ASSE / BEERSEL / DILBEEK / GOOIK / HALLE / SINT-PIETERS-LEEUW - Gemeentebesturen worden gevraagd in deze legislatuur iets te doen rond duurzame energie

C21

ASSE / BEERSEL / DILBEEK / GOOIK / HALLE / SINT-PIETERS-LEEUW - Gemeentebesturen worden gevraagd in deze legislatuur iets te doen rond duurzame energie

Editiepajot_halle_kyoto_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Pajotten en inwoners van de Zennevallei, blijven niet bij de pakken neerzitten maar ondernemen concrete acties rond duurzame energie en klimaatverandering. Vanuit het educatief centrum de Paddenbroek te Gooik organiseren ze via het Kyoto in het Pajottenlandproject voor de 15 gemeenten van het Pajottenland en de Zennevallei, gelegen tussen en met Asse-Dilbeek-Sint-Pieters-Leeuw-Beersel-Halle en tot Oost-Vlaanderen, samen aankoopacties en energiebegeleidingen voor 100 000 gezinnen rond energiebesparing.

 Deze acties ontwikkelen ze vanuit een nauwe samenwerking tussen lokale verenigingen, de Paddenbroek als coördinator van het Kyotoproject, Opbouwwerk Pajottenland, Pajopower samen met de talloze organisaties van het ACV/ACW/KWB/OKRA Brussel, Halle, Vilvoorde, de lokale woonwinkels, de 15 gemeenten en de provincie Vlaams-Brabant.
 Zij willen dat de 15 nieuwe gemeentebesturen ook in de komende legislatuur van duurzame energie en klimaatverandering een prioritaire beleidsdoelstelling maken. Hiertoe trokken ze met een afvaardiging van de Paddenbroek, Pajopower en het ACV/ACW/KWB/OKRA Brussel, Halle, Vilvoorde trokken ze naar 4 gemeentebesturen bezoeken om de doelstellingen rond duurzame energie en klimaatverandering toe te lichten en deze symbolisch te overhandigen.
 Zij deden de burgemeesters en schepenen van energie van Gooik, Asse, Dilbeek en Halle aan.
 Er werd telkens gedurende 30 minuten uitleg gegeven over de doelstellingen van het platform rond duurzame energie. Na afloop werden symbolisch enkele voorwerpen overhandigd aan de politieke bevoegden (burgemeester, schepen van leefmilieu) .
Voor de actie verplaatste ze  met 2 volledig elektrisch aangedreven C-zero’s opgeladen met 100 % coöperatieve groene stroom.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jun 2013
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief