PAJOTTENLAND - Lokale politie gaat voortaan prat op eigen korpslogo

C21

PAJOTTENLAND - Lokale politie gaat voortaan prat op eigen korpslogo

Logo_pol_gooik
PAJOTTENLAND - Lokale politie gaat voortaan prat op eigen korpslogo - © Deschuyffeleer
 

Naast het officiële blauwe logo met de vlam maakt de lokale politie Pajottenland thans ook gebruik van een specifiek logo eigen aan het korps en dit om zijn visuele identiteit te benadrukken en te versterken. Het ontwerp mag op de naam geschreven worden van de leden van de dienst Interventie’.

In december 1998 werd de nieuwe Belgische geïntegreerde politie wettelijk gestructureerd op twee niveaus: federaal en lokaal. Zij vervangt de vroegere Rijkswacht, de gemeentepolitie, de landelijke politie en de Gerechtelijke Politie bij de Parketten. Na die hervorming bestaat de lokale politie nu nog  uit 185 politiezones, werkzaam over één of meer gemeenten. Ook kreeg die nieuwe politie een nieuw logo waarin door de ene een hand en door de andere een vlam wordt herkend. Het symbool in een blauwe cirkel versterkt het begrip integratie. Door zijn eenvoud is dat logo gemakkelijk te gebruiken in zijn talrijke toepassingen.
Naast dit algemeen politielogo heeft ook de lokale politie Pajottenland (5405), in navolging van andere korpsen waaronder Antwerpen, gekozen om eveneens een specifiek korpslogo in het leven te roepen. Opmerkelijk in het ontwerp is de afbeelding van een uil waarvan de symbolische betekenis als volgt wordt toegelicht: “Uilen helpen te zien wat er verborgen wordt gehouden. Het symboliseert de mogelijkheid om dwars door illusies te kijken en de echte betekenis van acties van iemand te zien. Dus voorbij illusie en bedrog. Tevens is de uil een nachtdier wat duidt dat onze diensten 24/7 aanwezig zijn”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 dec 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 14 nov 2024
Marc Colpaert | 13 nov 2024

archief