke Ninoofse jongere tussen de 14 en 19 jaar krijgt binnenkort een stapel postkaartjes in de bus om hem/haar een hart onder de riem te steken tijdens deze moeilijke periode. Het idee om zo’n kaartjesactie op poten te zetten, kwam van jeugdraad Voesj.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 

Laatste Nieuws

Marc Colpaert | 24 jul 2021
Sam Herremans | 15 jul 2021
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert/Marc Sluys | 30 jun 2021

archief