Artikels Archief van Pepingen

PAJOTTENLAND – Sprokkels uit de politieraad van 19 maart 2018

Sprokkels_uit_de_politieraad_van_19_maart
© Deschuyffeleer
 
Nieuwe medewerkers * Nieuw politiehuis * Begrotingswijzigingen * Nieuwe wijkinspecteurs in Lennik * Brandstoffen voor de dienstvoertuigen * Nieuw voertuig voor de interventiedienst * Geweldsbeheersing * …..
 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mrt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PEPINGEN - VZW Hope For Lio nodigt iedereen uit op hun eerste eetfestijn

Editiepajot_pepingen
Ingezonden foto
 

VZW Hope For Lio nodigt u van harte uit op haar eerste Lio’s Wereld Eetfestijn. Het eetfestijn gaat door in ’t Parochiezaal in Pepingen, Boekhoutstraat 1 in Pepingen. U bent van harte welkom op zaterdag 24 maart van 17u tot 21u en op zondag 25 maart van 11u30 tot 15u. Op het eetfestijn kan u genieten van zelfgemaakte hamburgers met frietjes en tapa’s. De opbrengst gaat integraal naar VZW Hope For Lio.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mrt 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Woonerf Hoesnaek organiseert een kijkdag

Editiepajot_pepingen
Ingezonden foto
 

Woonerf Hoesnaek ligt vlakbij het centrum van Pepingen en biedt ruime assistentiewoningen aan voor de 65-plusser. Hier combineert u de vrijheid en zelfstandigheid van een eigen woning met de mogelijkheid beroep te kunnen doen op een ruim aanbod in dienstverlening. Met al uw vragen rond wonen en zorg kan u terecht bij de woonassistent, zij coördineert de dienstverlening en stemt deze af op uw wensen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mrt 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

PEPINGEN - De basisschool Spring in ‘t Veld kreeg hoogstaand bezoek

Editiepajot_pepingen
Ingezonden foto
 

Vrijdag kreeg de basisschool Spring in ‘t Veld hoogstaand bezoek van reuzin Rozeke. Het eerste en het tweede leerjaar werkten rond het thema carnaval, meer bepaald over de reuzen. Aan de hand van het educatief pakket ‘curieuzereuzen’ leerden de kinderen over een erfgoed dat dreigt verloren te gaan en over de tradities in de reuzenwereld. Zo ontdekten ze dat reuzen gedoopt worden, kunnen trouwen en zelfs een begrafenis krijgen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mrt 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

Kookouders Chiro PEPINGEN organiseren 5de Take away voor KOTK-project “Into my Arms”

Dsc_2406
 

Gezien de successen van de vorige edities (850  in 2014 - 930 hoofdschotels in 2015 – 1.072 hoofdschotels in 2016 – 1.136 hoofdschotels in 2017*) organiseren de kookouders van chiro Karreveld uit Pepingen voor de 5de maal een Take away tvv het kom op tegen kanker-project “Into my Arms”.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mrt 2018
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

SportREGIO – Dolle pret verzekerd tijdens de kleuterhappening

Flyer_sport_lagerelo_-01
SportREGIO – Dolle pret verzekerd tijdens de kleuterhappening - Affiche
 

Nu de weersvoorspellingen met een aanhoudende gure en koude noordoostenwind ook naar komende zondag 18 maart toe er toch weinig aanmoedigend uitzien voor een fikse wandeling of spelen in open lucht, biedt de kleuterhappening van de sportregio Pajottenland alleszins toch een unieke mogelijkheid voor het beleven van een namiddag dolle pret voor de kleuters en hun ouders......

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mrt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BENOvatietraject en provinciale groepsaankopen in HEIKRUIS

Toeleidingsavond_renovatiebegeleiding_pepingen_di
 

 Om de inwoners extra informatie te geven over het BENOvatietraject organiseert Pajopower vzw samen met Beweging.net en de gemeente Pepingen een informatieavond. Deze vindt plaats op dinsdag 20 maart 2018, 20u in CC Heikruis, 

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mrt 2018
Marc Sluys
 

Nieuwe structuur gedragen door 10 gemeentelijke sportdiensten met de steun van Sport Vlaanderen

Logo_sportregio_kleur-01_
 

Vanaf 1 januari 2018  zijn de provincies niet langer bevoegd voor de persoonsgebonden materies, zoals Cultuur, Jeugd, Welzijn en Sport. Tijdens de gemeenteraad van november 2017 werd de oprichting en het huishoudelijk reglement door alle betrokken gemeenten goedgekeurd, op maandag 18 december werd de oude structuur finaal opgeborgen en de nieuwe ILV-structuur officieel bekrachtigd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mrt 2018
Marc Sluys
ingezonden
 

HERNE/NINOVE/REGIO – E-lunch.be: zorgeloos genieten van lekkere, thuis geleverde maaltijden

E-lunch
HERNE/NINOVE/REGIO – E-lunch.be: zorgeloos genieten van lekkere, thuis geleverde maaltijden - © Deschuyffeleer
 

Voortaan kunnen personen die zich elke avond afvragen wat ze gaan klaar maken om te eten of die geen tijd hebben om overdag boodschappen te doen voor het avondeten terecht bij E-lunch.be, een onlinedienst waar heerlijke, verse maaltijden kunnen worden besteld die dan aan huis worden geleverd.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mrt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Op Paasmaandag 2 april 2018 gaat in ELINGEN de St-Benedictusprocessie uit

B3a2a4e0-79af-4026-8fb7-72f3358d75bc_home
De St-Benedictusprocessie trekt uit.
 

 Op Paasmaandag 2 april 2018 gaat in Elingen de St-Benedictusprocessie uit. Sinds 1901 is er op 2de Paasdag de Sint-Benedictusommegang. De processie vertrekt aan de kerk voor tocht van anderhalve kilometer. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 mrt 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Duiveltjesdagen PEPINGEN-HALLE voor nieuwe spelers

Duiveltjesdag_2
Jong talent in wording? foto Ingezonden
 

 SK Pepingen-Halle organiseert duiveltjesdagen voor spelers, zowel jongens als meisjes, dat geboren zijn in 2011, 2012 en 2013. Vind je voetballen de max? Ben jij een even groot talent als Kevin De Bruyne of Tessa Wullaert?  Wil je graag beginnen voetballen? Dan nodigt SK Pepingen-Halle je uit op hun duiveltjesdag op woensdag 28 maart en op woensdag 18 april.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 mrt 2018
Marc Sluys
 

België tegen Turkije op Lamme Guiche HALLE

1_affi_bel-turkey_u18

Op 20 maart organiseert SK Pepingen-Halle samen met de KBVB een vriendschappelijke internationale wedstrijd tussen België en Turkije voor U18. Deze wedstrijd gaat door op het hoofdplein, Ninoofsesteenweg te Halle en start om 16u30.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mrt 2018
Marc Sluys
 

GOOIK - Klimaatmobiel en benovatiecoach helpen beter renoveren

Editiepajot_gooik_klimaat__kopie_
De klimaatmobiel. - Foto Marc Colpaert
 

Op de parking ter hoogte van de rotonde De Drie Hamertjes in Gooik werd de nieuwe klimaatmobiel voorgesteld. In totaal rijden er straks vier klimaatmobielen door de provincie, telkens met een benovatiecoach. Nieuw is dat de klimaatmobielen niet meer zolang op dezelfde plaats blijven staan en dat iedereen er welkom is. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mrt 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

De PEPINGSE CD&V-vrouwen organiseerden un sjerpendag.

Sjerpen1
De CD&V vrouwen in de bres. Foto ingezonden
 

Vrouw & Maatschappij – CD&V politica kaart met haar sjerpendag de ondervertegenwoordiging aan van vrouwen in verschillende sectoren en op verschillende niveaus. Ook de afdeling in Pepingen deed mee. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mrt 2018
Marc Sluys
Ingezonden fotoh
 

Klimaatmobiel en BENOvatiecoach helpen inwoners PEPINGEN beter te renoveren

2018-03-09_14
Klimaatmobiel en BENOvatiecoach in Pepingen. Foto Ingezonden
 

In de week van 12 maart staat de Klimaatmobiel opgesteld in de gemeente Pepingen.  Je kan er eenvoudig en snel info krijgen. Om extra informatie te krijgen over het BENOvatietraject organiseert Pajopower vzw samen met Beweging.net en de gemeente Pepingen een informatieavond. Deze heeft plaats op dinsdag 20 maart 2018, 20u in CC Heikruis,

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mrt 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Toneelvereniging Cantimpré uit BELLINGEN brengt Virus

Foto_toneel_pers
Toneelvereniging Cantimpré brengt Virus. Foto Ingezonden
 

  " Toneelvereniging Cantimpré uit Bellingen brengt op 16, 17, 23 en 24 maart telkens om 20u30 het stuk "Virus" van auteur Luc van Balberghe. De voorstellingen gaan door in de zaal "De Kring", Kareelstraat 11 in Bellingen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mrt 2018
Marc Sluys
ingezonden fotoh
 

WZC H.Vander Stokken in PEPINGEN bedankte zijn vrijwilligers

Dsc_7364_01_01__large_
Vrijwilligers bedankt. Foto Emile Devogeleer
 

Naar jaarlijkse traditie werden de vele vrijwilligers van het woonzorgcentrum Henri Vander Stokken in de bloemetjes gezet en bedankt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mrt 2018
Emile devogeleer
Emile Devogeleer
 

Clown Rocky viert carnaval en verjaardag in kleuterschool HEIKRUIS

Heikruis_schooltje_rocky_g2
Clown Rocky werd gisteren 65 jaar en vierde carnaval. Foto's Marc Sluys
 

 Eddy Heyrman, bekend als Clown Rocky werd gisteren 65 Jaar. Hij trad die ochtend op in de kleuterschool van Harten Troef in Heikruis.

Clown Rocky werd door de kleuters verwelkomd met een liedje, speciaal voor zijn verjaardag. Omdat het feestje ook werd ingekleurd als een carnavalfeestje waren de jongens en meisjes verkleed. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mrt 2018
Marc Sluys
Marc Sluys
 

HERNE – Promowandeltocht Kriek- en Mattentochten al aan 35ste editie toe

Affiche
HERNE – Promowandeltocht Kriek- en Mattentochten al aan 35ste editie toe - Ingezonden beeldmateriaal
 

Op zondag 11 maart is Herne eens te meer een draaischijf van de wandelsport in de wijde omgeving. Vanuit de sporthal De Hernekouter is de wandelclub De Marktrotters dan al toe aan de 35ste editie van haar roemrijke Kriek- en Mattentochten, een absolute topper in het wereldje en tevens een promowandeltocht van de Vlaamse Wandelfederatie en sowieso dan ook van Wandelsport Vlaanderen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 mrt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PEPINGEN – WZC Henri Vander Stokken ontvangt Halse carnavalsdelegatie

Pep_1
 

 Voor het 15de jaar vierde het woonzorgcentrum Henri Vander Stokken in Pepingen hun carnaval.Voor deze gelegenheid nodigde ze een delegatie uit van, prinsen en prinsessen derde leeftijd, miniprins en zijn miniprinses en hun gevolg, en de Halse Dansmariekes.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 feb 2018
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief