Artikels Archief van Affligem

C21

AFFLIGEM - Is er ruimte voor windmolens in Affligem?

Image003__3_
De gemeente Affligem heeft de onrust over twee nieuwe windturbines van 200 meter hoog zelf mogelijk gemaakt. Groen Gemeenteraadslid Jo Lamberts legt uit waarom. “Er is een bijna totaalgebrek aan visie op ruimtelijke ordening en duurzame energie.” Groen Affligem heeft vooral vragen bij de alternatieve locatie die burgemeester Walter De Donder voorstelt. Jo Lamberts: “De burgemeester verwijst maar al te graag naar het eigen structuurplan waar plaats zou gemaakt worden voor windmolens op de Bellekouter site. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mrt 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

AFFLIGEM - Een beleidsplan ruimte Affligem gaat van start

Image001__6_

De provincie keurde het ontwerp van het Beleidsplan Ruimte Vlaams-Brabant goed in haar zitting van 11 oktober 2022. Het openbaar onderzoek is intussen afgelopen. Nu kan Lokaal Bestuur Affligem zelf een plan maken en zo voor de gemeente bepalen hoe de eigen ruimte zal ingevuld worden. Het Lokaal Bestuur maakt een plan Ruimte Affligem en bepaalt zelf hoe de eigen ruimte zal ingevuld worden. Dit beleidsplan zal uitgevoerd worden door middel van een studie onder begeleiding van de intercommunale Haviland, 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mrt 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

AFFLIGEM - Werken tussen de Brusselbaan en de Kerkstraat in Hekelgem

Werken_fosselstraat_onderbroken_maa_2023__kopie_
 

Vanaf 13 maart 2023 wordt de bovenbouw in de Fosselstraat, weggedeelte tussen de Brusselbaan en de Kerkstraat in Hekelgem, vernieuwd. Alle verkeer wordt omgeleid via de Kerkstraat en de Oudebaan. Zwaar vervoer (+3,5 ton) moet omrijden via Aalst of Asse. Vanaf 13 maart 2023 wordt de bovenbouw in de Fosselstraat, weggedeelte tussen de Brusselbaan en de Kerkstraat in Hekelgem, vernieuwd. Om de periode en de last van de werken zo klein mogelijk te houden, heeft het Lokaal Bestuur beslist  

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 mrt 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Start aanleg nieuw keerpunt aan op- en afrittencomplex E40 in Affligem vanaf 6 maart

Scherm__afbeelding_2023-03-01_om_23
 

 Wegen en Verkeer start vanaf maandag 6 maart 2023 met de aanleg van een nieuw keerpunt aan het op- en afrittencomplex van de E40 in Affligem. Het keerpunt moet de verkeersdruk aan de kruispunten op de brug over de snelweg verlagen en onveilige situaties tegengaan. Vanaf april volgt het gemotoriseerd verkeer een omleiding via het complex in Ternat. De werken duren volgens de huidige planning tot begin juli 2023.   Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters:  

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 mrt 2023
Marc Sluys
 

AFFLIGEM - Bescherm het dorp Hekelgem vraagt Groen Affligem

Image003__3_
 

“De oppositie heeft het verkeerd begrepen. Er is helemaal geen “upgrade” van het dorp Hekelgem, het is maar een naamsverandering zonder impact”, aldus burgemeester Walter De Donder van Affligem. “ Groen Affligem ziet dit anders. “Hekelgem had het statuut van landelijke dorpskern. Dat is nu door de gemeente Affligem – samen met de provincie - aangepast naar ‘Hoogdynamische woonkern’. En dat kan grote gevolgen hebben”, zo benadrukt gemeenteraadslid Jo Lamberts. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 mrt 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

AFFLIGEM - Oudste inwoner viert verjaardag Joseph Rossignol werd 101 jaar jong.

Fb_20230215-jefrossignol101-nelsch-6856__kopie_
Jef 101 jaar.- Foto ingezonden
 

Woensdagnamiddag stond de eerste verdieping van het woonzorgcentrum Van Lierde in het teken van Joseph “Jef” Rossignol. Hij vierde zijn 101ste verjaardag en mag zich daarmee de oudste inwoner van Affligem noemen. Hoewel hij zelf graag een glaasje champagne drinkt, nodigde hij alle bewoners van “zijn” verdieping uit op koffie en mattentaarten.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 feb 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Half miljoen euro voor plattelandsprojecten in VLAAMS-BRABANT

Scherm__afbeelding_2023-02-13_om_10
 

 De provincie Vlaams-Brabant trekt, met de steun van Vlaanderen en Europa, bijna 500.000 euro uit om projecten op het platteland te ontwikkelen. Dat gaat van de aanleg van een groene ontmoetingsplek tot de herstelling van een wandeltraject.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 feb 2023
Marc Sluys
 

AFFLIGEM - Het Project Lege Brooddozen gaat door op 11 maart

Optredens

Op 11 maart   organiseert initiatiefneemster Liesbeth De Backer samen met  evenementenbureau Njoyed-Events uit Lede, hét “Project Lege Brooddozen Charity Dinner  Event” in ‘De Montil’ te Affligem. Initiatiefneemster Liesbeth De Backer, leerkracht levensbeschouwing en oprichter van  Project Lege Brooddozen: “Ik ben Liesbeth, leerkracht levensbeschouwing en oprichter van Project Lege Brooddozen.  Ik ben gestart met dit project omdat de problematiek alsmaar zichtbaarder wordt, de cijfers  liegen er niet om. 1/6 van de kinderen op Belgische schoolbanken leeft in armoede 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 feb 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

AFFLIGEM - Het CIRCULATIEPLAN van ESSENE

Affligem_logo_rgb_rechthoek_rood_wit
Het studiebureau MINT dat door het gemeentebestuur belast werd met het uitwerken van een circulatieplan voor Essene heeft haar eindrapport voorgelegd aan het college van burgemeester en schepenen. Het schepencollege vroeg aan het studiebureau de interessante voorstellen die haalbaar en betaalbaar zijn uit de participatie-momenten te filteren. Hierbij was er bijzondere aandacht voor voorstellen die ruim gedragen zijn.  
 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

AFFLIGEM - Gemeente is niet akkoord met windmolens op de voorziene locatie

Affligem_logo_rgb_rechthoek_rood_wit

“Gemeente is zeer duidelijk: voor ons nooit op deze locatie!” Engie en Eoly zijn van plan om twee windmolens te bouwen in Affligem, één in de buurt van de Kortenbos en één aan de Buikouterbaan en de Zwarteberg, beide in de open kouter. Tijdens een informatiemarkt op 7 december 2022 werd door de beide bedrijven toelichting gegeven over deze plannen. Het Lokaal Bestuur werd niet vooraf in kennis gesteld. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

AFFLIGEM - Er staat een nieuwe hondenpoeppaal op het vernieuwd Driesplein

Colpaert_galmaarden_hondjes_2
Illustratiebeeld. Foto Marc Colpaert
 
Ook in Affligem geldt er een opruimplicht voor hondenpoep.  Hondenpoepzakjes op zak hebben is verplicht bij wet. Je kan de biologisch afbreekbare hondenpoepzakjes kopen in elke krantenwinkel. Daarnaast telt de gemeente vier hondenpoeppalen, waarvan de laatste versie staat op het vernieuwde Driesplein.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 jan 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Een gezond, gelukkig nieuwjaar en 365 gelukkige dagen in 2023

Happy
De redactie van www.editiepajot.com  wenst iedereen een gelukkig nieuwjaar, dat al uw wensen en dromen in 2023 werkelijkheid mogen worden. In de eerste plaats een gezond 2023, want zeg nu zelf wat is er belangrijker dan een goede gezondheid. Verder hopen wij dat wat u ook van plan bent in dit nieuwe jaar dat al uw wensen en dromen mogen uitkomen? Wij duimen in ieder geval.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2023
redactie
redactie
 

AFFLIGEM - De gemeente gaat grafzerken verwijderen vanaf de maand januari

Editie_galmaarden_kerkhof_2__kopie_
Illustratiefoto Marc Colpaert
 

In september 2021 besliste het college van burgemeester en schepenen van Affligem de zerken te ruimen van niet-geconcedeerde graven op de drie begraafplaatsen. Dit zijn percelen waarop destijds geen concessie werd genomen. Deze beslissing werd een jaar aangeplakt aan de diverse graven. In de loop van januari zal de gemeente de grafzerken ruimen. Deze ruiming kadert in een duurzame . 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Help mee met de najaarscampagne voor Hachiko-assistentiehonden want ze veranderen levens

A_hond
Nu de temperaturen zakken, duikt Hachiko opnieuw in haar najaarscampagne. En die zet sterk in op de zoektocht naar nieuwe gastgezinnen en sponsors voor toekomstige assistentiehonden. Daarnaast zamelt deze Belgische vzw volop geld in voor de aankoop van de winterpups, zo kunnen ze alweer een nieuwe generatie opleiden. Hachiko-honden geven mensen met een motorische beperking of epilepsie kans op een zelfstandiger leven, met een kwispelende vriend aan hun zijde.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 dec 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

ASSE/REGIO - Jobdag van 3Wplus met warme wafels en glühwein om 15 vacatures in te vullen:

Jobdag_3wplus
 

Met de organisatie van een jobdag nu vrijdag 16 december wil het bedrijf 3Wplus uit Asse minstens een deel van haar 15 openstaande vacatures invullen. Voor de sollicitanten zijn er warme wafels en glühwein. En met de hulp van onze website www.editiepajot.com moet dit toch lukken. ‘Enkel een vacature op de VDAB-website plaatsen, is tegenwoordig niet meer genoeg’, zegt HR-verantwoordelijke Ann Wattez 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 dec 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Toon je hart voor gezinnen met verdriet want een kind verliezen is enorm zwaar

318529157_511226861033632_157901034771122803_n
 

Iedereen kent wel iemand die een kind verloor. Om al die gezinnen met immens verdriet een warm hart toe te dragen in aanloop naar de feestdagen, organiseert vzw het Berrefonds van 11 tot en met 17 december opnieuw een Koesterweek. Je kan zelf je hart tonen, deelnemen aan interessante, gratis webinars en workshops en zelfs koekjes versieren met de naam van een kind dat gemist wordt. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 dec 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

ASSE - Vrij en Blij liet CC Asse helemaal vol lopen door hun humor

Asse_toneel
 
Na ‘Pas op voor de kleine’ in juni dit jaar, stond de plaatselijke toneelkring Vrij en Blij het voorbije weekend op het podium met haar jaarlijkse decemberproductie. En dat humor weer de rode draad was, hoeft niet meer gezegd. Vier keer een volle zaal: een waar succes! Het werd bevestigd: God drinkt wel degelijk Duvel! En hoe? 
 

Klik hier om meer te lezen

 
13 dec 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

TERNAT/LIEDEKERKE/AFFLIGEM - Koop een eerlijk geschenk in de Wereldwinkel

682eb823-cf0c-4b28-96e2-a49630cf0807
 

Wie nog op zoek is naar een leuk en eerlijk geschenk, waarvoor de producent een leefbaar loon ontving, moet zeker eens binnen springen in de Oxfam Wereldwinkel in Sint-Katherina-Lombeek. Lees er alles over in het OXFAM Magazine. Wie het niet in de bus kreeg kan het ook online lezen op https://issuu.com/oxfamsol/docs/issuu-a-130-nl-d-oxfam_magazine_-_nr_3_-_08_2022  Er loopt momenteen ook een interessante wijnaktie. Voor verscheidene soorten krijg je 15% reductie bij aankoop van 2 flessen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 dec 2022
Guido van Cauwelaert
 

AFFLIGEM - De tijdelijke opstelling met bloembakken wordt een definitieve oplossing

Affligem_logo_rgb_rechthoek_rood_wit
 

Het gemeentebestuur van Affligem besliste tijdens de gemeenteraad van 15 november om de tijdelijke opstelling met bloembakken in Essene om te zetten naar een definitieve oplossing. Er werd dus duidelijk geluisterd naar de algemene bezorgdheid van de inwoners uit de Burgemeester Wambacqstraat, Kerlemeers en Boonhof dat het sluipverkeer voor gevaarlijke verkeerssituaties zorgt.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 dec 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

3Wplus uit ASSE is finalist in verkiezing Klimaatambassadeur Vlaams-Brabant

Outlook-bedttwk5
 

Vzw 3Wplus uit Asse, actief in heel Halle-Vilvoorde, maakt kans om Klimaatambassadeur van  Vlaams-Brabant te worden. Met haar Energiehuis helpt 3Wplus ieder jaar honderden mensen uit de  regio met het duurzamer maken van hun woning. Stemmen op 3Wplus kan nog tot en met 5  december 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 dec 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 18 jan 2023

archief