Artikels Archief van Pepingen

PAJOTTENLAND - Aan tafel voor 1,2,of 3 euro ….. het kan!

1
Het huis van het Kind Pajottenland (Annemie Simkens en Ineke Brems) - Colruyt nv (Wim verbesselt) - © Deschuyffeleer
 

In het Dominicanessenklooster waren het Ineke Brems, coördinator van het Huis van het Kind Pajottenland, en Wim Verbesselt, project coördinator bij Colruyt nv, die het budgetvriendelijk receptenboekje ‘Aan tafel in 1-2-3 euro’ aan de OCMW-besturen van de partnergemeenten van Het Huis van het Kind Pajottenland mochten voorstellen.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PEPINGEN - Nieuwe sociale woningen in Bogaarden voorgesteld

Bogaarden_1
De nieuwe woningen (Foto's Felix Merckx)
 

 In Bogaarden (Pepingen) werden de woningen van fase 2 ‘Ring’ officieel voorgesteld in aanwezigheid van gedeputeerde Tom Dehaene.. De 2e fase telt 11 wooneenheden waarvan er 7 gericht zijn op middeninkomens in het kader van Vlabinvest. Het betreft 3 huurappartementen en 4 koopwoningen met tuin. De eerste fase ’t Schoolhuys gaf ruimte aan vier sociale huurappartementen boven het ontmoetingscentrum. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 feb 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

PEPINGEN opnieuw bestuurbaar

Schepencollege
Het nieuwe college van burgemeester en schepenen. (Foto Felix Merckx)
 

 Tijdens een persconferentie heeft de nieuwe meerderheid van Pepingen meer uitleg gegeven over hun programma en ook de bevoegdheden van de nieuwe schepenen bekend gemaakt. Na anderhalf jaar feitelijke onbestuurbaarheid komt er een einde aan de impasse en krijgt Pepingen opnieuw een volwaardig bestuur dat meer kan dan de lopende zaken afhandelen. Oud-burgemeester De Roubaix ziet af van de post van burgemeester of schepen. Hij was de talrijke insinuaties dat het hem enkel om het postje van burgemeester te doen was beu en blijft gewoon gemeenteraadslid.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 feb 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

PEPINGEN - “Tête- à- tête” voor Valentijn in het Woonzorgcentrum H. Vander Stokken

Vanderstokken
Ingezonden foto
 

 Valentijn, 14 februari 2017, het feest van de geliefden, werd voor de bewoners van het woonzorgcentrum een wel heel speciale dag. 12 bewoners en hun partners schoven gezellig de benen onder de tafel in het gezellige restaurant.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 feb 2017
Felix MerckxI
Ingezonden foto
 

Viergeslacht in PEPINGEN

Viergeslacht_bewerkt-1
Ingezonden foto
 

 Door de komst van Emilie Geerts  (5 maand) werd er een viergeslacht in vrouwelijke rechte lijn gevierd. Fiere meme Lisette Demol  (74 jaar), oma Gerda De Munter  (53 jaar) en Mama Kim Vleminx (27 jaar).

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 feb 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

PEPINGEN - Luc Decrick wordt de nieuwe burgemeester

Luc_devrick
Luc Decrick (Foto Felix Merckx)

 Na enkele maanden van onbestuurbaarheid heeft Pepingen terug een nieuwe meerderheid. Deze wordt nu gevormd door de CD&V  Sp.a en Peter Lacres, die de vorige meerderheid verliet. Luc Decrick wordt voorgesteld als de nieuwe burgemeester.  Tussen 2007 en 2013 was hij al schepen van milieu en financiën. André Deroubaix zet een stap achteruit.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 feb 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

PEPINGEN op weg naar nieuwe meerderheid

Gemeenteraad_2013
EP

 Minister Homans sprak op 13 januari 2017 de onbestuurbaarheid van de gemeente Pepingen uit. Burgemeester Timmermans tekende tegen deze beslissing beroep aan bij de Raad van State. Vrijdag 10 februari werd dit beroep verworpen en is de weg vrij om een nieuw college van burgemeester en schepenen aan te duiden door de meerderheid in de gemeenteraad.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 feb 2017
Felix Merckx
EP
 

Jong muzikaal talent in de abdijkerk van BELLINGEN

Abdijkerk_bellingen
Abdijkerk Bellingen. (Foto Felix Merckx)

 “Kunst in Pepingen” organiseert in de reeks “ Jong aanstormend muzikaal talent” een concert in de gerestaureerde abdijkerk van Bellingen op zaterdag 18 maart 19.30u. Het wordt een celloconcert met de Rusische cellist Sergey Pagonyshev en Alessandro Cervino, piano (Italië)

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 feb 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

PEPINGEN - Bewoners Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken op ‘kennismakings- date’

Blinddate_8-02-2017__19_
Ingezonden foto
 

 De bewoners van het wzc Henri Vander Stokken beleefden een fijne en zeer interessante namiddag. Naar aanleiding van Valentijnsdag werd er die dag een ‘Leer- mekaar- beter-kennen- dag’ georganiseerd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 feb 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Nieuwe nooduitgangen voor Schuur Vanderstokken in PEPINGEN

20170204_132602
 

Zaterdag staken een heleboel vrijwilligers de handen uit de mouwen om de deuren en nooduitgangen van de Schuur Vanderstokken in Pepingen te vernieuwen. Plaatselijke verenigingen kunnen de locatie gebruiken om kleinschalige fuiven te organiseren, maar dit was tijdelijk onmogelijk omdat de deuren niet meer voldeden aan de huidige veiligheidsnormen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 feb 2017
Felix Merckx
ingezonden
 

HERNE / PAJOTTENLAND – Pesten stoppen doe je samen!

Pesten_stoppen_doe_je_samen
HERNE / PAJOTTENLAND – Pesten stoppen doe je samen!
 

Het Huis van het Kind Pajottenland pakt nu dinsdag 7 februari van 20 tot 22u in het Dominicanessenklooster in Herne uit met een vormingssessie rond het thema ‘Pesten stoppen doe je samen!’. De bijeenkomst staat vooral open voor de inwoners van Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen maar ook belangstellenden van buiten die zes kerngemeenten van het Pajottenland zijn welkom......

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Smullen in PEPINGEN

Editiepajot_pepingen
Ingezonden affiche

Vrije basisschool Spring in’t Veld (Bellingen~Breedhout) organiseert haar jaarlijks smulfestijn op zaterdag 11 februari vanaf 16 uur in zaal ‘De Kring’ in Bellingen. Je kan er smullen van pannenkoeken, ijs, spaghetti en croque monsieur.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 feb 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Wzc Vander Stokken gaat kledij inzamelen

Vanderstokken
EP

 Naar aanleiding van de ‘Dikke Truiendag op 17 februari organiseren wzc Vander Stokken een aantal zaken  om hun steentje bij te dragen tegen de opwarming van de aarde en voor een beter milieu.Op de dag zelf zijn er een aantal activiteiten en aandachtspunten waar zij rond werken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 feb 2017
Felix Merckx
EP
 

PEPINGEN - Het afgelopen weekend werd er in Elingen goed gevierd

Editiepajot_editiepajot_pepingen
Ingezonden foto / Veel volk op het ‘Winterfeest’
 

In Elingen vond het afgelopen weekend het ‘Winterfeest’ plaats. Dit jaar stond er een vernieuwd team klaar om alles in goede banen te leiden en dat wierp zijn vruchten af. Nooit eerder zakte er zoveel volk af naar de Elingse winterfeesten. Het startte allemaal met een winters speeldorp. Heel wat kinderen kwamen er hun hartje uitleven op tal van leuke activiteiten: dans, knutselen, volksspelen, yoga, verhalencamionette en nog veel meer.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 feb 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

Wandelclub Halfoogstvrienden BELLINGRN organiseren hun ‘10de ‘Het Pajottenland op zijn best wandeling

Wandelclub_halfoogstvrienden_bellingen_2013_p200
EP

 Wandelclub Halfoogstvrienden organiseert op zondag 12 februari voor de tiende keer de wandeling ‘Het Pajottenland op zijn best’. Men kan  starten vanaf 7 uur  aan de parochiezaal in de Zwarte Molenstraat in Elingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 feb 2017
Felix Merckx
EP
 

Kinderen kunnen terug op avontuur bij Griet in PEPINGEN

Editiepajot_pepingen
Foto van verleden jaar © Elsie De Greef
 

Griet trekt weer samen met de kinderen de natuur in! Het bos, de tuin, het glooiende landschap, de groep, de huiselijke sfeer bieden de ideale omgeving om op ontdekking te gaan en te experimenteren. Het wordt een week samen ravotten, spelen, delen, naar elkaar luisteren en elkaar respecteren. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 jan 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

GALMAARDEN / REGIO - Gratis infomoment over renoveren

Foto_geld
Men kan er ook geld mee winnen

De Woonwinkel Pajottenland organiseert een gratis infomoment over ’Help, ik ga renoveren’, in het Baljuwhuis van Galmaarden. Dit infomoment staat open voor mensen uit Bever, Galmaarden, Herne, Gooik, Pepingen en Lennik. Bij de Woonwinkel

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jan 2017
Marc Colpaert
Kos
 

PEPINGEN – Basisschool Hartentroef ging op zoek naar de maan.

Fakkel_1
Foto's Emile Devogeleer
 

  Het was zaterdag 20 jaar geleden dat er in de basisschool Hartentroef nog een winter avondwandeling werd georganiseerd. De ouderraad en leerkrachten vonden het hoog tijd om nog eens gezellig samen te zijn, en een stevige wandeling te laten doorgaan doorheen Pepingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jan 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

PEPINGEN - De kleuters van de basisschool Hartentroef op bezoek in woonzorgcentrum Henri Vander Stokken

Kleuters_bewerkt-1
Ingezonden foto
 

 Een 40-tal kleuters van de 3e kleuterklas van de basisschool Hartentroef kwamen op bezoek in het wzc Henri Vander Stokken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jan 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

JONGCD&V PEPINGEN reikt vijftiende V.I.P-prijs uit

Vip_1
Ingezonden foto's
 

 De Pepingse CD&V jongerenafdeling reikt jaarlijks de V.I.P. (Verdienstelijke Inwoner(s) van Pepingen)-prijs uit. .Dit jaar ging de prijs naar de Pëpîngense zelfstandigen 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jan 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 

Laatste Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 23 feb 2017
Felix Merckx | 16 feb 2017
Emile Devogeleer | 15 feb 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 11 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 05 feb 2017
Elsie De Greef | 04 feb 2017

archief