Artikels Archief van Pepingen

Door en Voor PEPINGEN (DVP) kiest nieuw bestuur 

Dvpbestuur2019
Kristof De Cuyper, Mireille Berghmans, Geert De Windt, Francine Lories, Omer Vandevelde, Femke Pierreux
 

De partij Door en Voor Pepingen (DVP) kwam met de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 voor de eerste keer op om anders aan politiek te doen en mee de schouders te zetten onder een gemeente met meer dialoog en samenwerking. DVP kwam met een frisse boodschap : Groot-Pepingen teruggeven aan alle inwoners. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jun 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

PEPINGEN - Ondertekening SAVE charter

Roefelondertekening7
 

Gemeenteraad Pepingen ondertekende het SAVE charter tijdens de 24ste Roefeldag. De vzw ‘Ouders van Verongelukte Kinderen’ ijvert hiermee voor meer verkeersveiligheid.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jun 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

Afvalophalingen van Intradura worden vervroegd met een uur

Intradura_rgb_baseline_nl

 Volgende week voorspellen ze een hittegolf, tropische temperaturen tot wel 32 graden. Heerlijk weer, maar voor de afvalophalers ook veel zwaardere omstandigheden om in te werken. Daarom zullen de afvalophalingen van Intradura vervroegd worden met een uur, en dit van 24 tot en met 28 juni. Dit geldt voor alle gemeenten aangesloten bij Intradura. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jun 2019
Marc Sluys
 

PAJOTTENLAND – Commissaris Philippe Annys aangesteld als waarnemend korpschef

Dsc08479a
PAJOTTENLAND – Commissaris Philippe Annys aangesteld als waarnemend korpschef - © Deschuyffeleer
 

Zeker de eerstkomende maanden is het commissaris Philippe Annys (48) uit Halle die de leiding over de politie Pajottenland zal waarnemen. Die verzekert de basispolitiezorg in Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen. Hij werd daartoe door het politiecollege aangesteld totdat er mogelijks een nieuwe mandaathoudende korpschef zal worden aangewezen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Feestend BEERT verdeelt de winst van vorig jaar

Img_3874
Feestend Beert verdeelde de winst. Foto © Marc Sluys
 

Feestend Beert verdeelde van de vorige editie onder de meewerkende verenigingen. In totaal werd 8566 euro verdeeld onder de verenigingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jun 2019
Marc Sluys
Marc Sluys
 

PEPINGEN – Cultuurdag HH&C in WZC H. Vander Stokken

Img-20190606-wa0028
 

Op donderdag 6 juni werden de bewoners van verschillende rusthuizen uit de streek verwend met een “Cultuurdag” door de leerlingen van het HeiligHart&College Halle. Zij organiseerden tal van workshops onder begeleiding van professionele workshopleiders. Deze boeiende dag ging door in het Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken. De bewoners konden er genieten van workshops

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jun 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden foto's
 

Jaarmarktcomité en de gemeente HERNE heten iedereen welkom op de alom bekende jaarmarkt

5
Jaarmarktcomité en de gemeente HERNE heten iedereen welkom op de alom bekende jaarmarkt - © Deschuyffeleer
 

De voorbereidingen voor de 42ste editie van de Jaarmarkt Herne zijn thans in hun eindfase beland. Op pinkstermaandag 10 juni wordt Herne dan ook terug de trefplaats voor alles en iedereen die van ver of van nabij het jaarmarktgebeuren en het landelijke Groene Kwadrant een warm hart toedragen. Zoals de traditie het wil worden vooral op pinkstermaandag weerom duizenden en duizenden bezoekers.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Jaarlijkse Drogofeesten met door Bruegel geïnspireerde tentoonstelling in Bellingen op 22 en 23 juni

Foto_3_drogo_2019
Foto's ingezonden.
 

 Op initiatief van de vzw Bellingahaim slaan Bellingse verenigingen de handen in elkaar om een heel weekend te feesten in het ontmoetingscentrum Ter Loo, Kareelstraat 21 te 1674 Bellingen. Op het Drogo-restaurant kan je zaterdagavond 22 juni van 18.00 uur tot 21.00 uur terecht voor huisgemaakte gerechten en genieten van volksmuziek gebracht door “Vrijspel” 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jun 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

PAJOTTENLAND neemt afscheid van politiechef Marc Hellinckx

Afscheid_marc_hellinckx_mei_2019__1_
PAJOTTENLAND neemt afscheid van politiechef Marc Hellinckx - © Deschuyffeleer
 

Tijdens een bijeenkomst in feestzaal August in Lennik naar aanleiding van zijn pensionering werd hoofdcommissaris Marc Hellinckx (60), de korpschef van de politie Pajottenland, uitgewuifd door zijn medewerkers, de burgemeesters van het politiecollege, de leden van de politieraad, vertegenwoordigers van de diensten waarmee hij heeft samengewerkt, collega's, vrienden en kennissen. Na haast gedurende 10 jaar de leiding.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 mei 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PEPINGEN – Vlinderijs op eerste Dag van de Boerennatuur

Sleedoornpage
Pepingen koestert de sleedoornpage, een vlinder die het moeilijk heeft
 

Gemeente Pepingen is de vlindergemeente van het Pajottenland. Samen met Natuurpunt, Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei, landbouwers en tal van verenigingen en inwoners wordt stevig samengewerkt aan activiteiten en terreininrichtingen in verband met vlinders.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 mei 2019
Roger Swalens
Roger Swalens
 

Lokale verhalen koppelen aan Pajotse producten

Overleg_lokale_verhalen
Foto Ingezonden
 

 Heemkundigen uit de zeven gemeenten van het Leadergebied Pajottenland hebben, in samenwerking met Pajottenland+, een nieuw initiatief opgestart. Tegen het voorjaar van 2020 worden nieuwe verhalen, gekoppeld aan een wandeling of fietstocht, gebundeld in een folder of een boekje. Deze worden in 2020 gratis aangeboden bij pakketten met Pajotse producten.


 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mei 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Wij begeleiden jouw energierenovatie, ook in PEPINGEN

Klimaatmobiel_in_pepingen
Klimaatmobiel in Pepingen. Foto Ingezonden
 

 Je wilt werk maken van een goed geïsoleerde woning? Of je plant de installatie van een zonneboiler of warmtepomp? Maar hoe pak je dat nu het beste aan? Win tijd en energie en laat je begeleiden door onze BENOvatiecoach. Een expert met kennis van zaken. De Klimaatmobiel komt naar je toe. Van 27/5/2019 tot 6/6/2019 strijkt de Klimaatmobiel neer in PEPINGEN

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mei 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

PAJOTTENLAND – Korpschef politie Marc Hellinckx gaat met pensioen

Korpschef_marc_hellinckx
PAJOTTENLAND – Korpschef politie Marc Hellinckx gaat met pensioen - © Archieffoto Deschuyffeleer
 

Na meer dan 9 jaar korpschef te zijn geweest van de politie Pajottenland gaat eerste hoofdcommissaris Marc Hellinckx (60) per 31 mei met pensioen. Hij heeft er dan een carrière van 44 jaar bij de rijkswacht en politie opzitten. Als inwoner van Wambeek met ook de ogen gericht op hetgeen er in zijn streek gebeurde, was hij ook al voor zijn komst in het korps nauw verwant met het reilen en zeilen in het Pajottenland......

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mei 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

SK PEPINGEN-HALLE na één jaar terug naar tweede

Img_2192_lw
 

Vorig jaar won de fusieclub de eindronde voor de dalers maar wegens het faillissement van Lierse verwees het bondsreglement SK Pepingen-Halle onverwacht naar derde amateur klasse.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

SK Pepingen-Halle na één jaar terug naar tweede

Img_2192_lw
Foto Ingezonden
 

 Vorig jaar won de fusieclub de eindronde voor de dalers maar wegens het faillissement van Lierse verwees het bondsreglement SK Pepingen-Halle onverwacht naar derde amateursklasse. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

700 Vlaams-Brabantse werknemers stappen over op de fiets

Ben-weyts_0

 Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts investeert ca. € 90.000 in 12 Vlaams-Brabantse bedrijven die hun werknemers uit de auto lokken. Dankzij die steun kunnen 800 werknemers in heel Vlaams-Brabant duurzamer gaan pendelen: 700 van hen kunnen overstappen op een (elektrische) fiets. De Vlaams-Brabantse bedrijven gebruiken de middelen onder andere voor de aankoop van fietsen en het installeren van oplaadpunten voor elektrische fietsen. “Deze investering moet zorgen voor 100den extra bedrijfsfietsen in Vlaams-Brabant”, zegt Weyts. “Elke extra bedrijfsfiets is een auto minder in de file”. In onze regio krijgt Huize Terloo met 70 werknemers een tegemoetkoming van 4368 euro. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2019
 

PEPINGEN - WZC Mater Dei de allereerste grote Mater Dei Quiz.

Quiz_mater_dei
 

Op 10 mei 2019 organiseerden we in WZC Mater Dei de allereerste grote Mater Dei Quiz. De bedoeling was om zorgvragers, zorgverleners, familie en sympathisanten een gezellige quizavond te bezorgen. De opbrengst van de quiz gaat volledig naar de Huntington Liga.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 mei 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 

WZC Mater Dei schonk aandacht voor de dag tegen holebi- en transfobie.

Regenboog
 

Afgelopen week kwamen de regenboogambassadeurs langs in Mater Dei in het kader van de dag tegen holebi en transfobie. Zij werden aan onze deur verwelkomd door de regenboogvlag en werden door onze medewerkers en bewoners met open armen ontvangen. Zij lieten een deel van de film “Indien de muren konden spreken” zien om zo het gesprek rond het holebi en transgender thema open te breken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mei 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 

HERNE – Infosessie voor OCMW-eerstelijnwerkers rond hulpverlening bij alcoholproblemen

Foto_infosessie_alcohol_mei_2019__003_
HERNE – Infosessie voor OCMW-eerstelijnwerkers rond hulpverlening bij alcoholproblemen - Foto ingezonden
 

De intergemeentelijke preventiedienst van het Pajottenland organiseerde twee infosessies rond hulpverlening voor personen met een alcoholproblematiek voor de maatschappelijke werkers van de zes OCMW's in de politiezone Pajottenland. Eén ervan ging door in het Dominicanessenklooster. Doel was de OCMW-medewerkers dichter bij de hulpverlening in het domein van alcoholproblemen te brengen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mei 2019
Godelieve Deschuyffeleer
Foto ingezonden
 

Harten Troef PEPINGEN organiseert haar tweede repairdag.

Outlook-2ljgd25n
 

Volgende week vrijdag 24 mei organiseert Harten Troef haar tweede repairdag. Vorig jaar was het een probeersel, maar ondanks het slechte weer (het begon plots te sneeuwen in maart!) werd het toch een succes. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mei 2019
Marc Sluys
 
 

Laatste Nieuws

Sam Herremans | 23 jun 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 30 mei 2019

archief