Artikels Archief van Pepingen

SINT-PIETERS-LEEUW VERWELKOMT BINCKBANK TOUR VOOR LAATSTE ETAPPE OP ZONDAG 18 AUGUSTUS

Herwigsmeets_bartkeymolen_lucdeconinck_horizontaal
Op 18 augustus start de Binck Bank Tour in Sint-Pieters-Leeuw
 

 Op maandag 12 augustus ging in Beveren de Binckbank Tour van start. Op zondag 18 augustus start de zevende en laatste etappe in Sint-Pieters-Leeuw. Na de start volgt een tweede doortocht in het centrum waar ook een tussensprint wordt georganiseerd. De renners trekken daarna vanuit Sint-Pieters-Leeuw naar de finish in Geraardsbergen; een rit van 178.6 km.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 aug 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Feestend BEERT op 23, 24, 25, 26 augustus

Img_3879
Feestend Beert stelt de affiche voor. Foto © Marc Sluys
 

 Voor de 54ste maal wordt er op 23 & 24 & 25 en 26 augustus 2019 in Beert gefeest. Tijdens ‘Feestend Beert’, vroeger Augustuskermis, word je getrakteerd op een feestelijke cocktail bestaande uit muziek en dans voor jong en oud, toffe sfeer en ontspanning voor klein en groot. 


 

Klik hier om meer te lezen

 
11 aug 2019
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Fietsbabbel CD&V PEPINGEN evalueert vrijstaand fietspad

Cdenv_fietsbabbel
 

Je veilig en duurzaam verplaatsen in Pepingen? Het nieuw fietspad Pepingen-Bogaarden is alvast een stap in de goede richting. Dit hebben ze mede dankzij hun fietsbabbel op zondag 4 augustus ondervonden. CD&V Pepingen interviewde dan voorbijgangers (zowel fietsers als voetgangers) over hun ervaringen met het fietspad en de algemene fietsvriendelijkheid van Pepingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 aug 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

Nieuwe buren maken kennis met straatfeest Kamstraat in PEPINGEN

Pep_buurtfeest_kamstraat_
Voor de 16de keer een straatfeest. Foto © Marc Sluys
 

 Al voor de zestiende keer organiseerde het comité Kamstraat onder leiding van Roger De Ridder en Marie-Paule Delgambe een straatfeest.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 aug 2019
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Fietsbabbel CD&V PEPINGEN evalueert vrijstaand fietspad

Cdenv_fietsbabbel
Ze kwamen met de fiets. Foto Ingezonden
 

 Je veilig en duurzaam verplaatsen in Pepingen? Het nieuw fietspad Pepingen-Bogaarden is alvast een stap in de goede richting. Dit hebben we mede dankzij ons fietsbabbel op zondag 4 augustus ondervonden. CD&V Pepingen interviewde dan voorbijgangers (zowel fietsers als voetgangers) over hun ervaringen met het fietspad en de algemene fietsvriendelijkheid van Pepingen. Als bedanking voor hun tijd en bijdrage kregen ze een drankje of een appeltje tegen de dorst.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 aug 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

PEPINGEN – Gezellig genieten van een lekker stuk varken aan ‘t spit in het Herrebeekhof

Dsc_1992_02__large_
 

Op zondag 18 augustus vanaf 12u00 doorlopend kan iedereen genieten van een lekker stuk varken aan ‘t spit, pensen en spek op de barbecue aan een zeer democratische prijs, tijdens de opendeurdag van ‘t Herrebeekhof, Nanovestraat 7 te 1670 Heikruis.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 aug 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

50 buren hielden buurtfeest van de Vroembos, Hoesnaak en Brugstraat in Pepingen.

Buurtfeest_van_de_vroembos__hoesnaak_en_brugstraat__19_
50 buren gaven afspraak op het buurtfeest van de Vroembos, Hoesnaak en Brugstraat. Foto © Marc Sluys
 

 50 buren gaven afspraak op het buurtfeest van de Vroembos, Hoesnaak en Brugstraat in Pepingen. Dit jaar werd gekozen voor een Bruegelbuffet. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 aug 2019
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Buren van de Vroembos en Kerkstraat in PEPINGEN vierden voor de 20ste keer feest

Pep_kerkstraat_buurtfeest_19_
De buren van de Vroembos en Kerkstraat in Pepingen vierden voor de 20ste keer feest
 

 De buren van de Vroembos en Kerkstraat en een stukje van de Ninoofsesteenweg in Pepingen vierden voor de 20ste  keer feest. Jaarlijks verzamelen ze voor een barbecue. Overlaet en Patrick Van Bellingen stonden aan het vuur. In totaal schreven een 45 buren in voor het etentje in de schuur naast de Kinderschuur in Pepingen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 aug 2019
Marc Sluys
Marc Sluys
 

PEPINGEN - Wordt officieel een wandelende vlindervriend

Image002
 

Kinderen tussen 6 en 12 jaar houden alvast zondag 4 augustus vrij. Wandelclub Bellingen, natuurpunt Pepingen en belevingshoeve JOLI (Heikruis) zorgen voor een unieke ‘VLINDERTOCHT’ !

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 aug 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

LENNIK - Ontdek via Schatten van Vlieg de prachtige natuur in Lennik ABSOLUUT een aanrader

Img_20190717_113729_resized_20190729_061054129
Al een voorsmaakje van wat je te wachten staat in Lennik. - Foto Marc Colpaert
 

Vorig jaar was de zomerzoektocht van 'Schatten van Vlieg' al een succes en was de zoektocht in Lennik qua natuur al een zeer leuke tocht, dit jaar overtreft de tocht die van start gaat in Eizeringen alle verwachtingen. Wie een prachtig stukje natuur wilt ontdekken moet zeker deze tocht ondernemen, u gaat nooit geloven dat er zoveels moois in eigen streek te bezichtigen valt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jul 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

BOGAARDEN blijft top ook met nadelig regenweer.

Dsc_9043_01__large_
 

Wat ooit ontstaan is met een kaartwedstrijd, een voetbalmatch en een fuif, is na 41 jaar tijd gegroeid naar een feest van 3 dagen. Een feest waar voor alle leeftijden iets leuks te beleven valt. Morgen zondag is het de laatste dag feesten en er is weer heel wat te beleven. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jul 2019
Marc Sluys
Emile Devogeleer
 

Nieuwe projectoproep Pajottenland+ voor Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Pepingen en Roosdaal

Huwaert_-_voorstelling_leaderoproep
Jos Huwaert. Foto ingezonden
 

 Sedert het Pajottenland in 2002 voor de eerste keer werd uitgeroepen tot Leadergebied zijn er al een serieus aantal projecten gekomen die de regio hebben vooruitgeholpen. Gemeentebesturen, OCMW’s, lokale en regionale vzw’s, die begaan zijn met dit plattelandsgebied, konden hun noden en ideeën in realiteit omzetten.  Er is ongeveer 300.000 euro beschikbaar. Nu is er een nieuwe oproep om projecten in te dienen?. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jul 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Pajots genieten, onderweg en in de horeca…

Img_3951
 

 Na de bruegelfietszoektocht, lanceren Pajottenland+ en Toerisme Pajottenland en Zennevallie de eerste ‘lustlussen’. Intussen is het Bruegeljaar halfweg. Volgens Huwaert zijn de eerste resultaten positief, het Pajottenland is zeker extra in de kijker geplaatst.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jul 2019
Marc Sluys
Marc Sluys
 

PEPINGEN - DVP zorgt voor smakelijke verkoeling

20190724_141550
 

Sinds 2005 heeft België een nationaal ozon- en hitteplan om de bevolking te waarschuwen om zich te beschermen tegen de hitte. Het is deze week zeer warm. Vorige vrijdag werd de waarschuwingsfase al afgekondigd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jul 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

PEPINGEN - DVP steunt Belgisch Centrum voor Geleidehonden vzw

Fbdopjes4
 

De vrijwilligers van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden startten meer dan 10 jaar geleden een actie om hun vzw op een milieuvriendelijke manier te helpen. Iedereen kan thuis plastic dopjes verzamelen en binnen brengen in het recyclagepark van Pepingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jul 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

Wegenwerken op Kestersesteenweg (N272) in Pepingen en Gooik vanaf 2 september

Wegen_en_verkeer_
 

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert vanaf 2 september tot eind november uitgebreide onderhoudswerken uit op de Kestersesteenweg/Molenstraat (N272) in Pepingen en Gooik. Over een afstand van 1,3 kilometer tussen het kruispunt met de Ninoofsesteenweg (N28) en de Ter Mollekensstraat worden in beide rijrichtingen de rijweg en de aanliggende fietspaden heraangelegd in asfalt. 

Alle actuele informatie over deze werken kan u steeds terugvinden op de website: www.wegenenverkeer.be/pepingen

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jul 2019
Marc Sluys
 

Buren in TermerenPEPINGEN houden 7de buurtfeest

Buurtfeest_2019_2
Het werd gezellig tafelen. Foto's Ingezonden
 

  Op zaterdag 6 juli ging het 7de buurtfeest in Termeeren van start.  45 buren schreven zich in voor een gezellige barbecue met Sangria en zelfgemaakte desserts zoals Tiramisu , Chocomousse en fruitsla.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jul 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Leerlingen Harten Troef op bezoek in de Flietermolen

Editie_colpaert_galmaarden_pepingen_flieter_1__kopie_
Leerlingen voor de Flietermolen. - Foto Marc Colpaert
 

De leerlingen van het eerste leerjaar van de Kleuter- en Basisschool Harten Troef uit Pepingen kwamen een kijkje nemen in de Flietermolen in Tollembeek. Twee klassen, die van juf Leen en de kinderen van juf Ineke zakten af naar de Flietermolen voor een bezoekje. "We hebben deze week geleerd over het maken van pizza's

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jul 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

PEPINGEN - Geen Buzzypas bijdrage van de gemeente

Buzzypazz
 

Tijdens de gemeenteraad van 25 juni 2019 stelde de CD&V-fractie voor om een derdebetalersovereenkomst tussen de vervoersmaatschappij De Lijn en de gemeente af te sluiten. De meerderheid  ging niet mee in dit verhaal, het voorstel werd verworpen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jun 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

PEPINGEN - Gemeenteraad

Logo

De laatste gemeenteraad van Pepingen voor het zomerreces zag weer enkele opvallende voorstellen goedgekeurd. Het budget van het vorige boekjaar werd goedgekeurd en enkele strategische beslissingen zullen bepalend zijn voor de toekomst van de plattelandsgemeente.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jun 2019
Sam Herremans
ep
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 26 jun 2019

archief