BEERSEL / GOOIK / ASSE / VARIA - Leer duurzaam en energiezuinig verbouwen in een BouwTeam

C21

BEERSEL / GOOIK / ASSE / VARIA - Leer duurzaam en energiezuinig verbouwen in een BouwTeam

Bouwteams_p200

De provincie Vlaams-Brabant organiseert, in samenwerking met Infrax, Dialoog vzw en een aantal gemeenten, vanaf het najaar opnieuw BouwTeams. Het eerste BouwTeam komt op 4 september in Zaventem samen. Leuven, Zemst, Beersel, Gooik, Kampenhout en Asse volgen. In een BouwTeam leert men zijn woning energiebesparend en gezond te verbouwen zonder comfortverlies.

Bouwen met kennis van zaken
"Als (ver)bouwer word je geconfronteerd met beslissingen die je vaak zonder kennis van zaken moet nemen. Hoeveel kost een goede isolatie en hoe snel verdien ik ze terug? Hoe kies ik een verwarmingsinstallatie en hoe bepaal ik het vermogen? Hoe belangrijk is een goede ventilatie? Hoe vermijd ik vocht- en schimmelproblemen? Met welke installatie kan ik regenwater optimaal benutten? Wat zijn de mogelijkheden van zonne-energie? Wat zijn efficiënte toestellen voor een laag energie- en waterverbruik? Wat zijn duurzame, ecologische en gezonde materialen? Heldere antwoorden en onafhankelijke informatie op deze vragen worden gegeven in de BouwTeams", zegt Jean-Pol Olbrechts, gedeputeerde voor leefmilieu, wonen en economie.
Een bouwdeskundige van Dialoog geeft de nodige praktische kennis mee over duurzaam en energiezuinig bouwen. Er is gelegenheid om de problemen waar men zelf op botst tijdens de voorbereiding of tijdens de werken te bespreken. Men krijgt er ook uitleg over energiebesparing, zowel op het vlak van thermische isolatie, energieprestatie als binnenklimaat. Zo kan men achteraf met kennis van zaken gesprekken voeren met architecten, aannemers en verkopers.
Nieuw seizoen start
De cursus wordt gegeven op twee opeenvolgende zaterdagen, telkens van 9 tot 17 uur. Deelname aan een BouwTeam kost 35 euro per persoon, inclusief het cursuspakket en de broodjesmaaltijden.
De cursussen vinden plaats in Zaventem op 4 en 11 september, in Leuven op 9 en 16 oktober, in Zemst op 6 en 13 november, in Beersel op 20 en 27 november, in Gooik op 29 januari en 5 februari, in Kampenhout op 19 en 26 maart en in Asse op 2 en 9 april.
Meer informatie en inschrijven: www.bouwteams.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 sep 2010
Felix Merckx
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 23 mei 2024

archief