Artikels Archief van Affligem

Inrichting Abdijomgeving AFFLIGEM: heel wat internationale belangstelling

Img_5908_b_is
 

Begin 2017 ondertekenden de abdijgemeenschap van Affligem, de stad Aalst, de gemeente Affligem en het Regionaal Landschap Erembald-Kravaal een samenwerkingsakkoord omtrent de inrichting van de omgeving rond de eeuwenoude Benedictijnerabdij van Affligem.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM - Volgens de volksmond zou Essene ontstaan zijn rond een boomkapel

2017-09_17_essene_rond__boomkapel__1_a
 

Deze zou gestaan hebben aan de bron van de Kerlemeersbeek. Best mogelijk dat het hier gaat om de boomkapel aan de lindeboom op de Dokken. Deze H. Hartboomkapel verdween spijtig eind jaren zeventig. De oorsprong tot oprichting is hier onbekend.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM / LIEDEKERKE - Comith organiseert Comithathon voor De Valier

2017-09-18_de_valier_____comithathon
 

Recent zijn de regels voor het toekennen van zorgbudgetten veranderd. Zorginstellingen moeten nu zelf op zoek gaan naar mensen die hulp nodig hebben. Marketing en communicatie spelen daarin een veel grotere rol dan vroeger. En die knowhow hebben ze vaak niet.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM staat op de vijfde plaats Beste Bibliotheek van Vlaanderen

2017-09-14_bibliotheek__bellekkouter__100_a
 

De Bibliotheek Bilzen is door publiek en vakjury gekozen tot Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel 2017/2018. Bilzen won de finale, die bestond uit zes genomineerde openbare bibliotheken - een per Vlaamse provincie en een uit het hoofdstedelijk gewest Brussel - en kreeg tijdens het congres Informatie aan Zee in Oostende de NBD Biblion Award uitgereikt door Sven Gatz, Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 sep 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM en Aalst laten hun inwoners lang genieten van de vruchten van hun eigen boomgaard

2016-10-22_mobiele_fruitpersactie__3_a
 

Heb je appels of peren uit je eigen boomgaard? Kom dan langs met je fruit om het door ‘De Mobiele Fruitpers’ te laten persen tot heerlijk vers natuurtroebel sap. Er kan gemengd worden met ander fruit : bijvoorbeeld rode of zwarte bessen, aardbeien, pruimen, rode bieten…

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 sep 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM - Teralfene sloot kermis af met de legendarische sjakosjenworp

2017-09-02_kermis__teralfene__3_a
 

Zaterdag, tijdens kermis Teralfene, werd door de Gezinsbond Teralfene al voor de achtste keer een speelgoedmarkt georganiseerd. Vervolgen met de sjakosjenworp voor de junior. Zondag was het openluchtcafé rond de kiosk met optredens van fanfares en harmonieën.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 sep 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM - Muzikaal feest in Essene op 1 oktober

2017-09-04_essene_200_jaar_van_peteghemorgel_2a_
 

Misschien weet u het nog niet, maar de Kerk van OLV Bezoeking te Essene beschikt over een orgel uit 1817 van de beroemde orgelbouwersfamilie Van Peteghem. Om dit 200-jarig jubileum te vieren organiseert de Orgelkring Essene in samenwerking met het Gemeentebestuur Affligem op 1 oktober om 16u een feestelijk concert.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 sep 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM / LIEDEKERKE Geen einde zonder begin, feest van de goede geburen

2017-08-27_onthulling_beeldengroep__1_a_jd
 

Op de rotonde tussen Liedekerke en Affligem is op zondag 27 augustus de beeldengroep “Geen einde zonder begin” onthuld onder massale belangstelling.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 aug 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM-LIEDEKERKE – Pistemeeting van De Liedekerse pijl was schot in de roos.

2017-08-24_pistemeeting_liedekerkse_pijl__4_a
 

Voor het vierde jaar op rij organiseerden de WSC Dokter Tistaertvrienden uit Affligem, tezamen met De Liedekerkse Pijl en Wielerjeugdteam, Op donderdagavond, 18 augustus, werden op de wielerbaan van Affligem wielerwedstrijden voor de jeugd, aspiranten, nieuwelingen en junioren, georganiseerd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 aug 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM - Rock Teralfene op zaterdag 23 september

2017-09-23_rock_teralfene__17_a_jd
 

‘When man is 5 and the devil is 6, then god is 7’, zongen The Pixies. En wie zijn wij om Black Francis tegen te spreken. Integendeel, die wijze woorden sporen ons alleen maar aan om van de zevende Rock Teralfene een goddelijke editie te maken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 aug 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM / LIEDEKERKE - Feest van de goede geburen op zondag 27 augustus

2015-05-07_vrienden__goede_geburen___28_a_jd
 

“Goede geburen” op 27 augustus wordt het kunstwerk “Geen einde zonder begin” van de hand van Patrick Van Craenenbroeck, ingehuldigd op de rotonde tussen Liedekerke en Affligem aan het station.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 aug 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM - Vijf dagen Kermis Teralfene

2016-09-01_kermis_teralfene__1_a
 

Vrijdag 1 september - ‘t Leeuwenhart rockt de kermis open! Voor de tweede maal op de scoutssite Driesstraat 7, (ingang voetweg regenboogschool) vanaf 19.30 uur. Met optreden van Dobbel B (Vlaams met ballen) Houston’s  problem, surprise-Act. einde om 2 uur.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 aug 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM – Wereld ontdekken van op hometrainer

Affligem
Ingezonden foto
 

  Lions Club Brussel-Graaf van Vlaenderen schonk  een Activ84Health tablet in Woonzorgcentrum Van Lierde in Hekelgem. Gedurende de komende maanden zullen de bewoners van het WZC dankzij deze innovatie vanop hun hometrainer de wereld (opnieuw) kunnen ontdekken. Activ84Health blaast de bewegingsactiviteiten nieuw leven in door de inspanningen van de bewoners te koppelen aan een virtuele rit via Google Maps. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 aug 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

AFFLIGEM-LIEDEKERKE – Pistemeeting van De Liedekerse pijl

2017-08-17_pistemeeting_wielerbaan__45_a
 

MINIEMEN: een primeur voor onze regio - Voor het eerst kregen we toelating van de wielerbond om ook zowel op 17 als op 24 augustus meetings in te richten voor onze allerjongste wielertalenten van 8 tot 11 jaar: de "Miniemen".

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 aug 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM - Zot van Teralfene was dit jaar opnieuw aan de basiliek van Teralfene

2017-08-05_margilympics__1_a_jd
 

Ter gelegenheid versierd met de margilympische ringen te gast om hun 4-jaarlijkse spelen: DE MARGILYMPICS voor te stellen!

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 aug 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM / LIEDEKERKE - “Geen einde zonder begin”

2017-08-02_vrienden__goede_geburen__14_a_jdb
 

Beeldhouwer Patrick Van Craenenbroeck is momenteel volop bezig met de montage van de beeldengroep “Geen einde zonder begin”. De inhuldiging hiervan zal gebeuren op zondag 27 Augustus op de rotonde tussen Liedekerke en Affligem aan het station.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 aug 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM / LIEDEKERKE - Elke dag is de perfecte dag om de Kalmthoutse Heide en Stappersven te bezoeken

2017-kalmthout_-_de_kalmthoutse_heide_-_stappersven_
 

Sinds kort heeft het gebied een nieuwe troef. De duinen zijn opnieuw aan ...In de voormiddag bezoeken we de heide, een biotoopwandeling met uitleg over de geschiedenis van de heide, de flora en de fauna.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 aug 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM - Nu zaterdag gaan opnieuw de Margilympics door aan "den basiliek van Teralfene"

2017-08-05_zot_van_teralfene
 

4 jaar na de eerste Margilympics organiseert Zot van Teralfene hun tweede Margilympiade aan de kerk van Teralfene. Ook dit jaar strijden weer teams van 4 personen mee in verschillende disciplines als speenwerpen , gamma-run , Jumping en balzakslingeren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 aug 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM - Herstellingswerken uitvaartpaviljoen kerkhof Hekelgem gestart

2017-07-14_uitvaartpaviljoen
 

Er komt eindelijk schot in de bouw van het uitvaartpaviljoen op de begraafplaats van Hekelgem. De aannemer is op 3 juli begonnen met de herstellingswerken. Zo beschikken de drie begraafplaatsen van Affligem straks elk over een uitvaartpaviljoen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jul 2017
Jacky Delour
Jacky Delcour
 

N-VA Affligem start met lijstvorming

2017-07-13n-va_affligem
 

Enkele dagen na de Vlaamse feestdag gaf N-VA Affligem de eerste namen van haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 vrij. N-VA heeft drie schepenen binnen de huidige coalitie en speelt deze troef dan ook ten volle uit.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jul 2017
Jacky Delour
Jacky Delcour
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 22 aug 2017
Jacky Delour | 14 jul 2017

archief