FP HALLE-GOOIK wint op het veld van Hasselt met 3-5

Fp_halle_gooik
EP

FP Halle-Gooik trok meteen na het Europese avontuur naar de ongeslagen leider Hasselt. Halle-Gooik had nog nooit gewonnen in Hasselt. De beginminuten waren voor de thuisploeg maar Xuxa stond paraat en hield de 0 op het bord.

Leo opende aan de overkant wel de score, het sein voor een dolle 5 minuten van Halle-Gooik. De thuisgoalie haalde zijn beste kunnen boven om Grello, Leitao en Bissoni van een grotere voorsprong te houden. Hasselt was nu totaal uit beeld verdwenen maar na een misverstand kwam Jarque plots alleen voor Xuxa en gingen we rusten met een 1-1 stand.

Na de rust ging Halle-Gooik een versnelling hoger spelen De Bail zorgde voor de 1-2 voorsprong na een omhaal van Bissoni. Nadien volgde een aanval volgens het boekje, De Bail speelde diep Leitao aan die de bal goed bijhield en aflegde op De Bail voor de 1-3. Na een ingestudeerde corner zorgde Gonzalo voor de 1-4. Hasselt speelde nu ridder of mis en kwam terug via Dahbi. 30 seconden voor het einde week een bal af op Teixeira en werd het 3-4 maar Leitao hield het mooiste voor het laatste. Hij devieerde de lange bal van Grello heerlijk over de thuisgoalie. Klasse!

Halle-Gooik won zo verdiend de topper op het veld van Hasselt en komt zo aan de leiding naast de limburgers.

Halle-Gooik krijgt nu een weekje rust waarna er een week volgt met twee wedstrijden.

Domper op de avond was de zware knieblessure van Valentin Dujacquier. Er wordt gevreesd voor afgescheurde gewrichtsbanden wat Valentin voor een lange revalidatie zal z