Artikels Archief van Affligem

C21

Editiepajot

Beste lezers en adverteerders, 

wegens onderhoudswerken zal editiepajot voor enekele dagen offline gehaald worden. 

Alvast bedankt voor jullie begrip!

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 sep 2023
 

AFFLIGEM - Laadinfrastructuur wordt uitgebreid met acht locaties

Paal_volgt_wagen
 

Lokaal Bestuur Affligem plaatst extra laadpalen voor elektrische voertuigen in samenwerking met Total Energies. Deze uitbreiding van het laadnetwerk is een belangrijke stap in de ondersteuning van duurzame mobiliteit en draagt bij aan de inspanningen om de CO 2 -uitstoot te verminderen. De installatie van de nieuwe laadpalen zal gebeuren in het Zegershof, Wijk Pelink, Rozenlaan, Molenstraat (carport), Kerkstraat Hekelgem 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Update !Openbare straatverlichting blijft langer branden in Halle-Vilvoorde

Halle_led_verlichting_
 

Negenentwintig lokale besturen maken via het overlegplatform Toekomstforum Halle-Vilvoorde hun besluit kenbaar om de regeling rond het doven van de openbare straatverlichting te veranderen. Vanaf 9 oktober 2023 zal de openbare verlichting doven om middernacht in plaats van om 23u. Vanaf dan zou er ook de mogelijkheid zijn om de straatverlichting in de nacht van zondag op maandag te laten branden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2023
Marc Sluys/Marc Colpaert
 

Walter De Donder uit AFFLIGEM legt eed af in provincieraad

Scherm__afbeelding_2023-09-19_om_15
 

 Walter De Donder (CD&V) uit Affligem legde vandaag de eed af in de provincieraad van Vlaams-Brabant. Hij vervangt Kris Poelaert uit Herne, die door CD&V gecoöpteerd werd in de Senaat.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2023
Marc Sluys
 

AFFLIGEM - Huwelijksverjaardagen gevierd op het gemeentehuis

F23b44a5-e560-4170-992a-1d068ef381bc
 

Op het gemeentehuis werden koppels in de bloemetjes gezet die hun gouden of diamanten huwelijk vierden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 sep 2023
Guido van Cauwelaert
Michel Verdoodt
 

AFFLIGEM - Er is een doorbraak voor de aanleg dorp Hekelgem

20230909_persbericht_affligem_doorbraak_aanleg_dorp_hekelgem__kopie_
Ingezonden foto
 

Na een constructief overleg tussen de plaatselijke directie van de vrije basisschool Sint-Vincentius, de inrichtende macht van de school en het college van burgemeester en schepenen op 5 september, wordt de omgevingsvergunning eerstdaags ingediend. De eerder geplande werken voor de heraanleg van het dorp (Kerkstraat – Bellestraat) in Hekelgem werden door het Lokaal bestuur eerst twee jaar uitgesteld  

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 sep 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

AFFLIGEM - De gemeente zal de rooilijnplan van de pastorijweg NIET GOEDKEUREN

A_affligem

De gemeenteraad beslist op 12 september om in de Pastorijweg (Hekelgem) de rooilijn te laten aanpassen, volgens de vergunningsaanvraag. De meerderheid van CD&V (Lijst Burgemeester) en Open VLD (Open 2040) zal dit punt alvast niet goedkeuren. Er is een omgevingsvergunningsaanvraag (bouwaanvraag) ingediend met inbegrip van volgende aanpassing: 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 sep 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

AFFLIGEM - William en Bertha in de bloemetjes gezet voor huwelijksverjaardag

2976974b-777c-4904-881e-87841b8181ad
 

Op zaterdag 1 september werden William en Bertha Van der Mynsbrugge - Moock en Jozef en Mariette Wille - Herzeel door het lokaal bestuur van Affligem letterlijk in de bloemetjes gezet ter gelegenheid van hun diamanten huwelijksjubileum. Ze werden samen met hun naaste familie uitgenodigd voor een receptie en kregen naast felicitaties van het koningshuis ook een attentie van het lokaal bestuur.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 sep 2023
Guido van Cauwelaert
Michel Verdoodt
 

AFFLIGEM - De Klimaatzaak

0d6a5f31-ea74-43fa-a40e-d9339d65144f
 

Afgelopen zondag gingen Affligemse klimaatadvocaten op de foto. Op die manier betuigen ze ook vanuit Affligem hun steun voor de Klimaatzaak.
Niettegenstaande het extreem warme weer, kon men rekenen op ruim 20 Affligemenaren met een hart voor het klimaat. Het mooie weer illustreerttegelijk, voelbaar, de nood aan een duurzaam en ambitieus klimaatbeleid. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 sep 2023
Guido van Cauwelaert
 

AFFLIGEM - Iedereen advocaat voor het klimaat op 10 september 2023

Organisatorenaffligem10
Ingezonden foto
 
Nu zondag 10 september 2023 trekken burgers verspreid over het hele land de straat op om de Klimaatzaak onder de aandacht te brengen. De procedure in beroep start de week erna op 14 september in de rechtbank. Ook Affligem trommelt zijn lokale klimaatadvocaten op. Jo Lamberts en Peter De Somer sloegen de handen in elkaar om ook vanuit onze gemeente de klimaatzaak onder de 

aandacht te brengen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 sep 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

AFFLIGEM - Een nieuwe rotonde aan de E40 in Affligem

A_werken

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkte sinds maart 2023 aan een nieuw keerpunt (rotonde) aan de E40 in Affligem. Het nieuwe keerpunt moet ervoor zorgen dat de verkeersdrukte op de afritten en de brug over de E40 vermindert. Op 31 augustus eindigen de werken en wordt het nieuwe keerpunt officieel geopend. Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters, vertegenwoordigers van de gemeente Affligem en de nabijgelegen politiezones, en de projectverantwoordelijken van Wegen en Verkeer waren van de partij bij de opening. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 aug 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Op zoek naar maatschappelijke impact? Word vrijwillige burenbemiddelaar!

A_afbeelding_merchtem
Ingezonden foto
 

Op zoek naar maatschappelijke impact? Word dan een vrijwillige burenbemiddelaar met de steun van Haviland! Inwoners van de gemeenten die Haviland ondersteunt op vlak van burenbemiddeling (Affligem, Asse, Liedekerke, Merchtem, Roosdaal, Ternat, Wemmel) kunnen bij hen terecht om een traject aan te vragen 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 aug 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

AFFLIGEM - 't Jong Leeuwenhart opent de kermis in Teralfene

A_a_kermis_teralfene_1__kopie_
Ingezonden foto
 

’t Jong Leeuwenhart rockt de kermis open!  De Leeuwkens op vrijdag 1 september van 19.30 tot 2.30 uur op de scoutsterreinen. Na een sabbatjaar neemt ‘t (Jong) Leeuwenhart opnieuw zijn plaats in als opener van Kermis Teralfene. Place to be is opnieuw het scoutsterrein van Ter Alwina, waarvan de ingang uitsluitend langs de vroegere winterkapel gesitueerd is. Na het inpilsen treft Alternative Nation je midscheeps met hun Rock tribute to the nineties. Eindelijk 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 aug 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

AFFLIGEM - Op- en afrittencomplex Affligem volledig afgesloten vanaf 16 augustus

A_werken_algemeen_colpaert_galmaarden_werken_winterkeer_2
Illustratiebeeld foto marc Colpaert
 

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert vanaf woensdag 16 augustus de laatste aanpassingen uit op het op- en afrittencomplex van de E40 in Affligem. Om de verkeersafwikkeling tussen het op- en afrittencomplex en het nieuwe keerpunt (rotonde) vlot te laten verlopen, worden de weginfrastructuur  en de verkeerslichten op de  brug nog aangepast. Om dat te kunnen uitvoeren, moet het agentschap het volledige  op- en afrittencomplex volledig afsluiten. Eind augustus zijn alle werken afgerond en kan het nieuwe keerpunt definitief in gebruik genomen worden.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 aug 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

AFFLIGEM - Paul Michiels en Foo Fighters-tributeband In Your Honor zijn headliners Rock Teralfene brengt tweedaags muziekfestival op 11 en 12 augustus

Rt23_-_persfoto__kopie_
Ingezonden foto
 

 De nieuwe formule voor onze 10e editie van Rock Teralfene was een echte voltreffer en werd zéér gesmaakt. Dus gaan we op hetzelfde elan verder en organiseren we dit jaar opnieuw een tweedaags festival op en rond het kerkplein van Teralfene. Noteer alvast in je agenda: Rock Teralfene, op vrijdag 11 en zaterdag 12 augustus 2023! Je komt er gratis in !!! Ook dit jaar toveren we het grasveld naast de kerk in de namiddag om tot een gezellige zomerbar. Je kan er ‘chillaxen’ in een zeteltje of op een bankje, proeven van onze vers gemaakte cocktails, lekkere wijnen en andere drankjes, met een rustig streepje muziek op de achtergrond. De

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 aug 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

ASSE/REGIO - Campagne voor versterking Nederlands als verbindende taal in de sportgebeuren van de Vlaamse Rand

Hv6k8al9
Op 9 augustus overhandigde gedeputeerde Gunther Coppens de eerste 'Samen scoren met Nederlands'-spandoek aan het gemeentebestuur van Asse op het voetbalveld van FC Asse 2002
 
Op 9 augustus ontving de gemeente Asse als eerste de spandoeken met daarop de boodschap ‘Samen scoren met Nederlands’. Deze spandoeken zijn een initiatief van de provincie Vlaams-Brabant om het Nederlands als verbindende taal in het sportgebeuren in de Vlaamse Rand in de kijker te zetten. In totaal worden er 146 spandoeken uitgedeeld in de 19 gemeenten.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 aug 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

AFFLIGEM - Lokaal Bestuur Affligem investeert in veiligheidskleding

20230807_persbericht_veiligheidskledij_technische_dienst_001__kopie_
Ingezonden foto
 

Sinds vrijdag herken je de ongeveer 25 medewerkers van de technische dienst aan hun rode outfit. De moderne veiligheidskledij voldoet aan hedendaagse kwaliteitsnormen en wordt onderhouden via een leasecontract. Tim Herzeel, schepen van Openbare Werken, benadrukt het belang van de hoge zichtbaarheid. “Dit verzekert hun veiligheid, vooral als ze aan de slag zijn op de openbare weg.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 aug 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Vanaf 7 augustus 2 nachten werken op E40 richting Gent voor plaatsing nieuwe rijstrooksignalisatie

Scherm__afbeelding_2023-08-03_om_10
 

  Het Agentschap Wegen en Verkeer plaatst vanaf maandagavond 7 augustus tijdens 2 opeenvolgende nachten 4 nieuwe portieken voor rijstrooksignalisatie op de E40. Om de werken veilig en efficiënt uit te voeren, wordt de snelweg ’s nachts volledig afgesloten richting Gent tussen het verkeersknooppunt van Groot-Bijgaarden en het op- en afrittencomplex van Affligem. Doorgaand verkeer tussen Brussel en Gent rijdt via Antwerpen

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 aug 2023
Marc Sluys
 

AFFLIGEM - Maite De Leeuw heeft zich ingeschreven voor Queen of the Models

Image1__5_

Maite De Leeuw uit Affligem is 18 jaar oud en heeft zich ingeschreven voor Queen of the Models. Wij laten u met plezier met deze jongedame kennismaken. "Momenteel studeer ik nog verzorging maar wil in de toekomst verder studeren als verpleegkundige. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met wat bij te verdienen, muziek luisteren, afspreken met vrienden etc. Het is mijn eerste deelname aan een modellenwedstrijd, ik heb mij bij QOTM ingeschreven voor vooral mijn zelfvertrouwen te boosten & vriendschappen op te bouwen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 aug 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

AFFLIGEM - Een AED-toestel aan de ingang van de kerk van Teralfene

20230731_persbericht_aed_kerk_teralfene2
Ingezonden foto
 

Het Lokaal Bestuur Affligem en de Kerkfabriek van Teralfene opteerden om een AED-toestel (automatische externe defibrillator) te plaatsen aan de ingang van de kerk van Teralfene naast het oorlogsmonument. Een AED-toestel of hartstarter is een draagbaar toestel dat gebruikt wordt bij de reanimatie van een persoon met een hartstilstand. Als de hartstilstand het gevolg is van een levensbedreigende ritmestoornis kan een elektrische schok van een AED-toestel het gestoorde hartritme doen stoppen.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 jul 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 

Laatste Nieuws

| 30 sep 2023
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 10 sep 2023

archief