Wegenwerken op Kestersesteenweg (N272) in Pepingen en Gooik vanaf 2 september

Wegenwerken op Kestersesteenweg (N272) in Pepingen en Gooik vanaf 2 september

Wegen_en_verkeer_
 

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert vanaf 2 september uitgebreide onderhoudswerken uit op de Kestersesteenweg/Molenstraat (N272) in Pepingen en Gooik. Over een afstand van 1,3 kilometer tussen het kruispunt met de Ninoofsesteenweg (N28) en de Ter Mollekensstraat worden in beide rijrichtingen de rijweg en de aanliggende fietspaden heraangelegd in asfalt. De weg blijft steeds open voor verkeer dat in de richting van Kester rijdt. Voor verkeer dat vanuit Kester richting de Ninoofsesteenweg wil rijden, is er een omleiding voorzien via de Edingsesteenweg (N285). Volgens de huidige planning duren de werken tot eind november.

Heraanleg rijweg en fietspaden in asfalt£
De huidige betonverharding van de rijweg, inclusief fundering, zal in beide rijrichtingen volledig worden opgebroken. In plaats daarvan legt Wegen en Verkeer nieuwe asfaltverharding aan. Door deze ingreep zal er in de toekomst minder geluidshinder voor de omwonenden en de directe omgeving zijn. Ook de bestaande beklinkerde fietspaden worden over dezelfde zone van 1,3 kilometer aan beide kanten opgebroken en heraangelegd in asfalt. 

Werkzaamheden opgesplitst in twee fasen
Om de hinder zo lokaal mogelijk te houden worden de werken opgesplitst in twee fasen waarbij telkens één rijvak (en het fietspad aan die zijde van de rijweg) over de volledige lengte van 1,3 kilometer wordt hersteld. Op dit moment ligt nog niet vast in welke rijrichting Wegen en Verkeer eerst zal werken. Dat wordt de komende weken in samenspraak met de aannemer bepaald. 

Verkeer richting Ninoofsesteenweg omgeleid via Edingsesteenweg
Verkeer dat richting de Ninoofsesteenweg (N28) wil rijden vanuit Kester zal tijdens de werken worden omgeleid via de Edingsesteenweg (N285) en het kruispunt Leerbeek. Verkeer dat van de Ninoofsesteenweg komt, kan steeds de werfzone passeren om richting Kester en de Edingsesteenweg (N285) te rijden.

Alle actuele informatie over deze werken kan u steeds terugvinden op de website: www.wegenenverkeer.be/pepingen

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jul 2019
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 17 okt 2019
Marc Colpaert | 09 okt 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 okt 2019
Marc Colpaert | 03 okt 2019
Marc Colpaert | 02 okt 2019
Marc Colpaert | 30 sep 2019
Marc Colpaert | 29 sep 2019

archief