‘China in PEPINGEN’ officieel geopend

C21

‘China in PEPINGEN’ officieel geopend

China_in_pepingen_vernissage___3_
Professor Michelle Cornelis en mevrouw Liu Jing, vertegenwoordiger van de ambassade van China - Foto's © Deschuyffeleer
 
De_kunstenaars_china_in_pepingen_
De 4 exposerende kunstenaars op 'China in Pepingen' - © Deschuyffeleer
 
China_in_pepingen_vernissage___19_
China in Pepingen - © Deschuyffeleer
 
China_in_pepingen_vernissage___10_
Detail schilderij Moniek Raspoet - © Deschuyffeleer
 
China_in_pepingen_vernissage___11_
© Deschuyffeleer
 
China_in_pepingen_vernissage___17_
© Deschuyffeleer
 
China_in_pepingen_vernissage___18_
© Deschuyffeleer
 
China_in_pepingen_vernissage___8_
© Deschuyffeleer
 

De Vrije Tai-Ji Beweging Pepingen viert dit jaar haar 20-jarig bestaan met een waaier aan activiteiten. Zo loopt thans tot 25 maart in de galerij Mong Blok aan de Ninoofsesteenweg de groepstentoonstelling ‘China in Pepingen’ met vier Belgische kunstenaars die via hun werk China en de Chinese cultuur meer bekendheid willen geven. Voor de officiële opening mocht professor Michelle Cornelis mevrouw Liu Jing als vertegenwoordiger van de ambassade van China ontvangen.

Fier deelde Professor Michelle Cornelis mee dat het uitgroeien van de Vrije Tai-Ji Beweging Pepingen tot een club met internationale allures enkel mogelijk werd gemaakt dankzij de leiding van meester Eric Caulier, de stichter van het Centrum van Potentiële Energie.  

De tentoonstelling is gebaseerd op de 5 Chinese elementen metaal, water, hout, vuur en aarde die op hun beurt nauw verbonden zijn met seizoenen, kleuren, windstreken, emoties en smaak en waarbij het cijfer 5 een cruciale betekenis heeft.
 
Zo hebben de vier kunstenaars Lieve Dejonghe, Marie-Thérèse Bosman, Moniek Raspoet en Matthias Vandeweghe allen een bijzondere band met de Vrije Tai-Ji Beweging Pepingen. Zij verwerkten dan ook deze 5 Chinese elementen in hun kunstwerken hetgeen “leidt tot een perfecte harmonie”, aldus professor Michelle Cornelis.

Lieve Dejonghe (Temse), de gangmaker van de tentoonstelling en de eregast onder de kunstenaars,  is sinds 15 jaar voltijds kunstschilder. Zij woonde en werkte twee jaar in China en exposeerde op verschillende prestigieuze locaties zoals het Belgisch paviljoen op de Wereldtentoonstelling in 2010 in Shanghai.

Moniek Raspoet (Beert) verwerkt op een fijnzinnige manier de vijf elementen in haar aquarellen. Zij volgde een opleiding antieke mozaïek in Ravenna en specialiseerde zich in aquarel bij Sjoerdje Hak en Robert Wade. Moniek Raspoet is lid van het Aquarelinstituut van België en werd al meermaals geselecteerd voor prestigieuze internationale aquarelfestivals.
 
Marie-Thérèse Bosman is eveneens Tai-Ji professor en gebruikt aarde als basiselement. Zij werkt voor deze tentoonstelling met krijt en houtskool. Zij kiest voor vergrijzende modellen. Haar portretterend werk is krachtig vuur en haar stijl indringend realistisch. De bezoeker wordt bekeken en gevolgd.

Matthias Vandeweghe (Roosdaal) is niet voor één stijl te vangen. Zijn werk wordt omschreven als pop, expressionistisch, lyrisch, abstract en naïef. Voor deze tentoonstelling vertrekt hij van de elementen aarde, water en vuur voor zijn keramieken en legt hij het element metaal vast in zijn bronzen sculpturen.
 
De vernissage werd bijgewoond door een ruime delegatie van bevriende Tai-Ji-clubs, een ruime delegatie van de vereniging België-China en tal van genodigden en sympathisanten.
 
De expositie is nog toegankelijk op vr 16, za 17 en zo 18 maart en op vr 23, za 24 en zo 25 maart. De openingsuren op vrijdag zijn van 18 tot 21u, op zaterdag en zondag telkens van 10 tot 12u30 en van 14 tot 18u.
 
Nadere info op www.taijiquan.be  en via 02/ 356 10 27
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 mrt 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief