Artikels Archief van Pepingen

PEPINGEN – Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken jaarlijkse Kerstmarkt

Affiche_kerstmarkt_2019_vanderstokken
 

Op zondag 15 december 2019 nodigt het Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken iedereen uit op hun jaarlijkse kerstmarkt. Vanaf 14u00 tot 18u00 kan je er op een gezellige manier de kerstsfeer komen opsnuiven en wie weet vind je er ook nog het laatste ontbrekend Kerst cadeautje.

Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken is gelegen op de Palokenstraat 17, 1670 Pepingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 dec 2019
Devogeleer Emile
ep
 

PEPINGEN - CD&V misnoegd over ontbrekende oversteekplaats

2zwaantje
Volgens CD&V Pepingen is op deze plek een oversteekplaats echt aangewezen. De LVB-meerderheid is nog niet op de vraag van de oppositie ingegaan.
 

Bij de aanleg van het fietspad Hoesnaek - Huttestraat liet het vorige CD&V gemeentebestuur aan het kruispunt Zwaantje en de Huttestraat een bijkomende verharding aanleggen om aan dit kruispunt een oversteekplaats voor voetgangers en fietsers te voorzien. De huidige meerderheid maakt daar geen werk van, luidt  de kritiek van de partij.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 dec 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

Agribex van start ook in Paleis 6 met Gin Bar PEPINGEN en leuk aanbod

Agribex_2019
Agribex 2019 ging vandaag van start. Foto © Marc Sluys
 

 De beurs voor de landbouw, Agribex, ging vandaag van start en loopt tot 8 december. Ook Manu De Cort met  Ground Control Gin Bar & Farm Food restaurant of De Cort Distillery is aanwezig met de Gin Bar. Ze serveren stoofpotjes met friet. Er is keuze uit kip, vegetaris en rund. Wie Agribex bezoekt en aantoont dat hij/zij uit het Pajottenland komen, kijgen na het eten van een stoofpotje een gratis koffie en een taartje van de dag. De Gin Bar, waar ook alle Gins gedroken kunnen worden, vind je in paleis 6 op de Heizel. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 dec 2019
Marc Sluys
Marc Sluys
 

PEPINGEN - CD&V over verblijfsregister Co-ouderschap

Gezin-na-scheiding-co-ouderschap-amersfoort
CD&V Pepingen wil graag verblijfsregister co-ouderschap in de gemeente
 

CD&V Pepingen bracht op de voorbije gemeenteraad in Pepingen de noodzaak van een verblijfsregister co-ouderschap onder de aandacht.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 nov 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

Provincie steunt dierenazielen met 52.800 euro

Auto-5
 

 De provincie Vlaams-Brabant ondersteunt  24 dierenasielen en vogelopvangcentra met in totaal 52.800 euro. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 nov 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Waterzuivering: oppositie ziet de bui hangen

27-11-bpg
Waar mag en moet er een zuiveringsstation komen in Pepingen? Beslissing uitgesteld.
 

Op de agenda van de gemeenteraad van 26 november 2019 is in Pepingen  plots de inplanting van een kleine waterzuiveringsinstallatie(KWZI) in de Kareelstraat ter goedkeuring voorgelegd. De oppositie reageerde verrast,  de kwestie is uitgesteld naar begin volgend jaar.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 nov 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

PEPINGEN – Week van de senioren in WZC Henri Vander Stokken

20191122_114708
 

Op maandag 18 november openden wij de Seniorenweek met een bezoek van de leerlingen van het 4e leerjaar van de Basisschool Hartentroef uit Pepingen. Het thema van de Seniorenweek dit jaar is "Oudere als actieve schakel voor een hechtere buurt". Wij vinden het contact met de buitenwereld zeer belangrijk. Zoals één van de leerlingen het verwoorde "Oud zijn of worden wil niet zeggen dat je niets meer te zeggen of beslissen hebt".

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 nov 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden
 

PEPINGEN - Gemeenteraad

Image1

Hernieuwbare Energie - Binnenkort zullen enkele gebouwen in Pepingen worden uitgerust met zonnepanelen. “We willen als gemeente het goede voorbeeld geven.”, aldus burgemeester Eddy Timmermans (LVB – Lijst van de Burger).

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 nov 2019
Sam Herremans
ep
 

PEPINGEN - Bestuur pakt mobiliteit aan

Pepin
Het bestuur van Pepingen pakt enkele mobiliteitsproblemen aan.
 

In Pepingen heeft de gemeenteraad van 26 november 2019 een aantal nieuwe  mobiliteitsvoorstellen  goedgekeurd. Zo wordt de signalisatie in de Kriekelaerestraat in Bellingen aangepast om comform te zijn met de huidige wetgeving; aan de inrichting van de wegenis verandert er verder niets. Ook in Bogaarden wordt een reeds bestaande situatie verduidelijkt met nieuwe wegmarkeringen en signalisatie. De belangrijkste nieuwigheid hier is een oversteekplaats voor voetgangers op de Terkammenstraat ter hoogte van de Huttestraat.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 nov 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

PEPINGEN - Geen racisme in de gemeente

72690020_643297672865040_8681548056899878912_o
De CD&V voorzitter van Pepingen kreeg onlangs af te rekenen met racisme. De partij reageert met een motie die door heel de gemeenteraad wordt gesteund.
 

CD&V-Pepingen wil iedereen oproepen om onvoorwaardelijk afstand te nemen van racistisch geweld. Daarom diende de partij een motie tegen racisme in op de gemeenteraad van 26 november. Ze is unaniem goedgekeurd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 nov 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

Strategisch meerjarenplan huize Terloo BELLINGEN goedgekeurd

Unknown-3
Huize Terloo in Bellingen. Ingezonden foto
 

 Vlaams minister Wouter Beke keurt strategisch meerjarenplan van van VZW Huize Terloo uit Bellingen goed. 

Het Orthopedagogisch Centrum Huize Terloo in de Kareelstraat te Bellingen vangt sinds meer dan 30 jaar 61 kinderen met een moeilijke opvoedingsachtergrond op.

Het Centrum stelt 60 medewerkers tewerk.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 nov 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

PAJOTTENLAND – Forse stijging van de snelheidsinbreuken tijdens het eerste semester

Statistieken_verkeersinbreuken_sem_1__2019
PAJOTTENLAND – Forse stijging van de snelheidsinbreuken tijdens het eerste semester - © Deschuyffeleer
 

Zoals blijkt uit de meest recente update van de politionele statistieken van de Federale Politie werden in de politiezone Pajottenland tijdens het eerste semester van 2019 in totaal 19.540 inbreuken op de wetgeving inzake verkeer vastgesteld. Dat is een forse stijging tegenover het eerste semester van 2018 (9.799 inbreuken) en van 2017 (9.387). Die opmerkelijke toename situeert zich vooral in het domein van de snelheidsovertredingen.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 nov 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Nieuwe graafmachine in Pepingen

Graafmachine_in_pepingen
 

Dinsdagochtend overhandigde het gemeentebestuur van Pepingen de sleutel van een nieuwe graafmachine aan het gemeentepersoneel.

“Binnen het jaar investeren in onze basistaken, dat was één van de eerste doelstellingen van LVB – Lijst van de Burger voor het gemeentebestuur van Pepingen. Daarom beslisten we om eerst en vooral te investeren in degelijk materiaal voor onze technische dienst, wat ook door de gemeenteraad in januari bekrachtigd werd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 nov 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden
 

PEPINGEN – René De Vos geeft voorzittersfakkel door

Pepingen_vld__large_
 

Na achttien jaar geeft René De Vos de fakkel van het voorzitterschap van Open VLD Pepingen door aan Gunther Roobaert. De Vos slaagde erin om Open VLD Pepingen te laten uitgroeien tot een bepalende factor in de Pepingse politiek. Hij loodste de groep door enkele moeilijke jaren - en met succes. Sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 is er in Pepingen een absolute meerderheid voor LVB – Lijst van de Burger, waarvan Open VLD Pepingen deel van uitmaakt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 nov 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden
 

Gratis bloempothouders op Pepingse begraafplaatsen

Pepingen_kerkhof_01
 

In de komende periode staan onze begraafplaatsen in het teken van herdenking van onze dierbaren. Het gemeentebestuur zal in Pepingen gratis bloempothouders ter beschikking stellen op alle Pepingse begraafplaatsen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 okt 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden
 

Hope for Lio organiseert derde halloweentocht in PEPINGEN

Halloweentocht
 

De Hope for Lio halloweentocht 3.0 staat voor de deur! Er is een kinderpad van 1 km en een horrorpad van 4 km. Durven jij, je vrienden en familie het aan? Kom dan mee griezelen door het Pajottenland op 31 oktober in het wooncentrum Henri Vander Stokken, Palokenstraat 17 in Pepingen. Je kan vertrekken tussen 18u en 20u, achteraf kan je nog wat lekkers eten en drinken in de Halloween lounge en vanaf 19u (gratis indien je de tocht hebt betaald) ben je welkom op de after-spook-party.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 okt 2019
Sam Herremans
Ingezonden foto
 

PAJOTTENLAND – Sprokkels uit de politieraad van 21 oktober 2019

Sprokkels_uit_de_politieraad_van__21_okt_19
PAJOTTENLAND – Sprokkels uit de politieraad van 21 oktober 2019 - © Deschuyffeleer
 

Eedaflegging nieuwkomer * Begrotingswijziging * Begroting 2020 * Camera's sluikstorten * Delegatie aan het Politiecollege * Nieuw politiehuis * ......

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PEPINGEN - Dag van het personeel in WZC Henri Vander Stokken

Img_0608
 

Op donderdag 17 oktober bedankten de algemeen directeur, mevrouw Gribbe Sylvia, en de verantwoordelijken van Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken alle medewerkers ter gelegenheid van de ‘Dag van het personeel’. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 okt 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

PEPINGEN - DVP vraagt minstens één parkeerplaats voor mindervaliden per deelgemeente en in de onmiddellijke nabijheid van elk ontmoetingscentrum

Invalideparking

Niet iedereen in onze maatschappij is goed mobiel. Op de website van de federale overheid Belgium.be onder het onderwerp mobiliteit staat dat "een parkeerkaart voor personen met een handicap kan aangevraagd worden door personen bij wie een verminderde gezondheidstoestand aanleiding geeft tot beperkte of verminderde verplaatsingsmogelijkheden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 okt 2019
Sam Herremans
ingezonden foto
 

PEPINGEN - DVP zoekt een culinair product dat de identiteit van de gemeente uitdraagt en symboliseert

Foto

De provincie Vlaams-Brabant kent een ruime variatie aan streekproducten zoals bv. druiven, witloof, Lambiekbieren uit het Pajottenland en de Zennevallei of de fruitsappen van de Pajottenlander of  wijn en bier van eigen bodem of lokaal gebrouwen gin enz , die stuk voor stuk culinaire ambassadeurs van hun streek zijn in binnen - en buitenland.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 okt 2019
Sam Herremans
ingezonden foto
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 27 nov 2019
Roger Swalens | 27 nov 2019
Roger Swalens | 27 nov 2019
Devogeleer Emile | 15 nov 2019

archief