Drakengebroed in het PAJOTTENLAND en de ZENNEVALLEI

C21

Drakengebroed in het PAJOTTENLAND en de ZENNEVALLEI

Editiepqjot_lennik_drqken_1_foto_kos
Foto's KOS
 
Editiepqjot_lennik_drqken_2_foto_kos
Foto KOS
 

Deze herfst kan men in het Kasteel van Gaasbeek op de hielen gezeten worden door draken in allerlei kleuren en vormen. De tentoonstelling Drakengebroed! pakt uit met diverse leden van de drakenfamilie. 

De draken blijven niet alleen in het kasteel hangen. De tentoonstelling Drakengebroed! vormt het decor voor een samenwerking tussen een 9-tal gemeenten in de regio Pajottenland & Zennevallei.
Drakengebroed! deint uit met lokale tentoonstellingen, voorleesmomenten in de bibs, voorstellingen van de muziekacademies, fietszoektocht, ...
De bibliotheken van de deelnemende gemeenten nemen het thema Drakengebroed! op om voorleesmiddagen en andere activiteiten te organiseren.
 
De meeste scholen uit de deelnemende gemeenten werken mee aan het project De schubben maken de draak. Leerlingen van het derde leerjaar worden uitgedaagd om mee de kasteeldraak aan te kleden. Meer dan 1.000 schubben zullen uitgedeeld en aangekleed worden, het resultaat wordt één grote levensechte draak.
 
De toeristische diensten uit de gemeenten Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw lanceerden begin deze zomer, in samenwerking met RLZZZ, een fietszoektocht langsheen het fietsknooppuntennetwerk rond het thema Drakengebroed!. De zoektocht staat duidelijk omschreven in het middenluik van de brochure . Wie graag nog op de fiets springt om mee te genieten van de mooie zichten en de draken in de regio en deelneemt aan de zoektocht, kan het formulier nog binnenbrengen tot 1 oktober.
 
Blikvangers uit het totale pakket
De gemeente Lennik pakt, in samenwerking met de academie Peter Benoit, uit met een dramatentoonstelling in en rond hetkasteel.
 
De gemeente Gooik brengt tijdens haar cultuurmaand een bezoek aan de tentoonstelling. Op de kinderhoogdagen in Galmaarden worden de spannendste drakenverhalen voorgelezen. In Roosdaal staat het weekend van de jeugd in het teken van de draak en de kinderen uit Pepingen werken aan een tentoonstelling rond draken in het gemeentehuis.
 
Drakengebroed! in regio Pajottenland & Zennevallei is een samenwerking tussen het Kasteel van Gaasbeek, de gemeentebesturen van Beersel, Galmaarden, Gooik, Halle, Lennik, Pepingen, Roosdaal, Sint-Pieters-Leeuw en Ternat, Regionaal Landschap Zenne Zuun en Zoniën en de provincie Vlaams-Brabant.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 sep 2010
Felix Merckx
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief