GOOIK/BEERSEL - Klacht omwonenden tegen cross Kester afgewezen in kort geding

C21

GOOIK/BEERSEL - Klacht omwonenden tegen cross Kester afgewezen in kort geding

Dsc_0009

In het kort geding dat was ingesteld door een aantal inwoners van de gemeente Gooik tegen de cross van Kester (1-daags gebeuren sinds 50 jaar op de Heide) heeft de rechter de vordering afgewezen. In het vonnis wordt beklemtoond dat de organisatie en de gemeentelijke overheid voldoende actief zijn opgetreden in het dossier om te beletten dat de belangen van de leefomgeving zouden geschaad worden.

Hiermee kan het proces verder worden gezet om een evenwichtig gebruik van de Kesterheide voor iedereen uit te bouwen. Hiervoor zal het gemeentebestuur de opgestarte dialoog met alle betrokkenen verderzetten.
 
De manche van het Belgisch kampioenschap wordt in Kester gereden op 22 juni

OPLUCHTING

In een eerste reactie beklemtoonde René Deboeck, voorzitter van AMC De Toekomst uit Dworp, de organiserende vereniging van de cross in Kester dat de klacht niet kwam van omwonenden van de cross maar wel van inwoners van Gooik

René Deboeck: “Voor ons is dit uiteraard een opluchting en een motivatie om verder te doen. Wij zijn echter niet euforisch want we beseffen nu dat enkelingen kunnen laten verbieden wat velen wel lief hebben. Ik ben wel enorm blij met de honderden reacties die meestal gingen in de zin van :"Hoe is het mogelijk dat mensen tegen de motorcross van Kester zijn. Iets wat al meer dan 40 jaar bestaat en maar één dag per jaar. Temeer dat wij alles in het werk stelt om de omloop meteen op te ruimen".
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 apr 2008
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief