OETINGEN - Jaryd mag naar Hawaï

OETINGEN - Jaryd mag naar Hawaï

Editiepaot_gooik_jayd__kopie_
Jaryd is volop aan het oefenen. Foto Marc Colpaert
 

Jaryd De Mooij uit Roosdaal en de vaste trainer en coach bij de danstudio iMove in Oetingen, vliegt volgende maand naar de andere kant van de wereld, om er deel te nemen aan de Ironman in Hawaï. Voor Jaryd is dit een droom die werkelijkheid wordt en waar hij al heel wat jaren van droomde. De laatste weken is Jaryd heel hard aan het trainen en hij combineert zijn trainingen met een bezoek aan de sauna, om beter bestand te zijn aan het warme en vooral vochtige klimaat in Hawaï. Hij hoopt bij de eerste 100 te eindigen, al zal dit niet evident zijn.
Zoals bijna elke triatleet ter wereld, droomde Jaryd van een deelname in deze legendarische Ironman van Hawaï, dat als officieus WK triathlon lange afstand moet doorgaan. Het is hier waar 40 jaar geleden de moderne triathlon sport is ontstaan, toen enkele marine officiers zich de vraag stelden wie nu de beste lange afstand atleten waren de zwemmers of de lopers. Men kan niet zomaar deelnemen aan de Ironman in Hawaï, eerst moet men zich namelijk kwalificeren per leeftijdscategorie. Dus trok Jaryd vorige maand naar de Ironman in Bolton in Engeland en zette daar dadelijk een knalprestatie neer. "Ik behaalde er de 17de plaats in de algemene rangschikking, dus met de pro's erbij en ik werd dan nog eens 5de in mijn categorie. Met zo een uitslag was ik dan ook heel erg tevreden, ik had er dan ook heel hard voor geoefend", begint Jaryd zijn verhaal. Zijn 5de plaats was voor de 32 jaar oude Jaryd, goed voor zijn eerste ticket voor de Ironman in Hawaï, dat steeds de tweede zaterdag van oktober georganiseerd wordt, dit jaar op 13 oktober.
"Toen ik 4 jaar geleden met triathlon begon, was mijn grote doel mij te plaatsen voor Hawai en daar dan een plekje in de top 100 proberen te bemachtigen. De afgelopen jaren is echter het niveau bij de pro's en agegroupers zodanig gestegen, dat een plaatsje in de top 100 vandaag absoluut geen evidentie meer is. Ik besef dan ook dat ik die zaterdag 13 oktober over een absolute topdag zal moeten beschikken, om enigszins in de buurt te komen. Zeker gezien de warme en vochtige omstandigheden niet echt in mijn voordeel spelen", zegt hij. Om hier wat op voorbereid te zijn, is onze atleet sinds enkele weken gestart met wekelijks een sauna beurt in te lassen, om wat te wennen aan de warmte. De trainingsuren van Jaryd kunnen soms uitlopen tot 8 uur per dag, gelukkig kan hij nog wat trainen bij het uitoefenen van zijn job, namelijk coach bij iMove in Oetingen. "In het dagelijks leven ben ik vader van drie kinderen, leerkracht in het buitengewoon onderwijs en trainer/coach bij iMove, waar ik onder andere cross training, bootcamp, Viking run begeleiding en winter fietstrainingen op mij neem. Dit alles combineren met een doorgedreven hobby als triatlon zorgt voor een zeer drukke agenda. Gelukkig kan ik rekenen op de fantastische steun van mijn topvrouw", besluit Jaryd.
 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 sep 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 17 okt 2019
Marc Colpaert | 09 okt 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 okt 2019
Marc Colpaert | 03 okt 2019
Marc Colpaert | 02 okt 2019
Marc Colpaert | 30 sep 2019
Marc Colpaert | 29 sep 2019

archief