GOOIK – Oetingenaar Kenny Bellemans is er klaar voor

C21

GOOIK – Oetingenaar Kenny Bellemans is er klaar voor

Editiepajot_gooik_oetingen_kenny_bellemans_foto_marcel_brisaert
Kenny Bellemans. - Foto: Marcel Brisaert.

De Oetingse (Gooik) wielrenner Kenny Bellemans staat de trappelen van ongeduld om aan zijn tweede wielerseizoen te beginnen. Op zeer jeugdige leeftijd peddelde hij met vader Benny mee met de plaatselijke wielertoeristenclub De Bikeslippers en algauw bleek hij aanleg te hebben om het te maken als sportman op de fiets. De link was vlug gelegd en Kenny liet zich aansluiten bij wielerclub De Jonge Rakkers uit Vollezele (Galmaarden).

Hij begon vorig jaar zijn wielercarrière als tweedejaarsnieuweling op 16-jarige leeftijd met als doel zijn wedstrijden uit te rijden hetgeen hem dan ook aardig lukte. Geen gemakkelijke klus als men weet dat de meeste zijn leeftijdsgenoten het reeds proberen op hun twaalfde, zijn beste resultaat was een zevende plaats in Aalter.

Na een jaar stage stapt hij dit jaar over naar de juniores. Tijdens de winter hielt hij zich bezig met lopen, zwemmen en spinning als voorbereiding op het stilaan aanstormende wielerseizoen. Vandaag staan er reeds 2.500 km op zijn fietscomputertje en dit in barre winterse toestanden. Deze ranke jongeman weet dus van aanpakken

Gevolg door zijn schare supporters start hij op 22 februari in Vollezele naar aanleiding van de eerste oefenkoers in de Pajotse regio.

Editiepajot wenst Kenny veel succes in zijn nog jonge wielercarrière

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 feb 2009
Marcel Brisaert
Marcel Brisaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief