HALLE / REGIO - Eerste proefritten van het Regionaal Landschap

C21

HALLE / REGIO - Eerste proefritten van het Regionaal Landschap

8
Klaar voor de start - Proefritten Regionaal Landschap - Foto's RLZZZ
 
4
Foto © RLZZZ Leen Van de Weghe
 
2
Foto © RLZZZ Leen Van de Weghe
 
5
Foto © RLZZZ Leen Van de Weghe
 
7
Foto © RLZZZ Leen Van de Weghe
 
Lente_van_het_pajottenland_banner_2011_p600
 

Het Regionaal Landschap Zenne Zuun en Zoniën (RLZZZ) organiseerde voor de eerste keer zijn sneukeltochten ‘Proefritten’. Als uitvalbasis werd gekozen voor het Koningshof van Michel Debaerdemaeker in de buurt van het ziekenhuis.

Met een kunstroute, een proefrit wandelen, een korte proefrit fietsen van 20 km en de langere versie van 50 km kregen de deelnemers een ruim aanbod voorgeschoteld. Blikvanger voor deze editie was de omgevingsinrichting aan de Groebegracht, een agrarisch en landschappelijk waardevol gebied tussen Halle en Beert.

De parcours deden onderweg verrassende natuurplekjes en landschapsposten aan om er smakelijke streekgerechten en -drankjes te sneukelen. Aan de startlijn van de fietsparcours vielen naast een ruime delegatie van het Regionaal Landschap en vertegenwoordigers van verschillende natuurpuntverenigingen en de Pajottenlander ook talrijke politici en leden van de lokale besturen te bespeuren. Zo kreeg de fietstocht van 20 km RLZZZ-voorzitter en burgemeester Kris Poelaert uit Herne als gangmaker. Zijn fiets was uitgerust met een mobiele camera om  later de sfeer van de tocht nogmaals te kunnen opsnuiven.   
Op hun tochten werden zowel de wandelaars als de fietsers verwend met een gevarieerd aanbod aan talrijke streekgerechten en drankjes. Zo stonden op het sneukelmenu een vlinderaperitief, een smakelijk erfgoed, een knotgerecht op Pajotse wijze, een ‘jeirbees’ in eigen nat, een zwaluwnestje van bij de boer en schepijs uit de poel.
De kunstacademie De Meiboom stelde dan weer haar kunstcollectie tentoon in de Grote Weide aan Elbeek terwijl de kleuterschool 't Parksken alsnog 1 miljoen vlinders in elkaar knutselde.
Verder op de route werden  nog haltes gehouden en een kijkje genomen ten huize van onder meer de Hoeve De Coster, het Hof ter Kammen, de Hoeve Cantimpré, Palokenbroek, de Geitjesweelde.
Ook deze proefritten van het Regionaal Landschap kaderen als activiteit in de Lente van het Pajottenland.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mei 2011
Godelieve Deschuyffeleer
RLZZZ / Kris Poelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 23 mei 2024

archief