GOOIK / GALMAARDEN / HERNE / PEPINGEN / ROOSDAAL / LENNIK / BEVER - Luc gaat één wandtekening maken voor zeven Pajotse gemeenten

C21

GOOIK / GALMAARDEN / HERNE / PEPINGEN / ROOSDAAL / LENNIK / BEVER - Luc gaat één wandtekening maken voor zeven Pajotse gemeenten

Editiepajot_gooik_luc_de_maeyer_1
Luc De Maeyer gaat de wandtekening voor de zeven gemeenten maken. - Foto © Marc Colpaert
 

Pajottenland+ heeft aan Luc De Maeyer uit Gooik de opdracht gegeven om een soort van wandtekening te maken met daarop herkenbare logo’s van de zeven Pajotse gemeenten. De bedoeling is om deze langwerpige wandtekening in elke dorpskern van de zeven gemeenten te plaatsen. In de lente van volgend jaar moeten de borden er staan.

Beeldend kunstenaar in de ruime zin van het woord, Luc De Maeyer uit Gooik, kreeg zopas van Pajottenland+ de opdracht om een wandtekening te maken met daarin verwerkt enkele logo’s van de zeven Pajotse gemeenten. Het werkingsgebied van Pajottenland+ omvat vandaag de gemeenten: Gooik, Galmaarden, Herne, Bever, Pepingen, Roosdaal en Lennik. “ Eerst was er spraken om van elke gemeente drie opmerkelijke items of symbolen op de wand te plaatsen”, vertelde Luc De Maeyer. “ Ondertussen zijn ze daar vanaf gestapt en zoeken ze nu nog slechts één onderwerp per gemeente, om dan samen met een korte tekst op de wandtekening te plaatsen”, sprak Luc.
De opdracht is niet zo simpel weet ook burgemeester en voorzitter van Pajottenland+ Michel Doomst uit Gooik. “ Het is de bedoeling om een wandtekening te maken met daarop enkele symbolen uit onze streek die dadelijk herkenbaar zijn bij de mensen. Zo weten de mensen en ook de bezoekers wat ze mogen verwachten in deze zeven gemeenten en wordt tevens de samenwerking tussen deze zeven gemeenten extra in de verf gezet”, aldus de burgemeester.
 
Ondertussen maakte Luc al enkele schetsen van de verschillende gemeenten. “ Een landschap van Breughel is natuurlijk zeer symbolisch voor ons Pajottenland, maar ik vrees dat dit misschien een beetje te verwarrend is. De persoon die het bord ziet, moet dadelijk de link kunnen leggen naar de verschillende gemeenten en met een landschap van Breughel is dit niet zo evident ”, vertelde De Maeyer. Toch heeft hij er goede hoop op dat zijn opdracht tegen het einde van dit jaar af zal zijn.
“ De bedoeling blijft een bord plaatsen, met daarop enkele symbolen die als het ware de uitstraling zijn voor onze streek. Ik denk hierbij aan een beeld over de Zeppos molen in Roosdaal of een heks voor de gemeente Bever. Zo een bord - telkens met dezelfde beelden erop - zou dan in elke dorpskern van de verschillende Pajotse gemeenten geplaatst worden. De verschillende gemeenten zijn nu al op zoek naar de meest geschikte plaats, om dit langwerpig bord in hun dorpskernen te plaatsen”, sprak Michel Doomst.
Als alles naar wens verloopt moeten deze borden volgend jaar in de lente er staan in alle zeven gemeenten.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 sep 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief