Artikels Archief van Pepingen

C21

REGIO - Fondsenwerving voor de Kesterheide gaat van start

Colpaert_gooik_kesterheide_3__kopie_
De Kesterheide.- Foto Marc Colpaert
 
Natuurpunt Gooik, Pepingen & Roosdaal slaan de handen in mekaar en gaan samen aan fondsenwerving doen voor de Kesterheide in Kester. Om nog extra stukjes natuur aan te kopen hebben ze onze hulp nodig, want koken kost geld. Steun deze mensen en geniet samen met uw kinderen en kleinkinderen van meer en betere natuur. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mei 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Pajotse kinderen fuiven op een veilige manier?

Editie_gooik_fuif_2__kopie_
Feest in de zaal Elkerlyc maar wel aan de luide kant.- Foto Marc Colpaert
 

In de zaal Elkerlyc in Oetingen kwamen enkele honderden kinderen uit Gooik; Lennik en Pepingen samen om er op een veilige manier samen feest te vieren. De MEGA fuiven in het Pajottenland willen de kinderen sensibiliseren rond gezondheid en veilig fuiven vooraleer ze de stap zetten naar het secundair onderwijs. De MEGA fuif werd voor de allereerste keer georganiseerd in 2 dagen. Wat ons opviel was dat de muziek heel erg luid stond. Ook enkele jongeren die buiten stonden vertelden ons dat de muziek veel te luid stond. Er werden wel oordopjes uitgedeeld. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Ontdek de digiplek in de bib tijdens ‘Dag van de Digibanken’

Scherm__afbeelding_2023-05-25_om_20
 

Op zaterdag 3 juni zetten we de deuren open van de digiplek in de bibliotheek tijdens de ‘Dag van de Digibanken’.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2023
Marc Sluys
 

Oppositie ziet nieuwbouw voor Chirolokalen in PEPINGEN als enige lange termijn oplossing

Scherm__afbeelding_2023-05-25_om_12
 

 Tijdens de gemeenteraadszitting van april 2023 werd de aangepaste ontwerpstudie voor de uitbreiding van de bestaande Chirolokalen te Beert besproken. De oppositiepartijen cd&v, DVP en N-VA keurden de plannen en het budget niet goed, vermits de verkoop van het oude gebouw volstaat om een ruime nieuwbouw op een betere locatie te realiseren. Dit biedt de Chiro een beter toekomstperspectief en meer speelmogelijkheden in een “open” en “groene” omgeving waaraan een jeugdbeweging écht nood heeft.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2023
Marc Sluys
 

HERNE/PEPINGEN/VLAAMS-BRABANT – Provincie schakelt de horeca in voor een optimale fietsbeleving

1_procincie_fietsplezier_horeca__2_
HERNE/PEPINGEN/VLAAMS-BRABANT – Provincie schakelt de horeca in voor een optimale fietsbeleving - Gedeputeerde Gunther Coppens en de burgemeesters Kris Poelaert (Herne) en Eddy Timmermans (Pepingen) evenals schepen voor toerisme Sandra Dero (Herne)- © Deschuyffeleer
 

Gunther Coppens (N-VA), de bevoegde gedeputeerde voor Toerisme was vandaag te gast in fiets- en wandelcafé Terlindenhof om er uitbaatster Sofie het groen bordje met verwijzing naar haar ‘fietscafé’ voor te stellen. Die aanduiding krijgt eerstdaags een plaats op het fietsenknooppunt 87 (kruispunt Eeckhoudtstraat/Neerstraat in Heikruis) van het fietsnetwerk Vlaams-Brabant. Het label geeft aan dat die horecazaak toegankelijk is voor dat stukje extra service die voor iedere fietser een wereld van verschil kan maken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mei 2023
Deschuyffeleer Godelieve
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND - Sprokkels uit de politieraad van 22 mei

Politieraad_23_mei_2023
PAJOTTENLAND - Sprokkels uit de politieraad van 22 mei - © Deschuyffeleer
 

Eedaflegging * Politiecollege * Rekening 2022 * Begotingswijzigingen * Rijkswachtgebouw Kester - Parking * Varia …..

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mei 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HEIKRUIS – Gemoedelijke ‘Dorpsfeesten’ tijdens het pinksterweekend

Affiche
HEIKRUIS – Gemoedelijke ‘Dorpsfeesten’ tijdens het pinksterweekend - Affiche

Ook in het centrum van Heikruis valt er tijdens het pinksterweekend veel te beleven. Drie dagen lang gonst het daar dan van leuke activiteiten tijdens de inmiddels welbekende jaarlijkse Dorpsfeesten. Op het menu staan een openluchtfuif, een ludieke fietsenrace, ‘Wijn op het plein’ en ‘Bier van Hier’ en om af te sluiten een barbecue. Dat alles evenwel in een vrij beperkte uitvoering maar ingekleed als een typisch dorpsgebeuren......

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 mei 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Kippenactie was opnieuw een succes in PEPINGEN

Foto_kippenactie
 

 Gemeente Pepingen organiseerde afgelopen zaterdag voor het vijftiende jaar op rij een kippenactie. In totaal gingen er 131 kippen de deur uit en kregen ze een nieuwe thuis bij 43 gezinnen uit Pepingen. Inwoners konden hun kippen afhalen bij BVBA Nechelput.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mei 2023
Marc Sluys
 

PAJOTTENLAND – De melding van een alerte burger leidt tot de arrestatie van vermoedelijke dieven

Pz_paj
PAJOTTENLAND – De melding van een alerte burger leidt tot de arrestatie van vermoedelijke dieven - © Deschuyffeleer
 

De lokale politie PAJOTTENLAND werd de jongste weken geconfronteerd met een aantal inbraken op haar grondgebied. Na een betrapping op heterdaad van een verdachte en navolgend onderzoek waarbij nog een verdachte werd opgepakt konden verschillende feiten aan elkaar gelinkt worden en een deel van de buit ontdekt worden.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mei 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Radio Rand verplaatst zendmast van Gooik naar PEPINGEN

Scherm__afbeelding_2023-05-17_om_19
 

 Radio Rand zendt uit op 3 verschillende FM-frequenties. De inwoners van het diepere Pajottenland ondervonden vaak ruis, omdat de mast op een van de verlichtingspalen van het voetbalterrein van KV Kester-Gooik niet op de optimale hoogte stond en omdat een zender uit Brussel met 20.000 watt de frequentie 104 FM inpalmde. Maar daar komt vrijdag 19 mei verandering in. De zendmast verhuist naar Heikruis-Pepingen en bevindt zich zo op 110 m boven de zeespiegel. Voorheen was dit op ‘amper’ 47 m.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mei 2023
Marc Sluys
 

Trajectcontroles goed, maar cd&v PEPINGEN vraagt een betere spreiding van de trajecten

Scherm__afbeelding_2023-05-16_om_16
 

 Cd&v Pepingen staat achter de invoering van trajectcontroles op gemeentelijke wegen. De trajectcontroles in omliggende gemeenten tonen aan dat ze de snelheid effectief verlagen, wat de verkeersveiligheid uiteraard ten goede komt. Cd&v heeft wel bedenkingen over de gekozen locaties en de verkapte trajectzone. Ze vragen ook dat de slimme camera’s onmiddellijk ingezet worden om zwaar vervoer te controleren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mei 2023
Marc Sluys
 

PEPINGEN wordt “hartveilige” gemeente - AED-toestellen in alle deelgemeenten

Scherm__afbeelding_2023-05-16_om_09
 

 Vorige week  werden er  AED-toestellen geplaatst  in Bellingen (Zaal De Kring), Bogaarden ('t Schoolhuys) en Heikruis (plein) . Vanaf nu beschikt elke deelgemeente over een AED-toestel. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mei 2023
Marc Sluys
 

PEPINGEN hartveilig beter laat dan nooit.

Scherm__afbeelding_2023-05-11_om_22
 

 Door en Voor Pepingen (DVP) stelde reeds in februari 2020 (3 jaar geleden !) voor om in iedere deelgemeente een AED-toestel te plaatsen en een samenwerkingsovereenkomst met het Rode Kruis Vlaanderen af te sluiten. Dit werd toen weggestemd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mei 2023
Marc Sluys
 

Talrijke opkomst voor infoavond KWZI HEIKRUIS

Scherm__afbeelding_2023-05-11_om_22
 

 n het cultureel centrum in Heikruis werd vanuit de gemeente in samenwerking met de verschillende actoren, een infoavond georganiseerd naar aanleiding van de nakende start van de rioleringswerken in Heikruis.  De werkwijze, fasering, nieuwe wegenis en afkoppelingen werden uitvoerig besproken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mei 2023
Marc Sluys
 

cd&v, DVP en N-VA Pepingen vragen extra aandacht voor oversteekplaatsen Ninoofsesteenweg

Scherm__afbeelding_2023-05-11_om_18
 

 Tijdens de gemeenteraad van 25 april werd het vernieuwde mobiliteitsplan besproken. De cd&v, DVP en N-VA fracties vroegen tijdens de behandeling van het plan bijzondere aandacht voor veilige oversteekplaatsen aan de Ninoofsesteenweg. Zichtbaarheid is daarbij een cruciale factor, zeker in de wintermaanden, wanneer het donker is tijdens de ochtend- en avondspits.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mei 2023
Marc Sluys
 

Week van de valpreventie in Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken PEPINGEN

Scherm__afbeelding_2023-05-11_om_18
 

 Tijdens de week van de valpreventie werd zowel door de kinesitherapeuten als door de ergotherapeuten extra aandacht besteed aan valpreventie en bewegen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mei 2023
Marc Sluys
 

REGIO - Gooik, Lennik en Pepingen vragen aandacht voor klimaatopwarming met een filmvoorstelling

A__a_gemeentehuis_gooik
 
De gemeenten Gooik, Lennik en Pepingen hebben sinds 27 april een rode lijn op de gevel van een aantal gemeentelijke gebouwen. Deze rode lijn stelt een wereldwijde stijging van de zeespiegel van 2 meter voor. Zal binnen 10 jaar de zeespiegel 2 meter gestegen zijn? Neen, maar in het komende decennium moeten we de uitstoot van de broeikasgassen drastisch terugdringen om een gevaarlijke opwarming tegen te gaan.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 mei 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Intergemeentelijke filmvoorstelling dementie zorgt voor bijna honderd bezoekers

Foto__3__dementie_gooik_film_april_2023
 

De intergemeentelijke filmvoorstelling over dementie in De Cam in Gooik kon rekenen op de belangstelling van bijna honderd bezoekers. Niet minder dan 96 deelnemer zakten af naar de filmvoorstelling en zo was de Cam goed gevuld. Dementie is dan ook een probleem die iedereen kan en moet aanspreken. Volgens sommige bronnen zouden het aantal mensen met dementie de volgende jaren alleen maar toenemen. Zeker in Pajotse gemeenten waar heel wat oudere mensen wonen, maar ook jong dementie steekt steeds meer de kop op.  De gratis Gooikse mocktail na de filmvoorstelling  werd gesmaakt. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 mei 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

DVP krijgt in PEPINGEN gelijk van verkeersdeskundige.

Foto
 

 De Hoesnaek en een gedeelte van de Huttestraat hebben langs beide zijde fietssuggestiemarkeringen en een onderbroken witte streep in het midden van het wegdek. In de gemeenteraadszittingen van zowel oktober als november 2022 vroeg Door en Voor Pepingen (DVP) of de regelgeving van de "middenrijbaan" hier van toepassing was. De schepen van mobiliteit kon telkens geen sluitend antwoord geven. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 apr 2023
Marc Sluys
 

Gezinsbond BEERT eindelijk op uitstap naar Voeren

Gezinsbond_voeren_lr
 

 Op 22 en 23 april, na drie jaar uitstel, namen een veertigtal leden van Gezinsbond Beert hun intrek in het Hostel De Veurs te Sint Martens Voeren. Al meer dan veertig jaar organiseert het bestuur een uitstap voor haar leden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 apr 2023
Marc Sluys
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 23 mei 2023

archief