AFFLIGEM - Viering jubilarissen
Twee gouden jubilarissen
1. Gustaaf Van Nieuwenhove en Irène Van den Bergh
Trouwden op 3 mei 1968 in Liedekerke , Gustaaf was bankbediende, Irene verpleegster. Ze bleven in Teralfene wonen waar Gustaaf nog lang bij de Leeuwkes speelde, en zijn beiden erg actief in het verenigingsleven. Ze hebben 3 kinderen en 4 kleinkinderen.
2. Roger Deneys en Isabella Pieters.
Trouwden op 18 mei 1968 in Baardegem, hij was elektricien ,zij stikster. Hij was ook lang conciërge van de parochiezaal van Teralfene, ze wonen daar ook al gans hun leven dichtbij.
Samen hebben 3 dochters en 4 kleinzonen.
Vier Diamanten huwelijken
1. Willy Plas en Martha Plas
Beiden kennen elkaar al van toen ze klein waren, ze hebben dezelfde familienaam maar zijn geen familie. Ze trouwden op 9 mei 1958 in Meldert maar wonende altijd Hekelgem, hij was en is altijd al duivenmelker geweest.
Ze kregen 6 kinderen, 9 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen.
2. Arthur De Pauw en Hermine Van Bellinge
Leerden elkaar kennen bij “Omer” in Teralfene , ze huwden op 16 mei 1958. Hij was bouwvakker, zij had jaren een voedingswinkel in Welle. Na deze periode kwamen ze terug naar het geboortedorp van Hermine: Teralfene. Ze zijn beiden altijd erg sportief gebleven en fietsen jaren bij “Fiets je fit” uit Teralfene.
Ze hebben 2 zonen en één dochter, 5 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen.
3. René Verloes en Clementia Steppe
Zijn beiden uit Essene maar leerden elkaar maar kennen op de kermis, ze huwden op 17 mei 1958.Hij werkte jaren voor de stad Brussel maar was in bijberoep ook dakwerker. Ze bleven alijd in Essene wonen omrincht door hun 2 zonen en 1 dochter, 4 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen.
4. Albert Van Schuerbeek en Godelieve Van Geert
Het echtpaar leerde elkaar kennen op het toneel in Erembodegem, hij is van Hekelgem, zij is van Erembodegem. Ze huwden op 14 juni 1958 , hij werkte bij verkeerswezen in Brussel.Ze bleven de liefde voor toneel behouden, zij is erg creatief.
Samen kregen ze 1 zoon en drie dochters, 7 kleinkinderen en bijna 1 achterkleinkind.
Eretekens
1. Voor mevrouw An Bruers: het zilveren ereteken in de sector politie- en civiele veiligheidsdiensten
2. Voor de heer Philippe Deforche: gouden ereteken in de sector politie- en civiele veiligheidsdiensten
3. Voor de heer Eric Schoonjans, gouden ereteken in de sector politie- en civiele veiligheidsdiensten
Al in 1847 werd dit gecreëerd om de toewijding van de werknemers aan hun bedrijf of organisatie te huldigen. Het ereteken heeft als doel hulde te brengen aan de persoon die ze ontvangt maar is ook een teken van wederzijds respect van de onderneming. Samen met het document als bewijs van de titel krijgen de betrokken personen ook een attentie van de gemeente en enkele kadobons.