Artikels Archief van Ninove

NINOVE - Edith Piaf zingt ‘live’ voor bewoners Klateringen

Affiche-piaf_livestreamtemplate
 

Donderdag 24 oktober kunnen de bewoners van wzc Klateringen een concert van Edith Piaf meemaken. Live dan nog wel. Hoe dat komt? Door een livestream vanuit cultureel centrum De Adelberg in Lommel.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 okt 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE - Week van de handhaving zette in op sluikstort

Editiepajot_ingezonden_logo_stad_ninove_

In Ninove gebeurt heel wat om zwerfvuil en sluikstort tegen te gaan. Tijdens de Week van de Handhaving (van 30 september tot 6 oktober) staken stad en politie nog een (extra) tandje bij. De GAS-vaststeller en gemeenschapswachten hebben in de week alles op alles gezet om zoveel mogelijk hardleerse sluikstorters te betrappen en te sanctioneren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 okt 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE - SOLVA voert haalbaarheidsonderzoek Moeremanssite in opdracht van de stad

Editiepajot_ingezonden_logo_stad_ninove_

In 2018 kocht de stad de Moeremansfabriek, gelegen achter de Burchtdam in Ninove, aan. Dit prachtige gebouw, grenzend aan de stadskern en omgeven door groen, kon de stad zo mee kaderen in een bredere ontwikkeling van het groene binnengebied. De stad werd nu immers eigenaar van het volledige gebied.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 okt 2019
Jacky Delcour
ep
 

NINOVE - Het langste schoolbord tegen armoede

Editiepajot_ingezonden_logo_stad_ninove_

De werkgroep armoede* organiseert jaarlijks een actie in het kader van de internationale dag van verzet tegen armoede, op 17 oktober. Dit jaar kozen ze – zoals voorgesteld door Het Vlaams Netwerk Tegen Armoede -  voor gelijke onderwijskansen als thema.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

De blinde vlek tussen de Denderstreek en de Rand

Kaart_
 

  De Vlaamse Regering beslist tot het oprichten van een Vlaamse Randfonds om de grootstedelijke uitdagingen aan te pakken, maar de middelen blijven exclusief voorbehouden voor de negentien gemeenten van de Rand. Tegelijk richt ze een Denderfonds op met precies dezelfde doelstellingen, maar daarvan profiteren slechts vier gemeenten aan de Dender van.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 okt 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE - Op bedevaart naar Lourdes?  Toch wel…en waarom niet?

Lourdes-grot
 

Lourdes blijft ook in deze tijden een bedevaartsoord waarvoor vele honderdduizenden mensen reeds zovele jaren een bijzondere aantrekkingskracht ervaren. Wat beweegt die duizenden pelgrims van over de hele wereld om, ieder jaar opnieuw, gezond, gehandicapt of zelfs zwaar ziek op bedevaart te trekken?

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 okt 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE eert dokter Hemerijckx op zondag 13 oktober

Editiepajot_ingezonden_logo_stad_ninove_

Op 15 oktober 1969 overleed in een ziekenhuis in Leuven de Ninoofse ‘melaatsendokter’ Frans Hemerijckx. Zondag 13 oktober, 50 jaar na zijn overlijden, brengt zijn geboortestad hulde aan een van de meest tot de verbeelding sprekende Ninovieters van de vorige eeuw.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 okt 2019
Jacky Delcour
ep
 

NINOVE - Nieuw bibreglement zorgt voor betere service

Editiepajot_ingezonden_logo_stad_ninove_

Na een sluiting van een weekje om de overstap naar een eengemaakt bibliotheeksysteem te kunnen uitrollen, gaat de bib op 5 oktober (vanaf 10 uur) weer open. Mét een nieuw bibreglement en nieuwe uitleenvoorwaarden. De belangrijkste wijzigingen:

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 okt 2019
Jacky Delcour
ep
 

NINOVE - Dag van de Markt op 8 oktober

Editiepajot_ingezonden_logo_stad_ninove_

Dinsdag 8 oktober leggen de marktkramers je extra in de watten! Ze verrassen je met lekkere proevertjes,kortingen en geschenkjes. Speciaal voor Dag van de Markt. Bij iedere aankoop aan een marktkraam krijg je ook nog een lotje om deel te nemen aan de tombola.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 okt 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE - Bib gesloten van 30 september tot 4 oktober

Editiepajot_ingezonden_logo_stad_ninove_

Van maandag 30 september tot en met vrijdag 4 oktober sluit de bib haar deuren voor de overstap naar een eengemaakt bibliotheeksysteem (EBS-systeem). Voor de gebruiker heeft dit amper gevolgen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 sep 2019
Jacky Delcour
ep
 

NINOVE - Jobbeurs op 3 oktober

Editiepajot_ingezonden_logo_stad_ninove_

Op zoek naar werk? Kom dan naar de jobbeurs! De dienst lokale economie organiseert samen met de VDAB een jobbeurs op 3 oktober in De Kuip. Je ontmoet er volgende bedrijven met vacatures:

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 sep 2019
Jacky Delcour
ep
 

NINOVE - Feestweekend bib en cc De Plomblom

Editiepajot_ingezonden_logo_stad_ninove_

In 2019 bevindt de bib van Ninove zich 25 jaar op de huidige locatie én viert cc De Plomblom haar 25-jarig bestaan. Dat vraagt dan ook om één groot feest! Op woensdag 25 september start het nieuwe seizoen van cc De Plomblom, net zoals in 1994, met ‘Paradijsvogels’.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 sep 2019
Jacky Delcour
ep
 

Autoloze zondag in NINOVE met tal van activiteiten en animaties

2019-09-22_autoloze_zondag___27_ab
 

Steeds meer mensen ervaren dat het ook met minder auto kan. Tijdens de Week van de Mobiliteit van 16 tot 22 september kon ontdek je hoe goed het doet om te kiezen voor (een combinatie van) het openbaar vervoer, de fiets, te voet of autodelen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE - Fiesta Europa op de Centrumlaan

2019-09-20_fiesta_europa__centrumlaan__8_
 

Vrijdag ging de driedaagse markt van start. Een 30-tal standhouders uit onder meer Frankrijk, Italië, Griekenland, Spanje, Portugal, België en  Duitsland brengen spullen aan de man uit hun thuisland.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

Stad NINOVE doet op 3 oktober mee aan de grote nationale BE-alert test

Editiepajot_ingezonden_logo_stad_ninove_

Helaas is niemand vrijgesteld van een noodsituatie. Storm, hagel, hevige regenval, overstromingen,... kunnen zich overal voordoen. Maar ook een grote industriebrand in de omgeving, een gaslek of een treinongeval kan ertoe leiden dat je thuis, op het werk of onderweg ongewild betrokken raakt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE - Brave new Maria op finissage in DeKantfabriek

Affiche_finissage_met_brave_new_maria
 

De finissage van de expo #Intimiteit #Identiteit in DeKANTFABRIEK in Ninove, vindt plaats op zondag 6 oktober 2019 om 17:00. Hiervoor nodigt kunstenaar/curator Hilde NIJS schrijfster Kristien Hemmerechts, trompettist Bart Maris en sopraan Sylvie De Pauw uit. Dit opmerkelijke trio brengt een grensverleggende voorstelling van Brave New Maria, een postume hommage aan een opmerkelijke dame.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE - Stad denkt na over vrijetijdsparticipatie van mensen in armoede

Editiepajot-logo-ninove

De stad zal een nieuwe convenant ‘Vrijetijdsparticipatie mensen in armoede’ indienen bij de Vlaamse overheid. Het tegendeel zou verbaasd hebben: de acties in de aflopende convenant voor de periode 2014-2019 hebben immers hun nut meer dan bewezen. Zo werd de kansenpas (waardoor mensen in armoede aan een goedkoper tarief kunnen deelnemen aan allerlei activiteiten) bv. een onderdeel van de UiTPAS.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 sep 2019
Jacky Delcour
ep
 

NINOVE - Boekenverkoop bib op 21 en 22 september

Editiepajot_ingezonden_logo_stad_ninove_

Zaterdag 21 september en zondag 22 september verkoopt de bib haar afgevoerde materialen. Boeken voor groot en klein, strips, cd's en dvd's: alles is te koop aan 1 euro! Zorg zelf voor een doos of tas.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 sep 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE - Sint-Corneliusparochie nodigt opnieuw een grote naam uit naar de Abdijkerk

Jonas_winterland__002_a
 

Singer-songwriter Jonas Winterland staat vanaf najaar 2019 na een sabbatjaar opnieuw op de planken. We zijn dan ook vereerd dat Ninove de allereerste stop is van zijn nieuwe tournee door Vlaanderen! Hierin presenteert Jonas zijn nieuwe songs, aangevuld met een eigenzinnige selectie van bekende en minder bekende nummers uit zijn oeuvre.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 sep 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE - Infoavond ouders Hartencollege basisonderwijs Meerbeke

Dsc02552
 

Na de hartelijke ontvangst van de kinderen begin schooljaar onder de nieuwe naam Hartencollege, werden de ouders van Hartencollege basisonderwijs. Meerbeke eveneens hartelijk ontvangen tijdens de voorbije infoavond. Ze werden ontvangen met een rode mocktail, kleur van het logo, en een kleurrijk koekje.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 sep 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 

Laatste Nieuws

Jacky Delcour | 17 okt 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 02 okt 2019
Jacky Delcour | 24 sep 2019
Jacky Delcour | 23 sep 2019
Jacky Delcour | 22 sep 2019

archief