Artikels Archief van Pepingen

Dorpscomité BOGAARDEN verdeelt winst van Dorpsfeesten


Bogaarden_cheques_17_n
Bogaarden verdeelde de winst van de Dorpsfeesten. Foto © Marc Sluys
 

 De dorpsfeesten in Bogaarden zijn uniek. Een dorpje met amper een 35O inwoners zorgt tijdens de zomer voor een driedaagse volksverhuizing. De winst van de driedaagse feesten wordt verdeeld onder de verenigingen die een handje meehielpen om het iedereen in Bogaarden zo aangenaam mogelijk te maken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 okt 2017
Marc Sluys
Marc Sluys
 

PEPINGEN - Tentoonstelling ‘Bogaarden niet bereikbaar’

Editiepajot_pepingen
© Fien Alsteens fotografie
 

Fotograaf Erwin Alsteens stelt zijn fotoreeks ‘Bogaarden niet bereikbaar’ tentoon in de kerk van Bogaarden op zondag 15 oktober tussen 11 en 18u. Iedereen welkom!

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 okt 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

PEPINGEN - Basisschool Spring in ’t Veld nodigt iedereen uit op hun eetfestijn

Affiche_eetfestijn_
Ingezonden affiche

Basisschool Spring in ’t Veld organiseert hun jaarlijks eetfestijn op zaterdag 21 oktober vanaf 17u30 en zondag 22 oktober vanaf 11u30 tot 15u in Zaal De Kring in de Kareelstraat in Bellingen. Iedereen welkom voor een lekkere biefstuk, balletjes in tomatensaus, vol-au-vent of groenteburgers.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 okt 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Scholen ruimen zwerfvuil op

Vuil_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 In samenwerking met de Pepingse scholen, organiseedet het gemeentebestuur  een opruimactie van zwerfvuil binnen het kader van het project “Mooimakers” van OVAM. De deelnemende scholen vertrokken  in kleine groepjes aan de school Harten Troef te Pepingen  en de school Spring in ’t Veld te Bellingen

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 okt 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

PEPINGEN - Openklasdagen in de kleuterschool in Heikruis

Editiepajot_pepingen
Ingezonden foto

Op 11 en 18 oktober konden de mama's en papa's een dagje meewerken en spelen in de kleuterklassen van Hartentroef in Heikruis. Zo konden ze het klasgebeuren eens meevolgen, een unieke ervaring voor de ouders. Tijdens de speeltijd konden ze wat praten met de andere ouders bij een tasje koffie. Op woensdag 25 oktober zijn de ouders en peuters welkom, voor wie instapt na de herfstvakantie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 okt 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

SK PEPINGEN-HALLE haalt zijn eerste drie punten thuis

Sk_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 SK Pepingen-Halle moest het opnemen tegen FC Gullegem dat op de zevende plaats staat met negen punten.De eerste 45 minuten van deze wedstrijd werd heen en weer gespeeld zonder echte doelkansen, voor geen van beide ploegen en werd het rusten met de 0-0 op het scorebord.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 okt 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

HERNE/REGIO – Groen Pajottenland bundelt de krachten over de gemeentegrenzen heen

Groen
HERNE/REGIO – Groen Pajottenland bundelt de krachten over de gemeentegrenzen heen
 

Aan de paal met wandelknooppunt 1 op de markt in Lennik werd recent Groen Pajottenland gelanceerd. Die paal staat symbool voor de start van een nieuwe Groene streekpartij die de mensen van het Pajottenland wil verbinden in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in oktober toekomend jaar......

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PEPINGEN – Onthaaldag nieuwe inwoners

Nieuwe_inwoners
Foto Emile Devogeleer
 

 De gemeente Pepingen organiseerde opnieuw een onthaaldag voor zijn nieuwe inwoners. 130 gezinnen schreven zich het afgelopen jaar in als nieuwe inwoner in de gemeente Pepingen, 15 gezinnen gaven positief antwoord op deze kennismaking dag, niet alleen met nieuwe gezinnen maar ook met hun nieuwe omgeving

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 okt 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

PEPINGEN - Odisee-studente Lager onderwijs maakt leerlingen warm voor Da Vinci met zelfbedacht bordspel

Louise_de_cort_odisee__ik_ben_leonardo___6_
Ingezonden foto
 

 Louise De Cort (20) uit Pepingen, studente Lager onderwijs aan hogeschool Odisee, is met haar bachelorproef genomineerd voor de Vlaamse Scriptieprijs. “In mijn scriptie ga ik op zoek naar een originele manier om kinderen warm te maken voor Leonardo Da Vinci. Daarvoor heb ik het bordspel ‘Ik ben Leonardo’ uitgedokterd.”

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 okt 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

REGIO / PEPINGEN - Steun Lio en doe mee aan de Halloweentocht

Editiepajot_pepingen
Ingezonden affiche
 

Het verhaal van Lio begint op 7 maart 2016. Zij wordt geboren als een gezond en pittig dametje. Niets dat erop wijst dat enkele maanden later zal worden vastgesteld dat Lio het CDKL5 syndroom heeft.De  eerste tekenen zijn begin mei 2016. Lio maakt voor het eerst krampachtige bewegingen met armen en benen. Zo komt ze voor de eerste maal in het ziekenhuis. Er worden testen en onderzoeken gedaan. Men denkt aan een ernstige vorm van epilepsie. Na een weekje mag Lio het ziekenhuis verlaten met de nodige medicatie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 okt 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Relax wint quiz

Quiz
Ingezonden
 

 Ieder jaar organiseert de bibliotheek van Pepingen samen met de cultuur- en jeugddienst van de gemeente de Pepingse Quiz. In zaal ‘De Nieuwe Kring’ namen  20 groepen deel. ‘Relax’ ging met de hoofdprijs lopen. De groepen ‘Braillon’ en ‘Lords of Quiztianity’ werden nummer 2 en 3.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 okt 2017
Felix Merckx
Ingezonden en Marc Sluys
 

PEPINGEN heeft een kerkenbeleidsplan

Kerk_pepingen
Kerk Pepingen (Foto Felix Merckx)
 

 De gemeenteraad van Pepingen keurde in een Kerkenbeleidsplan unaniem goed. Dit plan is enerzijds een wettelijke verplichting opgelegd door de Vlaamse Regering als men wil beroep doen op Vlaamse subsidies voor restauratiedossiers. Pepingen heeft een drietal restauratiedossiers in voorbereiding

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 sep 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

Vlaamse veldloopweek voor scholen in PEPINGEN

Dsc_2369_8235__large_
In Pepingen liepen 2 scholen de veldloop. Foto's © Emile Devogeleer
 

 Naar jaarlijkse gewoonte wordt in de week van 23 september tot en met 1 oktober de “Vlaamse veldloopweek voor scholen” georganiseerd. Dit initiatief is een samenwerking van de stichting Vlaamse Schoolsport, Sport Vlaanderen, Vlaams Instituut voor sportbeheer en recreatiebeleid, Vlaamse Atletiekliga en de gemeente Pepingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 sep 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

CD & V PEPINGEN vierde haar 15e Seniorenfeest in WZC Henri Vander Stokken.

Cd___v_seniorenfeest_22-09-2017__15_
Ingezonden
 

 CD & V organiseerde in het WZC Henri Vander Stokken te Pepingenzijn 15de seniorenfeest. De senioren werden die namiddag getrakteerd op een gezellige namiddag. Gezellig samenzijn, een leuke babbel, een spelletje petanque of kaarten waren een paar van de activiteiten die er werden georganiseerd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 sep 2017
Felix Merckx
Ingezonden
 

S.K. PEPINGEN - HALLE gaat met 1-3 de boot in tegen K. Sint –Eloois-Winkel.

Sk_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Ook tijdens deze thuiswedstrijd kon de fusieploeg SK Pepingen Halle de drie punten niet thuis halen. Het waren de bezoekers uit West Vlaanderen die in de eerste 45 minuten de wedstrijd bepaalde en de meeste kansen afdwongen, met succes in minuut 9 kon Aaron Vandendriessche op hoekschop de score openen 0-1 voor de bezoekers. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 sep 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

Jean en Maria uit PEPINGEN zijn een gouden koppel

Pepingen_goud_mertens__g_
Jean Mertens en Maria Gregoire vierden goud Foto's Marc Sluys
 

 Jean Mertens (72) en Maria Gregoire (71) uit de Brugstraat 5 in Pepingen vierden in feestzaal Ter Heyde hun gouden huwelijksjubileum. Het gezin groeide met zoon Bart en de kleinkinderen Pär, Seppe en Jytte. 

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
23 sep 2017
Marc Sluys
Marc Sluys
 

PEPINGEN - Provinciegouverneur schorst gemeenteraadsbeslissing

Gerard_defloo
Gerard Defloo 'Foto Felix Merckx)

 Op de gemeenteraadszitting van 27 juni werd meerderheid tegen minderheid het project Houtzagerij –Principebeslissing samenwerking Infano  goedgekeurd. Gerard Defloo (N-Va) legde hiertegen klacht neer bij de gouverneur van de provincie. Die schorste nu de goedkeuring van het punt

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 sep 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

HERNE/REGIO – Info-avond over het nieuw logiesdecreet en het Pajots ambassadeurschap

Wisteria
HERNE/REGIO – Info-avond over het nieuw logiesdecreet en het Pajots ambassadeurschap - © Deschuyffeleer
 

Pajottenland+ en Toerisme Pajottenland & Zennevallei organiseren op woensdag 27 september om 19u45 een infoavond voor logiesuitbaters in de streek. Ook de mensen die met plannen rondlopen om te starten met een logieszaak zijn welkom. De bijeenkomst gaat door in het gastenverblijf Wisteria in de Stationsstraat.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PEPINGEN - Stefanie De Bock opnieuw voorzitster van Jong Groen.

Grpen
Stefanie De Block De Block met co-voorzitster Belinda Torres Leclercq (uit Oostende). Ingezonden foto
 

 Donderdag 21 september werd de Pepingse Stefanie De Bock herverkozen als nationaal voorzitster van Jong Groen. Hiermee levert de Pajotse gemeente voor het tweede jaar op rij een co-voorzitster voor Jong Groen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Kunst in het Dorp 2017 kende een groot succes

Kunst_in_het_dorp
Foto Felix Merckx
 

 De multidisciplinaire tentoonstelling, ART=TIC 5, de zestiende editie van Kunst in het Dorp,  trok gedurende 2 weekends in september talrijke nieuwsgierige bezoekers naar kasteel-klooster Ter Loo in Bellingen. Op 37 locaties, binnen en buiten,  gaven 49 deelnemende kunstenaars het beste van zichzelf. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 

Laatste Nieuws

Emile Devogeleer | 12 okt 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Emile Devogeleer | 08 okt 2017
Felix Merckx | 03 okt 2017
Felix Merckx | 30 sep 2017
Emile Devogeleer | 29 sep 2017

archief