BEERSEL/ HALLE/ LENNIK/ GOOIK/ SINT-PIETERS-LEEUW/ SINT-GENESIUS-RODE - Toerisme Halle brengt twee nieuwe publicaties uit

C21

BEERSEL/ HALLE/ LENNIK/ GOOIK/ SINT-PIETERS-LEEUW/ SINT-GENESIUS-RODE - Toerisme Halle brengt twee nieuwe publicaties uit

Halle_toerisme_halle_1_gr_editiepajot
 
Halle_toerisme_halle_1_kl_editiepajot

Twee nieuwe publicaties liggen in het bureau van Toerisme Halle klaar voor de bezoekers aan Halle en omgeving. De eerste is ‘Uitstappen in Halle’ en in een tweede wordt het fietsroutennetwerk in de vallei tussen de Zenne en de Zuun in kaart gebracht.

In ‘Uitstappen in Halle’ wordt aan reisleiders, groepsverantwoordelijken en individuelen een overzicht gegeven van de bezienswaardigheden en attracties die te Halle en de omgeving te bekijken, te bezoeken en te beleven zijn.
 
Uitstappen in Halle.
Vooreerst wordt in het kort de ligging van Halle meegegeven en haar rijke geschiedenis vertelt, om dan aansluitend ook de belangrijkste trekkers even onder de aandacht te brengen, waarbij het Carnaval en de Paasprocessie niet mogen ontbreken.
 
In een volgend hoofdstuk zijn een aantal uitgewerkte dagprogramma’s weergegeven. Een groepsverantwoordelijke kan van dat aanbod gebruik maken om zijn uitstap te plannen, maar kan ook in samenspraak met consulenten van Toerisme Halle zijn eigen dag samen stellen.
Bewust werd dit beperkt tot 7 voorstellen van daguitstappen.
 
Theo Vekeman, voorzitter Toerisme Halle: “Er werd ook ingespeeld op de vaststelling dat groepsverantwoordelijken steeds meer hun daguitstap zelf samenstellen en daarin verschillende plaatsen willen betrekken. Daarom worden 8 korte bezoeken aangeboden waarin zowel naast wandelingen, ook de Basiliek, het Museum als een Brouwerij aan bod komen. Wie opteert voor een stadswandeling kan nog eens een keuze maken uit 6 verschillende aanbiedingen”.
 
In de brochure ‘Uitstappen in Halle’ krijgt men ook overzicht van de wandel- en fietsmogelijkheden die men van uit Halle kan aanbieden en waarbij de ganse subregio Pajottenland & Zennevallei wordt betrokken. Een keuze wordt geboden tussen wandelingen van 2 km tot 15 km en fietsroutes tot 45 km. De algemene wandelkaart en het fietsroutenetwerk bieden de mogelijkheid om zelf een programma en afstand te bepalen.
 
Voor de geïnteresseerde wordt ook nog meegegeven dat de paardenliefhebber in het Hallerbos een ruiterpad ter beschikking heeft.
Deze brochure is ook in digitale vorm te raadplegen op de website www.halle.be/toerisme .
 
Fietsroutenetwerk in de vallei tussen de Zenne en de Zuun.
Om Halle en het zuiden van de subregio Pajottenland & Zennevallei te verkennen met de fiets is het meer dan nodig dat een fietsroutenetwerk wordt ter beschikking gesteld.
 
Theo Vekeman: “Om aan die nood te voldoen hebben wij het initiatief genomen om alle trajecten die gereden werden gedurende de 20 jaar dat wij een fietszoektocht organiseerden in kaart te brengen en lichtjes te corrigeren zodat het geheel een mooi afgewekt netwerk werd”.
 
Er werden tal van lussen getekend in een gebied dat de gemeenten Halle, Pepingen, Gooik, Lennik, Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Genesius-Rode, Beersel en zelfs Braine-le-Chateau en Tubize bedekt.
 
Theo Vekeman: “Het plan biedt de mogelijkheid om zijn eigen traject te bepalen en vooraf samen te stellen. Zo zijn alle straatnamen van de wegen waar men wil rijden weergegeven en is de afstand tussen de verschillende knopen vermeld. Daarbij zijn ook alle bezienswaardigheden of attracties in de omgeving van de route op het plan aangeduid, zodat de fietser desgewenst deze kan bezoeken. Wij kunnen hiermee de fietser meer dan 250 km fietsplezier aanbieden in het hartje van het Pajottenland en de Zennevallei, met Halle als regionaal centrum”.
 
Beide brochures zijn te verkrijgen bij Toerisme Halle, Grote Markt 1, bus 1 in 1500 Halle.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mei 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 22 jun 2024
Marc Colpaert | 21 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief