GOOIK - Alwin woont te ver om klacht in te dienen tegen kapvergunning van 37 populieren

GOOIK - Alwin woont te ver om klacht in te dienen tegen kapvergunning van 37 populieren

Editiepajot_gooikoorts_1__kopie_
Tijdens Gooikoorts zorgen de bomen voor de nodige schaduw. - Foto Marc Colpaert
 
Helaas, het bezwaar dat Alwin Loeckx uit Gooik heeft ingediend tegen het kappen van 37 populieren werd onontvankelijk bevonden, omdat hij ... te ver woon van die bewuste bomenrij. Blijkbaar woont hij op 4 km van de plek van deze populieren en dat is volgens de provincie te ver, straf! 

Alwin Loeckx is niet blij met een kapvergunning die werd verleend aan een persoon uit Galmaarden om 37 populieren te kappen op de oude atletiekpiste in het centrum van Gooik. Volgens Alwin zouden deze bomen best nog enkele jaren mogen blijven staan en waarom niet dadelijk nieuwe aanplanten en pas als deze al enkele meters groot zijn, die andere dan pas omhakken? "Ik heb beroep ingediend met deze opmerkingen: Dit betreft een bijzonder landschappelijke plek, de bomen bieden intimiteit aan het wandelpad. Er is ook sociaal en cultureel aspect: speelweide, evenementen, Gooikoorts. Daarom lijkt het me zinnig om kapping slechts te vergunnen NADAT nieuwe bomen reeds enkele jaren aangeplant zijn. Dat zorgt voor minder bruuske ingreep in het landschap. Vooraf aanplanten is ook de beste garantie op de heraanplant", aldus Loeckx.
Hij had dan ook bezwaar bij de provincie ingediend tegen het kappen van 37 populieren aan de oude atletiekpiste Houteman. "Helaas, mijn bezwaar werd onontvankelijk bevonden omdat ik... te ver woon. Uit onderzoek blijkt dat u op ongeveer 4 km afstand woont van deze bomenrij." Toch wilt Alwin het niet opgeven en gooit hij enkele positieve voorstellen naar al wie deze wilt oppikken zoals de gemeente, eigenaar, milieuraad, of verenigingen. "Gooik is een heel bos- en bomenarme gemeente (amper 5% bos tov gemiddeld 11% in Vlaanderen). Daarom moeten we dus extra omzichtig omgaan met de bomen die we hebben", besluit Alwin.
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mei 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 13 apr 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 08 apr 2021

archief