Artikels Archief van Pepingen

DVP bedankt PEPINGENse kinderen voor sinterklaastekening.

Tekening_1
Ingezonden foto's
 

 Voor de vriendenkring Door en Voor Pepingen (DVP) is het al jarenlang traditie. Op hun laatste nieuwsbrief van het jaar stond opnieuw een tekening die de Pepingense kinderen ingekleurd mochten terugzenden. De ingezonden kleurtekeningen maken daarmee kans op een mooie prijs

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 dec 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto's
 

PEPINGEN investeert in verfraaiing dorpskern

Bloemen
Ingezonden foto

 e laatste week kwam Pepingen opnieuw met de gewestweg N28 in het nieuws. De discussies tussen de aannemer en het Vlaamse Gewest over de kwaliteit van de werken in 2015-16 zijn eerder zorgelijk nieuws.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 dec 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Kerstmarkt Terloo

Kerstmarkt_ter_loo
Foto Emile Devogeleer
 

 Huize Terloo nodigt iedereen uit voor de derde editie van "Kerstmarkt @ Huize Terloo" op 15 december van 15u tot 21u.  Iedereen is welkom op deze gezellige kerstmarkt waar jullie kunnen genieten van een lekker hapje en een drankje.  Maak samen met de Kerstman een ritje op zijn kerstpony's. De kerstmarkt heeft plaats in zaal De Kring in de Kareelstraat.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 dec 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

PEPINGEN is bereid te investeren in gemeenschappelijke parking in Kareelstraat.

Ter_loo_foto_1
De huidige parking blijft bestaan maar wordt verlengd met de nieuwe parking die er komt waar nu de berm staat. (Foto's Emile Devogeleer)
 

 Het Orthopedagogisch Centrum Huize Terloo in de Kareelstraat te Bellingen vangt ter plaatse sinds 35 jaar een 60-tal kinderen met een moeilijke opvoedingsachtergrond op. Het Centrum stelt 60 medewerkers tewerk.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 dec 2017
Felix Merckx
Emile Devogeleer
 

PEPINGEN verlaagt de belastingen

Geld_bewerkt-1
Foto Felix Merckx

 CD&V en Peter Lacres kiezen ervoor de aanvullende personenbelasting te verminderen van 7.8% tot 7.5%

Pepingen heeft vandaag zijn financiële huishouding terug onder controle. Bij gebrek aan een meerderheid in de gemeenteraad was er bij de overname van het bestuur in maart 2017 geen begroting 2016 en 2017. Ook de jaarrekeningen 2015 en 2016 waren nog niet klaar of goedgekeurd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 dec 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

PEPINGEN - André De Roubaix nieuwe voorzitter CD&V PEPINGEN

De_roubaix
Ingezonden foto

 Sinds maart dit jaar heeft CD&V het bestuur van de gemeente Pepingen overgenomen met Luc Decrick als burgemeester en Peter Van Cutsem en Suzanne De Cort als schepen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 dec 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

De Sint kwam naar de spelletjesnamiddag in de bib van PEPINGEN

Editiepajot_pepingen
Ingezonden foto

Op woensdagnamiddag 6 december was er weer een spelletjesnamiddag in de bib. De Sint vindt spelende kinderen zo tof, dat hij een kijkje kwam nemen. Hij had zijn Piet meegenomen en heel veel snoep en geschenkjes. Gelukkig werd de bib op tijd verwittigd zodat het personeel nog een rode loper en een troon kon klaarzetten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 dec 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

PEPINGEN - Kerstconcert met Jan Vankeerberghen

Kerstconcert
EP

 Het kerstconcert van de concertband Theobaldus Groot-Pepingen is al jaren een begrip in de streek. Dit jaar gaat het concert door op zaterdag 23 december om 20 uur in dekerk van Heikruis. Achter de pupiters zitten Concertband Theobalduszonen en muziekatelier Allegro. Gast dit jaar is Jan Vankeerberghen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 dec 2017
Felix Merckx
EP
 

Politie PAJOTTENLAND boekt betere resultaten in de strijd tegen woninginbraken

Pol_pajottenland_inbraken_2017
Politie PAJOTTENLAND boekt betere resultaten in de strijd tegen woninginbraken - © Deschuyffeleer
 

Als de tendens van de eerste negen maanden van dit jaar aanhoudt dan stevent de politie Pajottenland af op een merkbare verbetering van haar jaarcijfers voor 2017 op gebied van woninginbraken. Dat maakte zij recent bekend.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 dec 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PEPINGEN - Cultuurdag in wzc Vander Stokken

Cultuurdahg
Ingezonden foto
 

 De bewoners van verschillende rusthuizen werden  verwend met een “cultuurdag” door de leerlingen van het Heilig Hart College Halle. Zij organiseerden tal van workshops onder begeleiding van professionele workshopleiders. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 dec 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Sint doet zijn ronde in HEIKRUIS

Sint_1_bewerkt-1
Ingezonden foto

 In zijn drukste werkweek van het jaar, deed Sinterklaas en zijn gevolg  ook zijn ronde in Heikruis. Op uitnodiging van de HALO Club – de oud-leden van jeugdvereniging de Reinaertvrienden - bracht hij er een bezoekje aan alle inwoners van 80 jaar of ouder. Op zo’n 25 plaatsen bracht de goedheilige man en zijn trouwe helpers allerlei lekkers. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 dec 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Opnieuw SSWOEPAJEE in BOGAARDEN

Stoemp_
 

 Opnieuw wordt er dit jaar het Winterfeest ingericht door het dorpscomité Bogaarden. De activiteit vindt plaats op 16 en 17 december in en rond ’t Schoolhuys in het centrum. De 1ste Kerstmarkt vindt plaats in de kerk van Bogaarden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 dec 2017
Marc Sluys
 

PEPINGEN - Sint in Harten Troef

Editiepajot_pepingen
Ingezonden foto
 

Sint en 6 van zijn Pieten brachten reeds een bezoekje aan de school Harten Troef te Heikruis en te Pepingen. Ze werden er onthaald door enthousiaste kids en leerkrachten. Drie onfortuinlijke Pieten vertelden wat ze mee gemaakt hebben, de drie andere pieten beeldden dit op de klimparcours uit.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 dec 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

PEPINGEN - Pajotse kunst in Vander Stokken

Pajotse_kunst_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Op donderdag 30 november werd de tentoonstelling “Pajotse kunst” feestelijk geopend in het Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken. Er worden werken tentoongesteld van vijf Pajotse kunstenaars; Danny Weemaels, Chris Vranckx, Jeanne Fastenaekels, Hendrik De Greef en Maggy Van Craenenbroeck. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 dec 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

S.K. HALLE-PEPINGEN vervangt trainer Geert Criquielion voor Jean-Louis Meynaert.

Jean-louis_meynaert
Jean Louis Meynaert, de nieuwe trainer. (foto Emile Devogeleer)

Wat reeds enkele weken in de lucht hing is werkelijk geworden, S.K.Pepingen-Halle ontslaat T1 Geert Criquielion en gaat verder werken met de 56 jarige Brusselaar Jean Louis Meynaert.Het bestuur bedankt Geert voor zijn inzet in de club voor de voorbije jaren, en wensen hem veel succes toe inde uitbouw van zijn verdere carrière. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 dec 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

HEIKRUIS- Bewoners Mater Dei bezorgt het personeel een warme Kerst.

Mater_dei_1
Foto's Emile Devogeleer
 

  Bewoners van de breigroep van Mater Dei schonken ieder personeelslid een warme sjaal vopor de koude winterdagen Iedere donderdagnamiddag komen verschillende bewoners van WZC Mater Dei samen om te breien.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 dec 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

PEPINGEN koopt camionette op aardgas

Pepingen_cammionette
Ingezonden foto

Pepingen gaat een nieuwe camionette op aardsgas aankopen en na het verdwijnen van sportregio Pajottenland gaat Pepingen aansluiten aan een nieuwe interlokale vereniging  

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 nov 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Kleuters van Hartentroef Heikruis gingen rollebollen

Editiepajot_pepingen
Ingezonden foto
 

De kleuters van de tweede kleuterklas van Hartentroef Heikruis genoten van een heel leuke voormiddag vol sport- en speelplezier op 'Rollebollen' in sporthal De Hernekouter te Herne. Dit is een sportdag georganiseerd door de Stichting Vlaamse Schoolsport. Niets dan lachende gezichten en veel plezier tijdens de verschillende activiteiten, en de juffen en meester zagen dat het goed was!

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 nov 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Mater Dei: Buurtcomité trekt naar Raad voor Vergunningsbetwisting

Mater_dei
Foto Felix Merckx
 

De bestendige deputatie van de Provincie Vlaams-Brabant verleende op 7 september 2017 een vergunning aan Mater Dei voor het bouwen van een nieuw woonzorgcentrum op de voormalige Ursulinensite in Heikruis. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 nov 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

Coower, nieuw bedrijf in PEPINGEN

Editiepajot_pepingen
Ingezonden flyer

Geert Lampaert, wonende te Elingen heeft zijn eigen bedrijf Coower opgericht. Coower is een machine ring voor bouw, tuinaannemers en landbouw. Buiten de machine ring Coower worden er ook machines verhuurd aan particulieren en professionelen. Voor de winterperiode staat er een nieuwe houthakselaar klaar, kwaliteit, efficiënt en galant, tot 18 cm takken. Kan getrokken worden door een gewone wagen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 nov 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 

Laatste Nieuws

Emile Devogeleer | 09 dec 2017
Felix Merckx | 08 dec 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 05 dec 2017
Felix Merckx | 04 dec 2017
Marc Sluys | 04 dec 2017
Elsie De Greef | 03 dec 2017
Emile Devogeleer | 01 dec 2017
Felix Merckx | 30 nov 2017
Elsie De Greef | 28 nov 2017

archief