Artikels Archief van Pepingen

Jean en Maria uit PEPINGEN zijn een gouden koppel

Pepingen_goud_mertens__g_
Jean Mertens en Maria Gregoire vierden goud Foto's Marc Sluys
 

 Jean Mertens (72) en Maria Gregoire (71) uit de Brugstraat 5 in Pepingen vierden in feestzaal Ter Heyde hun gouden huwelijksjubileum. Het gezin groeide met zoon Bart en de kleinkinderen Pär, Seppe en Jytte. 

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
23 sep 2017
Marc Sluys
Marc Sluys
 

PEPINGEN - Provinciegouverneur schorst gemeenteraadsbeslissing

Gerard_defloo
Gerard Defloo 'Foto Felix Merckx)

 Op de gemeenteraadszitting van 27 juni werd meerderheid tegen minderheid het project Houtzagerij –Principebeslissing samenwerking Infano  goedgekeurd. Gerard Defloo (N-Va) legde hiertegen klacht neer bij de gouverneur van de provincie. Die schorste nu de goedkeuring van het punt

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 sep 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

HERNE/REGIO – Info-avond over het nieuw logiesdecreet en het Pajots ambassadeurschap

Wisteria
HERNE/REGIO – Info-avond over het nieuw logiesdecreet en het Pajots ambassadeurschap - © Deschuyffeleer
 

Pajottenland+ en Toerisme Pajottenland & Zennevallei organiseren op woensdag 27 september om 19u45 een infoavond voor logiesuitbaters in de streek. Ook de mensen die met plannen rondlopen om te starten met een logieszaak zijn welkom. De bijeenkomst gaat door in het gastenverblijf Wisteria in de Stationsstraat.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PEPINGEN - Stefanie De Bock opnieuw voorzitster van Jong Groen.

Grpen
Stefanie De Block De Block met co-voorzitster Belinda Torres Leclercq (uit Oostende). Ingezonden foto
 

 Donderdag 21 september werd de Pepingse Stefanie De Bock herverkozen als nationaal voorzitster van Jong Groen. Hiermee levert de Pajotse gemeente voor het tweede jaar op rij een co-voorzitster voor Jong Groen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Kunst in het Dorp 2017 kende een groot succes

Kunst_in_het_dorp
Foto Felix Merckx
 

 De multidisciplinaire tentoonstelling, ART=TIC 5, de zestiende editie van Kunst in het Dorp,  trok gedurende 2 weekends in september talrijke nieuwsgierige bezoekers naar kasteel-klooster Ter Loo in Bellingen. Op 37 locaties, binnen en buiten,  gaven 49 deelnemende kunstenaars het beste van zichzelf. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

GOOIK / HALLE - De nieuwe Volvo XC60 van garage Sterckx

Editiepajot_gooik__sterckx_1__kopie_
Philip en Ilse bij twee prachtige wagens. - Foto Marc Colpaert
 

In restaurant De Popelier in Gooik werd door de firma Sterckx uit Halle de nieuwe Volvo XC60 voorgesteld. Garage Sterckx met vestigingen in Halle en Sint-Genesius-Rode nodigden hun klanten uit om in alle rust en met een hapje en een drankje van de nieuwe Volvo XC60 te komen genieten. En het moet gezegd worden deze laatste aanwinst ziet er veelbelovend uit. Zowel langs de buitenkant als langs binnen kan men hier spreken van een uitstekende afgewerkte wagen. Volgens de reclame die de laatste weken onze schermen overspoelden is dit blijkbaar ook een wagen die automatisch stopt 
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HALLE / PEPINGEN - KORHA geeft infomoment aan Pepingse scholen over hun structuur en werking

Editiepajot_halle_pepingen
Foto © Elsie De Greef / Bestuurder Roger Haest vertelt over de structuur van KORHA
 

KORHA, Katholiek Onderwijs Regio Halle Annuntiaten, gaf dinsdag een infomoment aan alle leerkrachten van de Pepingse scholen ‘Hartentroef' en 'Spring in ’t Veld’.  De bestuurders Roger Haest en Jos Vansantvoet hadden het over de structuur en werking van de Annuntiaten. Na de broodjes en de cava gaf algemeen directeur Dany Berckmans, administratief en financieel directeur Goedele Deserrano en directeur Bart Parrez nog wat praktische informatie mee.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

Fusieclub ‘SK PEPINGEN - HALLE nodigt uit op hun mosselfestijn.

Mosselfestijn
EP

 Op vrijdag 29 september en zaterdag 30 september nodigt de nieuwe fusieclub SK Pepingen-Halle iedereen uit op hun mosselfestijn dat zal doorgaan in het schoolrestaurant Campus GO! Atheneum in Halle.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2017
Emile Devogeleer
EP
 

Bewoners Daelestraat en Daeleveldin BELLINGEN houden buurtfeest

Pepingen_dalestraat_feest_2017
De bewoners van de Daelestraat en Daeleveld hielen feest.
 

 De bewoners van de Daelestraat en Daeleveld in Bellingen organiseerden een straatfeest. deze keer in het Daeleveld. Een comité zorgde voor de organisatie van het Breugelfestijn.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 sep 2017
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

De Grote PEPINGSE enquête is terug

Enquete
Foto Felix Merckx
 

 LVB – Lijst van de Burger lanceert opnieuw De Grote Pepingse Enquête, een uitgebreide bevraging van de Pepingse bevolking over de gemeente, het beleid en de toekomst. LVB wil hiermee polsen wat er leeft bij de bevolking en een luisterend oor bieden. De vragenlijst kan tussen 12 en 30 september op papier of online ingevuld worden. Alle inzendingen blijven anoniem.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 sep 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

SK PEPINGEN-HALLE verliest tegen K.Rupel Boom met 1-4.

Sk_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 SK Pepingen Halle speelde deze namiddag zijn eerste thuiswedstrijd van de competitie 2017-2018 in de 2de amateur  klasse van de nationale competitie. Het was de Halse slagerij Pieters die voor deze speciale wedstrijd de wedstrijdbal schonk, zodat Luc Pieters de wedstrijd op gang mocht trappen, de wedstrijd was nog maar net gestart toen Jamie Meseure van Rupel Boom in de derde minuut al de 0-1 op het bord schoot.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 sep 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

Schatten ontdekken in de basisschool Spring in ’t Veld te PEPINGEN

Editiepajot_pepingen
Ingezonden foto
 

In de basisschool Spring in ’t Veld te Bellingen werd het schooljaar gestart met het thema ‘Op zoek naar schatten…’ . En die schatten hebben de kinderen al ontdekt op hun speelplaats. Ouders van de Vriendenkring, leerkrachten en directie hadden in de vakantie de handen uit de mouwen gestoken om de speelplaats om te toveren tot een speelparadijs voor de kinderen en het eindresultaat mag er wezen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 sep 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

PEPINGEN - Voorwaardelijke vergunning voor bouw woonzorgcentrum Heikruis

Mater_dei
Foto Felix Merckx
 

 De provincie Vlaams-Brabant geeft een voorwaardelijke vergunning aan vzw Mater Dei voor de bouw van een nieuw woonzorgcentrum in Heikruis (Pepingen). Het nieuwe woonzorgcentrum is gelegen in een daartoe bestemde zone op het Gewestplan en is een belangrijke gemeenschapsvoorziening. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 sep 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

PEPINGEN - Val op in het verkeer met de LVB-sleutelhanger

Sleutelhangers_1
Ingezonden foto
 

 Nu het nieuwe schooljaar van start gegaan is, gaan opnieuw heel wat lagere en middelbare schoolkinderen te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar school. Een goede zichtbaarheid is cruciaal voor elke zachte weggebruiker, niet in het minst voor de jongste Pepingenaren. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 sep 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto's
 

PEPINGEN - CD&V en Peter Lacres wil inzetten op meer verkeerveiligheid.

Decrick
Burg Decrick (Foto Felix Merckx)

 Zoals vroeger al gesteld wil Pepingen het fietspad tussen Pepingen en Bogaarden eindelijk realiseren. De werken zullen begin 2018 start .Naar aanleiding van het begin van de schoolperiode wil de meerderheid haar visie voorstellen omtrent een versterking van de verkeersveiligheid. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 sep 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

Het buurtfeest bij fruithoeve D’Haemer in BELLINGEN

Bellingen_buurtfeest_fruithoeve_17_g_
De buurt vierde feest. Foto's © Emile Devogeleer
 

Voor de zesde keer werd een buurtfeest georganiseerd in de schuur van de fruithoeve D'haemer in de Hondzochtstraat in Bellingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 sep 2017
Marc Sluys
Emile Devogeleer
 

Buurtfeest Hollestraat-Demaegtstraat in BEERT

Beert_buurtfeest_16_a__
Beertse buurtcomité Hollestraat-Demaegtstraat met trekker Freddy organiseerde hun 11ste buurtfeest. Foto Marc Sluys
 

  Het Beertse buurtcomité Hollestraat-Demaegtstraat met trekker Freddy organiseerde hun 11ste buurtfeest. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 sep 2017
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Harten Troef in PEPINGEN gaat op zoek naar verborgen schatten

Editiepajot_pepingen
Ingezonden foto
 

In Harten Troef te Pepingen werd de schoolpoort omgetoverd tot het dek van een schip.De bemanning van het schip speurde naar nieuwe matrozen en heette hen van harte welkom. Elke matroos kreeg een schatkaart en moest op zoek gaan naar zijn nieuw klaslokaal. Er werden op de eerste schooldag ook nog heel wat schatten gevonden in de school, in de klas, bij mekaar én zelfs voor de toekomst. Goede vaart allemaal!

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 sep 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

PAJOTTENLAND – Woonwinkel op zoek naar tijdelijke beleidsmedewerker

Woonwinkel_medewerker
PAJOTTENLAND – Woonwinkel op zoek naar tijdelijke beleidsmedewerker - © Deschuyffeleer
 

Woonwinkel Pajottenland is op zoek naar een beleidsmedewerker ‘Wonen’ ter tijdelijke vervanging van de titularis en dit voor de duur van minstens 6 maanden. Woonwinkel Pajottenland is een intergemeentelijke samenwerking tussen de gemeentebesturen en de OCMW’s van Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen rond het......

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BELLINGEN - Kunst in het Dorp

Pep_in_gen
Foto Felix Merckx
 

 37 locaties in en rond het kasteel-klooster Ter Loo zijn in de weekends van 9/10 en 16/17 september 2017 het unieke domein van de kunstenaars:  Gianni Wackenier, Eva Tavernier, Chris Vanderstraeten, Lief Strackx, Liesbeth Slachmuylders, Rita Cornelis, Luc Dulac, Ken Huys, Luc De Man, Captain Étienne Beaucoup, Hilde Suys, R3KUUB, Marc Goossens, Adelin Schets, Heidi Leman, Anne-Marie Van der Vennet, Martine Delanois, Olga Stameschkine, Rosalie Van Waeyenberge, Krist Depuydt, Rudi Quartier, Valérie Deramée, Eddie Bonesire, C. Frans Wentzel, Marie-Louise Sleeckx, Sofie Haesaerts, Inge Casteleyn, CMMC, Helena Duson, Fred Vercauteren, Vizoog, PUUR,  L’Atelier, Ben Vanhoo Graaf Vanopveld,  MAGUI, Toos van Liere en Kischka. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 aug 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 12 sep 2017
Felix Merckx | 29 aug 2017

archief