FP HALLE-GOOIK wint in Malle-Beerse met 2-5 na een moeilijke partij

Fp_halle_gooik
EP

FP Halle-Gooik trok naar Malle voor wat steeds een moeilijke uitwedstrijd is. Halle-Gooik begon goed maar het is Malle dat bij de eerste counter de 1-0 scoort via Didi. Lang mogen de westmallenaars niet feesten want 30 seconden later trapt Rahou de 1-1 tegen de touwen.

Diezelfde Rahou rondt een heerlijke dribbel van Grello af voor de 1-2 & Teixeira speelt simpel Carsi vrij bij 1-3. De wedstrijd lijkt dan gespeeld maar een zeldzaam foutje van Xuxa brengt Malle terug tot een 2-3 ruststand.

Na de rust kregen we een heel tactische wedstrijd. Malle-Beerse vreesde en grotere nederlaag en Halle-Gooik was tevreden met de voorsprong. Minutenlang speelde de thuisploeg de bal rond zonder dat Malle aanstalten maken deze te recuperen. Toen ze dat toch deden zorgde Xuxa met de lange bal op Rahou die zich meesterlijk vrijspeelde en de 2-4 tegen de netten schoof. Malle-Beerse nam nu risico en dat werd meteen afgestraft door Bissoni.

Halle-Gooik blijft zo stevig aan kop van het klassement en zet de andere topclubs onder druk om hen bij te benen.

Deze week kennen ze een drukke week, woensdag is er de 1/8e finale van de Beker van België in Jette, vrijdag de thuismatch tegen Roselies.