Artikels Archief van Affligem

C21

AFFLIGEM - Masterplan Teralfene baart muis

Ac9d6a60-3882-4d63-96f1-8db35c8f78fc
 

Teralfene verdient veel beter dan het Masterplan dat nu is goedgekeurd. ‘In 2020 lanceerde de gemeente het plan om een nieuwe gemeenschapszaal en school te realiseren. Nu blijkt dat daar weinig van terechtkomt’, constateert Jo Lamberts, gemeenteraadslid voor Groen Affligem.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jan 2024
Guido van Cauwelaert
 

AFFLIGEM - De Rock Rally van Rock Affligem

59e0241c-2c13-4168-914f-038b9b9498fe
 

Bands die dromen van het podium van Rock Affligem kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de jaarlijkse rock rally. Op 30 maart zullen vijf geselecteerde groepen het tegen elkaar opnemen. De winnaars veroveren een plaats op het hoofdpodium van Rock Affligem. stuur je drie beste nummers in goede kwalteit, of een link naar je Spotify-account, voor 15/02/2024, naar rockrally@rockaffligem.be en voeg er een kleine bio en foto bij

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2024
Guido
 

AFFLIGEM - Groen wil doortastend waterbeleid

6749d99d-d121-44a5-a669-3aed5d281bc1
 

In de nasleep van de recente wateroverlast in Teralfene benadrukt Groen Affligem de dringende noodzaak voor een doortastender waterbeleid in de gemeente. In een tijd waarin de Bellebeek en het Denderbekken voor structurele uitdagingen zorgen, roept Groen Affligem het lokale bestuur op om niet enkel te wijzen naar externe factoren, maar de hand in eigen boezem te steken en zelf proactief bij te dragen aan oplossingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2024
Guido van Cauwelaert
 

AFFLIGEM - Extreem regenweer dwingt Affligem tot actie

Image003__3_

De deelgemeente Teralfene (Affligem) is hard getroffen door wateroverlast. De gemeente Affligem heeft te weinig gedaan om de ondergestroomde huizen en straten te voorkomen, zo vindt Groen Affligem. ‘De gemeente is veel engagementen aangegaan en heeft goede intenties getoond, helaas zijn er (nog) geen concrete resultaten’, zo legt Groen gemeenteraadslid Jo Lamberts uit. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jan 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

AFFLIGEM - Toneelvereniging Carpe Diem speelt De kat in de kelder

3e18841c-f83e-4de2-b52f-8ce4e3e0c24f
 

Toneelvereniging Carpe Diem presenteert de komedie “De kat in de kelder”. 
Mensen willen nu wel eens goed lachen, maar dit is niet zomaar een komedie. Neen, een werk van Pol Anrys, dat hij zelf omschrijft als een lichtjes absurde klucht, dat belooft dus! …

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jan 2024
Guido van Cauwelaert
 

AFFLIGEM - Hoe moet Affligem er uitzien in 2050? Gemeentebestuur schakelt Haviland in voor uitwerking traject

A_affligem_nu
Ingezonden foto
 

De gemeente Affligem start met de opmaak van haar beleidsplan ruimte onder begeleiding van het team ruimtelijke ordening Intercommunale Haviland. Het beleidsplan ruimte is uitermate essentieel voor een gemeente omdat hierin strategische beslissingen worden genomen die de ruimte in Affligem verder vorm zal geven. Het beleidsplan ruimte voor Affligem moet antwoorden bieden op vragen als 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 dec 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Zorg mee voor het mooie landschap van het Pajottenland en doe dit jaar nog een gift

Foto_colpaert_natuur_tentoon_bos_2__kopie_
Doe een gift voor de natuur.- Foto Marc Colpaert
 

Het Pajottenland en de Zennevallei horen bij de oudste en meest vruchtbare landbouw-​gebieden van Europa. Gedurende generaties is elke morzel grond er omgeploegd, bewerkt of als weiland gebruikt. Wil jij ook je steentje bijdragen aan dit erfgoedproject, ze zijn op zoek naar 6.000 euro? Dat kan met een gift. Jouw donatie is fiscaal aftrekbaar vanaf €40 per jaar. Je ontvangt van ons een fiscaal attest waarmee je via de belastingen 45% van je gift recupereert 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 dec 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Fijne feestdagen!

Wenskaart_nk_ep_2023
 

Fijne feestdagen!

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 dec 2023
Redactie Editiepajot
 

REGIO - Laat uw knotwilgen onder handen nemen door het knotteam

Colpaert_foto_wilgen_1__kopie_
Laat uw wilgen knotten.- Foto Marc Colpaert
 

Elk jaar kunnen mensen terecht bij het knotteam van het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei om gratis uw wilgen te laten knotten in ruil voor het brandhout. Knotbomen zijn de groene parels van onze streek. Ze vormen een thuishaven voor steenuiltjes en andere vogels, insecten en planten. De bomen moeten elke zes tot tien jaar volledig geknot worden of ze kunnen openscheuren en afsterven. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 nov 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

AFFLIGEM - Van 1 naar 4 snelheidscontroles in Affligem

Image003__3_
 

In de periode september 2022 - augustus 2023 vonden er 4 snelheidscontroles plaats in Affligem. Dat zijn er 3 meer dan het jaar ervoor. Deze hallucinante cijfers zette Groen Affligem ertoe aan om de verkeerscontroles jaarlijks te monitoren. “We volgen daarbij het schooljaar. We hoopten aan de start van elk schooljaar toch wat intensievere controles te zien  

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 nov 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

AFFLIGEM - Ruimte voor water in de Dendervallei

Landschap_dender_coucklaan__kopie_
Ingezonden foto
 

Lokaal Bestuur Affligem kiest uitdrukkelijk voor de maximale bescherming van de woningen op haar grondgebied binnen het project “Ruimte voor water”. De Vlaamse overheid, met het Agentschap Omgeving, de Vlaamse Waterweg nv als beheerder van de Dender en de provincie Oost-Vlaanderen werken al sinds 2017 aan het project ‘Ruimte voor water Dendervallei’ 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 nov 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

We zijn terug!

Beste lezer van Editiepajot,

31 dagen hebben jullie ons moeten missen.

Eind september zou het doek definitief vallen over onze internetkrant.

30 september, hoop

Op 30 september konden jullie misschien nog ons laatste bericht lezen: ‘Editiepajot komt terug’.

Er kwam dan toch een sprankeltje hoop.

Dat terugkomen heeft dagen en liters bloed, zweet en tranen gekost :-).

De hosting was opgezegd, de server was opgezegd, Editiepajot draaide op een stokoude versie, allemaal problemen die moesten opgelost worden. Gelukkig was er nog een backup gemaakt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 okt 2023
Redactie Editiepajot
 

AFFLIGEM - Laadinfrastructuur wordt uitgebreid met acht locaties

Paal_volgt_wagen
 

Lokaal Bestuur Affligem plaatst extra laadpalen voor elektrische voertuigen in samenwerking met Total Energies. Deze uitbreiding van het laadnetwerk is een belangrijke stap in de ondersteuning van duurzame mobiliteit en draagt bij aan de inspanningen om de CO 2 -uitstoot te verminderen. De installatie van de nieuwe laadpalen zal gebeuren in het Zegershof, Wijk Pelink, Rozenlaan, Molenstraat (carport), Kerkstraat Hekelgem 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Update !Openbare straatverlichting blijft langer branden in Halle-Vilvoorde

Halle_led_verlichting_
 

Negenentwintig lokale besturen maken via het overlegplatform Toekomstforum Halle-Vilvoorde hun besluit kenbaar om de regeling rond het doven van de openbare straatverlichting te veranderen. Vanaf 9 oktober 2023 zal de openbare verlichting doven om middernacht in plaats van om 23u. Vanaf dan zou er ook de mogelijkheid zijn om de straatverlichting in de nacht van zondag op maandag te laten branden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2023
Marc Sluys/Marc Colpaert
 

Walter De Donder uit AFFLIGEM legt eed af in provincieraad

Scherm__afbeelding_2023-09-19_om_15
 

 Walter De Donder (CD&V) uit Affligem legde vandaag de eed af in de provincieraad van Vlaams-Brabant. Hij vervangt Kris Poelaert uit Herne, die door CD&V gecoöpteerd werd in de Senaat.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2023
Marc Sluys
 

AFFLIGEM - Huwelijksverjaardagen gevierd op het gemeentehuis

F23b44a5-e560-4170-992a-1d068ef381bc
 

Op het gemeentehuis werden koppels in de bloemetjes gezet die hun gouden of diamanten huwelijk vierden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 sep 2023
Guido van Cauwelaert
Michel Verdoodt
 

AFFLIGEM - Er is een doorbraak voor de aanleg dorp Hekelgem

20230909_persbericht_affligem_doorbraak_aanleg_dorp_hekelgem__kopie_
Ingezonden foto
 

Na een constructief overleg tussen de plaatselijke directie van de vrije basisschool Sint-Vincentius, de inrichtende macht van de school en het college van burgemeester en schepenen op 5 september, wordt de omgevingsvergunning eerstdaags ingediend. De eerder geplande werken voor de heraanleg van het dorp (Kerkstraat – Bellestraat) in Hekelgem werden door het Lokaal bestuur eerst twee jaar uitgesteld  

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 sep 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

AFFLIGEM - De gemeente zal de rooilijnplan van de pastorijweg NIET GOEDKEUREN

A_affligem

De gemeenteraad beslist op 12 september om in de Pastorijweg (Hekelgem) de rooilijn te laten aanpassen, volgens de vergunningsaanvraag. De meerderheid van CD&V (Lijst Burgemeester) en Open VLD (Open 2040) zal dit punt alvast niet goedkeuren. Er is een omgevingsvergunningsaanvraag (bouwaanvraag) ingediend met inbegrip van volgende aanpassing: 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 sep 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

AFFLIGEM - William en Bertha in de bloemetjes gezet voor huwelijksverjaardag

2976974b-777c-4904-881e-87841b8181ad
 

Op zaterdag 1 september werden William en Bertha Van der Mynsbrugge - Moock en Jozef en Mariette Wille - Herzeel door het lokaal bestuur van Affligem letterlijk in de bloemetjes gezet ter gelegenheid van hun diamanten huwelijksjubileum. Ze werden samen met hun naaste familie uitgenodigd voor een receptie en kregen naast felicitaties van het koningshuis ook een attentie van het lokaal bestuur.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 sep 2023
Guido van Cauwelaert
Michel Verdoodt
 

AFFLIGEM - De Klimaatzaak

0d6a5f31-ea74-43fa-a40e-d9339d65144f
 

Afgelopen zondag gingen Affligemse klimaatadvocaten op de foto. Op die manier betuigen ze ook vanuit Affligem hun steun voor de Klimaatzaak.
Niettegenstaande het extreem warme weer, kon men rekenen op ruim 20 Affligemenaren met een hart voor het klimaat. Het mooie weer illustreerttegelijk, voelbaar, de nood aan een duurzaam en ambitieus klimaatbeleid. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 sep 2023
Guido van Cauwelaert
 
 

Laatste Nieuws

Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Redactie Editiepajot | 23 dec 2023
Redactie Editiepajot | 30 okt 2023
Guido van Cauwelaert | 10 sep 2023

archief