Artikels Archief van Pepingen

PEPINGEN - Nieuwe meerderheid start met een goedgekeurd budget en meerjarenplanwijziging

Gemeenteraad_2013
EP

 Gerard Defloo, (NVA) , vroegere schepen van Financieën van Pepingen gaf een reactie op de begroting en het meerjarenplan dat voorgesteld werd op de jongste gemeenteraad

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 mei 2017
Felix Merckx
EP
 

Luc en Francine uit PEPINGEN zijn gouden koppel

Pepingen_goud_leyssens_g_
Luc Leyssens en Francine Vander Cammen vierden hun gouden huwelijk. Foto's © Marc Sluys
 

Luc Leyssens (72) en Francine Vander Cammen (73) uit de Kestersesteenweg 15 in Pepingen vierden hun gouden  jubileum. Het gezin groeide met de kinderen Nancy, Gerrit, Thierry, Sandra en Jessica en negen kleinkinderen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mei 2017
Marc Sluys
Marc Sluys
 

HERNE –Woonwinkel Pajottenland: “Langer thuis wonen - Het kan!”

Img_0571
HERNE –Woonwinkel Pajottenland: “Langer thuis wonen - Het kan!” - © Deschuyffeleer
 

Vorig jaar nam Bart Nachtegael in de schoot van Woonwinkel Pajottenland de functie op van sociaal adviseur. In het kader van het project ‘Zorgcafés’ is hij dezer dagen, samen met stagiaire Elien Van Keer, te gast op een vijftal locaties in het Pajottenland om de oudere bevolking met raad en daad bij te staan om langer thuis te kunnen blijven wonen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mei 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PEPINGEN - Wzc Van der Stokken gaat 18 assistentiewoningen bouwen

Vanderstokken
EP

 Het College van Burgemeester en Schepenen van Pepingen leverde een vergunning af voor nieuwbouw van 18 assistentiewoningen aan de VZW Vander Stokken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mei 2017
Felix Merckx
EP
 

Wzc Henri Van der Stokken op bedevaart naar HALLE

Bedevaart_1
Ingezonden foto's
 

 Samen met de bewoners leefden ze in wzc Van der Stokken toe naar de Mariabedevaart naar de basiliek van Halle. Met 27 bewoners en heel wat familieleden, vrijwilligers, mensen van Ziekenzorg Pepingen en medewerkers zetten ze met de autocar koers richting Halle.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mei 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Woonwinkel PAJOTTENLAND zet zorgcafés op voor de oudere bevolking

De_mans_op_maat
Woonwinkel PAJOTTENLAND zet zorgcafés op voor de oudere bevolking - © Deschuyffeleer
 

Woonwinkel Pajottenland, die het gemeentelijk woonbeleid van Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen mee gestalte geeft, wil de oudere bevolking in het Pajottenland ondersteunen om langer thuis te wonen. Daarom organiseren zij voor de eerste keer een reeks zorgcafés in de streek.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mei 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Archief Deschuyffeleer
 

PEPINGEN - Meerjarenplanwijziging en het budget 2017 goedgekeurd

Gemeenteraad_2013
EP

 De gemeente van Pepingen werkt sedert 1 januari 2016 met voorlopige twaalfden en heeft nood aan een goedgekeurd meerjarenplan (MJP) 2014-2019 en budget 2017 om de normale werking te garanderen. De eerste prioriteit was dan ook een MJP en budget voor te bereiden dat de beleidsprioriteiten van het nieuwe bestuur ondersteunt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mei 2017
Felix Merckx
ep
 

PEPINGEN - Pelagie even terug in ‘haar’ zaal

Back_to_pella_lw
Ingezonden foto
 

 Chiro Karreveld heeft er voor gezorgd dat Pelagie Vansnick nog even terug kwaam in ‘haar’ zaal Limbourg. De chirofuif die zij organiseerden kreeg de gepaste naam ‘Back to Pella’. Pelagie stond 33 jaar achter de yoog van het café en de bijhorende zaal.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mei 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - DVP stelt moederliefde centraal

Brisaert
Ingezonden foto

  Op zondag 14 mei 2017 is het moederdag. In de flyer van maart-april 2017 kondigde vriendenkring Door en Voor Pepingen (DVP) naar jaarlijkse traditie een wedstrijd aan rond moederdag. Inwoners van Groot-Pepingen werden opgeroepen om te melden wat hun eigen moeder zo geweldig maakt. De mooiste teksten zouden een verrassingsprijs voor mama winnen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 mei 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN – Feestend Beert bedankte de winnaars van de Beertse Feesten 2016.

Beert_1
Foto's Emile Devogeleer
 

  In het speelparadijs ‘Bij Mong Blok’ in Pepingen werden de winnaars ontvangen van de ballonnenwedstrijd en de gezinszoek- en wandeltocht van de Beertse feesten afgelopen jaar. Het is een gewoonte dat het feestcomiteit de winnaars belonen bij een hapje en drankje bij sponsor Mong Blok.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

GALMAARDEN - Kinderen uit de bol op MEGA fuif

Editiepajot_mega_fuif_2__kopie_
Volk was er genoeg in de Willem Tell en het was er veel te warm. - Foto Marc Colpaert
 

Bijna 400 kinderen gingen uit de bol in de toch wel heel warme zaal Willem Tell in Tollembeek, voor de MEGA fuif een organisatie van zes Pajotse gemeenten. Niet minder dan 16 scholen uit de gemeenten Pepingen, Bever, Galmaarden, Herne, Gooik en Lennik stuurden hun leerlingen van het zesde leerjaar naar deze 'coole' MEGA(wat staat voor Mijn Eigen Goede Antwoord)fuif in Tollembeek. De bedoeling was om te fuiven zonder alcohol, drugs of tabak.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mei 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

PEPINGEN - Cursus Eerste Hulp te Herfelingen - Heikruis

Bloedgever
Ingezonden
 

 De vriendenkring der vrijwillige bloedgevers Herfelingen-Heikruis organiseerde dit jaar voor de tweede keer een cursus Eerste hulp in samenwerking met het Rode Kruis van Halle in het Cultureel Centrum te Heikruis. De cursisten leerden er slachtoffers verzorgen, reanimeren en ook hoe men een AED-toestel gebruikt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 mei 2017
Felix Merckx
Ingezonden
 

HERNE / PEPINGEN – Rode Kruis reikt basisbrevet EHBO uit aan 16 cursisten

Brevetten_ehbo_heikruis_2017__4_
HERNE / PEPINGEN – Rode Kruis reikt basisbrevet EHBO uit aan 16 cursisten - © Deschuyffeleer
 

Tijdens een gezellige bijeenkomst in het cultureel centrum in Heikruis mochten de 16 cursisten die de opleiding volgden het EHBO- basisbrevet van het Rode Kruis in ontvangst nemen. De cursus werd er opgezet door de Vriendenkring van de Vrijwillige Bloedgevers van Herfelingen/Heikruis en dit in nauwe samenwerking met de Rode Kruis-afdeling van Halle......

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Chiro Karreveld brengt nostalgie in PEPINGEN

Chiro
Ingezonden foto
 

 De gebouwen van zaal Limbourg kent een nieuwe eigenaar. Het café en zaal werd 33 jaar lang uitgebaat door Pelagie Vansnick, een monument in het uitgaansleven inhet Pajottenland. Bijna elke week zette ze haar zaal op de eerste verdieping open voor fuiven. Scholen, jeugd- en andere verenigingen uit de hele regio, waaronder ook de Pepingse Chiro, organiseerden hier al van de ene generatie op de andere fuiven. Menige jongeren uit de streek zakten naar Pepingen af om feest te vieren. Op vrijdag 12 en zaterdag 13 mei gaan de deuren van zaal Limbourg terug open.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

HERNE – De 40ste editie van de jaarmarkt klaar voor 25.000 bezoekers

Jaarmarkt_aankondiging_ep
HERNE – De 40ste editie van de jaarmarkt klaar voor 25.000 bezoekers - © Deschuyffeleer
 

Na de veelbelovende feestavond Vlambiance met een pleiade Vlaamse vedetten voor de viering van ‘40 jaar jaarmarkt’ de vrijdag vooraf, pakt het jaarmarktcomité met voorzitter Jean-Pol Demel op Pinkstermaandag 5 juni andermaal uit met de jaarlijkse jaarmarkt, meteen de grootste en de meest gezellige in de wijde omgeving. Zoals steeds oogt het programma ook deze keer bijzonder aantrekkelijk.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GOOIK - Op zoek naar Pajotse dames die willen voetballen

Editiepajot_gooik_vrouwenvoetbal__kopie_
Vrouwen gezocht uit het Pajottenland. - Foto Marc Colpaert
 

Dames uit het Pajottenland die graag willen voetballen kunnen vanaf nu terecht in de sporthal Koornmolen in Gooik. Het eerste seizoen van de LZV Cup Ring werd officieel afgesloten met de wedstrijd ZVC De Mal'heurkes tegen ZVC Wicked Wolves. Deze competitie is in september 2016 van start gegaan met 3 Gooikse damesploegen, naast voornoemde ploegen traden ook ZVC The Black Ladies aan in deze onderlinge confrontaties.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 mei 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

B-ploeg FC PEPINGEN speelt kampioen in 4de provinciale F

Kampioen
Ingezonden
 

 De B-ploeg van FC Pepingen speelde voor de titel in de 4de provinciale F. De thuismatch moest gewonnen worden van KFC Avenir Lembeek. De ploeg van Trainer Michaël Ophalvens deed wat moest gedaan worden: winnen met 6-1 cijfers. Ze eindigen met één punt voor op de tweede, KHO Linkebeek. Beide ploegen promoveren naar derde provinciale

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 mei 2017
Felix Merckx
Ingezonden foo
 

De kermis bracht Jean en Monique uit PEPINGEN 50 jaar samen

Pepingen_goud_brisaert__g_
Jean Brisaert en Monique Walraevens vierden hun gouden huwelijk. Foto's © Emile Devogeleer.
 

 Jean Brisaert ( 71 ) en Monique Walraevens ( 72 ) uit Nederbeert 12 in Pepingen vierden hun gouden huwelijk. Het gezin groeide met twee kinderen en vier kleinkinderen. Zoon Ronny met Emilie en Laura en zoon Kris met Mathias en Ellen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 mei 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

PEPINGEN – Luchtkwaliteit meten via aardbeienplantjes

Aardbeien_1
Foto's Emile Devogeleer
 

  Het streven naar klimaatneutraliteit begint bij het in kaart brengen van de huidige toestand. Met dit aardbeienproject willen ze  de luchtkwaliteit in Pepingen beter in kaart brengen aan de hand van biomagnetische monitoring van bladeren van aardbeiplanten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 mei 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

PAJOTTENLAND – Jeugdregio wil studenten helpen met blokspots

1_blokspots_pajottenland_2017__21_
PAJOTTENLAND – Jeugdregio wil studenten helpen met blokspots - © Deschuyffeleer
 

Van 22 mei tot en met 30 juni kunnen studenten van het secundair en hoger onderwijs in Pepingen, Lennik, Gooik, Galmaarden, Bever en Herne terecht op geschikte locaties of blokspots om in de best mogelijke omstandigheden te kunnen studeren. Het was Joost Dedoncker van de jeugddienst Gooik die het project toelichtte in het Dominicanessenklooster in Herne....

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 mei 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 14 mei 2017
Marc Colpaert | 11 mei 2017

archief