Lokale en federale politie houden actie tegen woninginbraken in arrondissement HALLE-Vilvoorde

C21

Lokale en federale politie houden actie tegen woninginbraken in arrondissement HALLE-Vilvoorde

Politielogo_heel_goed_20103_p200

De lokale en federale politie hebben op dinsdag 09 juni 2015 een grootschalige controleactie “EXIT” gehouden in het arrondissement Halle-Vilvoorde. De Exit actie is in de eerste plaats gericht tegen de woninginbraken, homejackings en rondtrekkende dadergroeperingen en in de tweede plaats naar (verkeers)criminaliteit in het algemeen. Deze acties hebben een sterk ontradend effect naar potentiële daders en dragen ook bij tot de verhoging van het veiligheidsgevoel van de bevolking.
 
Ook het arrondissement Halle-Vilvoorde wordt geconfronteerd met verschillende criminaliteitsvormen met een zware impact voor de bevolking, zoals woninginbraken. Inbraken in woningen en in andere gebouwen maken dan ook deel uit van de lijst van fenomenen die volgens de bestaande zonale veiligheidsplannen (ZVP) en het Nationaal Veiligheidsplan 2012-2015 (NVP) prioritair door de politiediensten moeten worden aangepakt. In de strijd tegen deze criminaliteitsfenomenen worden op lokaal en regionaal niveau al talrijke acties opgezet. Ook op het arrondissementeel niveau worden deze fenomenen aangepakt door het organiseren van grootschalige acties op de verkeersassen waarop rondtrekkende daders zich voortbewegen. Bij een dergelijke FIPA-actie (Full Integrated Police Action) worden middelen en personeel van de lokale politie en van de verschillende diensten van de federale politie, gezamenlijk en geïntegreerd ingezet.
 
Aan de actie namen 10 van de 15 lokale politiediensten van het arrondissement Halle-Vilvoorde deel. De actie werd gecoördineerd vanuit het communicatie- en informatiecentrum te Leuven door de Coördinatie en Steundirectie (CSD) Halle-Vilvoorde. Ter ondersteuning van de arrondissementele actie zette de federale politie bijkomende middelen en personeel in zoals twee drughonden. Een helikopter was standby.
 
In totaal werden 89 personeelsleden van de lokale en federale politie ingezet. Naast het uitvoeren van patrouilles werden er diverse controleposten opgericht aan de belangrijkste verbindingswegen en aan de op- en afritten van de autosnelwegen.
 
Resultaten
De actie EXIT heeft plaatsgevonden tussen 07.00u en 15.00u. Er werden in totaal 549 voertuigen en 441 personen gecontroleerd. Hiervan waren er 12 personen geseind als op te sporen voor diverse feiten.
Twaalf voertuigen werden in beslag genomen, voornamelijk wegens niet verzekering. Vier bestuurders reden zonder een geldig rijbewijs. Er werden 311 negatieve ademtesten afgenomen.
 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jun 2015
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 mei 2024

archief