Artikels Archief van Pepingen

Een appeltje voor de dorst, een alternatieve actie van CD&V PEPINGEN

Groepsfoto_lw
 

Door Corona hebben we al veel CD&V-activiteiten moeten afgelasten. En wie weet hoe het de komende maanden zal uitdraaien. Begrijpelijk en tegelijk heel spijtig aangezien zo’n activiteiten mensen samenbrengen en verbinden. Een goed jaar geleden hebben we bijvoorbeeld onze leden getrakteerd op een gidsbeurt in de museumtuin van Gaasbeek gevolgd door een kaas- en wijnavond.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
29 sep 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

PEPINGEN verdeelt 5.500 euro onder kwetsbare inwoners

Image3

De OCMW-raad van Pepingen keurde een nieuwe subsidieaanvraag bij de Vlaamse regering goed om de meest kwetsbare doelgroepen een financieel duwtje in de rug te geven. Het bedrag wordt verdeeld in cadeaubonnen die ingewisseld kunnen worden bij de lokale handelaars.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
29 sep 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

REGIO - Probeer een regenboog te zijn in iemands wolk

Editie_galmaarden_samen_veerkrachtig_4__kopie_
Foto Marc Colpaert
 

In zes Pajotse gemeenten Galmaarden, Gooik, Bever, Herne, Pepingen en Lennik wordt de '10 daagse geestelijke gezondheid met spreuken in het straatbeeld', extra in de kijker gezet. Alle handelaars gaan binnenkort een affiche krijgen die ze voor hun raam kunnen plaatsen.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Colruyt koopt landbouwgronden rond Halle

Colruyt_retail_0
©Colruyt Groep nu ook echt actief in landbouwbedrijvigheid via aparte Vennootschap
 

De Colruytgroep gaat landbouwgronden opkopen en heeft daarvoor een aparte "exploitatievennootschap" opgericht: Agripartners.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 sep 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

Infomomenten van de Woonwinkel in het PAJOTTENLAND

Img_20200926_225455_resized_20200926_105529262
Foto Marc Colpaert
 

De Woonwinkel Pajottenland organiseert enkele infomomenten over 'verhuren 2020' en 'huurproblemen', dit voor de inwoners van zes Pajotse gemeenten. Wie in Bever, Galmaarden, Herne, Gooik, Lennik of Pepingen woonachtig is kan gerust zijn licht komen opsteken bij de Woonwinkel. Deze organisatie is er om een oplossing te vinden voor heel wat dagelijkse problemen.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

PEPINGEN - Wandeldag met als thema: de voormalige abdij van Cantimpré, een archeologische inkijk

Persfoto_1_wandeldag_bellingahaim_11_oktober_2020__copyright_ciec
 

Op zondag 11 oktober organiseert de heemkundige kring van Bellingen, vzw Bellingahaim,  een wandeling van ongeveer 8 km rondom het beschermde dorpszicht van de Onze-Lieve-Vrouw Kerk van Bellingen en de abdijhoeve Cantimpré. Er is een tussenstop voorzien in de kerk voor een bezoek aan de unieke tentoonstelling van archeologische vondsten van de verdwenen Augustijner priorij-abdij Cantimpré.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
26 sep 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

REGIO - Vlaams-Brabant venieuwt Fietsknooppunten

Ezgif-7-1590b554d8a2
startmoment nieuwe knooppunten Groene Gordel
 

Op 1 oktober start Toerisme Vlaams-Brabant met werken aan het fietsnetwerk in de Groene Gordel. De bewegwijzering wordt volledig vernieuwd en er verschijnen nieuwe trajecten en knooppunten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

PEPINGEN - Voltallige Pepingense oppositie voegt opnieuw gezamenlijk agendapunt toe aan gemeenteraadszitting: Gaat Pepingen voor het label "kindvriendelijke gemeente?"

Img_20200917_200353_resized_20200917_082616523
 

"CD&V, DVP en N-VA dienden voor de gemeenteraadszitting van 4 augustus 2020 voor het eerst een gemeenschappelijk agendapunt in. Voor de gemeenteraadszitting van 22 september 2020 werd opnieuw een gezamenlijk punt ingediend , namelijk “Kindvriendelijke gemeente Pepingen”.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

HALLE / PAJOTTENLAND - Actie verover de ruimte gaat van start

Vdr_halle2
Halle station. Ingezonden foto
 

Gisteren werd in Halle de aftrap gegeven van de actie Verover de Ruimte in het Pajottenland. Dit initiatief van Netwerk Duurzame Mobiliteit zet autodelen in de kijker en toont aan wat je kunt doen met de ruimte die vrijkomt als je minder privéwagens moet parkeren op openbaar domein. Er werd voor deze actie ook een zitbank geplaatst naast het standbeeld van Brillant in Vollezele. Een ideale kans voor ons strategisch project Opgewekt Pajottenland 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2020
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - MEGA… een nieuwe look

Editie_gooik_jonas_en__2__kopie_
Bianca(links op de foto) - Foto Marc Colpaert
 

"Naar aanleiding van de recente gebeurtenissen waarbij foto’s van bekende Vlamingen op het internet werden verspreid, mogen wij trots zijn dat vanuit verschillende instanties in het Pajottenland er al initiatieven werden genomen om onze jongeren van de gevaren van het internet op de hoogte te brengen",zegt Bianca Vanreepinghen van de preventiedienst 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

PEPINGEN - JC Jungle kan terugblikken op mooie zomer

Image0
 

Op zaterdag 29 augustus sloot JC Jungle de zomer af met (voorlopig) een laatste zaterdagactiviteit. Een definitieve sluiting is het zeker niet. Vanaf 11 september is het Pepingse jeugdhuis om de twee weken open op vrijdagavond.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
06 sep 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

HERFELINGEN/HEIKRUIS - Vriendenkring van de Bloedgevers rekent opnieuw op een talrijke opkomst

Bloedgeven_11_sept_2020
HERFELINGEN/HEIKRUIS - Vriendenkring van de Bloedgevers rekent opnieuw op een talrijke opkomst - © Deschuyffeleer
 

Voorzitter Dirk Legasse en zijn bestuur van de Vriendenkring van de Vrijwillige Bloedgevers Herfelingen-Heikruis zijn andermaal druk in de weer met de voorbereidingen voor de bloedafname van vrijdag 11 september van 17u30 tot 20u30 in het Bavo-centrum in Herfelingen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 aug 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/PAJOTTENLAND - Huis van het Kind deelt 250 pretpakketten uit

Uitdeling_pretpakketten_huis_van_het_kind___1_
HERNE/PAJOTTENLAND - Huis van het Kind deelt 250 pretpakketten uit - © Deschuyffeleer
 

Dankzij een financiële stimulans door de Vlaamse regering kan Huis van het Kind Pajottenland meer dan 250 pretpakketten uitdelen aan de meest kwetsbare kinderen in onze 6 Pajotse gemeenten. De pakketten worden verdeeld in verschillende leeftijdscategorieën: 0 tot 2 jaar, 3 tot 5 jaar, 6 tot 11 jaar en 12 tot 18 jaar. De komende weken worden deze verdeeld onder de gezinnen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 aug 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

REGIO - In september politiecontroles en vervolging door parket in Vlaams-Brabant

Editie_gooik_politie__kopie_
Foto Marc Colpaert
 

In september controleren de politiediensten in Vlaams-Brabant op rijden onder invloed en op afleiding aan het stuur. Hiermee wil de provincie samen met de lokale en federale politiediensten een vermindering van het aantal verkeersongevallen realiseren. Ook het parket werkt mee aan de controles en streeft ernaar om themazittingen gsm aan het stuur te houden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 aug 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Lasagne Take away voor SK PEPINGEN / HALLE

Lasagneverkoop
 

Door de huidige coronacrisis is de voetbalclub SK Pepingen-Halle genoodzaakt om hun tornooi en barbecue te annuleren. Deze coronacrisis valt moeilijk. Om de club niet in de kou te laten staan, heeft de evenementencel besloten om een lasagneverkoop te houden. Buiten lasagne is er voor de lekkerbekken een dessert Tiramisu en voor de fijnproevers zijn er aangepaste Italiaanse wijnen.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
22 aug 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

REGIO - Een vogelhuisje aan een elektriciteitspaal nog niet veel gezien

Editie_galmaarden_vogelkooi_3__kopie_
Een speciaal nestje op een paal begot. - Foto Marc Colpaert
 

Wij hadden al veel gezien, maar onlangs viel mijn oog op een door de weekse elektriciteitspaal, ergens in het Pajottenland. Wat was er nu zo raar aan deze paal, wel ongeveer vier of vijf meter boven de straat, hebben onbekenden een groot vogelhuisje, zeg maar een luxe vogelnestje, aan deze paal vastgemaakt. Hoe ze erin geslaagd zijn dit te doen blijft een raadsel, 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 aug 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Vlinderwandelpad van PEPINGEN officieel ingehuldigd

 Op zondag 23 augustus om 11u wordt het Vlinderwandelpad van Pepingen officieel ingehuldigd. Dit was oorspronkelijk voorzien op 24 mei, maar corona stak hier een stokje voor. Nu gaat het openingsmoment wel door, zij het in beperkte kring en op veilige afstand. De wandeling wordt het hele weekend in de kijker gezet, in samenwerking met wandelclub Halfoogstvrienden Bellingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 aug 2020
Marc Sluys
 

REGIO - Ga op zoek naar de schatkist maar je mag er niet aankomen

Editie_galmaarden_vlieg_2__kopie_
Bij de voorstelling in Vollezele. - Foto Marc Colpaert
 

Dit jaar een iets wat andere schattentocht van de Jeugdregio Pajottenland. Ga op zoek naar de schatkist, maar je mag er niet aankomen. Wel een foto van nemen en met die informatie en de code naar het gemeentehuis trekken. De charme van deze schattentocht met als thema horen is toch wel een beetje verminderd, maar nog steeds de moeite waard om te doen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 aug 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Wees zuinig met het drinkwater

Foto_tentoon_10__kopie_
Wees zuinig met water. - Foto Marc Colpaert
 
De voorbije dagen steeg het gemiddelde dagverbruik van drinkwater, terwijl de hittegolf nog maar pas begonnen is. Daarom roept provinciegouverneur Lodewijk De Witte de inwoners van Vlaams-Brabant nogmaals op om zuinig om te springen met water.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 aug 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Pepingse CD&V, DVP en N-VA lanceren plan om verenigingen extra te ondersteunen tijdens de coronacrisis

Oppositie_vijfmaatregelenplan_hr
 

 De gemeente Pepingen ontvangt middelen uit het Vlaams noodfonds ter compensatie van coronaschade voor jeugd, sport en cultuur. De gemeente kan hiermee aan de slag om cultuur-, jeugd- en sportverenigingen te ondersteunen. De gemeente kan vrij beslissen hoe ze deze middelen spendeert.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 aug 2020
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 

Laatste Nieuws

Roger Swalens | 27 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Sam Herremans | 22 aug 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020

archief