GOOIK - Barbara Pas stelt haar nieuw boek voor

C21

GOOIK - Barbara Pas stelt haar nieuw boek voor

Editiepajot_gooik_isabel_1__kopie_
Isabelle Pierreux met enkele leden van Vlaams Belang. - Foto Marc Colpaert
 

Op woensdag 3 mei zakt Vlaams Belang-kamerlid Barbara Pas af naar Gooik om haar nieuw boek 'De communautaire leegte' voor te stellen. Het is de eerste politieke activiteit van de kersverse Vlaams Belang-afdeling. De voorstelling is vrij toegankelijk voor het publiek en gaat door in café Het Vijfde Wiel in het centrum van Oetingen om 20 uur. Sinds het aantreden van deze regering heerst er op communautair vlak een absoluut stilzwijgen. Dus vond Barbara Pas het de hoogste tijd om daar een boek over te schrijven. Het boek wordt parallel voorgesteld met 'De angsthazen', een nieuwe cartoonverzameling van haar broer en cartoonist Frederik Pas. In zijn politieke spotprenten zet hij de Vlaams-nationale woorden van de N-VA schertsend af tegen de daden.
Geen enkele meerderheidspartij durft nog aandacht te besteden aan de institutionele systeemfouten die verantwoordelijk zijn voor de verstrekkende nadelige effecten voor de burger op het vlak van overheidsefficiëntie, arbeidsmarktbeleid, justitie, veiligheid, gezondheidszorg en immigratie. Nochtans schreeuwden die problemen voor de verkiezingen dringend om ‘verandering'. Maar eens de ministerposten verdeeld, deed een galactisch zwart gat alle Vlaamse voornemens en voostellen verdwijnen.  In 'De communautaire leegte’ beschrijft Kamerlid Barbara Pas hoe ze de afgelopen twee jaar als enige consequent de vinger op de communautaire wonde is blijven leggen en biedt ze een onuitgegeven inventaris van verregaande inconsequenties en onwaarheden van N-VA-excellenties sinds hun Belgische machtsdeelname. Dit boek is dan ook zonder meer een gerichte aanval tegen diegenen die de Vlaams-nationale kiezers manifest hebben bedrogen. 
Naast het afgooien van de maskers is dit uitvoerig politiek essay een doelgerichte poging om de Vlaming te overtuigen van het belang van de rechtvaardige eis om onafhankelijkheid en biedt het een gedetailleerde strategie om Vlaanderen uit het Belgische moeras te helpen. Eerder kroonde KUL-politicoloog Bart Maddens Barbara Pas reeds tot de koningin van de communautaire vragen. Met ‘De communautaire leegte’ bewijst Pas deze titel alvast alle eer. Het boek wordt parallel voorgesteld met ‘De angsthazen’, een nieuwe cartoonverzameling van haar broer en cartoonist Frederik Pas. In zijn politieke spotprenten zet hij de Vlaams-nationale woorden van de N-VA schertsend af tegen de daden zegt gemeenteraadslid Isabelle Pierreux. Meer info www.vlaamsbelangvlaamsbrabant.org

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 apr 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

PenZine | 26 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 mrt 2024

archief