FP HALLE-GOOIK omzeilt moeilijke klip Noorderwijk

Logo_halle_gooikkopie
EP

FP Halle-Gooik kreeg met Real Noorderwijk de bizarste ploeg van de competitie over de vloer. Noorderwijk vooraf getipt als playoff kandidaat levert topprestaties af tegen topteams, waaronder de winst tegen Hasselt maar morst met de punten tegen de startteams.

Halle-Gooik was gewaarschuwd en had de les goed begrepen in de eerste helft. Het speelde een van zijn betere eerste helften maar vond een beresterke Talhoui aan de overkant. Die ranselde bal na bal uit zijn doel. Hij hield zijn ploeg zo helemaal in de wedstrijd tijdens die eerste helft. Het duurde tot Xuxa mee oprukte, via Dujacquier Leitao die met een heerlijk hakje Rahou vrijspeelde en die zorgde voor de 1-0.

Noorderwijk moest nu even zoeken en Halle-Gooik duwde door. Grello, Leitao en Bissoni met een rondje eentijdsfutsal en de 2-0 stond op het bord. Dat was ook meteen de ruststand waarbij voor Talhoui voor verantwoordelijk was. Na de rust begon Halle-Gooik nog goed en hield de paal Noorderwijk tot twee keer toe in de match. Nadien gooide Noorderwijk coach Gessner de boel over een andere boeg en speelde het 16 minuten lang met vliegende doelman.

Maar Halle-Gooik weerstond en Xuxa speelde een weergaloze 2e helft. Zelfs toen Noorderwijk een zeer gecontesteerde penalty kreeg ranselde hij die met klasse uit zijn doelvlak. Onmiddellijk daaropvolgend faalde de vliegende doelman systeem van Noorderwijk en was de wedstrijd gespeeld. Dujacquier met de 3-0 eindstand.

FP Halle-Gooik behoudt zo zijn 6 puntenkloof op Hasselt en trekt volgende week naar Malle, hetgeen nooit een gezondheidswandeling is. Opletten geblazen dus!