HALLE / GOOIK - Brons voor Lise Luyckfasseel

C21

HALLE / GOOIK - Brons voor Lise Luyckfasseel

Editiepajot_gooik_judo
Ingezonden foto
 

Op het Europees kampioenschap voor junioren (-20 jaar) in het Kroatische Porec heeft de Halse  Lise Luyckfasseel, de vaste trainingspartner van Ilse Heylen, een schitterende bronzen medaille veroverd..Zij is aangesloten bij de judoclub van Groot-Gooik waar Olivier Berghmans haar trainer.

Twee weken geleden zag het er nochtans minder goed uit voor Lise. Zij kwetste zich aan de knie en het EK kwam toen serieus op de helling te staan. Na verder onderzoek kreeg ze echter van zowel dokters als kiné groen licht voor deelname aan dit EK. Met de mentaliteit die haar eigen is, vocht ze terug en kreeg ze die knie net op tijd ‘competitieklaar’…
Lise startte de competitie supergoed met een ippon overwinning op de Bosnische Zorana Malbasic. In de 2e ronde wachtte de Italiaanse Simona Abate waar Lise een paar maand geleden in Paks (HUN) nog van verloor. Lise toonde echter de meeste aanvalslust en de Italiaanse kreeg dan ook één straf meer, Lise door naar de kwartfinales. Daar kon ook de Wit-Russin Daniela Kazanoi Lise niet stoppen.
Halve finale van dit EK tegen de Française Margaux Pinot, de latere Europese kampioene. Lise heeft tegen deze Française al een aantal keer gevochten maar hoewel ze er al een paar keer dichtbij was, heeft ze er nog nooit kunnen van winnen. Ook vandaag was Pinot de sterkste en ze verwees Lise dan ook naar de kamp om het brons tegen de Bosnische Aleksandra Samardzic. Lise bleef, ondanks het verlies in halve finale, goed geconcentreerd. Ze domineert de Bosnische en behaalt een absoluut verdiende 3e plaats op dit EK.

De judoka van Judoclub Groot-Gooik bekroont hiermee haar prachtig seizoen. Ze veroverde op de internationale tornooien reeds 4 medailles en twee 5e plaatsen

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 sep 2012
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief