GOOIK - De organisatie van Gooikoorts komt het wel te boven, maar leuk is anders

GOOIK - De organisatie van Gooikoorts komt het wel te boven, maar leuk is anders

Editiepajot_gooik_gooikoorts_2__kopie_
Er komt volgend jaar een nieuwe editie. - Foto Marc Colpaert
 
De affiche voor Gooikoorts 2020 was al helemaal in orde, maar de coronavirus zorgde voor de annulatie. Met spijt in het hart, maar in het besef dat het de meest logische keuze is, heeft het bestuur van Muziekmozaïek vzw beslist om het folkfestival Gooikoorts dit jaar niet te laten doorgaan. Wij hadden een goed gesprek met Steven Vanderaspoilden van Muziekmozaïek.
Het is inderdaad zo dat we, conform de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad, beslist hebben om Gooikoorts dit jaar niet te laten doorgaan. Het programma was af en de artiesten lagen onder contract. Dat is iets wat we elk jaar tegen het eerste trimester rond hebben, en dat was dit jaar niet anders. Veel artiesten zijn aan het toeren door Europa, en dan komt het er op aan van de juiste combinatie van artiest en datum te kunnen vastleggen",begint Steven.
 
"Wat we wel gedaan hebben dit jaar, vanaf het begin van de corona-crisis, is de voorbereidingen op een andere manier verdergezet. We hebben bewust gewacht om een aantal dingen vast te leggen, waarmee we ons ook financieel zouden vastzetten. Zoiets kan je niet eindeloos uitstellen natuurlijk. Vanaf begin mei moet je gewoon je tenten, sanitair, alle logistiek en dergelijke vastleggen, wil je het hebben voor het eerste weekend van juli. Door de beslissing van de veiligheidsraad hebben we die kosten alvast kunnen vermijden. Wat niet betekent dat er niet al kosten gemaakt werden, dat kan moeilijk anders, maar het gebeurde allemaal onder strikte controle, zodat de financiële schade overzienbaar blijft."
 
Komt Gooikoorts dat wel te boven vragen wij. "Dat is eigenlijk een dubbele vraag. Gooikoorts is een van de verschillende projecten die Muziekmozaïek Folk & Jazz vzw elk jaar organiseert. Het is dus geen op zichzelf staande organisatie, - gelukkig maar - die afhankelijk is van het succes van het ene jaar om het volgende te kunnen opstarten. Je moet het dan ook zien binnen de algemene werking van Muziekmozaïek, die veel ruimer is dan alleen maar het festival. Gooikoorts wordt wel gedragen door een groep vrijwilligers, die gedurende een heel jaar veel van hun vrije tijd steken in de voorbereiding en de realisatie van het festival. Die groep wordt mee aangestuurd vanuit Muziekmozaïek, die de eindverantwoordelijkheid blijft houden. De organisatie van Gooikoorts komt het wel te boven, maar het is nooit aangenaam als iets waar je een heel jaar voor gewerkt hebt en veel tijd en energie in gestoken hebt, door externe factoren moet afgelast worden", besluit Steven. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 apr 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 24 sep 2020
Marc Colpaert | 19 sep 2020
Marc Colpaert | 18 sep 2020

archief