Artikels Archief van Affligem

C21 Css

AFFLIGEM - Werken aan de Denderbrug op 6 en 7 juli in Teralfene

A_plannetje_denderbrug

Op 6 en 7 juli zijn er werken gepland in opdracht van De Vlaamse Waterweg vzw aan de Denderburg die de J.B. Callebautstraat verbindt met de De Nayerstraat in Denderleeuw. De Denderbrug wordt tijdens de werken volledig opgehaald dus er is van 09.00 tot 15.00 uur geen doorgang mogelijk, ook niet voor fietsers en voetgangers. Vanaf 15.00 uur zal de brug 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jun 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

AFFLIGEM - Geen wegversmalling meer in de Bellestraat

Image001__6_

Lokaal bestuur Affligem gaf goedkeuring om in de Bellestraat te Hekelgem een nieuwe asfalt-laag aan te leggen en de wegversmalling te verwijderen. Van 12 tot 15 juli zal de wegversmalling verwijderd worden, die net voor het inrijden van het dorp ligt. Doorgaand verkeer zal mogelijk blijven, er zullen tijdelijke verkeerslichten geplaatst worden.   

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jun 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

AFFLIGEM - Tweejaarlijks kunstenevenement aan tiende editie toe

20220624_persbericht_openatelier2022-bijlage_affiche
 

Deze zomer zal het publiek opnieuw de gelegenheid krijgen om kennis te maken met het werk van Affligemse kunstenaars, aangevuld met gastkunstenaars uit België. De editie 2020 moest helaas geannuleerd worden door welgekende redenen, maar nu kan eindelijk de jubileumeditie worden gevierd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jun 2022
Sam Herremans
ingezonden
 

REGIO - De afvalcijfers dalen drastisch in onze regio volgens Ilva

Editiepajot_gooik_afval__kopie_
Minder afval volgens Ilva.- Foto Marc Colpaert
 

2021 was een druk, maar belangrijk jaar voor ILvA. De omschakeling naar gewogen diftar voor restfractie en GFT is op minder dan 1 jaar tijd in het volledige werkingsgebied uitgerold. In alle 15 steden en gemeenten zijn alle gezinnen bevraagd rond hun afvalvoorkeuren en is aan elke voordeur een restcontainer geplaatst en de GFT-container gechipt. De invoer en start van diftar was voor alle geledingen van ILvA een huzarenstukje, van de operationele ploegen tot de onthaalmedewerkers en alle andere collega’s binnen de administratie.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jun 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

AFFLIGEM - Tweejaarlijks kunstenevenement aan tiende editie toe

20220624_persbericht_openatelier2022-bijlage_affiche

Deze zomer zal het publiek opnieuw de gelegenheid krijgen om kennis te maken met het werk van Affligemse kunstenaars, aangevuld met gastkunstenaars uit België. De editie 2020 moest helaas geannuleerd worden door de welgekende redenen, maar nu kan eindelijk de jubileumeditie worden gevierd.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jun 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

LIEDEKERKE/ROOSDAAL - Heel wat gemeentepersoneel aan het sporten op de sportdag

Editie_liedekerke_gemeentepersoneel_1__kopie_
De vrouwen even aan het uitrusten na de inspanning.- Foto Marc Colpaert
 

Over het hele land was het op donderdag een sportdag voor het gemeentepersoneel. Op tal van plaatsen trokken sportieve mannen en vrouwen op stap om te fietsen, maar er konden nog tal van sporten beoefend worden zoals padel, dansen en volleyball om er maar enkele te noemen. In Volkscafé De Cam in Gooik vonden wij een hele hoop vrouwen uit Liedekerke, Roosdaal en Affligem die na een tochtje van 25 km met 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jun 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Overlijdensbericht Karel Severs

Rb_karel_severs_1
 

Wij melden met intens verdriet het overlijden van onze chef advertentiedienst, Karel Severs, tevens opa van Sam Herremans.

 

We gaan zijn jarenlange inzet voor onze krant enorm missen.

 

Onze oprechte deelneming aan zijn echtgenote, kinderen en familie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jun 2022
 

AFFLIGEM - Een Adviesraad Lokale Economie opgericht voor ondernemers en zelfstandigen

Adviesraad_lokale_economie_start30mei2022__kopie_
De adviesraad.- Ingezonden foto
 

Om meer inspraak te geven aan de ondernemers en zelfstandigen uit Affligem werd de Adviesraad Lokale Economie (ALE) opgericht. Doel is het ondersteunen en promoten van de Affligemse economie, het aangeven van diverse problemen op gemeentelijk vlak en hieraan gekoppeld oplossingsvoorstellen formuleren, overleg tot stand brengen tussen ondernemers en deskundigen onderling, 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jun 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

AFFLIGEM - Lokaal Bestuur Affligem zet in samenwerking met Mooimakers camera’s in om de strijd tegen zwerfvuil en sluikstorten aan te gaan.

Affligem_logo_rgb_rechthoek_rood_wit

Het lokaal Bestuur Affligem zet in samenwerking met de firma Mooimakers camera’s in, om de strijd tegen zwerfvuil en sluikstorten aan te gaan. Wie binnenkort zwerfvuil laat slingeren of sluikstort, kan betrapt, geïdentificeerd en gesanctioneerd worden. Deze maatregel gebeurt wel volledig conform de privacywetgeving. Sommige vervuilers zijn immers argeloos en hardleers. Het gaat om het weggooien van een blikje op straat, over het achterlaten van huishoudelijk afval in een 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jun 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Achttien wandelingen doorkruisen wandelparadijs Pajottenland

Persbericht__wandelen_in_het_pajottenland__-_23_mei_2022
Ingezonden foto
 
Zin in een mooie lentewandeling in onze regio? De 18 routes in ‘t wandelboekje ‘Wandelen in het Pajottenland’ van streekorganisatie Pajottenland+ bieden je vast de nodige inspiratie. Ga vlug uw wandelboekje halen trek uw schoenen aan en ga op stap. Na het succes van ‘Verhalen uit het Pajottenland’ en ‘Wandelzesdaagse van Brussel naar Gent’ van Pajottenland+ volgt met ‘Wandelen in het Pajottenland’ nu nog een boekje met  
 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mei 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

School Rock Affligem klaar voor leerlingen tarl

Img_4466_kopie
 

Op de Bellekoutersite wordt al de hele week gebouwd aan het festivalterrein voor Rock Affligem. Vooraleer de festivalgangers het terrein kunnen betreden, wordt een generale repetitie gehouden. Proefkonijnen van dienst voor hun eerste festivalervaring: de leerlingen van de tweede en derde graad van de basisscholen van de TARL-gemeenten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2022
Sam Herremans
ingezonden
 

REGIO - Vanaf 13 juni 2022 zamelt ILvA hechtgebonden asbest ook aan huis in

Colpaert_galmaarden_containerpark_1__kopie_
Illustratiebeeld marc Colpaert
 
Asbest werd in het verleden gebruikt voor heel wat toepassingen in en rond woningen, zoals golfplaten, leien, plantenbakken, ... Omdat het inademen van asbestvezels gevaarlijk is, is het belangrijk dat dit materiaal op een veilige manier verwijderd, ingezameld en verwerkt wordt. Daarom zamelt ILvA vanaf 13 juni 2022 hechtgebonden asbest ook aan huis in. 

  

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mei 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

ASSE - Nikita Verbiest uit Asse schreef zich in voor Queen of The Models

Image__1_
De 19-jarige Nikita Verbiest uit Asse doet ene gooi naar het kroontje van Queen of The Models. Ze hoopt dat ze met haar deelname veel meisjes met een klein maatje meer hun zelfvertrouwen een boost kan geven. Nikita  studeert verzorging in het 6de jaar in vko Opwijk . Na het 7de zou ze Vroedkunde willen studeren. In het weekend werkt ze in een woonzorgcentrum in de buurt. Nikita zette de stap naar deze wedstrijd Queen of The Models en dat was niet zo simpel, 
 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mei 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Dringende oproep door de aanhoudende droogte - de ergste in 50 jaar - wees zuinig met water!

A_droogte
Op sommige plaatsen barst de grond gewoon open door de droogte.- Foto Marc Colpaert
 
Tal van gemeenten ook in onze regio roepen hun burgers op om spaarzaam te zijn met water. Ook in onze regio is dit niet anders. Zelfs als u gazon een bruine kleur krijgt, dan nog is het besproeien met drinkwater totaal uit den boze. Nog beter is maai niet in de maand mei, want die korte getrimde gazons zoals u er zoveel ziet zijn gewoon dode plekken natuur. De voorbije weken viel er nauwelijks neerslag in Vlaanderen. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mei 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

MERCHTEM - Eerste openlucht rommelmarkt in Peizegem

A__a_rommelmarkt
Ingezonden foto
 
Swaiken en Kelly organiseren hun eerste openlucht rommelmarkt  op zondag 15 mei ter hoogte van de Nieuwbaan in Peizegem. Er worden nog tal van kandidaten gezocht om daar met een standje te staan. De rommelmarkt wordt georganiseerd ter hoogte van de Nieuwbaan (dat is de straat van de kerk) en dit op zondag 15 mei 
 

Klik hier om meer te lezen

 
06 mei 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

AFFLIGEM - De gemeente Affligem heeft een nieuw logo

Dsc_0228
Ingezonden foto
 

Het Lokaal Bestuur kiest voor communicatie. De inkanteling van het OCMW binnen de administratie van de gemeente Affligem krijgt vanaf de maand mei visuele ondersteuning met een geïntegreerde huisstijl en dito website. Alle communicatie zal gebeuren onder eenzelfde logo en volgens dezelfde regels. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 mei 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

MERCHTEM - Rommelmarkt ter hoogte van de sporthal op 1 mei

Rommelmarkt_-_10
Ingezonden foto
 
Op zondag 1 mei wordt er van 13 tot 18 uur een rommelmarkt georganiseerd door Swaiken & Kelly in Merchtem. Het is al  hun tweede rommelmarkt in 2022 op de terreinen in open lucht tegenover de Merchtemse sporthal aan de Dendermondestraat. De particuliere verkopers 

  

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 apr 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

OPWIJK - 3Wplus opende een duurzame demowoning voor het Pajottenland

Opening_demowoning_opwijk
Ingezonden foto
 
De firma 3Wplus opende een  duurzame demowoning in Opwijk, deze moet dienen als voorbeeld voor iedereen met bouw- of renovatieplannen in Halle-Vilvoorde”. Iedereen die plannen heeft om in Halle-Vilvoorde duurzaam te bouwen of te renoveren, kan voortaan inspiratie opdoen in de demowoning van 3Wplus in Opwijk. Tijdens kijkdagen leggen renovatiecoaches onder meer uit hoe je de woning kan loskoppelen van gas en stookolie. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
29 apr 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

AFFLIGEM - Bellestraat wordt voorrangsweg, vlotter doorgaand verkeer in Hekelgem

20220426_persbericht_bellestraat_voorrangsweg_plannetje
 

Het Lokaal Bestuur besliste om in Hekelgem voorrang te verlenen aan het doorgaand verkeer, uitgezonderd aan de Sint-Michielskerk op de Fosselstraat. De vraag om doorgaand verkeer voorrang te verlenen in deelgemeente Hekelgem ligt al even op tafel. De afschaffing van de algemene regel “voorrang voor rechts” is ook een discussiepunt in andere gemeenten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 apr 2022
Sam Herremans
ingezonden
 

REGIO - Ruim 2300 bezoekers voor Erfgoeddag in Pajottenland & Zennevallei

Erfgoeddag_ook_de_oekrainse_vluchtingen_te_gast_in_de_regio_ontdekten_het_gooikse_schoolverleden
Erfgoeddag in Gooik.- Ingezonden foto
 
Zondag 24 april was alweer een hoogmis voor het cultureel erfgoed in het Pajottenland en de Zennevallei: maar liefst 2329 bezoekers haalden op een 11-tal locaties herinneringen op aan de schooltijd van toen.
Terug in de (school)tijd. Zowel in Galmaarden, Roosdaal, Beersel, Gooik, Pepingen, Herne en Dilbeek kon je het schoolerfgoed van weleer ontdekken. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
25 apr 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief