Artikels Archief van Pepingen

Gemeente PEPINGEN ondertekent charter “Een bibliotheek voor iedereen”

Ondertekeningcharter
Peter en Luc ondertekenen charter. Foto Ingezonden
 

 Voor de vakantie besliste het schepencollege van Pepingen om het charter “Een bibliotheek voor iedereen” te ondertekenen. Door het charter te onderschrijven, geeft het gemeentebestuur een krachtig signaal en erkent deze de belangrijke functie die een bibliotheek in de gemeente vervult.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 aug 2018
Marc Sluys
Foto Ingezonden
 

Opnieuw blokspot in augustus in HALLE

Stad_halle_

 Ben je opzoek naar een rustige plek om te studeren? Ook in augustus zetten jeugddienst Halle en het JAC (Jongeren Advies Centrum) de deuren van JC De Kazerne weer open voor alle studenten uit de regio.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 aug 2018
Sam Herremans
 

Chiro Karreveld PEPINGEN viert feest.

Chirokarrevelpepingen_lw
Chiro Karreveld Pepingen viert 45ste verjaardag. Foto Ingezonden
 

 Wat ooit begon in 1973 aan de schoolgebouwen te Pepingen bestaat nog steeds na 45 jaar… Chiro Karreveld Pepingen. Deze verjaardag wordt op 11 en 12 augustus uitbundig gevierd. De festiviteiten gaan door in een feesttent op de weide van Ontmoetingscentrum Terloo, Kareelstraat 21 te Bellingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 aug 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Buren vieren feest in de schuur van fruitteler D’Haemer in PEPINGEN

Pep_straatfeest_d_haemer_
61 buren waren op de afspraak. Foto © Marc Sluys
 

61 buren gaven afspraak op het buurtfeest van de Vroembos, Hoesnaak en Brugstraat in Pepingen.  Fruitteler Jan D’Haemer stelde met plezier de loods voor het fruit ter beschikking.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 aug 2018
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Buren verzamelen in schuur Vander Stokken in PEPINGEN voor barbecue

Pepingen_straat_vroembos_kerkstraat_18
De buren van de Vroembos en Kerkstraat vierden feest. Foto © Marc Sluys
 

 De buren van de Vroembos en Kerkstraat in Pepingen vierden voor de 19de  keer feest. Jaarlijks verzamelen ze voor een barbecue. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 aug 2018
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Steun aan Nepal door Michele Bekaert en kookavonden in PEPINGEN

A6kokenmetrekng__1_
 

Michele Bekaert uit Pepingen heeft een speciale gast op bezoek. Hij redde hun leven tijdens de aardbevingen in Nepal en hiervoor zijn ze dankbaar.Ons taiji-secretariaat draait op volle toeren met kookcurssussen en info-avond in het verschiet. Er zijn 3 kookavonden (telkens zelfde menu). Daarvoor moet vooraf ingeschreven worden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 aug 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

PEPINGEN – Van 24 tot 27 augustus is iedereen uitgenodigd op de 53ste editie van Feestend Beert

Dsc_0331_01_01_01__large_
 

 

Voor de 53ste maal wordt er op 24 & 25 & 26 en 27 augustus 2018 in Beert gefeest. Tijdens ‘Feestend Beert’, vroeger Augustuskermis, word je getrakteerd op een feestelijke cocktail bestaande uit muziek en dans voor jong en oud, toffe sfeer en ontspanning voor klein en groot.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 aug 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Adelin en en Marie-France uit ELINGEN vierden hun gouden huwelijk

Elingen_goud_de_vylder_g
Adelin De Vylder en Marie-France Vansteenwinckel vieren goud. Foto © Marc Sluys
 

Adelin De Vylder (73) en Marie-France Vansteenwinckel (74) uit de Lenniksesteenweg 44 in Elingen vierden in Ons Parochiehuis hun gouden huwelijksjubileum. Het gezin groeit met de kinderen Christophe en Sophie en de kleinkinderen Lea, Kyan en Luna. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 aug 2018
Marc Sluys
Marc Sluys
 

PAJOTTENLAND - De schatkist is gepikt

Colpaert_herne_voetweg_geblokkeerd_1
De schatkist weg en een voetweg geblokkeerd, straffe mannen daar in Herfelingen.- Foto Marc Colpaert
 

Onbekenden zijn er vandoor met de schatkist die in Herfelingen stond voor de zomerzoektocht 'Schatten van Vlieg' en of dit nog niet genoeg was gooide iemand enkele dikke takken over een voetweg op het parcours van deze zoektocht. Zes jeugddiensten uit Gooik, Galmaarden, Bever, Lennik, Pepingen en Herne organiseren samen met de Jeugdregio Pajottenland een zomerzoektocht 'Schatten van Vlieg'. Van 1 juli tot en met 31 augustus kunnen kinderen in familieverband een 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 aug 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

BOGAERDEN is het nieuwe bier van BOGAARDEN

Img_3271
 

 Koen Christiaens uit de Heikruisesteenweg in Bogaarden begon enkele jaren terug bier te brouwen. Op 18 augustus verkopen Koen en zijn ploeg voor de eerste keer hun bier “BOGAERDEN”. Het eerste bier is een tarwe tripel blond bier ven hoge gisting en heeft 7,5% alcohol. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 aug 2018
Marc Sluys
Marc Sluys
 

PEPINGEN – Feestend Beert schenkt AED toestel aan het zaaltje

Dsc_0323_01_01__large_
 

 De vzw Feestend Beert schonk een AED- toestel ( Automatisch Externe Defibrillator) aan de beheerders van 't Zaaltje in Beert. Een AED- toestel is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 aug 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

PEPINGEN – 1600 wandelaars op de 61 editie van de Halfoogstfeesten in Bellingen

Dsc_9625_01__large_
 

De Halfoogstfeesten waren opnieuw een combinatie van tradities, waarbij de jogging en de taalgrenswandeling blijvers zijn. Ook de lekkere portie mosselen met friet lokken jaarlijks heel wat volk naar de feesten. Dit jaar belandde 1 ton mosselen in de kookpoten opgediend met een lekker wijntje of ander fris drankje.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jul 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Intradura - Afvalophaling wordt vervroegd door aanhoudende hitte

Intradura_rgb_baseline_nl

 De afvalintercommunale Intradura, in de westrand van Vlaams-Brabant, zal vanaf donderdag 26/7 de ophalingen met één uur vervroegen en starten om 5u. Intradura vraagt aan de inwoners het afval de avond voordien al buiten te zetten.  De geldt voor de inwoners van In Asse, Beersel, Bever, Dilbeek, Drogenbos, Gooik, Grimbergen, Halle, Herne, Kapelle-op-den-Bos, Lennik, Linkebeek, Merchtem, Opwijk, Pepingen, Roosdaal, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat, Wemmel.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jul 2018
Marc Sluys
 

61ste editie van de Halfoogstfeesten BELLINGEN

Img_3236
61ste editie van de Halfoogstfeesten in nieuwe leest. Foto © Marc Sluys
 

 De 61ste editie van de Halfoogstfeesten is opnieuw een combinatie van traditie en nieuwe dingen. In ons restaurant en op ons zomerterras kan u gedurende 4 dagen terecht voor een dampende kom mosselen en veel ander lekkers. Zomerse after work ritmes op donderdag en metal op vrijdag. Op zaterdag wordt Bellingen het paradijs op aarde.. Jogging en taalgrenswandeling zijn blijvers en we laten u ook kennismaken met Poledance. 

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jul 2018
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Jeugd S.K. PEPINGEN-HALLE op voetbalkamp

Balen1
 

 Een veertigtal jeugdspelers van voetbalclub S.K. Pepingen-Halle vertrokken op voetbalkamp naar het recreatiedomein Keiheuvel in Balen. De club kiest deze locatie al meer dan 20 jaar om er de voetbaltechniek van zijn jongste spelers bij te schaven.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jul 2018
Marc Sluys
Foto Ingezonden
 

GOOIK - Zeker de moeite om eens op schattenjacht te gaan

Editiepajot_gooik_zoektocht__kopie_
Hier in de Kloosterstraat is het vertrekpunt in Gooik. - Foto Marc Colpaert
 

Zes jeugddiensten uit Gooik, Galmaarden, Bever, Lennik, Pepingen en Herne organiseren samen met de Jeugdregio Pajottenland een zomerzoektocht 'Schatten van Vlieg'. Van 1 juli tot en met 31 augustus kunnen kinderen in familieverband een zinnenprikkelende schattenjacht beleven, waar alles draait om voelen en om het vinden van de zes schatkisten die verstopt zijn in de zes Pajotse gemeenten.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jul 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Vanaf vandaag is onnodig gebruik van leidingwater verboden

Waterschaarste
Vanaf vandaag is onnodig gebruik van leidingwater verboden - © Dreschuyffeleer
 

Via een uitvaardiging van een politiebesluit is er vanaf vandaag maandag 23 juli een verbod op onnodig verbruik van water uit het publieke leidingnet in de gemeenten Affligem, Asse, Bever, Dilbeek, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw en Ternat.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PEPINGEN – Herrebeekhof houdt zijn jaarlijkse opendeurdag.

Herre_groot__large_
 

 Op zondag 19 augustus vanaf 12u00 doorlopend is iedereen uitgenodigd op de opendeurdag van het Herrebeekhof in de Nanovestraat 7 in Heikruis. Het familiebedrijf van Guy Vandemotten en Rita Blommaert biedt op deze gezellige namiddag een Leker stukje 'Varken aan het spit', pensen- spek op de barbecue rechtstreeks vanuit hun hoeveslagerij.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jul 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

PEPINGEN – Tour de France in WZC H.Vander Stokken

Sam_1302__large_
 

 In Woonzorgcentrum H. Vander Stokken volgen heel wat bewoners de Tour de France. Sommigen voor het wielrennen, anderen voor de mooie landschappen die voorbij komen tijdens de ritten. Om nog meer in de sfeer van de Tour te komen

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jul 2018
Devogeleer Emile
Ingezonden foto's
 

PEPINGEN - Maatregelen ter bevordering van de verkeersveiligheid in de Kiethomstraat en in Beert.

Pepingen

 In zitting van 17/7 besliste de gemeenteraad van Pepingen om de toegang tot de Kiethomstraat in Beert te beperken tot landbouwvoertuigen, voetgangers, fietsers, ruiters en uiteraard de inwoners.

De Kiethomstraat is een straat van +/- 500 meter en ze ligt in het verlengde van de Beertsestraat op het grondgebied van Halle.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jul 2018
Devogeleer Emile
ep
 
 

Laatste Nieuws

Sam Herremans | 06 aug 2018
Marc Sluys | 05 aug 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 02 aug 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 23 jul 2018

archief