Artikels Archief van Pepingen

C21

PEPINGEN organiseert een omruilactie op 31 juli

Webartikel_drie_nieuwe_afvalzakken_-_nieuwe_look
 

De gemeente Pepingen organiseert een omruilactie zodat inwoners hun ‘oude’ gemeentelijke vuilniszakken kunnen omruilen voor ‘nieuwe’ intergemeentelijke vuilniszakken met het opschrift van Intradura. De omruilactie vindt plaats op zaterdag 31-07-2021 van 8-12u in de gemeentelijke loods, Hoesnaek 17 te 1670 Pepingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jul 2021
Marc Sluys
 

Halfoogstfeesten BELLINGEN 63 ste editie op 31 JULI EN 1 AUGUSTUS

Halfoogstfeesten_bellingen_2021_-_programma
 

 2020 was  voor één keer “een zomer zonder ….  “  In 2021 beleven we opnieuw “  geen zomer zonder…”  Nog niet helemaal op volle kracht , wel met een klein maar fijn programma.   

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jul 2021
Marc Sluys
 

REGIO - Opgewekte Babbels in het Pajottenland volgende maand

Opgewekte_babbels
Ingezonden foto
 

Denk je mee over onze Landschapsvisie voor het Pajottenland? In theorie kan het Pajottenland op jaarbasis 100% energieneutraal worden. Dit door in te zetten op 18% energiebesparing, een verdrievoudiging van de elektrificatie, en lokale hernieuwbare energieproductie op maat van het landschap. Maar hoe zetten we die visie ook om in  

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jul 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Pepingenaren Marie-Louise en Frans Speliers – Deridder vierden hun gouden bruiloftsjubileum.

Pepingen_goud_speliers-deridder
 

 Op vrijdag 16 juli 2021 vierden Pepingenaren Marie-Louise en Frans Speliers – Deridder hun gouden bruiloftsjubileum. Ze hebben samen een dochter, een schoonzoon en twee schatten van kleinkinderen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jul 2021
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

HERNE – Good luck aan Hanne Verbruggen

Hanne_verbruggen_vertrek_spk_17_juli_2021_gd__4_
HERNE – Good luck aan Hanne Verbruggen - © Deschuyffeleer
 

Exact om 15u56 verliet olympiër Hanne Verbruggen haar ouderlijke woning aan de Brikstraat in Sint-Pieters-Kapelle met bestemming Brussels Airport. Familie, vrienden, buren, sponsors, kennissen, vertegenwoordigers van het lokaal bestuur, RINGtv en uw internetkrant voorzagen haar daarbij van een warm en sympathiek uitgeleide......

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jul 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 

HERNE/PEPINGEN – Rotary Herne-Markvallei verleent olympiër Hanne Verbruggen logistieke steun

Collage4
HERNE/PEPINGEN – Rotary Herne-Markvallei verleent olympiër Hanne Verbruggen logistieke steun - © Deschuyffeleer
 

Kort voor haar vertrek naar de Olympische Spelen in Tokio verraste een delegatie van het bestuur van Rotaryclub Herne-Markvallei lange afstandsloopster Hanne Verbruggen in haar thuisbasis nog met een welgekomen bezoek. In het gezelschap van zijn clubleden Marc Bosmans, Paul Maesfrancx en Mike D’Haeseleer kwam voorzitter Dieudonné Horlait er immers niet met lege handen aankloppen. Om Hanne mee een duwtje in de rug te geven......

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jul 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 

Alle 12- tot 15-jarigen uit PEPINGEN, LEEUW en HALLE uitgenodigd voor vaccinatie

Vaccinatie_halle_
 

 Alle jongeren uit Pepingen, Sint-Pieters-Leeuw en Halle mogen eerstdaags een uitnodiging verwachten voor hun vaccinatie met het Pfizer-vaccin. Opgelet: 12- tot 15-jarigen hebben wel de toestemming van hun ouders nodig. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jul 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

REGIO - Zomeren in het Pajottenland met Pajottenland Plus en Pajotse producten

Persmoment_zomeren_2021_-_pajotse_proever__1_
Ingezonden foto
 

Zomeren in het Pajottenland start dit jaar op 1 augustus met een nieuw concept, de Pajotse Proever. Er volgt een tweede op 29 augustus. Fietsers, scooterfanaten en ook ‘genieters’ van het landschap en de Pajotse producten komen zeker aan hun trekken. De hele zomer, en eigenlijk elk seizoen, kan je blijven genieten van ‘wandelen en fietsen met een lokaal verhaal’ in het Pajottenland. Info vind je op www.pajottenland.be en op de Facebookpagina van Pajottenland+ en Pajotse Proevers .  

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jul 2021
Marc Sluys/Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

HALLE - Opnieuw ‘open lijn’ op do 15 juli (10u tot 16u!) voor J&J- of Pfizervaccin

Vaccinatie_halle_
 

  Opnieuw ‘open lijn’ op do 15 juli (10u tot 16u!) voor J&J- of Pfizervaccin. Woon je Halle, Sint-Pieters-Leeuw of Pepingen. Werd je nog niet gevaccineerd? Ben je ouder dan 16 jaar?  Kom dan donderdag 15 juli zonder afspraak tussen 10u en 16u naar vaccinatiecentrum De Bres. We beschikken immers een extra voorraad vaccins van Johnson & Johnson en het Pfizer-vaccin. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2021
Marc Sluys
 

HALLE / PEPINGEN / SINT-PIETERS-LEEUW - Opnieuw ‘open lijn’ in De Bres op vr 9 juli (18u tot 20u!) voor wie J&J-vaccinatie wil

Unknown

Kom dan vrijdag 9 juli zonder afspraak tussen 18u en 20u naar vaccinatiecentrum De Bres in Halle. We hebben immers een extra voorraad vaccins van Johnson & Johnson. En hoe sneller we vaccineren, hoe veiliger het wordt voor iedereen. Vergeet zeker jouw identiteitskaart niet.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jul 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

HERNE/BEVER/PAJOTTENLAND – Er is een prachtige nieuwe Regiogids Groene Gordel uit

Regiogids_2021___5_
HERNE/BEVER/PAJOTTENLAND – Er is een prachtige nieuwe Regiogids Groene Gordel uit - © Deschuyffeleer
 

Toerisme Vlaams-Brabant bracht zonet twee nieuwe regiogidsen uit: één voor het Hageland en een viertalige voor de Groene Gordel. Beide uitgaven bieden een geslaagde combinatie van topattracties met kleine verborgen parels aan voor toeristen en inwoners......

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jul 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 

REGIO - Kom genieten van het Pajottenland en de Vlaamse Ardennen

Editie_galmaarden_pajottenland_3__kopie_
Voorstelling op de Bosberg. - Foto Marc Colpaert
 

Kom genieten van het Pajottenland en de Vlaamse Ardennen, dit kan tijdens een wandelzesdaagse door het Pajottenland en langs de Vlaamse Ardennen, over een afstand van 153 km. De eerste wandeling gaat van start in Anderlecht en loopt zo via Lennik, de Kesterheide in Gooik, de volgende wandelingen gaan via de kubus in Herne, de Bosberg in Galmaarden, de Muur in Geraardsbergen, verder richting de Vlaamse Ardennen. Op de Bosberg in Galmaarden werd de wandelzesdaagse voorgesteld. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Groen Pajottenland is op zoek naar de mooiste boom in het Pajottenland

Colpaert_gooik_bomen_2
Op zoek naar de mooiste boom.- Foto Marc Colpaert
 
Groen Pajottenland, dat zijn de afdelingen uit Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Pepingen en Roosdaal, gaat op zoek naar de mooiste boom van het Pajottenland en rekent daarbij op de hulp van de vele inwoners. Nog tot eind van de maand juli kunt u een foto insturen. "Misschien staat jouw droomboom wel ergens in uw tuin of op een bijzondere plek, of is er een speciale herinnering aan verbonden?", aldus An Lovato van Groen Lennik. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Gemeente PEPINGEN start met de opmaak van een nieuw mobiliteitsplan

Persbericht_mobiliteitsplan
 

De gemeente Pepingen is samen met studiebureau A2BMobility gestart met de opmaak van een nieuw mobiliteitsplan. Met een nieuw mobiliteitsplan wenst het gemeentebestuur een antwoord te kunnen bieden op de mobiliteitsuitdagingen in de gemeente.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jun 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

Vaccinatiecentrum De Bres organiseert maandag in open lijn

Vaccinatie_halle_
 

 Vaccinatiecentrum De Bres organiseert maandag ‘open lijn’ (17u tot 19u!) voor wie snelle vaccinatie wil met Johnson & Johnson-vaccin!

  •  

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jun 2021
Marc Sluys
 

Stopzetting van de testpost in Eizeringen(LENNIK) en HERNE

Editie_lennik_gemeentehuis_2__kopie_
De testpost sluit in Lennik en in Herne. Illustratiebeeld marc Colpaert
 
De beslissing werd genomen om vanaf 01/07/2021 de testposten in Eizeringen en Herne te sluiten. De post in Herne zal ontmanteld worden. De post in Eizeringen zal sluiten, maar slapend intact gehouden worden, zodat heropstart onmiddellijk mogelijk is zo nodig. Deze beslissing werd genomen omwille van de volgende redenen: Op heden is er een zeer beperkt gebruik van de testpost in Eizeringen 
 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jun 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Pz ZENNEVALLEI stelt jaarbalans op

Politie_zone
 

 Tijdens de politieraad van 23 juni werden de jaarcijfers bekend gemaakt voor de politiezone Zennevallei. Corona vormt ontegensprekelijk de rode draad doorheen het afgelopen jaar. Niet enkel op de gezondheid en het mentaal welzijn, maar vooral op vlak van de taken en opdrachten van de lokale politie, alsook op de criminaliteitscijfers drukt corona zijn stempel. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jun 2021
 

PEPINGEN hangt regenboogvlag uit in protest tegen de anti-holebiwet van Hongarije

Regenboogvlag
 

Europa is in de ban van het EK Voetbal. Het was dan ook een belangrijk gebaar van de burgemeester van München om te beslissen tijdens de match Duitsland-Hongarije de regenboogvlag op het voetbalstadion te projecteren als protest tegen de LBGTQI-wet in Hongarije.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jun 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

Vaccinatiecentra De Bres en DOC ZENNEVALLEI zoeken 600 jongeren voor een Johnson & Johnson-prik

Vaccinatie_halle_
 

 Vaccinatiecentra De Bres in Halle en DOC in Alsemberg zijn op zoek naar 600 18-24 jarigen die zich vervroegd willen laten vaccineren met het Johnson & Johnson-vaccin. Jongeren die zich registreren via QVAX en aangeven dat ze het Janssen-vaccin willen, hebben een grote kans dat ze nu maandag hun prik krijgen en volledig gevaccineerd zijn voor de zomer! En da’s handig als je deze zomer met vakantie wil of een eerste festival wil meepikken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jun 2021
 

HALSE academie brengt Kunstkuur naar drie nieuwe scholen

Academie_halle_
 

 De Stedelijke Kunstacademie van Halle gaat een nieuwe Kunstkuur aan met drie scholen. Dankzij zo’n Kunstkuur zullen in BuLO Don Bosco Halle, BuSO Don Bosco Halle en de vrije basisschool Harten Troef in Pepingen leerkrachten uit het deeltijds kunstonderwijs en leerkrachten uit het dagonderwijs de klasvloer én hun expertise met elkaar delen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jun 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 

Laatste Nieuws

Deschuyffeleer Godelieve | 17 jul 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief