GOOIK - Hulp bij het invullen van je belastingsbrief kan nog ... per telefoon

C21

GOOIK - Hulp bij het invullen van je belastingsbrief kan nog ... per telefoon

Colpaert_tel
Laat u bellen. - Foto Colpaert
Door de coronacrisis kan de Federale Overheidsdienst Financiën dit jaar geen zitdagen houden in de belastingkantoren of in de gemeenten. Maar je kan wel nog altijd via de telefoon gratis hulp krijgen bij het invullen van je belastingbrief. Niet minder dan 1500 medewerkers van de Federale Overheidsdienst Financiën bellen in de maand mei  iedereen op die vorig jaar naar het belastingkantoor of de gemeente is geweest om zijn belastingbrief te laten invullen, én van wie de belastingdienst het telefoonnummer heeft. Dat zijn bijna 90.000 mensen. Tijdens het telefoongesprek wordt een afspraak gemaakt waarop een belastingexpert je zal bellen om je te helpen bij het invullen van je aangifte. Telefoonkosten heb je ook niet, want de expert belt je zelf op.
 
Je kan ook zelf bellen
 
De mensen die vorig jaar niet naar zo'n zitdag zijn geweest, of van wie de belastingdienst het telefoonnummer niet heeft, gaan zelf kunnen bellen naar de belastingdienst om een afspraak te maken. Het telefoonnummer zal je vinden op je bruine enveloppe. Je belt naar dat nummer, en maakt een afspraak voor een dag en een uur waarop een expert jou terugbelt. Dat nummer is een zonaal nummer, dus geen betaalnummer. En gezien niet iedereen de bruine enveloppe op hetzelfde moment in de bus krijgt, verwacht de FOD Financiën geen lange wachttijden.
 
Let op voor oplichters!
 
Er zijn momenteel oplichters aan het werk die mensen opbellen en zich voordoen als iemand van de belastingdienst. Ze zeggen dat ze langs gaan komen om je te helpen bij het invullen van je brief, of ze vragen geld of je rekeningnummer. Dat doet de federale overheidsdienst Financiën NIET!
Tijdens het telefoongesprek wil de belastingdienst alleen een afspraak met je maken. Het enige wat ze vragen is je rijksregisternummer. Ze vragen geen geld, geen rekeningnummer, geen code. Ze spreken gewoon een dag en een uur met je af. En na het gesprek krijg je een sms met de bevestiging van je afspraak. Meer info vind je via https://financien.belgium.be/nl/particulieren/belastingaangifte.
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mei 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief