HERNE / GALMAARDEN / GOOIK – Kennismaken met muziekinstrumenten tijdens de Academiedag

C21

HERNE / GALMAARDEN / GOOIK – Kennismaken met muziekinstrumenten tijdens de Academiedag

Academiedag_2017
HERNE / GALMAARDEN / GOOIK – Kennismaken met muziekinstrumenten tijdens de Academiedag - © Deschuyffeleer
 

De academie Muziek, Woord en Dans van Gooik met haar afdelingen in Gooik zelf, Galmaarden en Herne pakt op woensdag 8 maart uit met een Academiedag waarop iedereen bijzonder welkom is. Die Academiedag is een dag waarop de instelling haar deuren openstelt voor zowel leerlingen, oud-leerlingen, ouders, sympathisanten als alle andere belangstellenden. De opendeur loopt van 14 tot 17u. Dit jaar worden de instrumenten in de kijker gesteld.

“Die namiddag zijn in onze lokalen de leerkrachten aanwezig om meer uitleg te geven over hun instrumenten zoals hoorn, cello, gitaar, draailier piano, doedelzak, accordeon, harp, orgel en viool. Niet alleen onze leerlingen maar ook alle andere belangstellenden kunnen dan langskomen om mee te kijken, te voelen, te horen en te beleven”, luidt de uitnodiging van directeur Sarah Copriau.
“Voor de leerlingen van het eerste leerjaar Algemene Muzikale Vorming is dit meteen ook een uitgelezen kans om kennis te maken met de instrumenten die onze academie aanbiedt. Zij moeten immers voor volgend jaar een keuze maken voor een instrument dat zij willen leren bespelen. Voor hen geldt dan ook een druk parcours langs alle aangeboden instrumenten. Per instrument wordt telkens 20 minuten voorzien. Van zodra zij het volledig traject hebben gevolgd worden zij als beloning getrakteerd op iets lekkers. Buitenstaanders kunnen daarbij ten allen tijde aansluiten bij een groep of binnenstappen in een lokaal”, aldus nog de directeur.
In Herne gaat de Academiedag door in de Dekenij (Centrum 15), in Galmaarden in het Baljuwhuis en in Gooik in de Dorpsstraat 36A.
Meer info op www.gooik.be onder ‘Leren – Academie MWD’.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief