GOOIK/REGIO - Nog veel te veel mensen trekken zich geen bal aan dat ze in hun kot moeten blijven

GOOIK/REGIO - Nog veel te veel mensen trekken zich geen bal aan dat ze in hun kot moeten blijven

A_foto_wagens
In het centrum van Tollembeek was het alsof er geen sprake was van het coronavirus. - Foto Marc Colpaert
 
Het is echt niet meer normaal als men ziet hoeveel mensen nog steeds op weg zijn met hun wagen en dit voor de meest onnozele dingen. Tijdens enkele controle van de Politie Pajottenland werd vastgesteld dat mensen het nog steeds niet begrepen hebben. Maar... vanaf volgende week is het gedaan met het geven van een waarschuwing, maar zullen er dadelijk boetes worden uitgeschreven.
 
In het centrum van Tollembeek reden op vrijdag zomaar eventjes 44 voertuigen ons voorbij en dit in alle richtingen op welgeteld 5 minuten. God mag weten waar ze naartoe gingen, maar dat ze niet allemaal naar de winkel of hun werk gingen, het was in de namiddag, is wel zeker.

De voorbije week zijn er door de Politie Pajottenland een aantal controles geweest aan het park van Gaasbeek en het park Terrijst in Heikruis. "Op de eerste locatie stelden we vast dat 8 op de 10 bezoekers van het park niet uit de buurt kwamen. Zij kregen allen een waarschuwing. Als ze opnieuw komen zullen ze beboet worden (meer dan 10km van hun woonplaats). Dit werd zo met het parket overeengekomen. Vele parken en provinciale domeinen werden al gesloten. We evalueren elke dag het aantal bezoekers in Gaasbeek. We willen het liever open houden voor de lokale bevolking, maar van daarbuiten is niemand nog welkom. We kwamen zelfs een bezoeker uit Brussel tegen die beweerde aan het genezen te zijn van Corona dus nog steeds besmettelijk", aldus Korpschef Philippe Annys.
 
De Politie heeft op vrijdagnamiddag een verkeersactie gedaan op de Steenweg naar Asse in Gooik. Elk voertuig werd staande gehouden en gevraagd naar de reden van de verplaatsing. De redenen waren hallucinant. "Van een grasmachine gaan halen, tot het lakken van de nagels of wat rondrijden gezellig met 2. In een voertuig troffen we 5 opeengepakte werknemers van 1 firma aan!!. Deze actie was om te sensibiliseren en te informeren. Er volgen volgende week opnieuw acties, maar dan wel dadelijk met verbaliseren voor iedereen die in de fout gaat", besluit de Korpschef. Dus mensen als het niet echt noodzakelijk is, blijf in uw kot.
  
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mrt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 27 okt 2020
Marc Colpaert | 26 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 24 okt 2020

archief