HALLE/ HERNE/ GOOIK - Nestor en Elise vierden hun gouden bruiloft in Breedhout.

C21

HALLE/ HERNE/ GOOIK - Nestor en Elise vierden hun gouden bruiloft in Breedhout.

Editiepajoy_goud_nestor_elise_1_hfoto_merckx
Ook duifjes waren op het feest van Nestor en Elize. (Foto Merckx)
 
Editiepajoy_goud_nestor_elise_2_hfoto_merckx
Nestor en Elise vierden tussen hun familie hun gouden huwelijksjubileum. (Foto Merckx)
 

Nestor Devroede en zijn echtgenote Elise Francq vierden op de Halse wijk Breedhout hun gouden huwelijk. Waar beiden zich in hun vrije tijd mee bezig houden was duidelijk te zien wanneer men de parochiezaal van Breedhout binnen kwam. Er zaten enkele duiven in hokjes en op een tafel lagen speciale kaarten. Nestor is duivenmelker en Elise is bezig met astrologie in haar vrije tijd.

Nestor Devroede werd geboren in Pepingen en werd kleermaker bij Vacot op de Sint-Rochusstraat. Elise Francq is afkomstig uit Sint-Pieters-Leeuw en hield gedurende 32 jaar een winkel van kinderkleding met bijhorend depot van droogkuis open op de Brusselstraat. Ze leerden elkaar kennen op een bal in de zaal ‘Bij Vorke’ in Lot. Het gouden paar kreeg 3 kinderen, 11 kleinkinderen en 1 achterkleinkind.

Nestor heeft heel veel over voor zijn duiven.

Nestor: “In de wijk in Breedhout war ik woon, mogen geen dieren gehouden worden. Ik heb dus mijn duivenhok moeten bouwen in Kester bij mijn dochter en daar moet ik dagelijks naar toe om mijn duifjes te verzorgen. Ik ben ook aangesloten bij de duivenbond van Herne en daar heb ik het dank zij mijn duifjes tot vice kampioen gebracht”.

Elisie zorgt voor het huishouden en het oppassen van de kleinkinderen. En als er dan nog tijd is worden de kaarten eens bovengehaald om aan astrologie te doen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 feb 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief