REGIO - Feiten

C21

REGIO - Feiten

Editiepajot_politie_heel_goed

Resultaten snelheidscontrole
SINT-PIETERS-LEEUW  – De politie van Leeuw hield een snelheidscontrole op de N6 in de bebouwde kom in Zuun. 1430  voertuigen werden gecontroleerd, 204 bestuurders reden te snel. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 108 km/u. op de Bergensesteenweg.
De voertuigen met een buitenlandse nummerplaat werden geïntercepteerd met het oog op een onmiddellijke inning. Vier bestuurders zonder vaste verblijfplaats in België moesten onmiddellijk ter plaatse betalen. Eén bestuurder stond geseind wegens een verval van het recht tot sturen voor een periode van drie weken. Eén voertuig werd in beslag genomen omdat het niet verzekerd was.

Diefstal in gemeenteschool 
GALMAARDEN De feiten gebeurden in de Herhout in Tollembeek. Een vensterraam werd geforceerd. Uit een lokaal werd een computer met toebehoren gestolen en een som geld. Volgens een  getuige zijn de feiten gepleegd door twee daders op woensdag rond 0.25 uur.

Diefstal in school Markvallei
HERNE-  Daders forceren een deur dat toegang verleent tot de klaslokalen aan de Eddingsesteenweg doch eer wordt niets gestolen. De inbraak gebeurde tussen dinsdag om 20.15 uur en woensdag om 07.15 uur

Tijdelijk sluitingsbevel voor De Leeuwerik
DWORP - Op 03-02-2009 besliste Burgemeester Hugo Casaer om aan herberg De Leeuwerik uit Dworp met onmiddellijke ingang een tijdelijke sluiting op te leggen. De Burgemeester nam deze beslissing op advies van de korpschef van de lokale politie, nadat deze vaststelde dat de uitbater van de betrokken herberg geen enkel gevolg gaf aan brieven verstuurd vanuit het gemeentehuis en vanuit de politie.

 De lokale politie beschikt over een dossier van elke horecazaak in de gemeente. Een administratieve bediende volgt deze dossiers van nabij op en zij zorgt er onder andere voor dat de verschillende uitbaters tijdig aangeschreven worden om op geregelde tijdstippen bepaalde documenten (oa keuring gas en elektriciteit, verzekeringen, …) aan de politie over te maken in het kader van de controles van de brandveiligheid door de brandweer. Horecazaken die niet volledig in orde zijn, krijgen een termijn om zich in regel te stellen. Deze werkwijze verloopt bijna altijd vlot, maar in het geval van De Leeuwerik stootte de politie op manifeste onwil van de uitbaters.

Sinds september van vorig jaar werd aan de uitbaters herhaaldelijk schriftelijk gevraagd om de attesten van keuring van gas en elektriciteit aan de politie te bezorgen. Er kwam geen enkele reactie en een aangetekende brief werd niet opgehaald. Ook contacten vanuit de milieudienst van de gemeente bleven onbeantwoord en daarom werd de uitbater op 16-09-2009 met een brief, die hij tekende voor ontvangst, aangemaand om zich in regel te stellen.  Opnieuw kwam er geen enkele reactie. De Burgemeester kon dan ook niet anders dan een onmiddellijke tijdelijke sluiting uit te vaardigen. Van zodra de uitbaters voldaan hebben aan de voorwaarden opgelegd in het sluitingsbevel mag de herberg (na controle) zijn deuren opnieuw openen. De uitbater heeft dus zelf de sleutel in handen om de sluiting zo kort mogelijk te houden.

In de gracht
GALMAARDEN - Yvan S uit Ninove verliest zondag rond 14.30 uur in de Repingestraat in Galmaarden de controle over het stuur van zijn lichte vrachtauto en komt in de gracht terecht – Yvan S raakt licht gewond.

Tegen geparkeerde auto
GOOIK - Steven L uit Geraardsbergen komt zondag rond 20 uur met zijn voertuig op de Vollezelestraat in aanrijding met een geparkeerd voertuig eigendom van An M uit Gooik. Er werd niemand gewond.

Criminelen gebruiken “muilezels” om geld wit te wassen 
Federale Politie waarschuwt voor e-mails die te aantrekkelijke jobs aanbieden

BRUSSEL - De Federale Politie waarschuwt voor een nieuwe golf van e-mailberichten (spam) waarin zogezegde “dynamische firma’s” een betrekking als “financiële manager om geldtransacties van klanten te beheren” aanbieden. In werkelijkheid wordt men echter ingezet als tussenpersoon om crimineel geld wit te wassen. 

Deze spamberichten, met als onderwerp iets in de zin van “goed betaalde baan met veel vrije tijd”, vallen op omdat ze weinig inspanning vragen en hoge inkomsten beloven. Als “regionale manager” dien je geld van “klanten” te ontvangen op een eigen Belgische bankrekening. Zodra je het geld ontvangt, stort je dit door na aftrek van een commissieloon van enkele percenten. De financiële transactie gebeurt via een geldtransfersysteem zoals Western Union. Voor slechts enkele uurtjes werk per dag beloven de criminelen een royaal maandloon en heel wat carrièremogelijkheden. Bovendien is de enige vereiste dat men beschikt over een goede computerkennis, een internetaansluiting en een Belgisch bankrekeningnummer.

Muilezel
Het lijkt een aantrekkelijk aanbod te zijn maar de realiteit is anders. Het geld dat je van zogenaamde klanten moet innen is op illegale manier verkregen. De “regionale manager” speelt de rol van wat een muilezel genoemd wordt. Deze moet het geld overmaken naar een andere muilezel, die het op zijn beurt doorstuurt naar de volgende. Hierdoor wordt het moeilijk om te traceren wie uiteindelijk het geld heeft geïncasseerd. 
Door hieraan mee te werken, helpt de muilezel criminelen om geld te verduisteren en maakt zij/hij zich schuldig aan witwassen.

Onmiddellijk wissen
Deze rekruteringsmails worden massaal het internet rondgestuurd. Ze verschillen van de vorige ladingen door het feit dat ze opgesteld zijn in behoorlijk Nederlands of Frans wat de aanbieding enige betrouwbaarheid lijkt te verlenen. De vermelding dat er een proefperiode van enkele weken aan de job verbonden is, doet het geheel wat officiëler lijken.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 feb 2009
Editiepajot
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 28 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 23 mei 2024

archief