Reizigers PAJOTTENLAND en zuidelijke rand Brussel krijgen 65 nieuwe bussen

C21

Reizigers PAJOTTENLAND en zuidelijke rand Brussel krijgen 65 nieuwe bussen

Dilbeek_nieuwe_vdl_2018
Er komen nieuwe bussen. Foto Ingezonden
 

 Reizigers die in het Pajottenland of de zuidelijke rand rond Brussel de bus nemen, maken kans om op één van de 65 nieuwste bussen van De Lijn te zitten. Dankzij deze bussen kan de vervoermaatschappij in de stelplaatsen van Het Rad, Dilbeek en Meerbeke (Ninove) de oudste voertuigen vervangen. Van de 65 bussen zijn er 10 hybride, en 55 schone Euro VI-bussen. Grootste nieuwigheid zijn de zetels uit bruin recuperatieleder.

Beter zitcomfort
“Een plezier om mee te rijden!”, zegt chauffeur Gregory Lallemand van de stelplaats het Rad over de nieuwe VDL Citea. “Dat geldt zeker ook voor onze reiziger, die in deze nieuwe bussen plaatsneemt op zitjes uit recuperatieleder”.

Het zogenaamd recuperatieleder zijn (snij)resten van leder die worden vermalen en in een drager worden geperst. Er moeten dus geen extra dieren opgeofferd worden voor ons zitcomfort. Beschadigd leder, dat niet meer geschikt is voor bijvoorbeeld kledij, kan wel een nieuw nut vinden als zetelbekleding. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts: “Dit zijn de eerste nieuwe bussen met de nieuwe zetelbekleding in recuperatieleder. De nieuwe zitjes hebben eigenlijk alleen maar voordelen: ze zijn comfortabel en stijlvol, wat goed is voor het imago van De Lijn. Maar ze besparen ook geld, want we verdienen de iets hogere aankoopkost snel terug dankzij lagere onderhoudskosten. De nieuwe zitjes zijn ook hygiënischer dan de klassieke stoffen zetels. Onze bussen worden kortom aantrekkelijk. Zo willen we meer mensen verleiden om de auto vaker te ruilen voor de bus, zeker tijdens de geplande werkzaamheden aan de Ring rond Brussel”.

Vergroening zet zich door
Pieter De Deckers, hoofd techniek en rollend materieel bij De Lijn in Vlaams-Brabant, vult aan: “In de loop van de zomer en het najaar vervangen deze 65 nieuwe VDL Citea-bussen de oudste voertuigen. Zo zetten we ook een belangrijke stap in de vergroening van ons buspark.”

Voor het einde van dit jaar start in Vlaams-Brabant nog de levering van 14 hybride trambussen voor de Noordrand. Volgend jaar komen daar nog een 19-tal nieuwe gelede bussen en drie elektrische bussen bij. Die laatste zullen in Leuven worden ingezet. In juni kondigde De Lijn nog een recordbestelling aan waardoor de vergroening van de vloot versneld wordt. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 aug 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

PenZine | 26 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 mrt 2024

archief