AFFLIGEM - Het Vlaamse nutsbedrijf Fiberklaar kondigt aan dat het ook in Affligem zijn glasvezelnetwerk voor stabiel internet zal uitrollen.

C21

AFFLIGEM - Het Vlaamse nutsbedrijf Fiberklaar kondigt aan dat het ook in Affligem zijn glasvezelnetwerk voor stabiel internet zal uitrollen.

A_a_fiber
 
Het Vlaamse nutsbedrijf Fiberklaar kondigt aan dat het ook in Affligem zijn glasvezelnetwerk voor stabiel internet zal uitrollen. Het glasvezelnetwerk komt de gemeente eerst binnen langs Aalst. Dat wil zeggen dat bewoners uit Hekelgem de eersten zullen zijn om te kiezen of ze willen aansluiten op de glasvezelkabel in hun straat. De Domentstraat, de Bellekoutersite, Teralfene en Essene komen later aan bod. Die kabels komen uit respectievelijk Meldert en Liedekerke en het hangt dus af van hoe snel de werken daar vorderen Geen (abonnement)verplichting, wel vrije keuze
Inwoners kunnen vanaf maandag 26 juni via de adreschecker op de website http://www.fiberklaar.be/affligem nagaan of hun woning in het aansluitbaar gebied ligt en dus in aanmerking komt voor een gratis huisaansluiting. De registratie kan ook via de website aangevraagd worden, of tijdens de huisbezoeken. Indien twintig procent van de inwoners zich registreert voor een gratis aansluiting, starten in september de werkzaamheden en sluit het bedrijf vervolgens iedereen die heeft ingetekend kosteloos aan op het glasvezelnetwerk.
 
Infomomenten
Vanaf 26 juni start de promotiecampagne. Er zullen vanaf dat moment medewerkers van Fiberklaar te plaatse komen om te kijken hoe en wanneer ze deze werken kunnen uitvoeren. Het bedrijf organiseert twee infomomenten: een webinar op donderdag 27 juli vanaf 19.30 uur. Inschrijven is verplicht, want er is er tijd voor individuele vragen. Wie liever persoonlijk informatie verzamelt, kan doorlopend langskomen op het infomoment donderdag 3 augustus tussen 15.00 en 19.00 uur in ’t Gildenhuis.
 
 Wat is glasvezel
Fiber is een draad van glas, zo dun als haar. Dankzij deze vezel kunnen enorme hoeveelheden data via lichtsignalen verstuurd worden in heel korte tijd en over enorme afstanden. De draad is ongevoelig voor invloeden van buitenaf, waardoor er geen negatief effect is op de internetverbinding. Voor de aansluiting zijn er grondwerken nodig. Het bedrijf doet een huisbezoek bij iedere inwoner die wenst aan te sluiten. Daar worden de praktische afspraken gemaakt. Wie nog vragen heeft, is welkom op het infomoment of kan de servicedesk Fiberklaar contacteren Eens de glasvezelkabel ligt, kunnen de providers er gebruik van maken. Momenteel bieden Proximus, Mobile Vikings, Multifiber, RapidXS en edpnet al diensten zoals internet, digitale televisie, streaming, clouddiensten en gaming aan via het open glasvezelnetwerk.
De individuele glasvezel- of fiberkabel vertrekt vanuit een wijkcentrale en loopt tot in de woning, dat zorgt voor een stabiele netwerkverbinding en hoge surfsnelheid. Een fiberkabel moet niet gedeeld worden met de buren. Dat is een voordeel, want zelfs als de hele straat tegelijk online is, zit er geen vertraging op de verbinding. De fiberkabel wordt gelegd naast de bestaande internetverbinding. Inwoners blijven via de
bestaande internetverbinding surfen, zolang ze dit willen. Besluiten ze uiteindelijk toch effectief gebruik maken van die kabel, dan moeten ze dat via hun eigen provider regelen. Maar kiezen ze nu al voor een aansluiting van de kabel thuis, dan kan dat gratis. In het aansluitbare gebied in Hekelgem is er een potentieel van ongeveer 2000 woningen die aangesloten kunnen worden. Inwoners kunnen gedurende de hele periode dat de aannemer aan de slag is intekenen voor de gratis huisaansluiting. De uitrol gebeurt steeds in overleg met het Lokaal Bestuur, zodat de werkzaamheden vlot verlopen.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jun 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief