GALMAARDEN - Opening voorpost is een feit

C21

GALMAARDEN - Opening voorpost is een feit

Editiepajot_galmaarden_voorpost_1_foto_marc_colpaert__kopie_
De gouverneur komt er aan. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_voorpost_2_foto_marc_colpaert__kopie_
Er was heel wat volk aanwezig. - foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_voorpost_3_foto_marc_colpaert__kopie_
Lodewijk De Witte aan het werk. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_voorpost_4_foto_marc_colpaert__kopie_
De gouverneur kreeg een mand met streekproducten van burgemeester Luc Deneyer uit Bever. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_voorpost_6_foto_marc_colpaert__kopie_
Tijdens de rondleiding. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_voorpost_5_foto_marc_colpaert__kopie_
In een van de ruimtes. - foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_voorpost_7_foto_marc_colpaert__kopie_
Bij de onthulling van de gedenkplaat. - Foto © Marc Colpaert
 

De nieuwe voorpost in de Hernestraat in Tollembeek, een afdeling van de brandweer van Lennik, werd zopas officieel ingehuldigd. Dit in aanwezigheid van de provinciegouverneur Lodewijk De Witte en tal van politici van Galmaarden, Herne, Bever en Lennik. Op jaarbasis gaat deze voorpost ongeveer 600 interventies afhandelen.

“Veiligheid is voor ons van primordiaal belang en dit project van de brandweervoorpost met ambulancedienst is daar een mooi voorbeeld van. Dit hebben wij verwezenlijkt in samenwerking met verschillende Pajotse gemeenten”, zei burgemeester Pierre Deneyer. Gouverneur Lodewijk De Witte sloot zich hier bij aan.

Vandaag zijn er in de voorpost een dertigtal vrijwilligers aan de slag dit onder de kundige leiding van Commandant Koen Roesems. “Wij zijn natuurlijk blij dat vandaag de voorpost de deuren opent, het is nu aan ons om deze voorpost goed te laten draaien en het grote vertrouwen dat de mensen in ons hebben niet te beschamen. Sinds februari van dit jaar reden onze wagens al 403 keer naar buiten, omgerekend op jaarbasis betekent dit ongeveer 600 interventies, toch wel indrukwekkend”, aldus Roesems.

Wel zoeken ze nog steeds enkele vrijwilligers om het korps te komen versterken. Waarom niet enkele mensen uit de buurt werd geopperd. Waarop burgemeester Kris Poelaert zei. “De beste manier voor vrijwilligers warm te maken voor de brandweer is dat ze telkens bij nacht met de sirenes naar buiten rijden in de voorpost, wie weet krijgen sommige dan de smaak niet te pakken”, grapte Kris Poelaert. Die het even later had over het schrijven van geschiedenis met de bouw van dit gebouw.

Burgemeester Luc Deneyer uit Bever was fier dat de meeste vrijwilligers uit zijn gemeente kwamen. De werkingskosten voor deze voorpost- die gedragen wordt door de gemeente Lennik - bedragen in totaal 241.000 euro per jaar. Op 30 september wordt de eerste opendeurdag georganiseerd.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 sep 2012
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief