BEVER / REGIO - Regionaal Landschap maakt jouw bomen/dromen waar - Oproep voor buurten, verenigingen en scholen

C21

BEVER / REGIO - Regionaal Landschap maakt jouw bomen/dromen waar - Oproep voor buurten, verenigingen en scholen

Editiepajot_gooik_regiod_scholen_bomen_foto_ingezonden

Het Regionaal Landschap zorgt samen met gemeenten Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Pepingen en Roosdaal voor méér bomen in het Pajottenland. Er wordt gewerkt aan een gezamenlijk bomenbeleid voor de streek maar ook aan inrichting en herwaardering van 21 boom/droomplekjes.

Knotwilgen groeien op de meest natte plekjes, een statige linde in het veld geeft schaduw aan een kapelletje, een populierenrij benadrukt een perceelsrand. Een indrukwekkende dreef leidt naar
een historisch pachthof en een buurt komt samen onder een oude knotlinde op het dorpsplein. Bomen houden de geschiedenis van onze streek levend en maken het landschap leesbaar.
Buurten en verenigingen - Is er in jouw buurt een ideale plek om bomen aan te planten? Weet je een bijzondere boom staan die meer aandacht verdient? Geef het ons door! Het Regionaal Landschap wil helpen om jouw bomen-droom waar te maken! We zitten samen rond de tekentafel, je krijgt begeleiding bij uitvoering en we voorzien tot 70% subsidie.
Bomen op school - Saaie tegels op een kaal schoolplein, nergens een plekje om te keuvelen of je te verstoppen. Een grote grijze speelplaats is misschien ideaal om te voetballen maar met wat bloemen, bessen en een moestuintje valt er zoveel meer te beleven! Het Regionaal Landschap geeft advies en subsidie aan scholen die willen vergroenen en op zoek zijn naar meer natuurbeleving.
Doelgemeenten: Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Pepingen en Roosdaal.
Meer informatie: Leen Van de Weghe, leen@pajot-zenne.be , 02 452 60 45.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 okt 2012
Gerrit Achterland
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief