Pajots genieten, onderweg en in de horeca…

C21

Pajots genieten, onderweg en in de horeca…

Img_3951
 

Na de bruegelfietszoektocht, lanceren Pajottenland+ en Toerisme Pajottenland en Zennevallie de eerste ‘lustlussen’.

“Plattelandsbeleving blijft een uitdaging voor de volgende jaren. Met ons authentieke bruegellandschap, dicht bij de Europese hoofdstad Brussel, kunnen we ‘genieters’ nog jaren laten proeven van onze regio. Daar voegen we nog een initiatief bij: de lustlussen’’, vertelt Jos Huwaert, coördinator van Pajottenland+. 

 

Met de lustlussen brengen beide organisaties opnieuw een stukje van de recreatie onder de aandacht. Wat is een lustlus? Uiteraard verraadt het woord een stuk van de inhoud: een lus fietsen en onderweg een Pajots drankje of gerecht meepikken. En op het einde misschien een Pajots product mee naar huis nemen. “Hiermee willen we de producten van onze Pajotse producenten en de horecazaken die deze producten aanbieden, in de kijker plaatsen. We hebben twee lustlussen uitgewerkt. De eerste kreeg de titel ‘Proevertje Pajottenland’, is 55 km lang en je kan vertrekken in Volkscafé De Cam in Gooik, in Terlindenhof in Herne en bij Ferment op de Markt in Lennik. De lus is ook in twee korte versies mogelijk, met een noordelijke lus van 31 km of een zuidelijke van 32 km. De lustlus ‘Pajotse panorama’s van 33 km vertrekt aan De Cam in Gooik, aan de Smulhoeve in Liedekerke of bij Pajot Begot in Strijtem.”        

Huwaert: “Het is evident dat, behalve eten en drinken, we ook andere Pajotse troeven in beeld brengen op de fietslussen: het landschap, het erfgoed, bekende figuren en uiteraard onze “3B’s”, het boerenpaard, de lambiekbieren en Bruegel. De folders met de routes zijn verkrijgbaar op de vertrekplekken en bij de toeristische diensten van de gemeentebesturen. Ook Toerisme Vlaams-Brabant was betrokken bij de uitwerking.”

Bruegelfietszoektocht

De lustlussen lopen door het westen van het Pajottenland en zijn een aanvulling op de bruegelfietszoektocht. Deze zoektocht loopt tot eind september en loopt door het oosten van het Pajottenland en door de Zennevallei. Hiervoor kan je starten op acht verschillende locaties. De informatie van de lustlussen en de bruegelfietszoektocht staat op www.pajottenland.be.

Intussen is het Bruegeljaar halfweg. Volgens Huwaert zijn de eerste resultaten positief, het Pajottenland is zeker extra in de kijker geplaatst. Nu lopen er nog promotiefilmpjes op een viertal Vlaamse regionale tv-zenders. Zo worden de Pajotse zomer en herfst nog extra onder de aandacht gebracht. Ook de fietsrecreatie komt hierbij aan bod.

Wij fietsen mee. Jij ook?

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jul 2019
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

PenZine | 26 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 mrt 2024

archief