Artikels Archief van Pepingen

Ganzepas door Pepingen in Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken

Ganzepad_pepigen__large_
 

Op maandag 11 februari kwamen René De Vos (gemeenteraadslid LVB Pepingen) en Greta Cochez (gemeenteraadslid LVB Pepingen) "Pepingen in Ganzenpas" voorstellen aan onze bewoners in het Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken.

Het bordspel “Ganzenpas door Pepingen” kwam tot stand na het zien van het verloop van de politieke gebeurtenissen in Pepingen. De auteur van het bordspel, René De Vos wou niet alleen op een ludieke wijze een aantal feiten en nadenkertjes op “politiek vlak” meegeven maar ook en vooral de burger aanmoedigen om mee na te denken over de toekomst.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 feb 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden foto's
 

PEPINGEN - Elingen Wordt het Mekka van elke wandelaar

Image3
 

Zondag 10 februari fungeert Elingen opnieuw als wandelgastdorp. De natuurliefhebbers, de sporadische, de genieters, de getrainden, de profi’s … gastheer wandelclub Halfoogstvrienden Bellingen heeft weerom voor elk wat wils voorzien

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 feb 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

PEPINGEN - Eerste DVP wafelfestijn was een succes

1c
 

Veel volk, gezelligheid en de wafels waren lekker. DVP royal met verse slagroom, aardbeien en blauwe bessen was een overdonderend succes. Ondanks hoge opkomst konden de wachttijden kort gehouden worden, dankzij de hulp van 25 vrijwilligers.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 feb 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

PEPINGEN - Basisschool Spring in ’t Veld nodigt iedereen uit op hun eetfestijn

Editiepajot_pepingen
Ingezonden flyer

Basisschool Spring in ’t Veld organiseert hun jaarlijks eetfestijn op vrijdag 8 februari vanaf 17u30, zaterdag 9 februari vanaf 17u30 en zondag 10 februari van 11u30 tot 15u in Zaal De Kring in de Kareelstraat in Bellingen. Iedereen is welkom om te komen smullen van de groenteburgers, haantjes, stoofvlees en balletjes in tomatensaus.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jan 2019
Sam Herremans
Ingezonden foto
 

PAJOTTENLAND - De Vlaams-Brabantse burgemeestersmarathon op Radio2

Burgemeestersmarathon_2019
PAJOTTENLAND - De Vlaams-Brabantse burgemeestersmarathon op Radio2 - © Deschuyffeleer
 

Radio2 ontvangt deze week per provincie niet minder dan 275 burgemeesters van Vlaanderen voor de tweede editie van de Burgemeestersmarathon. Morgen, donderdag 31 januari, komen de Vlaams-Brabantse burgemeesters aan het woord. Zij worden gepolst naar hun plannen voor de komende zes jaar en een fotoshoot geeft duiding over wie ze echt zijn.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jan 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Gemeente Pepingen investeert in nieuwe graafmachine en ontwikkelingshulp

Pepingen
 

Tijdens de Pepingse gemeenteraad van dinsdag 29 januari beslisten de raadsleden om te investeren in een nieuwe graafmachine voor de gemeentearbeiders, alsook om Oxfam te steunen in haar missie om de hongersnood in Jemen aan te pakken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jan 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

Nieuwe voorzitters voor CD&V Pepingen

Aletheia
 

 Op vrijdag 25 januari 2019, voorafgaand aan de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de CD&V-afdeling Pepingen, koos de partij een nieuw lokaal bestuur.
CD&V-Pepingen kiest voor vernieuwing en verjonging Aletheia De Guzman werd voorgedragen en verkozen tot nieuwe voorzitter.Jeroen Decrick en Femke Dossé werden gekozen als jongerenvoorzitters.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jan 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden foto's
 

JONGCD&V Pepingen reikt zeventiende V.I.P-prijs uit

Vip_pepingen
 

De jongerenafdeling van CD&V Pepingen reikte op vrijdag 25 januari, tijdens de nieuwjaarsreceptie, de zeventiende V.I.P. (Verdienstelijke Inwoner(s) van Pepingen)-prijs uit. Hiermede huldigen zij ieder jaar een verdienstelijke inwoner van Pepingen. De prijs is bedoeld voor een persoon, meerdere personen of een vereniging die zich tijdens de voorbije jaren op een uitzonderlijke wijze verdienstelijk maakte. Dit jaar werd Jan Liefooghe naar voor geschoven. Jan woont in de Hollestraat te Pepingen en is meer dan 50 jaar getrouwd met Jackie Labieze. Hij is vader van twee zonen, Tomas en Pieter en opa van vier kleinkinderen: Camille, Axelle, Fee en Charlotte.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jan 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - DVP 1ste wafelfestijn

Wafelfestijn
 

Politieke partij Door en Voor Pepingen (DVP) organiseert voor de allereerste keer een heerlijk wafelfestijn. Op het menu staat een “DVP wafel royal” met slagroom en vers fruit, daarnaast zijn ook een “duo van wafels op grootmoederswijze” en zelfs een “duo van wafels lactose/glutenvrij” verkrijgbaar.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jan 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

Klusjes? Wijk-werken kan u helpen in onze REGIO

Logo_ww_haviland
 

 Onder organisatie van Vlaams minister Philippe Muyters, ging op 1 januari 2018 ‘Wijk-werken’ van start.  Eén van die organisatoren voor Vlaams-Brabant is Haviland Intercommunale uit Zellik en het is Marleen Wynant die de coördinatie verzorgt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2019
Marc Sluys
 

PEPINGEN – Driekoningen op maandag 7/01 in Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken

Driekoningen_vanderstoken
 

 Op maandag 7 januari werd ook in het Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken driekoningen gezongen. Bewoners van de verschillende afdelingen trokken doorheen het centrum onder begeleiding van verpleegkundige Katia en vrijwilligers Liliane en René.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jan 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden foto's
 

Gemeenteraadsleden en schepenen leggen eed af in PEPINGEN

Image1-2
VNLR staand: Luc Decrick, Kristof De Cuyper, Patrick Vanbellinghen, Gerda Claeys, Gule Dedobbeleer, Gunther Roobaert, Peter Van Cutsem, André De Roubaix, Suzanne De Cort, Sander Geerts.
zittend: Greta Cochez, Eddy Timmermans, Saskia Beeckmans, Rudi Seghers, Raymond Raemdonck.
 

Maandagavond legden ook in Pepingen alle gemeenteraadsleden en schepenen hun eed af. Burgemeester Eddy Timmermans (LVB – Lijst van de Burger) kan nu echt van start gaan met zijn nieuwe bestuursploeg.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jan 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

PEPINGEN – 13e Kerstboomverbranding te Beert

Nieuwjaarskaart_19
 

Voor de dertiende maal organiseert vzw Feestend Beert op zaterdag 12/1/2019 een kerstboomverbranding. Deze gaat door aan de Eikstraat, weide nabij Taverne Cadiz te Beert. Ophaling van kerstbomen in Groot-Pepingen is mogelijk vanaf 13u. na een telefoontje naar Elke Vandersteen, 0495/48.40.99 (tot zaterdag 10.00 u.), via mail: elke@feestendbeert.be of online: www.feestendbeert.be. De kerstboom moet ’s morgens zichtbaar aan de straatkant gelegd worden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jan 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden
 

Gelukkig Nieuwjaar 2019!

Editiepajot

Wij wensen onze talrijke en trouwe lezers en adverteerders een gelukkig, maar vooral gezond 2019! Veel leesplezier in het nieuwe jaar!

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2019
Sam Herremans
ep
 

Warmste week in WZC Henri Vander Stokken in PEPINGEN

Bekendmaking_bedrag_warmste__week
Foto's Ingezonden
 

Ook dit jaar organiseerde de pastorale werkgroep binnen WZC Henri Vander Stokken allerlei acties ten voordele van een goed doel; in 2018 meer bepaald voor de Alzheimer liga.
Zo hadden we warme acties gespreid over het ganse jaar, allemaal in het teken van de ‘Warmste Week’ ten voordele van de Alzheimer Liga.
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 dec 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Demiclowns bezoeken Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken in PEPINGEN

Img_20181127_150246_resized_20181129_011307501
Foto Ingezonden
 

 Op dinsdagnamiddag 27 november 2018 kregen de bewoners  het bezoek van de demiclowns op de afdelingen beschermd wonen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 dec 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

PEPINGEN– Vlaams minister Ben Weyts en afgevaardigde Tom Dehaene openen nieuw fietspad

Dsc_8277_01__large_
 

 Deze morgen werd het nieuwe fietspad dat de Hoesnaak en de Huttestraat verbindt in het bijzijn van Vlaams minister van mobiliteit Ben Weyts en afgevaardigde Tom Dehaene, burgemeester en een delegatie van het gemeentebestuur plechtig geopend.

Dit fietspad gaat van Pepingen naar Bogaarden en kwam er met een subsidie van 220.000 euro van de Vlaamse overheid, om dit project te realiseren werden zelf landbouwgronden ingenomen wat de gemeente uiteindelijk ruim 140.000 euro meer koste aan een 40 tal pachters om hun grond af te staan. Het fietspad maakt deel uit van het fietspadenproject Pepingen-Bogaarden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 dec 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

PEPINGEN – VZW Mater Dei hield infoavond over de bouwvoorstellen voor het nieuwe woonzorgcentrum.

Dsc_8081_01__large_
 

 De raad van het bestuur van het Woonzorgcentrum Mater Dei nodigde de bewoners, het gemeentebestuur, actiecomité en alle betrokken actoren om in gesprek te gaan betreffende de bouwvoorstellen van het nieuwe Woonzorgcentrum.Het Woonzorgcentrum Mater Dei had eerder al een bouwproject voor gesteld maar deze plannen werden op 27 maart 2018, nadat beroep werd aangetekend door het actiecomité opzij geschoven en werd er gezocht naar een nieuw bouwproject.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 dec 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

GALMAARDEN - Vier van de zes burgemeesters stoppen

Editie_colpaert_galmaarden_zes_burgemeesters_1__kopie_
Vier van de zes Pajotse burgemeesters stoppen. - Foto Marc Colpaert
 

Zes Pajotse burgemeesters kwamen op vrijdag samen in de collegezaal van het gemeentehuis van Galmaarden, voor vier van hen is het de laatste keer, want volgend jaar stoppen ze als burgemeester. Burgemeester Pierre Deneyer(CD&V) uit Galmaarden nodigde zijn collega's Kris Poelaert(CD&V) uit Herne, Luc Decrick(CD&V)uit Pepingen, Michel Doomst(CD&V) uit Gooik, Luc Deneyer(CD&V) uit Bever 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 dec 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

PEPINGEN – Gezellig Kerstweekend in Woonzorgcentrum Mater Dei

Dsc_7797__large_
 

 Dit weekend vond in het Woonzorgcentrum Mater Dei in Heikruis het jaarlijks Kerstweekend plaats. Al meer dan 20 jaar word er gezorgd voor een Kerstweekend in een gezellige kerstsfeer met heerlijke warme, verse wafels klaargemaakt door een dertigtal vrijwilligers. Personeelsleden zorgde op dit kerstweekend voor sfeervolle kerstkraampjes met zelfgemaakte versieringen en lekkere drankjes en hapjes, likeurtjes, potjes confituur. Iedereen ging creatief op zoek naar leuke geschenkjes of smulde van een lekkere wafel.

De opbrengst van deze kleine leuke kerstmarkt gaat naar de verschillende afdeling van het Woonzorgcentrum.


 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 dec 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 29 jan 2019
Sam Herremans | 22 jan 2019
Devogeleer Emile | 06 jan 2019
Sam Herremans | 01 jan 2019

archief