Artikels Archief van Pepingen

GALMAARDEN - Vier van de zes burgemeesters stoppen

Editie_colpaert_galmaarden_zes_burgemeesters_1__kopie_
Vier van de zes Pajotse burgemeesters stoppen. - Foto Marc Colpaert
 

Zes Pajotse burgemeesters kwamen op vrijdag samen in de collegezaal van het gemeentehuis van Galmaarden, voor vier van hen is het de laatste keer, want volgend jaar stoppen ze als burgemeester. Burgemeester Pierre Deneyer(CD&V) uit Galmaarden nodigde zijn collega's Kris Poelaert(CD&V) uit Herne, Luc Decrick(CD&V)uit Pepingen, Michel Doomst(CD&V) uit Gooik, Luc Deneyer(CD&V) uit Bever 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 dec 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

PEPINGEN – Gezellig Kerstweekend in Woonzorgcentrum Mater Dei

Dsc_7797__large_
 

 Dit weekend vond in het Woonzorgcentrum Mater Dei in Heikruis het jaarlijks Kerstweekend plaats. Al meer dan 20 jaar word er gezorgd voor een Kerstweekend in een gezellige kerstsfeer met heerlijke warme, verse wafels klaargemaakt door een dertigtal vrijwilligers. Personeelsleden zorgde op dit kerstweekend voor sfeervolle kerstkraampjes met zelfgemaakte versieringen en lekkere drankjes en hapjes, likeurtjes, potjes confituur. Iedereen ging creatief op zoek naar leuke geschenkjes of smulde van een lekkere wafel.

De opbrengst van deze kleine leuke kerstmarkt gaat naar de verschillende afdeling van het Woonzorgcentrum.


 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 dec 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

PAJOTTENLAND – Politie wil dienstverlening verder uitbouwen en ontwikkelen

Eindejaarsdrink_politie_2018__1_
Eindejaarsontvangst Politie Pajottenland (Baljuwhuis Galmaarden - Op de voorgrond leden politieraad - © Deschuyffeleer
 

De politie hield haar jaarlijkse eindejaarsbijeenkomst in het Baljuwhuis in Galmaarden. Naar toekomend jaar toe wil zij haar dienstverlening alleszins sterk uitbouwen en verder ontwikkelen via onder meer het gebruik van een digitaal afsprakenplatform en het instellen van een blauw telefoonnummer......

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND – Sprokkels uit de politieraad van maandag 17 december 2018

Dsc05574
Laatste politieraad in de aflopende gemeentelijke legislatuur - © Deschuyffeleer
 

Nieuw politiehuis * radiocommunicatieapparatuur * laatste politieraad * .....

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PEPINGEN - LVB steunt Dopjesactie

Lvb_steunt_dopjesactie_03_-_in_volle_actie
 

Het hele jaar door worden in Pepingen plastic dopjes verzameld, en niet zomaar. Voor het 5de jaar op rij gaat de opbrengst van de Dopjesactie naar het Belgische Centrum voor Blindegeleidehonden vzw. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 dec 2018
Sam Herremans
ingezonden
 

HERNE/PEPINGEN – Opnieuw spetterende eerste werkdag-party in het verschiet in Café Terlindenhof

Eerste_werkdag_bij_sofie
HERNE/PEPINGEN – Opnieuw spetterende eerste werkdag-party in het verschiet in Café Terlindenhof - © Deschuyffeleer
 

Voor de fuifnummers uit de streek is het al geen geheim meer. Op woensdag 2 januari, de eerste werkdag van het Nieuwe Jaar, staan ook deze keer de deuren van café Terlindenhof ‘Waar we elkaar tegenkomen’ wijd open voor éénieder die er samen met vrienden, kennissen en collega’s in alle gezelligheid wil klinken op het Nieuwe Jaar. Dj Nikita zorgt voor de nodige muzikale ambiance.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PEPINGEN - DVP sorteert dopjes voor het goede doel

Img_20181216_081214_2_
 

De kersverse Pepingse politieke partij Door en Voor Pepingen (DVP) sorteerde vanmorgen vroeg heel wat dopjes in de 24 uren sorteermarathon. Dit is voor het goede doel nl. de opleiding van een blindengeleidehond.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 dec 2018
Sam Herremans
ingezonden
 

157.391,67 euro voor mobiliteitsplannen 36 scholen Provincie investeert in duurzaam woon-schoolverkeer

Fietsenstalling-vgsk_de_boomhut-kampenhout
 

 De provincie Vlaams-Brabant geeft aan 36 scholen uit Begijnendijk, Bekkevoort, Bierbeek, Boutersem, Grimbergen, Haacht, Halle, Herent, Kampenhout, Kortenaken, Landen, Lennik, Leuven, Machelen, MerchtemOpwijkPepingenRoosdaalSint-Pieters-Leeuw, Ternat, Tienen, Tremelo, Vilvoorde in totaal 157.391,67 euro subsidies voor hun mobiliteitsprojecten

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 dec 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - DVP wenst Pepingenaar al 11e keer prettige feesten

Img_6689
 

Je kan er deze dagen niet naast kijken in Groot-Pepingen. Her en der in het straatbeeld plaatste Door en Voor Pepingen (DVP) voor het 11e jaar op rij een opvallend paneel om hun dorpsgenoten prettige feesten in december en januari te wensen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 dec 2018
Sam Herremans
ingezonden
 

Opnieuw kerstbomen voor Pepingse handelaars.

Dsc_6090_01__large_
 

 Het gemeentebestuur besliste om de Pepingse handelaars opnieuw een gratis kerstboom aan te bieden waarmee ze naar eigen creativiteit hun handelszaak buiten kunnen versieren. Zo wordt het straatbeeld van de gemeente in een feestelijk en kleurrijk kleedje gestoken voor de eindejaarsfeesten. De gemeente zorgt zelf voor een prachtige ster. Verder worden in de verschillende deelgemeenten (Elingen, Beert, Heikruis, Bogaarden en Pepingen) kerstbomen geleverd die door tal van verenigingen en inwoners rond de kerk of de dorpskern versierd zullen worden. De gemeentediensten leverden ongeveer veertig kerstbomen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 dec 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

CantoPe uit Pepingen organiseert Kerstconcert in Basiliek

Cantope_basiliek_
De repetitie verliep vlot. Foto Ingezonden
 

Het zangkoor CantoPe uit Pepingen organiseert op 21/12 een groot kerstconcert in de basiliek van Halle, In samenwerking met In Dulci Jubilo, een gemengd koor uit Appelterre 

De opbrengst gaat integtraal naar de Warmste Week en dit ten voordele van het goede doel “Ik leef verder”. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 dec 2018
Marc Sluys
 

Begraafplaats van Pepingen heeft een 'Sterretjesweide'!

Sterretjesweidepepingen_lw
 

 Het kerkhof van Pepingen heeft sinds kort een apart herdenkingsplekje voor levenloos geboren kinderen, een sterretjesweide. Het gemeentebestuur vindt het belangrijk dat deze kindjes niet vergeten worden. Daarom biedt de gemeente met de sterretjesweide de mogelijkheid aan de ouders aan om hun kinderen op een waardige manier te blijven gedenken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 dec 2018
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 

HERNE – Brasserie Folensela verkozen als meest kindvriendelijke eetgelegenheid in het Pajottenland

Hvhk_kindvriendelijk_resto_2018__1_
HERNE – Brasserie Folensela verkozen als meest kindvriendelijke eetgelegenheid in het Pajottenland - © Deschuyffeleer
 

Het was Ineke Brems, de coördinator van de SMUL-werkgroep, die samen met vertegenwoordigers van de partnerverenigingen van ‘Huis van het Kind Pajottenland’ in de raadzaal van Herne het resultaat mocht bekend maken van de eerste SMUL-actie. De felicitaties gingen naar alle deelnemende horecazaken maar meer in het bijzonder naar de Brasserie Folensela gevestigd aan de Ninoofstesteenweg 11 in Vollezele die meteen ook een jaar lang de titel mag dragen van meest kindvriendelijk eetgelegenheid in het Pajottenland.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PEPINGEN / HALLE - Piet en Miet trouwden in GVB Spring in ’t Veld

Editiepajot_pepingen
Ingezonden foto van de trouw van Piet en Miet
 

Donderdag en vrijdag was het feest in het schooltje van Bellingen en Breedhout, Sinterklaas was jarig en Piet en Miet wouden hun trouwfeest vieren bij de brave kinderen van Spring in ’t Veld. Elke klas kreeg vorige week een taak om er een groot feest van te maken met alles erop en eraan, een ceremonie met een echte trouwjurk, ringen, een openingsdans, een bruidstaart en nog veel meer. Vrijdag was het theater in zaal De Kring voor heel de school, Witte Piet kwam allerlei goocheltrucs doen... allemaal heel magisch en heel plezierig!

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 dec 2018
Elsie De Greef
Elsie De Greef + Ingezonden foto's
 

Blokspot winter ook in HET PAJOTTENLAND

Blokspot__1_-1
 

 Jeugdregio Pajottenland organiseert voor de 4de keer op rij de gemeenschappelijke Blokspot.  Wie in alle rust en zonder afleiding wil studeren met anderen kan in 4 gemeenten (Gooik, Herne, Lennik en Pepingen) terecht. De blokspot gaat door van maandag 17 december 2018 tot en met zondag 3 februari 2019. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 dec 2018
Marc Sluys
 

PEPINGEN – Sinterklaas bezoekt senioren in Heikruis

Persbericht_sinterklaas_bezoekt_senioren_in_heikruis
 

 De Sint en zijn gevolg gaan de drukste periode van het jaar tegemoet. Toch maakte hij op uitnodiging van de HALO Club eerst een extra rondje in Heikruis. Binnen enkele dagen kunnen de jongsten onder ons hun schoentje klaar zetten, maar dit weekend was het eerst de beurt aan de senioren. Voor één keer ging de aandacht van de goedheilige man volledig naar alle inwoners van Heikruis van 80 jaar of ouder.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 dec 2018
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 

PEPINGEN – WZC Mater Dei nodigt iedereen uit op hun jaarlijks Kerstweekend

Dsc_2663_01__large_
 

 De directie, bewoners, personeelsleden en vrijwilligers van het Woonzorgcentrum Mater Dei heeft het genoegen om iedereen uit te nodigen op hun jaarlijks Kerstweekend op zaterdag 15 december en zondag 16 december 2018 van 14 tot 18,00 uur.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 nov 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

BOGAARDEN organiseert een sswoepajé op 15 en 16 december

Aff--sswoepaje-2018
 

  Naar jaarlijkse gewoonte vindt ook dit jaar in Bogaarden een sswoepajé plaats en wel op zaterdag 15 en zondag 16 december. Zaterdag start de activiteit om 17.30 uur en zondag om 11 uur. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 nov 2018
Marc Sluys
 

12 zorgkundigen uit PEPINGEN krijgen diploma

Halle_3
De 12 gediplomeerden. Foto Ingezonden.
 

 Met trots melden we het afstuderen van 12 zorgkundigen in Pepingen op 4 december 2018. De groep zorgkundigen van Pepingen heeft haar proclamatie om 11 uur op 26 november  in Liedekerke. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 nov 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - De kleuterschool van Heikruis in de ban van dino's

Editiepajot_pepingen
Ingezonden foto van het pop-up museum
 

De kleuterschool Harten Troef in Heikruis was gedurende twee weken in de ban van dino's.  Als kers op de taart kwam er een dino pop-up museum.  Iedereen was welkom, ouders, grootouders, bewoners van Mater Dei en vrienden. Het werd een hele belevenis voor groot en klein.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 nov 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 
 

Laatste Nieuws

Sam Herremans | 17 dec 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 12 dec 2018

archief