Artikels Archief van Pepingen

HERNE / PEPINGEN – Pasar genoot van een verkwikkende Pajotse lentewandeling

Img_5048
HERNE / PEPINGEN – Pasar genoot van een verkwikkende Pajotse lentewandeling - © Deschuyffeleer
 

Op Erfgoeddag trok de vriendenkring rond Pasar-voorman Luc Roosens er op uit voor een natuurwandeling van een goeie 9 km kriskras in het grensgebied tussen Heikruis en Herfelingen. Ondanks het eerder beperkt aantal deelnemers had gangmaker Luc Roosens het na afloop toch over een geslaagde wandeling op een verrijkend......

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 apr 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE - Lokale producten boven op beleef-je-streek-markt

Beleef_je_streek_markt_deneulin
HERNE - Lokale producten boven op beleef-je-streek-markt - Foto © Denis Deneulin
 

Tien Pajottenlandmerkproducenten pakken op zondag 30 april in de namiddag in Herne ten huize van boomkwekerij Duytschaever uit met de allerlekkerste producten uit de regio tijdens een beleef-je-streek-markt. Die markt is een initiatief van Pajottenland+ in samenwerking met het gemeentebestuur van Herne.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 apr 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Denis Deneulin
 

HERNE / PEPINGEN – Eerste bal van Terlinden met Sanseveria

Sofie_bal_april_2017
HERNE / PEPINGEN – Eerste bal van Terlinden met Sanseveria - © Deschuyffeleer
 

Sofie, de sympathieke, enthousiaste en dynamische uitbaatster van café-taverne Terlindenhof pal op de grens van Herfelingen met Heikruis, zit van geen stunt verlegen om de mensen uit de buurt bij elkaar te brengen. Nu zaterdag 22 april pakt zij zo uit met het eerste ‘Bal van Terlinden’ met het muzikale trio Sanseveria.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 apr 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEERT – Buitenspeeldag

Beert_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Op woensdag 19 april organiseerde de gemeentelijke jeugd- en sportdienst voor de negende keer een buitenspeeldag. Op initiatief van de Vlaamse overheid, de televisiezenders Nickelodeon, Nick Jr, Studio 100TV, Ketnet, VTMKZOOM, en KADET en de Vlaamse steden en gemeenten ging vandaag opnieuw de Buitenspeeldag door.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 apr 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

Gezinsbond BEERT op jaarlijkse uitstap naar Houffalize.

Gezinsbond
Ingezonden foto
 

 De gezinsbond uit Beert trok voor 2 sagezn richting Ardennen. Al meer dan vijfendertig jaar organiseert het bestuur een uitstap voor hun leden en dit jaar namen meer dan 80 leden hun intrek in het verblijf Vayamundo te Houffalize. Tal van activiteiten stonden op het programma.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 apr 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Paasstage FC PEPINGEN

Groepsfoto_paasstage
Ingezonden foto
 

 Voor de dertiende keer werd er tijdens de tweede week van de paasvakantie voor dejeugdspelers van FC Pepingen een stage georganiseerd. Meer dan 80 spelertjes tussen 6 en 13 jaar namen deel en dit onder deskundige begeleiding van een 15 tal trainers.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 apr 2017
Felix Merckx
Ingezonden
 

PEPINGEN – 117de Sint-Benedictus processie trok door Elingen.

Elingen_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Op Paasmaandag is het traditie getrouw de dag dat de Sint-Benedictus processie door de straten trekt van het rustige Elingen. Na de H Mis die werd voorgegaan door abt Gerard Van Malderen van de abdij van Dendermonde, vertrok de processie vanop het dorpsplein voor een tocht van anderhalve kilometer voor de bedevaartroute langs de Zwarte Molenstraat naar de Lenniksesteenweg.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 apr 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

Tweede PEPINGSE Boekendag, gecombineerd met uitgebreide geefbeurs

Bib_p200
EP

 Op zaterdag 22 april 2017 van 10u00 tot 17u00 organiseert de bibliotheek van Pepingen (Trapstraat 4, 1674 Bellingen) haar tweede Pepingse Boekendag in het zaaltje naast de bib. De boekenverkoop van afgevoerde boeken wordt deze keer gecombineerd met een uitgebreide geefbeurs.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 apr 2017
Felix Merckx
EP
 

Iedereen fit in PEPINGEN

Pepingen
EP

 In het kader van de gezonde lente organiseert de gemeente Pepingen 2 activiteiten, namelijk danslessen ‘Jazy Fit’ en voordracht ‘meer bewegen, minder zitten’. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 apr 2017
Felix Merckx
EP
 

PEPINGEN - Bouwvergunning met voorwaarden voor Mater Dei

Mater_dei_logo_edited2
ËP

 In zitting van 12 april leverde het College van Burgemeester en Schepenen van Pepingen een vergunning met voorwaarden af aan de VZW Mater Dei. Zoals bekend wil Mater Dei een nieuw rusthuis bouwen op haar huidige site en wil men daarna de bestaande gebouwen afbreken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 apr 2017
Felix Merckx
Elbeek1946
 

PAJOTTENLAND – Diefstallen met braak blijven een groot zorgenkind voor de politie

Diefstallen_met_braak
PAJOTTENLAND – Diefstallen met braak blijven een groot zorgenkind voor de politie - © Deschuyffeleer
 

Het aantal diefstallen met braak op jaarbasis in de politiezone Pajottenland blijft hoog. Zo geraakten vorig jaar 352 feiten bekend bij de politie, waarvan 242 in woningen. De meest inbraakgevoelige gemeente in de zone is Herne. Met onder meer een grotere inzet van technische middelen, nog meer  amenwerking met de bevolking, meer personeelscapaciteit en meer preventie hoopt......

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 apr 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PEPINGEN – ‘t CLUBKE’ sluit na 24 jaar de deuren in Elingen

1_de_leiding_gedurende_de_24_jaar
De leiding gedurende 24 jaar. (foto's Emile Devogeleer)
 

  ‘t Clubke in Elingen stopt zijn activiteiten na 24 succesvolle jaren, na veel plezier met de kinderen van de buurt en omstreken en dat omdat ze geen opvolging hebben, jammer genoeg. Alles begon in 1993 toen een paar vrienden besloten om wat activiteiten te organiseren voor de kinderen van de buurt, het begon met het opruimen van de lokalen door de plus – 13 werkingen in Elingen. Zij wilden in de lokalen boven in het Parochiehuis wel eens iets organiseren voor de kinderen van het dorp.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 apr 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

PAJOTTENLAND – Politie maakt eerste resultaten trajectsnelheidscontroles bekend

Resultaten_anpr
PAJOTTENLAND – Politie maakt eerste resultaten trajectsnelheidscontroles bekend - © Deschuyffeleer
 

De politie Pajottenland, die Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen bedient, heeft de eerste resultaten bekendgemaakt van de twee trajectcontroles die in de politiezone al operationeel zijn. Ook de hits van de ANPR-camera’s kwamen aan de oppervlakte. Er zijn overigens plannen om nog meer van die camera’s her en der in te planten in de zone.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 apr 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE / PEPINGEN– Pasar trekt voor unieke natuurwandeling naar Heikruis

Pasar_wandeling_heikruis_1
HERNE / PEPINGEN– Pasar trekt voor unieke natuurwandeling naar Heikruis - © Deschuyffeleer
 

Pasar Herne trekt op Erfgoeddag zondag 23 april naar Heikruis voor een voorjaarse natuurwandeling. Heikruis is één van de meest typische dorpjes van het Pajottenland dat zijn charme grotendeels heeft weten te bewaren. Een bedreiging voor het vrijwaren van het specifiek herkenbaar dorpszicht vormen nu wel de plannen voor het afbreken van de huidige kloostergebouwen van het rust- en verzorgingstehuis Mater Dei.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 apr 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Woonwinkel PAJOTTENLAND zet zorgcafés op voor de oudere bevolking

De_mans_op_maat
Woonwinkel PAJOTTENLAND zet zorgcafés op voor de oudere bevolking - © Deschuyffeleer
 

Woonwinkel Pajottenland, die het gemeentelijk woonbeleid van Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen mee gestalte geeft, wil de oudere bevolking in het Pajottenland ondersteunen om langer thuis te wonen. Daarom organiseren zij voor de eerste keer een reeks zorgcafés in de streek.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 apr 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Archief Deschuyffeleer
 

Zes keer PEPINGEN op zijn mooist

Wandelen
Ingezonden foto

 Wandelclub Bellingen en de gemeente Pepingen slaan voor het 8e jaar op rij de handen in elkaar. Ook dit jaar organiseren beide in het kader van gezondheidsmaand de ‘walk 2 walk’ sessies, 6 weken na elkaar Pepingen op zijn mooist ! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 apr 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Buitenspeeldag in Beert

Editiepajot_pepingen

Op woensdag 19 april organiseert de gemeentelijke jeugd- en sportdienst voor de negende maal een ‘Buitenspeeldag’. Dit is een initiatief van de Vlaamse overheid, KETNET, VTMKzoom, Studio 100 Tv, Nickelodeon, Nickelodeon Jr., Kadet, Buurtsport Vlaanderen, met medewerking van VVJ en ISB.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 apr 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

Kookouders Chiro PEPINGEN organiseren vierde Take away voor KOTK-project

Into_my
Foto Felix Merckx
 

 GezÍen de successen van de vorige edÍties (850 in 2014 - 930 hoofdschotels in 2015 -1.072 hoofdschotels in 2016) organiseren de kookouders van chiro Karreveld uit PepÍngen voor de 4de keer een Take away ten voordele van  het kom op tegen kanker-project "lnto my Arms". 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 apr 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

PEPINGEN - Lentewandeling “van pensionaat naar pensionaat” en wandelzoektocht voor kinderen

Oude_prentkaart_mater_dei
Mater Dei in vroegere tijden (Ingezonden foto-
 

 Vzw Bellingahaim wil de problematiek rond het mogelijk verdwijnen van het dorpsgezicht in Heikruis door de afbraak van het rusthuis Mater Dei in de kijker zetten tijdens de jaarlijkse wandeldagop zondag 30 april. Samen met Pasar nemen ze u mee op een 10 km lange gegidste wandeling (inkorten is mogelijk) vanuit het voormalige pensionaat “Institut Saint-Joseph pour  garçonnets”, het huidige OC Ter Loo, naar het vroegere “Pensionnat des Ursulines de Haute-Croix”, het momenteel in de actualiteit zijnde Mater Dei in Heikruis.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 apr 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Ten huize van Johannes Sebastian Bach

Kunst_in_pepingen
EP

 Op uitnodiging van Kunst in Pepingen brengt het ensemble  BachPlus ‘Ten Huize van Johannes Sebastian Bach op zaterdag 6 mei om 19.30 uur in de abdijkerk van Bellingen

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 apr 2017
Felix Merckx
EP
 
 

Laatste Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 20 apr 2017
Emile Devogeleer | 19 apr 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 19 apr 2017
Felix Merckx | 15 apr 2017
Felix Merckx | 11 apr 2017
Elsie De Greef | 10 apr 2017

archief