Artikels Archief van Pepingen

C21

Vandaag werden de eerste bomen aangeplant in het gloednieuwe Speel Loo Bos in PEPINGEN

Scherm__afbeelding_2023-11-30_om_19
 

 De leerlingen van VBS Harten Troef hebben vandaag samen met het team van de Bûûmplanters hun uiterste best gedaan om de eerste bomen te planten in het gloednieuwe Speel-Loo-Bos. Morgen is het de beurt aan de leerlingen van VBS Spring in ’t veld en zullen er opnieuw honderden bomen worden aangeplant. Graag hadden wij u morgen alsook aanstaande zondag 3/12/2023 rond 10u verwacht in de Kareelstraat (rechtover huisnummer 19) om een kijkje te komen nemen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 nov 2023
Marc Sluys
 

REGIO - Laat uw knotwilgen onder handen nemen door het knotteam

Colpaert_foto_wilgen_1__kopie_
Laat uw wilgen knotten.- Foto Marc Colpaert
 

Elk jaar kunnen mensen terecht bij het knotteam van het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei om gratis uw wilgen te laten knotten in ruil voor het brandhout. Knotbomen zijn de groene parels van onze streek. Ze vormen een thuishaven voor steenuiltjes en andere vogels, insecten en planten. De bomen moeten elke zes tot tien jaar volledig geknot worden of ze kunnen openscheuren en afsterven. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 nov 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Nieuwe kerselaar verwelkomt 40 jonge Pepingenaren

Scherm__afbeelding_2023-11-28_om_18
 

 Wie de Pepingse geboorteboomgaard langs de Steenweg op Elingen binnenwandelt, wordt voortaan begroet door een nieuwe fiere Hedelfinger kerselaar. Deze staat symbool voor de 40 kersverse Pepingenaren die geboren werden tussen oktober 2022 en september 2023.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 nov 2023
Marc Sluys
 

Aanplant van de geboorteboom in PEPINGEN

Groepsfoto
 

 Zondag 26 november 2023 werd de geboorteboom aangeplant, samen met de gezinnen, in de geboorteboomgaard van Pepingen. Deze staat symbool voor de kinderen geboren tussen oktober 2022 en september 2023. Op die manier worden de kersverse Pepingenaren welkom geheten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 nov 2023
Marc Sluys
 

Il Gardellino Orchestra komt naar de kerk in BELLINGEN op zondag 3 december

Scherm__afbeelding_2023-11-26_om_18
 

Het alom geprezen Il Gardellino Orchestra was graag bereid om op de uitzonderlijk gelegen Cantimprésite in de prachtig (bijna) gerestaureerde abdijkerk te komen concerteren.
een stukje beluisteren kan 

Zondag 3 december 2023 om 15u

Abdijkerk van Bellingen

Toegang 23€ - gratis voor -18 j KOEPONGS welkom

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 nov 2023
Marc Sluys
 

LEERBEEK - Nieuwe fotoborden op de stelplaats in Leerbeek

Editie_gooik_borden_stelplaats_1
Inhuldiging van een fotobord.- Foto Marc Colpaert
 
Als blijvende herinnering dat 50 jaar geleden de laatste tram door onze streek reeds zijn er verschillende fotoborden geplaatst in het Pajottenland. Na Lennik, Gooik, Herfelingen, Pepingen en St.-P.-Leeuw, werden er nu twee fotoborden onthuld op de Leerbeekse stelplaats. Ter hoogte van de stelplaats in Leerbeek krijgen 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 nov 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Week van het afvalteam, Wel actie, geen cinema van 13 tot en met 19 november

Scherm__afbeelding_2023-11-16_om_14
 

 Intradura organiseert voor de 8ste keer op rij de hoffelijkheidscampagne “Week van het afvalteam”. Tijdens die week tonen we extra respect en dankbaarheid voor het werk dat ons afvalteam uitvoert. Elke dag, door weer en wind staat de afvalophaler én de recyclageparkwachter klaar om je van je afval af te helpen. De ene komt langs om je afvalzak op te halen, de andere helpt je graag je afval te sorteren op het recyclagepark.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 nov 2023
Marc Sluys
 

HERNE - Een Pastoe Box nu ook in de Stationsstraat in Herne

20231022_172157__kopie_
De Pastoe box in Herne.- Foto Marc Colpaert
 

Sinds kort staat er een Pastoe Box in de Stationsstraat (ter hoogte van de firma Lanneer) in Herne. De firma Pastoe uit Pepingen zorgt er voor dat u er lekkere en kant en klare pastagerechten kunt vinden. Pastoe levert kwaliteitsvolle, lekkere en verse catering sinds 2017. Een vriendelijke, persoonlijke en vlotte bediening staat bij ons centraal. Door het volgen van het ondernemingstraject ‘Uitbater snack-tearoom’ in  

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 nov 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Val op in het verkeer met de TOP fluotag In PEPINGEN

Scherm__afbeelding_2023-11-12_om_14
 

 Nu de eerste avondspitsen zich in het donker ontrollen, is een goede zichtbaarheid in het verkeer cruciaal voor elke zachte weggebruiker. Of je nu te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar school of naar het werk moet, met de nieuwe ‘Trots op Pepingen’ - kortweg 'TOP' - fluotag blijf je overal zichtbaar. Op vrijdagochtend 10 november deelde LVB - Lijst van de Burger de fluotags uit aan ouders, leerkrachten en leerlingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 nov 2023
Marc Sluys
 

PEPINGEN brengt vredesboodschap op 11 november

Scherm__afbeelding_2023-11-12_om_14
 

 Op zaterdag 11 november organiseerde gemeente Pepingen de herdenking van Wapenstilstand, dit jaar in deelgemeente Beert. In samenwerking met de leerlingen en leerkrachten van Vrije Basisschool Harten Troef en concertband Theobaldus Groot-Pepingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 nov 2023
Marc Sluys
 

11 novemberherdenking in Sint-Augustinuskerk van BEERT

Scherm__afbeelding_2023-11-07_om_20
 

 Op zaterdag 11 november vindt de jaarlijkse plechtigheid plaats om de slachtoffers van de beide Wereldoorlogen en alle andere oorlogen in de wereld te gedenken.

Na de plaatselijke huldigingen in de verschillende deelgemeenten volgt om 10u00 een herdenkingsviering in samenwerking met de Vrije basisschool Harten Troef Pepingen in de Sint-Augustinuskerk te Beert. Hun beleving van de uitstap naar de IJzertoren, de Diksmuidse Dodengang en de Menenpoort in Ieper zullen hierin centraal staan.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 nov 2023
Marc Sluys
 

GOOIK - Activiteiten Gooik Mondiaal tijdens de Wereld & Cultuurmaand in november

Image001__22_
 
De Gooikse Wereld & Cultuurmaand draait ook dit jaar in de maand november op volle toeren. Gooik Mondiaal, medeorganisator, is zelf ook verantwoordelijk voor een aantal wereldse activiteiten. Zo zetten ze het diverse thema Noord -Zuid in de kijker.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 nov 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Stephanie Bertrand quartet Jazz in de abdijkerk van BELLINGEN op 17 november

Scherm__afbeelding_2023-11-06_om_08
 

 Het “Stéphanie Bertrand Quartet“ is een internationaal kwartet gepassioneerd door de subtiele swing en de harmonische rijkdom van de Braziliaanse muziek. Braziliaanse jazz is een unieke muziekstijl die invloeden van verschillende genres combineert. Het is vooral bekend om zijn Bossa Nova en Samba-stijl. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 nov 2023
Marc Sluys
 

REGIO - Intergemeentelijke opleiding fuifcoach Pajottenland voor veilige evenementen in het Pajottenland

Editie_galmaarden_fuifcoach_2__kopie_
Foto Marc Colpaert
 

Een twintigtal jongeren uit tal van Pajotse gemeenten volgden de opleiding fuifcoach Pajottenland in het Baljuwhuis in Galmaarden. Alle organisatoren van publiek toegankelijke feesten of fuiven zijn volgens het gemeentelijk feest- en fuifreglement verplicht om een opgeleide fuifcoach te hebben. Daarom organiseren de 6 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 nov 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK/PEPINGEN - Ondertussen bestaat de Fietsbieb Gooik-Pepingen al 1 jaar

Editie_gooik_fiets_2__kopie_
Feest in Gooik.- Foto Marc Colpaert
 

De Fietsbieb Gooik-Pepingen bestaat 1 jaar. Dat werd  gevierd op zaterdag 7 oktober. Het feestgebeuren bestond uit 2 luiken: van 10 tot 12u in de Fietsbieb zelf (Leerbeek, Kattestraat, tegenover huisnr 22)  en in de namiddag van 14 tot 16u30 in de tuin van seniorie Kesterberg (Leerbeek, Ninoofsesteenweg 127). Alle kinderen 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 nov 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

We zijn terug!

Beste lezer van Editiepajot,

31 dagen hebben jullie ons moeten missen.

Eind september zou het doek definitief vallen over onze internetkrant.

30 september, hoop

Op 30 september konden jullie misschien nog ons laatste bericht lezen: ‘Editiepajot komt terug’.

Er kwam dan toch een sprankeltje hoop.

Dat terugkomen heeft dagen en liters bloed, zweet en tranen gekost :-).

De hosting was opgezegd, de server was opgezegd, Editiepajot draaide op een stokoude versie, allemaal problemen die moesten opgelost worden. Gelukkig was er nog een backup gemaakt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 okt 2023
Redactie Editiepajot
 

Gemeentebestuur PEPINGEN reageert op foutieve info vanuit de oppositie

Scherm__afbeelding_2023-09-27_om_10
 

 Naar aanleiding van de recente berichten rond de goedkeuring van het provinciale Beleidsplan Ruimte en de foutieve informatie die verspreid wordt vanuit de oppositie, geeft LVB - Lijst van de Burger Pepingen graag deze reactie:

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 sep 2023
Marc Sluys
 

Geen geldig brandweerattest voor Chirogebouw te BEERT

Chirolokaal
 

 Voor de Chirolokalen te Beert werd een tijdelijk brandweerattest B uitgereikt, geldig tot juli 2022. Dit betekent dat een stappenplan moet uitgewerkt worden om aan de normen te voldoen. DVP stelde hierover meermaals vragen aan LVB/Open VLD Pepingen en tijdens de gemeenteraadszittingen. Lees ook : (https://editiepajot.com/regios/10/articles/76735

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 sep 2023
Marc Sluys
 

Provincie houdt rekening met bezwaren : Bellingen en Heikruis blijven landelijk

Heikruis_
 

D e provincie Vlaams-Brabant maakte een beleidsplan op voor de ruimtelijke ontwikkelingen in de steden en gemeenten. " LVB/OpenVld Pepingen vroeg de status ‘landelijke woonkern’ voor Bellingen en Heikruis. De mogelijkheid tot grote woonprojecten - bvb. appartementen met tot gevolg een bevolkingsexplosie, meer verharding en hogere verkeersdruk - werden door DVP  tijdens de gemeenteraadszitting 28 februari 2023 kritisch in vraag gesteld.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 sep 2023
Marc Sluys
 

Provincie houdt rekening met bezwaren : moeilijker om agrarische gronden aan te snijden als bedrijventerrein.

Kmo-zone
 

De provincie Vlaams-Brabant maakte een beleidsplan voor de ruimtelijke ontwikkelingen in de steden en gemeenten op. LVB/OpenVld Pepingen vroeg voor Pepingen de status ‘hoogdynamische woonkern kerndorp’. " De mogelijkheid tot een extra KMO-zone, desondanks de bedrijfsterreinen die al in de omliggende gemeenten voldoende voorhanden zijn, werd door DVP tijdens de gemeenteraadszitting 28 februari 2023 kritisch in vraag gesteld.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 sep 2023
Marc Sluys
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Redactie Editiepajot | 30 okt 2023

archief