HERNE / REGIO – Politiecollege wuift Willy De Waele uit

C21

HERNE / REGIO – Politiecollege wuift Willy De Waele uit

Politieraad_afscheid_de_waele_-_deschuyffeleer__9_
De voltallige politieraad wuift Willy De Waele uit Foto's © Deschuyffeleer
 
Politieraad_afscheid_de_waele_-_deschuyffeleer__11_
Willy De Waele met in zijn kielzog Vlaams parlementslid en nieuwbakken burgemeester Irina De Knop - © Deschuyffeleer
 
Politieraad_afscheid_de_waele_-_deschuyffeleer__7_
.... op de gezondheid van .... © Deschuyffeleer
 
Politieraad_afscheid_de_waele_-_deschuyffeleer__4_
Willy De Waele hier in het gezelschap van de vroegere zonechef Roland Pauwels - © Deschuyffeleer
 

Het Politiecollege van de politiezone Pajottenland heeft in het gemeentehuis van Herne afscheid genomen van Willy De Waele, tot voor kort burgemeester van Lennik en lid van het college. Hij wordt vervangen door Irina De Knop, meteen het eerste vrouwelijke lid in het college. De politiezone omvat de gemeenten Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen.

Willy De Waele, bekend om zijn strakke standpunten rond de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde, bekend om zijn consequente naleving in verband met genomen beslissingen,  nam eind vorig jaar om persoonlijke redenen ontslag als burgemeester van Lennik. In die functie was hij ook ambtshalve lid van het Politiecollege. Hij stond in 2001 mede aan de wieg van de oprichting van de politiezone. Zo zorgde hij via een prefinanciering vanuit Lennik voor de opstart van de lokale politie Pajottenland  en dit met Nieuwjaar 2002.
 
Als financiële verantwoordelijke in het college volgde hij de financiering van de politiehervorming naar de lokale besturen toe op de voet. Samen met zijn collega’s voerde hij indertijd meerdere ludieke acties om de toenmalige minister van Binnenlandse Zaken Antoine Duquesne aan diens belofte te herinneren dat de politiehervorming de gemeenten geen cent meer zou kosten. De laatste tijd groeide ook de financiering van de brandweerhervorming uit tot één van zijn hoofdbekommernissen.
 
Zowel in het Politiecollege als in de Politieraad volgde hij steevast de debatten met zijn laptop in aanslag. De oprichting van de politiezone bracht stilaan maar zeker de zes gemeenten van het Pajottenland dichter tot elkaar zowel rond politie en veiligheid als rond domeinen daarbuiten zoals huisvesting en plattelandsontwikkeling.
 
Ondanks zekere politieke tegenstellingen verliep de samenwerking tussen de burgemeesters in het Politiecollege steeds zeer vlot en in een goede sfeer. Zo werden haast alle beslissingen steeds unaniem genomen. Willy De Waele was met zijn 73 jaar de oudersdomsdeken binnen het college.
 
Voortaan wordt Lennik in het college vertegenwoordigd door Vlaams parlementslid en nieuwbakken burgemeester Irina De Knop.  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mei 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 28 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 23 mei 2024

archief