Artikels Archief van Pepingen

PAJOTTENLAND+ lonkt naar het Cittaslow-label

Silly_-_2
PAJOTTENLAND+ lonkt naar het Cittaslow-label - Foto ingezonden
 

Enkele bestuurders en projectpromotoren van Pajottenland+ brachten een studiebezoek aan Silly (Opzullik), de allereerste Cittaslow-gemeente van het land. Met economie, het sociale leven, milieu & duurzaamheid en burgerparticipatie rust het Cittaslow-principe op vier pijlers. Thema’s die trouwens ook een belangrijke rol spelen bij de plattelandswerking en de projecten van Pajottenland+......

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mrt 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

REGIO / GALMAARDEN / PEPINGEN– Nu ook een Ronde van Vlaanderen voor lange afstandswandelaars

Tfw_-_foto_pers__2__
Nu ook een Ronde van Vlaanderen voor lange afstandswandelaars - Foto ingezonden
 

De echte Ronde van Vlaanderen staat niet langer alleen model voor de gelijknamige tocht van de wielertoeristen. Ook de lange afstandswandelaars van de Belgian Walking Association (BWA) bijten zich op hun beurt vast in het monument van de wielersport in Vlaanderen. Tijdens de eerste editie van hun ‘Tour of Flanders Walk 2017’ in de loop van toekomende week legt nu ook een 20-tal geoefende lange afstandswandelaars.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mrt 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Ingezonden
 

PEPINGEN - Internationale Dag van de Slaap ook in wzc Henri Vander Stokken

Slaap_2
Ingezonden foto's
 

 Ook in het wzc Henri Vander Stokken ging de internationale dag van de slaap niet onopgemerkt voorbij. De animatiedeskundigen trokken hun pyjama en favoriete ‘sloefkes’ aan en gingen op pad

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 mrt 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Tweede handsboekenbeurs in Hartentroef PEPINGEN

Boekenbeurs
Ingezonden foto
 

 De Ouderraad van de vrije basisschool Hartentroef heeft in het licht van de boekenmaand hun eerste tweedehands boekenbeurs georganiseerd  in de parochiezaal in Pepingen aan de school. Kinderen konden  boeken, die zij zelf niet meer lezen, verkopen en dan ook onmiddellijk andere aankopen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mrt 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Lokale opleiding fuifcoach Pajottenland

Coaches
Foto Felix Merckx
 

 In Pepingen ging de opleiding fuifcoach, onderdeel ‘theorie’..  Alle organisatoren van publiek toegankelijke feesten of fuiven zijn volgens het gemeentelijk feest- en fuifreglement verplicht om een opgeleide fuifcoach te hebben.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mrt 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

LvB- en N-VA PEPINGEN breken lans voor inspraak van bevolking

Gemeenteraad_2013
EP

 De voorzitter van de gemeeraad in Pepingen werd  schriftelijk op de hoogte gebracht dat zowel de LvB- als de N-VA-fractie weg zou blijven van de geplande gemeenteraad. Hier werd een nieuw college van burgemeester en schepenen aangesteld  en beide fracties willen zo een symbolische daad stellen tegen de huidige politieke ontwikkeling. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mrt 2017
Felix Merckx
EP
 

PEPINGEN / HALLE - Basisschool Spring in ’t Veld steunt Bednet

Editiepajot_pepingen_halle
Foto © Elsie De Greef / carnavalpret in bed, 2de en 3de kleuterklas Breedhout
 

De basisschool Spring in ’t Veld  in Bellingen en de wijkschool in Breedhout deden mee aan de Nationale Pyjamadag van Bednet. De kinderen, de leerkrachten en de directies kwamen vrijdag 17 maart in pyjama naar school. De kleuters van Breedhout maakten carnavalpret in bed en kleurden voor de zieke kinderen. In Bellingen werd er een toneeltje als startmoment, een dansje als slotmoment en 's avonds nog een pyjamafuif voorzien.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mrt 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

PEPINGEN - Basisschool Harten Troef deed mee aan de pyjamadag

Editiepajot_pepingen
Ingezonden foto
 

Ook de lagere school van Basisschool Harten Troef deed mee aan de pyjamadag om Bednet en zieke thuisblijvers te steunen. De leerlingen, meesters en juffen trokken hun mooiste, nieuwste, gekste pyjama, onesie of badjas aan en kwamen zo naar school. In iedere klas was een gesprekje met de kinderen over wat Bednet is en doet.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mrt 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

PEPINGEN - 1e leerjaar Basisschool Hartentroef zetten bewoners wzc Henri Vander stokken aan het werk

Hartentroef
Ingezonden foto
 

 48 kinderen van het 1e leerjaar van de basisschool Hartentroef uit Pepingen brachten een bezoekje aan de bewoners van het wzc Henri Vander Stokken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mrt 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - De Zagerij komt er zeker

Plannen_zagerij_uit_nov_2011_bewerkt-1
In 2011 werden de plannen van de Zagerij al voorgesteld. (Archief Felix Merckx)
 

 Als nieuw bestuur wil CD&V/SP.A en schepen Lacres in Pepingen  een antwoord geven op tal van vragen die ze ontvingen naar aanleiding van de lijst van alternatieve waarheden die door LVB-N-VA herhaaldelijk verspreid worden. Zij willen prioritair werk maken van de restauratie van de Zagerij, zegt fractieleider André ,De Roubaix (CD&V). Op vrijdag 17 maart legt het nieuw schepencollege zijn eed af in Pepingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mrt 2017
Felix Merckx
Archief Felix Merckx
 

PEPINGEN - Opendeurdagen bij ‘t Muizeke

Editiepajot_pepingen
Ingezonden foto
 

De opendeurdagen bij ‘t Muizeke, Ninoofsesteenweg 167/2 in Pepingen, lopen vanaf woensdag 15 maart tot en met zondag 19 maart. Je kan er terecht voor doopsuiker, chocolade, pralines, confiserie, drukwerk… Er is een korting voorzien van 10%. Ook bieden zij aanstaande ouders de kans om gratis zelf een pretecho te nemen tijdens deze dagen want speciaal voor de opendeurdagen hebben zij een Babywatcher ter beschikking.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mrt 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

PEPINGEN – Vrije Basisschool Hartentroef hield koffiestop voor broederlijk delen.

Fairtrade_1
Foto's Emile Devogeleer
 

  De Vrije Basisschool Hartentroef in Pepingen organiseerde samen met de GROS (Gemeentelijke Raad van OntwikkelingsSamenwerking) een eerljke  koffiestop ten voordele van Broederlijk Delen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mrt 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

PEPINGEN / HALLE - Bewoners van het Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken beleven fijne namiddag in ’t Vondel

Feest_vondel
Ingezonden foto
 

 Naar jaarlijkse gewoonte werden ook dit jaar de ex-Hallenaren uitgenodigd door de stad Halle voor een  ‘Seniorenfeest’. Een aantal bewoners, animatiedeskundigen en vrijwilligers van wzc Vander Stokken  woonden dit feest bij. Het sociale contact dat hieruit vloeit en het naar buiten treden met de bewoners is zeer belangrijk. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mrt 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN – WZC Henri Vander Stokken bedankt zijn vrijwilligers.

Vrijwilligers_1
Foto Emile Devogeleer
 

  Deze week wordt er op vele plaatsen de ‘Dag van de vrijwilligers’ gevierd, dit gebeurde ook in het Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken. De vrijwilligers werden er begroot door het bewonerszangkoor, dat met hun muzikale talent de vrijwilligers liet mee swingenop de tonen van een paar bekende Vlaamse schlagers.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 mrt 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

Nieuw bestuur van PEPINGEN steekt van wal

Schepencollege
Het nieuwe schepencollege van Pepingen. (Foto Felix Merckx)
 

 Vooraleer het nieuwe bestuur in Pepingen kan van wal gaan dienen eerst nog wat administratieve punten behandeld te worden. Gemeenteraadslid Joachim Agneessens werd vervangen als gemeenteraadslid. Momenteel slorpt zijn professionele job meer en meer tijd op. Zijn functie als gemeenteraadslid combineren met zijn job werd steeds moeilijker. Daarom nam hij dan ook ontslag als gemeenteraadslid. OCMW-raadslid Suzanne De Cort maakte de overstap naar de gemeenteraad. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mrt 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

HALLE / PEPINGEN - Vroegere Exquis wordt dansschool ‘Ballerino’

Ballerino
Magali Berael in haar nieuwe danszaal (Ingezonden foto)
 

 De vroegere Exquis (in een ver verleden bekend als dancing ‘The Roots’) wordt binnenkort verbouwd tot een dansschool in Pepingen. Ballerino vzw uit Lembeek zal daar immers haar dansactiviteiten uitbreiden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 mrt 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - “Kledij inzamelactie” in Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken was een groot succes!!

Kledij_1
Foto's Emile Devogeleer
 

Naar aanleiding van de ‘Dikke Truiendag’ die plaats vond op vrijdag 17 februari 2017 werden er in het wzc ook enkel activiteiten en acties georganiseerd. Eén van deze acties was de “kledij- inzamelactie

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 mrt 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

PEPINGEN - Attentie voor de vrijwilligers

Medewerkers
Ingezonden foto
 

Op de jaarlijkse Complimentendag werd in woonzorgcentrum Henri Vander Stokken, in samenwerking met de werkgroep POSCOM, aan alle medewerkers, stagiairs en vrijwilligers een complimentje gegeven! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 mrt 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Meerderheid en oppositie kunnen nog steeds niet door dezelfde deur

Schepencollege_2013
EP

 Het LVB-N-VA bestuur plande een gemeenteraad op 28 februari 2017.  CD&V – SP.a en onafhankelijke schepen Lacres vroeg het bestuur reeds 2 weken geleden om de gemeenteraad van dinsdag 28 februari een week te verdagen omdat de fractie niet aanwezig kon zijn  omwille van de krokusvakantie en professionele verplichtingen in het buitenland van een aantal gemeenteraadsleden.

Reactie vanwege LVB/N-Va zie onder

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 feb 2017
Felix Merckx
EP
 

PAJOTTENLAND - Aan tafel voor 1,2,of 3 euro ….. het kan!

1
Het huis van het Kind Pajottenland (Annemie Simkens en Ineke Brems) - Colruyt nv (Wim verbesselt) - © Deschuyffeleer
 

In het Dominicanessenklooster waren het Ineke Brems, coördinator van het Huis van het Kind Pajottenland, en Wim Verbesselt, project coördinator bij Colruyt nv, die het budgetvriendelijk receptenboekje ‘Aan tafel in 1-2-3 euro’ aan de OCMW-besturen van de partnergemeenten van Het Huis van het Kind Pajottenland mochten voorstellen.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 23 mrt 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 16 mrt 2017
Elsie De Greef | 16 mrt 2017
Felix Merckx | 08 mrt 2017
Felix Merckx | 02 mrt 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 23 feb 2017

archief