Artikels Archief van Pepingen

PEPINGEN – Met ‘Wijn op het Plein’ in Heikruis behoeft goede wijn alleszins geen krans

1_wijn_op_het_plein_2017_heikruis___3_
PEPINGEN – Met ‘Wijn op het Plein’ in Heikruis behoeft goede wijn alleszins geen krans - © Deschuyffeleer
 

Wie zich af en toe enige tijd wil wanen op ‘t Pleintje, de welgekende locatie uit de Vlaamse televisieserie uit de late jaren’80, zakt best één van de drie volgende donderdagavonden af naar het dorpscentrum van Heikruis. Daar kan men dan kennis maken met ‘Wijn op het plein’, een zomers privé-project dat nog loopt tot 3 augustus......

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jul 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Koning Boudewijnstichting steunt ‘PEPINGEN komt duurzaam naar school’

School
EP

 Gisteren raakte bekend dat de Koning Boudewijnstichting een bedrag van 5.000 euro toekent aan de gemeente Pepingen. Deze som is bedoeld voor het project ‘Pepingen komt duurzaam naar school!’, dat volgend schooljaar in de Pepingse basisscholen zal uitgerold worden. Op aangeven van vorige schepen van Mobiliteit en deskundig uitgewerkt door de Pepingse mobiliteitsambtenaar, diende het vorige LVB-N-VA-bestuur het projectdossier in bij de Stichting. Die actie werpt nu zijn vruchten af. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jul 2017
Felix Merckx
Ep
 

Zestig jaar Halfoogstfeesten BELLINGEN

Halfoogst
Foto Emile Devogeleer
 

 Voor de zestigste keer staan in Bellingen (Pepingen) de Halfoogstfeesten op het programma. Ze blijven ere gaan voor een kwaliteitsvolle combinatie van muziek, sport, lekker eten en drinken. Dit alles in een sfeer van vriendschap, gemoedelijkheid en gezelligheid.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jul 2017
Felix Merckx
Emile Devogeleer
 

Wandelen en joggen in BELLINGEN

Wandelclub_halfoogstvrienden_bellingen_2013_p200
EP

 Wandelclub Halfoogstvrienden Bellingen organiseert op zondag 30 juli zijn 21ste taalgrenswandeling. Vorig jaar waren er bijna 1400 wandelaars . Het is een natuurwandeling bij uitstek.  Het accent van de organisatie ligt op het parkoers !  Elk jaar weer slagen de organisatoren erin de wandelaar nieuwigheden in het Pajottenland en het Roman Païs aan te bieden.   De basisideologie van de wandeling is om zo veel mogelijk grote wegen te ontwijken

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jul 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

Wielrennen in BELLINGEN

Halfoogstfeestenkopie
EP

 Geen koers zonder kermis, geen kermis zonder koers. Het was lange tijd een vast gezegde en als organisatoren erkennen we dit graag. Na een onderbreking van 2 jaar knoopt SKB vorig jaar opnieuw aan met de traditie van haar klassieke wielerwedstrijd . Meer zelfs : de halfoogstfeesten bestaan dit jaar 60 jaar en koers is van bij de aanvang onlosmakelijk verbonden met deze feesten.   Daarom bieden ze dit jaar een tweedaagse aan en dit op donderdag 27 en vrijdag 28 juli

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jul 2017
Felix Merckx
EP
 

Joris en Madeleine uit HEIKRUIS vonden elkaar op hun eerste werk

Heikruis_briljant_vansnick__g_
ris Vansnick en Madeleine Legast vierden 65 jaar huwelijk. Foto © Marc Sluys
 

 Joris Vansnick (88) en  Madeleine Legast (84)  uit de Kouterstraat in Heikruis vierden hun briljanten bruiloft. Hun gezin groeide met de zonen Willy, Rudi en Michel, dochter Rose-Marie (+) en de kleinkinderen Femke en Ilke.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jul 2017
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Een dorpsfeest in BOOGAARDEN is al 39 jaar lang een sociaal gebeuren

Bogaarden_affiche_17_
Het dorpscomité is klaar voor 3 dagen feest. Foto © Marc Sluys
 

 Al 39 jaar houdt het feestcomité van Bogaarden het landelijke dorp aan elkaar. De dorpsfeesten zullen ook dit jaar een topper worden met een leuk programma voor jong en oud. Dit jaar vinden de feesten plaats op vrijdag 21 juli, zaterdag 22 juli en zondag 23 juli.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jul 2017
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Chiro Karreveld PEPINGEN op kamp in Neeroeteren

Kookouders_lw
De kookouders (Ingezonden foto)
 

 Chiro Karreveld Pepingen vertrok op 1 juli met 150 kinderen, zowel jongens als meisjes, voor hun jaarlijks bivak naar het Limburgse Neeroeteren. De leidingsploeg, bestaat uit 27 personen. Zij zorgen tien dagen lang voor een gevarieerd afdelingsprogramma. Daarbuiten zorgen ze voor tal van andere activiteiten zoals een trektocht, familiedag, avondvullend programma en om het kamp af te sluiten, het kampvuur.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jul 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Termeeren in PEPINGEN hield voor de derde keer een buurtfeest

Pepingen_buurtfeest_termeeren_
Termeeren hield een feest voor de buren. Foto © Emile Devogeleer
 

 De buurt van Termeeren aan de Ninoofsesteenweg 10 in Pepingen verzamelde voor een samenzijn met de buren. Verantwoordelijke Gunther Roobaert kon in totaal 45 buren overtuigen om deel te nemen aan het feestje.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 jul 2017
Marc Sluys
Emile Devogeleer
 

PEPINGEN / HALLE - Kleuters en leerlingen van Spring in ’t Veld Bellingen / Breedhout nemen afscheid van hun schooltje

Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / De afgestudeerden van Breedhout
 

De kleuters van de derde kleuterklas en de leerlingen van het zesde leerjaar van de Vrije Basisschool Spring in ’t Veld Bellingen en de wijkschool in Breedhout namen afscheid van hun kleuterschool en hun lagere school, door samen met hun juffen een nachtje op school te blijven slapen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jun 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef + ingezonden foto's
 

Fusieclub S.K. PEPINGEN --HALLE is een feit

Sk_pepingen
Foto Emile Devogeleer
 

  S.K. Pepingen-Halle wordt door de fusie tussen beide clubs de tweede grootste club ( na O.H.L. Leuven ) in de regio Vlaams Brabant. De sportieve en ambitieuze uitdaging van de fusieclub S.K. Pepingen-Halle is een gedegen tweede amateur te zijn met interprovinciale jeugd alsook een rijk gewestelijk aanbod waar het belang van de speler (kind) en de club centraal staat.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jun 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

INFANO en gemeente PEPINGEN werken samen voor project Zagerij.

Zagerij
Foto Felix Merckx

 De gemeente Pepingen en INFANO werken sinds 8 jaar samen op vlak van kinderopvang. Op 1 juli 2010 nam INFANO de uitbating over van de buitenschoolse kinderopvang (BKO). De gemeente betaalt aan INFANO een vergoeding voor de uitbating en de organisatie van de BKO, gehuisvest in de hoeve Vander Stokken, eigendom van de gemeente. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jun 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

Aanleg Fietspad PEPINGEN – Bogaarden

Gemeenteraad_2013
EP

 Op 20 maart 2008 werd op de gemeenteraad de principebeslissing om een fietspad tussen Pepingen en Bogaarden aan te leggen goedgekeurd. 9 jaar en 3 maanden na deze principebeslissing kan er eindelijk overgegaan worden naar de aanbesteding en kan een firma aangeduid worden om de werken uit te voeren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jun 2017
Felix Merckx
EP
 

PEPINGEN is nu een Fairtrade gemeente

Pepingen_fairtrade_
Pepingen is een fairtrade gemeente. Foto © Marc Sluys
 

 De gemeentelijke adviesraad voor ontwikkelingssamenwerking, Pepingen Solidair, overhandigde officiële het Fairtrade label aan het gemeentebestuur. Ze ontvingen dit label eerder dit jaar vanuit Fairtrade België als bekroning voor verschillende initiatieven die zij in Pepingen ondernemen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jun 2017
Marc Sluys
Marc Sluys
 

PEPINGEN - Roefelen in Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken was een succes.

Roefel
EP

 De Jeugddienst van de gemeente Pepingen organi opnieuw de ‘Roefeldag’.  Dit is een dag waarop kinderen van de basisschool bij bedrijven, verenigingen, winkels en instellingen een kijkje achter de schermen gaan nemen. Roefelen is een van oorsprong Belgisch- Nederlands woord voor ‘snuffelen’ of ‘ontdekken’.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jun 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - DVP verrast met 10 boeketjes op de internationale dag van het eenzame boeket

Actie_dvp_-_lavendel
Ingezonden foto

 De laatste zondag van juni is de "internationale dag van het eenzame boeket". Om een beetje geluk te verspreiden, leggen mensen anoniem in de buurt boeketjes neer. De eerste editie in 2013 had meer dan 1.000 deelnemers uit alle hoeken van de wereld. In ons land is het de tweede keer dat ze deze dag vieren en het enthousiasme wordt elk jaar groter. Vorig jaar deed volgens de Koninklijke Unie van Floristen van België een vijftigtal bloemisten mee, dit jaar zijn er dat al ruim honderd. En ook gewone burgers springen mee op de kar. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jun 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Drogo trok door BELLINGEN

Bellingen_drogo_ommegang__5
Drogo deed zijn ommegang doorheen Bellingen. Foto's © Marc Sluys
 

  Al meer dan 125 jaar  trekt op de derde zondag na Pinksteren de Drogo-ommegang door de straten en velden van Bellingen. Men vertrok traditioneel aan het o.c. Ter Loo. In de ommegang worden scènes  uit het leven van de Heilige Drogo en uit de geschiedenis van de abdij uitgebeeld.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jun 2017
Marc Sluys
Marc Sluys
 

HALLE/PEPINGEN – DJ,s in spe tijdens de Roefeldag

Roefel_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Zaterdag 24 juni was het Roefeldag in Pepingen. Kinderen kregen de kans om in de wereld van volwassenen te duiken en mochten allerlei beroepen uit proberen.Ook de lokale radio’s ‘Radio Victoria en Stadsradio Halle’ kregen een bezoek van groepjes kinderen uit Pepingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jun 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

Willy en Francine uit BEERT zijn 50 jaar getrouwd

Beert_goud_van_rijsselberge_g_
Willy Van Rijsselberge en Francine Van Obberghen vierden goud. Foto's © Marc Sluys
 

 Willy Van Rijsselberge (69) en Francine Van Obberghen (72) uit de Hollestraat 19 in Pepingen vierden hun gouden huwelijk in zaal Casy in Vlezenbeek. Hun gezin groeide met de kinderen Kristien en Annelies en de kleinkinderen Yoeri, Remi, Ian en Any. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jun 2017
Marc Sluys
Marc Sluys
 

PEPINGEN - Restauratie van oude lemen hoeve op den Trop is volop bezig

Lerem_1
Foto's Felix Merckx
 

UPDATE
We kregen een reactie van de eigenares van de hoeve op de cijfers van de subsidie voor het project die we kregen van de gemeente Pepingen (zie meer lager)
De gemeente Pepingen heeft op de laatste gemeenteraad van 16/5/2017 een belangrijke toelage van € 57.205,92 toegekend aan Marie Thérèse Cornelis, voor de restauratie van haar ouderlijke hoeve in te Pepingen Trop 11. Het betreft een geklasseerd en waardevol gebouw, dat in zijn oorspronkelijke staat hersteld wordt. Vlaanderen financiert het grootste deel van de restauratiekost.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jun 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 

Laatste Nieuws

Felix Merckx | 19 jul 2017
Felix Merckx | 19 jul 2017
Felix Merckx | 19 jul 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Emile Devogeleer | 30 jun 2017
Felix Merckx | 28 jun 2017
Marc Sluys | 26 jun 2017
Marc Sluys | 25 jun 2017

archief