Artikels Archief van Pepingen

PEPINGEN – “Dag tegen kanker “ in Woonzorgcentrum Henri Vanderstokken.

18-10-18_dag_tegen_kanker_mevrouw_matthijs__large_
 

 Op een mooie zomerdag dit jaar ontdekte één van de zorgkundigen tijdens het douchemoment een knobbel onder aan haar arm aan de zijkant van de borst van mevrouw Christiane Matthijs. Er werd niet geaarzeld: de huisdokter werd opgebeld en een paar dagen later kon Christiane al naar het ziekenhuis voor een mammografie. Christiane weet het nog goed, want het was op die dag ook de verjaardag van de algemeen directeur van het woonzorgcentrum.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2018
Devogeleer Emile
Ingezonden foto's
 

PEPINGEN – Op je 78 ste verjaardag naar het stembureau in WZC H. Vander Stokken

Dsc_6355_01__large_
 

 Een tiental bewoners die gedomicilieerd zijn in Pepingen konden vandaag hun stem uitbrengen in hun Woonzorgcentrum H . Vander Stokken, waar twee stembureaus geïnstalleerd waren.

Eerder deze week mochten de partijen van Pepingen hun programma voorstellen aan de bewoners, die aandachtig kennis namen van de voorstellen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 okt 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

PEPINGEN - LVB – Lijst van de Burger kiest voor de verjonging

Image1
 

Zondag trekt LVB – Lijst van de Burger naar de kiezer met een lijst waarin jong talent opvallend naar voor wordt geschoven. LVB wil daarmee de kiezer tonen dat verandering niet enkel een modewoord is dat zonder gevolg zal blijven. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 okt 2018
Sam Herremans
ingezonden
 

PEPINGEN - Leve het orgel

Image001

In het stemmige kerkje van Elingen hoort u een sfeervol concert op het beschermde De Volder-orgel uit 1856. Organiste Sarah Copriau en altviolist Bruno De Schaepdrijver staan met hun brede muzikale basis garant voor een kleurrijk muzikaal palet. Orgel saai? Wees maar zeker van niet! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 okt 2018
Sam Herremans
ingezonden
 

Promotour CD&V PEPINGEN

Promotour
 

Met huifkar en fiets trokken ze door de mooie gemeente en deden alle deelgemeenten aan. Met deze tocht wilden zij hun programma en de speerpunten nog eens extra benadrukken. CD&V Pepingen kiest voor een WARME gemeente, een GROENE gemeente, een VEILIGE en MOBIELE gemeente en een STERKE gemeente.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 okt 2018
Sam Herremans
ingezonden
 

Eerlijke kunst in het Pajottenland

400x400
Ingezonden foto

 Kunstacademies en -verenigingen uit 10 gemeenten in het Pajottenland  en de Zennevallei werkten het voorbije jaar het kunstproject ‘Fairmmm Kunstig’ uit. Ze sloegen hiervoor de handen in elkaar met de FairTrade werkgroep Pajottenland & Zennevallei en kregen steun van de provincie Vlaams-Brabant. Het ‘eerlijk’ kunstproject werd voorgesteld in Halle in het kader van de Week van de Fair Trade.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 okt 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken PEPINGEN kreeg borstbeeld

File-88
 

  Einde 2017 ontving het woonzorgcentrum Henri Vander Stokken een zeer bijzondere schenking van de familie Callebaut. Zij schonken het woonzorgcentrum namelijk een prachtig borstbeeld van meneer Henri Vander Stokken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 okt 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Tweede plukdag Primo appelen aan de Ninoofsesteenweg in PEPINGEN

42369995_2106176506092401_2305840329154101248_o
 

 Aangezien de weergoden niet meezaten op 23 september organiseert D’Haemer een 2e Appelplukdag. in de appelboomgaard op de Ninoofsesteenweg (naast nr. 20) in Pepingen
Wanneer? zondag 30 september van 9u tot 17u

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 sep 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Kunst in het Dorp 2018 was een succes

Editiepajot_pepingen
Ingezonden foto
 

De multidisciplinaire tentoonstelling, Kunst in het Dorp 2018 trok gedurende 2 weekends in september talrijke nieuwsgierige bezoekers naar kasteel-klooster Ter Loo in Bellingen. Op 38 locaties, binnen en buiten,  gaven de 50 deelnemende kunstenaars het beste van zichzelf.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 sep 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

PEPINGEN – Verkiezingskoorts in WZC H. Vander Stokken

Achteren
 

 Op maandag 24 september stelden de verschillende Pepingse politieke partijen zichzelf en hun programma voor aan de bewoners van woonzorgcentrum H. Vander Stokken. Het gebeuren was een initiatief van de Pepingse Ouderenadviesraad in samenwerking met de 2 woonzorgcentra van Pepingen, en werd gemodereerd door Jean Pierre Lievens. Op deze manier willen we ervoor zorgen dat onze bewoners, gedomicilieerd in Pepingen, op een geïnformeerde manier zelf hun stem kunnen uitbrengen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 sep 2018
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 

Schotse sfeer op eetfestijn van PEPINGEN Pipe Band

Editiepajot_pepingen
Ingezonden flyer

Pepingen Pipe Band maakt ook dit jaar een tof evenement van hun jaarlijks eetfestijn. Elk jaar opnieuw zorgen ze voor een lekkere menukaart en een gezellige Schotse sfeer in zaal De Kring in Bellingen. Dit jaar gaat het feest door op zaterdag 13 oktober tussen 11u en 22u. Natuurlijk wordt er ook gezorgd, door hun of één van de Schotse bezoekers, voor een streepje doedelzakmuziek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 sep 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

HALLOWEENtocht voor voor HOPE FOR LIO in Pepingen

Affiche_tocht_2018
 

 Net zoals vorig jaar vragen wij even jullie aandacht voor HOPE FOR LIO. Mede dank zij jullie was onze eerste HALLOWEENtocht een groot succes. Daarom willen we ook dit jaar graag beroep op jullie doen !

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 sep 2018
Marc Sluys
 

PEPINGEN – Familie Paridaensen samenbrengen voor een feestje is ambiance verzekerd,

Dsc_0829_01__large_
 

 De neven en nichten van de familie Paridaens vonden het een leuk idee om eens de hele familie, groot en klein, oud en jong te samen te brengen voor een groot feest.

Ze kwamen van zowat overal uit het Pajotenland om er een gezellige en leuke familiereünie van te maken. Bijna 100 (95) personen waren aanwezig in de parochiezaal van het rustige Elingen voor het familiefeestje, en toch waren er nog afwezigen, zij weten niet wat ze gemist hebben.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 sep 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Gemeente PEPINGEN breidt machinepark fors uit.

Wagenopaardgas
Pepingen breidt machinepark uit. Foto ingezonden
 

 De gemeente Pepingen kocht recent 2 nieuwe aanhangwagens aan voor de technische dienst. Daarnaast investeert de gemeente in duurzame mobiliteit door deze week ook een aardgasvoertuig (CNG) toe te voegen aan de gemeentelijke vloot. Als groene, landelijke gemeente heeft Pepingen immers een belangrijke voorbeeldfunctie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Kunst in het Dorp wordt voor de zeventiende keer georganiseerd

42254692_308618709939098_5713267468252741632_n
 

Deze multidisciplinaire tentoonstelling wordt georganiseerd in het ontmoetingscentrum Ter Loo in Bellingen. De kunstenaars integreren hun werken in de verschillende ruimtes en in de tuin van dit voormalige kasteel-klooster.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2018
Sam Herremans
ingezonden
 

PEPINGEN – Jejo Wines vergeet de senioren van Mater Dei niet!

Dsc_0648_01__large_
 

 Kristof en Heidi, de gepassioneerde eigenaars van Jejo-Wines hebben speciaal voor vzw Mater Dei hun mobiele wijnbar nog eens open gezet. Het bijhorend terras was aangenaam gevuld met ouderen van wzc Mater Dei en omgeving en dit onder een stralende najaarszon.
De toegang tot het plein was gratis. Er werd witte, rosé en rode wijn van wijndomein La Garelle aangeboden, maar daarnaast waren er ook bubbels en alcoholvrije dranken. Aan de wijnbar kon men een plankje met Italiaanse charcuterie bekomen als versnapering bij de heerlijke wijnen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Nieuwe borden voor trage wegen in Haacht, Pepingen en Zemst

Best
Ingezonden foto
 

 De provincieraad van Vlaams-Brabant keurde de samenwerkingsovereenkomsten in verband met de borden voor buurt- en voetwegen met de gemeenten Haacht, Pepingen en Zemst goed. Binnenkort komen er in deze drie gemeenten 85 nieuwe naamborden voor trage wegen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 sep 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Pluk zelf je appelen van de boom in PEPINGEN

Pep_d_haemer_plukdag_
 

 Wil jij je appelen zelf wel eens plukken? Of laat je dat liever aan de jongste van het gezin over? Dat kan!

Op zondag 23 september organiseren we een appelplukdag! Waar? in de appelboomgaard op de Ninoofsesteenweg (naast nr. 20) in Pepingen Wanneer? zondag 23  september van 9u tot 17u
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
18 sep 2018
Marc Sluys
 

Kunst in het Dorp 2018 en concert Les Goûts-Authentiques in BELLINGEN

Kid_18_foto_1
Kunstenaars palmen het domein in. Foto Ingezonden.
 

 38 locaties in en rond het kasteel-klooster Ter Loo zijn in de weekends van 15 & 16 en 21 & 22 & 23 september 2018 het unieke domein van de kunstenaars. Met een mix van keramiek, beeldhouwkunst, schilder- en tekenkunst, grafiek, textiel, fotografie, audiovisuele kunst, installatiekunst, poëzie en muziek zullen zij onder andere tijdens de zaterdagavondnocturnes de site in een unieke sfeer brengen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 sep 2018
Marc Sluys
 

Kampioenenviering en Winnaar Sportprijs PEPINGEN 2018

Viering_2018
De kampioenen op een rij. Foto Ingezonden
 

 De jaarlijkse kampioenenviering vond onlangs plaats in Zaal De Kring in Bellingen. Meer dan 120 aanwezigen waren getuige van de huldiging van de sportkampioenen van het afgelopen seizoen en van de uitreiking van de sportprijs 2018.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
17 sep 2018
Marc Sluys
Foo ingezonden
 
 

Laatste Nieuws

Sam Herremans | 11 okt 2018
Sam Herremans | 11 okt 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 09 okt 2018

archief