Gewezen burgemeester van GOOIK Jan Anthoons(CD&V) is niet meer

Gewezen burgemeester van GOOIK Jan Anthoons(CD&V) is niet meer

A_colpaert_gooik_viergeslacht_anthoons_1__kopie__li
Jan Anthoons. Foto Marc Colpaert
Deze ochtend is in familiekring Jan Anthoons overleden, hij werd 87 jaar, hij was jaren een vaste waarde in tal van verenigingen en was uitermate politiek actief in het Pajottenland. De begrafenis zal doorgaan vermoedelijk op zaterdag, maar verdere details moeten nog bekeken worden door de coronacrisis.
 
Jan Anthoons, het was jaren een ronkende naam in het Pajottenland voor een vriendelijke man, steeds bereidt om andere mensen te helpen. Hij kreeg een zitje in de gemeenteraad van Oetingen vanaf 1958 tot 1976. Na de fusie in 1976 werd hij de eerste burgemeester van Gooik van 1976 tot 1982 voor de CD&V. Nadien zou zijn partijgenoot Michel Doomst de fakkel van hem overnemen. In 1982 werd Jan gedeputeerde bij de provincie Vlaams-Brabant en dit tot 2000. In die hoedanigheid kwam hij in het hele Pajottenland en ook veel naar het toen nog Provinciaal Trefcentrum Baljuwhuis in Galmaarden. Ook na zijn pensioen was Jan actief in tal van verenigingen en in 2018 vierde hij nog zijn 60 ste huwelijksverjaardag met vrouw Louisa en de hele familie.
Maar negen maanden terug sloeg het noodlot toe toen Jan geveld werd door een hersenbloeding en maanden in de kliniek lag. Sinds enkele weken was hij terug thuis en ging hij van start met de revalidatie. "De laatste dagen ging mijn vader plots heel erg achteruit en vandaag is hij dan stilletjes van ons heen gegaan. Wij moeten ons troosten met het feit dat mijn vader een mooi leven heeft gehad en dat hij heel veel gedaan heeft voor vele mensen", zegt zoon Herman. Door de corona is het nog niet zeker of er een begroeting zal mogen georganiserd worden, de familie is dit nu aan het bekijken. De begrafenis zal vermoedelijk doorgaan op zaterdag in Oetingen.

"Het was altijd een feest om Jan te ontmoeten, deze man was altijd vriendelijk en hielp waar het mogelijk was. Enkele dagen voor zijn hersenbloeding sprak ik nog met hem in een klein zaaltje in Gooik. Van deze man werd men vrolijk ook op minder goede dagen. Ook op het grote feest van zijn 60 ste huwelijksverjaardag en op tal van andere gelegenheden was het een plezier om met deze man een gesprek aan te gaan, trouwens trek dit maar door naar de hele familie Anthoons. Ik en vele anderen voelden ons dadelijk thuis bij hem. Ik ga hem heel hard missen. Een Pajots monument is niet meer", Marc Colpaert 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jun 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 feb 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 12 feb 2021

archief