REGIO - De 50 mooiste dorpen van Vlaanderen

C21

REGIO - De 50 mooiste dorpen van Vlaanderen

Auteurs_boeken_50_dorpen
 
Mooidorpjes_foto_geuzeinfocom

"De 50 mooiste dorpen van Vlaanderen". Met onder andere Gaasbeek, Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek, Beersel, Gooik, Pepingen, Sint-Anna-Pede.

Met 20 wandelingen vol sagen en legenden
Auteur en fotograaf, Santina en Johan De Meester, bezochten alle vijftig dorpen tussen mei en oktober 2007 en gingen er op zoek naar de leukste anekdote, een boeiende inwoner, het meest authentieke café, de mooiste fietsroute enzovoort. Boeiend om te lezen, heerlijk om ter plaatse te ontdekken.
- Robert Declerck stippelde in 20 dorpen bovendien een originele wandeling uit vol plaatselijke sagen en legenden. Ga mee naar Aldeneik op zoek naar de steen waarin de vingerafdrukken van de behekste kostersvrouw te zien zijn of zoek mee naar de bende van Jan De Lichte in Velzeke.
- Honderden foto's brengen de lezer alvast helemaal in de sfeer.
- Welke sappige verhalen hebben de dorpsbewoners te vertellen? Wat valt er allemaal te beleven in deze dorpen? En, wat maakt ze zo speciaal? Alle kleine en grote kantjes van deze dorpen komen aan bod.
 
Santina & Johan De Meester
Santina en Johan De Meester werken al meer dan 20 jaar samen. Johan, gepassioneerd door de fotografie, is gespecialiseerd in natuur- en reis reportages. Met het panoramaformaat als favoriet. Santina zorgt ervoor dat beeld en tekst naadloos op elkaar aansluiten. Haar verwondering voor de natuur koppelt ze aan haar hartstocht voor letters op papier. Hun publicaties, vooral over natuurtoerisme, vind je in vele vormen terug in binnen- en buitenlandse tijdschriften en boeken.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 apr 2008
Geuzeinfo.com
Geuzeinfo.com en Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 01 jul 2024
Marc Colpaert | 30 jun 2024

archief